abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_91754598
Misschien houden ze in Dld niet van puree?
pi_91754978
ik vind puree juist lekkerder als het niet helemaal glad is.
al is het dan misschien meer geprakte aardappels ipv puree te noemen
pi_91755407
Stamppot. :Y Ook lekker, maar puree moet glad zijn. :P
pi_91757295
quote:
1s.gif Op vrijdag 24 december 2010 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Twee weken terug gemaakt, stukkie van 600 gram, vacuum verpakt met wat eendenvet, peper, zout en een knoflookkie. Toen 65 minuten op 50C in een waterbad, daarna goed droog gedept en in 4 minuten rondom gebraden. Werkt perfect, want dit stuk vlees was driehoekig, maar overal was het mooi rose, ook in het puntje.

Of ben ik nu aan het opscheppen? :P
Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?

¤ 600,- voor een sous vide-apparaat is me wat te gek. :{w
pi_91760990
quote:
Op zaterdag 22 januari 2011 15:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Lever, kan je ook gewoon bakken, aan plakken snijden, zouten en peperen en dan door de bloem halen.
Of wat dacht je van een paté? Terriene maken ermee (J. Child heeft daar mooie recepten voor)
Wat de Lamstong betreft, koken, pellen en dan aan plakken snijden, met een madeirasaus?
Het is bij gebrek aan madeira (en gebrek aan zin om het te gaan halen) tong met de tomatensaus uit deel 2 van Julia Child geworden.

En van de lever heb ik een variatie op de Terrine de Foie de Porc uit het zelfde boek, gemaakt.

Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 23 januari 2011 @ 19:17:31 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91761733
Jummie!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91775063
quote:
Op zondag 23 januari 2011 17:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?

¤ 600,- voor een sous vide-apparaat is me wat te gek. :{w
Zou een elektrische wekketel voor +- 100 euro niet voldoen?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zondag 23 januari 2011 @ 22:33:37 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91775861
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 17:26 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hoe heb je dat water op 50 graden gehouden?

¤ 600,- voor een sous vide-apparaat is me wat te gek. :{w
In mijn "poor man's Roner". ;)


Cooking Sous-Vide at home

Af en toe in de aanbieding bij de Lidl, iets van 30-40 euro of zo. Werkt prima, je moet er alleen wel plaats voor hebben.

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 24-01-2011 13:25:20 ]
pi_91778987
^O^ We hebben wel een kast. :P
  maandag 24 januari 2011 @ 12:58:51 #160
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_91793741
quote:
1s.gif Op zondag 23 januari 2011 22:33 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In mijn "poor man's Roner". ;)

[ link | afbeelding ]
Cooking Sous-Vide at home

Af en toe in de aanbieding bij de Lidl, iets van 40-50 euro of zo. Werkt prima, je moet er alleen wel plaats voor hebben.
Volgens mij kan je daar ook bier in brouwen.. tenminste.. zo'n soort ketel hebben vrienden van me ook en die gebruiken 'm daarvoor.
  maandag 24 januari 2011 @ 13:24:44 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 24 januari 2011 @ 13:57:13 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91796370
Leuk zulke Zweckentfremdung om er maar een leenwoord tegenaan te gooien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 januari 2011 @ 15:41:28 #164
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91801318
Ja, alleen vin'k 85 euro niet goedkoop voor zoiets. Die van de Lidl kostte laatste keer slechts 30 euro.
  maandag 24 januari 2011 @ 15:45:30 #165
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_91801518
Hmm..misschien moet ik ook maar eens zo'n keteltje kopen.
Die vrienden van me zijn teveel bezig met hun microbrouwerij
pi_91801640
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 15:41 schreef RobinOok het volgende:
Ja, alleen vin'k 85 euro niet goedkoop voor zoiets. Die van de Lidl kostte laatste keer slechts 30 euro.
Ik ben lid van de Lidl-nieuwsbrief, dus ga erop letten. :Y
  maandag 24 januari 2011 @ 16:03:47 #167
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91802452
Ik zal ook gillen als ik 'm weer zie.
pi_91802790
Vacumeerapparaat moet ik dan ook nog kopen dus. :Y
  maandag 24 januari 2011 @ 17:24:29 #169
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_91807127
Ja, maar die kan ik je niet aanbevelen. Da's kut kiezen.
  maandag 24 januari 2011 @ 17:25:24 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91807182
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:24 schreef RobinOok het volgende:
Ja, maar die kan ik je niet aanbevelen. Da's kut kiezen.
dat is een term die ik niet met vacuum zou combineren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91807245
LOL :')
  maandag 24 januari 2011 @ 17:26:31 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  maandag 24 januari 2011 @ 17:28:41 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91807358
A sick mind is a joy forever, de keren dat ik het met een damesmeisje heb gedaan bezorgde me dat altijd de slappe lach
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91807559
Met de nadruk op 'slappe'? :P

Piet, jij had het een keer over een bepaalde specerij of kruid o.i.d. die eigenlijk niet verkocht mocht worden omdat 'ie in grotere hoeveelheden giftig zou zijn. Jij gebruikte het wel eens. Wat was dat ook alweer? Ik had het er laatst over met LHO en we konden niet meer bedenken wat dat ook weer was.
  maandag 24 januari 2011 @ 17:46:05 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91808172
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:33 schreef Isegrim het volgende:
Met de nadruk op 'slappe'? :P

Piet, jij had het een keer over een bepaalde specerij of kruid o.i.d. die eigenlijk niet verkocht mocht worden omdat 'ie in grotere hoeveelheden giftig zou zijn. Jij gebruikte het wel eens. Wat was dat ook alweer? Ik had het er laatst over met LHO en we konden niet meer bedenken wat dat ook weer was.
Tonkabonen bedoel je?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkaboon
Vind de paniek daarover zeer overdreven, Roken (van tabak) is veeeeel gevaarlijker, en Saffraan is ook giftig. Eigenlijk is alles giftig, water ook, drink 10 liter en je gaat dood.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 januari 2011 @ 17:51:19 #176
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_91808408
Nootmuskaat is ook gevaarlijk :)
pi_91808441
nootmuskaat heb ik laatst een heel stuk over gelezen. het word blijkbaar gebruikt als drugs voor een hallincunerende werking. en volgens dat artikel dat moest in kleinere potjes van max 5gram verkocht worden want als je alles in 1x opeet is het dodelijk enzo.

edit: wat ErkendFokker zegt dus
pi_91808453
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Tonkabonen bedoel je?
http://nl.wikipedia.org/wiki/Tonkaboon
Vind de paniek daarover zeer overdreven, Roken (van tabak) is veeeeel gevaarlijker, en Saffraan is ook giftig. Eigenlijk is alles giftig, water ook, drink 10 liter en je gaat dood.
Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?
  maandag 24 januari 2011 @ 18:01:31 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91808849
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ja, die bedoelde ik. Ik kon niet meer op de naam komen. Waar zou je de meeste kans hebben om die wel te kunnen kopen?
Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91821067
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bij de Hanos hebben ze het gewoon, daar heb ik het gekocht/
Ok! :)
pi_91823932
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 17:51 schreef loecje het volgende:
nootmuskaat heb ik laatst een heel stuk over gelezen. het word blijkbaar gebruikt als drugs voor een hallincunerende werking. en volgens dat artikel dat moest in kleinere potjes van max 5gram verkocht worden want als je alles in 1x opeet is het dodelijk enzo.

edit: wat ErkendFokker zegt dus
Huh, maar je kunt toch gewoon 100-gramspakjes ofzo van die ballen kopen?
pi_91824350
Ja hoor. :Y Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden. :') Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood (al lijkt dat niet te kloppen nu ik wat rondlees op onderstaande link).

http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
pi_91824508
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 22:21 schreef Isegrim het volgende:
Ja hoor. :Y Maar blijkbaar pleitte iemand ervoor om dat te verbieden. :') Ja, dan kun je alles wel verbieden. Maar op nootmuskaat kun je idd trippen. En als je zo'n hele bol opeet, ga je dood.

http://www.erowid.org/plants/nutmeg/
Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( :9 :@ ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
pi_91824571
quote:
1s.gif Op maandag 24 januari 2011 22:24 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ja joh? Ik eet best vaak spaghetti met boter en nootmuskaat ( :9 :@ ) en daar gaat al snel 1/2 tot 3/4 bol in, nooit wat van gevoeld!
Zie edit; ik heb eens gehoord dat je van één bol al doodgaat, maar dat klopt geloof ik niet.
pi_91887134
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91887664
hehe, nood me skaat

Shoarmarol
Hoor ik die Griekse melodie...
  woensdag 26 januari 2011 @ 15:00:47 #187
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91895553
quote:
Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
pi_91896187
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 15:00 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Serveren aan wie? Als het aan gasten is zou ik het eerst een keer voor mezelf klaar maken om er wat ervaring op te doen.
Ik serveer het aan mezelf :P
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  † In Memoriam † woensdag 26 januari 2011 @ 15:40:23 #189
91830 MaximusTG
pi_91897295
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte ;) .
pi_91897342
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Groot gelijk. De beste gast die ben je zelf tenslotte ;) .
Dat, en inderdaad: de eerste keer eerst oefenen ;)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 16:15:05 #191
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_91899015
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 11:32 schreef Aphrodyte het volgende:
Beste Piet,

Ik heb ontdekt dat ik foie gras kan kopen bij een traiteur hier in de stad, en ik ben van plan dat vrijdag te gaan kopen. Hoe kan ik het beste foie gras bereiden en serveren? Het is namelijk mijn eerste keer, en ik wil het absoluut niet verpesten.
Is het pure fois gras?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_91900972
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 16:15 schreef Chielus het volgende:

[..]

Is het pure fois gras?
Zo ver ik weet wel.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_91901967
Een Fok!-user gaat mij een paar tonkabonen toesturen. ^O^
  woensdag 26 januari 2011 @ 19:27:10 #194
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_91907684
Een korte ronde door de kelder leert mij dat ik nog heb pompoen, knolselderij, tomaten, prei, aardappels en Turkse worstjes heb die nodig op moeten... Zat zelf te denken aan een madiwodosoep met als basis linzen maar gaan die smaken wel passen?
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:06:12 #195
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91913076
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91913403
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:06 schreef Pietverdriet het volgende:
Foie Gras
Je kan er van alles mee, vraag of hij ontvliest is, en als die dat niet is, moet je het dunne vlies er af pellen. Verwijder donkere plekken, was hem, dep hem droog met wat keukenpapier.
De vraag is, wat wil je ermee?
Je kan hem braden, peperen, op kamertemperatuur laten komen, braden in roomboter en daarna grof zout er op, smullen.
Je kan er ook een paté mee maken, of een steak braden en dunne plakken van de foie gras er op leggen, ze smelten licht in de warmte van de steak.
Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:17:28 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91913877
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:10 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ik wil hem zo puur mogelijk, omdat ik het me niet vaak kan veroorloven. Ik neem aan dat het dan het beste is om hem op brood te eten bij een salade oid?
Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91914340
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:17 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik persoonlijk eet hem het liefst gebraden of als Paté. Koop je een hele lever? Hou er rekening mee dat het erg machtig is, en een hele lever kan wel een kilo wegen, die krijg je in je eentje niet weg.
Ik koop wel hele levers, maar maak het alleen klaar als er meerdere mensen eten.
Gewoon wat toast erbij, wat ik ook lekker vind is er een garnituur van rode bietjes erbij, als het paté is, bijvoorbeeld wat appel of perenstroop erbij.
Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop :) Hoe lang moet ik hem braden/bakken?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  woensdag 26 januari 2011 @ 21:30:33 #199
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_91914754
quote:
1s.gif Op woensdag 26 januari 2011 21:24 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Nee er waren alleen blokjes van zo'n 100 tot 250 g te koop :) Hoe lang moet ik hem braden/bakken?
Ah okay, kort braden, ligt er aan hoe dik het is natuurlijk, wel even op kamertemperatuur laten komen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_91918146
Ik heb foie gras tot nog toe alleen in pâtévorm aangeschaft. Wat kost onbewerkte foie gras ongeveer?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')