In dat geval moet je gewoon de belastingdienst terug pwnen door die claim te schenken aan zo'n goedgekeurd goed doel. Kun je het aftrekken van de belastingquote:Op donderdag 30 december 2010 14:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat zou wat zijn zeg. Ben je een ton ofzo kwijtgeraakt met een achtergesteld deposito bij DSB en kun je daar tot in de lengte van dagen belasting over betalen omdat je officieel nog vermogen hebt bij DSB
quote:Op donderdag 30 december 2010 13:11 schreef sitting_elfling het volgende:
Oh, CFD interest payments![]()
[ afbeelding ]
Je bent geniaal!quote:Op donderdag 30 december 2010 14:15 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
In dat geval moet je gewoon de belastingdienst terug pwnen door die claim te schenken aan zo'n goedgekeurd goed doel. Kun je het aftrekken van de belasting
Zie je er iig nog iets van terug
Het maakt toch allemaal niets uit zo lang je maar een premie er voor betaald? Het faciliteren van financiële zooi is veel lucratiever dan het participeren.quote:Op donderdag 30 december 2010 14:42 schreef tony_clifton- het volgende:
Wat ik trouwens een beetje raar vind: reverse ETFs met leverage waar dan nog eens opties op bestaan; zodat je short kunt gaan op een short positie (=long), of long kunt gaan op een short positie (een hefboom op een hefboom).
Achja...
Het leukst in dat opzicht vind ik altijd "funds of funds".quote:Op donderdag 30 december 2010 15:05 schreef flyguy het volgende:
[..]
Het maakt toch allemaal niets uit zo lang je maar een premie er voor betaald? Het faciliteren van financiële zooi is veel lucratiever dan het participeren.
Managerselectie kan waardevol zijn.quote:Op donderdag 30 december 2010 15:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het leukst in dat opzicht vind ik altijd "funds of funds".
Beheerkosten betalen voor een fonds dat fondsen beheert die beheerkosten betalen.
Het tragische is dat Alpinvest zo'n beetje de grootste is en wie zijn daar weer de grootste klanten van?quote:Op donderdag 30 december 2010 15:26 schreef SeLang het volgende:
[..]
Het leukst in dat opzicht vind ik altijd "funds of funds".
Beheerkosten betalen voor een fonds dat fondsen beheert die beheerkosten betalen.
Is Alpinvest geen private equity partij?quote:Op donderdag 30 december 2010 16:14 schreef flyguy het volgende:
[..]
Het tragische is dat Alpinvest zo'n beetje de grootste is en wie zijn daar weer de grootste klanten van?
Dat Nederlandse pensioenstelsel....
ik zal de clou maar verklappen: we are all doomed. Demn, voor de twee keer al vandaag.... Double doommed.quote:Op donderdag 30 december 2010 17:24 schreef Rejected het volgende:
Heb hier geen geluid maar wil em jullie niet onthouden:
Ja maar daar gaat het niet om.quote:Op donderdag 30 december 2010 16:52 schreef Rejected het volgende:
[..]
Is Alpinvest geen private equity partij?
quote:Op donderdag 30 december 2010 17:40 schreef Dinosaur_Sr het volgende:
[..]
ik zal de clou maar verklappen: we are all doomed. Demn, voor de twee keer al vandaag.... Double doommed.
Ah op die manier.quote:Op donderdag 30 december 2010 18:54 schreef flyguy het volgende:
[..]
Ja maar daar gaat het niet om.
Persoon X >inleg> Pensioenfond Y (pakt percentage rendement) >inleg> fonds van fondsen Z (pakt percentage rendement) >inleg> mutual/hedge/whatever fund A (pakt percentage rendement).
Met wat geluk zit tussen de constructie hier boven nog wat extra stationnetjes die ook allemaal weer wat plukken waarmee de winstgevendheid voor persoon X gewoon zwaar is gereduceerd. En als het eindstation verlies draait dan wordt het verlies ook nog een vergroot voor persoon X.
Uiteindelijk wordt de winst behaald bij het eindstation, de 'echte' investeerders, en de rest schuift lekker door.quote:Op donderdag 30 december 2010 19:02 schreef Rejected het volgende:
[..]
Is het filmpje wel zo vermakelijk als het filmpje over QE2? Die was echt geniaal!
[..]
Ah op die manier.Ja je hebt wel gelijk maar de bedoeling is dat elk station waarde creeert voor de eindgebruiker X. X heeft er geen verstand van en weet niet wat een private equity fund is, laat staan Alpinvest.
Stockpicking is een zero-sum game ten opzichte van een buy&hold van de totale markt. Dus elke waarde creatie bij de één leidt tot waardevernietiging bij iemand anders. Ten opzichte van een buy&hold dus, die geen management fees vereist.quote:Op donderdag 30 december 2010 19:02 schreef Rejected het volgende:
maar de bedoeling is dat elk station waarde creeert voor de eindgebruiker X.
Beginnen met koersen volgen en kijken hoe een turbo werkt zouden nooit in 1 zin mogen staan.quote:Op donderdag 30 december 2010 20:57 schreef Snotnuis het volgende:
Ik ben pas begonnen met de koersen te volgen om er ook eens een slaatje uit te slaan en ik begrijp nu hoe een turbo werkt.
Wat Arcee zegt, turbo's en opties gaan veel te hard en je bent veel te snel (al) je geld in de positie kwijt.quote:Op donderdag 30 december 2010 22:23 schreef Arcee het volgende:
[..]
Beginnen met koersen volgen en kijken hoe een turbo werkt zouden nooit in 1 zin mogen staan.
En de bail-out kwam vanuit Abu Dhabi, ook een onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, dus technisch gezien geen buurland.quote:Op donderdag 30 december 2010 15:42 schreef JimmyJames het volgende:
Dat was Dubai onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten.
Nee, helaas niet. Je zult het moeten doen met de data die je op de websites van de bedrijven zelf vindt. Ik meen dat zo'n centraal informatiepunt alleen voor Amerikaanse beurzen gebruikelijk is.quote:Nog even een vraagje: hebben wij in Nederland ook zoiets als edgar ( http://www.sec.gov/edgar.shtml )?
Je hebt ook nog investegate voor de UK en newsweb voor de Noorse beurs (naam weet ik niet helemaal zeker, gaat iig via de site van de Noorse beurs zelf). Voor andere beurzen zou ik het zo even niet weten. Site van Euronext is matig en inefficient.quote:Op donderdag 30 december 2010 22:56 schreef jaco het volgende:
[..]
En de bail-out kwam vanuit Abu Dhabi, ook een onderdeel van de Verenigde Arabische Emiraten, dus technisch gezien geen buurland.
[..]
Nee, helaas niet. Je zult het moeten doen met de data die je op de websites van de bedrijven zelf vindt. Ik meen dat zo'n centraal informatiepunt alleen voor Amerikaanse beurzen gebruikelijk is.
Volgens mij worden turbo's long en short elke dag in mindering gebracht met de daggeldrente. In dit geval de euribor. Als er niet in gehandeld wordt gaat de waarde van zo'n product dus naar beneden? Dat is de enige uitleg die ik kan bedenken. Correct me if im wrongquote:Op donderdag 30 december 2010 20:57 schreef Snotnuis het volgende:
Ik ben pas begonnen met de koersen te volgen om er ook eens een slaatje uit te slaan en ik begrijp nu hoe een turbo werkt. Ineens viel op dat soms de verliezen vreemd zijn bijvoorbeeld platina: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=4
Hefboom 7,21 = + 0,60%
" " 6,06 = 1%
" " 5,60 = 0%
" " 4,42 = -0,70
" " 3,53 = 0%
Dit is dus allemaal op de zelfde grondstof platina alleen de hefboom en uitgiftedatum is anders volgensmij. En ik dacht dat als de grondstof stijgt dat alle turbo's stijgen alleen degene met een hoge hefboom stijgen meer. Maar dat verklaart waarom de hoge hefboom winst maakt en de 4,42 hefboom verlies kan iemand mij dit uitleggen?
Als ik finacieel.infonu.nl lees en wikipedia lees begrijp ik wat er staat maar dat verklaart niet waarom de ene turbo winst maakt en de andere verlies als de referentie platina overal hetzelfde is.quote:Op donderdag 30 december 2010 22:23 schreef Arcee het volgende:
[..]
Beginnen met koersen volgen en kijken hoe een turbo werkt zouden nooit in 1 zin mogen staan.
Als je de werking van een turbo hebt gelezen heb je ook gelezen dat als er niet wordt gehandeld in het product, er interest in mindering komt en hij dus effectief minder waard is.quote:Op donderdag 30 december 2010 23:14 schreef Snotnuis het volgende:
[..]
Als ik finacieel.infonu.nl lees en wikipedia lees begrijp ik wat er staat maar dat verklaart niet waarom de ene turbo winst maakt en de andere verlies als de referentie platina overal hetzelfde is.
Klopt ik wist dat je rente moest betalen maar ik dacht per maand. Ik betwijfel of dit de reden is maar zal morgen als ik iets frisser ben het uitrekenen.quote:Op donderdag 30 december 2010 23:12 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Volgens mij worden turbo's long en short elke dag in mindering gebracht met de daggeldrente. In dit geval de euribor. Als er niet in gehandeld wordt gaat de waarde van zo'n product dus naar beneden? Dat is de enige uitleg die ik kan bedenken. Correct me if im wrong
Bij een afrekening denk ik toch echt aan iets andersquote:Op donderdag 30 december 2010 23:28 schreef tony_clifton- het volgende:
Voor zover ik weet wordt de rente afgetrokken bij afrekening.
Is het niet gewoon zo dat de ogenschijnlijke dagverschillen tussen de verschillende hefbomen gewoon komen door de ene dag op de laat te sluiten en de andere dag op de bied (en dat dus verschillend voor de diverse hefbomen). Bovendien heb je verschillende tijden van een print als er weinig in gehandeld wordtquote:Op donderdag 30 december 2010 23:22 schreef Snotnuis het volgende:
[..]
Klopt ik wist dat je rente moest betalen maar ik dacht per maand. Ik betwijfel of dit de reden is maar zal morgen als ik iets frisser ben het uitrekenen.
Ik heb vaak genoeg een situatie bij binck gehad wanneer ik op een index turbo zat hij een negatief rendement liet zien terwijl de onderliggende waarde omhoog ging. Trage verwerking is een bitch sometimes. En soms zit er zo weinig volume in de handel dat de bied laat prijzen zo ver van de waarde van het product zijn dat je bij verkoop soms tientallen procenten moet inleveren.quote:Op donderdag 30 december 2010 23:40 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik zou 't idd ook eerder op liquiditeit houden. Ik heb dit nog nooit gezien bij turbo's op indices, en kan mij inbeelden dat die op platina niet de meest verhandelde zijn. Vind je dit ook terug bij de bid/ask-koersen van de marketmaker? (of hoe noemt dat, de bank die constant 20.000 stuks te koop heeft staan of wil opnemen)
Dank. Vandaar dat ik het nog even spam roar! Het week effect op de AEX (1993-2010). Ik neem aan dat je ook wel eens mis zat met je buikgevoel ?quote:Mooi topic weer S_E, vooral die laatste zin. Volgend jaar ga ik ms ook eens een 500 euro in turbo's stoppen. Da's dan ook het enige waar ik ze ooit voor zou gebruiken by the way. Zelf kwam ik tot min of meer dezelfde conclusie uit buikgevoel; heb de laatste 5 jaar nog geen enkele slecht jaareinde geweten en januari herinner ik mij als huilen met de pet op.
Tijdens. Ik vroeg me af of er enig bewijs te vinden viel met het 'onderbuik' gevoel wat ik had dat de laatste weken relatief rustig omhoog lopen zonder sterke schommelingen en (eventueel) hogere leverages een mogelijkheid zijn. Uiteraard heb ik genoeg gelezen over dit soort topics door andere columnisten maar het is een ander verhaal als je het zelf test. Besides, als je alle data in je spreadsheet hebt kun je ook testen op andere zaken die jij eventueel belangrijker vindt.quote:Op vrijdag 31 december 2010 01:01 schreef Sokz het volgende:
S_E tof onderzoek! Deed je dit onderzoek voor óf na je 'Cowboy avonturen' van de afgelopen 2 dagen?
Ik gebruik nooit de wizard (behalve om initieel een lege indicator of strategie te creëren) en programmeer alles vanaf scratch.quote:Op vrijdag 31 december 2010 10:37 schreef sitting_elfling het volgende:
SeLang, ik neem aan dat jij voor multi time frame beleggen in Ninja gewoon alles codeert? Ik ben namelijk nogal omslachtig bezig met verschillende macro factoren op hetzelfde moment in 1 trading model te krijgen. Sinds het coderen enorm veel fouten oplevert kwam ik op het idee om er een soort van multi indicator (via de wizard) van te maken. Oftewel een tig lijntjes (unemployment, retail etc.) binnen een band met 1 lijn in het midden. Wanneer een indicator boven die middelste lijn komt neem ik een positie in. Met vooraf gestelde posities via een spreadsheet en dan gaat de lijn weer naar beneden. Maar dit is zoo omslachtig
Dat heb ik ook ooit allemaal gedaan. Een C assembler in C++, lol. Zou nu denk ik niet eens meer weten hoe te beginnen.quote:Op vrijdag 31 december 2010 13:04 schreef SeLang het volgende:
En ja, C# heeft een beetje een learning curve als je niet uit de IT wereld komt (zoals ik dus). Ik ben nog opgegroeid met machinecode, assembler, Basic en Pascal
Top. Ik zal eens kijken of ik de macro data beter neer kan zetten. Ik bouw altijd vanaf de wizard en daarna duik ik pas in de code. Maar het is zo kut als je voor je gevoel lekker bezig bent en een enorme lijst hebt qua code en je wilt compilen het altijd enigszins fingertjes crossed is dat er geen fouten aan komenquote:Op vrijdag 31 december 2010 13:04 schreef SeLang het volgende:
[..]
Ik gebruik nooit de wizard (behalve om initieel een lege indicator of strategie te creëren) en programmeer alles vanaf scratch.
Zelf zou ik al die macrodata in een array zetten binnen één strategie/ indicator. Dan kun je ook dynamisch selecteren welke macrodatas je gebruikt en daarop eventueel zelfs optimaliseren.
En ja, C# heeft een beetje een learning curve als je niet uit de IT wereld komt (zoals ik dus). Ik ben nog opgegroeid met machinecode, assembler, Basic en Pascal en wist niks van object oriented programmeren toen ik met NinjaTrader begon. Maar inmiddels begin ik al steeds freakier dingen te doen (zoals nu: structs van lists van structs van lists). En ik kick er echt op hoe mooi gestructureerd je nu dingen kunt opzetten. Wat een onvoorstelbaar grote verbetering ten opzichte van Tradestation (waar ik met grote moeite afstand van nam omdat ik daar aardig vaardig mee was geworden door de jaren heen).
Btw: probleem is wel dat ik dingen nu vaak te mooi wil doen terwijl dat op zich niks toevoegt aan het onderzoek/ strategie zelf![]()
Het is ook een beetje noodzaak. Met een balans lezen van een bedrijf, een koers analyse lezen van een analisten bureau en een column van een bekende belegger met zijn mening over dat bedrijf kom ik er nietquote:
Dat is inderdaad wel irritant. Het is in die zin ook wel jammer dat er nog niet echt een volmaakt programma is die alle aspecten echt goed kan aanpakken. Ik doe nu nog al mijn regressie modellen in EViews maar wil dit zo snel mogelijk overzetten naar Matlab. EViews is namelijk garbage en niet echt gebruiksvriendelijk.quote:Op vrijdag 31 december 2010 14:51 schreef Mendeljev het volgende:
Het gebrek aan programmeerskills is echt een belemmering als je leuke dingen wilt doen met strategieen. Ik heb al tijden het idee een TA-indicator te testen waarvan de grondslag simpel (volgens mij nooit eerder gedaan!) is maar de uitvoering echt gr^#!
Ik heb wel wat ervaring met Pascal en Matlab maar wil graag handiger worden over de gehele linie van talen. Iets kunnen programmeren stelt je namelijk in de positie om onafhankelijk van anderen problemen op te lossen vanaf het begin tot het eind. Met software als Matlab kun je in principe alles doen wat de quants op Wallstreet doen en veel meer, het is haast zonde om het niet op te pakken.
Imo onderscheidt de nieuwe generatie high professionals zich met het individueel probleemoplossend vermogen en met steeds groter wordende datasets kom je al snel uit op programmeerskills (geen overstatement).
De handigheid komt met de jaren maar wij hebben wel een natuurlijk nadeel t.o.v. de IT'ers die niets anders doen. Daarnaast is het ook zonde om veel moeite te steken in veel regels schrijfwerk als je sommige elementen van een onderzoek makkelijker in Matlab kunt doen bijvoorbeeld. Voor numerieke analyse zou ik niets anders willen gebruiken...quote:Op vrijdag 31 december 2010 14:58 schreef sitting_elfling het volgende:
Dat is inderdaad wel irritant. Het is in die zin ook wel jammer dat er nog niet echt een volmaakt programma is die alle aspecten echt goed kan aanpakken. Ik doe nu nog al mijn regressie modellen in EViews maar wil dit zo snel mogelijk overzetten naar Matlab. EViews is namelijk garbage en niet echt gebruiksvriendelijk.
Voor de rest blijven zaken zoals NT gewoon enorm veel trial en error. Starten vanaf de wizard, knip plak code, je zoekt het eens op wat het betekent, maand in, maand uit. Beetje bij beetje komt het vanzelf.
Er zijn natuurlijk veel pakketten op de markt. Het voordeel van Matlab is dat veel wetenschappers het gebruiken en studenten om die reden bekend zijn met de software. Het is mooi spul als je weet wat je er allemaal mee kunt doen.quote:
Die hard IT'ers hebben inderdaad een behoorlijk voordeel ten opzichte van de algemene Finance mensen. Maar ik heb ook het idee dat die IT'ers wat betreft interpretatie van de markt nog wel wat kunnen leren. Zo heb je ook studenten die business accounting studeren voor 3 jaar lang. Zij 'claimen' dan het recht te weten hoe een balans werkt en in elkaar zit en wiskundige statistiek en technische analyse wimpelen ze dan (te) gemakkelijk af.quote:Op vrijdag 31 december 2010 15:05 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
De handigheid komt met de jaren maar wij hebben wel een natuurlijk nadeel t.o.v. de IT'ers die niets anders doen. Daarnaast is het ook zonde om veel moeite te steken in veel regels schrijfwerk als je sommige elementen van een onderzoek makkelijker in Matlab kunt doen bijvoorbeeld. Voor numerieke analyse zou ik niets anders willen gebruiken...
Nog nooit van gehoordquote:
Ik gebruik Wolfram Alpha (hun "zoekmachine") wel eens om snel wat te berekenen.visualiserenquote:Op vrijdag 31 december 2010 15:21 schreef sitting_elfling het volgende:
Nog nooit van gehoord. Bij ons op school gebruiken we met name EViews en Excel. Excel omdat het een specieke bloomberg addon met speciale extra functies. Dat maakt het data organiseren ook wat makkelijker. Dat was wel een geniale set van BB & Microsoft.
STOER!quote:Op vrijdag 31 december 2010 15:34 schreef tjoptjop het volgende:
Ik gebruik Wolfram Alpha (hun "zoekmachine") wel eens om snel wat te berekenen.visualiseren
http://www.wolframalpha.com
Tik bijvoorbeeld maar "option" in. Of zaken terugrekenen uit het verleden, huidige contante waarde berekenen e.d. Lekker makkelijk daarvoor (al heeft het wel z'n beperkingen natuurlijk)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |