Mr.Noodle | donderdag 9 december 2010 @ 14:07 |
Zoals elk jaar, slaat er bij iemand wel weer de griep toe, waardoor bij mensen het reuk en smaakvermogen afgenomen wordt, het labiele maag en darmkanaal flink op de proef genomen wordt en het evenwichtsorgaan dermate van de kaart is dat je je sterretjesplafond boven je ziet tollen.. Even buiten het feit dat ik me niet lekker voel (medelijden niet nodig, het sterretjesplafond zie ik niet meer tollen, progressie!). Zoek ik nog enigszins naar gerechten/producten die ik wel binnen kan houden. ![]() Nu begrijp je ondertussen wel dat de keuze lastig/beperkt is om überhaupt wat binnen te kunnen krijgen. Aangezien je ten eerste al gewoon geen trek hebt, ten tweede je reuk en smaak vermogen zodanig aangetast is dat alles maar een beetje flets smaakt en ten derde mocht je iets naar binnen werken dat het ook binnen blijft zitten en niet via de orale wegen weer naar buiten komt. Maar goed, aangezien hele dagen in bed liggen eigenlijk ook maar saai begint te worden, heb ik me vanmorgen maar gewaagd aan een worstenbroodje en gekookt ei. Deze heb ik naar binnen gewerkt om me vervolgens vrij snel richting watercloset te bewegen, omdat het me toch nog wat slecht viel.. ![]() Vervolgens ben ik maar weer in bed gaan liggen en dit op m'n telefoon aan het intypen.. Maar aangezien hele dagen niks eten de gezondheid ook niet bevorderd, moet ik me toch weer aan wat eten wagen, lijkt me. Ik denk dat ik over een uurtje wat beschuit met jam probeer te eten en eventueel later in de avond een kippensoep met wat soepgroenten (mits de boodschappen gedaan zijn) ![]() Aan vastig/vettig voedsel waag ik me ook nog maar even niet aan. ![]() Hebben mensen verder nog andere ideeën over gerechten/producten om te kunnen verorberen (en binnen te houden) als je je niet in de meest optimale conditie van je gezondheid verkeerd? | |
klotezooi | donderdag 9 december 2010 @ 14:08 |
Als ik pech heb dan komt mijn eten van de vorige dag terug dus geniet ik er weer van | |
Mr.Noodle | donderdag 9 december 2010 @ 14:09 |
Jammer altijd dat je het zure gerecyclede voedsel wel altijd weer proeft ondanks dat je zowat niks anders kan proeven.. | |
Jesse_ | donderdag 9 december 2010 @ 14:11 |
Soep! | |
motorbloempje | donderdag 9 december 2010 @ 14:11 |
bouillon en slappe thee ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 9 december 2010 @ 14:11 |
Beschuitje met geraspte appel en een beetje kaneel ![]() | |
welkominspace | donderdag 9 december 2010 @ 14:13 |
Gewoon wat ik anders ook eet. Omdat je ziek bent hoef je niet opeens minder voedingstoffen binnen te krijgen hoor ![]() | |
idiot---boy | donderdag 9 december 2010 @ 14:13 |
rijstewafels ![]() | |
Lotje-Plusone | donderdag 9 december 2010 @ 14:13 |
Een worstenbroodje en gekookt ei zijn echt geen slimme keuzes als je ziek bent! Ik ben een hele moeilijke eten als ik ziek ben maar deze dingen gaan over het algemeen prima: - yoghurt (met bijvoorbeeld aardbeien, of met vla en roosvice) - beschuitjes met dingen als jonge kaas of jam - gewokte kip, wat brocolli en een klein beetje zilvervliesrijst met bouillion (niet bij misselijkheid maar wel bij maag-darm klachten. alles zonder kruiden ) - geroosterde boterham | |
idiot---boy | donderdag 9 december 2010 @ 14:14 |
misschien moet je kotsen van aardappels als je ziek bent ofzo. OMG deze reactie is echt hersenloos | |
Thory | donderdag 9 december 2010 @ 14:14 |
Ik ben nooit ziek. Tja. | |
DeLuna | donderdag 9 december 2010 @ 14:15 |
Dat hoeft niet nee,maar als alles wat je eet er net zo hard weer uitkomt heeft het niet veel zin he. OT: Ik vond een bordje yoghurt/vla altijd wel fijn! ![]() | |
Solmyr | donderdag 9 december 2010 @ 14:15 |
Kiwi's zijn goed te doen en binnen te houden met griep. ![]() | |
Mr.Noodle | donderdag 9 december 2010 @ 14:20 |
Precies, ik kan beter voedsel laten inslaan wat ik kan binnenhouden. Anders is het ook weer zo weggegooid geld. Op een of andere manier lijk ik lactoserijke producten in deze staat trouwens niet goed te verwerken. Gisteren nog een half-bakje Danone yoghurt naar binnen gewerkt, maar het kwam er als Sandwich Spread weer uit.. ![]() | |
Gummibeer79 | donderdag 9 december 2010 @ 14:20 |
Ladingen lange vingers doen het voor mij altijd goed! Dat heeft mij vorige week nét dat zetje gegeven naar herstel. | |
Hydrogeny | donderdag 9 december 2010 @ 14:21 |
Friet, patat, en dit met verschillende soorten zout om toch iets smaakvariatie binnen te krijgen. Bouillonnetje gaat er ook wel in. Voor de rest bruistabletten met alle vitamines die er zijn ![]() Edit; alles van gehakt enmcdonalds gaat er ook in. | |
Pulsy | donderdag 9 december 2010 @ 14:23 |
Als ik niks anders meer binnen hou: yoghurt. Niet de magere smaakloze versie maar gewoon die met fruit dus. | |
Lotje-Plusone | donderdag 9 december 2010 @ 14:26 |
Ik kies juist voor saaie magere yoghurt als ik ziek ben omdat ik al die smaakjesyoghurt dan niet kan verdragen. Maar dan wel met bijvoorbeeld vla om het wat smaak te geven. | |
Mirjam | donderdag 9 december 2010 @ 14:28 |
ik heb de nare gewoonte om helemaal niks te eten als ik ziek ben | |
idiot---boy | donderdag 9 december 2010 @ 14:28 |
friet als je ziek bent ![]() Nee, bedankt | |
Mr.Noodle | donderdag 9 december 2010 @ 14:28 |
Ik heb nog wel wat beschuit en suiker. Dat kan ook wel vast als lange vinger vervanger door. Een paar stukjes appel, mandarijntjes moet ook nog wel binnen te houden zijn, denk ik. Kiwi's verkopen ze dat nog in deze tijd van het jaar.. ![]() | |
Stokstaart | donderdag 9 december 2010 @ 14:36 |
Wodka en hamburgers | |
Mr.Noodle | donderdag 9 december 2010 @ 14:44 |
Dat je jezelf probeert te ontsmetten met wodka kan ik nog wel enigzins voorstellen maar met hamburgers neutraliseer je alleen maar de ingenomen Wodka. Dus eigenlijk zie ik daarvan het praktisch nut niet van in. Tevens bevorderd dat alleen maar de peristaltieke beweging naarboven in de slokdarm. | |
Stokstaart | donderdag 9 december 2010 @ 14:48 |
Nee echt . Als ik ziek dreigde te worden ging ik een avond vol gas aan de drank en flink losgaan . Daarna een broodje hamburger of shoarma, een gat in de dag slapen en vreemd genoeg was het de volgende dag over . Al 10 jaar geen griep meer gehad zonder griepprik of andere onzin . Helemaal fool proven is het natuurlijk niet als er volgende week kanker geconstateerd word toch is het waarschijnlijk niet de beste oplossing geweest . ![]() | |
wspa_ | donderdag 9 december 2010 @ 15:09 |
Ik zit in 't zelfde schuitje als de TS. Het enige wat ik een beetje binnen hou is wat magere yogurt, beschuit met een beetje boter, Wasa crackers met jong belegen kaas, bouillonnetje en wat aardappelpuree. | |
_Arual_ | donderdag 9 december 2010 @ 15:21 |
Het zal wel aan mij liggen, maar als ik ziek ben (verkouden, griep) dan heb ik altijd honger als een paard en eet ik alles op wat ik tegenkom. Zeker als ik keelpijn heb, want als je dan eet of drinkt, voel je het minder. Maar volgens mij ben ik hier uniek in - samen met mijn oma dan, want die heeft precies hetzelfde. Maar veel fruit en honing in ieder geval. | |
wspa_ | donderdag 9 december 2010 @ 15:25 |
Ja ik heb ook honger als een paard. Er gaan allerlei lekkere gerechten door m'n hoofd waar ik een moord voor zou doen ![]() ![]() | |
_Arual_ | donderdag 9 december 2010 @ 15:26 |
Oh nee, ik houd het wel binnen. Ik kom altijd dikker uit een griep dan dat ik erin ging. Zelfs het verwijderen van mijn keel- en neusamandelen vormde bij mij geen belemmering om te eten. | |
FutureFairytale | donderdag 9 december 2010 @ 15:40 |
biscuitjes | |
Vleyczejtur | donderdag 9 december 2010 @ 15:55 |
Veel warme melk met rum en suiker, daarna heel veel slapen. Als ik niks binnen kan houden eet ik meestal gewoon niks, soms probeer ik dan de shock and awe techniek voor mn maag, ineens een hele boel vette meuk naar binnen werken, als je dat binnen houd kun je ook wat fruit enzo eten. hete pepers eten. | |
Rosenrot | donderdag 9 december 2010 @ 16:00 |
Soep en een beschuitje met wat jam. Best geen rauwe dingen. | |
golfer | donderdag 9 december 2010 @ 16:18 |
Joodse penicilline, oftewel kibbesoeb: Al eeuwen geven Joodse moeders hun kroost een 'kobbie kibbesoeb' bij griep en naderende verkoudheid. Ook mensen die na een ziekteperiode weer moeten aansterken, krijgen steevast een krachtige kippensoep voorgeschoteld. Dát het werkt, dit klassieke huismiddel met de bijnaam Joodse penicilline, weet iedereen die het ooit heeft geprobeerd. Je gaat er flink van zweten, je neus gaat open, slijm komt los en zelfs de zwakste maag kan vaak kippensoep verdragen. Ontstekingswerend Waaróm het precies werkt, dat was niet duidelijk, tot voor kort. Twee wetenschappelijke teams, een Duits en een Amerikaans, hebben zich vastgebeten in de medicinale werking van kippensoep. Ja heus. Mits gekookt met groenten werkt de soep ontstekingswerend, constateerden de Amerikanen in hun laboratorium. De Duitsers toonden aan dat het drinken van kleine teugjes hete kippensoep het neusvlies vochtig en de neus slijmvrij maakt. Dankzij het aantoonbaar slijmoplossend vermogen kunnen virussen uit de luchtwegen worden gehoest en weg gesnoten. Aan dit medicinale kippensoepje (zie recept) zijn bekende natuurlijke verkoudheidsbestrijders toegevoegd. Denk aan rode peper (een schep sambal werkt ook!), specerijen, verse gemberwortel, knoflook en ui. De kracht komt van een stevige soepkip die al flink wat kilometers op de teller heeft. Soepkip Een langzaam groeiende, wat oudere kip geeft misschien taaier vlees, maar ook veel meer kracht en smaak. Ons lichaam kan de voedzame gelatine uit de botten makkelijk opnemen. Een echte soepkip weegt wel drie kilo. Dat is voor het gemiddelde huisgezin te veel. Gelukkig verkoopt de poelier ook halve. Kan je geen soepkip krijgen, neem dan een hele, liefst biologische kip waarvan het vlees wat malser is. Wel weer lekker voor de restverwerking. Je kunt er lekkere ragout mee maken, of tortilla gevuld met kip, salsa en gebakken uien. Of frisse kipkerriesalade met appel en rode paprika. Met de hartige soep brengen we onze minerale huishouding weer op peil. Een scheutje citroensap in de kippensoep is typisch Grieks. Persoonlijk vind ik dat wel lekker, het maakt de soep net iets minder zwaar van smaak, en je krijgt nog wat gezonde vitamine C binnen ook. Recept: Versterkende kippensoep (voor ca. 3,5 liter soep, begin dag tevoren) Ingrediënten: halve soepkip (ca. 1,5 kilo) 1 ui met schil 8 kruidnagels stukje gemberwortel (ca. 2 cm) 1 rood pepertje 1 theelepel gemalen foelie 1 teen knoflook in schil, geplet 2 laurierbladen, takje rozemarijn 1 stengel bleekselderij 1 flinke prei 4 lente-uitjes 1 bosje peterselie versgemalen peper en zout halve eetlepel vers citroensap nestje vermicelli Bereiding: Was halve kip, verdeel eventueel in twee stukken. Leg in grote maar goed omsluitende pan. Vul met koud water zodat kip net onder staat. Was ui, prik er gaatjes in en steek daar kruidnagels in. De schil geeft kleur aan de soep. Snijd bleekselderij, halve winterwortel, groen en lelijke bladen van prei en lente-uitjes (bewaar mooie deel) in stukken. Halveer pepertje, verwijder pitjes, doe één helft in pan. Schil gemberwortel, doe schillen in pan, en bewaar de rest. Voeg peterseliestelen, knoflook, laurier, rozemarijn, foelie, peper en flink zout toe. Zet op klein pitje, laat heel langzaam net niet aan het kookpunt komen. Doe deksel erop, schuif er een sudderplaatje onder en draai vuur zo laag mogelijk. Laat zeker drie uur sudderen (hoe langer hoe beter). Neem pan van vuur en laat met kip erin een nachtje afkoelen, zodat de smaken optimaal intrekken. Schep met schuimspaan vet van de bovenkant. Haal kip eruit, verwijder vel en pluis vlees eraf. Bewaar afgesloten in koelkast. Schenk bouillon door een fijne zeef. Gooi restanten weg. Verhit bouillon. Afronding: Snijd prei en lente-ui in dunne ringetjes. Snipper half rood pepertje en gemberwortel ragfijn. Voeg toe aan hete bouillon, samen met fijngeknepen vermicelli. Houd ca. 20 minuten tegen de kook, voeg kleine stukjes kip en citroensap toe. Proef en breng op smaak met peper en zout. Hak peterselie, roer dat er op het laatst doorheen. Serveer soep stomend heet. | |
DeLuna | donderdag 9 december 2010 @ 16:43 |
Nee.. dan werkt dat ook niet... ![]() ![]() | |
Mr.Noodle | donderdag 9 december 2010 @ 16:50 |
Ze neemt voor me een blik hollandse kippensoep mee en wat appeltjes en mandarijnen. Hopelijk wel als "avondmaal" binnen te houden. | |
YskaFredriksson | donderdag 9 december 2010 @ 17:05 |
Ik hield er al heel erg van op de momenten dat ik ziek was maar afgelopen jaar op vakantie, met griep werd het me helemaal duidelijk. Beschuit met kaas. Daar heb ik echt naar verlangd! En eigenlijk ook de goede zorgen van mijn moeder ![]() | |
Thorical | donderdag 9 december 2010 @ 17:37 |
Het maakt niet uit wat ik mankeer maar ik krijg altijd, Joodse penicilline, oftewel kibbesoeb. | |
simmu | donderdag 9 december 2010 @ 17:56 |
tis voor iedereen anders. wat de een prima binnen kan houden of er zelfs van opknapt, dat kan de ander totaal niet hebben. experimenteren dus. zolang je genoeg vocht binnenkrijgt maakt het eigenlijk ook niet uit. als je er echt moeite mee hebt om ook vocht binnen te houden: ors nemen (drogist) en/of isotope sportdrankjes drinken. ik ben zelf meer van de flinke vettige hap als ik ziek ben. gebakken aardappelen, gebakken eitje met spek, dat werk. mijn dochtertje van 2 en man daarentegen kunnen niks binnenhouden. zelfs een in thee geweekt beschuitje niet. | |
Fannie | donderdag 9 december 2010 @ 18:29 |
Uitgebreide tekst., maar..... ![]() Ik heb de kibbesoep opgeslagen, die ga ik maken als de volgende hier ziek wordt! ![]() Ikzelf, nu herstellende van een goeie verkoudheid, drink altijd veel thee, liefst met honing. Als voedsel zweer ik bij een paar cracottes, besmeerd met smeerkaas, of beschuit. Verder bouillon, veel water en dropjes. Je proeft idd niks, das wel waardeloos als je toch een beetje trek hebt, maar..... na 5 dagen ziek zijn ruik ik nu toch wel de boerenkool stamppot die m'n lief gemaakt heeft, hopelijk proef ik ook weer wat. ![]() Beterschap TS! | |
Stokstaart | donderdag 9 december 2010 @ 20:38 |
Die Joden zijn zo dom nog niet he . Misschien keertje geven als Suarez weer wat mankeert . | |
Pietverdriet | donderdag 9 december 2010 @ 20:50 |
Oy Gewald, Golfer, mesjokkener, hoe kan je de saffraan vergeten? Je moet wel een Goj zijn! | |
Zo-is-dat | donderdag 9 december 2010 @ 20:58 |
Ik kreeg altijd bouillon en aardappelpuree met appelmoes van mijn mama. Een beschuitje ook af en toe. | |
golfer | donderdag 9 december 2010 @ 21:32 |
Oi, niet iedereen in de misjpoge heeft zoveel joetjes dat ie saffraan kan kopen. ![]() | |
Purdey | donderdag 9 december 2010 @ 22:09 |
Ik eet altijd potjes fruithapjes van Olvarit ![]() ![]() | |
Stokstaart | donderdag 9 december 2010 @ 22:10 |
Wat is dat toch met volwassen vrouwen en Olvarit ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 9 december 2010 @ 22:11 |
Achenebbesche Ben je trouwens een Red sea pedestrian? | |
ikweethetookniet | donderdag 9 december 2010 @ 22:28 |
En de oplossing is ![]() Tandjes op elkaar houden tijdens het kotsen dan blijven de lekkerste brokjes binnen ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 9 december 2010 @ 22:31 |
Wat eten als je ziek bent, het ligt eraan wat ik heb, maar als ik al eens ziek ben is het griep en dan drink ik voornamelijk sapjes, Kippenbouillon (mét saffraan) en thee. | |
golfer | donderdag 9 december 2010 @ 22:37 |
Yups, hoewel ik die uitdrukking niet echt leuk vind. | |
McGilles | vrijdag 10 december 2010 @ 00:18 |
Eet alleen maar fruit, enige wat ik kan binnen houden. Ben gelukkig zelden ziek, gemiddeld 0 of 1 dagje in het jaar. | |
Amthezia | vrijdag 10 december 2010 @ 07:11 |
Bij mij is vanillevla altijd goed, maar niet veel ofzo, echt steeds in kleine beetjes. En als ik snak naar iets hartigs, dan doet me 1 gekookt eitje vaak ook goed. Veel beterschap ts! | |
Pietverdriet | vrijdag 10 december 2010 @ 08:54 |
Excuus, was niet als belediging bedoeld. | |
Purdey | vrijdag 10 december 2010 @ 10:23 |
Geen idee. Het smaakt lekker, en is lekker licht. Altijd als ik niet lekker in m'n vel zit eet ik een aantal dingen, waaronder Olvarit potjes ![]() | |
RobinOok | vrijdag 10 december 2010 @ 11:20 |
Juist als je ziek bent moet je proberen een beetje goed te eten. Dat getrut met soepjes, beschuitjes en slappe thee is niks. | |
motorbloempje | vrijdag 10 december 2010 @ 11:22 |
ja, als je het allemaal binnenhoudt wel ![]() als ik niets binnenhoud dan houd ik 't bij bouillon en thee ![]() anders eet ik eigenlijk niet anders dan normaal, gewoon, veel groente. | |
HostiMeister | vrijdag 10 december 2010 @ 11:24 |
Als ik me ziek voel eet ik altijd hamburgers met kaas. En bacon. Veel bacon. Awesome. | |
_Loki | vrijdag 10 december 2010 @ 11:52 |
Beschuit met appelstroop ![]() En soep. Altijd goed. En heeel veel thee. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 december 2010 @ 12:17 |
Klopt, maar het ligt er natuurlijk aan wat je hebt, niet? | |
RobinOok | vrijdag 10 december 2010 @ 12:27 |
Ja, maar heb jij vaak een kotsende ziekte? Ik niet. Ik was gisteren toevallig ziekjes. Maagpijn en koorts. Overrijpe avocado was lekker. De tagliatelle met tomatensaus beviel minder. Aardappelpuree gaat er ook vaak wel in. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 december 2010 @ 12:57 |
Nee, maar ben vrijwel nooit ziek * Pietverdriet fluistert Robin lieve woordjes in | |
Thory | vrijdag 10 december 2010 @ 13:00 |
Asperine. | |
Mr.Noodle | vrijdag 10 december 2010 @ 14:31 |
Gisteren kippensoep gehad, deed me goed. Zelfs nog binnen te houden. Mandarijntjes ging ook nog wel. Stukjes appel ging alleen nog wat minder. Waarschijnlijk nog te hartig ofzo. Maar misschien vandaag wel. Voel me iig. een stuk beter dan de afgelopen 3 dagen. | |
rubje | vrijdag 10 december 2010 @ 15:51 |
Die keren dat ik ziek ben verzorgt mijn lieve vrouw mij met veel:![]() ![]() en natuurlijk: | |
FutureFairytale | vrijdag 10 december 2010 @ 16:23 |
jus d'orange is heel slecht als je het aan je maag hebt! hoe mensen er toch bij komen om maar sinaasappels te persen als ze ziek zijn ![]() | |
davo1979 | vrijdag 10 december 2010 @ 18:08 |
Als ik griep heb eet ik meestal nasi ( besteld bij de chinees), misschien raar maar dat proef ik wel. De rest van het jaar eet geen nasi. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 december 2010 @ 18:11 |
Veel sambal erbij? | |
davo1979 | vrijdag 10 december 2010 @ 18:14 |
Helemaal niet hou niet van kruidig voedsel. Gewoon zn bak met nasi met een plakje ham en ei. Daar doe ik dan 2 dagen mee. | |
June. | vrijdag 10 december 2010 @ 22:06 |
Als je echt griep hebt, dan heb je helemaal geen puf om te koken. Zo heb ik een keer een week lang op Olvarit geleefd ![]() | |
McGilles | vrijdag 10 december 2010 @ 22:08 |
Als je in staat bent om normaal te eten, ben je ook niet ziek. Heb ook van die collega's die genoeg dagen per jaar ziek zijn, slappe hap allemaal. Je hoort je alleen ziek te melden als je zo verrot bent dat zelfs in bed liggen teveel is en dat je hoopt dat je snel dood gaat omdat je je zo kut voelt. Als ik de reacties hier zo lees zijn er genoeg mensen hier die zich voor het minste of geringste ziek melden. | |
Fleischmeister | vrijdag 10 december 2010 @ 22:56 |
Klinkt bekend... "Ja ik heb griep" - "Nou een telefoon stabiel naast je hoofd houden zonder 'm kapot te kotsen gaat je anders nog goed af" Ik heb maar een paar keer echt griep gehad, en dan wil je je bed niet uit. Dat als je jezelf omhoog trekt, de peristaltische bewegingen in je maag-darmkanaal weer opgestart worden. Dus blijf je maar liggen, badend in het zweet, tevergeefs wachtend tot de dood intreedt ![]() | |
McGilles | vrijdag 10 december 2010 @ 23:04 |
Inderdaad, laatste keer dat ik ziek was was in nog net in staat met duizelingen in mijn kop te gaan kotsen in het toilet, waarna ik weer een uur lag te ijlen in mijn bed met de raarste gedachten en dromen en dit proces ongeveer 10x op rij. Ziek zijn en dan lekker op de bank een filmpje kijken terwijl je warm onder een deken ligt waarna je even verse jus d'orange gaat maken ![]() ![]() | |
RobinOok | vrijdag 10 december 2010 @ 23:38 |
Belachelijk idee dat je eerst half dood moet gaan mag je jezelf ziek noemen. Mijn criterium is koorts. En als je in staat bent te eten, dan ben je in staat te eten en kun je beter maar gewoon wat normale dingen eten waar je lichaam ook nog wat aan heeft. Simple as that. | |
McGilles | vrijdag 10 december 2010 @ 23:45 |
Klopt, maar uit ervaring blijkt dat ik beter een paar druiven kan binnenhouden als een boterhammetje oid. ![]() In het verleden als ik me alweer iets beter voelde probeerde ik ook wel eens een proteine shake ![]() | |
childintime | vrijdag 10 december 2010 @ 23:50 |
Hier ook in zulke gevallen (en de standaard daarvoor is als de gedachte aan koffie of vet alles al naar boven doet komen ![]() ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 11 december 2010 @ 11:28 |
Kippensoep helpt ook gewoon. En ik heb zelf de indruk/mag mezelf graag wijsmaken dat je vanzelf meer zin krijgt in datgene wat je lichaam nodig heeft, en dat je daarvoor alleen maar heel goed naar je lichaam hoeft te luisteren. | |
Krantenman | zaterdag 11 december 2010 @ 11:40 |
Waarom heeft iedereen zo'n voorkeur voor kippensoep, dat vind ik zo vreemd. ![]() Als ik me ziek voel,dan eet ik juist tomatensoep (maar ik gooi er wel heel wat chili-poeder in ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 11 december 2010 @ 11:45 |
Je knapt ervan op. Er wordt ook wel medicinale werking toegeschreven. Of dat terech is, is de vraag, dat gevoel kan ook komen van de smaak, temperatuur en textuur die bij verkoudheid gewoon relatief goed valt. Het lijkt me in ieder geval raar dat er eeuwen een medicinale werking aan wordt toegeschreven terwijl het níet opvallend goed met een verkoudheid zou combineren. | |
DeBassist | zaterdag 11 december 2010 @ 11:49 |
ik hou alles toch maar met moeite binnen, dus hetzelfde als altijd | |
Krantenman | zaterdag 11 december 2010 @ 11:51 |
Bij mij valt het chili-poeder in de tomatensoep juist heel goed bij een bronchitis/verkoudheid. Gewoon lekker even al dat slijm losmaken en zo. Bij griep weet ik het niet. Ik heb eigenlijk bijna nooit griep. ![]() | |
KingOfMystery | zaterdag 11 december 2010 @ 12:05 |
Beschuit met bruine suiker. Als ik ziek ben smaakt het precies hetzelfde als wanneer ik dat niet ben. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 december 2010 @ 12:16 |
Nomineer voor domste post van het jaar. | |
IkeDubaku99 | zaterdag 11 december 2010 @ 22:18 |
Als ik voel dat ik ziek ga worden of als ik ziek ben, dan ga ik dan meteen over op een kapsalon met veel hete sambal. Hierdoor komt alles meteen weer los. Ik weet dat het hartstikke vettig is, maar dan juist heb ik een voorkeur voor vet eten. Daarnaast drink ik opvallend veel frisdrank zoals cola als ik ziek begin te worden of als ik ziek ben. | |
mazaru | zaterdag 11 december 2010 @ 22:19 |
Beschuitje met een kopje thee. | |
fs180 | zaterdag 11 december 2010 @ 22:31 |
Drop en muesli ![]() | |
Lotje-Plusone | zaterdag 11 december 2010 @ 22:32 |
Daar ben ik het absoluut mee eens als je ziek bent zonder overgeven en misselijkheid. Juist als je ziek bent verbrand je heel erg veel en heb je dus veel nodig. Maar bij sommige soorten ziekzijn (buikgriep, migraine dat soort werk) kies ik voor iets waarvan ik (bijna) zeker weet dat ik het binnen kan houden. Om vervolgens bij beterschap te gaan bufferen omdat je lichaam reserves wil aanvullen. | |
childintime | zaterdag 11 december 2010 @ 23:32 |
Ik heb bijna nooit buikgriep, maar als ik dat heb is dit zowat het enige eten wat ik kan verdragen. Misschien ook doordat het licht verteerbaar is en lekker zout? | |
MissHobje | zondag 12 december 2010 @ 07:49 |
Mij te zuur, dan kots ik nog meer ![]() kippensoep trek ik veel beter, is zacht voor de darmen, je wordt er lekker warm (peppertje erin) en licht verteerbaar, prima ziekte voedsel als je slecht kunt eten. En als ik ziek ben dan kom ik meestal pas na 3 dagen uit een soort coma zo slap als een vaatdoek, blij dat ik amper meer hoef te spugen en dan doet zo'n soepie wonderen ![]() | |
Daffodil31LE | zondag 12 december 2010 @ 08:16 |
Pillen. Hele potten vol met pillen eet ik leeg. En hoestdrank. Liters tegelijk. Om het af te leren spuit ik m'n neus en oren vol met PUR, terwijl ik een continuerende oogdouche onderga. ...en als toetje een bak caramelvla. | |
koekii | zondag 12 december 2010 @ 09:01 |
Altijd kippensoep ![]() | |
Purdey | zondag 12 december 2010 @ 10:29 |
Ik las een tijd geleden dat in kippensoep een stofje zit wat verkoudheden en griep sneller geneest. Misschien daarom? | |
Arizona | zondag 12 december 2010 @ 11:15 |
Thee, cracottes met (smeer-)kaas, beschuiten met jam of vruchtenhagel, kippensoep, fruithapjes (sinaasappel, banaan, liga ![]() | |
RobinOok | zondag 12 december 2010 @ 11:40 |
Ja, antibiotica. ![]() | |
Purdey | zondag 12 december 2010 @ 11:59 |
Ik heb maar even ge-googled, omdat ik zelf ook weleens duidelijkheid wilde ![]() Van kippensoep knap je op bij verkoudheid en griep Geen betere remedie dan een kop hete kippensoep bij winterkwalen, wordt al eeuwen beweerd. 'Serieuze' dokters die de stelling al bijna even lang afdoen als larie, kregen ongelijk. Kippensoep of -bouillon verlicht wel degelijk de symptomen van verkoudheid en griep, en dat op twee manieren. Enerzijds maakt de soep beter komaf met neusverstopping dan om het even welke andere warme drank. Dat komt omdat een bepaald eiwit in kippenvlees het aminozuur cysteïne bevat. En dat vertoont chemisch heel veel gelijkenissen met het geneesmiddel acetylcysteïne, een zogenaamde 'slijmverdunner' die taai slijm in de luchtwegen dunner of vloeibaarder maakt, zodat je het beter kan ophoesten. Daarnaast onderdrukt kippensoep de werking van ontstoken witte bloedcellen die je aan het hoesten brengen. Soep uit blik werkt prima, concludeerde een groep Amerikaanse wetenschappers onlangs na jarenlange studies en experimenten, maar zelfgemaakte kippenbouillon doet het nog beter. | |
Yaros | zondag 12 december 2010 @ 13:09 |
Frikadel met slagroom ![]() | |
samuraicat | maandag 13 december 2010 @ 21:45 |
Chinese rijstepap met kip ![]() Makkelijk te verteren, vult, en is gewoon lekker! |