quote:Op maandag 10 januari 2011 12:33 schreef isildur1 het volgende:
[..]wie legt er nou koekjes in de oven
.
Dat heb ik ook wel eens gedaan. Ik had avondeten gekookt, en daarna wilde ik alvast even eitjes koken voor door de sla die ik de volgende ochtend mee moest nemen. Dus ik die eieren zachtjes opgezet terwijl ik alvast ging eten in de andere kamer, leuke film op tv, eieren finaal vergeten tot de rookmelder afging. Keuken blauw van de rook, eieren ontploft, pan heb ik weg kunnen gooienquote:Op maandag 10 januari 2011 14:42 schreef -_Guitarist_- het volgende:
Oud huisgenoot van me kreeg het voor elkaar eieren te laten verbranden terwijl hij ze kookte
Dit overkomt de 'meesten' 1 keer... Hem minimaal 3 keerquote:Op maandag 10 januari 2011 17:35 schreef Merel1808 het volgende:
[..]
Dat heb ik ook wel eens gedaan. Ik had avondeten gekookt, en daarna wilde ik alvast even eitjes koken voor door de sla die ik de volgende ochtend mee moest nemen. Dus ik die eieren zachtjes opgezet terwijl ik alvast ging eten in de andere kamer, leuke film op tv, eieren finaal vergeten tot de rookmelder afging. Keuken blauw van de rook, eieren ontploft, pan heb ik weg kunnen gooien
Dat is wel een beetje kansloos danquote:Op maandag 10 januari 2011 17:38 schreef -_Guitarist_- het volgende:
[..]
Dit overkomt de 'meesten' 1 keer... Hem minimaal 3 keer
quote:Op maandag 10 januari 2011 22:52 schreef Elvi het volgende:
Geen blunder van mezelf, maar wel van mn oom.
Zijn vrouw bakte vroeger alles in de Croma. Toen zij een weekje weg was wilde mn oom patat bakken voor hem en zn zoon. Hij kocht een frituurpan (back in the day een gadget) en inderdaad... pleurde er wat pakjes Croma in.
Nee ik geloof niet dat de patatjes zo goed gelukt waren
Briljant. Dat sommige mannen een absolute ramp in de keuken zijn, ok. Maar Croma in de frituur gooien is toch wel een nieuw dieptepuntquote:Op maandag 10 januari 2011 22:52 schreef Elvi het volgende:
Geen blunder van mezelf, maar wel van mn oom.
Zijn vrouw bakte vroeger alles in de Croma. Toen zij een weekje weg was wilde mn oom patat bakken voor hem en zn zoon. Hij kocht een frituurpan (back in the day een gadget) en inderdaad... pleurde er wat pakjes Croma in.
Nee ik geloof niet dat de patatjes zo goed gelukt waren
broodje ook neem ik aan?quote:Op zondag 9 januari 2011 15:54 schreef Herkauwer het volgende:
[..]
Die ken ik ook! Broodjes afbakken op 220, ging prima. Daarna nog trek in 2 broodjes, dus nog een keer de combi aan, deze keer vergeten combi stand te doen en dus 12 minuten op 1000 watt. 2 Klompjes kool en een rook! Daarna combi magnetron weg kunnen gooien.
Het leverde een geweldig topic op.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 18:44 schreef Staal het volgende:
Leuk topic!
Ik ben een keer een hele middag en avond bezig geweest met een veel te uitgebreide lasagna.
Wijntje erbij en nog een en het duurde maar. Uiteindelijk straalbezopen geworden en zonder eten naar bed gegaan.
Volgende dag kwam die lasagna op tafel. Iedereen een paar hapjes en bomvol.
Het was lekker maar veel en veel te machtig. Nooit meer gemaakt.
Elke post een glas wijn.quote:Op dinsdag 11 januari 2011 20:05 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Het leverde een geweldig topic op.
quote:
wij hebben een rvs pizzaschep daarvoor..quote:Op maandag 10 januari 2011 14:41 schreef minilot het volgende:
Ik heb een elektrische pizza-oventje:
[ afbeelding ]
Er horen twee flinterdunne houten spatels bij, waarmee je je pizza op de steen kunt scheppen. Die spatels blijken het niet leuk te vinden om onder het deksel te blijven liggen als het ding opwarmt: na een kwartier op 400 graden (dat is héét!) vergaan ze blijkbaar tot zwart houtskoolgruis.Ik vond het oventje al zo flink walmen!
![]()
Enfin, nieuwe spateltjes besteld bij de fabrikant..
Vergeet ik ze er bij de eerstvolgende keer pizzabakken gewoon wéér uit te halen!
Tegenwoordig gebruik ik gewoon maar stukjes karton, die ik weggooi na gebruik.
Oftewel gewoon pizzatje in de magnetron?quote:Op dinsdag 11 januari 2011 22:02 schreef Ewelina het volgende:
Pizza in de combimagnetron gedaan en vergeten de ovenstand aan te zetten. Was geen succes.
En een keer gehad dat het dekseltje van de pepermolen schoot net op het moment dat ik een beetje peper wilde toevoegen aan de pastasaus. Explosief sausje
Juist.quote:Op woensdag 12 januari 2011 20:20 schreef MultiBanaan het volgende:
[..]
Oftewel gewoon pizzatje in de magnetron?
Mijn ouders eten standaard zo hun pizza. Serieus, ik verzin het niet.quote:Op woensdag 12 januari 2011 20:20 schreef MultiBanaan het volgende:
[..]
Oftewel gewoon pizzatje in de magnetron?
ooooh, bahquote:Op woensdag 12 januari 2011 21:37 schreef Staal het volgende:
[..]
Mijn ouders eten standaard zo hun pizza. Serieus, ik verzin het niet.
Ze kunnen niet koken en weten niet hoe die combimagnetron werkt dus de bevroren pizza gaat erin en komt er ontdooid uit.
Eet smakelijk.
Ik weet ook niet hoe zo'n ding werkt omdat ik het zelf een oven in huis heb.
Maar ik eet zoiets van ellende dan maar zonder morren op, geen discussie. Mijn partner trok het echt niet toen hij het voorgeschoteld kreeg. Ze vonden hem maar lastig..
quote:Op woensdag 12 januari 2011 21:37 schreef Staal het volgende:
[..]
Mijn ouders eten standaard zo hun pizza. Serieus, ik verzin het niet.
Ze kunnen niet koken en weten niet hoe die combimagnetron werkt dus de bevroren pizza gaat erin en komt er ontdooid uit.
Eet smakelijk.
Ik weet ook niet hoe zo'n ding werkt omdat ik het zelf een oven in huis heb.
Maar ik eet zoiets van ellende dan maar zonder morren op, geen discussie. Mijn partner trok het echt niet toen hij het voorgeschoteld kreeg. Ze vonden hem maar lastig..
Doen!quote:Op woensdag 12 januari 2011 21:55 schreef Staal het volgende:
Wrs. is het een eigen topic waard, ouders die niet kunnen koken en wat at je dan.
Dat ken ik doen mijn schoonouders ook altijd, ook al een keer gehad dat ik de koekjes heb afgefiktquote:Op maandag 10 januari 2011 00:35 schreef FeestBoek het volgende:
-Midden in de nacht na een avondje drinken gigantische honger krijgen. Oven aanzetten, pizza erin. Op gegeven moment begon er iets te stinken, dus ik trek de oven open: ligt er een vol pak koekjes in, helemaal weggesmolten met plastic en al
Auw...quote:Op zaterdag 8 januari 2011 19:46 schreef Stokstaart het volgende:
In slaap vallen met kaassoufflés in de frituurpan is ook geen goed idee
boeiend.. gewoon langer laten doorkokenquote:Op vrijdag 21 januari 2011 19:43 schreef Stefan het volgende:
Oke, in de kip tandoori moet 300 ml water en geen 800 ml
Is de 2e keer dat ik t fout doe geloof ik
pure de tomate.quote:Op vrijdag 21 januari 2011 19:42 schreef tisikke het volgende:
Op vakantie in zuid frankrijk, jaren geleden huisje gehuurd en zin in spaghetti.
Dus vol goede moed naar de supermarche op zoek naar tomatenpuree,
wel eens op zoek geweest in zo een grote winkel naar een klein blikje en geen woord frans spreken.
Afijn halve winkel door en hoera gevonden, dus naar huis en aan de kook, rook heerlijk, maar na de eerste hap vlogen de vlammen uit je neus. was het een soort van rode peperpuree of zo
Iets met ezels en stenen...quote:Op maandag 10 januari 2011 14:41 schreef minilot het volgende:
Ik heb een elektrische pizza-oventje:
[ afbeelding ]
Er horen twee flinterdunne houten spatels bij, waarmee je je pizza op de steen kunt scheppen. Die spatels blijken het niet leuk te vinden om onder het deksel te blijven liggen als het ding opwarmt: na een kwartier op 400 graden (dat is héét!) vergaan ze blijkbaar tot zwart houtskoolgruis.Ik vond het oventje al zo flink walmen!
![]()
Enfin, nieuwe spateltjes besteld bij de fabrikant..
Vergeet ik ze er bij de eerstvolgende keer pizzabakken gewoon wéér uit te halen!
Tegenwoordig gebruik ik gewoon maar stukjes karton, die ik weggooi na gebruik.
Mooie tijd. Niks mis mee.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 16:46 schreef Bienelientjee het volgende:Dinertje uitgestippeld met alle ingredienten en een complete tijdsplanning....en dan alsnog de boel niet goed gepland hebben. Van 4 uur 's middags bezig, tot eindelijk om 9 uur 's avonds het toetje op tafel stond!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |