abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 26 januari 2011 @ 22:30:50 #201
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91918811
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 22:20 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb foie gras tot nog toe alleen in pâtévorm aangeschaft. Wat kost onbewerkte foie gras ongeveer?
Gans is duurder dan eend, eend kan je bij de hanos kopen voor een 25 euro de kilo en gans tegen de 40 de kilo als ik me goed herinner (Ex BTW)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91928496
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.
Dus even tot het een kleurtje heeft?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  donderdag 27 januari 2011 @ 10:06:56 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91931317
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 05:32 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dus even tot het een kleurtje heeft?
Jep
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 januari 2011 @ 12:47:04 #204
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_91936445
Ik vind het zelf kort gebakken met wat briochebrood erg lekker.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 27 januari 2011 @ 18:53:57 #205
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_91952336
Piet, mijn schoonmams kwam met een pakje thuis voor een stroganoff maaltijd. Nou waren we het gelukkig over eens dat het veel te zout is en dat het vast vele malen lekkerder is om zelf te maken. Heb je nog een goed recept?
Verder dan paprikapoeder, tomatenpuree en creme fraiche kom ik eigenlijk niet... :?
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  donderdag 27 januari 2011 @ 19:22:42 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91953751
s
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 18:53 schreef Paarse_Kiwi het volgende:
Piet, mijn schoonmams kwam met een pakje thuis voor een stroganoff maaltijd. Nou waren we het gelukkig over eens dat het veel te zout is en dat het vast vele malen lekkerder is om zelf te maken. Heb je nog een goed recept?
Verder dan paprikapoeder, tomatenpuree en creme fraiche kom ik eigenlijk niet... :?
voor vier personen

de Saus.

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 27 januari 2011 @ 19:25:34 #207
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_91953883
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook
Altijd grappig, die verhalen over schoorsteenbrand tijdens het flamberen _O-
pi_91962105
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 19:25 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Altijd grappig, die verhalen over schoorsteenbrand tijdens het flamberen _O-
Misschien geen schoorsteenbrand, maar een bijna aan vervanging toe zijnd vet filter in je afzuigkap in combinatie met een grote vlam en een afzuiging lijkt me toch inderdaad geen heel tof plan... Kost je als je pech hebt toch een afzuigkap.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  donderdag 27 januari 2011 @ 21:59:43 #209
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91962891
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 21:49 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Misschien geen schoorsteenbrand, maar een bijna aan vervanging toe zijnd vet filter in je afzuigkap in combinatie met een grote vlam en een afzuiging lijkt me toch inderdaad geen heel tof plan... Kost je als je pech hebt toch een afzuigkap.
Stoffige televisies zijn verantwoordelijk voor meer woningbranden, maar ik weet zeker 2 restaurants die afgefikt zijn door een schoorsteenbrand na vlammen een vette afzuigkap in.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92017673
Piet!

Hoe maak ik nou het lekkerste deeg voor een appeltaart?
Morgenochtend ga ik weer eens een lekkere maken :)
  zaterdag 29 januari 2011 @ 04:50:55 #211
333525 AcidFay
Geweldadig genoten
pi_92029261
Hoi Piet,

mijn eerste post op het forum maak ik in jouw topic :D

Misschien niet helemaal jouw ding, maar ik ben benieuwd wat jij aanraad als smaakvervanger voor ansjovis in Italiaanse recepten.

Ik ben zelf vegetariër, maar als ik bezoek krijg die mee-eet dan maak ik met liefde vlees of vis voor hun klaar. Eten gaat dan om de smaak en plezier. Maar voor mijzelf en de andere vega wil ik de maaltijd natuurlijk net zo lekker maken.

Ik vermoed dat anjovis vooral zilt en ietswat vettig is. Maar ik kan er niet echt een smaakvervanger voor verzinnen. Wat is jouw advies om deze smaak toch een beetje in mijn recepten op te nemen?
pi_92029301
vetsin
  zaterdag 29 januari 2011 @ 09:14:20 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92030298
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 04:50 schreef AcidFay het volgende:
Hoi Piet,

mijn eerste post op het forum maak ik in jouw topic :D

Misschien niet helemaal jouw ding, maar ik ben benieuwd wat jij aanraad als smaakvervanger voor ansjovis in Italiaanse recepten.

Ik ben zelf vegetariër, maar als ik bezoek krijg die mee-eet dan maak ik met liefde vlees of vis voor hun klaar. Eten gaat dan om de smaak en plezier. Maar voor mijzelf en de andere vega wil ik de maaltijd natuurlijk net zo lekker maken.

Ik vermoed dat anjovis vooral zilt en ietswat vettig is. Maar ik kan er niet echt een smaakvervanger voor verzinnen. Wat is jouw advies om deze smaak toch een beetje in mijn recepten op te nemen?
Glutamaat, je kan bijvoorbeeld wat Ve-tsin gebruiken, of maggi aromat of Vegeta.
In een gerecht waar kaas inzit kan je ook Parmazaan extra toevoegen, in een gerecht met tomaten kan je zongedroogde tomaten toevoegen. Glutamaten, smaakversterkers zijn afbraakproducten van eiwitten. Je komt ze van nature tegen in oude kazen, salami, droge ham, ansjovis, gedroogde tomaten en nog veel meer producten als soja saus, vissaus, etc. Je kan ze ook als glutamaat direct toevoegen.

[ Bericht 14% gewijzigd door Pietverdriet op 29-01-2011 10:16:49 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 09:20:11 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92030340
quote:
1s.gif Op vrijdag 28 januari 2011 23:23 schreef McGilles het volgende:
Piet!

Hoe maak ik nou het lekkerste deeg voor een appeltaart?
Morgenochtend ga ik weer eens een lekkere maken :)
Harde wener deeg
Bloem 600 gram
Boter (en dat is BOTER, geen margarine) 400 gram
Witte basterd suiker 200 gram
Eieren, 1 stuk (groot)
Citroen rasp 1 citroen geraspt gram
Zout snuf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92031251
of dat halveren voor een appeltaart van normaal formaat, 1(00), 2(00), 3(00) en een eitje (en zout en citroen zest dus volgens piet zijn recept).
hoi
  zaterdag 29 januari 2011 @ 10:34:41 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92031352
Ben nog aan het experimenteren met het vervangen van de bloem door amandelmeel, met wat minder boter en wat meer ei, maar ben er nog niet helemaal uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 11:34:50 #217
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_92032647
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 19:22 schreef Pietverdriet het volgende:
s

[..]

voor vier personen

de Saus.

6 sjalotjes,
6 tenen knoflook,
bakje champignons
een rode paprika
Klein blikje tomaten of pasato
200 cc creme fraiche
Groene kruiden
peper, zout,
cognac of vodka,
Boter
Ansjovisfiletje
Steek een vork in de paprika en rooster hem boven een gaspit tot ie helemaal zwart is, spoel het verbrande vel er vanaf, je hebt nu een geschilde paprika die je leeghaalt en aan kleine stukjes snijdt, net zo groot als het dik is, mm of 4.

Doe een kluitje boter in de pan, braad daar de champigons in en snij de sjalotjes fijn, als de champies aangebakken zijn, zet de pan laag en voeg de sjalotjes toe, fruit ze langzaam in de boter, voeg de uitgeknepen knoflook en het ansjovisje toe,
Doe de paprika erbij, zet de afzuigkap uit, voeg wat cognac toe, of vodka, breng aan de kook, voeg de tomaten toe, breng aan de kook, voeg de crème fraîche toe. Smaak het af met zout en peper, gehakte groene kruiden.

Het vlees.
Snij ossehaas of kogelbiefstuk een reepjes, zouten en peperen.
Zet een koekenpan op het vuur en maak hem loeiheet. Braad de ossehaasreepjes heel kort aan in die pan. Saus en vlees samenvoegen en serveren.
Je kan ook gewoon biefstuk bakken, of wat voor een vlees je lekker vind. De saus past bij allerlei vlees.

Optie: Je kan hem pittiger maken door sambal toe te voegen, of een flinke lepel Ayvar.
Thnx! Ga ik binnenkort eens uitproberen! Klinkt erg lekker!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_92033173
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Harde wener deeg
Bloem 600 gram
Boter (en dat is BOTER, geen margarine) 400 gram
Witte basterd suiker 200 gram
Eieren, 1 stuk (groot)
Citroen rasp 1 citroen geraspt gram
Zout snuf
Dankje voor je snelle reactie.
Even de uitreiking bij de Australian Open kijken en dan lekker beginnen met bakken :P

edit:

Taart is net uit de oven en ziet er fantastisch uit, normaal maak ik het deeg wat anders dus ben benieuwd hoe hij gaat smaken, maar daar kom ik later pas achter want hij is eigenlijk voor m'n vriendin :)

[ Bericht 16% gewijzigd door McGilles op 29-01-2011 15:38:32 ]
  zaterdag 29 januari 2011 @ 12:19:59 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92034097
quote:
1s.gif Op donderdag 27 januari 2011 05:32 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Dus even tot het een kleurtje heeft?
Hoe is het bevallen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 29 januari 2011 @ 12:47:01 #220
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92035074
Piet heb jij wel eens vijfschaft gemaakt en zoja wat zijn je verhoudingen?

Tussen de producthoeveelheden bedoel ik dan he :P
  zaterdag 29 januari 2011 @ 12:55:24 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92035403
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 12:47 schreef Erasmo het volgende:
Piet heb jij wel eens vijfschaft gemaakt en zoja wat zijn je verhoudingen?

Tussen de producthoeveelheden bedoel ik dan he :P
Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92037641
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
Ook nog nooit van gehoord, maar ga het volgende week eens maken, hou wel van die stevige maaltijden met grove producten :)
  zaterdag 29 januari 2011 @ 23:27:04 #223
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_92059811
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik had er tot nu toe nog nooit van gehoord, dus moest ff goegelen
http://www.mijnreceptenbo(...)vijfschaft-5914.html
Lijkt me stevige winterkost voor als je op het land moet werken. Lijkt me ook dat het nogal scheterig werkt trouwens, bonen, uien en aardappels.
Verder niets mis mee, gezonde kost.
Maar heb het nooit klaargemaakt en denk ook niet dat het er van gaat komen, niet echt mijn smaak
Lijkt me prima winterkost voor na een stevige wandeling, alleen de recepten die ik tegenkom verschillen nogal onderling...
  zaterdag 29 januari 2011 @ 23:41:32 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92060395
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 23:27 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Lijkt me prima winterkost voor na een stevige wandeling, alleen de recepten die ik tegenkom verschillen nogal onderling...
Bij dit soort gerechten zijn er net zoveel recepten als koks
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92068227
Piet, ik heb hier nog driekwart pot (mittelscharfe) ajvar staan, en ik vind dat die nu onderhand eens wat verder op moet. Ik weet dat jij dat spul nogal eens ergens in gebruikt..
Ik vind het zelf qua smaak erg fijn, maar qua textuur niet dusdanig lekker dat ik het kan gebruiken als dip of smeersel op brood - ik zoek dan ook echt een warm gerecht, iets waar ik flink wat avjar in kwijt kan. :) Heb je tips?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 30 januari 2011 @ 09:56:33 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92068487
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 09:28 schreef minilot het volgende:
Piet, ik heb hier nog driekwart pot (mittelscharfe) ajvar staan, en ik vind dat die nu onderhand eens wat verder op moet. Ik weet dat jij dat spul nogal eens ergens in gebruikt..
Ik vind het zelf qua smaak erg fijn, maar qua textuur niet dusdanig lekker dat ik het kan gebruiken als dip of smeersel op brood - ik zoek dan ook echt een warm gerecht, iets waar ik flink wat avjar in kwijt kan. :) Heb je tips?
Doe het met wat fond in een pan en maak een saus voor over vlees, door een soepje, door stoofvlees,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92069756
Oeh dat is wel een lekker idee, stoofvlees in ajvar. :9
  zondag 30 januari 2011 @ 12:11:46 #228
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92071208
Ajvar niet mee laten sudderen trouwens, maar op het laatst toevoegen. Anders kon het te scherp worden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92072192
Wij vinden hier niet gauw iets *te* scherp. :P
  zondag 30 januari 2011 @ 13:29:31 #230
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92073985
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 12:37 schreef Isegrim het volgende:
Wij vinden hier niet gauw iets *te* scherp. :P
Je kan het altijd scherper maken, maar niet "botter"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92074523
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het altijd scherper maken, maar niet "botter"
Ik heb ooit eens gehoord dat als iets te scherp is, je dan een beetje suiker kan toevoegen om het minder scherp te maken?
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92074636
Ik ken het wel met (koffie) melk
  zondag 30 januari 2011 @ 13:56:03 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92075156
Je kan wel allemaal kunstgrepen gaan toepassen waar de werkzaamheid twijfelachtig is en de smaak niet beter wordt, maar waarom niet gewoon de Ajvar op het laatst er bij doen bij het afsmaken net als de sambal. De smaak wordt echt niet beter door het langer mee te laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92082750
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 13:56 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan wel allemaal kunstgrepen gaan toepassen waar de werkzaamheid twijfelachtig is en de smaak niet beter wordt, maar waarom niet gewoon de Ajvar op het laatst er bij doen bij het afsmaken net als de sambal. De smaak wordt echt niet beter door het langer mee te laten koken.
Uiteraard is het het meest handig om goed op te letten. Maar een ongelukje, of een net iets anders uitvallende smaak, kan altijd gebeuren, en dan zijn dit soort "trucjes" misschien toch wel handig om achter de hand te hebben.
Ik reageerde alleen omdat jij leek te stellen dat als iets te scherp is, het nooit meer te redden is. Persoonlijk vind ik het zonde om dan iets helemaal weg te gooien, en dan kun je denk ik beter het compromis pakken van een toevoeging die de smaak wellicht iets verandert maar in ieder geval het scherpe eraf haalt, zodat het alsnog eetbaar wordt voor mensen die te scherp echt niet lusten (of kunnen verdragen).
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_92088648
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 09:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Doe het met wat fond in een pan en maak een saus voor over vlees, door een soepje, door stoofvlees,
Jaaa, dat snap ik allemaal wel, maar ik dacht: weet jij wellicht een recept waarin het spul de hoofdrol speelt?
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 30 januari 2011 @ 18:41:29 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92089100
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 18:32 schreef minilot het volgende:

[..]

Jaaa, dat snap ik allemaal wel, maar ik dacht: weet jij wellicht een recept waarin het spul de hoofdrol speelt?
Euh, nee, dan zou ik hem moeten verzinnen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92089213
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Euh, nee, dan zou ik hem moeten verzinnen.
Nou, hou me maar op de hoogte. Tot die tijd hou ik het op de avondeten-planning voor aankomende dinsdag. Avjar + wodka + worstjes + penne = vast heel robuuste pasta na een koude dag in de Efteling. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_92172647
quote:
1s.gif Op zondag 30 januari 2011 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het altijd scherper maken, maar niet "botter"
Jawel hoor :P Ik heb nog een ruime kilo roti in de vriezer liggen waarbij mn twee madame jeanettes per ongeluk kapot zijn gegaan :') Dus toen zaten er 3 rode pepers en 2 madame jeanettes in. Ik ga binnenkort anderhalve kilo peperloze roti maken, en kiep alles bij elkaar, even doorkoken, en weer de vriezer in :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_92172742
quote:
1s.gif Op zaterdag 29 januari 2011 09:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Glutamaat, je kan bijvoorbeeld wat Ve-tsin gebruiken, of maggi aromat of Vegeta.
In een gerecht waar kaas inzit kan je ook Parmazaan extra toevoegen, in een gerecht met tomaten kan je zongedroogde tomaten toevoegen. Glutamaten, smaakversterkers zijn afbraakproducten van eiwitten. Je komt ze van nature tegen in oude kazen, salami, droge ham, ansjovis, gedroogde tomaten en nog veel meer producten als soja saus, vissaus, etc. Je kan ze ook als glutamaat direct toevoegen.
En dan zou ik met name voor de gerijpte producten gaan, dan voor de kunstmatige toevoeging. Bijvoorbeeld in tappenade de ansjovis vervangen door extra parmezaan, zongedroogde tomaat, en eventueel zout toe te voegen.
La derecha oprime, la izquierda libera
  dinsdag 1 februari 2011 @ 15:38:05 #240
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_92175720
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 14:37 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

En dan zou ik met name voor de gerijpte producten gaan, dan voor de kunstmatige toevoeging. Bijvoorbeeld in tappenade de ansjovis vervangen door extra parmezaan, zongedroogde tomaat, en eventueel zout toe te voegen.
Don't start it...
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_92175814
Maar ansjovis staat toch ook bol van het glutamaat? Zo smaakt het iig wel.
pi_92175856
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:38 schreef Chielus het volgende:

[..]

Don't start it...
Ik doelde daarmee niet op een E621 gezondheidsdiscussie, maar op het punt dat parmezaansekaas, zongedroogde tomaten etcetera lekkerder zijn dan wat smaakversterker.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_92175930
quote:
5s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:39 schreef ColdFeet het volgende:
Maar ansjovis staat toch ook bol van het glutamaat? Zo smaakt het iig wel.
Klopt. Vrijwel alles wat gerijpt, gedroogd, of op andere wijze hartig gemaakt is bevat monosodiumglutamaat. Daarom is het nog wel lekkerder iets anders toe te voegen dan E621-poeder.
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_92175989
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:41 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

Klopt. Vrijwel alles wat gerijpt, gedroogd, of op andere wijze hartig gemaakt is bevat monosodiumglutamaat. Daarom is het nog wel lekkerder iets anders toe te voegen dan E621-poeder.
Maar wat is dan het nut van in tapenade de ansjovis vervangen door gedroogde tomaat of parmezaanse kaas?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 15:45:13 #245
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_92176115
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:42 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Maar wat is dan het nut van in tapenade de ansjovis vervangen door gedroogde tomaat of parmezaanse kaas?
Dat het dan vegetarisch is?
  dinsdag 1 februari 2011 @ 15:45:34 #246
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_92176127
Het kan juist ook de smaak danig veranderen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 1 februari 2011 @ 15:47:31 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92176242
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:42 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Maar wat is dan het nut van in tapenade de ansjovis vervangen door gedroogde tomaat of parmezaanse kaas?
ansjovis gedroogde tomaat en Parmezaanse kaas bevatten veel glutamaten, en werken als smaakversterker, en de vraag was naar een vervanger van Ansjovis voor vegetatiers
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_92176245
quote:
99s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:45 schreef ErkendFokker het volgende:

Dat het dan vegetarisch is?
Ah soooo!!

Wel jammer van de smaak lijkt me. Gedroogde tomaten + zwarte olijven, dat lijkt me dan toch niet hetzelfde. Maar goed, ik vind ansjovis ook wel erg lekker.
pi_92176282
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:47 schreef Pietverdriet het volgende:

ansjovis gedroogde tomaat en Parmezaanse kaas bevatten veel glutamaten, en werken als smaakversterker.
Dat weet ik, volgens mij praten we langs elkaar heen :+
  dinsdag 1 februari 2011 @ 15:49:56 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_92176372
quote:
1s.gif Op dinsdag 1 februari 2011 15:48 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat weet ik, volgens mij praten we langs elkaar heen :+
Je was sneller dan mijn Ninja Edit
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')