quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:08 schreef Splutje het volgende:
Wow, dat had je zeker niet zien aankomen
er zit alcohol. nee.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:08 schreef Splutje het volgende:
Wow, dat had je zeker niet zien aankomen
staat jouw roomboter buiten?quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
Vooral voor een roomboterboyquote:Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
Hehe dit dacht ik op mijn vijftiende ook hoorquote:
Als ik er niet ben laat ik de verwarming niet aan en ik heb ook geen zin om een uur te wachten tot de boter eindelijk smeerbaar is. Jij denkt dat je het hard hebt, maar ik maak pas dingen mee hier.quote:
Het is alcohol i.c.m. water.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:
kan iemand mij even uitleggen dan wanneer alcohol dan we/niet bevriest ipv steeds te quoten?
jij draait de verwarming helemaal uit als je van huis gaat?quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:12 schreef Penisbaard het volgende:
[..]
Als ik er niet ben laat ik de verwarming niet aan en ik heb ook geen zin om een uur te wachten tot de boter eindelijk smeerbaar is. Jij denkt dat je het hard hebt, maar ik maak pas dingen mee hier.
eten en poepen ook.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Penisbaard het volgende:
Tevens bestaat TS' hele leven uit bier en praten over bier, sneu wel.
15 graden, maar dat is koud genoeg om de boter keihard te maken.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:
[..]
jij draait de verwarming helemaal uit als je van huis gaat?
echt irritant ja ;squote:Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
quote:
logisch, ik zal deze klacht voortaan in CUL neerleggen. Daar kom je tenminste wel levensgenieters tegen.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
bron![]()
Ik doe hem altijd dan 10 seconden in de magnetron. Werkt perfect, want hier is de roomboter ook harder dan mijn brood.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:09 schreef Penisbaard het volgende:
Mijn roomboter is bevroren en totaal niet smeerbaar waardoor ik met allemaal gaten in mijn brood zit, dat zijn pas struggles.
heb je het zelf al eens nagerekend?quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
bron![]()
Het effect is zeker niet lineair: http://www.engineeringtoolbox.com/ethanol-water-d_989.htmlquote:Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
bron![]()
Waarom niet? Ik zit 2 dagen per 10 dagen 's morgens om half 8 al aan het bierquote:
Als je de tijd neemt met het opstoken daarna (dus niet je ketel als een achterlijke laat loeien) is dat wel het meest efficient ja.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:
[..]
jij draait de verwarming helemaal uit als je van huis gaat?
Als je met verlof bent?quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:29 schreef vosss het volgende:
[..]
Waarom niet? Ik zit 2 dagen per 10 dagen 's morgens om half 8 al aan het bier
Vodka in de vriezer, en dan op tafel zettenquote:Op dinsdag 30 november 2010 13:13 schreef Het_Biertje het volgende:
kan iemand mij even uitleggen dan wanneer alcohol dan we/niet bevriest ipv steeds te quoten?
Waarom niet? je moet toch iets doen tijdens je saaie schooluren?quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:44 schreef stress_waves het volgende:
En hier houd je je 's middags om 1 uur bezig mee?
Leer eerst spellen in die school van je.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:43 schreef Naaaait93 het volgende:
Hertog Jan![]()
quote als je dit ook lekker vind
Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
bron![]()
Zo simpel kan je dat niet uitrekenen hoor.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:17 schreef Chihuawatte het volgende:
Hoe hoger het percentage, des te lager het vriespunt.
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
bron![]()
Gevoelstemperatuur.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:56 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.
quote:schreef HugoBaas het volgende:[/b]
[..]
Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.
Nee als ik uit de nachtdienst kom.quote:
Terechte klacht.quote:
quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:43 schreef Naaaait93 het volgende:
Hertog Jan![]()
quote als je dit ook lekker vind
Nou dat is idd. ook lekker. Maar je bent zo als een godmajor als je niet uit kijkt.quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:31 schreef fs180 het volgende:
[..]
Vodka in de vriezer, en dan op tafel zetten
Bij bevriezing zet water uit, druk in het flesje neemt toe en dan PLOF!!!..quote:Op woensdag 1 december 2010 13:02 schreef tralalala het volgende:
Goed plan![]()
Waarom ontploft bier eigenlijk in de vriezer?
Ik zal mijn eigen post nog maar eens quoten. Afhankelijk van hoe goed je vriezer is zal je wodka wel/niet bevriezen. Limoncello en andere zoete troep (43 enzo) en dergelijke bevriest niet vanwege de alcohol en de suiker die allebei het vriespunt verlagen (dus bevriest het pas bij lagere temperaturen, verder onder nul dus)quote:Op dinsdag 30 november 2010 13:27 schreef Deetch het volgende:
[..]
Het effect is zeker niet lineair: http://www.engineeringtoolbox.com/ethanol-water-d_989.html
Als je even uitgaat van dat andere stoffen in je alcoholische drank geen effect hebben (suikers, zouten) zijn dit je bevriezingspunten van alcoholische dranken.
Bier (5%) bevriest ergens bij -3 °C. wijn (14%) ergens bij -6 °C, wodka (30%) bij -15 °C en whisky (45%) bij -25 °C. Strohrum (80%) bevriest bij -60 °C.
Zout en suiker werkt (iets) vriespunt verlagend maar meer dan 5°C moet je niet verwachten.
Heineken moet je wel "extra cold" drinken anders proef je de "smaak" en dat wil je bij Heineken absoluut niet.quote:
Dat gebeurt alleen met slechte wodka'squote:Op dinsdag 30 november 2010 13:56 schreef HugoBaas het volgende:
[..]
Dat lijkt me ook sterk aangezien een fles wodka van 40% bij mij in de vriezer al bevriest. Duurt alleen een paar dagen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |