abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_86229931
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 21:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Ga een keer naar Duesseldorf, heeft de grootste japanse kolonie van europa, veel japanse restaurants met japanse klanten (dus niet voor de europeaan gedacht)
Blijf dan slapen in het Nikko hotel met een japans ontbijt.
In amsterdam(amstelveen eigenlijk) zijn trouwens ook een paar restaurants voor jappaners te vinden
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_86230736
quote:
Op donderdag 9 september 2010 02:11 schreef zquing het volgende:

[..]

In amsterdam(amstelveen eigenlijk) zijn trouwens ook een paar restaurants voor jappaners te vinden
Ik heb niet veel vergelijkingsmateriaal, maar ga regelmatig naar 't Yamazato en dat is erg lekker!! :)
pi_86231542
Maar Dusseldorf is dus de moeite waard om een keer rond te gaan lopen/kijken?
Zou er best een keer heen kunnen gaan met de trein ofzo op een vrije dag.
404 - Not Found
  donderdag 9 september 2010 @ 10:06:53 #54
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_86233597
Ik heb gister rosbiefrolletjes gevuld met groenten met noodles gemaakt. Ik weet niet of het echt heel Japans was, lekker was het wel. http://www.ah.nl/recepten/recept?id=10062

Vandaag sushi. Dat heb ik wel vaker gemaakt. Maar heeft iemand misschien nog tips? Verrassende ingrediėnten?
  donderdag 9 september 2010 @ 10:16:23 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86233799
quote:
Op donderdag 9 september 2010 08:08 schreef Zwappel het volgende:
Maar Dusseldorf is dus de moeite waard om een keer rond te gaan lopen/kijken?
Zou er best een keer heen kunnen gaan met de trein ofzo op een vrije dag.
Absoluut. En als je het station uitloopt in de richting van de Immermanstrasse heb je daar al het Nikko Hotel, japanse restaurants, japanse boekwinkels en supermarkten. In de Oststrasse zit een Ramen restaurantje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86233892
quote:
Op donderdag 9 september 2010 10:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Absoluut. En als je het station uitloopt in de richting van de Immermanstrasse heb je daar al het Nikko Hotel, japanse restaurants, japanse boekwinkels en supermarkten. In de Oststrasse zit een Ramen restaurantje.
Lachen dus eig een soort Japantown ipv Chinatown?
404 - Not Found
  donderdag 9 september 2010 @ 10:24:27 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86233975
quote:
Op donderdag 9 september 2010 10:20 schreef Zwappel het volgende:

[..]

Lachen dus eig een soort Japantown ipv Chinatown?
Als je het zo wilt zien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86236374
quote:
Op woensdag 8 september 2010 20:14 schreef timmmmm het volgende:
Ok, ik ben woonachtig in Roosendaal, en studerende in Rotterdam. Waar kan ik de makkelijkst bereikbare toko vinden, iemand enig idee?

En nog meer suggesties voor typisch japanse nagerechten?
West-kruiskade is China Town. De specifieke tips van RobinOok zijn ook erg goed, en de 'toko boot' bij de Euromast :s)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_86237572
quote:
Op donderdag 9 september 2010 00:05 schreef CaptainCab het volgende:

[..]

Sushi komt uit China ;)
:')
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  donderdag 9 september 2010 @ 12:29:54 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_86237627
quote:
Op donderdag 9 september 2010 02:11 schreef zquing het volgende:

[..]

In amsterdam(amstelveen eigenlijk) zijn trouwens ook een paar restaurants voor jappaners te vinden
Dat kan, maar de gemeenschap in Duesseldorf is veel groter dan in Amsterdam, en bovendien is Duesseldorf niet ver weg, voor veel Nederlanders dichterbij dan Amsterdam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_86237905
quote:
Op dinsdag 7 september 2010 22:03 schreef Tamashii het volgende:
Ik weet dus eigenlijk niet of sushi Chinees of Japans is. Maar wij maken het altijd zelf, heerlijk!
:')
  † In Memoriam † donderdag 9 september 2010 @ 14:05:41 #62
230491 Zith
pls tip
pi_86240776
quote:
Op donderdag 9 september 2010 12:27 schreef Sicstus het volgende:

[..]

:')
quote:
The original type of sushi, classified today as nare-zushi (馴れ寿司, 熟寿司), first developed somewhere in Southeast Asia, disseminating to Japan.
I am a Chinese college students, I have a loving father, but I can not help him, he needs to do heart bypass surgery, I can not help him, because the cost of 100,000 or so needed, please help me, lifelong You pray Thank you!
  donderdag 9 september 2010 @ 14:48:22 #63
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_86242407
quote:
Op woensdag 8 september 2010 22:00 schreef okiokinl het volgende:
japan is niet goed in nagerechten, dat is meer iets westers...
Het is iets arabisch, wij hebben dat overgenomen van hen.

En als je anko lekker vindt zijn er genoeg lekkere Japanse nagerechten te verzinnen :)
Bovendien hebben ze sakura-mochi ijs, dat is zoooooooo lekker
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  donderdag 9 september 2010 @ 14:51:10 #64
246107 Zeroku
An Air of Authority.
pi_86242497
In de Metro vandaag stond ook een leuk gerecht van Sashimi :9!`

[ Bericht 0% gewijzigd door Zeroku op 09-09-2010 23:44:52 ]
Op zaterdag 28 april 2012 00:09 schreef Klinkerbotsing het volgende:
Lieve jongeman ben jij. :@
Op woensdag 8 juli 2020 18:58 schreef PoezeligDing het volgende:
:* My one and only, master, king , whatever. THE ZER! O+
pi_86262676
ik vind sashimi nog lekkerder dan sushi..
pi_86262819
quote:
Op donderdag 9 september 2010 14:51 schreef Zeroku het volgende:
In de Metro vandaag stond ook een leuk gerecht van Shasimi :9!
shasimi :')
pi_86279315
quote:
Op donderdag 9 september 2010 23:42 schreef vizible het volgende:

[..]

shasimi :')
als we dan toch precies gaan doen, dan schrijf je het zo: 刺身 8-)
  zondag 12 september 2010 @ 18:52:56 #68
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86351642


Takoyaki

Vandaag takoyaki gemaakt, recept komt van Cooking with Dog:

Ik dacht dat ik nog octopus in de vriezer had, maar dat was niet zo. Dus toen maar wat gebakken gamba's gebruikt. En ik had geen zin in de bonito-flakes, dus die liet ik weg. Verder kwam het een heel eind in de richting. Of nou ja, de vorm is natuurlijk een pietsie anders, want ik heb niet zo'n mooie takoyaki-pan om perfecte bolletjes te bakken. Ik improviseerde met de poffertjespan. Eerst ene helft met vulling, daarna andere helft en die als ze nog nat van boven zijn op elkaar.

Grappig om een keer gemaakt en gegeten te hebben en ik vond het best goed gelukt.
  dinsdag 14 september 2010 @ 14:14:45 #69
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_86420880


Frietje Speciaal op zijn Japans. :s)

Friet, bestrooid met zout en aonori met Kewpie mayonnaise, okonomiyaki saus en rode uitjes.
Als dat geen Japans culinair hoogstandje is! _O-
pi_86421008
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 14:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Frietje Speciaal op zijn Japans. :s)

Friet, bestrooid met zout en aonori met Kewpie mayonnaise, okonomiyaki saus en rode uitjes.
Als dat geen Japans culinair hoogstandje is! _O-
_O_
404 - Not Found
pi_86421620
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 14:14 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]

Frietje Speciaal op zijn Japans. :s)

Friet, bestrooid met zout en aonori met Kewpie mayonnaise, okonomiyaki saus en rode uitjes.
Als dat geen Japans culinair hoogstandje is! _O-
omg wat lekker!! :9~
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_86422627
lol dat wil ik eten..
pi_86423242
Ik vind die traditionele restaurantjes in Japan zo leuk, met z'n allen aan een bar zitten terwijl je stukje bij beetje je stukjes tempura of stokjes yakitori krijgt aangereikt. :)

"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
pi_86423317
quote:
Op dinsdag 14 september 2010 15:15 schreef Jabberwocky het volgende:
Ik vind die traditionele restaurantjes in Japan zo leuk, met z'n allen aan een bar zitten terwijl je stukje bij beetje je stukjes tempura of stokjes yakitori krijgt aangereikt. :)

[ afbeelding ]
Lijkt mij ook wel lekker.
404 - Not Found
  dinsdag 14 september 2010 @ 15:38:43 #75
310990 Granduppaaaaah
Dolfijnen Reiki Specialist
pi_86424185
Ow jezus, wat een tantalus kwelling, allemaal eten, en de dichtstbijzijnde serieuze toko een uur verderop. Vreselijk frustrerend als je door je Japanse kookboeken heen bladert en het ene na het andere gerecht niet kunt maken omdat je dan naar Groningen moet, of misschien ergens in Zwolle, of een fles sake van 12 euro moet kopen die vervolgens 2 dagen houdbaar is. Niet te doen dus met een Wajong uitkering.
pi_105499676
Ik zie dat dit al een ouder topic is, maar met de search vond ik zo even geen nieuwer topic over japans eten.

Ik eet regelmatig van die instant misosoep, maar ik wil dat ook wel eens zelf maken. Miso kan je onder andere kopen bij de natuurvoedingswinkel, maar daar hebben ze verschillende soorten van. Welke moet ik dan hebben?
Is het veel moeite om dashi zelf te maken? Kan je deze ook vegetarisch (zonder bonito vlokken of andere vis/schelpdieren) maken?
Als ik 'meer' maak, hoelang is de soep dan houdbaar?
Hopelijk weet iemand hier wat meer over misosoep, alvast bedankt ;)
And the druids turn to stone...
  maandag 12 december 2011 @ 17:29:05 #77
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_105499838
De smaak van Dashi komt voornamelijk uit de bonito vlokken, en in mindere mate het zeewier. Je kunt de bonito weglaten, maar dat doet wel echt wat af aan de smaak. Als ik geen bonito voor handen heb en toch iets Japans moet maken doe ik er meestal een snufje zout extra bij.

Er zijn 2 verschillende soorten miso die voor soep gebruikt worden: wit en rood. Wit is standaard, maar rood gaat ook prima :)

Miso de volgende dag opwarmen gaat prima, langer weet ik niet.

Dashi schijn je te kunnen koken tot het grootste deel van het water verdampt en dan in blokjes te kunnen invriezen.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
pi_105500282
Iemand wel eens geprobeerd de dashi te vervangen door een scheutje tamari? Zou dat een idee zijn? :P
And the druids turn to stone...
  maandag 12 december 2011 @ 18:00:58 #79
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105501109
Nah, tamari is gewoon sojasaus. Dat lijkt me geen goed idee. Zoute miso met zoute sojasaus.
Ik zou als het perse moet gewoon groentenbouillon of water nemen. En misschien eens experimenteren met lapsang souchong. Niet dat dat op dashi lijkt, meer een beetje op bacon en in een komkommerdressing erg lekker. Misschien in de misosoep ook wel.

(PS ik wil zo graag editten, snik, al die linkjes in het begin, snik, ik haat linkjes die niet werken... :{ )

[ Bericht 5% gewijzigd door RobinOok op 12-12-2011 22:59:20 ]
  maandag 12 december 2011 @ 21:32:27 #80
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105511580
Kun je eigenlijk in Nederland nog ergens walvis of dolfijn krijgen?
pi_105514547
inderdaad, laat de dashi gewoon weg dan, op zich is de miso zelf al smaakvol genoeg, gewoon net iets meer gebruiken.
beetje sojasaus erbij kan ook best hoor, maar voorzichtig.
houdbaarheid weet ik ook niet.
pi_105514584
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 21:32 schreef Erasmo het volgende:
Kun je eigenlijk in Nederland nog ergens walvis of dolfijn krijgen?
harderwijk? ging laatst nog een orka in de verkoop.
  maandag 12 december 2011 @ 22:18:17 #83
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105514661
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 22:16 schreef okiokinl het volgende:

[..]

harderwijk? ging laatst nog een orka in de verkoop.
Helaas heb ik geen vriescel thuis...
  maandag 12 december 2011 @ 22:21:31 #84
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_105514884
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 22:16 schreef okiokinl het volgende:

[..]

harderwijk? ging laatst nog een orka in de verkoop.
Gestrande witsnuitdolfijn overleden

:Y)
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
  maandag 12 december 2011 @ 22:29:11 #85
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_105515422
quote:
Dit is te toevallig, brb pleeg even een telefoontje :P

Btw dankzij die 2e reactie zit mijn scherm nu onder het bier :')
pi_105516278
Leuk topic!
quote:
14s.gif Op woensdag 8 september 2010 18:10 schreef Zeroku het volgende:

[..]

:9!

Oh en Onigiri / お握り :9.

[ afbeelding ]

En geen specifiek voedsel, maar Bento / 弁当 ^O^.

[ afbeelding ]

En als drinken uiteraard Sake / 日本酒 wat hierin zit.
Hoe maak je eigenlijk precies onigiri? En dan vooral de rijst die erin zit dan.
pi_105516627
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 september 2010 15:15 schreef Jabberwocky het volgende:
Ik vind die traditionele restaurantjes in Japan zo leuk, met z'n allen aan een bar zitten terwijl je stukje bij beetje je stukjes tempura of stokjes yakitori krijgt aangereikt. :)

[ afbeelding ]
:Y

Alleen het kiezen is wel lastig. Dan krijg je zo'n menukaart, helemaal in het Japans, met -tig keuzes. Kippeborst, kippevleugel, kippepoot, kippehersens, kippelever, kippenhart etc. etc. en dan alles ook nog van rund en varken. 8)7

Wat ik ook wel apart vond was kushikatsu. Dat moet toch de potentie hebben om een instant-hit te worden bij studenten in Nederland. :+
  maandag 12 december 2011 @ 23:07:13 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_105517642
quote:
0s.gif Op maandag 12 december 2011 22:44 schreef Igen het volgende:
Leuk topic!

[..]

Hoe maak je eigenlijk precies onigiri? En dan vooral de rijst die erin zit dan.
Gewoon met sushirijst. En dan zonder de sushi-azijnmengsel. Je moet het dan vormen als de rijst nog warm is. Meer daarover op: http://www.justhungry.com(...)_revisited_an_e.html

(ik vind het stiekem gewoon lekkerder als het wel is aangemaakt met sushi-azijn)
pi_105519482
Ah okee. Dan moet ik het maar gewoon eens proberen. :)

Ik had trouwen in herinnering dat ik onigiri met "konbu" lekker vond. Of eigenlijk niet, maar dat ik het toch niet kon laten om ze te eten. Nu lees ik dat "konbu" van nature vol glutamaat zit en daarom ook als smaakversterker wordt gebruikt. Of dat de reden zou zijn geweest? :D

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 12-12-2011 23:45:03 ]
  maandag 12 december 2011 @ 23:50:04 #90
309770 Tanin
de vreemdeling
pi_105519728
Warm betekend overigens niet heet. Kan prima als het al afgekoeld is tot een graad of 50. Het hoort officieel met de naakte hand geloof ik, maar ik heb het geleerd met keukenfolie.

Verder inderdaad kortkorrelige rijst (Chinees, Koreaans, Japans), en bij voorkeur in een rijstkoker koken.

En glutamaat/aji no moto is ontdekt in Japan, waarschijnlijk in kombu of een ander zeewier inderdaad.
"Dit? Dit zijn mijn oorlogswonden, heb jarenlang oorlog gevoerd met mezelf, maar ik heb gewonnen!"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')