abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 19 maart 2011 @ 09:44:08 #251
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_94325898
quote:
2s.gif Op donderdag 17 maart 2011 15:15 schreef Zoheetik het volgende:
Blauw zakje?
Het is Bruggeman idd. Is dat goed? :P
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ligt aan je oven. In een echte pizzaoven wordt de pizza zo kort gebakken dat de kip van binnen nog rauw kan zijn. Maar ik zou de kip gewoon garen van te voren. Je zou em kunnen pocheren in de bouillon, of in bbqsaus.
Pocheren :+

Dat ga ik dan maar proberen, vanavond. Voor de eerste keer :X
heitieh
  woensdag 23 maart 2011 @ 17:04:54 #252
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_94516950
Gisteren voor het eerst zelf een pizza gemaakt. Uiteraard op de BBQ met een pizzasteen op een Weber keteltje (OTG57). Ik vond het resultaat verbluffend lekker, vooral de korst. Uiteraard had ik er weer veel te veel op gedaan, dus dat ga ik de volgende keer anders doen. Als deeg een kant en klare deeg van de jumbo gebruikt. Pastasaus was simpelweg een blik gepelde tomaten, 2 tenen knoflook en veel Italiaanse kruiden. BBQ flink opgestookd en branden die hap. Resultaat was een heerlijke pizza met teveel beleg, dus we zaten erg snel vol. Qua uiterlijk was hij ook niet moeders mooiste.. Maar erg tevreden met deze eerste keer en zeker voor herhaling vatbaar!!

Lang verhaal hier











Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_94656235
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 maart 2011 08:48 schreef MevrouwPuff het volgende:
Wat je met de restjes kan doen:[...]
Is nog best goed gelukt zo. De basilicum is half over de spaghetti heen gegaan, en de rest was helaas een paar dagen later al verdord. De mozzarella is ook in die spaghetti beland, best een goeie combinatie trouwens. De tomatensaus is gewoon weggegooid, dat was een half pak gezeefde tomaten van 27 cent met wat kruiden erin, dus niet zo heel boeiend. De hamblokjes zijn in een omelet gegaan, net als de helft van de overige champignons. De andere helft heeft men vriendin rauw opgesnoept o.O Bedankt voor de tips! :)
pi_94759881
Ik meld me. Op marktplaats een tweedehands bestron 9016 gekocht voor 8 euri. Hij ziet er helemaal nieuw uit, ben er superblij mee.



En mijn eerste deegje is net aan het rijzen. Heb niet een recept van hier gebruikt (zag dit topic later pas), maargoed op hoop van zegen :). Zie toch dat je het eerst een paar keer moet proberen.



Als ik morgen geen pics post, zijn de pizza's mislukt :P
Wordt de bestron warm aan de onderkant (moet hij op een houten plank of zoiets staan??)
  † In Memoriam † dinsdag 29 maart 2011 @ 14:42:05 #255
91830 MaximusTG
pi_94761782
Nou, daar kan je dan geen buil aan vallen nee! Voor 8 euro wil ik er ook wel zo een ;). Welk recept heb je nu gebruikt dan? Al ideeen wat je voor saus/toppings gaat gebruiken?
Mocht je je nog afvragen hoeveel deeg je per pizza nodig hebt kan je met wat gemeet (van de steen) en gereken (mbv de dough tool : http://pizzamaking.com/dough_calculator.html) wel uitkomen.

Zoals ik al in mn topic over koken voor 11 man geschreven had, was dat een succes. Heb daar dus ook pizza gemaakt. Vorig jaar had ik voor ieder losse pizza's gebakken/orders opgeschreven wat betreft toppings, en dat was me toch een beetje teveel werk. Daarom had ik dit jaar bedacht om plaatpizza's te maken. Ik had toch 2 ovens. Had mn rolmaat meegenomen, en heb mn eigen recept gewoon geschaald naar het oppervlak. Vervolgens er van uit gegaan dat mn vriendin en ik meestal wel 3 pizza's eten met zn tweeen (conservatief belegd) en zo op een getal uitgekomen voor de hoeveelheid deeg. Dit deeg in twee kommen gemaakt. Ruim tijd voor autolyse genomen. Doordat het gewone goedkope tarwebloem was, was het deeg van zichzelf al wat droger dan normaal. Beetje met de hand gekneed en toen met een mixer, langzaam. Opgebold en in de ingevette kommen een dag in de koelkast.
Dag erop 2 uur voor tijd eruit gehaald, elke bol in 5en, en laten rijzen, afgedekt. Saus gemaakt. (helaas had de boodschappenploeg 4 ipv 8 blikken gepelde tomaten gehaald, maar wel extra tomatenpuree) Heb nog geprobeerd wat te maken van die puree icm wat water, kruiden, ketchup, maar ik ging er persoonlijk van over mn nek.
Pizza's met de hand gevormd, met saus ingesmeerd (zeer weinig, moest zuinig zijn) en een paar minuten voorgebakken. Daarna eruit en door de rest laten beleggen. Wat sommige mensen er veel opgooien! Hele zakjes geraspte kaas, handen vol mozzarella..
Maar ze waren wel erg lekker!
pi_94762601
Dat is echt leuk zo met z'n allen pizza maken. Wij hadden ook al zoiets van met kinderen & pizza maken en daarna gaan gamen ofzo :). Ik ga dat ook een keer proberen, het langzame rijzen van deeg. Heb een keer deeg ingevroren en daarna was het veel elastischer.

Het recept had ik hiervandaan: http://klarykoopmans.blogspot.com/2006/10/lucht-en-geduld-de-beste-pizza.html

Qua toppings vind ik dun gesneden champs altijd lekker (die dan een beetje indrogen) en sucuk (turkse worstjes). En kaas. Voor de saus neem ik voor nu even een pot kant&klaar. Het blijft proberen vandaag. Als het goed lukt, ga ik ook m'n eigen saus maken, heb hier al wat lekkere recepten gezien.

Deze worstjes:
pi_94762784
Afgelopen weekend voor het eerst ook de bodems met de hand gevormd. Wat een verschil met de deegroller. :D Dit gaf echt een veel beter resultaat!
Al waren ze nog niet helemaal mooi rond, maar dat komt nog wel. :P
Wer lesen kann, ist klar im Vorteil.
  † In Memoriam † dinsdag 29 maart 2011 @ 16:03:08 #258
91830 MaximusTG
pi_94764843
Precies, oefening baart kunst ;).

@mascarpone:
Pizza's zullen vast lekker smaken, maar dat ze dat het beste thuispizzarecept noemt.. :p. Oke, de hoeveelheid water kan variëren, maar 150-300 ml is wel een heel grote marge. Hoeveel heb jij uiteindelijk gebruikt? Vind er ook wel erg veel suiker ingaan. Dat is juist zonde, omdat ze het wel in de koelkast zet, om 'langzaam' te rijzen. Terwijl de gist juist erg actief wordt door die warmte en suiker.
pi_94772899
Pizza's waren heerlijk. Voor het eerst dat ik bubbels zag in het deeg. Maaar, top! Bijna zoals bij de pizzaria. :Y)
Geen idee hoeveel water, heb het op gevoel gedaan. Het deeg was van alles, maar zeker niet elastisch. En ik had minder suiker idd. Dus met veel wurgen de eerste met de hand gedaan, stond eerder in dit topic. Maar ik vond de onderkant toch te dik dus de tweede met de deegroller gedaan. Volgende keer beter deeg (hoewel de smaak goed was) :P
Er is uiteindelijk pikante bolognesesaus, champignons, suclum, veel knoflook en kaas. Heerlijk!
Oven moet ik nog leren (de ene kant was verbrand en de andere mocht nog even) en volgende keer neem ik het recept van maximusTG
En foto's komen nog, zit nu in m'n after-pizza :)

Oh, super cool om je eigen pizza te maken, voel me net een pro nu
  dinsdag 29 maart 2011 @ 19:36:40 #260
306609 Zoheetik
Zo heet ik dus.
pi_94774023
quote:
99s.gif Op zaterdag 19 maart 2011 09:44 schreef Joooo-pi het volgende:

[..]

Het is Bruggeman idd. Is dat goed? :P

[..]

Ja hoor, prima, gebruik ik ook altijd.
  dinsdag 29 maart 2011 @ 19:44:51 #261
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_94774462
Is het vandaag pizza dag ofzo, hier ook al pizza;s gemaakt :P
En er zullen nog vele volgen, vind het heerlijk en elke keer lukt het weer wat beter.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  zondag 3 april 2011 @ 20:35:20 #262
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_94993197
Voor:

na:

Eerste rondje in mn nieuwe bestron :D het ging niet vlekkeloos maar het was erg lekker! En al doende leert men... ;)
pi_94993274
oh, hier ook maar even:

Pizza 1: tomatensaus, mozarella, gorgonzola, spinazie, rode ui, wat champs en wat vers geraspte grana padano


Pizza 2: tomatensaus, mozarella, salami, gele paprika, rode ui, champignons en ook vers geraspte grana padano


wordt tijd om meer te gaan variëren, maargoed, dit zijn zulke lekkere combinaties :@ :9
Ja doei.
  zondag 3 april 2011 @ 22:13:00 #264
335357 HenkvonAnnie
Barplakkert
pi_95000946
Ziet er allemaal heerlijk uit hier, krijg spontaan zin om een plaatpizza'tje in elkaar te gaan schroeven :D
Bis vincit, qui se vincit in victoria.
pi_95001089
Hmm, binnenkort even weer pizza maken!

En eens wat nieuwe toppings proberen, alleen nog verzinnen wat :)
  † In Memoriam † maandag 4 april 2011 @ 14:01:17 #266
91830 MaximusTG
pi_95021734
Hier wordt er woensdag weer pizza gebakken! Is alweer een tijdje geleden dat ik pizza op de steen gebakken heb. Mijn favoriete topping-combinatie is een beetje tomatensaus, salami, rode paprika, champignons, ui en dunne ringetjes rode peper.
pi_95038775

Creatie van gister
Hij was superlekker! :9
  maandag 4 april 2011 @ 22:03:39 #268
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95047485
Wat een prachtige pizza's allemaal :o! krijg er trek van!

Ik heb vanmiddag een pizzadeeg gedraaid enne na de 1e rijs (hij rees letterlijk onder mijn beslagkom uit _O- ) staat ie in 2 porties verdeeld in de koelkast, heb er dit keer wat rozemarijn aan toegevoegd.
Dinsdag wordt de pizza dag tegenwoordig :P dus morgen heerlijk aan de bak.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 5 april 2011 @ 16:45:34 #269
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95076120
En mijn pizzadeegje (met kruiden) die ik gister gemaakt heb staat ff bij te komen om vervolgens zo lekker belegd te worden.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 5 april 2011 @ 19:19:15 #270
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_95082802







was weer erg mjammie :9
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  dinsdag 5 april 2011 @ 19:28:54 #271
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95083408
Leuke foto's ^O^

:9~
heitieh
  † In Memoriam † dinsdag 5 april 2011 @ 20:29:28 #272
91830 MaximusTG
pi_95087387
Hier staan er ook alweer 4 pizzabolletjes in de koelkast! Morgen 3 bakken, en de 4de met alleen tomatensaus. Die gaat als test gebakken de vriezer in!
pi_95128968
Ik heb ook het recept uit het PDFje gevolgt, alleen ipv instant gist verse gist gebruikt (2,5x hoeveelheid als de instant gist). Ik heb de gist ook op laten lossen in warmig water met suiker en bloem, totdat het ging borrelen

Hij is nu ongeveer 1,5 uur uit de koelkast, maar echt rijzen doet het niet....
Iemand die weet hoe dat komt, of moet ik gewoon nog meer geduld hebben?
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 18:44:07 #274
91830 MaximusTG
pi_95130200
Hoe lang heeft het deeg in de koelkast gestaan? Hoe koud staat je koelkast. Kortom, wat heb je nu precies gedaan met je deeg? Dit deeg is best nat, waardoor het niet als een bol blijft liggen, en dus uitzakt. Dat maakt niet uit voor het eindresultaat, maar je krijgt een minder 'opbollend' effect zoals je wel eens ziet bij ander deeg.
Zit het in een bakje buiten de koelkast, of afgedekt op het aanrecht? Als het in een doorzichtig bakje zit, zie je dan wel luchtbellen aan de onderkant van het bakje?

Edit:

Kijk, dit is het deeg dat ik gisteravond (rond 1800 uur) in de koelkast heb gezet Dit is ongeveer 1,5x zo groot als dat het in het begin was, en dit is nog zonder dat het uit de koelkast is geweest:




[ Bericht 38% gewijzigd door MaximusTG op 06-04-2011 18:52:38 ]
pi_95130642
Deeg heeft een dag in de koelkast gestaan, net was het 17graden. Ik heb het nu rustig op laten warmen tot 26 graden.
Staat nu afgedekt in de oven op 27graden.

Ik heb net gekeken en het is nu denk ik 1,5x zoveel uitgezet :)
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 18:56:20 #276
91830 MaximusTG
pi_95130720
Oh, nou, dan denk ik dat je er wel al een pizza van kan bakken hoor :). Als je het veel langer uit de koelkast laat dan wordt het steeds slapper (en dus lastiger te verwerken). Dan zou ik het er nu uithalen, de oven voorverwarmen en gaan bakken. Hoeveel bollen heb je gemaakt?
Ik zou trouwens voor de volgende keer gewoon instant gist gebruiken, dat is betrouwbaarder.

Straks wel foto's posten van het resultaat he!

[ Bericht 5% gewijzigd door MaximusTG op 06-04-2011 19:07:59 ]
pi_95131588
Heb 4 bollen gemaakt, waarvan er 3 in de vriezer liggen.
Het deeg is inderdaad vrij slap nu, en erg kleverig (lastig uitrollen).

Ik ben nog geen echte italiaan dus mijn pizza is niet mooi rond, maar hoop dat ie lekker is!.
Post straks een plaatje.
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 19:19:06 #278
91830 MaximusTG
pi_95131771
Neeeee! Niet rolllleeeeeeennnnn! :o Bloem eronder, bloem erover (niet té veel), handen beetje bloem. Licht plat drukken (deeg is nu 1,5 cm dik). Hand eronder, andere hand er bovenop, en dan terwijl je het deeg een beetje draait in je handen, steeds eerst de linker, dan de rechter naar boven bewegen. Als het dan wat groter is leg je het weer neer. Beetje meer bloem op je handen, vooral bovenkant. Werk je handen dan weer onder het deeg, en begin in het bovenop je handen langzaam rond te draaien. Werk het met je handen/knokkels groter. Duw je vingers er niet in, dan krijg je gaten/ongelijk verdeeld deeg.
pi_95132119
Ga ik de volgende keer proberen, hij ligt nu al in de oven ;)
  † In Memoriam † woensdag 6 april 2011 @ 19:30:08 #280
91830 MaximusTG
pi_95132982
Prachtig deeg, moet toch een steen kopen ;)
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 11:08:54 #282
91830 MaximusTG
pi_95159931
Fijn dat het goedgekomen is! Smaakte ie ook lekker?
Hier vanavond ook pizza, heb er nu al zin in!
Mijn deeg is trouwens een stuk meer dan normaal gerezen in de koelkast, en ik denk dat ik wel weet waarom. Normaal gesproken meng ik de ingredienten, behalve een deel van de bloem. Ik pak water dat ik eerst in een beker doe die in de diepvries staa, met zo'n dubbele wand. Daardoor wordt het water ijskoud. Dan laat ik dat 10-15 minuten staan en ga vervolgens kneden met de mixer. Langzaam rest bloem erbij tot deeg klaar is. Dan laat ik dat ook 10-15 minuten staan, en dan verdelen in ballen en in bakjes de koelkast in. Echter maakte ik het deeg dinsdag terwijl ik aan het koken was. Het heeft toen wat langer gestaan waardoor het denk ik wat actiever was voordat het de koelkast inging. Grappig om te zien dat dat nog zo'n effect heeft!
pi_95160607
Hij was heerlijk!

Wat ik me afvraag, kun je ook de pizza laten rijzen, beleggen en daarna invriezen?
Soort van diepvriespizza idee?
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 11:36:06 #284
91830 MaximusTG
pi_95160914
Nee, dat kan volgens mij niet, omdat dan:

- het deeg te nat wordt
- het deeg verder gaat rijzen tijdens het ontdooien

Wat wel kan (en ik ga proberen) is de pizza vormen, bedekken met alleen tomatensaus, en dan bakken tot de pizza maximaal gerezen is in de oven, maar nog niet bruin is. Dat ga ik dan invriezen, en dan de volgende keer ontdooien, beleggen, en afbakken.
pi_95161049
Goed idee, laat maar even weten hoe het gaat!
Is altijd handig om zon ding in de vriezer te hebben als je een keer echt geen zin hebt in koken.

Maar opzich zou je de piza niet te hoeven ontdooien, maar kun je hem meteen in de oven smijten lijkt me. (Zoals een vieze diepvriespizza)

/Edit
Maakt ook niet uit, ik ga het gewoon proberen ;)
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 11:43:04 #286
91830 MaximusTG
pi_95161165
Hmm, ja, ik denk dat dat op zich wel kan, omdat het toch om dunne pizza's gaat. Maar als je de pizza een paar minuten van te voren uit de diepvries haalt (terwijl je je verse toppings snijdt) dan is ie al ontdooit als ie de oven ingaat.
Als je de pizza volledig belegd voorbakt en invriest zou ik de oventemperatuur niet te hoog zetten, anders heb je kans dat de rand al helemaal bruin is, voordat de pizza warm is van binnen.
pi_95161391
Ik laat wel even weten hoe het verhaal afloopt. Deeg ligt nu te rijzen in het zonnetje.
  † In Memoriam † donderdag 7 april 2011 @ 19:49:30 #288
91830 MaximusTG
pi_95181873
Nou dit is wat ik vandaag in de vriezer gedaan heb:




En deze heb ik opgegeten:

Had iets langer gemogen, maar vriendin zat al aan haar pizza en vond het zo niet gezellig :p.
Smaakte wel erg goed! Deeg was superzacht. 2 dagen in de koelkast gestaan. Was duidelijk dat er wat minder gist in had gekund omdat het zo lang in de koelkast stond. Maar dat was niet gepland van te voren.
pi_95197995
En bedankt, nu heb ik weer honger. Ik loop even naar de vriezer om er een bolletje uit te halen voor lunchpizza voor morgen. Wat is pizza toch nog steeds een kick ass lekker voedsel.
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
pi_95244879
Morgen weer lekker zelf pizza maken *O*
  zaterdag 9 april 2011 @ 00:04:39 #291
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95245373
Zaterdag deeg maken en zondag pizza bakken. *G*
heitieh
  zaterdag 9 april 2011 @ 10:20:22 #292
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95251857
heitieh
  zaterdag 9 april 2011 @ 10:25:29 #293
80382 manny
30 is best veel
pi_95251964
Mjam mjam, dat ziet er goed uit allemaal. Leuk topic. Mijn pizza-afwijking is dat ik banaan er erg lekker op vindt, dus als je een keer in een uithoek van je pizza wil experimenteren: ik zeg banaan...
proberen is de eerste stap naar falen
een cafe zonder Hazes, is geen kroeg
pi_95280245
Vanavond gegeten, simpel, maar lekker :) (tomatensaus, champignons, paprika, geraspte kaas en voor mij grillham en voor vriendlief salami erop)



  zondag 10 april 2011 @ 16:35:56 #295
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95304937
vanavond pizza :9~
heitieh
  zondag 10 april 2011 @ 20:03:11 #296
158136 Joooo-pi
Do you want a balloon...
pi_95313354
Deze keer echt superbodems *G*





edit: op de foto lijkt het alsof de tweede pizza nog iets langer had gemoeten, maar dat was me niet opgevallen tijdens het eten :D

[ Bericht 39% gewijzigd door Joooo-pi op 10-04-2011 20:08:52 ]
heitieh
pi_95313922
ziet er goed uit! O+
Ja doei.
pi_95407273
Er ligt nu een bol met deeg te rusten voor 1 uur. Wat een kleverige bende was het op het begin, heel mijn handen onder :') Iemand tips hoe je kan zorgen dat je handen nog een beetje schoon blijven?

Ik weet nog niet waar dit heen gaat. Straks wat tomatensaus en kaas erover en daarna nog een pizza met alleen de saus afbakken en dan de diepvries in. Ghehe.
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
pi_95407390
quote:
99s.gif Op dinsdag 12 april 2011 19:30 schreef deepart het volgende:
Er ligt nu een bol met deeg te rusten voor 1 uur. Wat een kleverige bende was het op het begin, heel mijn handen onder :') Iemand tips hoe je kan zorgen dat je handen nog een beetje schoon blijven?
Je handen even door de bloem heen halen :)
pi_95407647
quote:
1s.gif Op dinsdag 12 april 2011 19:32 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Je handen even door de bloem heen halen :)
:@ Dat had ik niet gedaan
Op zondag 13 januari 2008 23:38 schreef remlof het volgende:
Je blijft me verbazen deepart, wat slik je in godsnaam?
Op maandag 27 december 2010 00:52[/url] schreef remlof het volgende:
Diepzinnige deepart.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')