De afleveringen:quote:Legendary double Michelin-starred chef Michel Roux Jr and Masterchef dining expert Gregg Wallace are joined by Michel's trusted sous chef Monica Galetti as they hunt for a young chef who has what it takes to go to the top of the culinary world.
Four chefs must deal with the pressure of a nail-biting elimination round. In front of the watching Monica and Gregg, they must earn the right to cook for the legendary Michel. Each chef must demonstrate they have the necessary skills and palate by trussing a chicken, removing the liver and cooking it in a cream and madeira sauce.
At the end of the round, one of the chefs will be going home, and the three remaining contestants face one more gruelling elimination challenge, as Michel cooks a classic recipe of cardoon gratin with bone marrow before asking them to recreate the dish in just 60 minutes. After judging each plate on presentation and flavour, Michel and Gregg will send one more chef home.
The two remaining contestants will make it through to the quarter-final and a step closer to winning the title of Professional Masterchef.
We gaan het even proberen. my episodes is volgens mij live en weet nog niet of ik vanavond op tijd thuis ben. Thanks in elk geval.quote:Op maandag 27 september 2010 15:51 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Misschien ook wel ergens uit een newsgroup of van The Pirate Bay te plukken? Zie bijv. http://www.myepisodes.com/frontpage.php Daar zie ik 'm tussen staan.
Ow, kut. Zit ik met m'n TTquote:Op maandag 27 september 2010 20:28 schreef golfer het volgende:
Oh en morgen en overmorgen dus weer op een ander tijdstip dan vandaag.
Ik iig nietquote:Op dinsdag 28 september 2010 00:16 schreef golfer het volgende:
Kardoen.![]()
Iemand die het ooit gemaakt of gegeten heeft?
Yup, heerlijk.quote:Op dinsdag 28 september 2010 00:16 schreef golfer het volgende:
Kardoen.![]()
Iemand die het ooit gemaakt of gegeten heeft?
Inderdaad. Maar de tijd was kort voor het te bereiden gerecht, daar liepen alle chefs tegenaanquote:Op dinsdag 28 september 2010 09:56 schreef DarkElf het volgende:
Was idd fijn om te zien. geen geneuzel, niet te veel jury-aandacht, gewoon koken, mooie opnames en snel.
Vanavond 21:00 uurquote:Op dinsdag 28 september 2010 14:54 schreef Stansfield het volgende:
shit gemist. Volgende keer weer kijken.
Ja, de eerste aflevering.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:38 schreef Strychnos het volgende:
Yes staat ook weer geprogrammeerd, ben het gisteren alleen vergeten.. Heb ik veel gemist?
ik ga ook weer op zoek. Ik verstond er niets vanquote:Op dinsdag 28 september 2010 22:55 schreef Rewimo het volgende:
Sole à la nogiets, het was een plaatsnaam, kan het niet vinden...
Het lukt mij anders gister wel. Probeer is via google te zoeken op een uk based proxy en via zo'n site te kijken.quote:Op dinsdag 28 september 2010 20:40 schreef Strychnos het volgende:
Vind het altijd zo balen dat je geen afleveringen kan terug kijken op de BBC.com.
Vanavond nog. En dan 4 oktober. Zie OP.quote:Op woensdag 29 september 2010 09:14 schreef Charmian het volgende:
Gewoon alles gemist. Wordt het dagelijks uitgezonden?
quote:Op woensdag 29 september 2010 09:15 schreef Roel_Jewel het volgende:
[..]
Vanavond nog. En dan 4 oktober. Zie OP.
Dat zie je soms ook zo mooi terugkomen in bijv. Kitchen Nightmares van Gordon Ramsay. In sommige keukens staan echt self-proclaimed chefs, die zouden hier helemaal door de mand vallen.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:47 schreef SaskiaR het volgende:
Wel verrassend dat sommige mensen die blijkbaar al lang professioneel kok zijn er soms helemaal niks van bakken (zoals die jongen maandag die 'Young Chef of the Year' was en gelijk weggestuurd werd).
Heel veel mensen (en dus ook professionele koks) denken dat je paddenstoelen alleen maar moet schoonborstelen en nooit in water moet leggen omdat ze zich volzuigen met water, maar dat geldt eigenlijk alleen voor kweekpaddenstoelen. Wilde paddenstoelen moet je juist wel met water schoonmaken, want in het wild moeten ze ook regen verwerken.quote:Op woensdag 29 september 2010 12:54 schreef Rewimo het volgende:
Ja, maar je ziet ook dat ze sommige dingen niet kennen of niet weten hoe ze ze moeten behandelen, zoals met de paddestoelen.
Dat is inderdaad een goede toevoeging dit jaar.quote:Op woensdag 29 september 2010 18:49 schreef FigureBirdStars het volgende:
Dit blijft een super programma! Ik vind het ook erg leuk dat ze dit seizoen aan de kijker laten zien hoe het gerecht gemaakt dient te worden.
Hm, Roux is ook een Fransman natuurlijkquote:Op donderdag 30 september 2010 01:25 schreef golfer het volgende:
Helemaal eens met de 2 doorgaande chefs.
Ben is wel mijn favoriet tot nu toe, maar ik kan mij niet voorstellen dat een Engels programma een Fransman laat winnen.
Leuk inderdaad.quote:
Roux kan geweldig koken, maar we zien natuurlijk wel alleen een montage van zijn kookkunsten (als ie het al allemaal zelf doet).quote:Op maandag 4 oktober 2010 21:49 schreef DeeBee het volgende:
Wat kan die Roux toch koken trouwens, hoe hij die klassiekers klaarmaakt is telkens al een hoogtepuntje van de show, zoveel details, zorg en finesse straalt dat uit!
quote:Legendary double Michelin-starred chef Michel Roux Jr and Masterchef dining expert Gregg Wallace are on the hunt for a young chef who has what it takes to go to the top of the culinary world.
Eight more chefs must deal with the pressure of a nail-biting elimination round. In front of the watching Monica and Gregg, they have to earn the right to cook for the legendary Michel. In the first part, the four chefs must demonstrate they have the necessary skills and palate by preparing and cooking two different pastas and making a sauce. In the second, they must correctly prepare salsify for cooking and then make the perfect hollandaise sauce. At the end of it, one chef from each task will be going home.
The three remaining chefs from each must then face one more gruelling elimination challenge. Michel cooks a classic recipe of saumon a' l'oseille before asking the chefs to recreate the dish in just 60 minutes. In the second part of the challenge, Michel cooks boules de Berlin.
The two best chefs from each part make it through to the quarter-final and a step closer to winning the title of Professional Masterchef.
die kwalificatie-test vond ik eigenlijk net te eenvoudig.......en ik zie ze ook liever een hoofdgerecht maken dan een dessert (hoe lastig een dessert ook kan zijn).quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:59 schreef golfer het volgende:
Schorseneren dus.
Heb gelijk het liedje van drs. P. in mijn hoofd.
"Knolraap en lof, schorseneren en prei"
Een dessert is wetenschap, scheikunde zei Michel Roux. Dus die wil skills zienquote:Op woensdag 6 oktober 2010 07:10 schreef Quinn_Dexter het volgende:
die kwalificatie-test vond ik eigenlijk net te eenvoudig.......en ik zie ze ook liever een hoofdgerecht maken dan een dessert (hoe lastig een dessert ook kan zijn).
Daar zou zo iemand als die Kranenborg nog een heeeeel groot voorbeeld aan kunnen nemen...quote:Op woensdag 6 oktober 2010 13:55 schreef DarkElf het volgende:
Idd komt hij over als een hele sympathieke man. Streng maar op een positieve manier. Hij kijkt goed naar wat mensen wel goed doen en als hij kritiek geeft doet hij dat op een opbouwende manier zonder je af te katten. Hulde voor zo'n man!
Idd jaquote:Op woensdag 6 oktober 2010 21:20 schreef DarkElf het volgende:
die ene nerveuze ziet eruit alsof hij zichzelf wat aan kan doen als hij iets fout doet in zijn eigen ogen
quote:Op woensdag 6 oktober 2010 22:17 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
The chocolate teardrop collapsed......samen met zijn ego.......
Dat vond ik niet zo erg. Net zo min als ik het erg vond dat die arro Fransoos het toch een beetje verpestte.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 22:17 schreef Quinn_Dexter het volgende:
The chocolate teardrop collapsed......samen met zijn ego.......
ik vond het ook weer een geweldige aflevering, met een onverwachte ontknopingquote:Op woensdag 6 oktober 2010 23:18 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat vond ik niet zo erg. Net zo min als ik het erg vond dat die arro Fransoos het toch een beetje verpestte.
Ik gunde die vrouw absoluut een plaats in de halve finale en vond het leuk dat die, op zenuwinstorting staande, David het ook heeft gehaald.
Veel te oud voor het format. Hij is al 39 en de rest van de kandidaten zijn allemaal rond de 20-30.quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:55 schreef DeeBee het volgende:
Die dude met bril kan het van de week nog wel eens ver gaan schoppen denk ik.
ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........quote:
vond ik ook een vreemde keuze... gelukkig ligt dat kind eruit. Daarnaast was het gerecht van die ouwe bijna gelijk aan die van Michelquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 07:05 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........
Idd geen uitschieters vanavond.. We zullen zien morgenquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
t ging om de techniek, niet zozeer om de smaak en dan ja dat kan vast.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
in tien minuten is dat idd erg krap maar ik vond duidelijk dat het haar meer ging om de techniek, welke handelingen dan om de smaak. De saus was om allebei te doen. Smaak en techniek. Eniewee ben benieuwd weer vanavond.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.
Er sprong vandaag van alle kandidaten voor mij niemand uit en ik verwacht ze ook niet ver te zien komen.
quote:Monica Galetti - the scariest TV chef - grills our Mirror man
With her icy, unnerving stare and withering put-downs, Monica Galetti can turn chefs' legs to jelly.
The unexpected star of this year's Masterchef: The Professionals is quite possibly the scariest cook on television.
She may not swear like Gordon Ramsay or boil over like Marco Pierre White but she's left experienced contestants fluffing their flambés and goofing up their goujons.
Professional chefs must first impress her before they get a chance to cook for her boss, the legendary Michel Roux Jr. However, Monica, who works as Michel's sous chef, takes an awful lot of impressing.
But, really, how difficult can it be? I went along to Michel Roux's restaurant Le Gavroche to see if I could impress the culinary world's answer to Anne Robinson.
TROUT
Arriving at the three-Michelin-starred establishment near London's Hyde Park, she greets me with a smile.
I smile back. This will be a piece of cake.
"All you need to do is peel a prawn and bone a trout," she says as we walk to the kitchen. Music to my ears - until I clap eyes on the trout, which is an absolute monster, bigger than any I've ever seen.
With Monica peering over my shoulder, I get stuck in to the 4kg beast - and at first I don't think I'm doing too badly.
Sadly, Monica disagrees.
"Oh my dear Lord," she mutters as I hack at the trout's head with a carving knife. "Don't you know you should never hold a knife that way... you've got the angle totally wrong there... oh my word, what are you doing now?"
Not a good start. I'm sweating and my hands are starting to shake.
"Oh, no, that's not even, and you're leaving most of it on the bone. I would never be able to give that to Michel.
"You know what... just stop."
Gladly. I scrub my fingers in the sink, half-expecting more scathing criticisms of my hand-washing technique, but she doesn't say a word, which unnerves me even more.
Next, I try to peel a king prawn - but my confidence is shot to pieces and it keeps slipping out of my hand.
"To be honest, I'm shocked," says Monica. "You look frightened of it."
Hardly, I think. Scared of a prawn, me? No chance, although now I'm terrified of Monica. "If you can't even peel a prawn I don't think there's much hope for you and I wouldn't let you cook for Michel," she says. I can cook an omelette, I protest, but she's seen more than enough and allows me to give her a grilling instead.
Born in Samoa but raised in New Zealand, Monica needed her steely character when she told her disapproving father she wanted to be a chef.
She recalls: "He wasn't impressed. In my culture, cooking is not considered a career. It's something for the women who stay at home and cook for their families."
Monica completed a catering course and worked in restaurants in New Zealand before heading to Europe.
Now 34, she has worked for Michel for 10 years. She says: "I'm no different on the show to how I am here in the kitchen. It's easy to lose your temper when you're under pressure and someone makes a stupid mistake, especially when they don't own up to it straight away.
"I wouldn't go out of my way to make them cry but sometimes I've shouted or said a harsh word that might have made them cry.
REPUTATION
"It doesn't surprise me that people think I'm scary, but it is quite surprising to suddenly have this reputation outside the kitchen. Because when I'm not in work mode I'm not scary at all."
Monica - who is married to David, the head sommelier at Le Gavroche - admits she has often been on the receiving end of Michel's own fiery temper.
She says: "Has he made me cry? Many times. Again, it is under pressure and in the heat of the moment. You know that if you mess up two or three tables in a row Michel's going to let you know about it.
"When he shouts you know it's serious.
But at the end of the day he will tell you what you did wrong and how to put it right. That's how the contestants should see it."
Although she says she is flattered by calls for her to get her own show, and enjoys working with Gregg Wallace, she claims to prefer the kitchen to the cameras. "This is something that has come out of the blue," says Monica, who has a three-year-old daughter with David. "I never expected to be on TV and, even though I enjoy it, my passion is working in a busy restaurant kitchen."
Besides, she's woefully unprepared for the perils of fame.
"The other day I was shopping in Primark and someone recognised me from the show and came up to me. I quickly put the top back and rushed out!" Scariest cook on TV? She's a sweetie.
Ik denk dat nog steeds.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:26 schreef golfer het volgende:
Leuk stukje en ze heeft dus een man, terwijl ik al die tijd dacht dat ze hartstikke lesbisch was.
Ja, Chef.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 00:15 schreef Bluezz het volgende:
Enne knolselderijpuree met vanille... toch eens proberen
doperwten zijn heerlijk, maar ik ben het babyvoedsel al meer dan 40 jaar ontgroeid.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 09:42 schreef DarkElf het volgende:
knolselderijpuree is gewoon lekkeren doperwtenpuree ook.
Ook wel eens gegeten, maar je ziet Zonnevis niet zo vaak op het menu in Nederland staan.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 21:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
John Dory. Paar jaar geleden in Ierland gehad. Heeeeerlijk!
[ afbeelding ]
Bijna elke sterrenkok heeft (minimaal) wel een stage gelopen als patissier (en alle andere onderdelen als: poissonnier, saucier etc) en moet dat ook kunnen.quote:Op woensdag 20 oktober 2010 00:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Bijna elke sterrenkok maakt zelf niet de desserts en heeft daarvoor een patisier in dienst.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |