Gelukkigquote:Op zaterdag 15 januari 2011 13:55 schreef WillemBier het volgende:
[..]
Is prima, wordt waarschijnlijk wel morgen dan.
Same here.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 13:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Gelukkig![]()
Ik heb nog een hoop te doen, en aangezien ik erom vroeg is het een beetje lullig als dan juist ik niet meer reageer. Nou dan ga ik nu maar ff klussen.![]()
Hoewel ik banksters veracht deel ik wel zijn mening dat er op korte termijn al grote veranderingen aan gaan komen. Je hoeft immers geen top econoom te zijn om dit soort dingen aan te zien komen. WB zei al dat iedereen die kan tellen op zijn tenen en vingers het aan kan zien komen. WB geeft al aan dat hij liever direct en duidelijk communiceert, dat er enige arrogantie aanwezig is is heel normaal voor 'toppers' uit deze beroepsgroep en laten we eerlijk wezen.... wat is er mis met een beetje arrogantie als je gewoon gelijk hebtquote:Op zaterdag 15 januari 2011 09:13 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Deze man... Het is Willem Buiter. Je bent niet echt thuis in het wereldje denk ik..
Al is ontkennen en negeren wel precies wat je kunt verwachten na dit soort uitspraken..
Daarvoor moet je even contact opnemen met RTL
quote:Op zaterdag 15 januari 2011 09:24 schreef WillemBier het volgende:
Maar ik ben totaal niet meer onder de indruk van dergelijke 'grote namen'. We hebben tijdens de crisis gezien hoe ze allemaal één voor één door het ijs zakten. "Top"bankiers zijn gewoon mensen zoals jij en ik, of eigenlijk dat niet eens, aangezien ze zich aan de minst sociale kant van het spectrum bevinden. Asociaal graaituig is het, dat eigenlijk dit soort aandacht niet meer waard is. En dat tuig noemt een groot deel van Nederland dan "heikneuters", omdat ze niet precies hetzelfde vinden als hij.
Maar.... het is wel opmerkelijk dat zelfs een godfather er niet meer over liegtquote:"Deze man... Het is Willem Buiter." So what? Natuurlijk kan Buiter hier gelijk krijgen, zoals bij elke reële voorspelling. En ik hoop ook dat hij gelijk krijgt, want dat is alleen maar gunstiger voor mij. Maar deze voorspelling had iedereen met enig verstand in Nederland kunnen doen. Het was slimmer geweest als hij (zoals ikzelf wel kon) de crisis aan had zien komen.
zoals ik al zei, de huurwaardeforfait zal hiervoor gebruikt worden dat levert bakken geld op en niemand merkt het, daarnaast ontziet het de starter een beetjequote:Op zaterdag 15 januari 2011 14:04 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Hoewel ik banksters veracht deel ik wel zijn mening dat er op korte termijn al grote veranderingen aan gaan komen. Je hoeft immers geen top econoom te zijn om dit soort dingen aan te zien komen. WB zei al dat iedereen die kan tellen op zijn tenen en vingers het aan kan zien komen. WB geeft al aan dat hij liever direct en duidelijk communiceert, dat er enige arrogantie aanwezig is is heel normaal voor 'toppers' uit deze beroepsgroep en laten we eerlijk wezen.... wat is er mis met een beetje arrogantie als je gewoon gelijk hebt
Dat krijg je als je 40 uur per week op fok zit.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 13:57 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Gelukkig![]()
Ik heb nog een hoop te doen, en aangezien ik erom vroeg is het een beetje lullig als dan juist ik niet meer reageer. Nou dan ga ik nu maar ff klussen.![]()
quote:
Op vrijdag 14 januari 2011 16:02 schreef lutser.com het volgende:
Over 25 jaar woon ik 'gratis' en jij xeno?
Ik ben nog steeds benieuwd hoe... Komop Xeno leg eens uit..!quote:
Wel heel erg simpel gedacht... Tijd voor een stukje uitleg:quote:Op zaterdag 15 januari 2011 13:46 schreef lutser.com het volgende:
Een reden waarom huizen en grond duur zullen blijven:
1) Er komen steeds meer mensen op de wereld, al deze mensen willen ergens wonen. Grond word dus duurder.
2) Veel grondstoffen (vooral olie) worden steeds schaarser, dit in combinatie met meer mensen is duurdere grondstoffen.
Duurdere grond, duurdere grondstoffen is inflatie. Alles word duurder arbeid, materiaal en dus ook huizen.
quote:Een stuk uit een analyse van Dolf van Den Brink, voormalig bestuurslid van ABN-Amro en tegenwoordig hoogleraar Financial Institutions aan de Universiteit van Amsterdam.
Politieke partijen buitelen de laatste weken over elkaar heen om aan te tonen dat hun programma’s nauwelijks of geen koopkrachtverlies betekenen. Op zichzelf is dit vlak voor de verkiezingen wel begrijpelijk, maar volgens mij houden we ons hierbij allemaal voor de gek.
Wat is er namelijk aan de hand? De schuldvorming is zó groot geworden dat het vertrouwen in het financiële systeem aan het verdwijnen is, en daarmee zakt de omloopsnelheid van het geld. Hierdoor ontstaat de zogenaamde liquidity trap zoals we die in Japan sinds de jaren negentig hebben gezien. De toename van de geldhoeveelheid wordt ongedaan gemaakt door een daling van de omloopsnelheid van het geld, hetgeen uiteindelijk tot deflatie kan leiden. Kijkend naar het landschap voor ons, zitten wij dicht bij een deflatoire ontwikkeling. De maatregelen die over landen in het zuiden van Europa zijn uitgestort leiden tot een krimp aldaar en maken het zeer waarschijnlijk dat ze een deel van hun bestaande schuld niet zullen terugbetalen.
Dat leidt tot afboekingen bij de vele beleggers, zoals banken, verzekeraars, pensioenfondsen en nu ook andere overheden. Dit kan tot een zichzelf versterkende spiraal omlaag uitgroeien. We dienen derhalve serieus rekening te houden met een volgende zware recessie in de komende drie à vier jaar, en daar wordt in de huidige bezuinigingsplannen helemaal geen rekening mee gehouden.
Probleem is dat de westerse wereld nog steeds niet wil erkennen dat ze waarschijnlijk al vijftien jaar vér boven haar stand leeft. De reële rente is al langdurig veel te laag en er wordt veel te veel geleend. De boodschap is dus duidelijk: we moeten met zijn allen inleveren en niet een paar procent maar 10% à 20%. En als we dat niet gestructureerd doen, zal de markt ons daartoe dwingen en dan wordt het knap ongezellig!
Een goed voorbeeld van gebrek aan realiteitszin is de discussie over de aftrek van hypotheekrente. Binnen afzienbare tijd zullen we deze moeten aanpassen of afschaffen omdat we het geld hard nodig hebben. Het feit dat daardoor de huizenprijzen dalen, is juist een reden.
De laatste twintig jaar zijn de huizenprijzen veel harder gestegen dan de inflatie. Een van de belangrijke redenen ligt in de explosieve groei van hypotheken, en dat wordt weer veroorzaakt door het toenemend belang van de renteaftrek. Deze dient echter geen enkel doel meer. Inmiddels wordt vrijwel iedereen gesubsidieerd ten aanzien van zijn woonlasten, wat de belasting nodeloos hoog houdt. Een belangrijk bijeffect is dat een paar generaties hier aanzienlijk van hebben geprofiteerd, maar ongeveer de helft van de huidige populatie — namelijk de mensen die nog geen eigen huis hebben — nu nauwelijks meer aan de bak komt. In wezen wordt deze renteaftrek steeds asocialer.
Hij dwingt nieuwe generaties veel te veel voor hun huis te betalen, en vroeg of laat gaat die aftrek er toch aan en zullen ze met grote potentiële vermogensverliezen worden geconfronteerd. Hoe langer we dus wachten met afschaffen, hoe groter deze groep en hoe asocialer het wordt. Partijen die hier niet eens over willen nadenken, ontberen financieel-economisch inzicht en politieke moed.
Werken laat ik aan jou over. Jij verdient het.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 14:09 schreef huizenmarkt-zeepbel.nl het volgende:
Dat krijg je als je 40 uur per week op fok zit.
Waar staat het geschreven dat je niet positief mag zijn over de huizenmarktquote:Op zaterdag 15 januari 2011 11:51 schreef Integrity het volgende:
Weet je wat grappig is aan dit topic (overigens ook kenmerkend voor FOK!)? Er mag niet voorspeld worden hoe de huizenmarkt verloopt wanneer het een positieve draai heeft. Maar wanneer er negatieve voorspellingen worden geuit, mag dit ineens wel en kunnen de hardste schreeuwers het beamen. Beetje hypocriet!
Er zijn ook nog andere manieren om kapitaal te vergaren.... gratis wonen is misschien niet de juiste term. Maar als huiseigenaren durven te beweren dat ze 'gratis' wonen dan gaan ze voorbij aan de enorme investering die zij gedaan hebben in hun huis en de ivoren torens van de bankenquote:Op zaterdag 15 januari 2011 11:51 schreef HansvD het volgende:
[..]
xeno, hoe ga je er nu voor zorgen dat je over 25 jaar gratis woont?
Ik heb inderdaad het idee dat je wel vaker wat onzinnigs roeptquote:Op zaterdag 15 januari 2011 14:47 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Er zijn ook nog andere manieren om kapitaal te vergaren.... gratis wonen is misschien niet de juiste term.
Precies... Kees de Kort maakte een half jaar geleden al de opmerking dat het bizar was dat de politiek enkel oog had voor de mensen die reeds een huis hadden gekocht terwijl de markt vooral drijft op starters. Als starters geen bestaande woningen kunnen kopen dan gaan ze gewoon nieuwbouw kopen.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 12:59 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
voor nieuwbouw en starters, want die kunnen elkaar wel vinden, die vinden elkaar altijd
Hoezo vind jij dat onzinnig? Begrijp je eigenlijk wel wat ik bedoel?quote:Op zaterdag 15 januari 2011 14:49 schreef HansvD het volgende:
[..]
Ik heb inderdaad het idee dat je wel vaker wat onzinnigs roept
Je brult dat je over 25 jaar gratis woont, vervolgens zeg je dat dat toch niet zo is....quote:Op zaterdag 15 januari 2011 14:50 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Hoezo vind jij dat onzinnig? Begrijp je eigenlijk wel wat ik bedoel?
Brultquote:Op zaterdag 15 januari 2011 14:51 schreef HansvD het volgende:
[..]
Je brult dat je over 25 jaar gratis woont, vervolgens zeg je dat dat toch niet zo is....
Dus je bedoelde eigenlijk, ik ga nog 25 jaar in mijn sociale huurwoning wonen en probeer als ik straks 60 ben genoeg gespaard te hebben om een huis cash af te rekenen?quote:Op zaterdag 15 januari 2011 15:07 schreef xenobinol het volgende:
..]
Maar ben ik nu zo slim of euh....
Ik neem aan dat je begrijpt dat de term 'gratis wonen' niet de lading dekt. In die hoedanigheid maakt het niet uit hoe je je kapitaal opbouwt als je later je woonlasten er maar mee kan financieren
of woningen met de vergrijzing en de geldnood bij gemeentes en prijzen in landen om ons heen stijgen of dalen.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 15:40 schreef HansvD het volgende:
[..]
En of je slim bent laat ik me niet over uit.
quote:Voorzitter Hukker van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) stelde vrijdag dat de politieke bezweringsformule rond de hypotheekrenteaftrek is uitgewerkt. Huizenbezitters gaan er al van uit dat deze aftrek op termijn zal gaan verdwijnen. Daarom zou het verstandig zijn snel helderheid te verschaffen, vindt Hukker.
Calon van Aedes deelt zijn visie. 'Beter snelle pijn, dan langzame pijn. Er is tenslotte de wisdom of the crowds, de wijsheid van de massa. Iedereen beseft dat de hypotheekrenteaftrek onhoudbaar is en weet dat de huizenprijzen te hoog zijn. Dan kan je beter snel aanpassingen doorvoeren.'
'Wij staan niet afwijzend tegenover wijzigingen van de aftrek', zegt André de la Porte van de Vereniging Eigen Huis. 'Alleen over het moment en de wijze waarop moeten we duidelijke afspraken maken.'
Hoezo is de woonbond niet uitgenodigd?quote:Organisaties willen overleg huizenmarkt
Vereniging Eigen Huis (VEH) wil zo snel mogelijk om de tafel zitten met andere organisaties van huizenbezitters, makelaars en de overheid om de huizenmarkt uit het slop te trekken.
Gezamenlijk reddingsplan
Dat heeft woordvoerder Hans André de la Porte gezegd naar aanleiding van een artikel hierover in de Volkskrant. Hij reageerde hiermee op een oproep van voorzitter Ger Hukker van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) die volgens de Volkskrant een gezamenlijk reddingsplan wil om de malaise op de woningmarkt het hoofd te bieden. Een concrete datum is er nog niet.
Toekomstbeleid
"Wat ons betreft gaan we volgende week om de tafel zitten om afspraken te maken over het beleid voor de toekomst", aldus André de la Porte. Hij pleit ervoor dat ook de overheid en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zich aansluiten.
Heel gevoelig
"Als je de politici afzonderlijk spreekt, hoor je dat ze vinden dat er wat moet gebeuren, maar electoraal gezien ligt het heel gevoelig", aldus André de la Porte, die erop wijst dat de grondprijzen in Nederland heel hoog zijn in vergelijking met omliggende landen.
Grondprijzen
Hij wil dan ook dat de grondprijzen aan de orde komen, evenals zaken als overdrachtsbelasting en hypotheekrenteaftrek. Volgens hem is het een vooroordeel dat de VEH niets zou willen doen aan het 'H-woord' en heeft de vereniging vorig jaar zelf al voorstellen hiertoe ingediend, waar toen niets mee is gedaan.
Geen uitnodiging
Ook directeur Ronald Paping van de Woonbond wil wel praten over een woningakkoord, maar hij heeft hiervoor nog geen uitnodiging ontvangen, zo liet hij zaterdag weten. Hij vindt wel dat alle aspecten in een dergelijk akkoord aan de orde moeten komen. "Als de hervormingen evenwichtig aan de orde komen, met een gelijke behandeling van kopers en huurders, komen we een heel eind. Als dat het uitgangspunt is, dan kunnen we serieuze gesprekken hebben", aldus Paping. Hij voegde eraan toe dat in het verleden al wel informeel overleg is gevoerd.
Ze willen het liefst de huizenmarkt weer op de rit krijgen met dezelfde hoge prijzen van 2008. Want alles is gebaseerd op percentages in de huizenmarkt. Iedereen in de crisis heeft moeten inleveren qua prijzen, behalve de huizenmarktquote:Op zaterdag 15 januari 2011 16:03 schreef Terrorizer het volgende:
[..]
Hoezo is de woonbond niet uitgenodigd?
Ze willen de huizenmarkt niet redden, maar gewoon meer mensen in de shit duwen door mee te doen aan het 'spelletje'.
Dat kunnen ze wel willen. Maar that ain't never gonna happen.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 16:21 schreef antfukker het volgende:
[..]
Ze willen het liefst de huizenmarkt weer op de rit krijgen met dezelfde hoge prijzen van 2008.
Volgens mij heb ik vaak genoeg vermeld dat ik niet eens weet wat ik tussen nu en 5 jaar ga doen, dus laat staan dat ik plannen gemaakt heb voor de volgende 25 jaar.quote:Op zaterdag 15 januari 2011 15:40 schreef HansvD het volgende:
Dus je bedoelde eigenlijk, ik ga nog 25 jaar in mijn sociale huurwoning wonen en probeer als ik straks 60 ben genoeg gespaard te hebben om een huis cash af te rekenen?
En of je slim bent laat ik me niet over uit.
ongenuanceerd ben je veel leuker....quote:Op zaterdag 15 januari 2011 16:48 schreef xenobinol het volgende:
[..]
Volgens mij heb ik vaak genoeg vermeld dat ik niet eens weet wat ik tussen nu en 5 jaar ga doen, dus laat staan dat ik plannen gemaakt heb voor de volgende 25 jaar.
Sparen is natuurlijk niet de enige methode om vermogen op te bouwen, op dit moment is dat misschien niet eens de meest verstandige methode![]()
Ik geef toe dat een huis een veilige en relatief waardevaste methode is om vermogen op te bouwen, echter ik vindt het gewoon te riskant om nu in te stappen, de situatie ligt anders voor mensen die wel een lange termijn visie hebben hun persoonlijke situatie.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |