Sushi is echt een van de meest Japanse gerechten die er bestaat. Je vindt het dan ook niet bij de Chinees, doorgaans.quote:Op dinsdag 7 september 2010 22:03 schreef Tamashii het volgende:
Ik weet dus eigenlijk niet of sushi Chinees of Japans is. Maar wij maken het altijd zelf, heerlijk!
maar er zijn wel chinezen die ook lekker sushi kunnen makenquote:Op dinsdag 7 september 2010 23:21 schreef Chowi het volgende:
[..]
Sushi is echt een van de meest Japanse gerechten die er bestaat. Je vindt het dan ook niet bij de Chinees, doorgaans.
Klopt, had in mijn klas altijd een exchange studentje uit china die vaak sushi meenamquote:Op dinsdag 7 september 2010 23:25 schreef Perruche het volgende:
[..]
maar er zijn wel chinezen die ook lekker sushi kunnen maken
Ja, gewoon avondeten of lunch. Ligt eraan hoeveel je maakt he? :-)quote:
Ik weet dat er nog allemaal andere dingen door horen/kunnen (ze doen in Japan ook niet altijd nagaimo door het beslag), maar ik heb geprobeerd het recept te strippen tot de bare essentials, zodat het hier ook te maken is (daar ik geen degelijke Japanse toko in de buurt heb).quote:Op woensdag 8 september 2010 10:13 schreef RobinOok het volgende:
Beter linkje voor de: okonomiyakisaus. (daar komt die foto ook vandaan). En dan maar meteen ook dashi, bonito vlokken, nori en natuurlijk kewpie mayonaise, geen frietsaus!.
En eigenlijk hoort er ook nog Nagaimo door het beslag. (Japanese mountain yam)
[ link | afbeelding ]
(en beetje bakpoeder ook)
Het bestaat ook nog niet zo lang, het is iets van na WOII en eerder junkfood dan een Japans hoogstandje te noemen. Maar verder best lekker!
[ link | afbeelding ]
Mijn versie (met garnalen, spek, tauge, spitskool, puntpaprika, lente-ui en wat indische gefrituurde uitjes)
Samenvatting Japanse keukenquote:Op woensdag 8 september 2010 10:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klinkt leuker dan het is. Beetje saai vond ik het smaken. Wel gezond. En ook best grappig om eens te maken.
Moet je smaak dan zijn denk ik. Ik vind sukiyaki heerlijk, maar daar gebruiken ze in Japan dan ook wel het beste vlees voor. Bovendien zijn er maar weinig dingen uit de Japanse keuken (koude tofuquote:
Ik wou zeggen: dit is geen sukiyaki. Maar als ik het google zie ik dat het de Kansai variant is. Ik ken het uit Japan als een soort Shabu-Shabu, waarbij je alles kort in een soyasausmengsel doopt en kookt, dan door een rauw ei haalt en vervolens opeet. Lijkt me inderdaad minder lekker als het vlees al voorgebakken is.quote:Op woensdag 8 september 2010 10:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, gewoon avondeten of lunch. Ligt eraan hoeveel je maakt he? :-)
En om Zwappel aan te vullen dan ook nog:
[ link | afbeelding ]
Sukiyaki. Stoofschotel van biefplakjes, tofu, shirataki noodles, shiitakes en allerlei soorten groenten.
Klinkt leuker dan het is. Beetje saai vond ik het smaken. Wel gezond. En ook best grappig om eens te maken.
Beter nog, dat is zelfs helemaal niet authentiek Japans.quote:Op woensdag 8 september 2010 10:38 schreef Stansfield het volgende:
OOit eens bij een japanner in ede gegeten aan zo'n grote grill waar zo'n mannetje liep te vogelen met zijn eten. Dat was wel erg lekker moet ik zeggen. Of het helemaal athentiek japans is weet ik niet.
Klassiek recept is volgens mij zelfs alleen wortel, aardappel en vlees. Ik voeg zelf altijd nog ui toequote:Op woensdag 8 september 2010 11:27 schreef okiokinl het volgende:
deze regelen bij een toko:
[ afbeelding ]
rijst koken (sushi rijst, zonder toevoeging van iets zuurs, risotto rijst werkt ook, maar dan wel koken als gewone rijst)
saus maken, aan toeveogen: wat stukjes wortel, aardappel, vlees, aubergine, laten pruttelen tot gaar.
quote:
http://www.timeout.jp/en/tokyo/feature/229quote:With a total of 234 establishments included in the book, 11 of which received three stars, Tokyo is now outshines Paris (and its paltry 10 three-starred locales) as the centre of the gastronomical world. (...) Japanese cuisine is by far the dominant cuisine in the guide comprising nearly 70 percent of the 197 restaurants listed.
ja klopt... ik ging vaak naar van die curry restaurants waar je je eigencurry kunt samenstellen, en de aubergine erbij was altijd lekker..quote:Op woensdag 8 september 2010 11:49 schreef Tanin het volgende:
[..]
Klassiek recept is volgens mij zelfs alleen wortel, aardappel en vlees. Ik voeg zelf altijd nog ui toe
"Officieel" hoor je eerst de groenten in water te doen, te koken tot het gaar is. Ondertussen met een platte lepel het schuim van het water af te halen (hoewel ze me nooit uit hebben kunnen leggen WAT er mis is met de smaak als je dit niet doet), de pan van het vuur halen en dan de blokjes oplossen.
Ook lekker om erwten door te gooienEn het gaat ook prima met surinaamse rijst. (maar dat hoort allemaal niet!)
ja die , maar er zijn nog meer ketens die curry doen op die manier.quote:Op woensdag 8 september 2010 15:28 schreef Tanin het volgende:
Koko ichiban?
Ben ik ook een keer geweest, had ik extra veel + extra heet, dat was 1 extra te veel3/4 bord op en toen werd het moeilijk
Koko iciban mocht ik ook alleen de allerheetste nadat ik de een na heetste had gehad. Maar dat was in combinatie met de hoeveelheid dus al niet zo'n succesquote:Op woensdag 8 september 2010 15:42 schreef okiokinl het volgende:
[..]
ja die , maar er zijn nog meer ketens die curry doen op die manier.
bij een waar ik was, mocht je pas nar level 5 hotness als je de eerste 3 gehad had, kreeg je stempels voor op een kaart ofzo.soort van bescherming van de klant tegen een hartaanval denk ik, haha..
curry eten is echt een ding in japan, jongeren proberen elkaar zover te krijgen zo heet mogelijk en zo veel mogelijk te eten, er zijn wedstrijden etc etc..
ik trok die 3de al bijna niet, lol!quote:Op woensdag 8 september 2010 17:17 schreef Tanin het volgende:
[..]
Koko iciban mocht ik ook alleen de allerheetste nadat ik de een na heetste had gehad. Maar dat was in combinatie met de hoeveelheid dus al niet zo'n succes
quote:Op woensdag 8 september 2010 10:22 schreef Zwappel het volgende:
Yakitori! http://en.wikipedia.org/wiki/Yakitori
Rotterdam zit vól met toko's.quote:Op woensdag 8 september 2010 20:14 schreef timmmmm het volgende:
Ok, ik ben woonachtig in Roosendaal, en studerende in Rotterdam. Waar kan ik de makkelijkst bereikbare toko vinden, iemand enig idee?
En nog meer suggesties voor typisch japanse nagerechten?
Sang Leequote:Op woensdag 8 september 2010 22:43 schreef Zwappel het volgende:
Ik zoek ook toko's die vooral koreaans en japans verkopen.
Zijn die er in de omgeving van Eindhoven?
Klopt, maar ze hebben er wel veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel wat betreft sushiquote:Op woensdag 8 september 2010 22:48 schreef Zwappel het volgende:
[..]
Daar ben ik eerder geweest, maar is vooral chinees en indo..
Sushi komt uit Chinaquote:Op dinsdag 7 september 2010 23:21 schreef Chowi het volgende:
[..]
Sushi is echt een van de meest Japanse gerechten die er bestaat. Je vindt het dan ook niet bij de Chinees, doorgaans.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |