abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 15 juni 2006 @ 14:45:16 #1
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38884202
Vanaf welk Alcohol percentage kun je (sterke) drank in de vriezer koud houden zonder dta deze bevriesd? of is dit bij elke drank verschillend?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_38884453
M'n pa gooide de jenever altijd in de vriezer...meer weet ik niet
(:
pi_38884460
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
It's hard to tell that the world we live in is either a reality or a dream.
pi_38884490
Wodka recht uit de vriezer.
niet de vervaarlijke schaduw
met zijn dikke pens vol pistolen
beiden ingevet als een locomotief onder nul
pi_38884541
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
Euuuhmm...
pi_38884579
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
Dat sommetje klopt niet... En ik betwijfel ook of het zou kloppen als je erin verwerkt dat alcohol en water een verschillende temperatuurscoëfficiënt hebben. Maar, hoe dan ook: vanaf 20% bevriest alcohol inderdaad niet meer in de vriezer. (Proefondervindelijk vastgesteld)

En o ja, als je jägermeister in de vriezer legt: de borrelglaasjes ook even bevriezen!
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_38884592
Daarnaast is niet alleen het alchol percentage maar ook het suikerperecentage belangrijk geloof ik. Was het niet zo dat hele zoete vloeistoffen als suikerwater niet of heel slecht bevriezen ?
Eventueel belangrijk bij likeuren. Over het algemeen kan je er van uitgaan dat een vloeistof met 40 % niet zal bevriezen, de berekening van djexplo bevestigd dit ook nog eens.
pi_38884641
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
Dat is al snel met minus temperaturen in de vriezer.
  donderdag 15 juni 2006 @ 14:56:42 #9
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38884674
Nou dan zal 31 % goddelijke zoetigheid ook nog wel gaan.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 15 juni 2006 @ 14:57:48 #10
35189 Troel
scherp en bot
pi_38884716
Met bier moet je het niet proberen, maar oude jenever en korenwijn horen sowieso al uit de diepvries te komen
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_38884725
Waar je wel ff rekening mee moet houden is de dop.
Sommige metalen schroefdoppen scheuren omdat ze bij afkoeling sneller krimpen dan de fles.
Vroeger, toen schepen nog van hout en mannen van staal waren....
pi_38884792
Oude jenever uit de diepvries!? Je bedoelt hopelijk jonge! Ik ga mn Rutte 7 echt niet koelen!
Vroeger, toen schepen nog van hout en mannen van staal waren....
pi_38884816
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 14:52 schreef LostFormat het volgende:
Wodka recht uit de vriezer.
leg ik ook regelmatig in de vriezer
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 15 juni 2006 @ 15:00:09 #14
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38884835
Bier is al zo vaak misgegaan (weer eens vergeten bier in de vriezer te hebben gelegd) daar moet je idd nooit aan beginnen.
Maar de flessen Limoncello & Licor43 gaan nu linearecta naast de pizza & magnums liggen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_38885048
euuuu als je het heel lang laat liggen (bacardi) wordt het deels alcohol deels water... de helft is dan dus bevroren
  donderdag 15 juni 2006 @ 15:07:06 #16
35189 Troel
scherp en bot
pi_38885103
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 14:59 schreef staaltje het volgende:
Oude jenever uit de diepvries!? Je bedoelt hopelijk jonge! Ik ga mn Rutte 7 echt niet koelen!
Oude ja, jonge hoort gewoon uit de koelkast.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 15 juni 2006 @ 15:29:00 #17
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_38886001
Bij ons ligt de Limoncello lekker in de vriezer, door de vrieskou wordt ie lekker stroperig.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 15 juni 2006 @ 20:39:48 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38896537
Ik houd zelf meestal een procent of 30 als vuistregel aan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 15 juni 2006 @ 20:41:09 #19
121108 Woldo
Het enige echte Bier.
pi_38896582
Wij hebben nooit drank in de vriezer.. Koelkast is koud genoeg?
I'm not deaf or blind, I'm just ignoring you.
oO<
  donderdag 15 juni 2006 @ 21:17:44 #20
111571 klaarover
klaar? over!
pi_38898013
Oh! Zin!
<Gaat nu een wodkaatje met wat gestampt anijszaad bevriezen>
<bij gebrek aan limoenrasp>
<of toch maar gewoon wodka met niks>
  zondag 18 juni 2006 @ 22:25:50 #21
117103 Lambiek12
Wanna play?
pi_38985032
Nou.....

Ketel 1 (Jonge jenever) is als hij top is 35%...

Maar die bevriesd op het werk regelmatig tijdens de zomers in de vriezer hoor je kent het wel vriezerdeurtje open, dicht, open, dicht. Het kastje loop heel de dag te horren om te koelen en op een gegeven moment is alles ijs...

Jenever, wodka, bitters.
  maandag 19 juni 2006 @ 00:08:16 #22
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_38989117
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 20:41 schreef Woldo het volgende:
Wij hebben nooit drank in de vriezer.. Koelkast is koud genoeg?
Aquavid is bv niet eens te drinken als het niet uit d vriezer komt, Het verschil tussen vriezer en koelkast is bij sommige dranken wel erg bepalend.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 19 juni 2006 @ 00:54:11 #23
122446 Corksterr
AFC Ajax till I die.
pi_38990207
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.

Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
Wie zijn billen brandt, mag blij zijn dat hij niet andersom stond.
pi_39281008
Apfelkorn uit de vriezer! Heerlijk met ijsschaafsel wat er dan bij zit
pi_62077179
kick
bevriest apfelkorn niet helemaal, als je de fles in de vriezer doet?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')