abonnement Unibet Coolblue
pi_91457234
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:26 schreef Picchia het volgende:

[..]

http://www.europarl.europ(...)ge%20in%20Europe.pdf

De UN geeft aan dat Europa 1,6 miljoen migranten per jaar nodig heeft. En onder het huidige regime komen de binnengekomen aantallen daarmee overeen (zie de quote hieronder). Het bovengenoemde rapport geeft duidelijk weer hoe nutteloos de migratie is en hoe Europa doodleuk verwacht dat in Europa het aantal Moslims van 3.7% naar 18% in 2050 kan gaan. Dat is Islamisering.

[..]

http://www.migrationinformation.org/Feature/display.cfm?ID=402
quote:
Nu al bestaat zon 10 procent van de Nederlandse bevolking uit moslims, schreef de Amerikaanse journalist Bruce Bawer in zijn boek While Europe slept. Omdat moslims veel meer kinderen krijgen dan autochtonen, zal er binnen enkele generaties een islamitische meerderheid bestaan.

Bij sommige auteurs, zoals de Britse historicus Walter Laqueur in het onlangs verschenen The Final Days of Europe, krijgen demografische veronderstellingen een welhaast morele betekenis.

De verwende Europeanen zouden culturele zelfmoord plegen, omdat ze nog te beroerd zijn om zichzelf voort te planten. De voortplantingsdrift van moslims wordt daarentegen gezien als een illustratie van vitaliteit en expansionisme.

Dergelijke schrikbeelden zijn echter niet gebaseerd op demografisch onderzoek, zegt drs. Joop de Beer, hoofd van de afdeling prognose van het Nederlands Interdisciplinair Demografisch Instituut (NIDI) en voorheen hoofd van de afdeling bevolking van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens de allochtonenprognose van het CBS zal het aantal niet-westerse allochtonen stijgen van 11 procent in 2007 naar 16 procent in 2050. Daarnaast is er nog een groep die wel van niet-westerse origine is, maar niet als allochtoon geregistreerd wordt, omdat beide ouders in Nederland geboren zijn. Volgens De Beer zal deze groep echter niet zo groot zijn.

Anders dan Bruce Bawer gemakshalve aanneemt, zijn echter lang niet alle niet-westerse allochtonen moslims. Keiharde cijfers ontbreken, omdat de religieuze gezindte van allochtonen niet systematisch wordt bijgehouden. Maar volgens een ruwe schatting van het CBS is 54 procent van de niet-westerse allochtonen moslim. Als ik dat cijfer toepas op de prognose voor 2050, kom ik op 9 procent moslims. Persoonlijk lijkt me dat aan de hoge kant. Verwacht wordt dat vooral de immigratie uit Azië flink zal groeien, waar de islam minder dominant is dan in Turkije of Marokko. Daardoor zal het aandeel van de moslims onder de niet-westerse allochtonen waarschijnlijk dalen. Bovendien zal er tegen 2050 waarschijnlijk meer geloofsafval plaatsvinden. Doorgaans zie je dat immigranten zich gaandeweg aanpassen aan het land waar ze wonen.

In het onderzoek Moslims in Nederland uit 2004 constateerde het Sociaal en Cultureel Planbureau dat er al een zekere secularisatie plaatsvindt onder Nederlandse moslims. Het moskeebezoek liep terug: in 1998 ging 44 procent van de Turken en 43 procent van de Marokkanen wekelijks naar de moskee, in 2002 was dat respectievelijk 35 en 32 procent. Van secularisatie in Nederlandse zin is overigens nog lang geen sprake: ook de mensen die de moskee mijden beschouwen zichzelf nog altijd als moslim.

De allochtonenprognose kan er natuurlijk naast zitten, zoals elke prognose. Maar ook als De Beer in het voordeel van de islam rekent door uit te gaan van een hoge vruchtbaarheid onder moslimvrouwen en een sterke immigratie uit moslimlanden komt hij niet verder dan 23 procent in 2050. En dan praat ik over een extreem, zeer onwaarschijnlijk scenario, zegt hij. De prognose van het CBS is heel redelijk, niet heel hoog, maar ook niet heel conservatief. De Beer bestrijdt dat de prognose bewust laag is gehouden uit politieke overwegingen, zoals Ayaan Hirsi Ali in de Volkskrant suggereerde, om maatschappelijke onrust te voorkomen.

Ook een moslimbevolking van 9 procent vormt uiteraard een flinke machtsfactor. De Nederlandse islam is echter geen monolithisch blok. Ze is versplinterd over talloze groeperingen. Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Indonesische moslims hebben vaak weinig met elkaar te maken. Bovendien bestaan er binnen elke gemeenschap weer etnische, politieke en religieuze verschillen.

De Beer wil de problemen rond integratie en islam overigens niet bagatelliseren. De aanwezigheid van 2,7 miljoen niet-westerse allochtonen in 2050 zal ongetwijfeld voor de nodige spanningen zorgen.

Dat komt ook omdat allochtonen zo geconcentreerd zijn in de grote steden, en binnen die grote steden in bepaalde wijken waar de problemen zich opstapelen. Het landelijk beeld is heel anders. In grote delen van Nederland komen nauwelijks allochtonen voor, zegt De Beer. De grote steden dreigen gepolariseerd te raken: enerzijds een arme, veelal etnische onderlaag die aangewezen is op goedkope woningen. Anderzijds een culturele elite van studenten, kunstenaars en professionals. Wat ontbreekt is de HWNer, de Hard Werkende Nederlander onder wie zich overigens ook steeds meer geslaagde allochtonen zullen mengen die de voorkeur geeft aan een gezinswoning met een tuin.

Maar De Beer ziet, anders dan Geert Wilders, geen tsunami van moslims opduiken. Hij voorziet de komende decennia vooral economische immigratie, van geselecteerde migranten die aan de Nederlandse vraag naar arbeidskrachten zullen voldoen. Die migranten zullen vooral uit Oost-Europa en Azië komen, verwacht hij.

Demografen verwachten dat de immigratie uit moslimlanden minder sterk zal toenemen, mede doordat het toelatingsbeleid veel strenger is geworden. Zo zal het aantal Marokkanen naar verwachting stijgen van 329 duizend in 2007 naar 452 duizend in 2050, ongeveer 2,5 procent van de bevolking.

Hoewel Marokkanen veel maatschappelijke onrust veroorzaken, blijven zij daarmee een betrekkelijk kleine groep. Voorlopig zijn er meer NCRV-leden dan Marokkanen in Nederland.

Bij hun schattingen hebben de demografen rekening gehouden met het feit dat ongeveer tweederde van de Turken en Marokkanen een huwelijkspartner uit het land van herkomst haalt. Dat cijfer daalt weliswaar licht, maar blijft voorlopig hoog.

In zijn deze week verschenen boek De immigratieramp stelde PVV-Kamerlid Sietse Fritsma dat er op grote schaal oneigenlijk gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheid om huwelijkspartners te laten overkomen. Veel allochtonen zouden na drie jaar scheiden, waarop de overgekomen partner een verblijfsvergunning krijgt. Vervolgens kan er weer een nieuw huwelijk worden gesloten.

De Beer: De echtscheidingscijfers voor Turken en Marokkanen zijn inderdaad iets hoger. Het zal ongetwijfeld voorkomen dat de regeling oneigenlijk wordt gebruikt. Maar het lijkt me plausibeler dat mensen scheiden wegens cultuurverschillen tussen iemand die in Nederland is opgegroeid en iemand uit het land van herkomst.

De echtscheidingscijfers voor autochtonen met een buitenlandse partner liggen ook hoger. Wel geloof ik dat zulke stellen denken: de relatie gaat slecht, maar laten we nog maar even wachten met scheiden totdat de overgekomen partner recht heeft op een verblijfsvergunning.

De demografische angst voor de islam wordt voor een belangrijk deel veroorzaakt door de gedachte dat moslimvrouwen veel meer kinderen krijgen dan autochtone vrouwen. Maar het geboortecijfer onder islamieten is de afgelopen tien jaar geleidelijk gedaald. Bij Marokkanen van 3,3 naar 3,1 kinderen per vrouw, bij Turken van 2,3 naar 2,1. Daarmee zitten de Turken al bijna op het Nederlandse niveau van 1,7. Daarmee zitten de Turken op vervangingsniveau, dat wil zeggen dat komende generaties niet groter zullen zijn dan de huidige generaties. Ook onder Turken geldt 2 kinderen als ideaal. Het belangrijkste verschil is dat kinderloosheid onder Turkse vrouwen heel weinig voorkomt, aldus De Beer.

De dalende trend zal zich naar verwachting voortzetten, mede omdat ook in de landen van herkomst het kindertal daalt. In 2050 zitten niet-westerse allochtonen waarschijnlijk op 2 en autochtonen op 1,7 of 1,8.
pi_91457352
quote:
14s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:31 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

[..]

Bron?
pi_91457586
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:28 schreef KoosVogels het volgende:
En natuurlijk komen al die mensen hierheen om de Europese landen om te vormen tot islamitische heilstaatjes. Die moslimpartij was bijvoorbeeld een doorslaand succes.
Blijf jij er maar blind op vertrouwen dat Europa hetzelfde blijft of er aangenamer op wordt als het barst van de Moslims. Zelfs met de weinige Moslims die wij in Nederland hebben wordt de sfeer als minder aangenaam. :')
  Moderator maandag 17 januari 2011 @ 12:42:37 #179
54278 crew  Tijger_m
42
pi_91457645
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:41 schreef Picchia het volgende:

[..]

Blijf jij er maar blind op vertrouwen dat Europa hetzelfde blijft of er aangenamer op wordt als het barst van de Moslims. Zelfs met de weinige Moslims die wij in Nederland hebben wordt de sfeer als minder aangenaam. :')
En blijf jij maar blind geloven in de FUD die je aangereikt wordt door Wilders en gelijkdenkenden.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_91457689
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:42 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

En blijf jij maar blind geloven in de FUD die je aangereikt wordt door Wilders en gelijkdenkenden.
En door het Europese parlement.
pi_91457765
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:41 schreef Picchia het volgende:

[..]

Blijf jij er maar blind op vertrouwen dat Europa hetzelfde blijft of er aangenamer op wordt als het barst van de Moslims. Zelfs met de weinige Moslims die wij in Nederland hebben wordt de sfeer als minder aangenaam. :')
Omdat bontkraagjes? :')
pi_91457994
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:45 schreef Xa1pt het volgende:

[..]

Omdat bontkraagjes? :')
Niet per se. Het probleem is dat de multiculturele samenleving niet werkt, maar leidt tot een culture clash. Dat kun je nu al zien. Het is een beetje onzin om Islamieten die zich niet kunnen vinden in onze levenswijze en autochtonen die zich niet kunnen vinden in de Islamitische levenswijze te verenigen. Daar heeft niemand baat bij.
pi_91458252
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:51 schreef Picchia het volgende:

[..]

Niet per se. Het probleem is dat de multiculturele samenleving niet werkt, maar leidt tot een culture clash. Dat kun je nu al zien.
Lol... en daar geef je de moslims maar de schuld van? Het moet niet gekker worden.
  Moderator maandag 17 januari 2011 @ 13:00:50 #185
54278 crew  Tijger_m
42
pi_91458430
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:43 schreef Picchia het volgende:

[..]

En door het Europese parlement.
Die geeft alleen maar aan dat er minder kinderen geboren worden en dat we een tekort aan werkenden tegemoet gaan. Dat is niet de schuld van het EUP of de moslims maar van de autochtone bevolking.

Kortom, niet zo zeuren over moslims als je niet bereid bent om je welvaart in te leveren dan wel om kinderen op de wereld te zetten.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_91458896
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 13:00 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Die geeft alleen maar aan dat er minder kinderen geboren worden en dat we een tekort aan werkenden tegemoet gaan. Dat is niet de schuld van het EUP of de moslims maar van de autochtone bevolking.

Kortom, niet zo zeuren over moslims als je niet bereid bent om je welvaart in te leveren dan wel om kinderen op de wereld te zetten.
Ik heb al meerdere malen bepleit dat Europa last heeft van overbevolking en dat een afname van de bevolking gewenst is. Ik mag dus gewoon zeuren over Moslims. ;)
pi_91461368
Zoals bekend, is de PVV al een tijdje woest over het nepaccount van de PVV Friesland:

quote:
PVV woest over nepaccount op Twitter
LEEUWARDEN - De PVV Friesland wil dat er een einde komt aan een nepaccount op Twitter dat zichzelf presenteert als de officiele account van de Friese PVV. Onder de naam @PVVFriesland worden sinds vrijdag vorige week berichten verstuurd, waaronder Hitlerboodschappen en andere nationaalsocialistische uitingen.

'Dit kan echt niet'', zegt Max Aardema, lijsttrekker voor de PVV in Friesland. ''Helemaal onacceptabel is het inbrengen van het nationaalsocialisme. Schandalig.'' Achter het nepaccount zit de Friezin Petra Kramer, die tot 2007 voor de SP in de gemeenteraad van Smallingerland zat. ''Het account en de teksten daarop zijn provocerend bedoeld. De PVV provoceert ook, aldus Kramer.

In een tweet aan Wilders zegt de vrouw uit Drachten het account terug te geven aan de PVV als de partijleider zijn steun betuigt aan de 14-jarige Sahar. Het Afghaanse meisje dat in Leeuwarden op school zit, dreigt te worden uitgezet. ''Dat leeft hier in Friesland, aldus Kramer, die het stuitend vindt dat het meisje Nederland uit moet na jaren hier te hebben gewoond. ''Maar Wilders gaat er toch niet voor zorgen dat ze mag blijven, dus dat account blijft van mij."
Bron: nu.nl (ingekort), donderdag 13 januari...

Dan nu even het volgende bericht, van vandaag:

quote:
Nepburgemeester Sittard-Geleen van Twitter gehaald
SITTARD-GELEEN - De gemeente Sittard-Geleen heeft maandag het twitteraccount laten verwijderen van een onbekende twitteraar die zich voordeed als burgemeester Sjraar Cox. De persoon in kwestie twitterde in de huisstijl van de gemeente met een foto van de burgemeester inclusief ambtsketen.

Afgelopen weekend ontdekte de gemeente de 'flauwe grap'. De twitteraar meldde bijvoorbeeld: Fortuna Sittard heeft verloren, mijn avond kan niet meer stuk. 'En dat terwijl de burgemeester een Fortunafan is en altijd in het stadion staat', zei een gemeentewoordvoerster.

Maandagochtend vroeg de gemeente Twitter het account te verwijderen. 'Binnen een half uur was dat geregeld', aldus de woordvoerster. De gemeente vroeg ook de gegevens van de twitteraar op.
Bron: Volkskrant (e.a.)

Kortom: het account van PVV Friesland bestaat al anderhalve week en is nog steeds actief. De PVV is "woest", maar het account is nog gewoon online. Een gemeente in Limburg ontdekt dit weekeinde een nepaccount en maandag is het offline....

Ik heb recent zelf een Twitter-account laten verwijderen namens een organisatie. Het is een kleine moeite. Even toelichten dat je de rechtmatige eigenaar bent van een bepaalde naam/logo en het is opgelost.

Is de PVV echt zo "woest", of laten ze het account nog maar even lekker bestaan, zodat ze hun slachtofferrol lekker kunnen uitbuiten?
  maandag 17 januari 2011 @ 14:12:22 #188
104871 remlof
Europees federalist
pi_91461712
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:26 schreef Picchia het volgende:

[..]

http://www.europarl.europ(...)ge%20in%20Europe.pdf

De UN geeft aan dat Europa 1,6 miljoen migranten per jaar nodig heeft. En onder het huidige regime komen de binnengekomen aantallen daarmee overeen (zie de quote hieronder). Het bovengenoemde rapport geeft duidelijk weer hoe nutteloos de migratie is en hoe Europa doodleuk verwacht dat in Europa het aantal Moslims van 3.7% naar 18% in 2050 kan gaan. Dat is Islamisering.

[..]

http://www.migrationinformation.org/Feature/display.cfm?ID=402
En waar lees jij dat de EU een miljoen Afrikanen per jaar wil binnenlaten?
pi_91467366
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 12:51 schreef Picchia het volgende:

[..]

Niet per se. Het probleem is dat de multiculturele samenleving niet werkt, maar leidt tot een culture clash.
Mensen van diverse culturen leven prima samen in Nederland...
Je staart je blind op voorbeelden van het tegendeel...
Kijk eens naar je eigen bereidheid om samen te leven..Daar zit iets waar je direct concreet wat aan kunt doen.

quote:
Dat kun je nu al zien.
je ziet voorbeelden waar je gelijk bevestigd wordt en je veegt voorbeelden van het tegendeel finaal weg..

quote:
Het is een beetje onzin om Islamieten die zich niet kunnen vinden in onze levenswijze en autochtonen die zich niet kunnen vinden in de Islamitische levenswijze te verenigen. Daar heeft niemand baat bij.
natuurlijk wel... coexistentie... tolerant naast elkaar samenleven... niet zeiken op "die andere soort.."
  Moderator maandag 17 januari 2011 @ 16:43:26 #190
54278 crew  Tijger_m
42
pi_91469415
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 13:12 schreef Picchia het volgende:

[..]

Ik heb al meerdere malen bepleit dat Europa last heeft van overbevolking en dat een afname van de bevolking gewenst is. Ik mag dus gewoon zeuren over Moslims. ;)
Prima, dan ook niet klagen dat je niet in dezelfde welvaart kunt leven als die je nu hebt want de economische cijfers vertellen een ander verhaal namelijk dat er een tekort aan arbeidskrachten gaat ontstaan bij de huidige ontwikkelingen.
"The enemy isn't men, or women, it's bloody stupid people and no one has the right to be stupid." - Sir Terry Pratchett.
pi_91483474
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 13:12 schreef Picchia het volgende:

[..]

Ik heb al meerdere malen bepleit dat Europa last heeft van overbevolking en dat een afname van de bevolking gewenst is. Ik mag dus gewoon zeuren over Moslims. ;)
Typisch PVV: Niet gehinderd door enige kennis van zaken overal een mening over hebben. :N
*verwijderd door Admin*
  maandag 17 januari 2011 @ 20:44:53 #192
104871 remlof
Europees federalist
pi_91483892
Overbevolking in Europa? _O-

Het enige dat we hebben en dat nog erger wordt is een enorm percentage gepensioneerden. Om dat te kunnen betalen hebben we juist immigratie nodig.

Heel Europa is enorm aan het vergrijzen, misschien moet Picchia zich eens verdiepen in die materie.
pi_91484649
quote:
10s.gif Op maandag 17 januari 2011 20:44 schreef remlof het volgende:
Overbevolking in Europa? _O-

Het enige dat we hebben en dat nog erger wordt is een enorm percentage gepensioneerden. Om dat te kunnen betalen hebben we juist immigratie nodig.

Heel Europa is enorm aan het vergrijzen, misschien moet Picchia zich eens verdiepen in die materie.
Toevallig nog enkele bevolkingsprognoses onder mn neus gehad. Nederland kent verschillende krimpregio's terwijl op andere plaatsen de bevolking niet of nauwelijks groeit. En dat wordt de buitenlandse immigratie zelfs nog meegerekend :)
Op maandag 3 februari 2014 08:10 schreef Enchanter het volgende:[/b]
In discussie gaan met Koos Vogels :') , een grotere mongool is er niet :r
pi_91486180
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 16:43 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Prima, dan ook niet klagen dat je niet in dezelfde welvaart kunt leven als die je nu hebt want de economische cijfers vertellen een ander verhaal namelijk dat er een tekort aan arbeidskrachten gaat ontstaan bij de huidige ontwikkelingen.
Klagen doen ze toch wel.
De meeste PVV'ers zijn toch al uit de laagste sociale klasse dus welvaart kennen ze toch niet _O-
*verwijderd door Admin*
  maandag 17 januari 2011 @ 21:46:43 #195
237554 Holograph
Compay Segundo
pi_91488039
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:17 schreef JanJanJan het volgende:

[..]

Klagen doen ze toch wel.
De meeste PVV'ers zijn toch al uit de laagste sociale klasse dus welvaart kennen ze toch niet _O-
De PVV'ers die in het openbaar zeggen dat ze PVV stemmen ja. De rest die wel iets te verliezen heeft kan daar niet voor uitkomen: de bekende gordijnbonus.
  maandag 17 januari 2011 @ 21:52:46 #196
104871 remlof
Europees federalist
pi_91488433
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:46 schreef Holograph het volgende:

[..]

De PVV'ers die in het openbaar zeggen dat ze PVV stemmen ja. De rest die wel iets te verliezen heeft kan daar niet voor uitkomen: de bekende gordijnbonus.
Die kan ik ook niet betrappen op veel intelligentie, anders zouden ze zichzelf wel informeren in plaats van hapklare brokken Wilders desinformatie te consumeren.
  maandag 17 januari 2011 @ 21:54:08 #197
237554 Holograph
Compay Segundo
pi_91488531
quote:
7s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:52 schreef remlof het volgende:

[..]

Die kan ik ook niet betrappen op veel intelligentie, anders zouden ze zichzelf wel informeren in plaats van hapklare brokken Wilders desinformatie te consumeren.
Ik noem Hiddema en Jansen. Maar als je hen ook dom noemt, zegt dat meer over jou dan over de PVV-stemmer :).
  maandag 17 januari 2011 @ 21:56:53 #198
104871 remlof
Europees federalist
pi_91488736
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:54 schreef Holograph het volgende:

[..]

Ik noem Hiddema en Jansen. Maar als je hen ook dom noemt, zegt dat meer over jou dan over de PVV-stemmer :).
Sommigen zijn inderdaad extreem-rechts uit overtuiging en niet omdat ze domweg niet zien dat de PVV niets beter is dan de NSB.
  maandag 17 januari 2011 @ 21:59:56 #199
237554 Holograph
Compay Segundo
pi_91488961
quote:
7s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:56 schreef remlof het volgende:

[..]

Sommigen zijn inderdaad extreem-rechts uit overtuiging en niet omdat ze domweg niet zien dat de PVV niets beter is dan de NSB.
En de PvdA is niks beter dan de SED. Man, hou toch op.
  maandag 17 januari 2011 @ 22:03:07 #200
104871 remlof
Europees federalist
pi_91489204
quote:
1s.gif Op maandag 17 januari 2011 21:59 schreef Holograph het volgende:

[..]

En de PvdA is niks beter dan de SED. Man, hou toch op.
De SED was een communistische partij (de enig toegestane) in een een totalitaire staat, totaal niet vergelijkbaar met de PvdA. De PVV en NSB zijn/waren extreem-rechtse partijen/bewegingen in een parlementaire democratie. Ik laat het maken van belachelijke vergelijken wel aan jou over.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')