Klassiek recept is volgens mij zelfs alleen wortel, aardappel en vlees. Ik voeg zelf altijd nog ui toequote:Op woensdag 8 september 2010 11:27 schreef okiokinl het volgende:
deze regelen bij een toko:
[ afbeelding ]
rijst koken (sushi rijst, zonder toevoeging van iets zuurs, risotto rijst werkt ook, maar dan wel koken als gewone rijst)
saus maken, aan toeveogen: wat stukjes wortel, aardappel, vlees, aubergine, laten pruttelen tot gaar.
quote:
http://www.timeout.jp/en/tokyo/feature/229quote:With a total of 234 establishments included in the book, 11 of which received three stars, Tokyo is now outshines Paris (and its paltry 10 three-starred locales) as the centre of the gastronomical world. (...) Japanese cuisine is by far the dominant cuisine in the guide comprising nearly 70 percent of the 197 restaurants listed.
ja klopt... ik ging vaak naar van die curry restaurants waar je je eigencurry kunt samenstellen, en de aubergine erbij was altijd lekker..quote:Op woensdag 8 september 2010 11:49 schreef Tanin het volgende:
[..]
Klassiek recept is volgens mij zelfs alleen wortel, aardappel en vlees. Ik voeg zelf altijd nog ui toe
"Officieel" hoor je eerst de groenten in water te doen, te koken tot het gaar is. Ondertussen met een platte lepel het schuim van het water af te halen (hoewel ze me nooit uit hebben kunnen leggen WAT er mis is met de smaak als je dit niet doet), de pan van het vuur halen en dan de blokjes oplossen.
Ook lekker om erwten door te gooienEn het gaat ook prima met surinaamse rijst. (maar dat hoort allemaal niet!)
ja die , maar er zijn nog meer ketens die curry doen op die manier.quote:Op woensdag 8 september 2010 15:28 schreef Tanin het volgende:
Koko ichiban?
Ben ik ook een keer geweest, had ik extra veel + extra heet, dat was 1 extra te veel3/4 bord op en toen werd het moeilijk
Koko iciban mocht ik ook alleen de allerheetste nadat ik de een na heetste had gehad. Maar dat was in combinatie met de hoeveelheid dus al niet zo'n succesquote:Op woensdag 8 september 2010 15:42 schreef okiokinl het volgende:
[..]
ja die , maar er zijn nog meer ketens die curry doen op die manier.
bij een waar ik was, mocht je pas nar level 5 hotness als je de eerste 3 gehad had, kreeg je stempels voor op een kaart ofzo.soort van bescherming van de klant tegen een hartaanval denk ik, haha..
curry eten is echt een ding in japan, jongeren proberen elkaar zover te krijgen zo heet mogelijk en zo veel mogelijk te eten, er zijn wedstrijden etc etc..
ik trok die 3de al bijna niet, lol!quote:Op woensdag 8 september 2010 17:17 schreef Tanin het volgende:
[..]
Koko iciban mocht ik ook alleen de allerheetste nadat ik de een na heetste had gehad. Maar dat was in combinatie met de hoeveelheid dus al niet zo'n succes
quote:Op woensdag 8 september 2010 10:22 schreef Zwappel het volgende:
Yakitori! http://en.wikipedia.org/wiki/Yakitori
Rotterdam zit vól met toko's.quote:Op woensdag 8 september 2010 20:14 schreef timmmmm het volgende:
Ok, ik ben woonachtig in Roosendaal, en studerende in Rotterdam. Waar kan ik de makkelijkst bereikbare toko vinden, iemand enig idee?
En nog meer suggesties voor typisch japanse nagerechten?
Sang Leequote:Op woensdag 8 september 2010 22:43 schreef Zwappel het volgende:
Ik zoek ook toko's die vooral koreaans en japans verkopen.
Zijn die er in de omgeving van Eindhoven?
Klopt, maar ze hebben er wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel wat betreft sushiquote:Op woensdag 8 september 2010 22:48 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Daar ben ik eerder geweest, maar is vooral chinees en indo..
Sushi komt uit Chinaquote:Op dinsdag 7 september 2010 23:21 schreef Chowi het volgende:
[..]
Sushi is echt een van de meest Japanse gerechten die er bestaat. Je vindt het dan ook niet bij de Chinees, doorgaans.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |