abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 januari 2011 @ 15:32:22 #51
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90838194
quote:
Op dinsdag 4 januari 2011 14:51 schreef Royyy het volgende:

[..]

Weer een F16 minder, weer een stap dichterbij de F35? O-)
Lekkere berichtgeving..
Die brandweerwagen heeft die f16 nooit fysiek geraakt.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_90840128
Idd, volgens de titel is de F16 geraakt, en in het bericht staat dat de trekker geraakt is.

Maarja, had je iets beters van de Nederlandse media verwacht? :')
pi_90840978
quote:
Hr. Ms. Amsterdam zet koers richting Nederland
Het Nederlandse bevoorradingsschip Hr. Ms. Amsterdam beëindigt vandaag haar werkzaamheden in de wateren voor Ivoorkust. Het schip bevoorraadde daar afgelopen dagen op Frans verzoek de helikoptercarrier Tonnerre.

De Tonnere was al langer in het gebied als Frans stationsschip voor Centraal-Afrika. Omdat het mogelijk kan worden ingezet bij evacuatie van EU-burgers uit Ivoorkust, had het dringend behoefte aan extra voorraden. Het Fast Combat Support Ship Amsterdam was op weg terug naar Nederland, toen Frankrijk verzocht om ondersteuning. Frankrijk deed het verzoek, omdat het zelf niet in staat was om op korte termijn de helikoptercarrier te bevoorraden. Het 167 meter lange Nederlandse marineschip was op dat moment het snelste in staat om de bevoorradingsoperatie uit te voeren.

Hr. Ms. Amsterdam keert volgens planning eind volgende week terug in haar thuishaven Den Helder.

bron
We, the unwilling.. led by the unqualified..
to do the unnecessary.. for the ungrateful..
  dinsdag 4 januari 2011 @ 19:26:19 #54
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_90848157
MIVD verliest van veteraan

ASSEN - Korporaal John P. had nooit door ingrijpen van inlichtingendienst MIVD bij de Koninklijke Landmacht op non-actief mogen worden gezet. De bestuursrechter in Assen oordeelde dinsdag dat P. zijn verklaring van geen bezwaar, die elke militair nodig heeft om te kunnen dienen, moet terugkrijgen.

John P. is een gevierd Oeroezganveteraan. Hij vocht tijdens Operatie Spin Ghar en de Slag om Chora. Ook wist de 25-jarige in september 2007 het lichaam van zijn gesneuvelde kameraad Tim Hoogland te bergen.

Vechtpartijen

De Telegraaf schreef vorig jaar een serie artikelen over de wijze waarop P. werd afgedankt. De korporaal van het 13e bataljon Luchtmobiele Brigade was ruim een jaar vóór Defensie hem naar Oeroezgan uitzond, betrokken bij twee vechtpartijen. Hij kwam daarbij op voor zijn vriendin en voor kameraden die werden bedreigd in het uitgaansleven.

P. kreeg van de rechter een taakstraf die hij, conform de regels, vervulde en meldde bij zijn superieuren. Die vonden dat er geen vuiltje aan de lucht was. De gewaardeerde korporaal mocht mee naar Afghanistan. Terug van die gevaarlijke uitzending zegde Defensie hem op advies van de MIVD plotseling ontslag aan vanwege beide oude en justitieel afgehandelde zaken.

"Goed genoeg om als kanonnenvlees te dienen in Oeroezgan, niet goed genoeg om terug in Nederland bij de organisatie te mogen blijven, dat kan natuurlijk niet, reageerden vakbonden en Tweede Kamerleden. Naast P. blijken ook andere veteranen na hun tour of duty vanwege soms jaren oude strafzaken te zijn afgedankt.

Doorbraak

Advocaat Michael Ruperti spreekt van een doorbraak. ,,Nu blijkt dus dat de MIVD niet plotseling een verklaring van geen bezwaar kan intrekken wanneer dat de dienst uitkomt, zegt de raadsman van John P. ,,Toen deze korporaal op missie moest, was hij nodig en telde zijn verleden niet. Toen hij terugkwam, was hij opeens overbodig. Zo ga je niet met helden om.

John P. laat weten het liefst ,,vandaag alweer bij de Luchtmobiele Brigade te beginnen en te hopen dat de minister hem die kans geeft. Defensie heeft zes weken de tijd om te beslissen of het ministerie in hoger beroep gaat tegen de voor de MIVD vernietigende uitspraak.

Telegraaf
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 4 januari 2011 @ 20:40:12 #55
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90852585
quote:
Op maandag 3 januari 2011 21:03 schreef jankaas020 het volgende:

[..]

..
:')
Dat was het?! Daar is alle ophef over? :X
...

Maar goed, uit ervaring weet ik dat het nooit handig is om dit soort dingen vast te leggen op welke manier dan ook... Hoe jammer dat ook is.. ;(
“@BreakingNews: It's official: Commander of USS Enterprise loses job over raunchy videos; admiral cites 'extremely poor judgement' - AP”
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod woensdag 5 januari 2011 @ 16:37:55 #56
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90886642
'350 man naar Afghanistan'

Het kabinet buigt zich vrijdag in de eerste ministerraad van dit jaar over een nieuwe missie naar Afghanistan.
Het gaat om een trainingsmissie van ruim 350 man, die voornamelijk in de Noord-Afghaanse provincie Koendoez actief zal worden.

Dit melden bronnen in den Haag. Op tafel ligt vrijdag in de ministerraad een zogeheten artikel 100 brief, waarmee de Kamer zal worden geïnformeerd over de inzet voor een politietrainingsmissie in het door oorlog verscheurde land.

Het minderheidskabinet van VVD en CDA wil enkele tientallen trainers sturen om Afghaanse agenten op te leiden. Het gaat om circa vijftig politietrainers in het kader van EUPOL, de Europese civiele politiemissie, en nog eens enkele tientallen opleiders voor de Navo-trainingsmissie, alsmede gevechtstroepen.

De hele missie bedraagt ruim 350 man en zal grotendeels in de Noord-Afghaanse provincie Koendoez worden gelegerd. Daar zorgen Duitse troepen voor verdere ondersteuning.

Het is bij buitenlandse missies gebruik, maar niet verplicht om een zo breed mogelijk draagvlak in de Kamer te zoeken. Gedoogpartner PVV heeft al aangegeven een nieuwe Afghaanse missie niet te zullen steunen. VVD en CDA hopen daarom op steun van D66, GroenLinks en de ChristenUnie om een meerderheid achter het plan te krijgen. De PvdA wil geen steun geven aan een nieuwe missie met gevechtstaken.

Premier Rutte heeft eind december in een interview met De Telegraaf gezegd dat het kabinet de parlementaire steun niet in de achterkamertjes kan regelen. Het zal daarom op een debat in de Kamer aankomen of een gewenste Kamermeerderheid zich achter het plan schaart. Het kabinet heeft al gezegd genoegen te zullen nemen met een gewone meerderheid.

Een nieuwe missie in Afghanistan zou dit voorjaar op poten kunnen worden gezet.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 januari 2011 @ 13:56:55 #57
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90929794
Defensiepersoneel lekt misstanden

Militair personeel van Defensie dat tegen interne misstanden aanloopt, kan dat op internet kwijt bij de actiepagina Misstandenleaks. Zo liggen talrijke problemen bij Defensie op straat.
Defensie beleeft daarmee een eigen 'Wikileaks-affaire'. Zo openbaren marechaussees dat hun dienstauto's, waarmee onder meer geregeld achtervolgingen moeten worden uitgevoerd bij de grens, in de afgelopen vorstperiode niet waren voorzien van winterbanden.

Daarnaast kan iedereen met een internetaansluiting het relaas lezen van militairen die nu al een nieuwe functie hebben, maar pas in 2012 de opleiding kunnen volgen die nodig is om dit werk te kunnen doen. Bij de helikoptergroep van de luchtmacht is het volgens militairen onmogelijk de verplichte vlieguren te maken omdat er door een tekort aan reserveonderdelen onvoldoende bruikbare toestellen zijn. "En dan wordt straks het aantal trainingen nog verder beperkt", zo mopperen piloten.

Marechaussees melden op de 'lekpagina' dat ze verdachten moeten opsluiten in afgekeurde cellen van het brigadekantoor in Maastricht. Op dezelfde locatie zijn de werkruimtes veel te klein, maar werden recentelijk wel veertien iPads bezorgd van 500 euro per stuk. Medewerkers vragen zich af waartoe deze peperdure investering dient. "Voor dat geld hadden ze beter winterbanden voor onze dienstauto's kunnen kopen."

Toilet

Er is ook kleiner leed te lezen: in de toiletruimten van het Marinebedrijf in Den Helder is al enige maanden geen warm water meer vanwege een defecte boiler. "Wij kunnen niet meer aan de hygiënische eisen voldoen na het wc-bezoek of na werkplaatsactiviteiten", aldus een marineman.

De internetpagina is een initiatief van verscheidene militaire vakbonden die actie voeren voor betere arbeidsvoorwaarden. Minister Hans Hillen van Defensie wil geen loonsverhoging geven teneinde het aantal gedwongen ontslagen te kunnen beperken.

Zegsman Otte Beeksma van het departement laat desgevraagd weten dat de klachten op Misstandenleaks al gemeld waren via de digitale ideeënbus die het ministerie onlangs opende voor zijn personeel. Hierop zijn inmiddels 2000 reacties gekomen. "We zijn blij dat de vakbonden op dit vlak met ons meedenken", aldus Beeksma.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 januari 2011 @ 13:59:36 #58
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90929941
Nederlands leger krijgt Geuzenpenning

VLAARDINGEN - De Geuzenpenning 2011 is toegekend aan de Nederlandse krijgsmacht en de Afghaanse mensenrechtenactiviste Sima Samar.

De Stichting Geuzenverzet 1940-1945, die de penning toekent, heeft dat woensdag bekendgemaakt.

De penning is een eerbetoon aan mensen en organisaties die zich inzetten voor mensenrechten en zich verzetten tegen dictatuur, discriminatie en racisme. De stichting Geuzenverzet is opgericht door voormalige verzetsstrijders.

Het leger krijgt de penning vanwege de gevaarlijke inzet in Afghanistan, waarbij als uitgangspunt geldt 'opbouwen waar het kan, vechten waar het moet'. Volgens de stichting is de situatie in Afghanistan verbeterd door de aanwezigheid van de Nederlandse troepen.

Sima Samar

De Afghaanse mensenrechtenactiviste en voormalige minister voor vrouwenzaken Sima Samar is van huis uit arts. Ze heeft zich ingezet voor verbetering van de positie van vrouwen. Zo verzet ze zich tegen de verplichte burqa en het isolement waarin veel vrouwen moeten leven.

De penningen worden op 14 maart uitgereikt in de Grote Kerk van Vlaardingen.

© ANP

[ Bericht 1% gewijzigd door Cobra4 op 06-01-2011 14:07:04 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 6 januari 2011 @ 14:04:47 #59
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90930165
quote:
'Krappe meerderheid tegen trainingsmissie Afghanistan'


DEN HAAG - Een krappe meerderheid van de Nederlandse bevolking, 58 procent, is tegen een trainingsmissie naar Afghanistan. Ruim een derde, 34 procent, is voor.

Dat valt althans op te maken uit een onderzoek van Maurice de Hond, dat hij woensdag hield onder meer dan 1600 Nederlanders.

Bij de CDA-achterban is de meerderheid voor, bij PvdA, SP, Groen Links, VVD en PVV zijn de tegenstanders (soms fiks) in de meerderheid, aldus De Hond donderdag.

De peilingen van De Hond worden via internet gehouden, uit een steekproef onder ruim 40.000 personen die zich ooit voor zijn panel hebben aangemeld. Aan de respondenten is volgens De Hond in dit geval voorgehouden hoe de voorgenomen trainingsmissie met 350 man eruit zal zien, zoals woensdag beschreven door De Telegraaf.
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_90931575
Die 300 militairen - buiten de 50 opleiders -, zitten daar ook mensen van de logistiek etc. bij?

[ Bericht 16% gewijzigd door #ANONIEM op 06-01-2011 14:34:39 ]
  donderdag 6 januari 2011 @ 14:36:12 #61
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_90931671
Nee, de Duitsers al aanwezig in Kunduz nemen de ondersteuning op zich. De 300 militaren die meegaan zijn infanteristen en F-16 crews.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_90932136
Dan kan ik me voorstellen dat deze missie wordt gezien als weer een vechtmissie die wordt verkocht als iets anders.
  donderdag 6 januari 2011 @ 14:55:09 #63
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_90932623
Tja, het is nogal idealistisch en onrealistisch om wel mensen te willen trainen in Afghanistan maar geen beveiliging mee te sturen. Die trainers en hun leerlingen komen op een gegeven moment buiten de poort, zeker als het gaat om OMLT en POMLT teams en die lui moeten beschermd worden.

Het standpunt van de PvdA (wel willen trainen, maar geen militaren mee ter bescherming) raakt daarom kant nog wal. Bovendien zouden we allesbehalve de grootste aanwezige zijn in Kunduz. Het vechten en opbouwen laten we denk ik lekker over aan de Duitsers en Amerikanen (op wat SOF acties na misschien).
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  donderdag 6 januari 2011 @ 14:56:06 #64
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90932668
Dr gaan 50 politieagenten naar Noord-Afghanistan waar de Duitsers zich bezig houden met alle zaken die in Uruzgan voor onze rekening kwam. Die agenten gaan daar naartoe om het politieapparaat daar te ondersteunen en vooral te trainen. Maar omdat dit niet ten koste kan gaan van Duitse inzetbaarheid, de agenten moeten immers beschermd worden, kiezen ze ervoor om 300 militairen die kant op te sturen.
Natuurlijk zullen meerdere partijen, hallo SP, dit als vechtlustig zien zolang er militairen die kant op gaan. Maar dat terzijde..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
pi_90937005
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 14:55 schreef Vortix het volgende:
Tja, het is nogal idealistisch en onrealistisch om wel mensen te willen trainen in Afghanistan maar geen beveiliging mee te sturen. Die trainers en hun leerlingen komen op een gegeven moment buiten de poort, zeker als het gaat om OMLT en POMLT teams en die lui moeten beschermd worden.

Het standpunt van de PvdA (wel willen trainen, maar geen militaren mee ter bescherming) raakt daarom kant nog wal. Bovendien zouden we allesbehalve de grootste aanwezige zijn in Kunduz. Het vechten en opbouwen laten we denk ik lekker over aan de Duitsers en Amerikanen (op wat SOF acties na misschien).
Ik ben ook voor, maar het zou natuurlijk behoorlijk inconsequent zijn als de PvdA nu wel in zou stemmen met het sturen van militairen naar Afghanistan.
  donderdag 6 januari 2011 @ 16:32:55 #66
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_90937066
Ik verwacht dan ook niet dat ze dat gaan doen maar dat is ook helemaal nergens voor nodig, constitutioneel gezien.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
pi_90937482
Klopt, maar het is een goed politiek gebruik brede steun te zoeken voor een dergelijk besluit. Voorlopig is die er niet; er is niet eens een Kamermeerderheid. Ik zou het - ook al ben ik voor - een erg slechte zaak vinden als het kabinet dit door zou drukken.
  donderdag 6 januari 2011 @ 16:45:12 #68
267335 Vortix
No Charms Allowed
pi_90937684
Dat ben ik met je eens. En eerlijk gezegd zou ik er niet eens problemen mee hebben als deze missie nog een paar jaar op zich laat wachten, zodat de krijgsmacht een adempauze krijgt en de ruimte krijgt om de budgettaire klappen te verwerken zonder dat we ook in groten getale in het buitenland aan het opereren zijn.

ISAF en de Amerikanen blijven nog wel even, dat moge duidelijk zijn.
Als je niets zinvols te zeggen hebt kan je maar beter je bek houden | Last.fm | WOOHOO DRESS BLUES WITH A SWORD! | PSN: Private_Jarhead
  donderdag 6 januari 2011 @ 17:25:22 #69
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_90939721
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 16:32 schreef Vortix het volgende:
Ik verwacht dan ook niet dat ze dat gaan doen maar dat is ook helemaal nergens voor nodig, constitutioneel gezien.
Ik heb idd ook begrepen dat een meerderheid niet is vereist..
hoe zit dit officieel precies?

enne.. ik ben voor.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_90940259
quote:
1s.gif Op donderdag 6 januari 2011 17:25 schreef Pumatje het volgende:

[..]

Ik heb idd ook begrepen dat een meerderheid niet is vereist..
hoe zit dit officieel precies?

enne.. ik ben voor.
Alleen voor wetgeving is een meerderheid verplicht in de kamer, voor de rest heeft de Tweede kamer alleen een controlerende functie, zij controleren het kabinet. Het kabinet bepaald zelf wat het onderneemt tijdens hun regeerperiode.

[ Bericht 0% gewijzigd door Clan op 06-01-2011 17:44:31 ]
pi_90941901
quote:
Art. 97. [Krijgsmacht; oppergezag] [Geschiedenis: Stb. 2000, 294; versie 21 maart 2002; versie 6 april 2006; versie 15 juli 2008]
-1. Ten behoeve van de verdediging en ter bescherming van de belangen van het Koninkrijk, alsmede ten behoeve van de handhaving en de bevordering van de internationale rechtsorde, is er een krijgsmacht.
-2. De regering heeft het oppergezag over de krijgsmacht.

Art. 100. [Inlichtingenverplichting regering inzet krijgsmacht] [Geschiedenis: Stb. 2000, 294 + bis; versie 21 maart 2002; versie 6 april 2006; versie 15 juli 2008]
-1. De regering verstrekt de Staten-Generaal vooraf inlichtingen over de inzet of het ter beschikking stellen van de krijgsmacht ter handhaving of bevordering van de internationale rechtsorde. Daaronder is begrepen het vooraf verstrekken van inlichtingen over de inzet of het ter beschikking stellen van de krijgsmacht voor humanitaire hulpverlening in geval van gewapend conflict.
-2. Het eerste lid geldt niet indien dwingende redenen het vooraf verstrekken van inlichtingen verhinderen.
In dat geval worden inlichtingen zo spoedig mogelijk verstrekt.
http://www.st-ab.nl/wetgrondwet.htm

De Kamer hoeft dus niet om toestemming te worden gevraagd, maar het is normaal dat het wel gebeurt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-01-2011 18:13:26 ]
pi_90942842
quote:
1s.gif Op dinsdag 4 januari 2011 15:08 schreef Pumatje het volgende:
die video is de aangepaste versie die in Amerika op het journaal werd gezet.. de echte versie mogen we niet zien ;)
Nee het gaat hem hier precies om de door de Virginia-Pilot uitgezonden videos, enkel in de getoonde video zijn de videos aan elkaar geplakt. Het is in mijn ogen niks anders dan een storm in een glas water. Welkom in de nieuwe aangepaste Amerikaanse defensie waar we nog geen maand nadat men voor homosexueliteit mag uit komen al de eerste klagende flikkers hebben, en een Kapitein die retroactive ontslaggen word. Mir kommt das kotzen! :r
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 januari 2011 @ 22:56:01 #73
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90957041
Amerikaans leger gaat inkrimpen

Het Amerikaanse leger gaat vanaf 2015 fors inkrimpen. In totaal zullen 47.000 banen verdwijnen, wat zorgt voor een flinke bezuiniging. Dat maakte minister van Defensie Robert Gates donderdag bekend.
„Volgens dit plan zal de permanente sterkte van de Amerikaanse landmacht afnemen met 27.000 man. Het Korps Mariniers zal inkrimpen met 15.000 tot 20.000 militairen, afhankelijk van de uitkomst van een hervorming van de korpsstructuur”, aldus Gates.

Gates heeft maandenlang gezocht naar mogelijke bezuinigingen die de militairen niet zouden raken. Toch bleken slechts daar opties om te snijden. De overheid verwacht in 2015 de landmacht terug te halen uit Afghanistan, waardoor minder mensen nodig zijn. Momenteel telt de landmacht 569.000 militairen en het Korps Mariniers 202.000.

Om verder te besparen zal het budget voor het Amerikaanse leger de komende jaren minder snel groeien dan gepland. Voor het fiscale jaar 2012 heeft het Pentagon nog 553 miljard dollar uitgetrokken, een stijging van 3 procent. Maar in de jaren daarna zal dat percentage dalen, zelfs tot 0 procent in 2015 en 2016.

De bezuiniging van het Pentagon is omvangrijker dan aanvankelijk werd gedacht. Gates besloot daartoe wegens de „grimmige” financiële omstandigheden waarin de VS momenteel verkeren. Volgens de minister vormt de slechte staat van het huishoudboekje een bedreiging voor de Amerikaanse invloed en geloofwaardigheid overal ter wereld. „Dat zal alleen maar erger worden, tenzij de overheid de financiën op orde krijgt”, aldus Gates.

Bron: www.telegraaf.nl
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 6 januari 2011 @ 23:10:57 #74
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_90957806
15.000 mariniers minder..

En dan nog meer dan 200.000 overhouden.. :')
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 6 januari 2011 @ 23:16:50 #75
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_90958135
quote:
Op donderdag 6 januari 2011 23:10 schreef Rave_NL het volgende:
15.000 mariniers minder..

En dan nog meer dan 200.000 overhouden.. :')
Je hebt toch wel door dat een US Marinier niet het zelfde is als een NL Marinier?
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')