abonnement Unibet Coolblue
pi_92512813
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen :D, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.

Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan. :)
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  dinsdag 8 februari 2011 @ 19:48:53 #52
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92515571
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 18:48 schreef Tezz het volgende:
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!
Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel. ;)

Maar sinds dit jaar wil hij dat ineens niet meer. ;(

Misschien moet ik maar in relatietherapie gaan. :P
pi_92549816
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen :D, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.

Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan. :)
de mijne had die regel ook. Heb hem om weten te praten dankzij de Beercan-chicken....
pi_92550843
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 19:48 schreef Yu-Kee het volgende:

[..]

Nou, andere jaren wilde hij ook wel barbecuen als het kouder was hoor. We hebben zelfs een keer gebarbecued met -10. Veel whiskey erbij, dat wel. ;)

Maar sinds dit jaar wil hij dat ineens niet meer. ;(

Misschien moet ik maar in relatietherapie gaan. :P
Dat heet midlife-crisis. Als ie ook ineens een motor wil gaan kopen moet je op gaan passen. Maar het waait in elk geval over! :P
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_93021518
Vandaag wat ribben low en slow gerookt.
6 uur op appelhout, met een Kentucky Bourbon Sauce.
Hij was goed, mijn dochter kon het beamen



  vrijdag 4 maart 2011 @ 22:43:56 #56
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_93666688
Hier ligt een procureur van 3 kilo op de BBQ (een Weber Smokey Mountain, een zogenaamde bulletsmoker). Ik schat dat het een uurtje of 16 duurt voordat hij klaar is, dus zo rond 14:00 - 15:00 uur morgen kan hij er van af. Dan een uurtje rusten, dan met twee vorken uit elkaar trekken en dan heb je dus pulled pork.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 4 maart 2011 @ 22:50:46 #57
128548 pavv
The computer says NO
pi_93667073
niet vergeten een mooie coleslaw te maken he!

ben helaas niet thuis vandaag, anders was zeker de Q aangegaan... super mooi winterweertje!
pi_93696404
Lekker S. maak je nog even foto van de pp morgen ?
pi_93727843
binnenkort een vat open snijden en er een BBQ van maken!
  maandag 7 maart 2011 @ 21:04:49 #60
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_93787822
Er hier wat foto's van de pulled pork (pp). Vond de southwest rub erg lekker. Daar zit komijn in en dat combineert erg goed met de wash (bier/olie/rub). De texas style bbq saus was helemaal lekker. Ondanks de plons azijn een mooie smaak. Kwam waarschijnlijk door het stukje bark (ja dat zwarte aan de buitenkant en nee dat is niet verbrand) in de saus. Recept en verhaaltje.



Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_93855312
spam is niet gewenst op fok

[ Bericht 97% gewijzigd door Mirjam op 09-03-2011 13:26:04 ]
pi_93856127
quote:
1s.gif Op woensdag 9 maart 2011 12:27 schreef jdg73 het volgende:

Ingrediënten
Shaslick recept
Vreemde dump, een recept voor Shaslicks.
En dan begrijp ik hem ook niet eens, eerst kant en klare kopen, en daar dan weer kip aan rijgen ?

Plus ik denk dat de meeste mensen die hier posten wel weten hoe ze de bbq moeten aankrijgen.

[ Bericht 7% gewijzigd door Mirjam op 09-03-2011 13:26:13 ]
pi_93857003
spam is niet gewenst op fok

[ Bericht 95% gewijzigd door Mirjam op 09-03-2011 13:25:45 ]
  woensdag 16 maart 2011 @ 22:45:09 #64
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
  donderdag 17 maart 2011 @ 10:15:48 #65
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_94229432
Helemaal goud dat Creme brulee filmpje ^O^
  vrijdag 18 maart 2011 @ 09:41:30 #66
128548 pavv
The computer says NO
pi_94279866
hmmmmmm Brûlée! :Y)

geweldig... en dat geluid ook! TSZZZZGGGGGGG.
pi_94284385
Super vet!
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:15:14 #68
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_94517353
Ook gepost in het [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #8, maar ach het is op een BBQ gemaakt dus ook hier maar even laten zien.

Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden. BBQ flink opgestookd en branden die hap. Resultaat was een heerlijke pizza met teveel beleg, dus we zaten erg snel vol. Qua uiterlijk was hij ook niet moeders mooiste.. Maar erg tevreden met deze eerste keer en zeker voor herhaling vatbaar!!

Lang verhaal hier

Ringetje maken van kolen:


Pizzasteen op de bbq


Pizza op de steen:


En genieten:
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 25 maart 2011 @ 07:07:29 #69
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_94586530
Lekker hoor!

maar eh, zie ik nou briketjes?
pi_94587108
Ik zie idd wat Weber bricketjes, maar ook wat houtskool volgens mij. :)
pi_94587284
Vanavond de eerste keer ín dit jaar barbecueen! Vorige keer was nog net op 31 december ;)

gewoon simpel, dat wel :) met wat verse burgers en lamsribjes.
Ja doei.
pi_94590376
quote:
1s.gif Op woensdag 23 maart 2011 17:15 schreef Schranseman het volgende:
Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden.
Waar heb je die groene pepers vandaan? Ik zoek dit soort pepers, die je ook terug vindt op bijv. de Subway broodjes.
pi_94590441
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 07:07 schreef macferret het volgende:
Lekker hoor!

maar eh, zie ik nou briketjes?
Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?
pi_94591088
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 10:41 schreef Zigger het volgende:

[..]

Is dat niet goed? Ik dacht dat briketten juist beter waren omdat deze minder losse as hebben?
Een pizza is lekkerder boven houtskool
pi_94591407
quote:
1s.gif Op vrijdag 25 maart 2011 08:35 schreef motorbloempje het volgende:
Vanavond de eerste keer ín dit jaar barbecueen!
Wij ws ook O+ En anders als we lui zijn wordt het toko-food, ook lekker, maar er gaat niks boven bbq-en O+

Dit jaar kan ik ook bij mij thuis bbq-en want ik heb er sinds een tijdje eentje, lekker krap op de galerij :')
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')