Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?quote:Op vrijdag 24 december 2010 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Twee weken terug gemaakt, stukkie van 600 gram, vacuum verpakt met wat eendenvet, peper, zout en een knoflookkie. Toen 65 minuten op 50C in een waterbad, daarna goed droog gedept en in 4 minuten rondom gebraden. Werkt perfect, want dit stuk vlees was driehoekig, maar overal was het mooi rose, ook in het puntje.
Of ben ik nu aan het opscheppen?
Het is bij gebrek aan madeira (en gebrek aan zin om het te gaan halen) tong met de tomatensaus uit deel 2 van Julia Child geworden.quote:Op zaterdag 22 januari 2011 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Lever, kan je ook gewoon bakken, aan plakken snijden, zouten en peperen en dan door de bloem halen.
Of wat dacht je van een paté? Terriene maken ermee (J. Child heeft daar mooie recepten voor)
Wat de Lamstong betreft, koken, pellen en dan aan plakken snijden, met een madeirasaus?
Zou een elektrische wekketel voor +- 100 euro niet voldoen?quote:Op zondag 23 januari 2011 17:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?
¤ 600,- voor een sous vide-apparaat is me wat te gek.
In mijn "poor man's Roner".quote:Op zondag 23 januari 2011 17:26 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?
¤ 600,- voor een sous vide-apparaat is me wat te gek.
Volgens mij kan je daar ook bier in brouwen.. tenminste.. zo'n soort ketel hebben vrienden van me ook en die gebruiken 'm daarvoor.quote:Op zondag 23 januari 2011 22:33 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In mijn "poor man's Roner".
[ link | afbeelding ]
Cooking Sous-Vide at home
Af en toe in de aanbieding bij de Lidl, iets van 40-50 euro of zo. Werkt prima, je moet er alleen wel plaats voor hebben.
Ik ben lid van de Lidl-nieuwsbrief, dus ga erop letten.quote:Op maandag 24 januari 2011 15:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, alleen vin'k 85 euro niet goedkoop voor zoiets. Die van de Lidl kostte laatste keer slechts 30 euro.
dat is een term die ik niet met vacuum zou combineren.quote:Op maandag 24 januari 2011 17:24 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar die kan ik je niet aanbevelen. Da's kut kiezen.
Tonkabonen bedoel je?quote:Op maandag 24 januari 2011 17:33 schreef Isegrim het volgende:
Met de nadruk op 'slappe'?
Piet, jij had het een keer over een bepaalde specerij of kruid o.i.d. die eigenlijk niet verkocht mocht worden omdat 'ie in grotere hoeveelheden giftig zou zijn. Jij gebruikte het wel eens. Wat was dat ook alweer? Ik had het er laatst over met LHO en we konden niet meer bedenken wat dat ook weer was.
Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?quote:Op maandag 24 januari 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tonkabonen bedoel je?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkaboon
Vind de paniek daarover zeer overdreven, Roken (van tabak) is veeeeel gevaarlijker, en Saffraan is ook giftig. Eigenlijk is alles giftig, water ook, drink 10 liter en je gaat dood.
Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/quote:Op maandag 24 januari 2011 17:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?
Ok!quote:Op maandag 24 januari 2011 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/
Huh, maar je kunt toch gewoon 100-gramspakjes ofzo van die ballen kopen?quote:Op maandag 24 januari 2011 17:51 schreef loecje het volgende:
nootmuskaat heb ik laatst een heel stuk over gelezen. het word blijkbaar gebruikt als drugs voor een hallincunerende werking. en volgens dat artikel dat moest in kleinere potjes van max 5gram verkocht worden want als je alles in 1x opeet is het dodelijk enzo.
edit: wat ErkendFokker zegt dus
Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat (quote:Op maandag 24 januari 2011 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor.Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden.
Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood.
http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
Zie edit; ik heb eens gehoord dat je van één bol al doodgaat, maar dat klopt geloof ik niet.quote:Op maandag 24 januari 2011 22:24 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat (![]()
) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.quote:Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,
Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Ik serveer het aan mezelfquote:Op woensdag 26 januari 2011 15:00 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
Dat, en inderdaad: de eerste keer eerst oefenenquote:Op woensdag 26 januari 2011 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte.
Is het pure fois gras?quote:Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,
Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Zo ver ik weet wel.quote:
Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:10 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koopquote:Op woensdag 26 januari 2011 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.quote:Op woensdag 26 januari 2011 21:24 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koopHoe lang moet ik hem braden/bakken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |