quote:Op vrijdag 22 oktober 2010 22:34 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik vind het altijd zo fijn als het avond is, en de barbecue staat aan. Altijd met een warme vest heerlijk eten. Helaas hebben we geen bbq, maar onze oom wel, gelukkig mogen we hem wel eens lenen.
quote:Op zaterdag 23 oktober 2010 07:39 schreef Xlarge het volgende:
vanavond gaat de Weber weer aan.
Ik heb een hele runderhaas die er in zijn geheel op gaat tot een kerntemperatuurn van 54 graden, met een stuk appelhout die al in de wijn ligt.
3.5 kilo spareribs, en een boel sate.![]()
quote:Het was voor aardig wat man, alles was goed gegaan en alles was opOp zaterdag 23 oktober 2010 12:43 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
![]()
voor hoeveel man maak je?
Online kan je het veel krijgen, maar ook in veel kookwinkels.quote:Op woensdag 8 december 2010 14:16 schreef Vleyczejtur het volgende:
Van de week 2 keer ge BBQ't. Lamssteak en eendenborst gefixt. Binnenkort even een groot stuk vlees BBQen, weet iemand waar je rookhout kan kopen in Nederland?
Hij staat niet meer elk weekend aan. November / december is voor mij nogal druk..... Heb wel wat geBBQed, maar was het vermelden niet waard. Voornamelijk biefstukken op de BGE Mini.quote:Op woensdag 8 december 2010 13:00 schreef Xlarge het volgende:
Schop
Loopt een beetje slecht nu, het bbq topic, laat iedereen het afweten door een beetje kou en sneeuw ?
Schranseman en Macfterret ook ?
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.quote:Op woensdag 8 december 2010 22:02 schreef pavv het volgende:
op het bbqforum vind je wel wat links naar de diverse bbq winkels... en die verkopen rookhout snippers in veel soorten en smaken... http://www.bbqforum.nl/forum/
Zaterdag weer een Ossenhaas in een doek op open vuur bereiden. Lomo al Trappo voor de Googlelaars
Ik ben wel eens op een feestje geweest waar ze dat met een varken aan het spit deden. Op een zelfgemaakte bbq. Het spit werd dan gedraait met een ketting en een motortje. Maar daar waren dan ook 4 slagers die daarna het varken onder handen namen om het in stukkken te snijden. Het varken was natuurlijk al helemaal ontdaan van alles wat je niet kan eten, behalve zijn kop.quote:Op donderdag 9 december 2010 12:39 schreef Vleyczejtur het volgende:
Trouwens, heeft 1 van jullie wel eens een heel lam of varken "geBBQt"? Ik heb al wel op internet gezien hoe je (een varken) dit kan doen, maar dan heb je een hele grote smoker hebben, die heb ik dus niet. Heeft iemand ervaring met een varken of lam van het spit?
Google hier eens op zou ik zeggen.quote:Op donderdag 9 december 2010 13:55 schreef Vleyczejtur het volgende:
Het voorbereiden (organen ed. verwijderen) en het dier achteraf in stukken snijden moet wel gaan lukken denk ik. Ik heb alleen geen idee hoelang zoiets duurt aan het spit en hoe je dit het beste kunt doen.
wat denk je van wat Texas chili, samen met wat spare ribs.quote:Op donderdag 9 december 2010 16:27 schreef motorbloempje het volgende:
goeie schop van dit topic
wij gaan met oud en nieuw barbecueën!
Iemand nog een idee voor 'typisch winterse' barbecue gerechten?
Dat kan , ik vind chili erg lekker bij spareribs, vooral met kou, maar dat is persoonlijk.quote:Op donderdag 9 december 2010 16:55 schreef motorbloempje het volgende:
Spare ribs komen er zekermet honing-ketjap-marinade
die chili is niet echt mijn ding vrees ik..
De doek blijft droog (of evt als je wilt kun je er nog sterke drank overheen gieten...meer vlammen!) en vergaat in het vuur... de zoutlaag in de doek verandert in een zoutkorst....quote:Op donderdag 9 december 2010 08:31 schreef Xlarge het volgende:
[..]
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.
Wellicht dat ik een haas aankomende zaterdag zo probeer.
Maar is het de bedoeling dat je de doek natmaakt, met bier of wijn oid ?
Anders blijft er toch weinig van het doek over lijkt me, en wat voor soort doek gebruik je dan ?
Done.quote:Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:
even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.quote:Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:
Vaak zijn deze apparaten zelf gebouwd.
even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
Een mod die op haar strepen gaat staan over zoiets, die hoeft daar geen bericht aan vuil te maken.quote:Op vrijdag 17 december 2010 17:08 schreef Mirjam het volgende:
[..]
voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.
ik laat deze nu staan omdat je al heel lang meegaat, maar hou dat ff in je achterhoofd aub
een heel varken?quote:Op maandag 13 december 2010 12:11 schreef Vleyczejtur het volgende:
Woah, respectwaardige foto's!
Weet iemand trouwens waar je een spit kan kopen om een heel lam of varken (speenvarken) op kan klaarmaken?
ik hoop het niet, ik geniet altijd wel van die verslagenquote:Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
Thnx voor je reactie en het meenemen naar dit topic!quote:Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:
Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?
(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )
Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
ik had me al gemeld op het bbq forum.quote:Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:48 schreef Tezz het volgende:
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!
de mijne had die regel ook. Heb hem om weten te praten dankzij de Beercan-chicken....quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Dat heet midlife-crisis. Als ie ook ineens een motor wil gaan kopen moet je op gaan passen. Maar het waait in elk geval over!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:48 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel.
Maar sinds dit jaar wil hij dat ineens niet meer.
Misschien moet ik maar in relatietherapie gaan.
Vreemde dump, een recept voor Shaslicks.quote:
Waar heb je die groene pepers vandaan? Ik zoek dit soort pepers, die je ook terug vindt op bijv. de Subway broodjes.quote:Op woensdag 23 maart 2011 17:15 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden.
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 07:07 schreef macferret het volgende:
Lekker hoor!
maar eh, zie ik nou briketjes?
Een pizza is lekkerder boven houtskoolquote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:41 schreef Zigger het volgende:
[..]
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?
Wij ws ookquote:Op vrijdag 25 maart 2011 08:35 schreef motorbloempje het volgende:
Vanavond de eerste keer ín dit jaar barbecueen!
Ik weet het nog niet helemaal, het zou eerst hier in de buurt worden gehouden, maar die locatie gaat toch niet door.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:37 schreef piepkuiken21 het volgende:
wie gaat er naar het nose tot tail evenement in mei?
voor wanneer kan ik reserveren?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)quote:Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:
Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?
(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )
Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Bij mij helaas toch ook een beetje uitgedroogd, ik had hem toch korter moeten doenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:21 schreef macferret het volgende:
Hoe was je pibil? heb het ooit 1x proberen te maken, maar dat was een major fail.... helemaal uitgedroogd.
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaarquote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:14 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)
Nu valt dat natuurlijk in het niet bij de echte jongens, maar zou je met zo'n ding nog een beetje kunnen spelen om te zien of het bevalt.
En zo ja, wat kun je er mee?Ik begrijp lang en laag koken (low 'n slow), maar waar moetik dan aan denken, spareribs die nu een uur of 4/5 in de oven gaan? Maar dan in dat ding met het added benefit van een rook smaak?
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Is zo'n ProQ vergelijkbaar met een weber smoker??quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Ja maar, we barbecuen meestal met z'n 2-en. Het is niet zo dat we voor elke barbecue allemaal mensen uitnodigen, aangezien we in de zomer 1 a 2 keer per week barbecuen.quote:Op maandag 28 maart 2011 15:34 schreef Redcoon het volgende:
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?
Ga er ook niet vanuit dat hij het langer dan 6 maanden uithoudt, of hij roest van ellende uit elkaar, of ik stap inderdaad over naar een beter versie, maar heb 'm toch gekocht om eens te kijken of het was is, alvorens meer dan een paar honderd euro uit te geven.quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelenquote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:19 schreef macferret het volgende:
2 roosters om idd meer te kunnen roken
bak is ten eerste een hitte schild, zo heb je dus niet de vlammen op je eten, maar gaat de hitte indirect langs de schaal. schaal kan je idd vullen met water, dit om de temperatuur beter te regelen, nadeel is alleen dat al het vet in deze bak drupt en zich vermengt met water, erg leuk om schoon te maken. Ik heb er geen water in, maar een terra cotta schaal (tuincentrum) ingepakt in alluminiumfolie, de schaal is dikwandig en houdt dus ook goed temperatuur vast en schoonmaken is een kwestie van folie weggooien en nieuwe folie om de schaal te doen.
o ja, de barbecook is niet geweldig, maar is wel makelijk dubbel te vouwen (past ie beter in de grijze bak) de ProQ is een veel betere smoker en redelijk goed te vergelijken met de weber variant.
@macferret, mag ik vragen wat er in die rode schaal zit op foto 6? Een aardappel-bijgerechtje?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Klinkt erg goed!quote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:47 schreef macferret het volgende:
yep, aardappels, eigengemaakte bacon, kruiden, ui lekker laten garen en als het klaar is gaat er een sausje van wochestershire, mayo en mosterd overheen, heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |