abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 22:35:54 #1
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_87851047
Ik had hem volgemaakt, niet eens gezien dat ik de LaPo maakte. Nou, dan gaan we hier maar door hé.

Oh, en op pagina 2 van het vorige topic, wat een heerlijke worsten!

Topic deel 2:

BBQ TOPIC 2010 DEEL 2

LaPo:

quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 22:34 schreef Gtaboy107 het volgende:
Ik vind het altijd zo fijn als het avond is, en de barbecue staat aan. Altijd met een warme vest heerlijk eten. Helaas hebben we geen bbq, maar onze oom wel, gelukkig mogen we hem wel eens lenen. :D
pi_87859651
vanavond gaat de Weber weer aan.
Ik heb een hele runderhaas die er in zijn geheel op gaat tot een kerntemperatuurn van 54 graden, met een stuk appelhout die al in de wijn ligt.
3.5 kilo spareribs, en een boel sate. :9
pi_87859674
TVP!
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 12:21:34 #4
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87862855
Lekker spareribs. Ik ga morgen weer grillen. Voor de verandering een keer sate op de BGE mini
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87863336
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 07:39 schreef Xlarge het volgende:
vanavond gaat de Weber weer aan.
Ik heb een hele runderhaas die er in zijn geheel op gaat tot een kerntemperatuurn van 54 graden, met een stuk appelhout die al in de wijn ligt.
3.5 kilo spareribs, en een boel sate. :9
:9~
voor hoeveel man maak je?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_87946478
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 12:43 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

:9~
voor hoeveel man maak je?
Het was voor aardig wat man, alles was goed gegaan en alles was op :)
pi_89672923
Schop

Loopt een beetje slecht nu, het bbq topic, laat iedereen het afweten door een beetje kou en sneeuw ?
Schranseman en Macfterret ook ?

Bij mij staat hij ieder weekend nog aan.
Van de week krijg ik mijn nieuwe Performer geleverd, er was een online actie, met een beschermhoed gratis.

Ook heb ik weer 2 runderhazen bij de Makro gehaald, zowieso 1 voor de kerst.
Maar ik denk van het weekend 1 met rode wijnsaus.
pi_89674854
Wij hebben met sinterklaas nog gebbqed in de open haard. Ecobrasa's op de bodem, rostertje erboven met een poot die buiten de open haard staat. Ging top.
pi_89675774
Van de week 2 keer ge BBQ't. Lamssteak en eendenborst gefixt. Binnenkort even een groot stuk vlees BBQen, weet iemand waar je rookhout kan kopen in Nederland?
pi_89676840
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 14:16 schreef Vleyczejtur het volgende:
Van de week 2 keer ge BBQ't. Lamssteak en eendenborst gefixt. Binnenkort even een groot stuk vlees BBQen, weet iemand waar je rookhout kan kopen in Nederland?
Online kan je het veel krijgen, maar ook in veel kookwinkels.
Ik heb het zelfs nog bij de Intratuin zien liggen, wel een beetje weggemoffeld, gezien alles in de kerstsfeer is, maar het lag er nog wel.
pi_89680146
Heb jij misschien een goede BBQ webshop link?
  woensdag 8 december 2010 @ 22:02:52 #12
128548 pavv
The computer says NO
pi_89697754
op het bbqforum vind je wel wat links naar de diverse bbq winkels... en die verkopen rookhout snippers in veel soorten en smaken... http://www.bbqforum.nl/forum/

Hier van de week nog in de besneeuwde tuin een bovenbil van Lam (het stukje van de bout waar je lamsmedalions/biefstuk van kan snijden) met wat kersenhout gerookt en gegaard naar 50ºC..tegelijk met wat stukjes zalmfilet. Vervolgens de bovenbil nog even boven de kolen gegrild voor een korstje. Smullen maar!

Zaterdag weer een Ossenhaas in een doek op open vuur bereiden. Lomo al Trappo voor de Googlelaars ;)
  donderdag 9 december 2010 @ 08:18:47 #13
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_89707881
quote:
14s.gif Op woensdag 8 december 2010 13:00 schreef Xlarge het volgende:
Schop

Loopt een beetje slecht nu, het bbq topic, laat iedereen het afweten door een beetje kou en sneeuw ?
Schranseman en Macfterret ook ?

Hij staat niet meer elk weekend aan. November / december is voor mij nogal druk..... Heb wel wat geBBQed, maar was het vermelden niet waard. Voornamelijk biefstukken op de BGE Mini.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_89708000
quote:
1s.gif Op woensdag 8 december 2010 22:02 schreef pavv het volgende:
op het bbqforum vind je wel wat links naar de diverse bbq winkels... en die verkopen rookhout snippers in veel soorten en smaken... http://www.bbqforum.nl/forum/

Zaterdag weer een Ossenhaas in een doek op open vuur bereiden. Lomo al Trappo voor de Googlelaars ;)
Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.
Wellicht dat ik een haas aankomende zaterdag zo probeer.
Maar is het de bedoeling dat je de doek natmaakt, met bier of wijn oid ?
Anders blijft er toch weinig van het doek over lijkt me, en wat voor soort doek gebruik je dan ?
pi_89714549
Trouwens, heeft 1 van jullie wel eens een heel lam of varken "geBBQt"? Ik heb al wel op internet gezien hoe je (een varken) dit kan doen, maar dan heb je een hele grote smoker hebben, die heb ik dus niet. Heeft iemand ervaring met een varken of lam van het spit?
pi_89715818
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 12:39 schreef Vleyczejtur het volgende:
Trouwens, heeft 1 van jullie wel eens een heel lam of varken "geBBQt"? Ik heb al wel op internet gezien hoe je (een varken) dit kan doen, maar dan heb je een hele grote smoker hebben, die heb ik dus niet. Heeft iemand ervaring met een varken of lam van het spit?
Ik ben wel eens op een feestje geweest waar ze dat met een varken aan het spit deden. Op een zelfgemaakte bbq. Het spit werd dan gedraait met een ketting en een motortje. Maar daar waren dan ook 4 slagers die daarna het varken onder handen namen om het in stukkken te snijden. Het varken was natuurlijk al helemaal ontdaan van alles wat je niet kan eten, behalve zijn kop.
pi_89717328
Het voorbereiden (organen ed. verwijderen) en het dier achteraf in stukken snijden moet wel gaan lukken denk ik. Ik heb alleen geen idee hoelang zoiets duurt aan het spit en hoe je dit het beste kunt doen.
pi_89719873
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 13:55 schreef Vleyczejtur het volgende:
Het voorbereiden (organen ed. verwijderen) en het dier achteraf in stukken snijden moet wel gaan lukken denk ik. Ik heb alleen geen idee hoelang zoiets duurt aan het spit en hoe je dit het beste kunt doen.
Google hier eens op zou ik zeggen.
whole hog bbq
pi_89724532
goeie schop van dit topic :9

wij gaan met oud en nieuw barbecueën! *O*

Iemand nog een idee voor 'typisch winterse' barbecue gerechten? :9
Ja doei.
pi_89725495
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 16:27 schreef motorbloempje het volgende:
goeie schop van dit topic :9

wij gaan met oud en nieuw barbecueën! *O*

Iemand nog een idee voor 'typisch winterse' barbecue gerechten? :9
wat denk je van wat Texas chili, samen met wat spare ribs.
lekker zo met de kou

pi_89725669
Spare ribs komen er zeker :9 met honing-ketjap-marinade

die chili is niet echt mijn ding vrees ik.. :@
Ja doei.
pi_89726205
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 16:55 schreef motorbloempje het volgende:
Spare ribs komen er zeker :9 met honing-ketjap-marinade

die chili is niet echt mijn ding vrees ik.. :@
Dat kan , ik vind chili erg lekker bij spareribs, vooral met kou, maar dat is persoonlijk.
Vergeet niet lekker veel mosterd te gebruiken bij de honing ketjap marinade :)
pi_89726278
In mijn honing-ketjap marinade gaat geen mosterd :P
Ja doei.
  donderdag 9 december 2010 @ 20:56:46 #24
128548 pavv
The computer says NO
pi_89735993
quote:
1s.gif Op donderdag 9 december 2010 08:31 schreef Xlarge het volgende:

[..]

Pavv, klinkt leuk, nog nooit van gehoord eigenlijk, ik zit er nu even naar te googelen.
Wellicht dat ik een haas aankomende zaterdag zo probeer.
Maar is het de bedoeling dat je de doek natmaakt, met bier of wijn oid ?
Anders blijft er toch weinig van het doek over lijkt me, en wat voor soort doek gebruik je dan ?
De doek blijft droog (of evt als je wilt kun je er nog sterke drank overheen gieten...meer vlammen!) en vergaat in het vuur... de zoutlaag in de doek verandert in een zoutkorst....

lees er anders hier meer over... staan nog meer tips... Dit was een wat klein haasje, later ben ik grotere gaan bereiden. Dat gaat ook prima alleen wordt de bereidingstijd uiteraard langer met een dikkere haas.
  zondag 12 december 2010 @ 07:58:55 #25
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_89825213
hier weer eens wat foto's
Pork chops



kip a la `adam Perry Lang


hamurgers in bladerdeeg (beef wellington maar dan anders!)



perzik


creme brulee



soufflee gevuld met stoofpeertjes en gele room


baked alaska van de bbq

pi_89869001
Woah, respectwaardige foto's!

Weet iemand trouwens waar je een spit kan kopen om een heel lam of varken (speenvarken) op kan klaarmaken?
  vrijdag 17 december 2010 @ 13:43:52 #27
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_90041699
Vaak zijn deze apparaten zelf gebouwd.

even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
pi_90048776
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:

even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
Done.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_90049457
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 13:43 schreef macferret het volgende:
Vaak zijn deze apparaten zelf gebouwd.

even wat anders, hopelijk wordt het niet als spam gezien, maar er is een onderzoek om te kijken hoe bbq'en wordt ervaren in Nederland, iedereen die mee wilt doen, graag, hoe meer mensen, hoe duidelijker het in kaart gebracht kan worden.
http://tiny.cc/kbbv1
voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.
ik laat deze nu staan omdat je al heel lang meegaat, maar hou dat ff in je achterhoofd aub :)
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_90049730
quote:
1s.gif Op vrijdag 17 december 2010 17:08 schreef Mirjam het volgende:

[..]

voort iedere enquete moet altijd toestemming worden gevraagd.
ik laat deze nu staan omdat je al heel lang meegaat, maar hou dat ff in je achterhoofd aub :)
Een mod die op haar strepen gaat staan over zoiets, die hoeft daar geen bericht aan vuil te maken. :')
Een PM aan hem was ook voldoende geweest.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  zondag 19 december 2010 @ 07:17:18 #31
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
  zondag 2 januari 2011 @ 08:33:52 #32
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_90736600
Bij de appie een ribroast gevonden (vrij vertaald dikke ribeye met bot er nog aan) gevuld met zelfgemaakte kruidenboter, waarvan de knoflook uiteraard gerookt en gepoft is. rondom zout en gekraakte peper, heerlijk!









pi_90740997
Ziet er goed uit Macferret, deze week hebben we hier helemaal niets klaargemaakt, met kerst nog wel een tenderloin op de Weber.
Ik heb nog wat sirloin in de vriezer, die ga ik er denk ik uit halen voor mrgen, dan probeer ik ook zo'n vulling.

Een vriend van mij heeft van de week zijn 67cm Weber binnen gekregen, wat een apparaat is dat :D
  maandag 3 januari 2011 @ 22:44:48 #34
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_90817027
67 is een machtig apparaat, als je van groot houd, moetje eens googlen op weber ranch kettle, dat is een giga ding, in eerste instantie dacht ik wow hebben! maar toen realiseerde ik hoeveel brandstof erin gaat!

recept voor de kruidenboter is super simpel, staat op mijn bloggie
http://spiffsbbq.blogspot.com/

5 teentjes knoflook
1/4 theelepel thijm
1/4 theelepel oregano
1/4 theelepel rozemarijn
1/4 cup boter
beetje olijfolie

De kruiden zijn de gedroogde versie
Pak de knoflook, olie, thijm, rozemarijn en oregano in alluminiumfolie en leg deze 45 min op de bbq of in de oven op 120C
laat ondertussen de boter op kamertemperatuur komen. Pak het pakketje voorzichtig uit en druk de knoflook uit de schil, dit is pulp geworden, en meng alles samen met de boter, rol dit op in huishoudfolie en stop het terug in de koelkast.
  maandag 17 januari 2011 @ 16:12:03 #35
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_91467900
Afgelopen zondag Thaise kippen gemaakt op de Big Green Egg Mini. Marinade was onder andere met citroengras en korianderscheuten. Errug lekker!


Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  zaterdag 22 januari 2011 @ 07:35:52 #36
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_91696264
Lekker kippetje Schransemans!
tot zo in Meppel! we hebben weer een weekendje bbq met een man of 50 dit weekend, ik zal kijken of ik wat foto's kan maken
pi_91697062
quote:
1s.gif Op maandag 13 december 2010 12:11 schreef Vleyczejtur het volgende:
Woah, respectwaardige foto's!

Weet iemand trouwens waar je een spit kan kopen om een heel lam of varken (speenvarken) op kan klaarmaken?
een heel varken? :9~
Een patriciër is bovengemiddeld begaafd in manuele handelingen.
Natuurlijk maken wij onze handen hier niet aan vuil maar bezitten wij wel een kritisch oog opdat we het grauw dat nederige klussen uitvoert kunnen coördineren.
pi_91697475
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 januari 2011 09:39 schreef jeloen het volgende:

[..]

een heel varken? :9~
Of 3 :)
pi_91711018
de BC Chicken staat er weer lekker op, het bier is aleen vervangen voor kippenboillon, lekker zo met wat patat.
  zondag 23 januari 2011 @ 11:42:14 #40
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_91740705
Het BBQ weekend in Meppel was voor mij 1 dag helaas. Wel wat leuke foto's gemaakt:

Een varkenskop op de BBQ:


Even schoonmaken:

De afsnijsels gingen in de soep in een pot boven het vuur. Daar hangen trouwens ook wat runderribben aan een kruis boven:


Van de rest van de kop werd een soort worst met snuit gemaakt:



Even terug naar die ribben:


Er was nog veel meer. Hier een verhaaltje.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 februari 2011 @ 13:23:46 #41
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_92218937
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_92219351
topictitel geüpdate
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_92219364
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
ik hoop het niet, ik geniet altijd wel van die verslagen :@
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 2 februari 2011 @ 14:48:34 #44
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_92223317
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:

Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?

(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )


Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 2 februari 2011 @ 15:52:08 #45
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_92227014
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 14:48 schreef Schranseman het volgende:
Antwoord op de vraag van paarse kiwi:

Geen BBQ nog maar wel een rookoven. Iemand daar goede ideeen voor? BBQ recepten die ook prima met de rookoven gaan?

(of ga ik nu wel heel erg offtopic?.. )


Hey Paarse Kiwi. Bijna alle BBQ recepten die je indirect maakt kunnen in de rookoven. Ik doe het zelf al een poosje. Een rookoven is wel wat lastiger te regelen, maar als je een staand model hebt gaat veel goed. Ik heb wat recepten en tips op mijn website staan (zie sig)
Thnx voor je reactie en het meenemen naar dit topic! ^O^
Ik ga even gluren op je site, thnx!
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
pi_92370855
Vandaag spicy moinks gemaakt, met gedroogde cillipeper erdoor, en gerapte parmezan.
Normaal doe ik de sauce op en ketjup basis, maar vandaag met een Memphis bbq sauce geprobeerd, dit is met appelazijn.
Ik moet helaas zeggen dat de zurige Memphis bbq sauce niet echt een succes is op de moinks, de volgende keer toch maar een ketjap saus erop.

  maandag 7 februari 2011 @ 16:26:52 #47
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_92463863
Het NK BBQ 2011 staat ook weer gepland:

Op 2/3 juli 2011 zijn de Nederlandse kampioenschappen BBQ in Hoofddorp.

In samenwerking met Hoofddorp Winkelstad wordt op 2/3 juli op het Burgemeester Stamplein het Nederlandse Kampioenschap Barbecueën gehouden.

Naast de wedstrijd zullen verschillende andere activiteiten worden georganiseerd

Voor aanmelding en informatie info@nkbbq.nl
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_92489794
quote:
1s.gif Op woensdag 2 februari 2011 13:23 schreef Schranseman het volgende:
Is nu helemaal niemand meer aan het BBQen of zitten nu alle fanatieke BBQers op het BBQforum?
ik had me al gemeld op het bbq forum.
pi_92496637
Ahw, dat ingezakte varkenskoppie O+
  dinsdag 8 februari 2011 @ 15:26:18 #50
334475 Yu-Kee
De oesters van...
pi_92503676
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen :D, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.

Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan. :)
pi_92512813
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 februari 2011 15:26 schreef Yu-Kee het volgende:
Aaah, ik wil ook weer gaan barbecuen :D, maar mijn vriend wil dat helaas pas als het minimaal 18 graden is.

Mij maakt het niet uit, gewoon lekker warm bij de barbecue met je winterjas aan. :)
Ja waarom niet! Wij hebben met kerst de bbq aangehad! Gluwein op het pitje en gamba's van de bakplaat als hapje. Ondertussen las mijn vader het kerstverhaal voor aan de kleinkinderen en na afloop hebben we heerlijk spiezen gegrilld buiten in de sneeuw!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')