abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 2 december 2010 @ 12:11:19 #1
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89423671
Bevallingsverhalen Deel 1: 18-02-2003 t/m 07-07-2004
Bevallingsverhalen Deel 2: 08-07-2004 t/m 17-02-2005
Bevallingsverhalen Deel 3: 17-02-2005 t/m 06-07-2006
Bevallingsverhalen Deel 4: 06-07-2006 t/m 05-11-2006
Bevallingsverhalen Deel 5: 05-11-2006 t/m 26-07-2007
Bevallingsverhalen Deel 6: 26-07-2007 t/m 08-05-2008
Bevallingsverhalen Deel 7: 08-05-2008 t/m 07-01-2009
Bevallingsverhalen Deel 8: 07-01-2009 t/m 27-08-2009
Bevallingsverhalen Deel 9: 27-08-2009 t/m 20-12-2009
Bevallingsverhalen Deel 10: 20-12-2009 t/m 11-05-2010
Bevallingsverhalen Deel 11 11-05-2009 t/m 02-12-2010
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 2 december 2010 @ 12:12:01 #2
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89423702
Shit, het is nummer 12!

Oh modjes... :*
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 2 december 2010 @ 12:13:11 #3
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89423757
Laatste verhalen:

quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 11:02 schreef kaatjejannie het volgende:
Vrijdag de 22ste had ik controle in het ziekenhuis. Toen ik daar was bleek mijn bloeddruk weer te hoog. De vk van het ziekenhuis had het erover om de komende dagen ergens in te leiden, maar ze moest nog wel even overleggen met de gynaecoloog. Toen ze die aan de lijn had bleek dat hij direct wilde opnemen, beginnen met medicatie en zaterdag te kijken of ik in te leiden bleek. Als dat nog niet zo was zou er begonnen worden met primen. Dit was voor ons wel even een schrik. Zo snel hadden we het niet verwacht. Gelukkig lag de tas achterin de auto. Wel heb ik N even naar huis laten gaan om nog wat spullen te halen. Ik had immers een bevaltas gepakt, en geen tas om te blijven in het ziekenhuis.
Mijn bloeddruk is weer gemeten, maar deze was nu gewoon goed. Ook een ctg gehad, maar daar waren geen bijzonderheden te zien. Die avond hebben N en ik een beetje tv gekeken in het ziekenhuis en gefantaseerd wanneer Ilse zou komen. s Nachts om 0.45 moest ik naar de wc, dacht ik. Maar toen ik uit bed opstond had ik het water langs mijn benen lopen. Mijn vliezen waren gebroken. Toch nog zelf iets begonnen. Die nacht geen oog dicht gedaan. Ik kreeg wat last van mijn rug, maar als ik op mijn zij in bed lag, ging het eigenlijk wel.
Die ochtend kwam er een vk kijken of ik al inleidbaar zou zijn. Ik bleek al 2 cm ontsluiting te hebben. Viel dat even mee.
Ik mocht gelijk naar een verloskamer. Daar werd ik aangesloten aan de wee opwekkers, en de ctg. Maar eerst mocht ik even douchen. De wee opwekkers werden steeds wat opgehoogd . Tegen 13 uur kreeg ik het lastig. Daarvoor kon ik de weeën nog wel wegpuffen en ondertussen een beetje op de laptop internetten. Toen de vk kwam kijken bleek dat ik 4 tot 5 cm had. Ik heb gevraagd om de pijnpomp, maar hier was het nog wat te vroeg voor. Ik mocht nog even los van de ctg en onder de douche. Dit hield ik maar kort vol. Ik kon de weeën niet opvangen onder de douche. Dus weer terug op bed en weer aangesloten op de ctg. Ik vond het steeds moeilijker om de weeën op te vangen. Gelukkig hielp N me erbij , ik keek hem aan en we puften ze samen weg. Als hij het niet samen met me deed wist ik niet meer hoe te puffen. Op een gegeven moment kwam de vk weer om te kijken hoever ik was. Ik bleek 7 tot 8 cm te hebben. Ik heb toen weer gevraagd om de pijnpomp. Deze mocht. Alleen moest er een nieuw infuus geprikt worden. De vk kreeg het niet voor elkaar. Er werd iemand bijgeroepen van de ok. Deze man probeerde het 2 keer, maar gaf het ook op. Zijn baas werd erbij geroepen. Ik heb tijdens de weeën nog aan de beste man gevraagd wat zijn werk nou inhield. Ik zou nu het antwoord niet meer weten
Hij kreeg het gelukkig voor elkaar. De held!! De pomp werd aangesloten en ik was blij. De vk had gezegd dat ik wel wat duizelig kon worden van de pomp, maar dat als het te erg werd hij uit werd gezet. Ik werd aardig duizelig, maar deed alsof het niet zo was. Als ik mijn ogen maar dicht hield dan ging het best. Ik wilde perse niet dat het uitgezet werd. N. hield in de gaten hoe het met de zuurstof in mijn bloed ging. Telkens als dat onder de 93% kwam vertelde hij me eens goed te ademen. Na een poosje werkte het niet meer als ik op het knopje drukte. N vertelde dat het niet werkte. Ik kon om de 2 minuten drukken, en ik had het op een gegeven moment om de 1 minuut 40 nodig. Ik kreeg ook andere weeën voor mijn gevoel. N moest voor mij op de bel drukken. Ik had nu iemand nodig. Toen de vk kwam en voelde, bleek dat ik volledige ontsluiting had. De laatste 2 cm waren in een uur weg. De vk schrok van mijn arm, die blauw/zwart geworden was van de misgeprikte infusen. Ik vertelde dat ik onderzocht was op mijn stolling, maar daar niks uit gekomen was. Ze heeft het nagekeken in de computer.
Het persen ging voor geen meter. Ik kon het niet. Ik wilde ermee stoppen. Deed alsof ik geen persweeën had zodat ik niet hoefde te persen. De verpleegkundige vertelde dat ik dan best mocht stoppen. Ze wilde dan wel eerder naar huis gaan. Ze heeft me een flinke trap onder mijn kont gegeven. Ik ben uit alle macht gaan persen. Kon 3 tot 4 keer persen op een wee. De tweede pers ging het beste. Voor mijn gevoel schoot het niks op. Tot ik in een spiegel keek en de haartjes van mijn meisje zag. Ze kreeg een hartslagdingetje op dr hoofdje geplakt. Hier kwam uit dat ze het moeilijk had tijdens mijn persen. Omdat de vk zich ook zorgen maakt over mijn bloeden besloten ze een knip te zetten. De verdoving hiervoor heb ik wel gevoeld, de daadwerkelijke knip niet. Ook wordt er een vacuümpomp gehaald. Deze blijkt niet te werken dus komt er een andere. Deze werkt ook al niet. Wat blijkt, het ligt aan het slangetje, en niet aan de pomp. De pomp wordt op het hoofdje gezet en ik moet weer persen. 2 persweeën later komt mijn meisje. Het is nu 18.37. Wat een raar gevoel zeg. Ze wordt op mijn buik gelegd en het eerste wat ik zie is dat ze het kinnetje van mijn familie heeft. Ze is zo mooi. Het is ons kindje. Ik ben helemaal moe, maar ook blij. Voor mijn gevoel komt de placenta gelijk hierna, maar volgens de verslagen duurde het 9 minuten. De verpleegkundige masseert mijn buik, en er wordt iets aangesloten op een infuus om de placenta te laten komen. Als die er is wordt uitgelegd hoe ons meisje erin gelegen heeft. Als de vk me wil hechten blijkt dat ik erg veel bloed verlies. Er wordt een aantal keer op de alarmknop gedrukt en staat voor mijn gevoel binnen no-time de kamer vol met mensen. Volgens N zijn het er een stuk of 5/6. Ik word plat gelegd , ons meisje wordt bij mijn man op de arm gelegd (ze plast gelijk maar even over hem heen ) en ik krijg een zuurstof kapje voor. De arts-assistent kijkt met een eendebek waar het bloed vandaan komt. De knip, mijn baarmoedermond, of mijn baarmoeder. Ze zien het niet en er wordt besloten dat ik naar de ok moet. Ik mag mijn man en meisje nog een kus geven en weg ben ik.
Ik vraag in de lift of ze alsjeblieft goed voor mijn man en kind willen zorgen. Ik ben bang ze niet meer te zien. Ik zie zo voor me dat mijn meisje zonder mij opgroeit. Op de ok is het heel erg koud. Ik beef als een rietje. Ik ben blij als ik onder narcose ga, dan heb ik het niet meer zo koud.
Als ik om 20.45 bij kom heb ik het nog steeds zo koud. Ik krijg 2 warmte dekens en een dekbed. Ik vraag gelijk naar mijn meisje. Ongeveer een kwartiertje later komt mijn man met mijn meisje. Ik ben erg blij ze te zien. Ik ben alleen nogal van de wereld. Onze Ilse wordt op mijn borst gelegd. N heeft de tijd van mijn operatie met Ilse op de verloskamer gezeten. Toen deze weer nodig was is hij naar een kraamkamer gebracht. Daar lag een vrouw met haar kindje en kraamvisite, en N zat daar met kind, en zonder vrouw. Zonder te weten wat er met mij aan de hand was.
Gelukkig mocht N deze nacht bij mij slapen. Ik dacht dat ik amper een oog dicht zou kunnen doen, maar tussen de pogingen tot voeden door heb ik als een blok geslapen. De gynaecoloog die me geopereerd heeft komt zondagochtend bij me langs. Hij verteld me dat ik 2.5 liter bloed verloren heb en dat ik 4 zakken bloed gekregen heb. Hoe het komt is nog niet duidelijk. Het heeft waarschijnlijk te maken met mijn stolling. Hij verteld me dat ik nog niet eens mag denken om ooit nog thuis te bevallen. Dit had ook heel anders af kunnen lopen.
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 2 december 2010 @ 12:14:12 #4
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89423792
quote:
1s.gif Op woensdag 1 december 2010 16:25 schreef Shirley het volgende:
Afgelopen zondag 21 november. Lekker even naar de stad geweest met vriendlief O+. Op ons gemakje wandelden we een beetje en mocht ik mezelf verwennen door wat lekker badspul te halen bij de Lush. Na wat boodschapjes gehaald te hebben besloten we naar huis te gaan. Eenmaal thuis zijn we samen in bad gegaan onder het mom van ''nu kan het nog'' Heel relaxed en van het één kwam het ander jullie weten vast wat ik bedoel
Daarna eten gaan maken en onder de afwas begon ik ineens een vreemde rugpijn te krijgen. Na wat gespeur op internet dacht ik dus aan voorwerk in de vorm van rugweeen. De rest van de avond nogal last gehad, kon mezelf geen houding meer geven. Eenmaal s'avonds in bed ging het wel. Had mezelf voorgenomen om de volgende dag lekker uit te slapen en m'n huishouden te doen, maar wel rustig aan mocht ik nog last van m'n rug hebben.
Maandag 22 november. Ik werd wakker om half 12 van m'n wekker en besloot nog even te doezelen voor ik op zou staan. 5 voor 12 schrok ik wakker van een *knap* en nattigheid. Ik wist het meteen, m'n vliezen waren gebroken. I
k jumpte uit bed richting badkamer en trok daar m'n broek en onderbroek uit..zeiknat natuurlijk. Meteen belde ik O+ die op z'n werk was, die zou gelijk naar huis komen, maar moest nog zeker een uur rijden en daarna belde ik m'n moeder om te vragen wat ik nou moest doen. Die gaf het advies om de vk te bellen, wat ik vervolgens deed. Die zou zo snel mogelijk langskomen.
Ik verloor zoveel vruchtwater dat ik besloot om handdoeken tussen m'n benen te dragen aangezien het kraamverband het niet hield. Rond 1 uur stond ineens m'n schoonmoeder voor de deur, die was gebeld door O+ zodat er in ieder geval iemand bij me was. M'n moeder was een kwartier later gearriveerd, want zij zou sowieso bij de bevalling zijn. Toen zij er eenmaal waren besloot ik nog even m'n gasfornuis schoon te maken, want die was vies. :') ( Waar je al niet aan denkt op zo'n moment)
Om 14.00 kwam O+ thuis en alsof de kleine het wist, begonnen een kwartier later de weeen.
Ik wist ze vrij makkelijk weg te puffen en heb nog een tijd in de woonkamer gezeten en vaak op de wc, op de één of andere manier leek ik op die manier het meest relaxed, want daar was ik alleen. Om half 4 was de vk er en bleek ik 2 cm ontsluiting te hebben. Om half 6 kwam ze weer, toen was het 4 cm. Toen ze daarna weg was, bleek er Chinees gehaald te zijn door m'n vader die er ook inmiddels was. Ik dacht, laat ik wat eten tussen de weeen door, heb ik toch wat op m'n maag. Na drie happen wist ik dat het niet verstandig was, en even later kwam het er net zo hard weer uit. Ik besloot even te gaan douchen, wat ik als erg prettig ervaarde, omdat het de pijn leek te onderdrukken. O+ was erbij en de arme ziel wist niet zo goed wat ik met me aanmoest. Ik was allang blij dat ie er was, en had zelfs een beetje medelijden met hem. Na die douche werden de weeen heftiger en pijnlijker en besloot ik weer onder de douche te gaan. Dit keer kon ik ze niet meer zo goed opvangen en wist mezelf geen houding meer te geven, alles deed pijn. Ik begon ook meer te kermen en besloot op bed te gaan liggen. Dat leek ook niet te helpen en wisselde liggen, staan en zitten af. O+ was er al die tijd bij...
Om half 8 zou de vk weer komen en even voor half 8 had ik ineens het gevoel te moeten poepen. Dat bleken dus al persweeen te zijn. Toen de vk er was, ben ik op bed gaan liggen en kwam m'n moeder erbij. Vanaf 19.40 mocht ik gaan persen, wat best moeilijk ging, ik hield mezelf nog in. De vk sprak me aan en toen m'n moeder zei dat ze al haartjes zag en ik moest opschieten omdat ik anders een knip kreeg, leek ik ineens oerkracht te krijgen.Dus na 4 persweeen en 2 flinke gillen van mij werd Julian om 20.01 geboren. Natuurlijk allemaal een traantje weggepinkt. Hij was meteen gaan huilen en mooi roze, al bleek ik wel uitgescheurd te zijn doordat ie met z'n handje naast z'n hoofdje eruit kwam. Dus terwijl ik bij lag te komen met Julian op m'n borst werd ik gehecht. Z'n Apgarscore was na 1 minuut 9 en na 5 min. 10.
Het is allemaal zo snel gegaan achteraf, dat ik me pas na 2 dagen besefte wat er nou precies gebeurd was. Achteraf kijk ik met een goed gevoel terug op de bevalling, en het schijnt er één uit het boekje te zijn, zoals ze dat zeggen.
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  donderdag 2 december 2010 @ 12:15:04 #5
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89423825
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 11:53 schreef Fee-nix het volgende:
@ flugeltje: ja ik hoop ook wel dat ze nog belt. Ik heb nu wel mijn verhaal gedaan bij die andere VK, maar dat is toch anders.

@ pessie: ja, zeker goed! Ik heb er lang over getwijfeld of ik het zou doen, maar ik denk wel dat het beter is voor mijn verwerking. Ik bedoel: mijn zoontje is al zeven maanden en ik kan er nog steeds niet goed over praten (niet zonder te huilen in ieder geval).
Lieverd, ik denk dat alleen praten met de VK voor jou niet voldoende is. Als het je nog zo enorm raakt is het misschien wel goed om ook een keer met de huisarts of een psycholoog te praten...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
pi_89425651
ieder, tnx voor de reacties :*
Het gaat nu eigenlijk weer lekker met me, mijn hb is weer aan het stijgen (van 3.0 na de operatie naar nu 6.8) en ik krijg weer wat energie. Mijn conditie is nog steeds weg. Daar gaan we binnenkort maar weer eens aan werken.

Psychisch gaat het ook wel weer beter. Het opschrijven heeft een boel voor me gedaan. Ik heb nog wel wat gaten in mijn geheugen maar gelukkig kunnen N en ik elkaar aardig aanvullen. Ik heb twee weken geleden nog aan de telefoon gesproken met de verpleegkundige die er het laatste gedeelte bij was, maar daar had ik niet zoveel mee te bespreken. Ik wil alleen nog graag het verslag uit het ziekenhuis. Elke keer als er wat gebeurde dan werd dat in de computer van de ctg gezet. Die lijst wil ik graag hebben. Dan kan ik de puzzelstukjes plaatsen.
De rauwe randjes raken er nu wel vanaf. Niet dat ik nu direct weer zou willen, maar ooit misschien wel weer.
Ik kan er inmiddels over praten zonder direct vol te schieten. Merk wel dat ik het lastig vind dat ik de eerste paar uur van Ilse gemist heb. Ze heeft pas laat bij me gedronken en ik voel me ( ik weet dat het onterecht is) daar enorm schuldig over. Daarom wil ik nu zo graag dat de borstvoeding slaagt, misschien iets te graag... :{

Volgende week heb ik nog een afspraak met de gyn die me geopereerd heeft. Ook met een internist, want er zal wel uitgezocht moeten worden hoe dit nou heeft kunnen gebeuren..
*poef* nu is het weg
pi_89429671
Ja, ik kijk er zeer positief op terug, en de complimenten die ik van de vk, O+ en m'n moeder achteraf kreeg, deden me ook goed. En idd Fluug, het cliché van gedinges om op te wekken is dus toch waar, in ons geval dan.

KJ, fijn dat het iig beter nu gaat met je. Ik kan je schuldgevoel wel begrijpen, maar neem het jezelf niet kwalijk. Ilse krijgt alle liefde van je die ze nodig heeft en dat is wat telt. Hoop dat het gesprek volgende week een duidelijker beeld voor je zal scheppen. :*
Back in business.
  donderdag 2 december 2010 @ 16:39:48 #8
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_89435267
@ Flugeltje: ik ben ook druk met van alles bezig :). Al vrij snel heb ik met de huisarts gepraat (maar dan met name over het fysieke aspect: dat ik nog steeds niet kan vrijen). Hij heeft me doorgestuurd naar een fysio. En nadat zij mijn verhaal had aangehoord vond ze het het beste als ik ook naar een seksuologe zou gaan. Dus die intake heb ik ook al gehad. Dan gaan we daar aan het psychische aspect werken... Krijg waarschijnlijk ook EMDR-therapie, schijnt goed te zijn bij trauma's. En daarnaast ben ik OOK NOG bij een natuurarts, haha. Dus het probleem wordt van alle kanten aangepakt. Het praten met de VK had ik het langst voor me uitgeschoven. Ik wilde dat eigenlijk doen als ik er weer een beetje normaal over kan praten. Ik vond haar verder namelijk helemaal niet vervelend tijdens mijn bevalling en ik wilde er dus geen super dramatisch gesprek van maken. Straks krijgt zij nog een trauma ;) hihi. (Beetje domme reden, ik weet het). Maargoed.... t is dus een work in progress. Alleen is het super frustrerend dat het allemaal zo lang moet duren.

Sorry voor al dit off-topic-achtige geklets meiden...

@ kaatjejannie: ik heb ook het verslag van mijn bevalling opgevraagd een tijd geleden. Toch fijn om het allemaal na te lezen. Ik had niet zozeer last van gaten in mijn geheugen, maar vroeg me toch af of alles nou was gegaan zoals ik het me herinnerde. (en dat was zo) Ik denk dat het je inderdaad kan helpen als je dat opvraagt! (kan ook gewoon bij je huisarts he, als het goed is) Hoe meer puzzelstukjes er weer op hun plek vallen, hoe meer je het ook weer JOUW verhaal maakt. Alsof je er weer wat meer grip op krijgt....
pi_89435643
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 14:51 schreef Shirley het volgende:
Ja, ik kijk er zeer positief op terug, en de complimenten die ik van de vk, O+ en m'n moeder achteraf kreeg, deden me ook goed. En idd Fluug, het cliché van gedinges om op te wekken is dus toch waar, in ons geval dan.

KJ, fijn dat het iig beter nu gaat met je. Ik kan je schuldgevoel wel begrijpen, maar neem het jezelf niet kwalijk. Ilse krijgt alle liefde van je die ze nodig heeft en dat is wat telt. Hoop dat het gesprek volgende week een duidelijker beeld voor je zal scheppen. :*
Hier ook :@
12 uur later was ie er al :')
pi_89437956
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 16:43 schreef Sonnetje85 het volgende:

[..]

Hier ook :@
12 uur later was ie er al :')
En ik nog grappig doen die avond: ''Het zou zomaar kunnen dat de weeen zo opgewekt worden hé, zijn we ineens morgen papa en mama" O+: ''Ja, stel je voor zeg...''
En ziedaar! :D
Back in business.
  vrijdag 3 december 2010 @ 12:43:15 #11
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89470858
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 16:39 schreef Fee-nix het volgende:
@ Flugeltje: ik ben ook druk met van alles bezig :). Al vrij snel heb ik met de huisarts gepraat (maar dan met name over het fysieke aspect: dat ik nog steeds niet kan vrijen). Hij heeft me doorgestuurd naar een fysio. En nadat zij mijn verhaal had aangehoord vond ze het het beste als ik ook naar een seksuologe zou gaan. Dus die intake heb ik ook al gehad. Dan gaan we daar aan het psychische aspect werken... Krijg waarschijnlijk ook EMDR-therapie, schijnt goed te zijn bij trauma's. En daarnaast ben ik OOK NOG bij een natuurarts, haha. Dus het probleem wordt van alle kanten aangepakt. Het praten met de VK had ik het langst voor me uitgeschoven. Ik wilde dat eigenlijk doen als ik er weer een beetje normaal over kan praten. Ik vond haar verder namelijk helemaal niet vervelend tijdens mijn bevalling en ik wilde er dus geen super dramatisch gesprek van maken. Straks krijgt zij nog een trauma ;) hihi. (Beetje domme reden, ik weet het). Maargoed.... t is dus een work in progress. Alleen is het super frustrerend dat het allemaal zo lang moet duren.

Sorry voor al dit off-topic-achtige geklets meiden...

Dit is toch een nasleep van de bevalling? Ik zie dan ook niet geheel het offtopic er van in :*

Goed dat de hulp voor je klaarstaat, het zou heel vervelend zijn als dit nare gevoel je blijft achtervolgen.
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  vrijdag 3 december 2010 @ 13:04:45 #12
259886 pessie
There's a new chef in tow
pi_89471774
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:43 schreef flugeltje het volgende:

[..]

Dit is toch een nasleep van de bevalling? Ik zie dan ook niet geheel het offtopic er van in :*
Goed dat de hulp voor je klaarstaat, het zou heel vervelend zijn als dit nare gevoel je blijft achtervolgen.
Eens!
  vrijdag 3 december 2010 @ 13:22:20 #13
250838 Fee-nix
fire, ashes, brand new me
pi_89472591
Nou oke, dan geen excuses :D hehehe. Maar het is natuurlijk niet echt meer een 'bevallingsverhaal', vandaar dat ik het zei.
pi_89474664
KJ, ik moest huilen om het stukje dat je naar de ok ging!!

Shirley, het zitten opd e wc is zoooo herkenbaar! Ik heb bij Amber menig kwartier op de wc doorgebracht. Dat was de een van de weinige plekken waar ik de weeen redelijk kon opvangen :D

Mooie verhalen meiden!
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
  vrijdag 3 december 2010 @ 14:17:40 #15
68625 flugeltje
Live vanuit Tilburg...
pi_89475178
De WC is inderdaad een erg goede plek, lijkt wel alsof je de druk zo ook het beste kunt verdelen. Als ik de keus had gehad ( en helder genoeg was geweest :') ) had ik het bed eigenlijk in de 'baarkruk' stand moeten laten zetten...
Op donderdag 12 oktober 2006 09:27 schreef SCH het volgende:
flugeltje is een kloon van yvonne toch?
  zaterdag 11 december 2010 @ 00:03:42 #16
131591 Leandra
Is onmogelijk
pi_89788945
Eens kijken of dit een beetje kort maar krachtig neer te zetten is....

Dinsdag 30 november 2010 om 07.00 uur gemeld in het ziekenhuis, want inleidingsdatum (39+1, inleiding wegens hoge bloeddruk sinds week 33, en de oud-wijf-factor: 44 jaar).

In eerste instantie infuusloos aan CTG gelegd, en bij de eerste controle zowaar 1 cm ontsluiting, dus eerst eens zo kijken wat er ging gebeuren, ik was immers geen fan van een ingeleide bevalling en wilde het liefst een "normale" bevalling.
Een tijdje later bleek het zowaar 2 cm ontsluiting te zijn, en op de CTG was bij de weeënactiviteit af en toe een "hobbeltje" of "heuveltje" te zien... zou het dan toch nog??

Helaas bleek er na ieder "hobbeltje" op de weeënlijn ook een dipje op de hartslaglijn van de baby te komen, en dat was nou net het verkeerde moment voor zo'n dipje. Men kreeg dus wat meer haast; er wordt een ballon ingebracht, met de bedoeling de ontsluiting te vergroten.
Dit werkt... als de ballon verwijderd wordt is de ontsluiting 4 cm, en worden de vliezen gebroken, het is nu 12.45 uur, de artsen geven mijn lichaam nog steeds de kans zelf verder te gaan.

En inmiddels lig ik permanent op m'n zij, niet omdat ik dat zo graag wil maar omdat na ieder miniem hobbeltje op de weeënlijn telkens weer een hartslagdipje te zien is, op m'n zij is dat niet zo, maar als ik op m'n zij lig zijn er sowieso amper weeën te zien en/of voelen.

De sfeer is de hele dag al erg goed; zo tussen de serieuze gesprekken door (eventueel een keizersnede indien nodig) worden er over en weer grappen gemaakt en roept de gynaecoloog op een bepaald moment: Vroeger had je "fiets m erin", dit wordt "lach m eruit" :')

Ondanks de goede sfeer en een hoop lachen gebeurt er echter niet veel meer... mijn lichaam vond het kennelijk nog geen tijd voor de bevalling, en 4 cm ontsluiting en gebroken vliezen zijn kennelijk geen reden om het op te pakken, tijd voor het infuus.

Het infuus doet in eerste instantie niets, en wordt telkens wat hoger gezet, dan doet het nog steeds niets behalve mij misselijk maken, ik vind het geen succes, zeker niet wanneer er ineens wel weeën komen.
Vooral niet omdat het weeën zijn die bij zo'n 8 a 9 cm ontsluiting horen, het pittige werk dus, en ze duren bijna een minuut en komen met een minuut tussenpauze, maar omdat ze vrijwel vanuit het niets kwamen zijn ze niet te hanteren, en dat ik verplicht op m'n zij lig maakt het ook niet makkelijker.

Infuus wordt weer uitgezet, gynaecoloog komt zijn collega voorstellen want het is tijd voor de overdracht, het woord keizersnede valt nog een keer... ik hap nog niet.

Het infuus gaat een tijdje later weer aan maar al snel blijkt dat de weeën echt niet hanteerbaar zijn, en dus gaat het weer uit, ondertussen denkt mijn lichaam ook dat het normaal is om weeën te hebben en gaat daar vrolijk mee door.... alleen een beetje jammer dat mijn lichaam er niet aan gedacht heeft dat bij zulke weeën ook wat meer ontsluiting hoort, want die zit nog steeds op de 4 cm }:|

Het gaat nog even zo door; ik probeer weeën op te vangen die niet bij de situatie horen en kan voor m'n gevoel geen kant op (en letterlijk, want ik mag alleen op m'n zij liggen), maar ik kan de weeën ook niet aan, ik heb al kramp in m'n handen van het in de hand van N. knijpen en ik weet niet hoe lang het nog moet gaan duren, want nog steeds maar 4 cm ontsluiting.... als dat betekent dat ik nog zo'n 6 uur zulke weeën moet "wegpuffen" terwijl ik alleen maar op m'n zij mag liggen dan weet ik zeker dat ik dat niet ga redden, en indien ik het wel zou redden met pijnstillers dan verg ik waarschijnlijk dusdanig veel van mijn lichaam dat ik 3 weken later nog amper een koffiekopje kan vasthouden, laat staan de baby uit de wieg tillen.

De gynaecoloog en ik zijn het heel snel eens dat dit het niet gaat worden, we besluiten tot een keizersnede, ze gaat richting OK en ondertussen zal ik in de verloskamer OK-klaar gemaakt worden.

Er wordt een katheter ingebracht om m'n blaas te legen, en ineens krijg ik een perswee.... de hartslag van de baby is ook onvindbaar, en blijft even onvindbaar.
Ineens is er een hoop activiteit, bellen, mensen die in en uit rennen, zelfs de verpleegkundige kijkt bezorgd terwijl ze op zoek is naar de hartslag van de baby....

De arts-assistent is de hoogste in rang en ze controleert de ontsluiting nog eens, en het is nog steeds 4 cm, ze zegt het bij de volgende wee ook in de wee te willen voelen...
En die wee laat ineens lang op zich wachten, maar het is wederom een perswee, en de hartslag van de baby dipt tot onder de 80.

Men kan de gynaecoloog niet bereiken en er is geen andere optie meer dan de baby op dat moment geboren laten worden, de arts-assistent is degene die besluit dat het dan dus ook gaat gebeuren, ze vertelt me dat ik in de volgende wee alles moet geven wat ik in me heb en moet blijven doorpersen tot hij eruit is, en ze zet vervolgens mijn voet in haar zij, en de verpleegkundige aan de andere kant krijgt m'n andere voet in haar zij.

De volgende wee komt en ik geef alles wat ik in me heb... ik voel zijn hoofdje geboren worden, zijn schouders en dan weet ik dat hij er is, hij wordt op mijn buik gelegd en ik zie zijn mondje bewegen; Hij doet het!!!!

De deur gaat open en de gynaecoloog komt binnen met de tekst: "Waarom duurt het allemaal.... oh...." waarop een verpleegster bijna verontschuldigend zegt dat ze probeerden haar te bereiken maar ze haar niet konden vinden. Gynaecoloog: Ja, we staan met negen man in de OK te wachten :{

We hebben beiden het idee dat de arts-assistent de bevalling gered heeft, er was nogal wat moed voor nodig om met slechts 4 cm ontsluiting over te gaan tot "alles geven wat je in je hebt en blijven persen tot hij eruit is", zeker gezien ze die 4 cm achteraf "pessimistisch" noemde.
Ik begreep later van de VK dat ze waarschijnlijk in de wee de ontsluiting met haar vingers wat geholpen heeft.

Uiteindelijk dus toch geen keizersnede, maar een "gewone" bevalling... qua herstel absoluut te prefereren, maar dat inleiden is bij mij geen succes zeg maar :X
Wullie bin KOEL © Soneal
Why be difficult when, with a bit of effort, you could be impossible?
pi_89789930
jeetje wat heftig zeg leandra!
en wow met 4cm ontsluiting geboren worden :o
pi_89790468
Heftig Leandra, pfff hopelijk ben je alweer een beetje op de been! staat de naam van jullie manneke ergens online?
29/10/'10 - 25/03/'13
pi_89790804
Pfoeh Leandra...klinkt best heftig zeg! Maar wat een held jullie kereltje...door 4 cm ontsluiting heen!
Back in business.
pi_89791332
Wow Leandra... heldin... met 4 cm gewoon een zoon op de wereld zetten! :*
ik hoop dat je weer goed opgeknapt bent en je zoon zelf uit zijn wieg kan halen... :*

Barbabientje, hier in deze post op Soneal klikken...
pi_89791541
@fee-nix weet je zeker dat je je bevallingsverslag kan opvragen via de huisarts? Want ik wil hem ook graag hebben.ik had het ziekenhuis gebeld er over 6 weken na mijn bevalling, maar de vrouw aan de telefoon zei serieus da dat teveel werk was en dat ik wel genoeg had aan het papiertje wat ik mee gekregen had.
Ik heb me laten afschepen,net als tijdens de bevalling.
Ze zei er nog wel bij dat je vanaf 1 december het verslag voortaan meekrijgt.....alsof ik het over kan doen ofzo

Ik heb nooit mijn ervaring opgeschreven hier,vind het knap dat jullie dat kunnen, maar ik zou met mijn vk bevallen in het ziekenhuis,maar ze moest plotseling weg en er was geen vervanger.
Ik kon ook niet overgedragen worden omdat ze er dus niet was om te tekenen en heb 2 uur gewacht op iemand die in mijn kraamverbandje wilde kijken of er meconium inzat. Dit was gelukkig niet zo.
Toen had ik al 9 cm, maar ben 6 uur later pas bevallen,heb weeenopwekkers gehad,maar heb ook heel lang pers weeen weggepuft en stiekem geperst en dat gedeelte snap ik niet en weet ik niet meer zo goed.
Persen ging ook dramatisch,maar weet wel dat Mex helemaal geen last had gelukkig.
Kortom,ik wil graag weten wat er gebeurd is en ook of hun het wel weten eigenlijk.

Zie hier wel verhalen waar de verpleging en de vk's wel geweldig waren,ben ik heel blij om maar het maakt me ook boos dat dat bij ons niet was en ik wil van die negatieve gevoelens af.

En Leandra ik vind je geweldig dat je het met 4 cm voor elkaar hebt gekregen!
  zaterdag 11 december 2010 @ 07:15:54 #22
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_89794545
Wow Leandra, tranen in mijn ogen bij het stukje dat hij op je buik gelegd wordt. Pffff, wat een bevalling zeg!
***
  zaterdag 11 december 2010 @ 08:13:31 #23
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_89794670
quote:
' Hij doet het!!!!'
En daar kwamen de waterlanders.
Wat een verhaal!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
pi_89794778
Wow Leandra wat een verhaal zeg! En dan bevallen met 4 cm ontsluiting, ik wist niet eens dat dat kon!
pi_89794853
Wow Leandra, wat heftig.. met 4 cm.. Ik heb je verhaal met open mond gelezen en bij "Hij doet het" kwamen de tranen..
♥ A ♥ & ♥ T ♥
When you were born, you were crying and everyone around you was smiling. Live your life so that when you die, you're smiling and everyone around you is crying.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')