Veel te oud voor het format. Hij is al 39 en de rest van de kandidaten zijn allemaal rond de 20-30.quote:Op maandag 11 oktober 2010 22:55 schreef DeeBee het volgende:
Die dude met bril kan het van de week nog wel eens ver gaan schoppen denk ik.
ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........quote:
vond ik ook een vreemde keuze... gelukkig ligt dat kind eruit. Daarnaast was het gerecht van die ouwe bijna gelijk aan die van Michelquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 07:05 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
ik had liever die poolse knul in de cook-off gezien.....hij had weliswaar een timing-probleem maar zijn skilss waren echt way better........
Idd geen uitschieters vanavond.. We zullen zien morgenquote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
t ging om de techniek, niet zozeer om de smaak en dan ja dat kan vast.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.quote:Op dinsdag 12 oktober 2010 21:57 schreef computergirl het volgende:
is het eigenlijk wel mogelijk om in 10 minuten een souffle te maken? Eentje die gaar is dan....
Vond geen van de kandidaten echt goed vanavond
in tien minuten is dat idd erg krap maar ik vond duidelijk dat het haar meer ging om de techniek, welke handelingen dan om de smaak. De saus was om allebei te doen. Smaak en techniek. Eniewee ben benieuwd weer vanavond.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 00:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Lijkt mij, als je niet zoals Monica een paar keer geoefend hebt tot op de seconde nauwkeurig, vrijwel onmogelijk. Gelukkig keken ze meer naar de karamelsaus.
Er sprong vandaag van alle kandidaten voor mij niemand uit en ik verwacht ze ook niet ver te zien komen.
quote:Monica Galetti - the scariest TV chef - grills our Mirror man
With her icy, unnerving stare and withering put-downs, Monica Galetti can turn chefs' legs to jelly.
The unexpected star of this year's Masterchef: The Professionals is quite possibly the scariest cook on television.
She may not swear like Gordon Ramsay or boil over like Marco Pierre White but she's left experienced contestants fluffing their flambés and goofing up their goujons.
Professional chefs must first impress her before they get a chance to cook for her boss, the legendary Michel Roux Jr. However, Monica, who works as Michel's sous chef, takes an awful lot of impressing.
But, really, how difficult can it be? I went along to Michel Roux's restaurant Le Gavroche to see if I could impress the culinary world's answer to Anne Robinson.
TROUT
Arriving at the three-Michelin-starred establishment near London's Hyde Park, she greets me with a smile.
I smile back. This will be a piece of cake.
"All you need to do is peel a prawn and bone a trout," she says as we walk to the kitchen. Music to my ears - until I clap eyes on the trout, which is an absolute monster, bigger than any I've ever seen.
With Monica peering over my shoulder, I get stuck in to the 4kg beast - and at first I don't think I'm doing too badly.
Sadly, Monica disagrees.
"Oh my dear Lord," she mutters as I hack at the trout's head with a carving knife. "Don't you know you should never hold a knife that way... you've got the angle totally wrong there... oh my word, what are you doing now?"
Not a good start. I'm sweating and my hands are starting to shake.
"Oh, no, that's not even, and you're leaving most of it on the bone. I would never be able to give that to Michel.
"You know what... just stop."
Gladly. I scrub my fingers in the sink, half-expecting more scathing criticisms of my hand-washing technique, but she doesn't say a word, which unnerves me even more.
Next, I try to peel a king prawn - but my confidence is shot to pieces and it keeps slipping out of my hand.
"To be honest, I'm shocked," says Monica. "You look frightened of it."
Hardly, I think. Scared of a prawn, me? No chance, although now I'm terrified of Monica. "If you can't even peel a prawn I don't think there's much hope for you and I wouldn't let you cook for Michel," she says. I can cook an omelette, I protest, but she's seen more than enough and allows me to give her a grilling instead.
Born in Samoa but raised in New Zealand, Monica needed her steely character when she told her disapproving father she wanted to be a chef.
She recalls: "He wasn't impressed. In my culture, cooking is not considered a career. It's something for the women who stay at home and cook for their families."
Monica completed a catering course and worked in restaurants in New Zealand before heading to Europe.
Now 34, she has worked for Michel for 10 years. She says: "I'm no different on the show to how I am here in the kitchen. It's easy to lose your temper when you're under pressure and someone makes a stupid mistake, especially when they don't own up to it straight away.
"I wouldn't go out of my way to make them cry but sometimes I've shouted or said a harsh word that might have made them cry.
REPUTATION
"It doesn't surprise me that people think I'm scary, but it is quite surprising to suddenly have this reputation outside the kitchen. Because when I'm not in work mode I'm not scary at all."
Monica - who is married to David, the head sommelier at Le Gavroche - admits she has often been on the receiving end of Michel's own fiery temper.
She says: "Has he made me cry? Many times. Again, it is under pressure and in the heat of the moment. You know that if you mess up two or three tables in a row Michel's going to let you know about it.
"When he shouts you know it's serious.
But at the end of the day he will tell you what you did wrong and how to put it right. That's how the contestants should see it."
Although she says she is flattered by calls for her to get her own show, and enjoys working with Gregg Wallace, she claims to prefer the kitchen to the cameras. "This is something that has come out of the blue," says Monica, who has a three-year-old daughter with David. "I never expected to be on TV and, even though I enjoy it, my passion is working in a busy restaurant kitchen."
Besides, she's woefully unprepared for the perils of fame.
"The other day I was shopping in Primark and someone recognised me from the show and came up to me. I quickly put the top back and rushed out!" Scariest cook on TV? She's a sweetie.
Ik denk dat nog steeds.quote:Op woensdag 13 oktober 2010 18:26 schreef golfer het volgende:
Leuk stukje en ze heeft dus een man, terwijl ik al die tijd dacht dat ze hartstikke lesbisch was.
Ja, Chef.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 00:15 schreef Bluezz het volgende:
Enne knolselderijpuree met vanille... toch eens proberen
doperwten zijn heerlijk, maar ik ben het babyvoedsel al meer dan 40 jaar ontgroeid.quote:Op donderdag 14 oktober 2010 09:42 schreef DarkElf het volgende:
knolselderijpuree is gewoon lekkeren doperwtenpuree ook.
Ook wel eens gegeten, maar je ziet Zonnevis niet zo vaak op het menu in Nederland staan.quote:Op dinsdag 19 oktober 2010 21:05 schreef Roel_Jewel het volgende:
John Dory. Paar jaar geleden in Ierland gehad. Heeeeerlijk!
[ afbeelding ]
Bijna elke sterrenkok heeft (minimaal) wel een stage gelopen als patissier (en alle andere onderdelen als: poissonnier, saucier etc) en moet dat ook kunnen.quote:Op woensdag 20 oktober 2010 00:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Bijna elke sterrenkok maakt zelf niet de desserts en heeft daarvoor een patisier in dienst.
Die BBC player is toch geblokt voor toegang buiten de UK ?quote:Op woensdag 20 oktober 2010 11:48 schreef DeeBee het volgende:
Andrew was wel echt goed in de voorronde deze week.
Ben benieuwd naar vandaag, helaas moet ik werken als het wordt uitgezonden, maar gelukkig biedt BBC iPlayer uitkomst!
Gewoon even Brits ip-adres faken.quote:Op woensdag 20 oktober 2010 12:00 schreef Quinn_Dexter het volgende:
[..]
Die BBC player is toch geblokt voor toegang buiten de UK ?
quote:die ene was wel erg rood hoor...Op woensdag 20 oktober 2010 22:07 schreef RobinOok het volgende:
Wat zijn dat toch voor een zeikerds daar in Engeland dat ze geen "rauw" vlees kunnen eten? Man, man, man, het is geen kip. Gewoon een beetje lekker rood lamsvlees. Niks mis mee!
quote:Idd. Lijkt me ook gewoon niet lekker.Op woensdag 20 oktober 2010 22:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
die ene was wel erg rood hoor...
quote:Nou en? Beter dan te gaar. Ze zitten in de jury hoor, dan moet je proeven!Op woensdag 20 oktober 2010 22:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
die ene was wel erg rood hoor...
quote:Op donderdag 21 oktober 2010 09:47 schreef numero_uno het volgende:
De zin van de avond:
" Isn't there any other creature with a pulse that we can eat besides a lamb?"
Daarnaast hou ik van een lekker rood stukje vlees
quote:Mooiste vond ik een keer dat Greg het veels te zuur vond, en die Monica "I think it's lovely especially that touch of lemon"Op donderdag 21 oktober 2010 11:58 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het is ook heel wisselend, Roux himself zou het wel eten en greg weer niet etc... smaak en wat je 'weg kan krijgen' is persoonlijk.
quote:Idd, die opmerking over als je er een hartdefibrillator op zet dat ie dan weer opstaat en weglooptOp woensdag 20 oktober 2010 23:59 schreef Bluezz het volgende:
Het was zo rauw, dat je het beestje bijna zag opstaan en weglopen
aldus de jury
quote:Ja, maar een jurylid moet die persoonlijke smaak opzij zetten als ie een eten moet beoordelen.Op donderdag 21 oktober 2010 11:58 schreef Bluezz het volgende:
smaak en wat je 'weg kan krijgen' is persoonlijk.
quote:Michel Roux heeft een goeie invloed op iedereenOp donderdag 21 oktober 2010 12:29 schreef RobinOok het volgende:
Michel Roux heeft een goeie invloed op hem
quote:"I was an idiot!"Op zaterdag 23 oktober 2010 09:29 schreef Rewimo het volgende:
Op voorhand zagen de critici de rozijnen ook helemaal niet zittenMaar die draaiden bij toen ze het gerecht hadden geproefd.
quote:Je blijft je afvragen waarom wij in Nl niet zo'n mooi programma kunnen maken, doodzonde..Op donderdag 21 oktober 2010 13:21 schreef Rewimo het volgende:
Dat vind ik leuk aan Roux: hij weet ook altijd de positieve punten te benadrukken. En over het algemeen heeft smaak toch echt de voorkeur boven presentatie. Presentatie en techniek kun je leren, "palate" moet je van nature hebben.
Alice was erg goed vond ik, leuke meid ook
quote:die makreel zag er anders nogal aangebrand uit op mijn tv-tjeOp maandag 25 oktober 2010 22:57 schreef golfer het volgende:
Eerste halve finale weer geweest. Met Monica i.p.v. Greg.
Ben het eens met het wegsturen van Stacey, maar had Ben ook wel willen zien vetreklken. Rauw lamsvlees kan echt niet meer op dit niveau.
Alice en die wat gezettere dame waren weer erg goed. met name die laatste waarvan Michel zei: 99 out of 100 score.
quote:Dat zat ik ook te denken.....Op dinsdag 26 oktober 2010 09:31 schreef computergirl het volgende:
die makreel zag er anders nogal aangebrand uit op mijn tv-tje
quote:Running gag geworden, ik vind het leukOp dinsdag 26 oktober 2010 13:32 schreef computergirl het volgende:
dat is het enige wat ik wel irritant vind aan het programma, die overdreven gezichtsuitdrukkingen steeds tussendoor![]()
quote:Michel : "you may smile"Op dinsdag 26 oktober 2010 13:32 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Running gag geworden, ik vind het leuk
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |