MultiBanaan | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:43 |
Was dus zo aan het koken vandaag, gooi ik al het vlees gelijk in de pan en laat het lekker bakken. Kijk ik 5 minuten later op het pakje ( ![]() Ik dus zo van: kut. Heb ik gewoon het half gebakken vlees nog maar even gemarineerd Wat zijn jouw blunders achter het fornuis? | |
Redskillz | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:44 |
ik heb laatst mijn ballen gebrand aan het fornuis... | |
#ANONIEM | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:45 |
3x Proberen een ei te koken en het 3x laten mislukken omdat ik 3x niet goed op de tijd heb opgelet ![]() En nu heb ik dus drie keer 3 gezegd. ![]() ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 08-01-2011 19:45:19 ] | |
Stokstaart | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:46 |
In slaap vallen met kaassoufflés in de frituurpan is ook geen goed idee | |
MultiBanaan | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:47 |
Koken zonder broek aan? | |
Unischroef | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:48 |
Ik heb ook een keer een gekookt ei laten aanbranden ![]() | |
ikhouvannoodles | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:54 |
In de bakkerij ipv. 15 kg bloem maar 10 kg gedaan. Muffins kwamen er niet zo goed uit. | |
Duvel | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:56 |
Spinazietaart met filodeeg in een vorm gemaakt, pokkewerk. Wil ik de taart in de oven zetten, flikkert de bodem uit de taartvorm. Opgeruimd en pizza besteld. | |
Karina | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:58 |
Pizza in de oven, zat helaas nog zo een rond stuk plastic onder, stinken dat het deed... Roomboter was keihard, ik dacht, ik zet het heel even in de magnetron, vergeten dat het papiertje om de roomboter een soort aluminiumfolie is, vonken dat het deed... | |
tdrone | zaterdag 8 januari 2011 @ 19:59 |
ik gooide laatst het vlees iets te enthousiast in de pan waardoor er een flinke spetter bakboter op mijn arm kwam wat dus resulteerde in een brandwond van 3 cm doorsnee | |
Sandrvich | zaterdag 8 januari 2011 @ 20:01 |
Afgelopen week nog, in de Ardennen; Nasi in elkaar aan het zetten, vlees in de pan, wil ik groenten erbij gooien, waren we die vergeten te kopen. ![]() Dan maar wat extra rijst erbij gegooid en het was nog goed te eten ook. ![]() Mijn broer heeft het overigens eens 3x achter elkaar gepresteerd sperziebonen aan te laten branden toen hij ze aan het koken was. ![]() | |
Stokstaart | zaterdag 8 januari 2011 @ 20:02 |
Er was laatst toch ook een topic van iemand die 'alleen even de oven moest aanzetten' voor zn pa die 3 uur bezig was gemaakt met lasagne. Bleek er ook een laag vershoudfolie overheen te zitten ![]() | |
MultiBanaan | zaterdag 8 januari 2011 @ 20:04 |
Ik moest lachen ![]() Haha die ken ik Lol, die wil ik wel zien | |
Duvel | zaterdag 8 januari 2011 @ 20:06 |
Ik niet zo heel erg. ![]() | |
Schuifpui | zaterdag 8 januari 2011 @ 20:07 |
Pizza proberen te maken, maar er achter komen dat de pizza op bakpapier moest, die we niet hadden. Dus maar zonder bakpapier gedaan. Het was alleen een hele dunne, zachte bodem met veel toppings erop, die vervolgens door het rooster naar beneden zakte en op de verwarmingsspiraal viel. Hele oven in de hens. ![]() Amerikaanse ovens FTW! ![]() | |
#ANONIEM | zondag 9 januari 2011 @ 14:50 |
Kip in de combimagnetron bereiden: Tijd ingesteld op 1 uur, echter vergeten de 'grill' stand te selecteren. Gevolg: kip is een uur lang op vol vermogen bestookt met magnetronstraling. Kip kwam eruit als karton. | |
Dartanion | zondag 9 januari 2011 @ 14:56 |
Kroket in de frituur gooien, nog even snel de hond uit willen laten en jezelf buitensluiten.... Gevolg; Ik moet inbreken in mijn eigen huis. Waar ik niet erg goed in was.. Via de brievenbus moest ik met een tak/stok de klink naar beneden duwen maar dat was lastiger dan het klinkt.. Gevolg; frituurvet kon weggegooid worden, kroket was helemaal leeg gelopen, een enorme rookontwikkeling in het huis. ![]() | |
Dastan | zondag 9 januari 2011 @ 15:27 |
Een blikje tomatenpuree te enthousiast openmaken. Met als gevolg dat de net wit geschilderde muur van het plafond tot de grond beklad was met een enorme rode tomatenstreep. Ongelooflijk hoeveel er dan in zo'n blikje blijkt te zitten. [ Bericht 3% gewijzigd door Dastan op 09-01-2011 15:46:34 ] | |
svefn | zondag 9 januari 2011 @ 15:45 |
Was heel brak en wilde een lekker katerontbijtje maken, gebakken eitje op boterham. Nadat ik het pannetje met wat olie op had gezet bleek dat de eieren op waren dus ik maar snel een boterham met kaas in de pan gegooid. Zo gezegd zo gedaan, vervolgens wilde ik achteraf de melk pakken en kwam alsnog de eieren tegen. Nounou, ik maakte me toch wat mee op die brakke ochtend zeg! Ben er zo trouwens wel achtergekomen dat tosti's uit een pan heeul lekker zijn ![]() | |
Frostu | zondag 9 januari 2011 @ 15:50 |
Ik zeg tijdens koken tegen een maat van me; giet effe deze groenten af oke? Vervolgens laat hij deksel vallen tijdens afgieten waardoor alles in de (ranzige!) gootsteen pleurt.. | |
Herkauwer | zondag 9 januari 2011 @ 15:54 |
Die ken ik ook! Broodjes afbakken op 220, ging prima. Daarna nog trek in 2 broodjes, dus nog een keer de combi aan, deze keer vergeten combi stand te doen en dus 12 minuten op 1000 watt. 2 Klompjes kool en een rook! Daarna combi magnetron weg kunnen gooien. | |
vogeltjesdans | zondag 9 januari 2011 @ 15:54 |
Ik wilde stukjes tomaat samen bakken met een ei. Dus ik zo eerst die stukjes tomaat erin, beetja aanbakken, en daarna zo dat ei eroverheen. Maar dat ei duwde dus alle stukjes tomaat naar de zijkant! ![]() | |
OMGWTFBBQSAUCE | zondag 9 januari 2011 @ 16:35 |
Ok. | |
#ANONIEM | zondag 9 januari 2011 @ 16:48 |
Licht aangebakken vlees kun je gewoon marineren hoor. Gaat zelfs nog sneller als het enigszins opgewarmd is...dus juist een goede tip als je weinig tijd hebt. ![]() | |
anno2010 | zondag 9 januari 2011 @ 16:54 |
Ik had net suiker op mijn eitje gedaan inplaats van zout, whahaha ![]() | |
#ANONIEM | zondag 9 januari 2011 @ 16:57 |
Heeft niet veel met koken te maken, maar ik heb ooit in al mijn ochtend-sufheid jus d'orange over mijn cornflakes gegoten. (en ja, heb het nog opgegeten ook) ![]() | |
DuranK | zondag 9 januari 2011 @ 17:14 |
Ik was lekkere spaghetti saus aan het maken ![]() ![]() Ik probeerde het nog goed te maken door het met andere smaken te neutraliseren maar ik heb dus de hele pan saus weg kunnen gooien ![]() | |
Duvel | zondag 9 januari 2011 @ 17:17 |
Grappig, want kaneel kan best leuk smaken. Ik heb een keer moussaka gemaakt, en daar zat ook kaneel doorheen. Ik vond het erg apart toen ik het recept las, maar het smaakte prima! | |
Inlognaam | zondag 9 januari 2011 @ 18:23 |
Vergeten dat je een pizza/stokbrood/whatever in de over gezet hebt en daar een uur later achterkomen. Als je dat een blunder kan noemen dan maak ik die nogal vaak. | |
Arth_NL | zondag 9 januari 2011 @ 18:50 |
Niet realiseren hoe snel het gasfornuis in een vakantiehuisje warm wordt en daardoor het huisje onder rook zetten. | |
Stefka | zondag 9 januari 2011 @ 19:18 |
Met een duf hoofd er 's ochtends achter gekomen dat ik alleen nog maar brood in de vriezer had. Even wat brood in de magnetron gegooid om te laten ontdooien. Vanwege mijn duffe kop had ik gewoon een draai aan het magnetronklokje gegeven. Toen ik twee minuten later naar mijn magnetron keek kwam er allemaal rook uit. Zelfs het bordje waar het brood op lag was kapot ![]() ![]() | |
DaMayan | zondag 9 januari 2011 @ 19:28 |
Ooit een keer "Browning" (voornamelijk bruine kleurstof) in de roer-ei gegooid ipv Worcester sauce. Kreeg ik een pan vol bruine roer-ei. Nog geprobeerd met wat melk te witten maar al met al proefte je er niets van, het zag er alleen er vreemd uit: bruine eieren. | |
VBlom | zondag 9 januari 2011 @ 19:40 |
Ik dus een diepvries pizza in de oven doen, haal ik hem er te laat uit. ![]() | |
Hyman | zondag 9 januari 2011 @ 19:43 |
![]() | |
Adames | zondag 9 januari 2011 @ 19:48 |
Ik ook, 8 uur later. Nieuwe oven kunnen kopen (en nee, helaas was het geen combi dingetje) | |
caffeinjunk | zondag 9 januari 2011 @ 23:24 |
Wat gebeurt er dan voor mytisch iets dat je de oven kan weggooien als het te lang erin heeft gezeten behalve dat de pizza een beetje zwartgeblakerd zal zijn? | |
Adames | zondag 9 januari 2011 @ 23:44 |
De rook en hitte zorgde ervoor dat de buitenkant (wit) helemaal zwart was van de roet en verbranding, kreeg je niet schoongemaakt. En binnen stonk die nogal, ook na lange tijd. | |
Kentekenplaat | zondag 9 januari 2011 @ 23:46 |
Niet echt een kookblunder, maar wel vlak daarna: Een kokend hete pan in de gootsteen gooien, terwijl daar al een plastic beker in lag. ![]() Die heeft geen mooi rond randje meer van boven. | |
Elvi | zondag 9 januari 2011 @ 23:50 |
Ik wilde spritsen (de koekjes) maken en het recept had t over 50 cl water. Wat 500 ml is. Maar ze bedoelden blijkbaar 50 ml ![]() Ik heb wel vaker van dat soort blunders, maar dat komt dan meer dat de aangegeven hoeveelheid niet klopt of dat het ingrediënt toch anders is dan wat de schrijver gebruikt. Voorbeeld: Nederlandse cacao is veel sterker dan Amerikaanse cacao. Als je dezelfde hoeveelheid gebruikt krijg je ontzettende bittere koekjes. | |
classpc | maandag 10 januari 2011 @ 00:30 |
Gordon Ramsey, jij hier? | |
FeestBoek | maandag 10 januari 2011 @ 00:35 |
-Midden in de nacht na een avondje drinken gigantische honger krijgen. Oven aanzetten, pizza erin. Op gegeven moment begon er iets te stinken, dus ik trek de oven open: ligt er een vol pak koekjes in, helemaal weggesmolten met plastic en al ![]() -Midden in de nacht na een avondje drinken gigantische honger krijgen. In de vriezer gekeken, kilo shoarma eruit. Geen idee hoe ik dat ooit snel ontdooid krijg, dus dan maar in aluminiumfolie wikkelen en in de koekenpan. Even buiten een sigaret roken, kom ik terug, staat de gehele keuken onder de dikke rook en gaat het brandalarm af ![]() Ik ben niet zo'n kookheld s'nachts ![]() | |
Creatix | maandag 10 januari 2011 @ 09:04 |
Friet/ patat bakken, na 2 min eruit halen denkend dat ze goed zijn. Na 2 happen toch maar besloten om ze terug te gooien. Nog even 2 min staan bakken, en toen ik ze eruit haalden waren het keiharde beton staafjes... | |
Sorella | maandag 10 januari 2011 @ 10:14 |
Rijstevlaai maken, de eerste twee keer mislukte ze maar de derde keer was de vlaai prachtig op kleur en mooi droog, wil ik hem uit de oven halen valt de bodem eronder vandaan alles in de oven ![]() Na even flink gevloekt te hebben Ik heb de hond gepakt en ben naar buiten gelopen, mijn man vol verbazing achter latend. (Toen ik thuis kwam was de oven weer schoon en ik heb nooit meer rijstevlaai gebakken) Eieren opzetten, visite krijgen, naar de stad toe, 2,5 uur later thuiskomen, nou jullie raden het al, visitie is meteen doorgegaan naar huis, wij hebben alles tegen elkaar opengezet en 2 uur bij de buren gezeten. Kastanjes poffen in de oven, deurtje opendoen en toen ontploffte de kastanjes ![]() Voor de rest af en toe aardappeltjes laten droogkoken/aanbakken en rode kool enzo maar dat gebeurt iedereen weleens. | |
Elusive | maandag 10 januari 2011 @ 10:44 |
ik denk ik ga even een eitje koken en gooi een paar van die dingen in de magnetron ![]() ![]() ![]() ik heb de magnetron maar weggegooid en een nieuwe gehaald ![]() | |
Downstar | maandag 10 januari 2011 @ 11:20 |
1. Ik had laatst vreselijke trek in broodjes gezond, dus hup afbakbroodjes in de oven nog nooit gedaan, dus nou prima dat ging goed.. Eitjes koken, Ook dat ging helemaal goed ![]() Sla/komkommer snijden, plaatje ham/kaas erop. alles ging ook nog steeds goed oftewel mijn broodje was bijna klaar zonder dat er ook maar wat fout was gegaan ![]() ![]() Om nog de final touch er aan te geven klein beetje mayonaise er op en wat zout.. en je raad het al, gooi ik de zout zonder te kijker erop, staat hij nog op het grote gat... heel mijn broodje gezond onder het zout! heb hem nog proberen op te eten, maar het was gewoon niet te doen.. oftewel ik moest mijn broodje weg gooien ![]() ![]() 2. Ook een keer dat mijn vriendin aan het koken was, en me even vroeg of ik gauw even de saus uit het zakje van tafel in de pan wou doen, was een zakje spicey mix om door de wrap mix te doen.. Dus ik het zakje in een pan gedaan waar ik groente in zag liggen, bleek dat ik de spicey mix in de verkeerde pan had gedaan ![]() De wraps smaakte nergens naar en de bami was verpest door de spicey mix ![]() | |
HeatWave | maandag 10 januari 2011 @ 11:20 |
--->CUL | |
isildur1 | maandag 10 januari 2011 @ 12:33 |
![]() ![]() | |
Ou-Tannu | maandag 10 januari 2011 @ 13:29 |
tja.. als ik iets in de oven wil maken moet ik eerst de oven leegruimen aan ovenschalen enzo ![]() | |
Erosjuhhh | maandag 10 januari 2011 @ 13:52 |
Jammer dat je huis niet in de fik is gevlogen. Frituren en dan weggaan ![]() Gelukkig nam je je hond mee | |
minilot | maandag 10 januari 2011 @ 14:41 |
Ik heb een elektrische pizza-oventje:![]() Er horen twee flinterdunne houten spatels bij, waarmee je je pizza op de steen kunt scheppen. Die spatels blijken het niet leuk te vinden om onder het deksel te blijven liggen als het ding opwarmt: na een kwartier op 400 graden (dat is héét!) vergaan ze blijkbaar tot zwart houtskoolgruis. ![]() ![]() Enfin, nieuwe spateltjes besteld bij de fabrikant.. Vergeet ik ze er bij de eerstvolgende keer pizzabakken gewoon wéér uit te halen! ![]() Tegenwoordig gebruik ik gewoon maar stukjes karton, die ik weggooi na gebruik. ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door minilot op 10-01-2011 14:46:42 ] | |
-_Guitarist_- | maandag 10 januari 2011 @ 14:42 |
Oud huisgenoot van me kreeg het voor elkaar eieren te laten verbranden terwijl hij ze kookte ![]() | |
_Loki | maandag 10 januari 2011 @ 16:28 |
Ik ging tiramisu maken. Eiwit perfect opgeklopt, eigeel heel mooi schuimig, toen door elkaar geschept. Mascarpone vergeten ![]() | |
RobinOok | maandag 10 januari 2011 @ 17:28 |
"koekjes in de oven" Ongeveer 16.200 resultaten (0,32 seconden) | |
zoalshetis | maandag 10 januari 2011 @ 17:33 |
gelukkig gaat er zelden iets mis. want ook al ben ik een geduldige jongen, als eten mislukt kan ik onzettend gaan vloeken. | |
Merel1808 | maandag 10 januari 2011 @ 17:35 |
Dat heb ik ook wel eens gedaan. Ik had avondeten gekookt, en daarna wilde ik alvast even eitjes koken voor door de sla die ik de volgende ochtend mee moest nemen. Dus ik die eieren zachtjes opgezet terwijl ik alvast ging eten in de andere kamer, leuke film op tv, eieren finaal vergeten tot de rookmelder afging. Keuken blauw van de rook, eieren ontploft, pan heb ik weg kunnen gooien ![]() | |
-_Guitarist_- | maandag 10 januari 2011 @ 17:38 |
Dit overkomt de 'meesten' 1 keer... Hem minimaal 3 keer ![]() | |
Merel1808 | maandag 10 januari 2011 @ 17:49 |
Dat is wel een beetje kansloos dan ![]() | |
dralion13 | maandag 10 januari 2011 @ 17:57 |
ik een chocoladetaart bakken, doe ik ipv de oven de grill aan, toen de taart daaruit kwam was hij een beetje boel zwart en zo hard als beton... | |
DrMarten | maandag 10 januari 2011 @ 18:08 |
Aardappels afgieten, ging opzich prima, tot ik met mijn duim naast de pannenlap kwam en in een reflex de pan met inhoud op de grond liet kletteren, in mijn sprong achterwaarts nam ik met een mooie zwaai de steel van de steelpan waar de net afgegoten sperziebonen in zaten mee. Die belandden dus naast de aardappels op de vloer. Nadat ik mijn klauwen even onder de koude kraan had gehouden heb ik dus maar brood met saucijsjes gegeten ![]() | |
08gnoT. | maandag 10 januari 2011 @ 18:13 |
Keer koekjes gemaakt. Het deeg paste niet allemaal in de oven, dus na de serie op de lage bakplaat, de rest maar op de hoge gedaan. Na 20 minuten waren ze nog steeds bleek terwijl de vorige serie net na 15 minuten al klaar was. Dus even de bovengrill erbij aangezet. Twee minuten later was heel het huis zwart van de rook, net op het moment dat m'n ouders thuiskwamen ![]() | |
_Loki | maandag 10 januari 2011 @ 19:28 |
Ik heb ook een keer de oven in de fik gezet omdat mijn moeder zo slim was de gebruiksaanwijzing erin te leggen ![]() | |
Merel1808 | maandag 10 januari 2011 @ 19:32 |
Mijn vriendje had vorige week ook bedacht dat het handig was om de ovenwanten op te ruimen in de oven, gelukkig nét voor het allemaal echt in brand stond achter gekomen ![]() | |
DuranK | maandag 10 januari 2011 @ 19:39 |
Een collega van ons dacht eens aardig te zijn door snacks voor ons te gaan bakken tijdens een borrel. Het duurde allemaal zo lang, en uiteindelijk kwam ze met een schaal snacks aan. Helemaal doordrenkt met vet, zompig, te ranzig gewoon. Had ze dus de snacks gebakken op 140 C ipv 180-200 ![]() | |
fl1pp13 | maandag 10 januari 2011 @ 22:40 |
Knakworstjes in een pan gedaan en ondertussen een minuutje naar boven. Het minuutje werd een half uur, totdat mn broertje riep dat de worstjes een vreemd geluid maakten. Worstjes waren zo goed als weg en de pan hebben we uiteindelijk kunnen weggooien. ![]() | |
Elvi | maandag 10 januari 2011 @ 22:52 |
Geen blunder van mezelf, maar wel van mn oom. Zijn vrouw bakte vroeger alles in de Croma. Toen zij een weekje weg was wilde mn oom patat bakken voor hem en zn zoon. Hij kocht een frituurpan (back in the day een gadget ![]() Nee ik geloof niet dat de patatjes zo goed gelukt waren ![]() | |
Ou-Tannu | maandag 10 januari 2011 @ 23:01 |
![]() | |
Klaploper | dinsdag 11 januari 2011 @ 01:59 |
keer vlees gewoon direct op het gaspitje gelegd en hoppa vuur an, man man wat was dat niet lekker | |
Vleyczejtur | dinsdag 11 januari 2011 @ 09:42 |
Keer buiten een perfecte biefstuk op de grill gemaakt, echt voor een fortuin (voor mij dan) gekocht dat ding, mooi op een bord gelegd met aardappeltjes, sla en wat saus. Even gauw naar binnen om wat muziek te pakken. merk ik ineens dat het echt belachelijk hard aan het regen is. Het lag allemaal in een laagje water. Toch opgegeten later natuurlijk. Ook natuurlijk vaak dingen laten vallen, aanbranden, dat soort dingen. | |
Gripper | dinsdag 11 januari 2011 @ 12:20 |
Voor mn vriendin 's avonds een lekkere beker chocolademelk klaarmaken. Even snel de melk in de magnetron, die staat bij ons in de bijkeuken in een houten stellingkast. Oud beestje, niet erg krachtig, dus ik zette m op 4 minuten ofzo, en daarna even weggelopen. <Ping> klaar, beker pakken, whut? ![]() Goed, heel kut allemaal, alles opruimen, magnetron uitschudden, plastic krat + inhoud schoonmaken, stellingkast en vloer dweilen. Na een half uur eindelijk een nieuwe beker melk in de magnetron, ik denk: ik doe m nu wel iets korter, 3 minuten. Gebeurde het weer, alleen deze keer was de beker maar halfvol geweest, was het laatste beetje melk in huis. Deze keer lag tenminste alleen de draaischijf vol, en was de rest van de bijkeuken niet ondergelopen. ![]() De magnetron heeft nog steeds zo'n zure, weeïge melklucht om zich heen hangen, ook al wordt het elke keer dat we m gebruiken een beetje minder. En voortaan weer gewoon melk in een pannetje, dan zie je tenminste wat er gebeurt... (Hoewel, mijn vriendin heeft met pannetjes dan juist de neiging om m ook op te zetten en dan weg te lopen. Verleden week was ik voor iets heel anders in de keuken, zie ik ineens in een ooghoek melk omhoog komen borrelen in een pan ![]() | |
__Saviour__ | dinsdag 11 januari 2011 @ 17:52 |
Briljant. Dat sommige mannen een absolute ramp in de keuken zijn, ok. Maar Croma in de frituur gooien is toch wel een nieuw dieptepunt ![]() | |
Staal | dinsdag 11 januari 2011 @ 18:44 |
Leuk topic! Ik ben een keer een hele middag en avond bezig geweest met een veel te uitgebreide lasagna. Wijntje erbij en nog een en het duurde maar. Uiteindelijk straalbezopen geworden en zonder eten naar bed gegaan. Volgende dag kwam die lasagna op tafel. Iedereen een paar hapjes en bomvol. Het was lekker maar veel en veel te machtig. Nooit meer gemaakt. | |
jeloen | dinsdag 11 januari 2011 @ 19:43 |
broodje ook neem ik aan? ![]() | |
Lienekien | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:05 |
Het leverde een geweldig topic op. | |
DrMarten | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:09 |
Net weer een momentje.... simpel maaltijdje, alleen even opwarmen in de pan, gas aangeze, beetje roeren en na 4 minuten toch een beetje vreemd kijken omdat het nog helemaal niet warm leek te worden.......... verkeerde gaspit aan ![]() | |
Staal | dinsdag 11 januari 2011 @ 20:38 |
Elke post een glas wijn. ![]() | |
classpc | dinsdag 11 januari 2011 @ 21:27 |
![]() | |
stavromulabeta | dinsdag 11 januari 2011 @ 21:33 |
Tja, ik ik durf het geen koken te noemen. Maar vanmiddag heb ik gepoogd om een cup-a-soup met koffie te bereiden. Twee blunders dus: -Cup-a-soup, die zoute smerige zooi; -Automatenkoffie, ranzige troep. | |
Duvel | dinsdag 11 januari 2011 @ 21:35 |
Wat een tof topic! ![]() | |
Ewelina | dinsdag 11 januari 2011 @ 22:02 |
Pizza in de combimagnetron gedaan en vergeten de ovenstand aan te zetten. Was geen succes. En een keer gehad dat het dekseltje van de pepermolen schoot net op het moment dat ik een beetje peper wilde toevoegen aan de pastasaus. Explosief sausje ![]() | |
prupke | dinsdag 11 januari 2011 @ 23:12 |
wij hebben een rvs pizzaschep daarvoor.. ![]() Mijn blubder was om een caramelsaus te maken.... maar vergeten was om het vuur er op tijd onder uit te halen , vervolgens over ijs heen gieten... Ik weet nu wel hoe je toffee maakt ![]() | |
MultiBanaan | woensdag 12 januari 2011 @ 20:20 |
Oftewel gewoon pizzatje in de magnetron? | |
Ewelina | woensdag 12 januari 2011 @ 21:13 |
Juist. | |
Staal | woensdag 12 januari 2011 @ 21:37 |
Mijn ouders eten standaard zo hun pizza. Serieus, ik verzin het niet. Ze kunnen niet koken en weten niet hoe die combimagnetron werkt dus de bevroren pizza gaat erin en komt er ontdooid uit. Eet smakelijk. Ik weet ook niet hoe zo'n ding werkt omdat ik het zelf een oven in huis heb. Maar ik eet zoiets van ellende dan maar zonder morren op, geen discussie. Mijn partner trok het echt niet toen hij het voorgeschoteld kreeg. Ze vonden hem maar lastig. ![]() | |
Mirjam | woensdag 12 januari 2011 @ 21:39 |
ooooh, bah ![]() ik zou dat ook niet trekken hoor ![]() ![]() | |
zoalshetis | woensdag 12 januari 2011 @ 21:41 |
![]() mijn god wat een voedselarmoede. lol! jouw partner kan het ze toch leren? | |
Staal | woensdag 12 januari 2011 @ 21:55 |
Wrs. is het een eigen topic waard, ouders die niet kunnen koken en wat at je dan. Maar mijn moeder was wel echt tuk op de Allerhande he? Nog steeds. Ze heeft er in mijn jeugd precies 1 keer iets uit gemaakt. Een Waldorfsalade. En in december een uit de hartjesvorm gelopen borstplaat voor mijn vader. Het was echt een ramp wat er iedere avond op tafel kwam. | |
Ewelina | woensdag 12 januari 2011 @ 21:59 |
Doen! | |
grasisbruin | donderdag 13 januari 2011 @ 00:43 |
Met oudjaar hadden we met vrienden afgesproken dat iedereen een gerecht zou maken. Stoofpot gemaakt dus, lekker lang laten stoven, helemaal perfect tot het moment dat we gaan eten en ik mijn eigen stoofpot niet weg krijg omdat ik te mager vlees had gebruikt. Iemand mocht niet te vet eten dus had ik daar rekening mee gehouden. gelukkig vonden de anderen hem wel lekker. Mager vlees ![]() | |
Ferdii | donderdag 13 januari 2011 @ 00:59 |
Dat ken ik doen mijn schoonouders ook altijd, ook al een keer gehad dat ik de koekjes heb afgefikt ![]() Keer cake willen bakken, ingrediënten allemaal gepakt/afgemeten. Blijkt er op het pak cakemeel te staan: Ingrediënten voor een half pak cakemeel ![]() ![]() gevolg, een zeer taaie, droge cake | |
2cv | vrijdag 14 januari 2011 @ 02:40 |
In Frankrijk op vakantie eens iets luxer willen eten zonder daarbij gelijk een restaurant in te duiken. Uit Nederland had ik al een pakje (ik zei IETS luxer) voor 1 of ander rijst-gerecht meegenomen. Daar moest alleen nog kipfilet, prei en paprika bij. Helaas stond in mijn vertaalboekje niet wat een paprika in het Frans was en aangezien paprika ook wel wat op een grote peper lijkt wou ik het risico niet nemen. IK stond al in de supermarkt dus hup: weer terug naar de camping en daar maar vragen. Prei en kipfilet maar in de koelbox gedonderd. Volgende dag naar 1 of ander kasteel en op de terugweg even een paprika halen. Op de camping natuurlijk nog ouwehoeren met iedereen dus het begon al donker te worden toen ik begon mijn 'luxe' maaltijd te prepareren. Kip snijden, prei snijden, paprika snijden en rijst koken. Rijst gaar, afgieten in de gootsteen van de camping. Zo voorzichtig als ik kan, maar zowel de pan als het deksel zijn heet en ik had niets iets van een thee doek bij me om te voorkomen dat ik me brand. Dardoor niet goed vastgehouden en FLATS, alle rijst in de gootsteen. Die avond heb ik mijn zoveelste au bain-marie kant-en-klaar maaltijd gegeten. | |
summer2bird | vrijdag 21 januari 2011 @ 19:21 |
Auw... | |
summer2bird | vrijdag 21 januari 2011 @ 19:41 |
Ik heb eens, een hele lange tijd geleden, had ik met mijn zusje het geniale plan om lekkere zoete broodjes te maken. De hele keuken zat onder de bloem, omdat ik zo'n pak had laten vallen. Even later zat de hele keuken onder de deeg en de bloem. De deeg was zo plakkerig dat je behang ermee kon lijmen. Dus hadden we na een half uur van bollen vormen van dat deeg (plakte echt overal aan vast) die bollen in de oven gedaan. Nog een half uur opruimen en dan konden ze eruit! Kei hard waren die dingen. Echt, je kon ze gebruiken als tennisballen. Aan de buitenkant loeihard en echt heel zompig aan de binnenkant. ![]() en dan waren ze niet eens lekker. | |
tisikke | vrijdag 21 januari 2011 @ 19:42 |
Op vakantie in zuid frankrijk, jaren geleden huisje gehuurd en zin in spaghetti. Dus vol goede moed naar de supermarche op zoek naar tomatenpuree, wel eens op zoek geweest in zo een grote winkel naar een klein blikje en geen woord frans spreken. Afijn halve winkel door en hoera gevonden, dus naar huis en aan de kook, rook heerlijk, maar na de eerste hap vlogen de vlammen uit je neus. was het een soort van rode peperpuree of zo | |
Stefan | vrijdag 21 januari 2011 @ 19:43 |
Oke, in de kip tandoori moet 300 ml water en geen 800 ml ![]() Is de 2e keer dat ik t fout doe geloof ik | |
Ou-Tannu | vrijdag 21 januari 2011 @ 20:16 |
boeiend.. gewoon langer laten doorkoken ![]() | |
Stefan | vrijdag 21 januari 2011 @ 20:22 |
Ja, met maizena wel gelukt, alleen minder smaak ![]() | |
zoalshetis | vrijdag 21 januari 2011 @ 21:52 |
pure de tomate. | |
_Loki | vrijdag 21 januari 2011 @ 22:12 |
Beetje laat, vind je niet? ![]() | |
Red_85 | vrijdag 21 januari 2011 @ 23:12 |
Rijst te lang laten koken. Duur stuk vlees verpesten door even niet op te letten. Pasta te lang laten koken. Iets met ezels en stenen... | |
Ienepien | zaterdag 22 januari 2011 @ 13:10 |
Vissticks laten aanbranden. ![]() ![]() | |
Bienelientjee | zaterdag 22 januari 2011 @ 16:46 |
Heel wat dingetjes toch wel! ![]() Broodjes vergeten in de oven tot ze er zwart geblakerd uitkwamen. Rode peper en ui aan het snijden, ik was aan het huilen al, wrijf ik in mijn ogen! ![]() Mijn tweede heeft niet echt met koken zelf te maken. Ik was namelijk aan het afwassen en hoorde iets leuks op de televisie. Ik leg mijn theedoek en het glas op het aanrecht. Later kom ik terug, krijg een vrolijke bui, grijp het puntje van de theedoek en maak een pirouette ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 22 januari 2011 @ 16:50 |
Mooie tijd. Niks mis mee. Met dingen in theedoeken op tafel leggen en vergeten heb ik ook ervaring ja. Niet met breekbare dingen, maar met gewassen cherrytomaatje of zo. Hoppa, allemaal door de keuken. Ergste was ooit vroeger, heel vroeger toen ik een vriendje had waar ze thuis kippen hadden. Hij zou me op een avond naar huis brengen en ik nam wat eitjes mee, voorzichtig in mijn sjaal gewikkeld in het handschoenenkastje gelegd en bij het afscheid nemen uiteraard compleet vergeten. Arme moeder van vriendje die een paar dagen later de sjaal uit het handschoenenkastje trok. ![]() | |
zoalshetis | zaterdag 22 januari 2011 @ 16:52 |
? waren de verse eieren na een paar dagen al aan het rotten? oh wacht. ik begrijp het nu. | |
tjoptjop | maandag 24 januari 2011 @ 04:23 |
Had een keer een dag vrij en besloot eens een lekkere grote pan bouillon te trekken. Alle spullen gekocht (groentes, kruiden, schenkel, vlees e.d.) en heeft de hele dag heerlijk op het vuur gestaan. Enfin, zo tegen een uurtje of 7 's avonds vond ik het wel welletjes en begon met de vervolgwerkzaamheden. Dus ik op automatische piloot de bouillon afgieten en je raad het al, de ingrediënten lagen verlept in m'n vergiet en de bouillon was door de afvoer gelopen ![]() | |
F4T4L_3RR0R | maandag 24 januari 2011 @ 05:13 |
In Duitsland in een krakkemikkig vakantiehuisje braadworsten frituren (grote braadpan met frituurolie erin op het vuur) en vervolgens ontploft een braadworst.. Een spetter kokende olie in mijn oog tot gevolg. De andere braadworsten begonnen ook al door de pan te dansen en spetteren en snel de badkamer (80x100cm) ingerend om mijn oog uit te spoelen. Vervolgens bij het weer rechtop staan met je hoofd door een glasplaat gaan en terug in de keuken tot de ontdekking komen dat de pan nog aanstond op hoog vuur en alles onder de vet spetters zit... Toen maar een pizza besteld op de Duitse variant van thuisbezorgd.nl... Bij gebrek aan ruimte op het aanrecht, even een pandeksel wegleggen op het fornuis. Tijdens het eten opeens verbrand plastic ruiken en dan merk je dat je het deksel op een brandende gaspit hebt gelegd... Deksel half gesmolten... Pastasaus maken en in plaats van paprikapoeder, kaneel erin gooien... | |
ieris | maandag 24 januari 2011 @ 16:52 |
Als ik kook ligt altijd de hele keuken onder, als ik in de pan roer vliegt alles erover. Verder heb ik wel eens appelflappen gebakken met de oven én magnetron aan, die zagen dus na 10 minuten zwart. Een andere in de categorie bakken was appelbollen die ik niet goed had dichtgemaakt waardoor het deeg opeens opsteeg vanaf de appel ofzo? Haha ik stond er zelf ook raar van te kijken. | |
summer2bird | maandag 24 januari 2011 @ 16:55 |
Ik had een keer een cake gemaakt zonder pakje. Met die cake kon je uiteindelijk ook iemand mee doodslaan. Die cake was niet eens aangebrand. | |
ieris | maandag 24 januari 2011 @ 17:01 |
Haha ben toch blij om te lezen dat ik niet de enige ben, staan een hoop herkenbare dingen tussen. Bedenk me er net nog 1, niet echt koken, maar op mijn werk (bij een bakker) had ik een eierkoek in de pauze. Was in de veronderstelling dat ik er suiker op had gedaan, bleek dus dat ik er zout op had gedaan. Mennn wat smerig, ben echt de hele middag misselijk ervan geweest! ![]() | |
Ferdii | woensdag 26 januari 2011 @ 15:31 |
In centerparkshuisje: Met vrienden weekend weg, lekker pokeren, frituren etc. Meegebrachte frituurpan op de electrische kookplaat gezet zodat deze onder de afzuigkap kon staan. Op gegeven moment begon het te stinken naar plastic. Bleek dat er nog een kookpit aan stond ![]() Pan opgetild, was de halve onderkant er onderuit gesmolten, kookpit onder het plastic (was niet schoon te krijgen). Uiteindelijk hadden we nog wel geluk want de bedrading was net niet geraakt, anders hadden we niet meer verder kunnen frituren ![]() | |
Ou-Tannu | woensdag 26 januari 2011 @ 17:52 |
telt een lege water koker aanzetten ook? | |
Miendientje | woensdag 26 januari 2011 @ 18:20 |
Telt soep warm willen maken in een waterkoker op een camping ook?
| |
Ou-Tannu | woensdag 26 januari 2011 @ 18:23 |
![]() | |
_Ophelia_ | woensdag 26 januari 2011 @ 18:27 |
![]() Die telt ![]() | |
Ewelina | woensdag 26 januari 2011 @ 18:28 |
![]() Zeker! | |
Miendientje | woensdag 26 januari 2011 @ 18:30 |
We zijn snel weg gegaan. We hadden al ingepakt (vandaar dat we niet meer bij de pannen en het gasbrandertje konden) en we waren aan het wachten op onze lift. | |
fotostarter | woensdag 26 januari 2011 @ 21:16 |
Van 1 hap koek met zout? of heb je die hele koek na binnen geschoven terwijl die vies was ![]() | |
Charlie_Brown | woensdag 26 januari 2011 @ 21:20 |
Kippensoep willen maken. Dus de kip met water op groot vuur zetten zodat het aan de kook zou raken voor de bouillon. Dan in de woonkamer voor de tv gaan zitten en er na 3 uur eens aan denken dat je soep zou maken....... Resultaat: gecremeerde kip, zwarte pan, doorgerookte keuken en een woedende moeder...... Dag erna hele keuken moeten boenen van plafond tot aan de vloer. | |
Feyenoord_Epe | donderdag 27 januari 2011 @ 01:54 |
Haha ff het topic door gelezen en zoveel herkenbare dingen ![]() Het in de ogen wrijven na het snijden van een pepertje ![]() En een keer vlam in de pan toen ik water in de pan wou doen voor de jus ![]() | |
Sinceria | donderdag 27 januari 2011 @ 02:00 |
Keer witlof met kaas en ham gemaakt in een pannetje in de oven. Prima gelukt! Alleen jammer dat ik hem met een theedoek de kamer in wilde brengen en toen mijn vingers brandde aan de pan. In een reflex gooi ik die pan van me af. Resultaat: de hele woonkamer onder de witlof, kaas en ham. ![]() | |
RobinOok | donderdag 27 januari 2011 @ 02:01 |
Wat een sukkels zijn jullie zeg. Zeker ook drama als je een ikeakastje in elkaar moet schroeven? | |
trovey | donderdag 27 januari 2011 @ 02:03 |
Brood gebakken in mijn broodbakmachine toen mijn weegschaaltje kapot was....tip: wacht dan even tot je een nieuwe hebt want een maatbeker werkt niet...je kon iemand doodgooien met dat brood. ![]() | |
Sinceria | donderdag 27 januari 2011 @ 02:04 |
Nee, want daar zit een gebruikershandleiding bij. ![]() | |
Feyenoord_Epe | donderdag 27 januari 2011 @ 02:08 |
Wou vroeger ook een keertje patat bakken, die frituurpan op de keramische kookplaat gezet onder de afzuigkap. Vervolgens een pannetje opgezet om eieren te koken, alleen de verkeerde plaat aangezet met het gevolg een smeltende frituurpan ![]() Gelukkig was de keramische kookplaat wel te redden ![]() | |
Charlie_Brown | donderdag 27 januari 2011 @ 20:06 |
Nope, het Ikea Diploma heb ik al lang en breed gehaald. Onze nieuwe keuken is zelfs door ons in elkaar gezet en gemonteerd. | |
Staal | donderdag 27 januari 2011 @ 20:11 |
Dit is een onwijs leuk topic. Verneuk het niet want dan schiet je je eigen perfectie keihard voorbij. | |
pen-guin | vrijdag 28 januari 2011 @ 13:53 |
Dit is serieus kut:De rest vooral heel erg dom. En ik maar denken dat combi-magnetrons gemaksproducten voor onkoks waren. | |
Ou-Tannu | vrijdag 28 januari 2011 @ 14:07 |
k vind um wel sterk hoor ![]() | |
Erasmo | vrijdag 28 januari 2011 @ 18:51 |
Net linzensoep gemaakt, maar de linzen wilden niet goed uit elkaar vallen. Nou dan maar even vals spelen met de staafmixer alleen moet je dan niet vergeten het laurierblad eruit te halen ![]() | |
fotostarter | vrijdag 28 januari 2011 @ 18:56 |
![]() | |
pussywillow | vrijdag 28 januari 2011 @ 20:58 |
Appeltaart maken en een heel i.p.v. een half pakje boter in het deeg doen ![]() En ik heb ook wel eens een stokbrood afgebakken terwijl de combimagnetron op magnetronstand stond i.p.v. hetelucht ![]() Ook een keer in al mijn onwetendheid geprobeerd curry te maken met yoghurt, en dat vervolgens vrolijk een tijdje door laten pruttelen. Resultaat: lekkere geschifte saus met stukjes ![]() | |
kenosis | vrijdag 28 januari 2011 @ 21:42 |
Oven in de hens doordat het bakpapier per ongeluk de gloeispiraal van de grill raakte. Ik had de grill aangezet i.p.v de oven. Trouwens wel raar dat bakpapier zo gemakkelijk ontvlambaar is. Misschien komt dat wel door het vettige afstotende goedje in dat papier. | |
numero_uno | zaterdag 29 januari 2011 @ 13:55 |
Pracht van een biefstukje heerlijn rose gebakken, maar omdat de rest nog niet klaar was even snel in alufolie gewikkeld.... 5 minuten later kon je er een ruit mee ingooien ![]() En ik stop ook nooit meer zout en suiker in dezelfde potten. | |
Krabs | zaterdag 29 januari 2011 @ 14:01 |
Plastic vergiet op een gloeiend heet gasfornuis plempen ![]() Weg vergiet ![]() | |
cinnamon_M | woensdag 2 februari 2011 @ 01:58 |
Oef, ik ben ook wel goed in keukenrampen. Wat ik iig regelmatig doe: op het einde, als alles klaar moet en ik van hot naar her hol met mijn mouw of arm de steel van de pan meenemen. Vuur uit, alles van het fornuis halen, fornuis en vloer boenen en saus waar nog 1/4 van in de pan zit weer aanlengen, wachten tot de alcohol van de port verdampt is en 45 minuten later eten was de laatste keer het resultaat. Ook regelmatig: saus op het laatst vergeten en nadat ie 45 minuten heeft opgestaan hem dus in de laatste minuut totaal laten verbranden. Ook pas: rode wijnsaus klaar, in ganzenvet gebakken truffelaardappeltjes klaar, pastinaak uit de over klaar, entrecote even kort willen aanbraden: is ie bedorven. Alle pannen uit, aardappels uit het vet en om half 10 nog naar de super voor nieuw vlees. Om kwart voor 11 gegeten. Erachter komen dat de goudkleurige randjes op je bord toch best wel vonken in de magnetron. Je ovenschotel uit je handen laten vallen als je hem op tafel zet. En van vroeger (toen waren ze erger): Frituur lager zetten omdat na de eerste lading snacks er bezoek binnen komt. Dit vergeten en de kipnuggets in lauwwarm vet doen. Niet in de gaten hebben en serveren. (de vorige lading snacks had er overigens bij nader inzien te lang in gezeten, dus 1e lading waren lege bitterballen, 2e druipende kipnuggets) Altijd eieren koken met een eierkoker. Een ei koken in een pan, omdat dat in het recept staat en ik niet wilde riskeren dat er iets mis ging. Niet snappen dat de tijd die ervoor staat er vanuit gaat dat je het ei in kokend water gooit, niet in koud water. En dan heel verbaasd zijn dat je ei nog vloeibaar is ipv hardgekookt. (ik was toen 8 ofzo). | |
cinnamon_M | woensdag 2 februari 2011 @ 01:58 |
O en: een plastic spatel in de pan laten zitten. Ook leuk. | |
fotostarter | donderdag 3 februari 2011 @ 18:12 |
Dat is inderdaad niet slim, en zal wel lekker ruiken ![]() | |
_Loki | donderdag 3 februari 2011 @ 18:29 |
Ik heb gister iets fout gedaan met groente afgieten. Weet nog steeds niet wat er mis ging, maar ik heb er wel een brandwond van 20cm bij 3cm aan over gehouden, inclusief 3 blaren, op m'n buik ![]() | |
tjoptjop | donderdag 3 februari 2011 @ 18:35 |
Haha, heb toen ik jong was wel eens zoiets met pasta gehad ![]() | |
trovey | donderdag 3 februari 2011 @ 18:42 |
En toen was de pan net iets te zwaar en dacht je dat het slim was om de pan met je gehele lichaam even te ondersteunen voordat de hele boel je uit de handen gaat vallen...nee, was dus geen goed idee. ![]() | |
_Loki | donderdag 3 februari 2011 @ 18:57 |
hahah ja zoiets ![]() Ik dénk dat hij uit mn hand glipte en dat dat zo snel ging dat ik 'm meteen liet vallen of iets. | |
summer2bird | donderdag 3 februari 2011 @ 19:01 |
Net ovenfriet gegeten (mag de fritteuse niet gebruiken als ouders er niet zijn ![]() ![]() | |
Klaploper | donderdag 3 februari 2011 @ 19:10 |
Ik hoop voor je dat je echt uit 2012 komt.. | |
Dipkip | donderdag 3 februari 2011 @ 20:41 |
Ik heb ooit op een tweede date zelfgemaakte pizza gebakken. Toen ik de kamer inliep met de pizza op een groot bord wilde ik charmant a la Nigella opkijken naar de man in kwestie en om de een of andere reden - het was niet de eerste keer dat ik met een bord liep - kiepte ik zo die pizza mn decolleté in. Ik gooide de bodem (en het bord) meteen van me af, maar het beleg (gloeiend hete kaas o.a.) gleed juist nog verder mn shirt in. Dus ik gillen en mn shirt uit getrokken en naar de douche gerend ![]() ![]() ![]() | |
pussywillow | donderdag 3 februari 2011 @ 20:54 |
![]() | |
Duvel | donderdag 3 februari 2011 @ 21:04 |
Heeft het gewerkt? | |
Dipkip | donderdag 3 februari 2011 @ 21:25 |
Ook nog eens niet ![]() | |
Duvel | donderdag 3 februari 2011 @ 21:37 |
Pijnlijk klote. ![]() | |
tomaat52 | donderdag 3 februari 2011 @ 21:38 |
Mn vader: Broodjes afbakken op zondag ochtend, 1 Januari. Hup, oven op 220, ligt er nog een plastic zak met oliebollen op de bodem. Hele huis meurde. ![]() | |
LiefdeIs | donderdag 3 februari 2011 @ 21:57 |
Zó herkenbaar. Serieus, ik ben echt een ramp in de keuken. Kan me niet herinneren dat ik ooit heb gekookt zonder dat er iets misging. Met het afgieten de spaghetti mee in de gootsteen gooien, elke keer als er pepers of uien gesneden zijn toch wéér even in m'n ogen wrijven, brownies bakken maar eindigen met een brownie-vormige baksteen (nog geprobeerd aan te visite te slijten als koekjes)... Mijn huisgenootjes zijn verbaasd als een aangebrande lucht in huis eens niet door mij komt. Tsja. Gelukkig hoeven ze maar één keer in de week mijn misbaksels te slikken. Ben alleen benieuwd hoe blij ze nog zijn als we de ruimte achter het gasfornuis eens schoon gaan maken... Nah, inmiddels valt het wel weer mee hoor. Laatst zelfs een driegangendiner gekookt zonder dat er iets misging. Gelukkig, want 't was niet mijn keuken ![]()
![]() | |
fotostarter | vrijdag 4 februari 2011 @ 19:05 |
Jezus, wat voor maat trui heb jij dan als daar een hele pizza in kan schuiven? | |
Dipkip | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:02 |
Ik droeg een top met een waterval-neklijn. In maat S. Wat voor kleding draag jij dan dat er niet een beetje gesmolten kaas en wat stukjes paprika tussen jou en je trui passen? | |
MissHobje | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:12 |
Oh bloody hell ![]() ![]() werd het nog wat met date ? ![]() | |
Dipkip | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:18 |
Neuh. Het was ook niet mn type denk ik achteraf. Toen het gebeurde bleef hij aan de tafel met zn telefoon zitten spelen en pizza eten "want ja ik dacht ik kan toch niks voor je doen" terwijl ik snel onder de douche ging, maar vervolgens later wel tegen anderen zo opscheppen "dus ik zeg, metéén lauw douchen, niet koud, LAUW" ![]() | |
Mirjam | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:49 |
sjees zeg, wat een slampamper ![]() | |
Ewelina | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:51 |
Hmmm, was er toch nog iets positief aan dat ongelukje. Je wist meteen wat je aan je date had: niks. ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Ewelina op 05-02-2011 10:53:47 ] | |
Erasmo | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:51 |
Als mijn date shirtless naar de douche was gerend had ik zeker even gecheckt of ze assistentie nodig had ![]() | |
Dipkip | vrijdag 4 februari 2011 @ 21:55 |
Precies, grote bek maar slap in de ruggegraat. Dus ook al was ik op die avond helemaal van ![]() ![]() ![]() ![]() | |
trovey | zaterdag 5 februari 2011 @ 00:52 |
Die gaat het maken bij de vrouwtjes. ![]() ![]() | |
Iemand91 | vrijdag 18 februari 2011 @ 19:18 |
Vanavond geprobeerd pancakes te bakken. Gatver; veel te zout, veel te machtig en het deeg was ook veel te dik/plakkerig. ![]() Ik heb denk ik ook veel te kort gemixt, nog geen 20 seconden en toen was het al door elkaar. Hoewel ik nog wel een korrel bakpoeder vond. ![]() De kippen hebben hun ei teruggekregen en ik heb maar 'n restje pasta met stoofpot opgewarmt. Was veel beter. Is eigenlijk zo ongeveer mijn eerste blunder in de keuken... ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door Iemand91 op 18-02-2011 20:18:54 ] | |
fotostarter | vrijdag 18 februari 2011 @ 19:32 |
Sorry, mijn reactie klonk/leek neerbuigend. Dit was echter niet zo bedoeld. | |
summer2bird | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:35 |
Een van mijn vader: vanavond had mijn vader gekookt. Biefstuk, sla, aardappelschijfjes, verder had hij 2 dingen die verdacht veel op mini-paprika leken, hij ze lekker vullen met brie en tomaat, neem ik er vanavond een enorme hap van, bleken het gewoon pepers te zijn | |
Iemand91 | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:45 |
Ik had een pan met water en een pan met blok gehakt opgezet (gehakt was nog half bevroren). Gehakt (gelukkig) op een laag vuur. In de tussentijd even snel scheren. Kom ik beneden; blijkt het papiertje wat altijd onder het gehakt ligt ook in de pan te zitten. Onder het vlees. Het vlees was zelfs al bruin aan het bakken. Papier maar snel weg gehaald. PS. Ja, het eten werd lekker! ![]() ![]() | |
Ou-Tannu | zaterdag 19 februari 2011 @ 19:48 |
die papiertjes :/ waar zijn die eigenlijks goed voor ![]() | |
tjoptjop | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:11 |
vocht te absorberen | |
_Ophelia_ | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:12 |
Het is geen papier maar een soort maandverband ![]() | |
Ou-Tannu | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:20 |
waarom drijft t gemiddelde supermarkt gehakt dan bijdens t braden als NOG de pan uit? :| | |
Pietverdriet | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:27 |
Omdat het vlees ingevroren is geweest. | |
RobinOok | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:34 |
Omdat je teveel tegelijk in een te koude pan bakt. Of te kleine pan gebruikt, kan je ook zeggen. | |
Pietverdriet | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:45 |
Eigen blunder Sambal maken, pepers snijden zonder handschoenen aan en dan een uurtje later even je lenzen uit proberen te doen. | |
Dipstaart | zaterdag 19 februari 2011 @ 20:46 |
Twee eieren proberen te koken zonder water in de pan... :| | |
Erasmo | zaterdag 19 februari 2011 @ 22:52 |
Komt bekend voor ![]() | |
_Ophelia_ | zaterdag 19 februari 2011 @ 23:11 |
Klassiekertje ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 19 februari 2011 @ 23:17 |
Zulke grote pepers zijn nooit erg heet. | |
Tanin | zaterdag 19 februari 2011 @ 23:54 |
Tis leuker als de ander het doet, en jij vervolgens de tranen (van het lachen) uit je ogen wrijft ![]() | |
Ou-Tannu | zondag 20 februari 2011 @ 00:18 |
je kan in theorie zelfs een EI in de oven "koken" ![]() | |
Scootmobiel | zondag 20 februari 2011 @ 13:33 |
Geweldig topic! ![]() Ik had een keer een bakvorm met cakebeslag in de oven staan (combimagnetron), op het ronde metalen rooster. Op een gegeven moment was het tijd om even te testen hoe gaar het nu van binnen was, dus ik haal voorzichtig met de bijbehorende tang het rooster uit de oven... Begint ineens de hele boel gevaarlijk te wiebelen, ik probeer nog in een reflex met m'n blote linkerhand dat gloeiendhete, wegglijdende bakblik tegen te houden... Auw, heet! Ik trek dus terug, en KWAK !!, ineens de hele cakevorm ondersteboven, jawel, op de keukenvloer...! Til ik voorzichtig dat bakblik op (met ovenwanten aan, ja), loopt de hele inhoud als een dikke, vloeibare prut over de vloer uit. M'n cake, wat doe je !!! Het bovenste laagje, wat dus niet in aanraking was geweest met de vloer, heb ik nog enigszins kunnen redden, en dat alsnog afgebakken in de oven om te kijken of het nog eetbaar zou zijn. Even later kom ik weer terug bij de oven en denk, verrek, er staat hier iets aan te branden...! En ja hoor, helemaal zwart van boven. Wat ben ik toch ook een oen hè, dacht ik bij mezelf... Laat je eerst de hele boel uit je handen vallen, en dan presteer je het vervolgens ook nog om het weinige wat er nog van over is, nog aan te laten branden ook! ![]() Nooit geweten dat een keukenvloer zó erg kon plakken trouwens... Poehee zeg, wat was dat moeilijk eraf te krijgen. Maar goed, we hebben er achteraf wel heerlijk om kunnen lachen...! ![]() | |
_Ophelia_ | zondag 20 februari 2011 @ 13:39 |
Dat is een feit, ik weet ook uit ervaring ![]() | |
Cat-astrophe | zondag 20 februari 2011 @ 13:49 |
Ah, keukenblunders. ![]() Soep opzetten en daarna vergeten. Uurtje later is hij voor de helft ingekookt en de knapperige groentjens waren pap geworden. ![]() Oogprothese indoen, half uur nadat je pepers hebt gesneden én je handen hebt gewassen is niet fijn. En die prothese al jankend uit een gezwollen oog proberen te krijgen is helemaal drahama. ![]() Als kind: de eerste keer eieren koken,. Keurig het recept (dat ik een recept nodig had geeft al aan hoe goed ik het principe snapte) gevolgd maar elke keer als ik een eitje tikte bleek heb van binnen nog snotterig te zijn. Tot mijn moeder de gouden tip gaf dat je het water moet laten koken terwijl de eieren erin liggen, niet het water aan de kook brengen, eieren erin en dan de pit laag zodat ze maar wat liggen te dobberen in afkoelend water. ![]() Niet echt kookblunder maar het is niet fijn om een druppel frituurvet in je gezicht te krijgen als je het mandje laat zakken (blaar net onder mijn oog en nietkrabbennietkrabben! ![]() ![]() | |
summer2bird | zondag 20 februari 2011 @ 13:59 |
de Turk waar mijn ouders dat hadden gekocht verkochten ook mini-paprika's. En die heeft ook pepers die er precies op lijken ![]() | |
Erasmo | zondag 20 februari 2011 @ 14:07 |
Tip van flip; als je eieren kookt gewoon het water aan de kook brengen met de eieren erin en dan het gas uitzetten. Voor het onder de 70* is afgekoeld zijn je eitjes al goed. | |
Cat-astrophe | zondag 20 februari 2011 @ 14:19 |
Bij mij werkte dat toch echt niet destijds. ![]() | |
Ou-Tannu | zondag 20 februari 2011 @ 14:20 |
een ei wordt idd al gaar bij 70 graden.. moet je dan wel even een UUR geduld hebben ![]() | |
Erasmo | zondag 20 februari 2011 @ 14:24 |
Je begint niet bij 70 graden maar bij 100. De tijd dat het water nodig heeft om af te koelen is ruimschoots voldoende om je ei goed te krijgen. | |
_Ophelia_ | zondag 20 februari 2011 @ 14:24 |
Ik hou het water altijd net tegen het kookpunt aan. Maar dat is geen blunder dus verder offtopic. | |
Supperboeren | zondag 20 februari 2011 @ 14:29 |
Ik ben een Baas, en maak geen fouten, | |
Ou-Tannu | zondag 20 februari 2011 @ 15:28 |
kweenie hoor maar mijn pan met water koelt in een uur wel meer dan 30 graden af :p | |
Erasmo | zondag 20 februari 2011 @ 15:33 |
Dat klopt. Maar dat is geen enkel probleem. | |
Adames | zondag 20 februari 2011 @ 15:35 |
ook gedaan ja. Het uitdoen was echter nog geen probleem. Het indoen dag erna wel | |
morgane | zondag 20 februari 2011 @ 15:37 |
Edit: verkeerde topic ![]() | |
Krantenman | zondag 20 februari 2011 @ 15:38 |
Ik heb ooit een risotto gemaakt met spinazie, maar ik was helemaal vergeten om de (verse) spinazie schoon te maken met stromend water. Dan zit je dus te eten en proef je werkelijk de zandkorrels nog in je mond. ![]() | |
June. | maandag 21 februari 2011 @ 12:29 |
Wilde soep in de combimagnetron opwarmen, dus ik doe de kom erin en 5 minuten afwachten. Was alleen vergeten dat mijn huisgenootje daarvoor de oven had gebruikt.. Resultaat: ontplofte soep die overal zat vastgeplakt in de magnetron behalve in de kom ![]() | |
cinnamon_M | maandag 21 februari 2011 @ 12:30 |
Dat heb ik ook regelmatig gehad met soep (of melk e.d.) in de magnetron (gewoon op magnetronstand). Ik blijf er tegenwoordig maar gewoon bij ![]() (of ik verwarm het in een pannetje) | |
zatoichi | maandag 21 februari 2011 @ 12:48 |
Tegenwoordig kan ik best goed koken, maar dat moet je ergens leren, en bij mij begon dat in mijn studentenhuis. De eerste avond dat ik daar woonde maakte ik kennis met elektrische kookplaten. Ik zette dat ding aan, en na een paar seconden wilde ik weten of dat ding al aan het opwarmen was. Dat deed ik door te voelen met mijn vingers... Waarna ik doorkreeg dat deze platen in een paar seconden dusdanig opgewarmd zijn dat je er al op kunt koken... Andere blunder, als student ben je niet zo bezig met opruimen en hygiëne. Ik had een cordonblue van de AH al een tijd in de koelkast liggen (> 6 maanden). Op een dag wilde ik weer cordon blue eten, dus lekker gekocht en achteloos in mijn koelkast gegooid... Die avond heb ik inderdaad de verkeerde gepakt. Bij de eerste hap vond ik hem nogal taai en muffig smaken, en kwam ik er gelukkig snel achter dat hij een half jaar over de datum was. Gelukkig geen last van gehad! | |
Merel1808 | maandag 21 februari 2011 @ 12:49 |
Wilde soep hè, daar moet je altijd mee oppassen.. ![]() | |
DuracellPower | maandag 21 februari 2011 @ 13:11 |
Spinazie lasagne... vergeten de spinazie te wassen, is een zand lasagne geworden. | |
Rickocum | maandag 21 februari 2011 @ 13:16 |
een eierschaal in mijn gebakken ei ...... dat was het wel ![]() | |
cinnamon_M | maandag 21 februari 2011 @ 13:20 |
Dat dacht ik ook al ![]() En zatoichi, die cordon blue, ik vraag me toch af hoeveel conserveringsmiddelen daar in gezeten moeten hebben, als je na een half jaar nog niet flauw viel van de lucht bij het openen van de verpakking... ![]() | |
Meike26 | maandag 21 februari 2011 @ 13:40 |
Nog niet eens zo lang geleden...: Lekker bij de viskraam ca 400 gram kibbeling gehaald, voor een lekker middag-hapje. En ik denk, ik maak die 400 gram wel even warm in de magnetron, in het zakje waar we het ook in meekregen. Helemaal niet bij nagedacht dat er in dat zakje ook nog alumiliumfolie zit... Resultaat was een hevige stank, vieze smaak in de mond (toch even proberen hé ![]() | |
DuracellPower | maandag 21 februari 2011 @ 19:10 |
Vis is ook fokking duur tegenwoordig! ![]() ![]() | |
summer2bird | maandag 21 februari 2011 @ 19:12 |
Komt door overbevissing volgens mij. | |
Rickocum | maandag 21 februari 2011 @ 19:13 |
Ligt eraan waar je het haalt natuurlijk hé ![]() Maar inderdaad, al die moraal ridders zitten succesvol te janken waardoor de vis duur wordt. Nou valt kibbeling wel mee (tenminste bij de plek waar ik het haal, 3 euro voor een normaal bakkie, 4,50 voor groot en voor 7,50 heb je genoeg voor 3 personen) Vooral hollandse garnalen en paling is om te janken zo duur (en in mindere mate zalm) | |
Hydrogeny | maandag 21 februari 2011 @ 19:21 |
Nice topic ![]() | |
DuracellPower | maandag 21 februari 2011 @ 19:33 |
Ja klopt, wat mij ook opvalt.... Ik kom uit de Zaanstad, niet heel ver uit de kust. Daar kost een bakje kibbeling ook +-3 euro, heb in Nijmegen gewoond, woon nu in Utrecht. Beide steden betaal je inderdaad 4/ 4.50 Vooral Nijmegen was duur ![]() Op zich ook wel weer logisch natuurlijk ![]() | |
rioohhh | dinsdag 22 februari 2011 @ 15:03 |
Met kerst wilde ik voor het toetje een vanille sausje maken waar ik 3 eierdooiers voor nodig had, dus ik de eieren keurig netjes scheiden.. ene deel hoppa in de gootsteen en het andere deel in het pannetje. Daarna flink heftig staan roeren maar ik zag maar geen verschil in het sausje ontstaan, wel kreeg ik (voor mijn gevoel) aardig wat schuim.. Waarop mijn moeder zei, moest je het gele deel niet in de pan gooien? ![]() Dat toetje bleek nog aardig lekker te zijn zonder vanille saus ![]() | |
4EverBlackEyed | dinsdag 22 februari 2011 @ 15:29 |
Ik heb echt zo hard moeten lachen om dit topic ![]() Tranen in mijn ogen. | |
cinnamon_M | dinsdag 22 februari 2011 @ 16:34 |
Argh ja, dat soort dingen. Waarom heb je trouwens niet nieuwe eieren gepakt? Mijn allerergste blunder heb ik volgens mij in een eerdere versie van dit topic al genoemd: Toenmalig vriendlief komt eten. De hele mise-en-place klaar voor een heerlijke serie tapas, het huis helemaal schoon, zelf opgetut. Nog 5 minuten te gaan voor ie zou komen, dus ik steek de oven nog even aan om er zo alvast een stokbroodje in te doen. Nu deed mijn oven toen altijd wat moeilijk, ik moest het gas even ca 30-60 seconden laten lopen voor hij vlam vatte. Dus ik dacht in mijn "alles moet perfect zijn!" toen ik het gas open had gezet: o, nog even snel de vuilniszak voor de deur zetten. Ik kom terug en steek de oven aan. Komt er serieus een steekvlam van 1 meter uit de oven zetten, recht mijn gezicht in. Mijn haren half weggesmeuld (mijn pony was 4 cm korter en ik had overal verbrande stukjes haar op mijn gezicht - helemaal leuk als je de dag ervoor net naar de kapper bent geweest), en mijn rechter wenkbrauw ook (ik heb nog steeds een hapje uit mijn wenkbrauw hierdoor, jaren later). Ik ben meteen naar de badkamer gehold om te checken of ik niks serieuzer had verbrand en eventueel smeulende haren te blussen met een natte theedoek. Toen de bel ging stond ik dus in de deuropening met verbrande haren, een natte theedoek op mijn hoofd, een verbrande wenkbrauw en stinkend naar verkoold haar. ![]() | |
grasisbruin | dinsdag 22 februari 2011 @ 17:11 |
Mijn vader maakte altijd erwtensoep in een oude snelkookpan met een afneembaar drukventiel. De laatste keer dat ie die pan heeft gebruikt zal het ventiel wel vast hebben gezeten. Gevolg: Pan bouwt druk zo ver op dat het ventiel verticaal tegen het plafond schoot en de inhoud van de pan gedeeltelijk als een fontein van erwtensoepnevel over de keuken verspreid werd. ![]() | |
zatoichi | dinsdag 22 februari 2011 @ 17:19 |
Haha als dat geen basis is voor een goede relatie; ik had mijn vriendin spontaan ten huwelijk gevraagd als ze zo de deur opendeed! [ Bericht 0% gewijzigd door zatoichi op 22-02-2011 18:27:05 ] | |
tomaat52 | dinsdag 22 februari 2011 @ 17:34 |
Je stond letterlijk "in vuur en vlam". ![]() | |
rioohhh | woensdag 23 februari 2011 @ 10:07 |
Ik heb die dag ruim 5 uur in de keuken gestaan, dus had er geen zin meer in om nog langer bezig te zijn ![]() Moest overigens wel even stilletjes lachen om de rest van je verhaal.. ![]() | |
edcetera | woensdag 23 februari 2011 @ 15:08 |
Met buitenlanse recepten moet je ook oppassen met maten als een "cup", wat dus niet hetzefde is als een "kopje". Idem dito met een "teaspoon", wat dus geen hollands theelepeltje is, maar een dessertlepel qua hoeveelheid. Ooit eens Irish Stew gemaakt. De stew werd in eerste instantie erg stroperig en te smaakvol. toch maar wat water bijgegooid en was uiteindelijk superlekker (als alle hoeveelheden verdubbelen wordt het enkel wat geconcentreerder) ![]() | |
DrukVout | woensdag 23 februari 2011 @ 15:31 |
Keer een pudding gemaakt waar een saus van fruit overheen moest. Dus hoppa ff snel een pan achteruit de kast gepakt. Fruit erin. Champagne erin (stond al open). Staafmixer erin. Klaar. Kijk ik eens goed zie ik een zilvervisje bovenop liggen.... Tja dus ik (als man zijnde) flikker dat beestje eruit. Klaar! Toevallig (en gelukkig) komt vriendin lief aan lopen. Huh wat is er? blablabla. Dusseuh ze vraagt. Hoeveel zou je er fijn gemaakt hebben? Fuck helemaal niet aangedacht. Dat werd dus pudding zonder saus. Wel lekker! Tip voor mezelf: Woon je in een nieuwbouw, check je pannen die je weinig gebruikt altijd voor die kutbeesten. | |
Pietverdriet | woensdag 23 februari 2011 @ 15:54 |
Ik had een fijn espresso apparaatje, ![]() Vergat de filter die tussen het bovenste deel zit en het koffiepoeder, en zette het op het vuur. Water kwam aan de kook en normaal gesproken drukt de stoom dan het water door de koffie het bovenste deel in. Nu was er een soort van PFLAFFF geluid, en ik zag hoe de keuken een nieuw kleurtje kreeg, het stralend wit dat er net een tijdje opzat was nu gebroken witte beige vlekken met zwarte puntjes. | |
edcetera | donderdag 24 februari 2011 @ 00:53 |
Dat dus en er is in Nederland moeilijk aan fatsoenlijk vlees te komen. Misschien een enkele slager met liefde, maar die krijgt het standaard niet meer aangeleverd via de gewone inkoop (het "slachthuis"). | |
edcetera | donderdag 24 februari 2011 @ 01:00 |
Is dat niet een blunder van het apparaat dan van jou of mis ik iets? heb een jaar jang koffie gezet met zo'n ding en nooit problemen gehad? Druk zou niet mogen bestaan in dat ding. Filter vergeten? dan gooi je dus toch de koffie bij het water? Snap em niet ![]() | |
Staal | donderdag 24 februari 2011 @ 01:09 |
Ik neem zo´n potje altijd mee op vakantie en weekenden. De vorige verneukte ik met chloor dus een nieuwe gekocht. Enfin, kwijt en dus zag ik zo´n potje staan bij de Hema. Meegenomen. Ding deugde voor geen meter en heb mijn handen aardig verbrand. Stoom kwam vanonder het handvat uit, Het is een beste koffiepot, makkelijk meenemen maar ik haal nooit meer een nepper uit de Hema. Goedkoop is duurkoop. Weg met die rommel. | |
cinnamon_M | donderdag 24 februari 2011 @ 01:17 |
Lol! Ik vond mezelf ergens ook wel schattig, geloof ik. De relatie is overigens niks geworden, maar dat lag niet aan dit incident ![]() Die koffiepotjes maken trouwens (mits goed werkend) erg lekkere koffie, mijne is vrees ik ook niet optimaal meer, de rubber lijkt wat verweerd. Is zeker niet meer te fixen? (blijf hem toch eigenwijs gebruiken, dus wie weet levert het nog een leuk verhaal voor dit topic op ![]() | |
tjoptjop | donderdag 24 februari 2011 @ 01:49 |
Rubbertjes zijn gewoon los te krijgen, zo'n kookwinkel die bialetti verkoopt zal het wel gewoon hebben. Ook al heb je geen bialetti, zijn toch een beetje standaard maten volgens mij. | |
cinnamon_M | donderdag 24 februari 2011 @ 03:06 |
Oh, dat zou erg fijn zijn, ik ga er eens kijken! Tis volgens mij trouwens wel een bialetti (al weet ik het niet zeker), maar dan tweedehands ![]() | |
tjoptjop | donderdag 24 februari 2011 @ 03:31 |
dan is het sowieso geen probleem edit: online bestellen kan ook, bijv http://www.koffiecenter.n(...)r-ring-3-kopjes.html | |
Mishu | donderdag 24 februari 2011 @ 03:59 |
Vergeten de room te binden voor een roomsaus, lekker waterig pastasausje ![]() | |
Grunge. | donderdag 24 februari 2011 @ 04:09 |
Welke niet? Alles brandt altijd aan bij mij. Ik vind het zelf niet zo slecht smaken, maar een ander zet ik dat niet zo gauw voor. Dan bestel ik maar wat. Oh, en teveel zout! Ik ben dol op zout, hoe meer hoe beter, dat je er rillingen van krijgt. Van genot! Maar dat kan ik anderen ook echt niet voorzetten. Gelukkig kook ik toch meestal voor mezelf. Ik kan sowieso erg weinig in de keuken. Stamppotten kan ik maken, vooral boerenkool omdat dat mijn lievelingseten is, maar verder bak ik alles. Ik eet váák stamppotten om nog een beetje gezond te blijven, zodoende. | |
Grunge. | donderdag 24 februari 2011 @ 04:10 |
Het allerergste was toen ik als tiener de frituurpan op het fornuis zette... Hoe autistisch was ik ![]() ![]() | |
Schenkstroop | donderdag 24 februari 2011 @ 04:18 |
Toen ik 7 of 8 jaar oud was wilde ik ommeleten maken. En dacht dat die dingen werden gemaakt van Blueband/boter. Van die reklame weetjewel. Dus in een opwelling stond ik vroeg op en begon boter te smelten in een koekepan. In de hoop dat dat ommeletten werden. De hele keuken werd een sauna van boterlucht. Maar geen ommeletten te bekennen. | |
Grunge. | donderdag 24 februari 2011 @ 04:20 |
Dat mag nog, want toen was je klein ![]() | |
Hiddendoe | donderdag 24 februari 2011 @ 04:24 |
Thuiskomen na een avondje stappen, voor het slapen gaan nog even een boterhammetje met een omelet willen maken en dan de volgende morgen je keuken terugvinden onder de ketchup en mosterd. ![]() Halve week bezig geweest om die vlekken weg te krijgen. ![]() | |
edcetera | donderdag 24 februari 2011 @ 06:18 |
Wow, wil gelijk zo'n ding aanschaffen: http://www.koffiecenter.n(...)xpress-3-kopjes.html | |
tjoptjop | donderdag 24 februari 2011 @ 07:03 |
Groot gelijk, goede manier om lekkere koffie te maken. Ondanks dat ik een espressomachine heb gebruik ik em nog regelmatig. Zeker in de ochtend, lekker snel en de keuken vult zich al snel met zo'n heerlijke koffiegeur ![]() | |
otacon | donderdag 24 februari 2011 @ 07:29 |
Kwam een keer thuis van een evenement en dacht nog wat te snacken te maken. Met mijn dronken kop. Pan aan, vlees erin en kruiden eroverheen lopen mikken ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 09:20 |
Het deel wat je er bovenop schroeft, daar zit onderin een filter. Als je het niet snapt heb je die er dus nooit uitgehaald, net als zovele nederlanders. | |
Fixers | donderdag 24 februari 2011 @ 09:44 |
Even verder zoeken. 27 euro is echt veel te duur..... gangbare prijs voor dat maatje van bialetti is zo ongeveer 18 euro. Het beste reken je het gewoon om naar milliliters. Dan moet je ook opletten waar een boek vandaan komt, een Amerikaanse Cup, Engelse Cup en een Australische Cup zijn namelijk alle drie anders. Maar wat de theelepels betreft: dat snapt de Nederlander gewoon niet. Een theelepel is groot, ongeveer zo groot als een gebaksvorkje, en dat scheelt nauwelijks met een engelse teaspoon. Een koffielepel is een stuk kleiner, die noemen we hier vaak (incorrect) theelepel. | |
zatoichi | donderdag 24 februari 2011 @ 09:56 |
Ach ik doe het vaak op gevoel en smaak; maar inderdaad; voor de theelepel gebruik ik een redelijk grote lepel; 1/3 misschien wel 1/2 van een Nederlandse eetlepel (hoewel ik pak altijd weer een grotere eetlepel als ik eetlepels moet afmeten ![]() Ohja dat doet me wel weer aan een blunder denken; simpel gerecht (DanDan-noodles van Jamie's amerika), daar had ik en verkeerd afgemeten met de sezchuan-peper en ipv een bouillonblokje op een hele pan water, de hoeveelheid voor bouillon aangehouden (dus vier blokjes in twee liter). Nou dat was niet te vreten zeg! (itt Grunge kook ik met heel weinig zout; driekwart van de grote pot jozo is dit jaar over de stoep gegaan toen er ijs lag (ik wil weer grof zeezout; veel beter!)) | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 10:09 |
Als je dat ding aanschaft laat je dan ook uitleggen hoe je hem schoonmaakt. Gros van de mensen in noord europa hebben geen idee en laten de filter in het bovenste deel altijd zitten, je wilt niet weten wat zich daar allemaal boven vormt aan afzettingen. Als ik een huisje huur in Italie koop ik daar altijd een nieuwe moko, want de rubber ring van het bovenste filter van de moko die je altijd daar in de keuken vind is altijd versteend. | |
Gripper | donderdag 24 februari 2011 @ 10:12 |
Je weet dat de rubber ringen ook los te krijgen zijn voor een paar cent, zodat je niet een heel potje hoeft te kopen? ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 24 februari 2011 @ 10:15 |
Ja, dat weet ik, maar dan moet ik ook die jarenlang niet schoongemaakte moko gaan schoonmaken, en zo een ding koop jij bij de italiaanse supermarkt voor iets van 8 a 9 euro, neem hem na de vakantie mee naar huis en heb er tot nu toe altijd iemand een plezier mee weten te doen. Heb verder 2 huishoudens en in ieder huis staat er ook eentje. | |
Gripper | donderdag 24 februari 2011 @ 10:27 |
heb je ook weer gelijk in. Bij mij staan ook de 1, 2, en 3-kops gebroederlijk op een rijtje. Worden eigenlijk alleen op vakantie gebruikt, op het aanrecht heb ik toch een domobar staan. ![]() | |
edcetera | donderdag 24 februari 2011 @ 16:22 |
Bedankt voor de tip, zou zonde zijn van dat apparaat. Heb ondertussen een Bialetti Moka Express Espresso Maker, 6 Cup besteld + reserve filter op amazon.co.uk voor £25,- (¤30) Verwachte leverdatum: 4 maart, ik kan niet wachten ![]() | |
Jeff89 | donderdag 24 februari 2011 @ 18:43 |
Zoiets heb ik ook ooit gedaan, maar dan met een afbakstokbrood.. Nieuwe combimagnetron, bij de oude kon je na het voorverwarmen altijd direct de tijd instellen en gaan, bij de nieuwe moest je dus nogmaals het 'oven' symbooltje aantikken ![]() 8 minuten... Nog steeds behoorlijk bleek dat broodje.. Nog maar een minuut of wat erbij... Hmm, nog steeds wit. 5 minuutjes erbij nog dan maar (het was laat, en ik had een biertje op ![]() Op 'n gegeven moment ruik ik iets branderigs.. Deur naar de keuken open, en echt een DICHTE witte rook dringt de kamer binnen.. KUT.. Theedoek voor mn gezicht, buitendeur open, ovendeur open, nog meer rook, snel brood naar buiten gepleurt. Het leek wel een stuk steenkool ![]() | |
MultiBanaan | zaterdag 26 februari 2011 @ 20:57 |
Haha helaas een zeer bekend verhaal Laatst een biefstuk aan het bakken, zit ie opeens te roken, ik haal hem na een tijdje van het vuur af, loop ff met de pan, vliegt opeens de vlam in de pan ![]() ![]() | |
Schenkstroop | zaterdag 26 februari 2011 @ 21:05 |
Teveel panekoeken-beslag in een klein pannetje bij het gourmet-stel.. Dat ding wordt NOOIT gaar! /learn the hard way. | |
Cat-astrophe | zaterdag 26 februari 2011 @ 21:06 |
Wel lekker met schenkstroop. ![]() | |
Schenkstroop | zaterdag 26 februari 2011 @ 21:10 |
En margarine als vet gebruiken voor bij het bakken in de koekepan (welbekende ruitjes-boter bijvoorbeeld) was ook een faal. Het kan niet veel hitte hebben en dan stinkt je hele keuken naar de olie-roet! Of je moet de pan niet te heet laten worden en direkt bakken. Maar dan bak je geen vlees gaar hoogstens eieren. Ik zie teveel jongens dat nogsteeds doen. /I learned the hard way. | |
Schenkstroop | zaterdag 26 februari 2011 @ 21:14 |
Neejoh dat wil niemand meer hebben ![]() Als bonus krijg je ook nogeens al die blikken zo van: jij bent wel gierig he om zoveel beslag te nemen. Terwijl het eigenlijk komt doordat je daarvoor nul ervaring had met gourmetten ![]() | |
tomaat52 | zaterdag 26 februari 2011 @ 21:32 |
Levensgevaarlijk mongool. ![]() | |
RobinOok | zondag 27 februari 2011 @ 00:41 |
Ja, zoals dat restaurant dat bekend staat om zijn biefstukken, Loetje in A'dam. Bakt zijn biefstukken in de margarine. Kan echt niet he? | |
fespo | zondag 27 februari 2011 @ 01:02 |
margarine niet kunnen gebruiken als vet, wut? | |
fespo | zondag 27 februari 2011 @ 01:04 |
een hele goede biefstuk lekker 10min laten ontdooien in kokend water. was vergeten dat hij dan ook gaar wordt ![]() | |
cinnamon_M | zondag 27 februari 2011 @ 02:34 |
Een biefstuk netjes laten ontdooien in koud water, en dan ontdekken dat het zakje lek is. | |
MultiBanaan | zondag 27 februari 2011 @ 11:05 |
Klopt ja | |
henkde_j | zondag 27 februari 2011 @ 14:23 |
Een curryfles die over de datum was openen in mijn net geschilderde kamer ![]() Dikke knal en een rode streep van een meter of 3 over mijn plafond ![]() ![]() | |
tomaat52 | zondag 27 februari 2011 @ 14:28 |
![]() | |
-Trinity- | zondag 27 februari 2011 @ 14:41 |
Ik heb laatst het vuur aan laten staan na het koken. Pan eraf gehaald, ben gaan eten maar de pit dus aangelaten, uur later kwam ik beneden en het meurde nogal ![]() | |
Kentekenplaat | zondag 27 februari 2011 @ 15:25 |
Ow, dat heb ik ook een keer gehad. ![]() | |
cinnamon_M | zondag 27 februari 2011 @ 15:29 |
Ik ook, en ook wel eens met de (lege) pan nog op het vuur. | |
RobinOok | dinsdag 1 maart 2011 @ 15:29 |
Ik maak gelukkig niet veel blunders, of ik vergeet ze gewoon weer snel, dat kan ook. Maar vandaag kwam ik het bewijs tussen mijn foto's tegen. Oja, dacht ik, dat was wel erg stom toen ja. De eerste keer dat ik turnip cake ging maken ontdekte ik dat ik geen rijstmeel in huis had, alleen maar kleefrijstmeel. En in plaats van eerst even te googelen (dan had ik wel beter geweten) ging ik gewoon verder en gebruikte het kleefrijstmeel. Nou, ik kan je nu dus uit eigen ervaring vertellen: da werkt nie! ![]() Mengsel stijfde niet op en bakken ging ook niet. Later nog eens gedaan met gewoon rijstmeel en toen ging het precies zoals het moest: ![]() Homemade Turnip Cake | |
Feyenoord_Epe | dinsdag 1 maart 2011 @ 15:33 |
Dat eerste plaatje ziet er heel goor uit ![]() | |
RobinOok | dinsdag 1 maart 2011 @ 15:48 |
Ja, en zo smaakte het ook. ![]() Dus geen nieuwe ontdekking of zo. | |
_Loki | dinsdag 1 maart 2011 @ 15:48 |
Ik vind het er sowieso niet heel frisjes uitzien ![]() | |
henkde_j | dinsdag 1 maart 2011 @ 18:50 |
Dat wat je ziet op de tweede foto zou ik ook eerder in de boom hangen voor de vogeltjes ipv zelf opeten ![]() | |
tomaat52 | dinsdag 1 maart 2011 @ 18:55 |
Vetreep I.P.V vetbol. ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 1 maart 2011 @ 18:57 |
Als ik de foto van de Rettich zie wordt ik bang van je. http://www.flickr.com/photos/fotoosvanrobin/5488909606/#/ | |
RobinOok | dinsdag 1 maart 2011 @ 19:01 |
en terecht ![]() | |
Ewelina | dinsdag 1 maart 2011 @ 19:43 |
![]() ![]() | |
F4T4L_3RR0R | woensdag 2 maart 2011 @ 02:28 |
Ik hou van pittig eten, en sinds ik een keer een pizza met heel veel peper op heb ik het buitenland, gooi ik zelf ook witte en zwarte peper over een pizza. Ik stopte zojuist een pizza in de oven en was 'm vergeten te kruiden... Dus ik pak de pepermolen en strooi er zwarte peper overheen, nog een beetje oregano eroverheen en vervolgens pakte ik een busje witte peper... So far so good. Alleen stuifde de peper de lucht in door de warmte in de oven, zo in mijn ogen... (warmte stijgt) | |
zwaaibaai | woensdag 2 maart 2011 @ 14:45 |
Probeer eens te pissen daarna... Dat is een nachtje wijdbeens slapen... | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2011 @ 14:56 |
Na het pepers snijden of het peper eten? | |
zwaaibaai | woensdag 2 maart 2011 @ 15:03 |
Pepers snijden, handen denken goed gewassen te hebben, verder koken, even pissen, ontdekken dat je je handen NIET goed hebt gewassen,... | |
RobinOok | woensdag 2 maart 2011 @ 15:18 |
Nooit last van. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2011 @ 15:28 |
Handen wassen helpt niet Wel als jij ook staand plast | |
Elvi | woensdag 2 maart 2011 @ 16:50 |
Afgelopen zondag: chocola laten aanbranden in de magnetron... Nooit geweten dat je een steen van chocola kreeg dan. | |
Erasmo | woensdag 2 maart 2011 @ 16:57 |
Waarom doe je dan ook chocolade in de magnetron? | |
Elvi | woensdag 2 maart 2011 @ 17:00 |
Nou ik wilde koekjes versieren en ik heb een silliconen UFO gekocht (zo ziet het eruit) die in de magnetron kan. Je doet er 2 blokjes chocola in, zet het even in de magnetron en dan zet je het spuitmondje erop en kan je versieren. Dat was tenminste het idee. Helaas stond er niet bij hoe lang het erin moest en heb ik sinds 2 maanden pas een magnetron die ik voornamelijk voor popcorn gebruik. Maar ik ben erachter dat 2,5 minuut op volle kracht toch íets te lang is voor gesmolten chocola. | |
Pietverdriet | woensdag 2 maart 2011 @ 17:07 |
LOL begin eens met 30 seconden op 50% | |
MultiBanaan | dinsdag 8 maart 2011 @ 09:17 |
Gisteren een kip uiteen laten spatten in de oven, vraag me niet hoe | |
Cat-astrophe | dinsdag 8 maart 2011 @ 09:26 |
Hoe? ![]() | |
MultiBanaan | dinsdag 8 maart 2011 @ 16:51 |
Het is een combi-apparaat dus oven en magnetron, ik zat er met mn gedachten niet bij dus deed ik de magnetron ook aan BAM kip ontploft | |
_Ophelia_ | dinsdag 8 maart 2011 @ 17:35 |
*trapt open deur in... Een echte plofkip dus ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 maart 2011 @ 17:49 |
Wordt veroorzaakt door de microgolf, die maakt het water tot stoom in de kip en dan plof. Vriend van me zat bij de marine en als die een flinke sweep maakten met de Radar dan wilden er nog al eens meeuwen die te dicht bij het schip kwamen ontploffen omdat de Radar microgolven de meeuw direct in stoom omzet. | |
Iemand91 | dinsdag 8 maart 2011 @ 18:15 |
Vallende vogels... ![]() | |
Pietverdriet | dinsdag 8 maart 2011 @ 18:35 |
Nee, vogels die veranderen in een wolk paarse mist en veren. | |
Iemand91 | dinsdag 8 maart 2011 @ 18:37 |
ah, jammer. Anders vers vlees voor de barbecue! ![]() ![]() | |
tomaat52 | dinsdag 8 maart 2011 @ 19:14 |
![]() | |
Fixers | dinsdag 8 maart 2011 @ 19:28 |
Ik ken wel het verhaal dat de magnetron is uitgevonden door onderzoekers die bezig waren met een nieuwe radar en merkten dat hun chocolade repen waren gesmolten. Maar dat het zó heftig is. ![]() Zelf wel eens een pakje boter laten ontploffen in de magnetron. Je kent dat wel: boter vergeten uit de koelkast te halen. Op het moment zelf dan maar in een botervloot en dan eventjes in de magnetron op laag vermogen. Hoor ik een flinke plof en druipt de boter van de bovenkant naar beneden en zit er een flinke krater in de boter zelf. Ik vermoed dat de rvs botervloot er een handje in gehad heeft, met concentreren van de microgolfen. | |
tomaat52 | dinsdag 8 maart 2011 @ 19:28 |
Ninja-Edit. ![]() | |
Fixers | dinsdag 8 maart 2011 @ 19:30 |
Ik vergiste me in de smiley.... typte ![]() ![]() | |
Gewoonik | dinsdag 8 maart 2011 @ 19:37 |
Kwam een keer laat thuis, maar wilde wel normaal eten aangezien het er die week nog niet van was gekomen. Dacht lekker boontjes, aardappels en een stukje vlees. Aardappels opgezet even op de bank gaan zitten om het nieuws te kijken in slaap gevallen en een uur later wakker geworden door de rookmelder die afging. Pan rustig laten afkoelen buiten op het balkon en met verkoolde aardappels. | |
loecje | dinsdag 8 maart 2011 @ 20:08 |
rookmelder die af gaat omdat ik mn 2e hands grillplaat aan het testen was. met blijkbaar nog een stukje plastic iets ertussen. dat walmt nogal hard. schilders buiten kwamen al met ladder en al aangerend. gelukkig al het plastic weer kunnen verwijderen. | |
Fhaan | donderdag 10 maart 2011 @ 10:59 |
Huisgenoot van me paar jaar terug was verzot op kip, snachts. die kerel presteerde het om het aldoor te vergeten, dat rotding aan te laten branden, daarmee het brandalarm af te laten gaan. opzich al vervelend, maar dit was een groot pand waar we met n stuk of 50 man woonden, dus hoppa, direct brandweer. na een keer of drie werd de brandweer toch pissig en begonnen ze te dreigen met vrij grote boetes. gelukkig nooit ervan gekomen ![]() | |
Farenji | donderdag 10 maart 2011 @ 12:21 |
In de praktijk ook: Eieren bakken in de oven Ik was een keer bezig met een vrij bewerkelijke pastasaus. Met zeevruchten, creme fraiche, was lekker aan het sudderen, zou erg lekker worden. Toen moest ik de (verse) pasta afgieten, pakte de pan zonder pannenlap, brand mijn klauwen en laat de pan vallen. Alle pasta inclusief kookvocht door mijn lekkere saus, kon alles weggooien. ![]() | |
Krantenman | donderdag 10 maart 2011 @ 12:36 |
Je had het misschien kunnen herinterpreteren als een soort Italiaanse soep. ![]() | |
cinnamon_M | vrijdag 11 maart 2011 @ 01:45 |
Smsen en koken werkt niet samen. Olie in de pan zo hard laten verbranden dat t brandalarm afging. En het ook pas doorhebben 2 tellen voordat 't zo blauw stond dat 't alarm afging. Ik stond er notabene naast, autist dat ik ben ![]() (dat was vanavond dus) | |
Soohr | vrijdag 11 maart 2011 @ 12:29 |
Ik heb tijdens mijn rondreis in Australië vrij veel gekookt in een dutchoven, grote pan die je gewoon zo in het vuur kon zetten. stoofpotten waren heel snel klaar, was zo heet dat water bijna direct ging koken als je de pan in het vuur zette. Dit ging allemaal eigenlijk altijd wel goed. totdat we opeens mensen brood in zo'n pan zagen bakken. Dat wilde wij ook. In de supermarkt brooddeeg gehaald, hoefde eigenlijk alleen maar wat water en zout bij, maar om het goed te laten rijzen eigenlijk ook wat bier. Zaten we alleen zonder bier, maar met whisky zou dat ook wel gaan. Vuurtje gestookt (overdag terwijl het 35 graden was), een mooie deegbal van alle spullen gekneed en in de pan gelegd, pan in het vuur gezet en dan zou het brood in 30 minuten helemaal gaar zijn. Na 5 minuten komt er een beetje rook onder de deksel vandaan, maar dat zou vast zo horen. na 10 minuten komt er wel heel veel rook onder vandaan, deksel eraf gehaald. Ligt er 1 grote verkoolde bal in. Het was iets te heet. Wat bleek nou, je graaft een klein kuiltje in de grond, net ietsjes groter dan de oppervlakte van je pan, na het opstoken van het vuur haal je er wat gloeiend hout uit, bedek je de bodem van je gat mee, je zet de pan erop en bovenop de deksel leg je ook wat kooltjes, Dit laat je 30 minuten staan en dan heb je een heerlijk broodje, al rijst je deeg niet echt goed door de whisky | |
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 13:09 |
moest vorige week precies om 7 uur weg. Dus om uurtje of 6 begonnen met eten maken. Aardappeltjes, vlees en groente. Aardappels en groente moesten beide 20 min koken. Dacht in tussentijd ff vlees uit de koelkast pakken. kom ik er achter dat ik helemaal geen vlees gekocht had ![]() Ik denk, groente in de pan, ondertussen snel naar de appie heijn sjeesen (ong 5 min rijden) dus totaal 15-20 min weg precies op tijd dus om alles eruit te halen en het vlees te bakken. Naja ik in 20 min precies terug, heb ik blijkbaar de pitten waarop de aardappels en groente stonden uitgedraaid ![]() ![]() ![]() | |
_Loki | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:15 |
Bier doe je er ook niet in voor de alcohol, maar voor de gistsmaak ![]() Whisky in brood, nog nooit gehoord ![]() | |
Ferdii | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:18 |
ook in whiskey zitten gisten ![]() | |
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:25 |
Suuuuuuuuure | |
RobinOok | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:26 |
Echt niet! | |
Soohr | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:33 |
niet geprobeerd is altijd mis geschoten, nu weet ik dus uit ervaring dat whisky erin niet zo goed werkt, smaak was wel ok, | |
Krantenman | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:46 |
En waar denk je eigenlijk dat whiskey van gemaakt wordt? Juist, graan. ![]() Dus zo dom is de gedachte nog niet. | |
Pietverdriet | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:47 |
Vroegah, toen in bier nog altijd gist zat deed je bier bij het brood om het te laten rijzen, modern gepasteuriseerd en gefilterd pils bevat geen gisten meer. Belgische bieren vaak wel | |
Soohr | vrijdag 11 maart 2011 @ 14:48 |
mensen, zullen we gewoon weer doorgaan met blunders te beschrijven ipv ruzie te gaan maken over het feit dat ik whisky ipv bier heb gebruikt. Je hoort mij ook niet over al dat plastic in de oven of metal in de magnetron |