Misschien niet eerst ontdooien maar vlak voordat je gaat eten even 2 tellen op de ondooistand van de magnetron en dan gelijk verwarmen.quote:Op vrijdag 3 december 2010 18:40 schreef mazaru het volgende:
Ik had nog een zak spaghetti in de vriezer liggen. Die heb ik ontdooid en opgegeten. Maar gatverdegatver wat was die klef geworden. En hij was zo heerlijk toen ik hem invroor.
Spaghetti moet je toch in kunnen vriezen? Ik weet niet wat ik verkeerd doe, vroeger ging dat wel en dan was die nog net zo lekker als toen ik hem net gemaakt had.
Dat kan ik de volgende keer proberen, bedankt voor de tip.quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:47 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Misschien niet eerst ontdooien maar vlak voordat je gaat eten even 2 tellen op de ondooistand van de magnetron en dan gelijk verwarmen.
Ahh die mono pudding is ook de enige die ik echt lekker vind! Vooral die stukjes erin (oke dat klinkt ranzig maar ze zijn zo lekker)quote:Op vrijdag 3 december 2010 19:39 schreef MaLo het volgende:
Zelf versierde pizza (niet zelfgemaakt, we hebben een kant en klare bodem gekocht) met tomatensaus, oregano, ham, paprika, ananas en strooikaas.
Toe de enige pudding die ik lust: citroenkwarktaart van mona en twee mandarijntjes.
Straks als dochter in bed ligt, een mok thee met erbij gevulde speculaas
Het is veel lekkerder om alleen de saus in te vriezen en de spaghetti 'vers' te koken. Kost je een paar minuutjes extra.quote:Op vrijdag 3 december 2010 18:40 schreef mazaru het volgende:
Ik had nog een zak spaghetti in de vriezer liggen. Die heb ik ontdooid en opgegeten. Maar gatverdegatver wat was die klef geworden. En hij was zo heerlijk toen ik hem invroor.
Spaghetti moet je toch in kunnen vriezen? Ik weet niet wat ik verkeerd doe, vroeger ging dat wel en dan was die nog net zo lekker als toen ik hem net gemaakt had.
Dat is ook een goed idee. Maar dan moet ik mijn hele 'spaghettirecept' veranderen. Ik hutsel de hele boel al door elkaar voor ik het op tafel zet.quote:Op vrijdag 3 december 2010 22:13 schreef morgane het volgende:
[..]
Het is veel lekkerder om alleen de saus in te vriezen en de spaghetti 'vers' te koken. Kost je een paar minuutjes extra.
Ik had vanavond een pizza, daarna vlaflip en straks hamka's met cola.
ik doe ook altijd alles door elkaar maar ik haal eerst de helft van de saus uit de pan.quote:Op vrijdag 3 december 2010 22:17 schreef mazaru het volgende:
[..]
Dat is ook een goed idee. Maar dan moet ik mijn hele 'spaghettirecept' veranderen. Ik hutsel de hele boel al door elkaar voor ik het op tafel zet.
Maar eens iets anders proberen kan nooit geen kwaad. Dit was echt niet te eten, dat is ook zonde.
ja, ik vind het een geweldig idee. De spaghetti is zo gekookt.quote:Op vrijdag 3 december 2010 22:43 schreef Riann het volgende:
[..]
ik doe ook altijd alles door elkaar maar ik haal eerst de helft van de saus uit de pan.
quote:Op zaterdag 4 december 2010 11:10 schreef Tezz het volgende:
Vanavond tapas!!!
1e ronde:
brood met pesto, salsa en gezouten knoflookboter.
Verschillende olijven
gebakken chorizo
geitekaasje met honing en rucola
seranoham met appel en walnoot
gamba's uit de wok
2e ronde:
Gehaktballetjes tomatensaus
Zoete biefstukpuntjes
Risotto met spinazie en pijnboompitten
Kip in knoflookroom
Dolma's
Gegratineerde champignons
Patata bravas /citroenmayo
Gegrilde groente met feta
Klinkt heel goed!quote:Op zaterdag 4 december 2010 11:10 schreef Tezz het volgende:
Vanavond tapas!!!
1e ronde:
brood met pesto, salsa en gezouten knoflookboter.
Verschillende olijven
gebakken chorizo
geitekaasje met honing en rucola
seranoham met appel en walnoot
gamba's uit de wok
2e ronde:
Gehaktballetjes tomatensaus
Zoete biefstukpuntjes
Risotto met spinazie en pijnboompitten
Kip in knoflookroom
Dolma's
Gegratineerde champignons
Patata bravas /citroenmayo
Gegrilde groente met feta
Klinkt goedquote:Op zaterdag 4 december 2010 16:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Krijgen vanavond eters, en ik had gezien het weer zin de dag voornamelijk in de keuken door te brengen. Dus het is geworden:
Vooraf een kippenboullion
Dan een rucolasalade met gebaken jacobsschelpen met een walnotenolie sherry azijn dressing
Hoofdgerecht, 2 soorten biologisch varkensvlees, Limburgs varken, het procoreursstuk, en rack van het Iberico varken. Hierbij een rozemarijnjus gemaakt met gevogeltefond en cider uit de Normandy. Daarbij truffel- en rosevalaardappeltjes, rode kool en zelfgemaakte appelmoes.
Als toetje Flan caramel
Koop pasta, een stuk blauwschimmelkaas, walnoten.quote:Op zaterdag 4 december 2010 17:12 schreef 8108139dpths het volgende:
Geen zin om uitgebreid te koken vanavond.![]()
Ik moet nog boodschappen doen, dus neem wel een blik erwtensoep mee.
Hmm dat klinkt best goed, maar die peer doe je er dan op aller aller laatste moment bij?quote:Op zaterdag 4 december 2010 17:33 schreef motorbloempje het volgende:
ja! Verse pasta met peer, gorgonzola en walnoten!![]()
(en een lepeltje creme fraiche)
Waar ga je de paprika's mee vullenquote:Op zaterdag 4 december 2010 18:44 schreef marshmallow het volgende:
Als ik mezelf ooit richting keuken geschopt krijg, gevulde paprika's met een kleine salade erbij.
Een gehakt/rijst/tomaat mengseltjes, met lekker veel knof en ui en oude kaas!quote:Op zaterdag 4 december 2010 18:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Waar ga je de paprika's mee vullen
Oef, dat ziet er zeeeer goed uit allemaalquote:Op zaterdag 4 december 2010 22:52 schreef Tezz het volgende:
Tapas avondje geslaagd!![]()
Ronde 1
Brood met pesto, pico de galo en kruidenboter, geitekaas met honing, seranoham met walnoot en appel, olijven, chorizo, tijgergarnalen met knoflook
[ afbeelding ]
Ronde 2
Gehaktballetjes in tomatensaus, kip in knoflookroom, risotto, zoete biefstukpuntjes, patatas bravas met citroenmayonaise, gegratineerde champignons, gegrilde groente met feta, dolmadakia's, tomatensalade
[ afbeelding ]
![]()
![]()
Blauwschimmelkaas?quote:Op zaterdag 4 december 2010 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop pasta, een stuk blauwschimmelkaas, walnoten.
Kook de pasta, afgieten, blauwschimmel er door roeren met een beetje van het kookwater, gehakte walnoten erdoor, even laten smelten.
Smaakt beter dan een blik soep en is in 12 minuten klaar.
Goed idee!quote:Op zondag 5 december 2010 11:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Koffie, koffie en nog een bak koffie
quote:Op zondag 5 december 2010 14:13 schreef Aphrodyte het volgende:
Vanavond gebakken aardappels, kogelbiefstuk en salade
Haha dat hoor je vast niet vaakquote:
Bedoel je niet?, gevuld met kokos.quote:
Dat dusquote:Op zondag 5 december 2010 15:37 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Bedoel je niet?, gevuld met kokos.
quote:Op zondag 5 december 2010 17:40 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
tjek mijn weekmenu, ik ga van de week steengrillen, gewoon omdat het kan
Was idd lekkerquote:Op zondag 5 december 2010 17:11 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
lekker P! Dat staat hier van de week op het menu
Dat heb ik gisteravond nog gegeten, zalig is hetquote:Op maandag 6 december 2010 11:13 schreef Zo-is-dat het volgende:
Vandaag kip zoet/zuur a la het recept van Ilse86, ben benieuwd, lijkt me heel lekker! Nu een kop witte thee, straks een simpele lunch met boterhammen.
Goed idee! Dat doe ik!quote:Op maandag 6 december 2010 13:26 schreef FutureFairytale het volgende:
zoetzure kip is heel lekker ja! tip: extra blikje ananas op het laatst erbij gooien
ik had net 2 krentenbollen
ananas uit blikquote:Op maandag 6 december 2010 13:26 schreef FutureFairytale het volgende:
zoetzure kip is heel lekker ja! tip: extra blikje ananas op het laatst erbij gooien
ik had net 2 krentenbollen
Dat heb ik ook gisteravond gedaanquote:
Ik vrees het welquote:Op maandag 6 december 2010 15:31 schreef FutureFairytale het volgende:
aah misselijk van het snoep gister?
ik heb net nog een krentenbol gepakt
met zo'n geweldige draai-toolquote:Op maandag 6 december 2010 15:32 schreef Purdey het volgende:
[..]
Dat heb ik ook gisteravond gedaanVind een hele ananas schoonmaken zo'n werk. En er blijven altijd van die viessmakende bruine puntjes in zitten
Die van Del Monte (duur!) smaakt verrassend veel naar vers, anders. Je weet, ik ben best kritisch, maar ik vind soms zo'n blik makkelijker dan een poging om een écht lekker rijp exemplaar te vinden.quote:
Gelukkig vind ik ananas uit blik af en toe wel lekker!quote:Op maandag 6 december 2010 15:44 schreef motorbloempje het volgende:
ik heb ananas nooit lekker gevonden (blik) tot ik verse at/kreeg, dacht altijd dat 't vies was en dat 't 'zo hoorde'..
Poeh, de saus was bijna te heftig, heel erg umami van smaak, had er helemaal niet veel kaas doorheen gedaan, maar samen met de gebakken coppa was het erg intensiefquote:Op maandag 6 december 2010 17:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Zelfgemaakte pasta van eigen eieren en semola, met een saus van spinazie, knoflook, spaanse schapenblauwschimmel en krakend gebakken coppa.
Helaas is de meeste ananas die verkocht wordt niet rijp, dus het is zoeken, maar een rijpe ananas is goddelijk lekker.quote:Op maandag 6 december 2010 15:44 schreef motorbloempje het volgende:
ik heb ananas nooit lekker gevonden (blik) tot ik verse at/kreeg, dacht altijd dat 't vies was en dat 't 'zo hoorde'..
Goed fruit alleen al!quote:Op maandag 6 december 2010 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Helaas is de meeste ananas die verkocht wordt niet rijp, dus het is zoeken, maar een rijpe ananas is goddelijk lekker.
Sowieso, goed rijp fruit, peren, perzikken, mango, pruimen, meloenen, jummie jummie
quote:Op maandag 6 december 2010 20:14 schreef Zo-is-dat het volgende:
De kip zoet-zuur was een groot succes, verderop in de week de rest, hmmmmm
Dadelijk nog een toetje! chocolademousse....
rijstewafels zonder niks? das niks joh.. 1 hap luchtquote:Op dinsdag 7 december 2010 18:09 schreef PdeHoog het volgende:
Pak rijstewafelsStraks gehaktbal met gebakken aardappeltjes en doperwtjes
het is een goede combinatie gebleken!quote:Op dinsdag 7 december 2010 18:36 schreef motorbloempje het volgende:
In de oven staat nu een zuurkoolschotel van aardappelpuree met knoflook, zuurkool, gorgonzola, rode ui en wat oude kaas
quote:Op dinsdag 7 december 2010 22:41 schreef SeaOfLove het volgende:
uitgekooktrest is gelukt maar wat een pokke werk
heb van vleesch en garnalen balletjes gemaakt in loempiadeeg. Van de overige velletjes heb ik vlammetjes gemaakt
En nu zit ik baggervol want ik moet natuurlijk wel alles proeven
Vriezer is nu ook overvol
quote:
S. komt niet iddquote:Op dinsdag 7 december 2010 23:17 schreef SeaOfLove het volgende:
btw P, het is dat t vrijdag meidenavond is anders had jij ook welkom geweest hoorVolgende keer misschien?!? zou me gezellig lijken
Ben ik camp genoeg voor meidenavond?quote:Op dinsdag 7 december 2010 23:17 schreef SeaOfLove het volgende:
btw P, het is dat t vrijdag meidenavond is anders had jij ook welkom geweest hoorVolgende keer misschien?!? zou me gezellig lijken
ben ik ook niet op tegen hoor, maar Milou is dan net bij mij en ik wil het sowieso een beetje rustig houden dus. Ze is zeg maar een beetje dwars. Één 'vreemd' persoon is even genoegquote:Op dinsdag 7 december 2010 23:18 schreef Mirjam het volgende:
[..]
S. komt niet idd
maar an sich ben ik er niet op tegen als P. komt? :
kiek moar
als je je broek naar beneden doet hangt daar dan niks meer? Dan heel misschien jaquote:Op dinsdag 7 december 2010 23:20 schreef Pietverdriet het volgende:
..]
Ben ik camp genoeg voor meidenavond?
quote:Op dinsdag 7 december 2010 23:30 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ben ik ook niet op tegen hoor, maar Milou is dan net bij mij en ik wil het sowieso een beetje rustig houden dus. Ze is zeg maar een beetje dwars. Één 'vreemd' persoon is even genoegNormaal ben ik zo truttig niet hoor (en Milou niet zo lastig, maar dat vertel ik vrijdag wel, of je ziet het met eigen ogen en je bent dankbaar dat ze alleen maar naast je eten heeft geniest met de high tea, en dat was nog per ongeluk
)
quote:Op dinsdag 7 december 2010 23:17 schreef SeaOfLove het volgende:
btw P, het is dat t vrijdag meidenavond is anders had jij ook welkom geweest hoorVolgende keer misschien?!? zou me gezellig lijken
dat is dichtbij dan, maar ik zou niet weten waar die nieuwbouw dan moet zijn, er wordt alleen achter de nieuwbouw (parkzoom) een nieuwe wijk gemaakt. doe eens pmquote:Op dinsdag 7 december 2010 23:51 schreef PdeHoog het volgende:
Vanavond lekker bami goreng rames speciaal gehaald![]()
en SoL, binnenkort ben ik vaker bij jou in de buurt te vindenMijn zus komt in het tweede gebouw aan jouw linkerkant te wonen. Op die hoek direct naast de nieuwbouw.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |