De afleveringen:quote:Legendary double Michelin-starred chef Michel Roux Jr and Masterchef dining expert Gregg Wallace are joined by Michel's trusted sous chef Monica Galetti as they hunt for a young chef who has what it takes to go to the top of the culinary world.
Four chefs must deal with the pressure of a nail-biting elimination round. In front of the watching Monica and Gregg, they must earn the right to cook for the legendary Michel. Each chef must demonstrate they have the necessary skills and palate by trussing a chicken, removing the liver and cooking it in a cream and madeira sauce.
At the end of the round, one of the chefs will be going home, and the three remaining contestants face one more gruelling elimination challenge, as Michel cooks a classic recipe of cardoon gratin with bone marrow before asking them to recreate the dish in just 60 minutes. After judging each plate on presentation and flavour, Michel and Gregg will send one more chef home.
The two remaining contestants will make it through to the quarter-final and a step closer to winning the title of Professional Masterchef.
We gaan het even proberen. my episodes is volgens mij live en weet nog niet of ik vanavond op tijd thuis ben. Thanks in elk geval.quote:Op maandag 27 september 2010 15:51 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Misschien ook wel ergens uit een newsgroup of van The Pirate Bay te plukken? Zie bijv. http://www.myepisodes.com/frontpage.php Daar zie ik 'm tussen staan.
Ow, kut. Zit ik met m'n TTquote:Op maandag 27 september 2010 20:28 schreef golfer het volgende:
Oh en morgen en overmorgen dus weer op een ander tijdstip dan vandaag.
Ik iig nietquote:Op dinsdag 28 september 2010 00:16 schreef golfer het volgende:
Kardoen.![]()
Iemand die het ooit gemaakt of gegeten heeft?
Yup, heerlijk.quote:Op dinsdag 28 september 2010 00:16 schreef golfer het volgende:
Kardoen.![]()
Iemand die het ooit gemaakt of gegeten heeft?
Inderdaad. Maar de tijd was kort voor het te bereiden gerecht, daar liepen alle chefs tegenaanquote:Op dinsdag 28 september 2010 09:56 schreef DarkElf het volgende:
Was idd fijn om te zien. geen geneuzel, niet te veel jury-aandacht, gewoon koken, mooie opnames en snel.
Vanavond 21:00 uurquote:Op dinsdag 28 september 2010 14:54 schreef Stansfield het volgende:
shit gemist. Volgende keer weer kijken.
Ja, de eerste aflevering.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:38 schreef Strychnos het volgende:
Yes staat ook weer geprogrammeerd, ben het gisteren alleen vergeten.. Heb ik veel gemist?
ik ga ook weer op zoek. Ik verstond er niets vanquote:Op dinsdag 28 september 2010 22:55 schreef Rewimo het volgende:
Sole à la nogiets, het was een plaatsnaam, kan het niet vinden...
Het lukt mij anders gister wel. Probeer is via google te zoeken op een uk based proxy en via zo'n site te kijken.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:40 schreef Strychnos het volgende:
Vind het altijd zo balen dat je geen afleveringen kan terug kijken op de BBC.com.
Vanavond nog. En dan 4 oktober. Zie OP.quote:Op woensdag 29 september 2010 09:14 schreef Charmian het volgende:
Gewoon alles gemist. Wordt het dagelijks uitgezonden?
quote:Op woensdag 29 september 2010 09:15 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Vanavond nog. En dan 4 oktober. Zie OP.
Dat zie je soms ook zo mooi terugkomen in bijv. Kitchen Nightmares van Gordon Ramsay. In sommige keukens staan echt self-proclaimed chefs, die zouden hier helemaal door de mand vallen.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:47 schreef SaskiaR het volgende:
Wel verrassend dat sommige mensen die blijkbaar al lang professioneel kok zijn er soms helemaal niks van bakken (zoals die jongen maandag die 'Young Chef of the Year' was en gelijk weggestuurd werd).
Heel veel mensen (en dus ook professionele koks) denken dat je paddenstoelen alleen maar moet schoonborstelen en nooit in water moet leggen omdat ze zich volzuigen met water, maar dat geldt eigenlijk alleen voor kweekpaddenstoelen. Wilde paddenstoelen moet je juist wel met water schoonmaken, want in het wild moeten ze ook regen verwerken.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:54 schreef Rewimo het volgende:
Ja, maar je ziet ook dat ze sommige dingen niet kennen of niet weten hoe ze ze moeten behandelen, zoals met de paddestoelen.
Dat is inderdaad een goede toevoeging dit jaar.quote:Op woensdag 29 september 2010 18:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Dit blijft een super programma! Ik vind het ook erg leuk dat ze dit seizoen aan de kijker laten zien hoe het gerecht gemaakt dient te worden.
Hm, Roux is ook een Fransman natuurlijkquote:Op donderdag 30 september 2010 01:25 schreef golfer het volgende:
Helemaal eens met de 2 doorgaande chefs.
Ben is wel mijn favoriet tot nu toe, maar ik kan mij niet voorstellen dat een Engels programma een Fransman laat winnen.
Leuk inderdaad.quote:
Roux kan geweldig koken, maar we zien natuurlijk wel alleen een montage van zijn kookkunsten (als ie het al allemaal zelf doet).quote:Op maandag 4 oktober 2010 21:49 schreef DeeBee het volgende:
Wat kan die Roux toch koken trouwens, hoe hij die klassiekers klaarmaakt is telkens al een hoogtepuntje van de show, zoveel details, zorg en finesse straalt dat uit!
quote:Legendary double Michelin-starred chef Michel Roux Jr and Masterchef dining expert Gregg Wallace are on the hunt for a young chef who has what it takes to go to the top of the culinary world.
Eight more chefs must deal with the pressure of a nail-biting elimination round. In front of the watching Monica and Gregg, they have to earn the right to cook for the legendary Michel. In the first part, the four chefs must demonstrate they have the necessary skills and palate by preparing and cooking two different pastas and making a sauce. In the second, they must correctly prepare salsify for cooking and then make the perfect hollandaise sauce. At the end of it, one chef from each task will be going home.
The three remaining chefs from each must then face one more gruelling elimination challenge. Michel cooks a classic recipe of saumon a' l'oseille before asking the chefs to recreate the dish in just 60 minutes. In the second part of the challenge, Michel cooks boules de Berlin.
The two best chefs from each part make it through to the quarter-final and a step closer to winning the title of Professional Masterchef.
die kwalificatie-test vond ik eigenlijk net te eenvoudig.......en ik zie ze ook liever een hoofdgerecht maken dan een dessert (hoe lastig een dessert ook kan zijn).quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:59 schreef golfer het volgende:
Schorseneren dus.
Heb gelijk het liedje van drs. P. in mijn hoofd.
"Knolraap en lof, schorseneren en prei"
Een dessert is wetenschap, scheikunde zei Michel Roux. Dus die wil skills zienquote:Op woensdag 6 oktober 2010 07:10 schreef Quinn_Dexter het volgende:
die kwalificatie-test vond ik eigenlijk net te eenvoudig.......en ik zie ze ook liever een hoofdgerecht maken dan een dessert (hoe lastig een dessert ook kan zijn).
Daar zou zo iemand als die Kranenborg nog een heeeeel groot voorbeeld aan kunnen nemen...quote:Op woensdag 6 oktober 2010 13:55 schreef DarkElf het volgende:
Idd komt hij over als een hele sympathieke man. Streng maar op een positieve manier. Hij kijkt goed naar wat mensen wel goed doen en als hij kritiek geeft doet hij dat op een opbouwende manier zonder je af te katten. Hulde voor zo'n man!
Idd jaquote:Op woensdag 6 oktober 2010 21:20 schreef DarkElf het volgende:
die ene nerveuze ziet eruit alsof hij zichzelf wat aan kan doen als hij iets fout doet in zijn eigen ogen
quote:Op woensdag 6 oktober 2010 22:17 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
The chocolate teardrop collapsed......samen met zijn ego.......
Dat vond ik niet zo erg. Net zo min als ik het erg vond dat die arro Fransoos het toch een beetje verpestte.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 22:17 schreef Quinn_Dexter het volgende:
The chocolate teardrop collapsed......samen met zijn ego.......
ik vond het ook weer een geweldige aflevering, met een onverwachte ontknopingquote:Op woensdag 6 oktober 2010 23:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat vond ik niet zo erg. Net zo min als ik het erg vond dat die arro Fransoos het toch een beetje verpestte.
Ik gunde die vrouw absoluut een plaats in de halve finale en vond het leuk dat die, op zenuwinstorting staande, David het ook heeft gehaald.
Veel te oud voor het format. Hij is al 39 en de rest van de kandidaten zijn allemaal rond de 20-30.quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:55 schreef DeeBee het volgende:
Die dude met bril kan het van de week nog wel eens ver gaan schoppen denk ik.
ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........quote:
vond ik ook een vreemde keuze... gelukkig ligt dat kind eruit. Daarnaast was het gerecht van die ouwe bijna gelijk aan die van Michelquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 07:05 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........
Idd geen uitschieters vanavond.. We zullen zien morgenquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
t ging om de techniek, niet zozeer om de smaak en dan ja dat kan vast.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
in tien minuten is dat idd erg krap maar ik vond duidelijk dat het haar meer ging om de techniek, welke handelingen dan om de smaak. De saus was om allebei te doen. Smaak en techniek. Eniewee ben benieuwd weer vanavond.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.
Er sprong vandaag van alle kandidaten voor mij niemand uit en ik verwacht ze ook niet ver te zien komen.
quote:Monica Galetti - the scariest TV chef - grills our Mirror man
With her icy, unnerving stare and withering put-downs, Monica Galetti can turn chefs' legs to jelly.
The unexpected star of this year's Masterchef: The Professionals is quite possibly the scariest cook on television.
She may not swear like Gordon Ramsay or boil over like Marco Pierre White but she's left experienced contestants fluffing their flambés and goofing up their goujons.
Professional chefs must first impress her before they get a chance to cook for her boss, the legendary Michel Roux Jr. However, Monica, who works as Michel's sous chef, takes an awful lot of impressing.
But, really, how difficult can it be? I went along to Michel Roux's restaurant Le Gavroche to see if I could impress the culinary world's answer to Anne Robinson.
TROUT
Arriving at the three-Michelin-starred establishment near London's Hyde Park, she greets me with a smile.
I smile back. This will be a piece of cake.
"All you need to do is peel a prawn and bone a trout," she says as we walk to the kitchen. Music to my ears - until I clap eyes on the trout, which is an absolute monster, bigger than any I've ever seen.
With Monica peering over my shoulder, I get stuck in to the 4kg beast - and at first I don't think I'm doing too badly.
Sadly, Monica disagrees.
"Oh my dear Lord," she mutters as I hack at the trout's head with a carving knife. "Don't you know you should never hold a knife that way... you've got the angle totally wrong there... oh my word, what are you doing now?"
Not a good start. I'm sweating and my hands are starting to shake.
"Oh, no, that's not even, and you're leaving most of it on the bone. I would never be able to give that to Michel.
"You know what... just stop."
Gladly. I scrub my fingers in the sink, half-expecting more scathing criticisms of my hand-washing technique, but she doesn't say a word, which unnerves me even more.
Next, I try to peel a king prawn - but my confidence is shot to pieces and it keeps slipping out of my hand.
"To be honest, I'm shocked," says Monica. "You look frightened of it."
Hardly, I think. Scared of a prawn, me? No chance, although now I'm terrified of Monica. "If you can't even peel a prawn I don't think there's much hope for you and I wouldn't let you cook for Michel," she says. I can cook an omelette, I protest, but she's seen more than enough and allows me to give her a grilling instead.
Born in Samoa but raised in New Zealand, Monica needed her steely character when she told her disapproving father she wanted to be a chef.
She recalls: "He wasn't impressed. In my culture, cooking is not considered a career. It's something for the women who stay at home and cook for their families."
Monica completed a catering course and worked in restaurants in New Zealand before heading to Europe.
Now 34, she has worked for Michel for 10 years. She says: "I'm no different on the show to how I am here in the kitchen. It's easy to lose your temper when you're under pressure and someone makes a stupid mistake, especially when they don't own up to it straight away.
"I wouldn't go out of my way to make them cry but sometimes I've shouted or said a harsh word that might have made them cry.
REPUTATION
"It doesn't surprise me that people think I'm scary, but it is quite surprising to suddenly have this reputation outside the kitchen. Because when I'm not in work mode I'm not scary at all."
Monica - who is married to David, the head sommelier at Le Gavroche - admits she has often been on the receiving end of Michel's own fiery temper.
She says: "Has he made me cry? Many times. Again, it is under pressure and in the heat of the moment. You know that if you mess up two or three tables in a row Michel's going to let you know about it.
"When he shouts you know it's serious.
But at the end of the day he will tell you what you did wrong and how to put it right. That's how the contestants should see it."
Although she says she is flattered by calls for her to get her own show, and enjoys working with Gregg Wallace, she claims to prefer the kitchen to the cameras. "This is something that has come out of the blue," says Monica, who has a three-year-old daughter with David. "I never expected to be on TV and, even though I enjoy it, my passion is working in a busy restaurant kitchen."
Besides, she's woefully unprepared for the perils of fame.
"The other day I was shopping in Primark and someone recognised me from the show and came up to me. I quickly put the top back and rushed out!" Scariest cook on TV? She's a sweetie.
Ik denk dat nog steeds.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:26 schreef golfer het volgende:
Leuk stukje en ze heeft dus een man, terwijl ik al die tijd dacht dat ze hartstikke lesbisch was.
Ja, Chef.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 00:15 schreef Bluezz het volgende:
Enne knolselderijpuree met vanille... toch eens proberen
doperwten zijn heerlijk, maar ik ben het babyvoedsel al meer dan 40 jaar ontgroeid.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 09:42 schreef DarkElf het volgende:
knolselderijpuree is gewoon lekkeren doperwtenpuree ook.
Ook wel eens gegeten, maar je ziet Zonnevis niet zo vaak op het menu in Nederland staan.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 21:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
John Dory. Paar jaar geleden in Ierland gehad. Heeeeerlijk!
[ afbeelding ]
Bijna elke sterrenkok heeft (minimaal) wel een stage gelopen als patissier (en alle andere onderdelen als: poissonnier, saucier etc) en moet dat ook kunnen.quote:Op woensdag 20 oktober 2010 00:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Bijna elke sterrenkok maakt zelf niet de desserts en heeft daarvoor een patisier in dienst.
Die BBC player is toch geblokt voor toegang buiten de UK ?quote:Op woensdag 20 oktober 2010 11:48 schreef DeeBee het volgende:
Andrew was wel echt goed in de voorronde deze week.
Ben benieuwd naar vandaag, helaas moet ik werken als het wordt uitgezonden, maar gelukkig biedt BBC iPlayer uitkomst!
Gewoon even Brits ip-adres faken.quote:Op woensdag 20 oktober 2010 12:00 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Die BBC player is toch geblokt voor toegang buiten de UK ?
quote:die ene was wel erg rood hoor...Op woensdag 20 oktober 2010 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Wat zijn dat toch voor een zeikerds daar in Engeland dat ze geen "rauw" vlees kunnen eten? Man, man, man, het is geen kip. Gewoon een beetje lekker rood lamsvlees. Niks mis mee!
quote:Idd. Lijkt me ook gewoon niet lekker.Op woensdag 20 oktober 2010 22:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
die ene was wel erg rood hoor...
quote:Nou en? Beter dan te gaar. Ze zitten in de jury hoor, dan moet je proeven!Op woensdag 20 oktober 2010 22:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
die ene was wel erg rood hoor...
quote:Op donderdag 21 oktober 2010 09:47 schreef numero_uno het volgende:
De zin van de avond:
" Isn't there any other creature with a pulse that we can eat besides a lamb?"
Daarnaast hou ik van een lekker rood stukje vlees
quote:Mooiste vond ik een keer dat Greg het veels te zuur vond, en die Monica "I think it's lovely especially that touch of lemon"Op donderdag 21 oktober 2010 11:58 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het is ook heel wisselend, Roux himself zou het wel eten en greg weer niet etc... smaak en wat je 'weg kan krijgen' is persoonlijk.
quote:Idd, die opmerking over als je er een hartdefibrillator op zet dat ie dan weer opstaat en weglooptOp woensdag 20 oktober 2010 23:59 schreef Bluezz het volgende:
Het was zo rauw, dat je het beestje bijna zag opstaan en weglopen
aldus de jury
quote:Ja, maar een jurylid moet die persoonlijke smaak opzij zetten als ie een eten moet beoordelen.Op donderdag 21 oktober 2010 11:58 schreef Bluezz het volgende:
smaak en wat je 'weg kan krijgen' is persoonlijk.
quote:Michel Roux heeft een goeie invloed op iedereenOp donderdag 21 oktober 2010 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Michel Roux heeft een goeie invloed op hem
quote:"I was an idiot!"Op zaterdag 23 oktober 2010 09:29 schreef Rewimo het volgende:
Op voorhand zagen de critici de rozijnen ook helemaal niet zittenMaar die draaiden bij toen ze het gerecht hadden geproefd.
quote:Je blijft je afvragen waarom wij in Nl niet zo'n mooi programma kunnen maken, doodzonde..Op donderdag 21 oktober 2010 13:21 schreef Rewimo het volgende:
Dat vind ik leuk aan Roux: hij weet ook altijd de positieve punten te benadrukken. En over het algemeen heeft smaak toch echt de voorkeur boven presentatie. Presentatie en techniek kun je leren, "palate" moet je van nature hebben.
Alice was erg goed vond ik, leuke meid ook
quote:die makreel zag er anders nogal aangebrand uit op mijn tv-tjeOp maandag 25 oktober 2010 22:57 schreef golfer het volgende:
Eerste halve finale weer geweest. Met Monica i.p.v. Greg.
Ben het eens met het wegsturen van Stacey, maar had Ben ook wel willen zien vetreklken. Rauw lamsvlees kan echt niet meer op dit niveau.
Alice en die wat gezettere dame waren weer erg goed. met name die laatste waarvan Michel zei: 99 out of 100 score.
quote:Dat zat ik ook te denken.....Op dinsdag 26 oktober 2010 09:31 schreef computergirl het volgende:
die makreel zag er anders nogal aangebrand uit op mijn tv-tje
quote:Running gag geworden, ik vind het leukOp dinsdag 26 oktober 2010 13:32 schreef computergirl het volgende:
dat is het enige wat ik wel irritant vind aan het programma, die overdreven gezichtsuitdrukkingen steeds tussendoor![]()
quote:Michel : "you may smile"Op dinsdag 26 oktober 2010 13:32 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Running gag geworden, ik vind het leuk
quote:Idd. Ik zou 't niet eten. Snap ook niet dat ze het zo opdienen...Op dinsdag 26 oktober 2010 21:42 schreef RobinOok het volgende:
In shock hier, Greg die rauwe lever in zijn mond durft te stoppen en het nog lekker vindt ook!
quote:Prachtige locatie idd maar vooral wat zij moest maken sprak mij totaal niet aan. Ze deed het wel goed trouwens. En met veel plezier.Op dinsdag 26 oktober 2010 21:45 schreef Roel_Jewel het volgende:
Prachtige locatie.
The Dining Room. Twee Michelin Sterren.
quote:Zo een leuke chef, die Tom Kitchen van The Kitchen.Op dinsdag 26 oktober 2010 21:07 schreef Roel_Jewel het volgende:
Op naar The Kitchin in Edinburgh dus
quote:Kalfslever mag best een beetje zo zijn. Varkenslever niet.Op dinsdag 26 oktober 2010 21:45 schreef Rewimo het volgende:
Die lever zag er wel erg rauw uit ja. Zie je trouwens ook vaak bij lamsvlees vind ik.
quote:Ja, en daar werd John nog op afgerekend ook. Maar Alice deed het echt beter dan John vond ik. En ze had ook een moeilijk gerecht met al die dingen die precies getimed moesten worden. Alice isOp woensdag 27 oktober 2010 00:09 schreef golfer het volgende:
En wat een neuroot, die Burge met z'n lijntjes op het bord.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
quote:Ben erg benieuwdOp woensdag 27 oktober 2010 23:31 schreef golfer het volgende:
Volgende week dus de finale 2 uitzendingen met onder andere koken in het beste restaurant ter wereld in Kopenhagen: Noma.
quote:Alice was wel stukken beter in de reataurantkeuken. Maar dat laten ze blijkbaar minder meewegen.Op woensdag 27 oktober 2010 22:28 schreef DeeBee het volgende:
Vond het verrassend dat John won, maar hij was erg goed en is wel flink verbeterd in z'n gerechten, terwijl het Alice allemaal wat teveel leek worden.
quote:Pierre z'n macarons!Op donderdag 28 oktober 2010 12:04 schreef FigureBirdStars het volgende:
Heel leuk dat David door is naar de finale, dat had ik echt nooit verwacht toen ik hem in de eerste ronde die zalmmousse voor Monica zag maken met z'n trillende handen.
Volgende week ook Pierre Hermé
En goedkope inkoop: zelf plukken uit het bos en bij het strand.quote:
Ze zijn inderdaad allemaal echt erg goed.quote:Op maandag 1 november 2010 22:08 schreef Quinn_Dexter het volgende:
De kandidaten ontlopen elkaar dit jaar niet erg......
dat dacht ik ook.quote:Op maandag 1 november 2010 22:21 schreef Tourniquet het volgende:
As? Dat kan toch niet goed voor je zijn....
Yup, die site ging al heel snel onderuitquote:Op maandag 1 november 2010 23:54 schreef golfer het volgende:
http://www.noma.dk/ is een beetje overbelast, geloof ik.
Ik vind David wat beter......maar het zal erom spannen vanavond.quote:Op dinsdag 2 november 2010 08:15 schreef FigureBirdStars het volgende:
Geweldige aflevering! Ze zijn alledrie echt goed, maar ik denk ook dat Claire er bovenuit springt en het gaat winnen.
Hoe heette die vis ook alweer waar ze in Noma een gerecht mee moesten maken?
Daar heb je google voor he....snoekbaarsquote:Op dinsdag 2 november 2010 08:28 schreef Quinn_Dexter het volgende:
Volgens mij noemde ze die vis Pike......geen idee wat het is hoor
Fransen?quote:Op dinsdag 2 november 2010 08:41 schreef computergirl het volgende:
[..]
Daar heb je google voor he....snoekbaars
vond het opvallend dat de vis nog rauw van binnen moest zijn.
En dat het ze gelukt was om weer fransen te vinden hadden die engels spraken
Ja. Het eerste onderdeel van gisteravond was toch opgenomen in een beroemde franse pattisserie, Pierre Hermé ?quote:
Oh oops, heb alleen het laatste stuk gezien bij Noma.quote:Op dinsdag 2 november 2010 09:03 schreef computergirl het volgende:
[..]
Ja. Het eerste onderdeel van gisteravond was toch opgenomen in een beroemde franse pattisserie, Pierre Hermé ?
Het was in een groot Londens hotelquote:Op dinsdag 2 november 2010 09:03 schreef computergirl het volgende:
Ja. Het eerste onderdeel van gisteravond was toch opgenomen in een beroemde franse pattisserie, Pierre Hermé ?
quote:Double Michelin-starred chef Michel Roux Jr and Masterchef judge Gregg Wallace are on the hunt for a young chef who wants to make it to the top of the culinary world. Over the course of this week the three finalists are pushed to the limit when they are set an incredible series of challenges.
This show sees the first ninety-minute special for final week and the penultimate show of the series, in which the chefs are taken to The Langham Hotel, winner of the 2010 Tea Guild Award for the Best Afternoon Tea in London. Here, for their first challenge, the finalists must match the perfection required in the culinary world's most feared discipline - pastry.
Each chef must recreate one of Pierre's most famous and intricate signature pastries, and serve them to the man himself. Helping Pierre judge is the Langham Hotel's head pastry chef Cherish Finden, and James Petrie, head pastry chef at Heston Blumenthal's three Michelin starred The Fat Duck.
They then return to the Masterchef studio to use their new-found skills to prepare their most elegant trio of desserts for Gregg and Michel.
On day two, the three finalists travel to Denmark for a challenge that will push them to their culinary limits - cooking at Noma.
Chef Rene Redzepi has propelled his Nordic foraging based cuisine to the forefront of international gastronomy. The young chefs receive a master class in Noma's innovative philosophy, before they prepare dishes for Rene. As well as having their performance judged by Rene, the finalists must also take charge of the restaurant kitchen and serve the lunch service to critical diners, including Gregg and Michel.
Then it's back to the Masterchef kitchen where the three chefs must demonstrate what they have learnt from their time at Noma.
quote:It's the final of Masterchef: The Professionals 2010. Three exceptional young professional chefs have proven they have what it takes to make it to the top of the culinary world, but only one can carry off the title.
In this ninety-minute finale the last three remaining chefs must draw on everything that they have gained over the past few weeks when they face the toughest challenge of their careers - preparing an intricate Michelin-standard three-course menu designed by Michel. This will be served to 30 of the world's leading inspectors, restaurateurs and Michelin chefs, with 40 Michelin stars between them, at Pearl in London.
Then they must return to Masterchef headquarters for the final time, to cook Michel and Gregg their last three-course meal, at the end of which one of them will be crowned Professional Masterchef Champion 2010.
quote:Leuk 12-gangen menu met bijpassend wijnarrangement voor bij elkaar 2.440 Deense Kronen (327 euro) pp.Op dinsdag 2 november 2010 10:49 schreef Roel_Jewel het volgende:
Site van noma doet 't weer.
www.noma.dk
Iddquote:Op dinsdag 2 november 2010 21:05 schreef Rewimo het volgende:
Zo, ze hebben even wat culi-bobo's uit de kast getrokken
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |