abonnement Unibet Coolblue
pi_89869001
Woah, respectwaardige foto's!

Weet iemand trouwens waar je een spit kan kopen om een heel lam of varken (speenvarken) op kan klaarmaken?
  vrijdag 17 december 2010 @ 13:43:52 #27
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_90041699
Vaak zijn deze apparaten zelf gebouwd.

even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
pi_90048776
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:

even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
Done.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_90049457
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:
Vaak zijn deze apparaten zelf gebouwd.

even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.
ik laat deze nu staan omdat je al heel lang meegaat, maar hou dat ff in je achterhoofd aub :)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_90049730
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 17:08 schreef Mirjam het volgende:

[..]

voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.
ik laat deze nu staan omdat je al heel lang meegaat, maar hou dat ff in je achterhoofd aub :)
Een mod die op haar strepen gaat staan over zoiets, die hoeft daar geen bericht aan vuil te maken. :')
Een PM aan hem was ook voldoende geweest.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zondag 19 december 2010 @ 07:17:18 #31
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
  zondag 2 januari 2011 @ 08:33:52 #32
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_90736600
Bij de appie een ribroast gevonden (vrij vertaald dikke ribeye met bot er nog aan) gevuld met zelfgemaakte kruidenboter, waarvan de knoflook uiteraard gerookt en gepoft is. rondom zout en gekraakte peper, heerlijk!









pi_90740997
Ziet er goed uit Macferret, deze week hebben we hier helemaal niets klaargemaakt, met kerst nog wel een tenderloin op de Weber.
Ik heb nog wat sirloin in de vriezer, die ga ik er denk ik uit halen voor mrgen, dan probeer ik ook zo'n vulling.

Een vriend van mij heeft van de week zijn 67cm Weber binnen gekregen, wat een apparaat is dat :D
  maandag 3 januari 2011 @ 22:44:48 #34
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_90817027
67 is een machtig apparaat, als je van groot houd, moetje eens googlen op weber ranch kettle, dat is een giga ding, in eerste instantie dacht ik wow hebben! maar toen realiseerde ik hoeveel brandstof erin gaat!

recept voor de kruidenboter is super simpel, staat op mijn bloggie
http://spiffsbbq.blogspot.com/

5 teentjes knoflook
1/4 theelepel thijm
1/4 theelepel oregano
1/4 theelepel rozemarijn
1/4 cup boter
beetje olijfolie

De kruiden zijn de gedroogde versie
Pak de knoflook, olie, thijm, rozemarijn en oregano in alluminiumfolie en leg deze 45 min op de bbq of in de oven op 120C
laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Pak het pakketje voorzichtig uit en druk de knoflook uit de schil, dit is pulp geworden, en meng alles samen met de boter, rol dit op in huishoudfolie en stop het terug in de koelkast.
  maandag 17 januari 2011 @ 16:12:03 #35
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_91467900
Afgelopen zondag Thaise kippen gemaakt op de Big Green Egg Mini. Marinade was onder andere met citroengras en korianderscheuten. Errug lekker!


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 22 januari 2011 @ 07:35:52 #36
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_91696264
Lekker kippetje Schransemans!
tot zo in Meppel! we hebben weer een weekendje bbq met een man of 50 dit weekend, ik zal kijken of ik wat foto's kan maken
pi_91697062
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 12:11 schreef Vleyczejtur het volgende:
Woah, respectwaardige foto's!

Weet iemand trouwens waar je een spit kan kopen om een heel lam of varken (speenvarken) op kan klaarmaken?
een heel varken? :9~
Een patriciër is bovengemiddeld begaafd in manuele handelingen.
Natuurlijk maken wij onze handen hier niet aan vuil maar bezitten wij wel een kritisch oog opdat we het grauw dat nederige klussen uitvoert kunnen coördineren.
pi_91697475
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 09:39 schreef jeloen het volgende:

[..]

een heel varken? :9~
Of 3 :)
pi_91711018
de BC Chicken staat er weer lekker op, het bier is aleen vervangen voor kippenboillon, lekker zo met wat patat.
  zondag 23 januari 2011 @ 11:42:14 #40
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_91740705
Het BBQ weekend in Meppel was voor mij 1 dag helaas. Wel wat leuke foto's gemaakt:

Een varkenskop op de BBQ:


Even schoonmaken:

De afsnijsels gingen in de soep in een pot boven het vuur. Daar hangen trouwens ook wat runderribben aan een kruis boven:


Van de rest van de kop werd een soort worst met snuit gemaakt:



Even terug naar die ribben:


Er was nog veel meer. Hier een verhaaltje.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 februari 2011 @ 13:23:46 #41
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_92218937
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_92219351
topictitel geüpdate
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_92219364
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
ik hoop het niet, ik geniet altijd wel van die verslagen :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 2 februari 2011 @ 14:48:34 #44
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_92223317
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:

Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?

(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )


Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 februari 2011 @ 15:52:08 #45
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_92227014
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:

Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?

(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )


Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Thnx voor je reactie en het meenemen naar dit topic! ^O^
Ik ga even gluren op je site, thnx!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_92370855
Vandaag spicy moinks gemaakt, met gedroogde cillipeper erdoor, en gerapte parmezan.
Normaal doe ik de sauce op en ketjup basis, maar vandaag met een Memphis bbq sauce geprobeerd, dit is met appelazijn.
Ik moet helaas zeggen dat de zurige Memphis bbq sauce niet echt een succes is op de moinks, de volgende keer toch maar een ketjap saus erop.

  maandag 7 februari 2011 @ 16:26:52 #47
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_92463863
Het NK BBQ 2011 staat ook weer gepland:

Op 2/3 juli 2011 zijn de Nederlandse kampioenschappen BBQ in Hoofddorp.

In samenwerking met Hoofddorp Winkelstad wordt op 2/3 juli op het Burgemeester Stamplein het Nederlandse Kampioenschap Barbecueën gehouden.

Naast de wedstrijd zullen verschillende andere activiteiten worden georganiseerd

Voor aanmelding en informatie info@nkbbq.nl
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_92489794
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
ik had me al gemeld op het bbq forum.
pi_92496637
Ahw, dat ingezakte varkenskoppie O+
  dinsdag 8 februari 2011 @ 15:26:18 #50
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92503676
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen :D, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.

Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan. :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')