Ja ik weet dat het zijn insurance is. Maar dat verandert niets aan het feit dat hij dreigt namen van geheim agenten openbaar te maken als hij wordt gearresteerd. Ofwel zijn eigen hachje boven dat van vele anderen stelt.quote:Op vrijdag 3 december 2010 15:54 schreef CocaColaLight het volgende:
[..]
Hij lekt toch ook geen namen van geheim agenten? Dit is zijn "insurance".
Je hebt je wel ingelezen op het verkrachtings verhaal?
Kort samengevat: Hij heeft toen het voor het eerst speelde netjes contact gehad met het OM in Zweden. Er is nooit een proces gekomen daar aangezien het OM daar er niets mee kon doen. Die aanklacht bleef om de een of andere reden toch op de plank liggen. En zoals eerder gemeld, hoe vreemd is het dat iemand voor een vermeende verkrachting op de interpol lijst terecht is gekomen.
Onzin, wereldleiders spelen met levens.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:32 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
We hebben het hier over diplomatieke 'cables': gestuurd door Amerikaanse ambassadeurs. Deze cables bevatten gesprekken met buitenlandse staatshoofden. Deze buitenlandse staatshoofden moeten er op kunnen vertrouwen dat de informatie vertrouwelijk blijft. Zonder deze garantie wordt het bedrijven van diplomatie wel heel moeilijk.
Belachelijk hoe sommige mensen denken dat het 'goed' is om alles maar openbaar te maken. Hebben jullie zelf nooit gesprekken waarvan je wilt dat ze privé blijven, of zo? En probeer je dan het belang van een land bij dit soort gesprekken in te denken. Er staat veel meer op het spel.
Assange speelt met levens.
De wereld is niet zwart-wit.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:35 schreef Nielsch het volgende:
Kom op zeg, mensen die vinden dat het goed is dat dingen geheim zijn, zijn echt te naief voor woorden. Als je dat prima vindt, vind je het dus straks ook prima als alle overheidsinformatie geheim is. Dat een minister geen verantwoording meer aan de kamer hoeft af te leggen. Dat we leven in een dictatuur.
De VS hadden hun cables beter kunnen beveiligen tegen lekken van binnenuit, alleen ze publiceren het niet. Als ik een dagboek vind met belastende informatie ga ik dat ook niet verspreiden omdat 'die persoon maar beter had moeten weten'.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:34 schreef Perox het volgende:
[..]
Ja, dus als je diplomatie bedrijft, en "vertrouwelijke" gesprekken voert, heb je de verantwoordelijkheid, naar de gesprekspartner toe, om er goed voor te zorgen dat de inhoud geheim blijft. Dat is een beetje mislukt in het geval van de VS. Is dit de schuld van meneer Assange? Nee.
Goh. Nieuwswaarde belangrijker vinden dan internationale stabiliteitquote:Hebben de documenten nieuwswaarde? Ja.
De rauwe data staat gewoon op wikileaks hoor. Iedereen kan het lezen.quote:Is er een moreel aspect? Zeker, maar volgens mij probeert Wikileaks dat op te lossen door samen te werken met de pers. In het Q&A-tje van de Guardian legt Assange de verantwoordelijkheid voor het redigeren dan ook voornamelijk bij de pers die het verder naar buiten brengt. Die kijken of sommige namen moeten worden uitgesterd. Daarmee wordt in ieder geval een poging ondernomen om geen direct persoonlijk leed te berokkenen.
Je kunt de leiders van de grootste supermacht op aarde dan ook niet vergelijken met een politieagent die jouw onschuld niet gelooft vind ik.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:35 schreef Broodjeappelstroop het volgende:
[..]
Ja ik weet dat het zijn insurance is. Maar dat verandert niets aan het feit dat hij dreigt namen van geheim agenten openbaar te maken als hij wordt gearresteerd. Ofwel zijn eigen hachje boven dat van vele anderen stelt.
Als ik van verkrachting wordt verdacht, terwijl ik niks heb gedaan, kom ik gewoon voor de rechter, ookal heb ik dit soort documenten in handen. Als hij vervolgens alsnog op een of andere bizarre manier veroordeelt wordt, kan ie altijd nog gaan blackmailen. Maar als je bij arrestatie meteen alles publiek maakt ben je je onderhandelingspositie kwijt en ben je dus wel gelijk goed de sjaak. En een ontzettend egoistische lul dus.
Als een overheid zelf mag bepalen wat geheim is en wat niet, kunnen ze in theorie alles geheim verklaren. In principe is open(baar)heid van bestuur dan dus gewoon een wassen neus.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:37 schreef _Led_ het volgende:
[..]
De wereld is niet zwart-wit.
Er zit een verschil tussen openheid van bestuur, en alles maar openbaar maken.
Die is er met de VS (met VN en UK als hondjes) als wereldleiders er sowieso niet echt.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:37 schreef Im.Kant. het volgende:
Goh. Nieuwswaarde belangrijker vinden dan internationale stabiliteit.
Een privégesprek wat je privé wil houden zal vrijwel nooit info bevatten als "er zijn veel meer (bewuste) burgerdoden dan we toegeven" en "een lid van mijn politieke partij (een duitse) speelt alle info door aan de USA"quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:32 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
We hebben het hier over diplomatieke 'cables': gestuurd door Amerikaanse ambassadeurs. Deze cables bevatten gesprekken met buitenlandse staatshoofden. Deze buitenlandse staatshoofden moeten er op kunnen vertrouwen dat de informatie vertrouwelijk blijft. Zonder deze garantie wordt het bedrijven van diplomatie wel heel moeilijk.
Belachelijk hoe sommige mensen denken dat het 'goed' is om alles maar openbaar te maken. Hebben jullie zelf nooit gesprekken waarvan je wilt dat ze privé blijven, of zo? En probeer je dan het belang van een land bij dit soort gesprekken in te denken. Er staat veel meer op het spel.
Assange speelt met levens.
Zo is er net weer uit Wikileaks gekomen dat Putin minstens geweten moet hebben van de moordaanslag op Alexander Litvinenko.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:37 schreef msnk het volgende:
Ik vind het helemaal niet zo vreemd dat hij insurance wil, er zijn mensen omgelegd voor veel, veel, veel, veel, veeeeeeeeeeeeeeeeel minder
Daarom kunnen we prima met zijn allen bepalen dat dat soort diplomatieke cables niet openbaar gemaakt hoeven te worden. En dat hebben we ook gedaan.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:39 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Als een overheid zelf mag bepalen wat geheim is en wat niet, kunnen ze in theorie alles geheim verklaren. In principe is open(baar)heid van bestuur dan dus gewoon een wassen neus.
quote:Er hoeft helemaal niet openbaar gemaakt te worden wat persoonlijke meningen van diplomaten zijn. Het punt is juist dat diplomaten ongehinderd hun mening moeten kunnen geven, zodat een regering daarop haar publieke standpunt kan baseren.
Praat Assange's acties niet goed. Is een gevalletje 'als jij je als een mongool gedraagt, doe ik dat ook!'.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:35 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Onzin, wereldleiders spelen met levens.
Waarom ga je niet eens proberen na te denken? Werkt beter dan zomaar iets roepen, en op deze manier kom je slechts over als een idioot.quote:Maar waarom verhuis je niet naar Noord Korea? Daar is alles geheim voor de burger en no way dat er iets uitlekt.
Niks mag geheim zijn?quote:Kom op zeg, mensen die vinden dat het goed is dat dingen geheim zijn, zijn echt te naief voor woorden.
Waarom vind ik dat? Leg het eens uit, want je redeneertrant slaat nergens op.quote:Als je dat prima vindt, vind je het dus straks ook prima als alle overheidsinformatie geheim is. Dat een minister geen verantwoording meer aan de kamer hoeft af te leggen. Dat we leven in een dictatuur.
Dat verschilt van persoon tot persoon, neem ik aan. Het gaat mij om het principe, dat Assange op deze manier de hele diplomatieke wereld overhoop gooit. Eigenlijk ben ik volledig tegen het lekken van enige diplomatieke informatie. Waarom moet het publiek dat weten?quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Im Kant, wanneer mag overheids info wel worden gelekt en wanneer niet?
Het is niet aan wikileaks om de inhoud van die berichten te duiden. Als ze dat wel zouden doen, dan zouden ze meer activist zijn.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:40 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Zo is er net weer uit Wikileaks gekomen dat Putin minstens geweten moet hebben van de moordaanslag op Alexander Litvinenko.
Dat zijn dingen waarvan ik 't prima vind dat 't openbaar gemaakt wordt.
Maar interne memo's met meningen van diplomaten, sorry, dat gaat nergens over.
Probeer je eens wat te verdiepen in journalistiek en de ethiek eromheen.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:37 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
De VS hadden hun cables beter kunnen beveiligen tegen lekken van binnenuit, alleen ze publiceren het niet. Als ik een dagboek vind met belastende informatie ga ik dat ook niet verspreiden omdat 'die persoon maar beter had moeten weten'.
[..]
Goh. Nieuwswaarde belangrijker vinden dan internationale stabiliteit.
[..]
De rauwe data staat gewoon op wikileaks hoor. Iedereen kan het lezen.
Aha, dus ze MOETEN alles publiceren wat ze binnenkrijgen ?quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:44 schreef capricia het volgende:
[..]
Het is niet aan wikileaks om de inhoud van die berichten te duiden. Als ze dat wel zouden doen, dan zouden ze meer activist zijn.
Het duiden van de inhoud van de berichten, kun je beter overlaten aan journalisten e.d.
Jawel, maar het gaat erom dat ie ze vrijgeeft bij arrestatie. Vind ik sowieso te voorbarig.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:37 schreef msnk het volgende:
[..]
Je kunt de leiders van de grootste supermacht op aarde dan ook niet vergelijken met een politieagent die jouw onschuld niet gelooft vind ik.
Ik vind het helemaal niet zo vreemd dat hij insurance wil, er zijn mensen omgelegd voor veel, veel, veel, veel, veeeeeeeeeeeeeeeeel minder
Als ze met 'm willen babbelen is ie bereikbaar hoor.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:48 schreef Broodjeappelstroop het volgende:
Het zou me niks verbazen als de US hem alleen maar even opgepakt wil hebben zodat ze in een gecontroleerde omgeving met hum kunnen babbelen. Dealtje sluiten misschien...
Er zijn mensen, zoals Assange maar ook ik, die niet zoveel vertrouwen hebben in de regering van de VS.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:48 schreef Broodjeappelstroop het volgende:
[..]
Jawel, maar het gaat erom dat ie ze vrijgeeft bij arrestatie. Vind ik sowieso te voorbarig.
Het zou me niks verbazen als de US hem alleen maar even opgepakt wil hebben zodat ze in een gecontroleerde omgeving met hum kunnen babbelen. Dealtje sluiten misschien...
Zoals meneer Re en meerdere voor hem al eerder wisten te melden:quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:35 schreef Broodjeappelstroop het volgende:
[..]
Ja ik weet dat het zijn insurance is. Maar dat verandert niets aan het feit dat hij dreigt namen van geheim agenten openbaar te maken als hij wordt gearresteerd. Ofwel zijn eigen hachje boven dat van vele anderen stelt.
Als ik van verkrachting wordt verdacht, terwijl ik niks heb gedaan, kom ik gewoon voor de rechter, ookal heb ik dit soort documenten in handen. Als hij vervolgens alsnog op een of andere bizarre manier veroordeelt wordt, kan ie altijd nog gaan blackmailen. Maar als je bij arrestatie meteen alles publiek maakt ben je je onderhandelingspositie kwijt en ben je dus wel gelijk goed de sjaak. En een ontzettend egoistische lul dus.
En het mooiste is niemand weet daadwerkelijk zeker wat er in dat bestand zitquote:Op vrijdag 3 december 2010 16:21 schreef Re het volgende:
[..]
de zaak was allang onontvankelijk verklaard omdat onzin maar nu ineens weer wel reden om te vervolgen... en dan met zo'n grote klopjacht...
Omdat Jan Publiek Jan Soldaat wordt en dan mag sneuvelen voor het vaderland, terwijl het om de knaken, de olie of zoiets gaat.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:43 schreef Im.Kant. het volgende:
Dat verschilt van persoon tot persoon, neem ik aan. Het gaat mij om het principe, dat Assange op deze manier de hele diplomatieke wereld overhoop gooit. Eigenlijk ben ik volledig tegen het lekken van enige diplomatieke informatie. Waarom moet het publiek dat weten?
Jij bent een beetje tegen en een beetje voor Wikileaks? Dus alleen als informatie echt heel belangrijk is mag deze naar buiten gebracht worden. Wat een rare redenatie, aangezien jij niet alleen degene bent die bepaald wat relevant is of niet.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:48 schreef _Led_ het volgende:
Volgens mij denken zowel de mensen die compleet voor Wikileaks zijn alswel de mensen die er compleet tegen zijn niet goed na.
Stel dat je een dagboek vindt van Sander V. of whatever verdere crimineel met belastende info. Dan hoef je niet naar de pers te gaan, maar tenminste kan je dat bij de politie melden, zodat de boef kan worden vervolgd.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:37 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
De VS hadden hun cables beter kunnen beveiligen tegen lekken van binnenuit, alleen ze publiceren het niet. Als ik een dagboek vind met belastende informatie ga ik dat ook niet verspreiden omdat 'die persoon maar beter had moeten weten'.
Nee, dat MOET niet. Maar waarom zouden zij gaan bepalen wat relevant is of niet. Dat mogen jij en ik doen. Als ze informatie achterhouden omdat deze wellicht 'geheim' is, dan zijn ze geen haar beter dan de overheden.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:46 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Aha, dus ze MOETEN alles publiceren wat ze binnenkrijgen ?
Dan ga ik ook eens wat leuke verhaaltjes typen.
Waar heb ik gezegd dat alle overheidsinformatie geheim moet blijven? Ik vind slechts dat diplomatieke informatie geheim moet blijven, omdat dit de internationale betrekkingen zéér negatief kan beinvloeden als het plots openbaar gemaakt wordt.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:47 schreef Nielsch het volgende:
Im.Kant
Dat jij m'n redenering niet kan volgen, wil nog niet zeggen dat het nergens op slaat. Nog een keer: De overheid bepaald wat geheim is. Jij vindt dat prima. Daarmee neem je in principe dus genoegen met het hypothetische geval dat alle overheidsinformatie geheim is. En daarmee neem je dus eigenlijk genoegen met een dictatuur. Assange toont mooi aan dat openbaarheid van bestuur een wassen neus is.
Daar heb je gelijk in. Er staat echter nog steeds veel informatie in die zeer schadelijk kan zijn voor internationale betrekkingen. Dat op het eerste gezicht individuele personen hier niet de dupe van zullen zijn is ook al achterhaald, kijk naar de 'mol' in de Duitse regering die door informatie van wikileaks is opgepakt. Op zich geen slechte zaak, maar het laat wel zien dat niet álles eruit wordt gefilterd.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:46 schreef Perox het volgende:
[..]
Probeer je eens wat te verdiepen in journalistiek en de ethiek eromheen.
De rauwe data staat niet op wikileaks. Dit is geredigeerd materiaal. Staan XXXXXXXX-jes ipv namen. Voorbeeld
Ik zou het inderdaad bij de politie melden in dat geval. Überhaupt niet naar de pers brengen.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:52 schreef Perox het volgende:
[..]
Stel dat je een dagboek vindt van Sander V. of whatever verdere crimineel met belastende info. Dan hoef je niet naar de pers te gaan, maar tenminste kan je dat bij de politie melden, zodat de boef kan worden vervolgd.
Ik zou de VN inlichtten.quote:Hoe doe je dat in het geval je ontdekt dat de VS opdracht geeft tot het bespioneren van de VN? Welke politie ga je bellen? Hoe ga je daar dan mee om? Gewoon terugsturen naar de eigenaar? Je hebt toch een morele plicht?
quote:
Pownedquote:
Ja, maar dan zit diezelfde verslaggever van de guardian misschien wel met een microfoontje in de kast alle smerige voorstellen va de amerikanen op te nemen. Vandaar die gecontroleerde omgeving.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:50 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Als ze met 'm willen babbelen is ie bereikbaar hoor.
Als ie vanmiddag een live interview met de Guardian kan doen kunnen zij 'm ook wel bereiken - al was het maar via z'n advocaat.
Met mensen zoals jij zou Hitler WO2 gewonnen hebben. Jij bent in 2 categorieën te classificeren, beide negatief.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:35 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Onzin, wereldleiders spelen met levens.
Maar waarom verhuis je niet naar Noord Korea? Daar is alles geheim voor de burger en no way dat er iets uitlekt.
Kom op zeg, mensen die vinden dat het goed is dat dingen geheim zijn, zijn echt te naief voor woorden. Als je dat prima vindt, vind je het dus straks ook prima als alle overheidsinformatie geheim is. Dat een minister geen verantwoording meer aan de kamer hoeft af te leggen. Dat we leven in een dictatuur.
Fair enough. Ik ben wel met je eens dat dat hele "insurance" gedoe een beetje matig klinkt. Hij schermt met de info. Hij kan ook gewoon roepen dat het sowieso naar buiten wordt gebracht. Het volgens mij al lang niet meer afhankelijk van zijn persoonlijke inbreng. Als hij het goed heeft geregeld. En dat heeft ie volgens mij, gezien de ontwikkelingen. Ik houd zelf ook nog de mogelijkheid open dat het allemaal een farce is. Het is gewoon heel vreemd wat er laatste dagen allemaal gebeurd is rond wikileaks.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:55 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
Ik zou het inderdaad bij de politie melden in dat geval. Überhaupt niet naar de pers brengen.
[..]
Ik zou de VN inlichtten.
Ja, ik kijk er genuanceerd naar.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:51 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Jij bent een beetje tegen en een beetje voor Wikileaks?
Dat is dus het probleem - wie laat je oordelen ?quote:Dus alleen als informatie echt heel belangrijk is mag deze naar buiten gebracht worden. Wat een rare redenatie, aangezien jij niet alleen degene bent die bepaald wat relevant is of niet.
Veel succes.quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:46 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Aha, dus ze MOETEN alles publiceren wat ze binnenkrijgen ?
Dan ga ik ook eens wat leuke verhaaltjes typen.
Je zegt ook niet dat alle informatie geheim moet blijven. Maar de overheid bepaalt welke informatie geheim is. Als de overheid zou bepalen dat ALLE informatie geheim is, zou je dan nog steeds tegen klokkenluiders zijn?quote:Op vrijdag 3 december 2010 16:54 schreef Im.Kant. het volgende:
[..]
Waar heb ik gezegd dat alle overheidsinformatie geheim moet blijven? Ik vind slechts dat diplomatieke informatie geheim moet blijven, omdat dit de internationale betrekkingen zéér negatief kan beinvloeden als het plots openbaar gemaakt wordt.
Gaat om 't principequote:
Met maffialeiders lukt het ze toch ookquote:Op vrijdag 3 december 2010 16:59 schreef Broodjeappelstroop het volgende:
[..]
Ja, maar dan zit diezelfde verslaggever van de guardian misschien wel met een microfoontje in de kast alle smerige voorstellen va de amerikanen op te nemen. Vandaar die gecontroleerde omgeving.
Zoals je zelf daarna al aangeeft, we weten niet hoe het zit! Dan kunnen we blijven speculeren, maar die mannen weten het zelf toch veel beter.quote:Maar als je nou even nadenkt over wat die Amerikanen hem nu kunnen doen; helemaal niks toch? Assange en de VS zitten door het bestaan van die insurance in een impasse. Niemand durft hem op te sluiten of dood te schieten want dan liggen die gegevens op straat.
Dat dus. Het voelt met de dag meer als een afleidingsmanoeuvre.quote:Maarja, we weten allemaal niet hoe het zit. Ben heel benieuwd hoe het afloopt maar ik zie geen andere mogelijkheid dan dat Assange uit de bak blijft en de insurance geheim blijft. Ofwel, de welbekende sisser.
Valt me niet tegen van ze!quote:
Je trekt weer onjuiste redeneringen. Ik heb nergens gezegd dat ik tegen klokkenluiders ben. Ik vind het prima als wandaden worden aangepakt.quote:Op vrijdag 3 december 2010 17:05 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Je zegt ook niet dat alle informatie geheim moet blijven. Maar de overheid bepaalt welke informatie geheim is. Als de overheid zou bepalen dat ALLE informatie geheim is, zou je dan nog steeds tegen klokkenluiders zijn?
Fanartquote:Op vrijdag 3 december 2010 17:14 schreef Hajko het volgende:
[ afbeelding ]
Waar komt die plaatje eigenlijk vandaan? Van Wikileaks zelf?
Helemaal mee eens!quote:
vrijdag 3 december 2010 door Juurd Eijsvoogel
Big Brother is in eigen val getrapt
Hillary Clinton was duidelijk niet in de stemming voor een diplomatiek understatement, toen ze maandag moest reageren op Cablegate, het schandaal dat haar ministerschap zal blijven aankleven. En wat wil je ook? Enkele treinwagons aan diplomatieke post ligt op straat, en de hele wereld is het met rode oortjes aan het lezen gniffelend, beschaamd, woedend of gewoon nieuwsgierig. De Amerikanen staan in hun hemd, en door hun schuld ook een heel stel al dan niet bevriende regeringen en politieke leiders.
Lees verder »
Het stond als downloadable wallpaper op de support pagina van Wikileaks zelf.quote:Op vrijdag 3 december 2010 17:14 schreef Hajko het volgende:
[ afbeelding ]
Waar komt die plaatje eigenlijk vandaan? Van Wikileaks zelf?
Helemaal in de war nuquote:Op vrijdag 3 december 2010 05:23 schreef zarGon het volgende:
[..]
Hm.
http://picasaweb.google.c(...)#5522055501267057026:
cargun
Dec 2, 2010 5:47 PM
Dear Agents of Chaos, what's the symbolic meaning of Ataturk's portrait (Founder of Modern Turkey) in this archive design, next to the door second shelf from bottom? Also on the below shelf the narghile smoke pipe and the strange rotational device on the left are interesting. Where does the inspiration come from?
Agents of Chaos
Dec 2, 2010 9:02 PM
The Smoke Pipe is meaningless. No comment about the other two items.
cargun
Dec 3, 2010 3:37 AM
Agents of Chaos. As you eliminated the smoke pipe as a clue, we figured out that your inspiration comes from the satirical Erke gyro viral video. http://goo.gl/noF97 http://twitpic.com/3cbu82 Are you a German citizen or have you ever been educated or lived in Germany? Are you a Turkish German? (Germany clue comes from your use of "quotation marks" in other posters a la German style.)
non-argument.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |