abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 8 februari 2011 @ 19:48:53 #52
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92515571
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 18:48 schreef Tezz het volgende:
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!
Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel. ;)

Maar sinds dit jaar wil hij dat ineens niet meer. ;(

Misschien moet ik maar in relatietherapie gaan. :P
pi_92549816
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen :D, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.

Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan. :)
de mijne had die regel ook. Heb hem om weten te praten dankzij de Beercan-chicken....
pi_92550843
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 19:48 schreef Yu-Kee het volgende:

[..]

Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel. ;)

Maar sinds dit jaar wil hij dat ineens niet meer. ;(

Misschien moet ik maar in relatietherapie gaan. :P
Dat heet midlife-crisis. Als ie ook ineens een motor wil gaan kopen moet je op gaan passen. Maar het waait in elk geval over! :P
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_93021518
Vandaag wat ribben low en slow gerookt.
6 uur op appelhout, met een Kentucky Bourbon Sauce.
Hij was goed, mijn dochter kon het beamen



  vrijdag 4 maart 2011 @ 22:43:56 #56
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_93666688
Hier ligt een procureur van 3 kilo op de BBQ (een Weber Smokey Mountain, een zogenaamde bulletsmoker). Ik schat dat het een uurtje of 16 duurt voordat hij klaar is, dus zo rond 14:00 - 15:00 uur morgen kan hij er van af. Dan een uurtje rusten, dan met twee vorken uit elkaar trekken en dan heb je dus pulled pork.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 4 maart 2011 @ 22:50:46 #57
128548 pavv
The computer says NO
pi_93667073
niet vergeten een mooie coleslaw te maken he!

ben helaas niet thuis vandaag, anders was zeker de Q aangegaan... super mooi winterweertje!
pi_93696404
Lekker S. maak je nog even foto van de pp morgen ?
pi_93727843
binnenkort een vat open snijden en er een BBQ van maken!
  maandag 7 maart 2011 @ 21:04:49 #60
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_93787822
Er hier wat foto's van de pulled pork (pp). Vond de southwest rub erg lekker. Daar zit komijn in en dat combineert erg goed met de wash (bier/olie/rub). De texas style bbq saus was helemaal lekker. Ondanks de plons azijn een mooie smaak. Kwam waarschijnlijk door het stukje bark (ja dat zwarte aan de buitenkant en nee dat is niet verbrand) in de saus. Recept en verhaaltje.



Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_93855312
spam is niet gewenst op fok

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 09-03-2011 13:26:04 ]
pi_93856127
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 12:27 schreef jdg73 het volgende:

Ingrediënten
Shaslick recept
Vreemde dump, een recept voor Shaslicks.
En dan begrijp ik hem ook niet eens, eerst kant en klare kopen, en daar dan weer kip aan rijgen ?

Plus ik denk dat de meeste mensen die hier posten wel weten hoe ze de bbq moeten aankrijgen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Mirjam op 09-03-2011 13:26:13 ]
pi_93857003
spam is niet gewenst op fok

[ Bericht 95% gewijzigd door Mirjam op 09-03-2011 13:25:45 ]
  woensdag 16 maart 2011 @ 22:45:09 #64
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
  donderdag 17 maart 2011 @ 10:15:48 #65
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94229432
Helemaal goud dat Creme brulee filmpje ^O^
  vrijdag 18 maart 2011 @ 09:41:30 #66
128548 pavv
The computer says NO
pi_94279866
hmmmmmm Brûlée! :Y)

geweldig... en dat geluid ook! TSZZZZGGGGGGG.
pi_94284385
Super vet!
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:15:14 #68
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_94517353
Ook gepost in het [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8, maar ach het is op een BBQ gemaakt dus ook hier maar even laten zien.

Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden. BBQ flink opgestookd en branden die hap. Resultaat was een heerlijke pizza met teveel beleg, dus we zaten erg snel vol. Qua uiterlijk was hij ook niet moeders mooiste.. Maar erg tevreden met deze eerste keer en zeker voor herhaling vatbaar!!

Lang verhaal hier

Ringetje maken van kolen:


Pizzasteen op de bbq


Pizza op de steen:


En genieten:
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 25 maart 2011 @ 07:07:29 #69
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94586530
Lekker hoor!

maar eh, zie ik nou briketjes?
pi_94587108
Ik zie idd wat Weber bricketjes, maar ook wat houtskool volgens mij. :)
pi_94587284
Vanavond de eerste keer ín dit jaar barbecueen! Vorige keer was nog net op 31 december ;)

gewoon simpel, dat wel :) met wat verse burgers en lamsribjes.
Ja doei.
pi_94590376
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:15 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden.
Waar heb je die groene pepers vandaan? Ik zoek dit soort pepers, die je ook terug vindt op bijv. de Subway broodjes.
pi_94590441
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 07:07 schreef macferret het volgende:
Lekker hoor!

maar eh, zie ik nou briketjes?
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?
pi_94591088
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 10:41 schreef Zigger het volgende:

[..]

Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?
Een pizza is lekkerder boven houtskool
pi_94591407
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 08:35 schreef motorbloempje het volgende:
Vanavond de eerste keer ín dit jaar barbecueen!
Wij ws ook O+ En anders als we lui zijn wordt het toko-food, ook lekker, maar er gaat niks boven bbq-en O+

Dit jaar kan ik ook bij mij thuis bbq-en want ik heb er sinds een tijdje eentje, lekker krap op de galerij :')
pi_94594637
wie gaat er naar het nose tot tail evenement in mei?
pi_94594925
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 12:37 schreef piepkuiken21 het volgende:
wie gaat er naar het nose tot tail evenement in mei?
Ik weet het nog niet helemaal, het zou eerst hier in de buurt worden gehouden, maar die locatie gaat toch niet door.
Nu is het nog even aankijken, er gaan wel wat bekenden iig.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 13:16:29 #78
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_94595953
Briketten zaten inderdaad bij mijn nieuwe starter. Ik gebruik zelf eigenlijk nooit briketten, vind houtskool leuker en lekkerder.

Die groene pepers komen uit een potje bij de mexicaanse spullen uit de Jumbo. Als jouw Jumbo die niet heeft moet je er om vragen. dan heb je ze zeker een week later.

O, ja, Ik ben er bij bij het nose to tail. Ga waarschijnlijk paling roken dan.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:27:53 #79
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94616606
Damn, ik eet geen paling, alleen als die bij schransemans vandaan komt, en ik ga het nose to tail niet redden... damn damn
pi_94616943
aanrader:

hamburgers gemaakt van rundergehakt met een sjalotje, wat peper en zout, eierdooier en wat broodkruim gevuld met gorgonzola O+ :9
Ja doei.
  vrijdag 25 maart 2011 @ 21:37:42 #81
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94617214
quote:
voor wanneer kan ik reserveren? :9~
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  Moderator vrijdag 25 maart 2011 @ 23:30:52 #83
45833 crew  Fogel
pi_94623576
Mijn BBQ is nog niet sneeuwvrij, maar zogauw die dat is, begint mijn seizoen :)
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2025:Zuid-Amerika, Nederland, Chicago, Washington, Nederland, Kroatië, Slovenië, Parijs/Brussel/Nijmegen/Kopenhagen
TRV 2024:Nederland, UK, Nederland, Denemarken, UK, Nederland, Noord-Noorwegen, Nederland, Atlanta
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
pi_94630605
macferret, die haas ziet er goed uit, maar wat zit er nu op ?
pi_94633531
Vandaag wordt het Puerco Pibil,
een stuk procureur klein gesneden, en dat wordt zo in het bananenblad klaargemaakt.
De anatto zaadjes waren nog lastig te vinden, ik moest er een week of twee naar zoeken

De bbq gaat zo rond twaalf uur aan :)



edit, het kan erop



beetje appelhout voor de rook

[ Bericht 10% gewijzigd door Xlarge op 26-03-2011 12:51:48 ]
pi_94648207
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:

Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?

(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )


Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)
Nu valt dat natuurlijk in het niet bij de echte jongens, maar zou je met zo'n ding nog een beetje kunnen spelen om te zien of het bevalt.
En zo ja, wat kun je er mee? :) Ik begrijp lang en laag koken (low 'n slow), maar waar moetik dan aan denken, spareribs die nu een uur of 4/5 in de oven gaan? Maar dan in dat ding met het added benefit van een rook smaak?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  zaterdag 26 maart 2011 @ 20:21:28 #87
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94650950
@xlarge, ossenhaas, in een jasje van heel fijngehakte kastanje champignons.
Hoe was je pibil? heb het ooit 1x proberen te maken, maar dat was een major fail.... helemaal uitgedroogd.
pi_94702465
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 20:21 schreef macferret het volgende:
Hoe was je pibil? heb het ooit 1x proberen te maken, maar dat was een major fail.... helemaal uitgedroogd.
Bij mij helaas toch ook een beetje uitgedroogd, ik had hem toch korter moeten doen ;(
Ach ja, weer wat geleerd voor de volgende keer.
  maandag 28 maart 2011 @ 11:10:08 #89
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_94706074
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 maart 2011 19:14 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)
Nu valt dat natuurlijk in het niet bij de echte jongens, maar zou je met zo'n ding nog een beetje kunnen spelen om te zien of het bevalt.
En zo ja, wat kun je er mee? :) Ik begrijp lang en laag koken (low 'n slow), maar waar moetik dan aan denken, spareribs die nu een uur of 4/5 in de oven gaan? Maar dan in dat ding met het added benefit van een rook smaak?
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 28 maart 2011 @ 15:34:53 #90
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94716146
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen :D, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.

Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan. :)
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp? :P
pi_94716887
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Is zo'n ProQ vergelijkbaar met een weber smoker??
  maandag 28 maart 2011 @ 15:55:23 #92
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_94717131
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 15:34 schreef Redcoon het volgende:
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp? :P
Ja maar, we barbecuen meestal met z'n 2-en. Het is niet zo dat we voor elke barbecue allemaal mensen uitnodigen, aangezien we in de zomer 1 a 2 keer per week barbecuen.

En om dan in m'n eentje te gaan barbecuen... :') Maar vorige week woensdag heb ik hem dan tóch zo ver gekregen! O+
pi_94763993
quote:
1s.gif Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Ga er ook niet vanuit dat hij het langer dan 6 maanden uithoudt, of hij roest van ellende uit elkaar, of ik stap inderdaad over naar een beter versie, maar heb 'm toch gekocht om eens te kijken of het was is, alvorens meer dan een paar honderd euro uit te geven.

Heb 'm net in elkaar gezet, maar moet nog even kijken wat waar voor dient :) Deksel en bodem met houtskool plaat spreekt voor zich, maar waarom twee roosters met onder het onderste rooster een schaal? (vooral die schaal). Maar eens op het net zoeken naar tips en instructies :)

-EDIT-
Ik zie dat die schaal is om water in te doen, neem aan tegen het vet en om de temperatuur wat stabieler te krijgen en ik heb twee roosters om simpelweg twee keer meer te koken...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 29 maart 2011 @ 20:19:28 #94
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94776507
2 roosters om idd meer te kunnen roken
bak is ten eerste een hitte schild, zo heb je dus niet de vlammen op je eten, maar gaat de hitte indirect langs de schaal. schaal kan je idd vullen met water, dit om de temperatuur beter te regelen, nadeel is alleen dat al het vet in deze bak drupt en zich vermengt met water, erg leuk om schoon te maken. Ik heb er geen water in, maar een terra cotta schaal (tuincentrum) ingepakt in alluminiumfolie, de schaal is dikwandig en houdt dus ook goed temperatuur vast en schoonmaken is een kwestie van folie weggooien en nieuwe folie om de schaal te doen.

o ja, de barbecook is niet geweldig, maar is wel makelijk dubbel te vouwen (past ie beter in de grijze bak) de ProQ is een veel betere smoker en redelijk goed te vergelijken met de weber variant.
pi_94777154
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 20:19 schreef macferret het volgende:
2 roosters om idd meer te kunnen roken
bak is ten eerste een hitte schild, zo heb je dus niet de vlammen op je eten, maar gaat de hitte indirect langs de schaal. schaal kan je idd vullen met water, dit om de temperatuur beter te regelen, nadeel is alleen dat al het vet in deze bak drupt en zich vermengt met water, erg leuk om schoon te maken. Ik heb er geen water in, maar een terra cotta schaal (tuincentrum) ingepakt in alluminiumfolie, de schaal is dikwandig en houdt dus ook goed temperatuur vast en schoonmaken is een kwestie van folie weggooien en nieuwe folie om de schaal te doen.

o ja, de barbecook is niet geweldig, maar is wel makelijk dubbel te vouwen (past ie beter in de grijze bak) de ProQ is een veel betere smoker en redelijk goed te vergelijken met de weber variant.
Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelen :)
Uiteindelijk komt er een groot groen ei in de tuin, maar die uitgave kan ik mijzelf nog niet uitleggen :D
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  dinsdag 29 maart 2011 @ 20:41:42 #96
71048 Tokay
makes your day!
pi_94777925
quote:
@macferret, mag ik vragen wat er in die rode schaal zit op foto 6? Een aardappel-bijgerechtje?
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
  dinsdag 29 maart 2011 @ 20:44:17 #97
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94778073
Logisch, het heeft er natuurlijk ook mee te maken hoe vaak je iets gebruikt. BGE is iets geweldigs, maar staat (nog) niet op mijn verlanglijstje, ik ben nog heel blij met mijn 4 (oh dat klinkt ineens best veel) webers.
  dinsdag 29 maart 2011 @ 20:47:08 #98
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94778256
yep, aardappels, eigengemaakte bacon, kruiden, ui lekker laten garen en als het klaar is gaat er een sausje van wochestershire, mayo en mosterd overheen, heerlijk!
  dinsdag 29 maart 2011 @ 20:55:50 #99
71048 Tokay
makes your day!
pi_94778784
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 maart 2011 20:47 schreef macferret het volgende:
yep, aardappels, eigengemaakte bacon, kruiden, ui lekker laten garen en als het klaar is gaat er een sausje van wochestershire, mayo en mosterd overheen, heerlijk!
Klinkt erg goed!
Die aardappels, moeten die een beetje voorgekookt, of gaan ze rauw in blokjes de schaal in?
En welke kruiden gebruik je?
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
  dinsdag 29 maart 2011 @ 21:26:36 #100
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94780859
Nou vooruit dan maar!
uit het big bob gibson's bbq boek (een must have!)
grilled potato salad

8 dikke plakken bacon
een paar rode aardappels rauw in blokjes gesneden (met schil)
1 grote ui in repen gesneden
rub:
1 theelepel zout
1 ruime theelepel zwarte peper
1 theelepel parika
1 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel gedroogde thym
1/4 theelepel gedroogde rozemarijn
1/8 theelepel selderijzaad (laat ik vaak weg, heb ik niet in huis)

bak de plakken bacon goed uit in een koekepan
verwijder de bacon en doe de aardappels en de ui in de koekepan (niet meer op het vuur) en roer dit goed door het baconvet.

meng alle kruiden in een schaaltje en voeg hier de aardappels en ui aan toe en meng dit goed door mekaar. het mengsel (zonder de bacon, die laat je gewoon op het aanrecht staan) doe je in een pannetje en zet het op het bbq rooster, boven de kooltjes, temperatuur van de bbq ong 225C voor ong 30 minuten, om de 5 a 10 minuten goed doorroeren. (hoe kleiner de aardappels zijn gesneden, hoe eerder gaar uiteraard)

Ondertussen snij je de bacon in kleine stukjes en meng je alvast de dressing

Dressing
5,5 eetlepel mayonaise
2 eetlepels dijon mosterd
2 theelepels worchestershire saus

Als de aardappels gaat zijn, meng je de bacon er door heen en de dressing.
Meestal heb je niet alle dressing nodig, je kan het ook zonder dressing serveren en iedereen zelf de dressing toe laten voegen

eet smakelijk!
  dinsdag 29 maart 2011 @ 21:44:26 #101
71048 Tokay
makes your day!
pi_94782175
Bedankt dat je de moeite hebt genomen het recept uit te schrijven, macferret!
Zaterdag wordt het heerlijk barbecueweer, dus dan ga ik dit gerechtje maken. :Y)
"Are we going to be friends forever?", asked Piglet. "Even longer", Pooh answered.
- A.A. Milne, Winnie the Pooh
  woensdag 30 maart 2011 @ 06:53:10 #102
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94795882
no problem, , vind het ook een beetje flauw om gelijk mensen naar mijn blog door te verwijzen!
en daar staat hij trouwens nog niet op...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')