Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel.quote:Op dinsdag 8 februari 2011 18:48 schreef Tezz het volgende:
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!
de mijne had die regel ook. Heb hem om weten te praten dankzij de Beercan-chicken....quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Dat heet midlife-crisis. Als ie ook ineens een motor wil gaan kopen moet je op gaan passen. Maar het waait in elk geval over!quote:Op dinsdag 8 februari 2011 19:48 schreef Yu-Kee het volgende:
[..]
Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel.
Maar sinds dit jaar wil hij dat ineens niet meer.
Misschien moet ik maar in relatietherapie gaan.
Vreemde dump, een recept voor Shaslicks.quote:
Waar heb je die groene pepers vandaan? Ik zoek dit soort pepers, die je ook terug vindt op bijv. de Subway broodjes.quote:Op woensdag 23 maart 2011 17:15 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden.
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 07:07 schreef macferret het volgende:
Lekker hoor!
maar eh, zie ik nou briketjes?
Een pizza is lekkerder boven houtskoolquote:Op vrijdag 25 maart 2011 10:41 schreef Zigger het volgende:
[..]
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?
Wij ws ookquote:Op vrijdag 25 maart 2011 08:35 schreef motorbloempje het volgende:
Vanavond de eerste keer ín dit jaar barbecueen!
Ik weet het nog niet helemaal, het zou eerst hier in de buurt worden gehouden, maar die locatie gaat toch niet door.quote:Op vrijdag 25 maart 2011 12:37 schreef piepkuiken21 het volgende:
wie gaat er naar het nose tot tail evenement in mei?
voor wanneer kan ik reserveren?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)quote:Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:
Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?
(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )
Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Bij mij helaas toch ook een beetje uitgedroogd, ik had hem toch korter moeten doenquote:Op zaterdag 26 maart 2011 20:21 schreef macferret het volgende:
Hoe was je pibil? heb het ooit 1x proberen te maken, maar dat was een major fail.... helemaal uitgedroogd.
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaarquote:Op zaterdag 26 maart 2011 19:14 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Om hier nog even op door te gaan, ik zag bij een tuincentrum een "smoker" staan van een euro of 40/50. Low budget dus, van het type watersmoker (als ik brambbq.nl mag geloven)
Nu valt dat natuurlijk in het niet bij de echte jongens, maar zou je met zo'n ding nog een beetje kunnen spelen om te zien of het bevalt.
En zo ja, wat kun je er mee?Ik begrijp lang en laag koken (low 'n slow), maar waar moetik dan aan denken, spareribs die nu een uur of 4/5 in de oven gaan? Maar dan in dat ding met het added benefit van een rook smaak?
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?quote:Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.
Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan.
Is zo'n ProQ vergelijkbaar met een weber smoker??quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Ja maar, we barbecuen meestal met z'n 2-en. Het is niet zo dat we voor elke barbecue allemaal mensen uitnodigen, aangezien we in de zomer 1 a 2 keer per week barbecuen.quote:Op maandag 28 maart 2011 15:34 schreef Redcoon het volgende:
Dan doe je het toch zonder je vriend zijn hulp?
Ga er ook niet vanuit dat hij het langer dan 6 maanden uithoudt, of hij roest van ellende uit elkaar, of ik stap inderdaad over naar een beter versie, maar heb 'm toch gekocht om eens te kijken of het was is, alvorens meer dan een paar honderd euro uit te geven.quote:Op maandag 28 maart 2011 11:10 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Als je die smoker nu koopt kan je er een seizoen plezier van hebben. Maar die dingen hebben nogal dunne wandjes en zijn dus erg lastig op temp te houden, terwijl dat is waar je een smoker voor koopt. Maar om een keer te proberen kan geen kwaad. Besef wel dat als je het leuk vind je erg snel een stevigere wil. Een ProQ bijvoorbeeld, die zijn trouwens erg betaalbaar
Het is ook meer een testje of me het bevalt om in plaats van de oven 5 uur aan te hebben, ik mijn ribben e.d. nu in tuin klaar maak. Bevalt het, dan komt er snel een betere voor in de plaats, maar moet ook mijn wederhelft overtuigen om een paar honderd euro te spenderen aan een bbq en de snelste manier is een goede maaltijd voor te schotelenquote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:19 schreef macferret het volgende:
2 roosters om idd meer te kunnen roken
bak is ten eerste een hitte schild, zo heb je dus niet de vlammen op je eten, maar gaat de hitte indirect langs de schaal. schaal kan je idd vullen met water, dit om de temperatuur beter te regelen, nadeel is alleen dat al het vet in deze bak drupt en zich vermengt met water, erg leuk om schoon te maken. Ik heb er geen water in, maar een terra cotta schaal (tuincentrum) ingepakt in alluminiumfolie, de schaal is dikwandig en houdt dus ook goed temperatuur vast en schoonmaken is een kwestie van folie weggooien en nieuwe folie om de schaal te doen.
o ja, de barbecook is niet geweldig, maar is wel makelijk dubbel te vouwen (past ie beter in de grijze bak) de ProQ is een veel betere smoker en redelijk goed te vergelijken met de weber variant.
@macferret, mag ik vragen wat er in die rode schaal zit op foto 6? Een aardappel-bijgerechtje?quote:Op vrijdag 25 maart 2011 21:37 schreef macferret het volgende:
hier nog wat foto's
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Klinkt erg goed!quote:Op dinsdag 29 maart 2011 20:47 schreef macferret het volgende:
yep, aardappels, eigengemaakte bacon, kruiden, ui lekker laten garen en als het klaar is gaat er een sausje van wochestershire, mayo en mosterd overheen, heerlijk!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |