Euuuhmm...quote:Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
Dat sommetje klopt niet... En ik betwijfel ook of het zou kloppen als je erin verwerkt dat alcohol en water een verschillende temperatuurscoëfficiënt hebben. Maar, hoe dan ook: vanaf 20% bevriest alcohol inderdaad niet meer in de vriezer. (Proefondervindelijk vastgesteld)quote:Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
Dat is al snel met minus temperaturen in de vriezer.quote:Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
quote:
Oude ja, jonge hoort gewoon uit de koelkast.quote:Op donderdag 15 juni 2006 14:59 schreef staaltje het volgende:
Oude jenever uit de diepvries!? Je bedoelt hopelijk jonge! Ik ga mn Rutte 7 echt niet koelen!
Aquavid is bv niet eens te drinken als het niet uit d vriezer komt, Het verschil tussen vriezer en koelkast is bij sommige dranken wel erg bepalend.quote:Op donderdag 15 juni 2006 20:41 schreef Woldo het volgende:
Wij hebben nooit drank in de vriezer.. Koelkast is koud genoeg?![]()
quote:Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
bij mij niet altijd. Soms is ie hard bevroren binnen een dag, en soms na een week nog niet.quote:Op donderdag 2 oktober 2008 14:31 schreef MissyMirjaM het volgende:
kick
bevriest apfelkorn niet helemaal, als je de fles in de vriezer doet?
Vermenigvuldigen met 0,quote:Op donderdag 15 juni 2006 14:51 schreef djexplo het volgende:
Valt vrij simpel uit te rekenen, vriespunt van alchol is (-114 °C), van water (0°C).
Bij 20% alcohol is het vriespunt van de drank dus 0.2 * -114 + 0.8 * 0 = -22 graden.
Bij 40% alcohol is het vriespunt dus 0.4 * -114 + 0.6 * 0 = -44 graden.
Simpel gezien moet het persentage alcohol in een fles drank dus hoger zijn dan de diepvriestempratuur...
-18 is normaler..quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 14:29 schreef Captain_Fabulous het volgende:
- 28 is wat extreem voor dee meeste keukenvriezers geloof ik?
*sorry kan het niet laten*quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 14:29 schreef Captain_Fabulous het volgende:
- 28 is wat extreem voor dee meeste keukenvriezers geloof ik?
Ik heb vannacht rondgelopen in een cel van -40 gradenquote:Op vrijdag 3 oktober 2008 14:29 schreef Captain_Fabulous het volgende:
- 28 is wat extreem voor dee meeste keukenvriezers geloof ik?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |