abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_91823932
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:51 schreef loecje het volgende:
nootmuskaat heb ik laatst een heel stuk over gelezen. het word blijkbaar gebruikt als drugs voor een hallincunerende werking. en volgens dat artikel dat moest in kleinere potjes van max 5gram verkocht worden want als je alles in 1x opeet is het dodelijk enzo.

edit: wat ErkendFokker zegt dus
Huh, maar je kunt toch gewoon 100-gramspakjes ofzo van die ballen kopen?
pi_91824350
Ja hoor. :Y Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden. :') Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood (al lijkt dat niet te kloppen nu ik wat rondlees op onderstaande link).

http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
pi_91824508
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor. :Y Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden. :') Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood.

http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( :9 :@ ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
pi_91824571
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 22:24 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( :9 :@ ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
Zie edit; ik heb eens gehoord dat je van één bol al doodgaat, maar dat klopt geloof ik niet.
pi_91887134
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91887664
hehe, nood me skaat

Shoarmarol
Hoor ik die Griekse melodie...
  woensdag 26 januari 2011 @ 15:00:47 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91895553
quote:
Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
pi_91896187
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 15:00 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
Ik serveer het aan mezelf :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  † In Memoriam † woensdag 26 januari 2011 @ 15:40:23 #189
91830 MaximusTG
pi_91897295
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte ;) .
pi_91897342
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte ;) .
Dat, en inderdaad: de eerste keer eerst oefenen ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 16:15:05 #191
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_91899015
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Is het pure fois gras?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_91900972
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 16:15 schreef Chielus het volgende:

[..]

Is het pure fois gras?
Zo ver ik weet wel.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91901967
Een Fok!-user gaat mij een paar tonkabonen toesturen. ^O^
  woensdag 26 januari 2011 @ 19:27:10 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91907684
Een korte ronde door de kelder leert mij dat ik nog heb pompoen, knolselderij, tomaten, prei, aardappels en Turkse worstjes heb die nodig op moeten... Zat zelf te denken aan een madiwodosoep met als basis linzen maar gaan die smaken wel passen?
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:06:12 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91913076
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91913403
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:17:28 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91913877
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:10 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91914340
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop :) Hoe lang moet ik hem braden/bakken?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:30:33 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91914754
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:24 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop :) Hoe lang moet ik hem braden/bakken?
Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91918146
Ik heb foie gras tot nog toe alleen in pâtévorm aangeschaft. Wat kost onbewerkte foie gras ongeveer?
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:30:50 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91918811
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:20 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb foie gras tot nog toe alleen in pâtévorm aangeschaft. Wat kost onbewerkte foie gras ongeveer?
Gans is duurder dan eend, eend kan je bij de hanos kopen voor een 25 euro de kilo en gans tegen de 40 de kilo als ik me goed herinner (Ex BTW)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91928496
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.
Dus even tot het een kleurtje heeft?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 27 januari 2011 @ 10:06:56 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91931317
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 05:32 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dus even tot het een kleurtje heeft?
Jep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 januari 2011 @ 12:47:04 #204
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_91936445
Ik vind het zelf kort gebakken met wat briochebrood erg lekker.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 27 januari 2011 @ 18:53:57 #205
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_91952336
Piet, mijn schoonmams kwam met een pakje thuis voor een stroganoff maaltijd. Nou waren we het gelukkig over eens dat het veel te zout is en dat het vast vele malen lekkerder is om zelf te maken. Heb je nog een goed recept?
Verder dan paprikapoeder, tomatenpuree en creme fraiche kom ik eigenlijk niet... :?
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  donderdag 27 januari 2011 @ 19:22:42 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91953751
s
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:53 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Piet, mijn schoonmams kwam met een pakje thuis voor een stroganoff maaltijd. Nou waren we het gelukkig over eens dat het veel te zout is en dat het vast vele malen lekkerder is om zelf te maken. Heb je nog een goed recept?
Verder dan paprikapoeder, tomatenpuree en creme fraiche kom ik eigenlijk niet... :?
voor vier personen

de Saus.

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 januari 2011 @ 19:25:34 #207
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_91953883
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook
Altijd grappig, die verhalen over schoorsteenbrand tijdens het flamberen _O-
pi_91962105
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 19:25 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Altijd grappig, die verhalen over schoorsteenbrand tijdens het flamberen _O-
Misschien geen schoorsteenbrand, maar een bijna aan vervanging toe zijnd vet filter in je afzuigkap in combinatie met een grote vlam en een afzuiging lijkt me toch inderdaad geen heel tof plan... Kost je als je pech hebt toch een afzuigkap.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 27 januari 2011 @ 21:59:43 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91962891
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 21:49 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Misschien geen schoorsteenbrand, maar een bijna aan vervanging toe zijnd vet filter in je afzuigkap in combinatie met een grote vlam en een afzuiging lijkt me toch inderdaad geen heel tof plan... Kost je als je pech hebt toch een afzuigkap.
Stoffige televisies zijn verantwoordelijk voor meer woningbranden, maar ik weet zeker 2 restaurants die afgefikt zijn door een schoorsteenbrand na vlammen een vette afzuigkap in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92017673
Piet!

Hoe maak ik nou het lekkerste deeg voor een appeltaart?
Morgenochtend ga ik weer eens een lekkere maken :)
  zaterdag 29 januari 2011 @ 04:50:55 #211
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92029261
Hoi Piet,

mijn eerste post op het forum maak ik in jouw topic :D

Misschien niet helemaal jouw ding, maar ik ben benieuwd wat jij aanraad als smaakvervanger voor ansjovis in Italiaanse recepten.

Ik ben zelf vegetariër, maar als ik bezoek krijg die mee-eet dan maak ik met liefde vlees of vis voor hun klaar. Eten gaat dan om de smaak en plezier. Maar voor mijzelf en de andere vega wil ik de maaltijd natuurlijk net zo lekker maken.

Ik vermoed dat anjovis vooral zilt en ietswat vettig is. Maar ik kan er niet echt een smaakvervanger voor verzinnen. Wat is jouw advies om deze smaak toch een beetje in mijn recepten op te nemen?
pi_92029301
vetsin
  zaterdag 29 januari 2011 @ 09:14:20 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92030298
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 04:50 schreef AcidFay het volgende:
Hoi Piet,

mijn eerste post op het forum maak ik in jouw topic :D

Misschien niet helemaal jouw ding, maar ik ben benieuwd wat jij aanraad als smaakvervanger voor ansjovis in Italiaanse recepten.

Ik ben zelf vegetariër, maar als ik bezoek krijg die mee-eet dan maak ik met liefde vlees of vis voor hun klaar. Eten gaat dan om de smaak en plezier. Maar voor mijzelf en de andere vega wil ik de maaltijd natuurlijk net zo lekker maken.

Ik vermoed dat anjovis vooral zilt en ietswat vettig is. Maar ik kan er niet echt een smaakvervanger voor verzinnen. Wat is jouw advies om deze smaak toch een beetje in mijn recepten op te nemen?
Glutamaat, je kan bijvoorbeeld wat Ve-tsin gebruiken, of maggi aromat of Vegeta.
In een gerecht waar kaas inzit kan je ook Parmazaan extra toevoegen, in een gerecht met tomaten kan je zongedroogde tomaten toevoegen. Glutamaten, smaakversterkers zijn afbraakproducten van eiwitten. Je komt ze van nature tegen in oude kazen, salami, droge ham, ansjovis, gedroogde tomaten en nog veel meer producten als soja saus, vissaus, etc. Je kan ze ook als glutamaat direct toevoegen.

[ Bericht 14% gewijzigd door Pietverdriet op 29-01-2011 10:16:49 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 09:20:11 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92030340
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 23:23 schreef McGilles het volgende:
Piet!

Hoe maak ik nou het lekkerste deeg voor een appeltaart?
Morgenochtend ga ik weer eens een lekkere maken :)
Harde wener deeg
Bloem 600 gram
Boter (en dat is BOTER, geen margarine) 400 gram
Witte basterd suiker 200 gram
Eieren, 1 stuk (groot)
Citroen rasp 1 citroen geraspt gram
Zout snuf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92031251
of dat halveren voor een appeltaart van normaal formaat, 1(00), 2(00), 3(00) en een eitje (en zout en citroen zest dus volgens piet zijn recept).
hoi
  zaterdag 29 januari 2011 @ 10:34:41 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92031352
Ben nog aan het experimenteren met het vervangen van de bloem door amandelmeel, met wat minder boter en wat meer ei, maar ben er nog niet helemaal uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 11:34:50 #217
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_92032647
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
s

[..]

voor vier personen

de Saus.

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar.
Thnx! Ga ik binnenkort eens uitproberen! Klinkt erg lekker!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_92033173
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Harde wener deeg
Bloem 600 gram
Boter (en dat is BOTER, geen margarine) 400 gram
Witte basterd suiker 200 gram
Eieren, 1 stuk (groot)
Citroen rasp 1 citroen geraspt gram
Zout snuf
Dankje voor je snelle reactie.
Even de uitreiking bij de Australian Open kijken en dan lekker beginnen met bakken :P

edit:

Taart is net uit de oven en ziet er fantastisch uit, normaal maak ik het deeg wat anders dus ben benieuwd hoe hij gaat smaken, maar daar kom ik later pas achter want hij is eigenlijk voor m'n vriendin :)

[ Bericht 16% gewijzigd door McGilles op 29-01-2011 15:38:32 ]
  zaterdag 29 januari 2011 @ 12:19:59 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92034097
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 05:32 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dus even tot het een kleurtje heeft?
Hoe is het bevallen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 12:47:01 #220
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92035074
Piet heb jij wel eens vijfschaft gemaakt en zoja wat zijn je verhoudingen?

Tussen de producthoeveelheden bedoel ik dan he :P
  zaterdag 29 januari 2011 @ 12:55:24 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92035403
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 12:47 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb jij wel eens vijfschaft gemaakt en zoja wat zijn je verhoudingen?

Tussen de producthoeveelheden bedoel ik dan he :P
Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92037641
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
Ook nog nooit van gehoord, maar ga het volgende week eens maken, hou wel van die stevige maaltijden met grove producten :)
  zaterdag 29 januari 2011 @ 23:27:04 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92059811
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
Lijkt me prima winterkost voor na een stevige wandeling, alleen de recepten die ik tegenkom verschillen nogal onderling...
  zaterdag 29 januari 2011 @ 23:41:32 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92060395
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 23:27 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Lijkt me prima winterkost voor na een stevige wandeling, alleen de recepten die ik tegenkom verschillen nogal onderling...
Bij dit soort gerechten zijn er net zoveel recepten als koks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92068227
Piet, ik heb hier nog driekwart pot (mittelscharfe) ajvar staan, en ik vind dat die nu onderhand eens wat verder op moet. Ik weet dat jij dat spul nogal eens ergens in gebruikt..
Ik vind het zelf qua smaak erg fijn, maar qua textuur niet dusdanig lekker dat ik het kan gebruiken als dip of smeersel op brood - ik zoek dan ook echt een warm gerecht, iets waar ik flink wat avjar in kwijt kan. :) Heb je tips?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 30 januari 2011 @ 09:56:33 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92068487
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 09:28 schreef minilot het volgende:
Piet, ik heb hier nog driekwart pot (mittelscharfe) ajvar staan, en ik vind dat die nu onderhand eens wat verder op moet. Ik weet dat jij dat spul nogal eens ergens in gebruikt..
Ik vind het zelf qua smaak erg fijn, maar qua textuur niet dusdanig lekker dat ik het kan gebruiken als dip of smeersel op brood - ik zoek dan ook echt een warm gerecht, iets waar ik flink wat avjar in kwijt kan. :) Heb je tips?
Doe het met wat fond in een pan en maak een saus voor over vlees, door een soepje, door stoofvlees,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92069756
Oeh dat is wel een lekker idee, stoofvlees in ajvar. :9
  zondag 30 januari 2011 @ 12:11:46 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92071208
Ajvar niet mee laten sudderen trouwens, maar op het laatst toevoegen. Anders kon het te scherp worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92072192
Wij vinden hier niet gauw iets *te* scherp. :P
  zondag 30 januari 2011 @ 13:29:31 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92073985
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 12:37 schreef Isegrim het volgende:
Wij vinden hier niet gauw iets *te* scherp. :P
Je kan het altijd scherper maken, maar niet "botter"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92074523
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het altijd scherper maken, maar niet "botter"
Ik heb ooit eens gehoord dat als iets te scherp is, je dan een beetje suiker kan toevoegen om het minder scherp te maken?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92074636
Ik ken het wel met (koffie) melk
  zondag 30 januari 2011 @ 13:56:03 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92075156
Je kan wel allemaal kunstgrepen gaan toepassen waar de werkzaamheid twijfelachtig is en de smaak niet beter wordt, maar waarom niet gewoon de Ajvar op het laatst er bij doen bij het afsmaken net als de sambal. De smaak wordt echt niet beter door het langer mee te laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92082750
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan wel allemaal kunstgrepen gaan toepassen waar de werkzaamheid twijfelachtig is en de smaak niet beter wordt, maar waarom niet gewoon de Ajvar op het laatst er bij doen bij het afsmaken net als de sambal. De smaak wordt echt niet beter door het langer mee te laten koken.
Uiteraard is het het meest handig om goed op te letten. Maar een ongelukje, of een net iets anders uitvallende smaak, kan altijd gebeuren, en dan zijn dit soort "trucjes" misschien toch wel handig om achter de hand te hebben.
Ik reageerde alleen omdat jij leek te stellen dat als iets te scherp is, het nooit meer te redden is. Persoonlijk vind ik het zonde om dan iets helemaal weg te gooien, en dan kun je denk ik beter het compromis pakken van een toevoeging die de smaak wellicht iets verandert maar in ieder geval het scherpe eraf haalt, zodat het alsnog eetbaar wordt voor mensen die te scherp echt niet lusten (of kunnen verdragen).
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92088648
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe het met wat fond in een pan en maak een saus voor over vlees, door een soepje, door stoofvlees,
Jaaa, dat snap ik allemaal wel, maar ik dacht: weet jij wellicht een recept waarin het spul de hoofdrol speelt?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 30 januari 2011 @ 18:41:29 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92089100
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 18:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Jaaa, dat snap ik allemaal wel, maar ik dacht: weet jij wellicht een recept waarin het spul de hoofdrol speelt?
Euh, nee, dan zou ik hem moeten verzinnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92089213
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, nee, dan zou ik hem moeten verzinnen.
Nou, hou me maar op de hoogte. Tot die tijd hou ik het op de avondeten-planning voor aankomende dinsdag. Avjar + wodka + worstjes + penne = vast heel robuuste pasta na een koude dag in de Efteling. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_92172647
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het altijd scherper maken, maar niet "botter"
Jawel hoor :P Ik heb nog een ruime kilo roti in de vriezer liggen waarbij mn twee madame jeanettes per ongeluk kapot zijn gegaan :') Dus toen zaten er 3 rode pepers en 2 madame jeanettes in. Ik ga binnenkort anderhalve kilo peperloze roti maken, en kiep alles bij elkaar, even doorkoken, en weer de vriezer in :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_92172742
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Glutamaat, je kan bijvoorbeeld wat Ve-tsin gebruiken, of maggi aromat of Vegeta.
In een gerecht waar kaas inzit kan je ook Parmazaan extra toevoegen, in een gerecht met tomaten kan je zongedroogde tomaten toevoegen. Glutamaten, smaakversterkers zijn afbraakproducten van eiwitten. Je komt ze van nature tegen in oude kazen, salami, droge ham, ansjovis, gedroogde tomaten en nog veel meer producten als soja saus, vissaus, etc. Je kan ze ook als glutamaat direct toevoegen.
En dan zou ik met name voor de gerijpte producten gaan, dan voor de kunstmatige toevoeging. Bijvoorbeeld in tappenade de ansjovis vervangen door extra parmezaan, zongedroogde tomaat, en eventueel zout toe te voegen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 1 februari 2011 @ 15:38:05 #240
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_92175720
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 14:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En dan zou ik met name voor de gerijpte producten gaan, dan voor de kunstmatige toevoeging. Bijvoorbeeld in tappenade de ansjovis vervangen door extra parmezaan, zongedroogde tomaat, en eventueel zout toe te voegen.
Don't start it...
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')