Makkelijker gezegd dan gedaan, in deze discussie is Wilders erg goed in het plakken van labels in ieder geval.quote:Op zondag 29 augustus 2010 10:26 schreef poon het volgende:
Misschien moeten mensen dat dan niet doen.
Er zijn wel meerdere zaken op te noemen die specifiek de moslim aantast (en dus niets met religiekritiek te maken heeft), denk bijv. aan een specifiek verbod op moslimimmgranten.quote:Dit vind ik te makkelijk. Veel ophangen aan een uit zijn verband gerukte quote. Als ik me niet vergis ging het over criminele/zeer radicale moslims. Dat Wilders de aantallen schromelijk heeft overschat kan je wel als een (kapitale) fout bestempelen.
Nee, dat komt door de eigen autonome ontwikkeling van een groep mensen, en dat binnen één generatie.quote:Ik ben ervan overtuigd dat het helemaal niet dankzij knievallen, goedpraten en PVVbashing is.
Dat alle religies anders zijn betekend nog niet dat we moeten streven naar een wettenstelsel die de ene religie wel bepaalde rechten geeft, terwijl de andere daarvan onthouden wordt.quote:Op zondag 29 augustus 2010 17:43 schreef Zienswijze het volgende:
Mensen die de islam en het christendom op 1 hoop gooien...
Alsof als de ene godsdienst (christendom) een gebeurtenis doormaakt, de andere godsdienst (islam) datzelfde ook automatisch zal doen....en daaruit verder redenerend dat het jodendom datzelfde ook automatisch zal doen, en dat het zoroatrisme datzelfde ook automatisch zal doen, en dat het sjamanisme datzelfde ook automatisch zal doen, en dat het bahai-geloof datzelfde ook automatisch zal doen![]()
Het zijn allemaal niet voor niets verschillende godsdiensten, die ieder eigen fundamenten hebben, eigen heilige boeken, eigen profeten en daaruit eigen normen en waarden hebben.
Is smijten met dergelijke krachttermen per definitie verkeerd, of is er alleen iets mis mee als jij het er niet mee eens bent? Ik vraag me af wat voor termen ik allemaal terug kan lezen als ik jouw mening over Wilders terugzoek in deze topicreeks.quote:Op zondag 29 augustus 2010 18:40 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Er is niets mis met godsdienstkritiek. Smijten met termen als retarded is dat wel.
In zo'n beetje elk westers land zijn extremistische politici vervolgd. Denk dat dat effect dus wel meevalt. Een land als Italië waar dergelijke figuren vaak door een stevige dosis corruptie buiten schot blijven zet zich op dat punt heel wat meer voor lul...quote:Op zondag 29 augustus 2010 18:48 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Het mes snijdt dus aan 2 kanten. Nederland staat ook behoorlijk voor lul door Wilders te vervolgen.
Ben ik een politicus of een vooraanstaand figuur in de Nederlandse samenleving? Neen. Ik ben een anonieme poster op een internetforum. Dan maakt het weinig uit hoe ik mij uit. Voor Wilders is dat een heel ander verhaal. Hij is een vertegenwoordiger van het volk. Van hem mag je verwachten dat hij zij ietwat fatsoenlijk gedraagt.quote:Op maandag 30 augustus 2010 02:13 schreef poon het volgende:
[..]
Is smijten met dergelijke krachttermen per definitie verkeerd, of is er alleen iets mis mee als jij het er niet mee eens bent? Ik vraag me af wat voor termen ik allemaal terug kan lezen als ik jouw mening over Wilders terugzoek in deze topicreeks.
Ook dat vond ik idd genant.quote:Wat ik overgens genant vond aan dat filmpje was die jongeman die halverwege vertelde dat Wilders een 'dead man' zou zijn als hij in Rotterdam zou komen.
Eh, sorry? Er wordt niets ingeperkt, het is bestaande wetgeving die door Wilders overtreden is.quote:Op zondag 29 augustus 2010 18:48 schreef Zienswijze het volgende:
[..]
Zou kunnen. Aan de andere kant wordt het in het algemeen ook niet beter op als de de vrijheid van meningsuiting gaat beperken en Wilders gaat vervolgen. Daardoor geef je Wilders als het ware een de prikkels om zich harder te verwoorden.
Het mes snijdt dus aan 2 kanten. Nederland staat ook behoorlijk voor lul door Wilders te vervolgen.
Oh wacht, we mogen wel constant onze denkbeelden moeten verdedigen tegen non-sequitur aanvallen maar gutohgut als de linkse users terugslaan met onze eigen variant?quote:Op zondag 29 augustus 2010 17:30 schreef poon het volgende:
Wat een trieste, wannabe elitaire, op de man gespeelde reacties zeg.
quote:dit is allemaal nog niks als pauw en witteman weer begint kan de grote 'demoniseringshow' weer beginnen
Laat mij de post zien waarin die user die je aanviel, jou (persoonlijk) op de man speelde. Dan waren de reacties misschien gerechtvaardigd. (Als je je tot dat niveau zou willen verlagen dan).quote:Op maandag 30 augustus 2010 11:05 schreef Tijger_m het volgende:
[..]
Oh wacht, we mogen wel constant onze denkbeelden moeten verdedigen tegen non-sequitur aanvallen maar gutohgut als de linkse users terugslaan met onze eigen variant?
Ja, dat mag wel. Totaal ander soort post.quote:Fuck off, aub, het is constant hetzelfde verhaal hier met die rechtse calimero's. Oh wacht, dit mag wel?
[..]
Ja, de rechtse users gedragen zich altijd voorbeeldigquote:Op maandag 30 augustus 2010 11:34 schreef poon het volgende:
[..]
Laat mij de post zien waarin die user die je aanviel, jou (persoonlijk) op de man speelde. Dan waren de reacties misschien gerechtvaardigd. (Als je je tot dat niveau zou willen verlagen dan).
[..]
Ja, dat mag wel. Totaal ander soort post.
Ah, op die manier. Dus nu is de kritiek dat hij zich uit, zoals sommigen (jij oa.) zich op internet uiten.quote:Op maandag 30 augustus 2010 08:56 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ben ik een politicus of een vooraanstaand figuur in de Nederlandse samenleving? Neen. Ik ben een anonieme poster op een internetforum. Dan maakt het weinig uit hoe ik mij uit. Voor Wilders is dat een heel ander verhaal. Hij is een vertegenwoordiger van het volk. Van hem mag je verwachten dat hij zij ietwat fatsoenlijk gedraagt.
Vast niet. Maar je bent het dus met me eens dat die reacties niet voorbeeldig waren.quote:Op maandag 30 augustus 2010 11:38 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Ja, de rechtse users gedragen zich altijd voorbeeldig
Misschien is het moeilijk te begrijpen voor de gemiddelde PVV-sympathisant. Ik heb bijvoorbeeld een baan waarbij ik aanraking kom met prominente figuren uit een regio in Nederland. Daarbij bezig ik nette omgangsvormen. Ik kan soms kritisch zijn, maar dan wel op zeer beleefde wijze. Wanneer ik met vrienden ben, kan ik mij daarentegen op een heel andere manier uiten.quote:Op maandag 30 augustus 2010 11:40 schreef poon het volgende:
[..]
Ah, op die manier. Dus nu is de kritiek dat hij zich uit, zoals sommigen (jij oa.) zich op internet uiten.
Ik begreep het wel. Ik wilde slechts even bevestigen dat je een bepaald punt van kritiek had (waarvan ik denk: 'als dat het nou is').quote:Op maandag 30 augustus 2010 11:46 schreef KoosVogels het volgende:
[..]
Misschien is het moeilijk te begrijpen voor de gemiddelde PVV-sympathisant. Ik heb bijvoorbeeld een baan waarbij ik aanraking kom met prominente figuren uit een regio in Nederland. Daarbij bezig ik nette omgangsvormen. Ik kan soms kritisch zijn, maar dan wel op zeer beleefde wijze. Wanneer ik met vrienden ben, kan ik mij daarentegen op een heel andere manier uiten.
Mogelijk dat een type als Wilders dat onderscheid niet kan maken. Misschien heeft hij geen fastoenlijke opvoeding genoten.
Neuh, inhoudelijk heb ik nog veel meer op Wilders aan te merken. Maar moet bekennen dat ik mij ook flink kan storen aan zijn toon en houding. Van een politicus mag je verwachten dat hij nette omgangsvormen bezigt. Anderen vervolgens uitmaken voor mafkees (Erdogan) of roepen dat Bleker maar beter effe op vakantie kan gaan, irriteert mij.quote:Op maandag 30 augustus 2010 12:11 schreef poon het volgende:
[..]
Ik begreep het wel. Ik wilde slechts even bevestigen dat je een bepaald punt van kritiek had (waarvan ik denk: 'als dat het nou is').
Ik moet wel zeggen dat het grootste deel van de users die mensen persoonlijk beginnen aan te vallen, zijn die uit de rechtse kliek. De linksen zijn ook niet onschuldig (klopkoek, scanman1), maar we zien vooral de laatste tijd dat de ene na de andere rechtse (kloon?) geband wordt..... Het lijkt wel een trend te worden....quote:Op maandag 30 augustus 2010 11:34 schreef poon het volgende:
Laat mij de post zien waarin die user die je aanviel, jou (persoonlijk) op de man speelde. Dan waren de reacties misschien gerechtvaardigd. (Als je je tot dat niveau zou willen verlagen dan).
Geert Wilders: "Unfortunately we have in The Netherlands hate-speech laws".quote:Op zondag 29 augustus 2010 17:59 schreef remlof het volgende:
http://www.sbs.com.au/dat(...)7/n/Mr-Controversial
Vooral 'unfortunate' als Geertje zich moet verantwoorden, niet als anderen zich moeten verantwoorden omdat ze Geertje als racist en nazi.quote:Op maandag 30 augustus 2010 16:16 schreef maartena het volgende:
Geert Wilders: "Unfortunately we have in The Netherlands hate-speech laws".
Ja Geert, dat is inderdaad heel onfortuinlijk..... we hebben die wetten onder andere ook voor Imams die die haat prediken.... maar nu je zelf haat wil prediken vind je dat de wet moet verdwijnen.
Hop, samen met het EU verdrag van de rechten van de mens overboord kieperen, waarom zouden we nog een samenleving zijn waar mensen gelijk gesteld worden?![]()
Ik kan me goed in dit artikel vinden.quote:De PVV is de enige intellectuele partij
donderdag 26 augustus 2010 23:09
De PVV van Geert Wilders is de enige intellectuele partij
Even voor alle duidelijkheid, ik heb nog nooit van mijn leven op de PVV gestemd. Dat geldt ook voor het CDA, verder heb ik alle partijen gehad.
Moslimbashen
Ik ben ook niet van plan ooit op de PVV te gaan stemmen. In de eerste plaats omdat ik niet van moslimbashen hou. Ik ben geen groot liefhebber van de islam en de Koran maar dat geldt ook voor de Bijbel en het christendom, alhoewel ik daar om historische redenen meer affiniteit mee heb.
In de tweede plaats omdat ik me niet bij de PVV thuis voel. Ik geef toe, dit is geen sterk argument. Je moet in de eerste plaats op een partij stemmen vanwege het partijprogramma en de ideeën. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik heb nog nooit van mijn leven een partijprogramma gelezen.
Allerlei collega's bij Elsevier zeggen dat ik dat bij de PVV wel zou moeten doen en dat ik me dan rot zal schrikken, maar waarom moet ik opeens wel het partijprogramma van de PVV lezen, waar niemand ooit dwingend tegen me zei: je moet eens het partijprogramma van de CPN, van GroenLinks of van de PvdA lezen?
White trash
Hoe dan ook, de PVV-stemmers zijn niet mijn mensen. Het heeft een hoog 'white trash' gehalte, er is veel verongelijktheid, er wordt alom gemokt bij de PVV.
Maar dat is allemaal secundair. Waar het om gaat, is niet wie er op de PVV stemmen en wie er allemaal zeggen dat de PVV niet deugt. Even tussendoor, het is net als de beroemde uitspraak van Cato: Carthago moet worden vernietigd.
Tegenwoordig zegt iedereen die aardig en slim wil worden gevonden bij wijze van introductie: 'Ik ben het natuurlijk niet met Geert Wilders eens.' Zelfs die fascinerende en buitengewoon slimme Paul Verhoeven (hij heeft wis- en natuurkunde gestudeerd – ik weet als chemicus wat dat betekent) zei zondagavond in Zomergasten dat hij 'natuurlijk' fel tegen de PVV was.
Intellectueel
Dat alles gezegd hebbend, ben ik de afgelopen dagen tot de ook voor mijzelf verrassende conclusie gekomen dat de PVV de enige partij van Nederland is die een consequent intellectueel standpunt heeft. Ik ga u uitleggen wat ik bedoel.
Het denken ontstond op maandagmorgen, tijdens de commentaarvergadering van Elsevier. Dat is een fascinerende bijeenkomst. Mede dankzij de uitstekende, tolerante leiding van Arendo Joustra (Arendo, krijg ik nu eindelijk die gevraagde salarisverhoging?) wordt daar stevig gediscussieerd. Ik merkte daar dat sommige collega’s – waarvan een enkeling zelfs een universitaire studie, helaas in een flutvak, achter de rug heeft – de behoefte voelen om zich ook heel sterk tegen de PVV en Geert Wilders af te zetten.
Religieuze ervaring
Dat mag van mij, nogmaals, ik ben een groot zwever en zie mezelf niet gauw op de PVV stemmen, maar waarom die obligate PVV-haat? En toen, op de weg terug naar Rotterdam, kreeg ik een religieuze ervaring en zag het licht.
De meeste zogenaamde intellectuelen zijn helemaal niet zo slim! Ze kunnen niet zo goed denken.
In mijn gedachten, rijdend door het Groene Hart, kwamen opeens allerlei fascinerende beschouwingen terug over Nederland, die een jaar of tien geleden in de kranten en weekbladen stonden. De redenering in die stukken was als volgt: Nederland heeft twee grote problemen, de een is de sterk toegenomen immigratie, de ander is de sterk toenemende kosten van het sociale stelsel.
Intellectueel Nederland
Ik geef even een opsomming van wie dit allemaal beredeneerd hebben. Maarten Huygen op 24 augustus 1993 in NRC Handelsblad, Wim Schuller op 6 mei 1999 in Trouw, H.J. Schoo op 4 augustus 2001 in de Volkskrant, Jet Bussemaker op 11 augustus 2001 in de Volkskrant, Maarten Huygen op 25 mei 2002 in NRC Handelsblad, Marcel Roele op 6 december 2002 in HP De Tijd, Syp Wynia op 5 april 2004 in Elsevier, H.J Schoo op 6 december 2003 in de Volkskrant, H.J. Schoo op 13 december 2003 in de Volkskrant, Paul Scheffer op 10 januari 2004 in NRC Handelsblad, Yvonne Zonderop op 12 januari 2004 in de Volkskrant, Han Entzinger op 16 januari 2004 in NRC Handelsblad, Paul Scheffer op 17 januari 2004 in NRC Handelsblad, Syp Wynia op 17 januari 2004 in Elsevier.
Enfin, ik stop nu maar, u begrijpt wat ik bedoel. Tout intellectueel Nederland was klaarblijkelijk nog niet zo heel lang geleden de mening toegedaan dat Nederland twee problemen (pardon, twee uitdagingen!) heeft die op gespannen voet met elkaar staan. Ofwel, je bent voor een tamelijk onbelemmerde immigratie, ofwel je bent voor het sociale stelsel. Allebei tegelijkertijd kan niet. Zoals de Engelse uitdrukking luidt: you can’t have your pudding and eat it. Je hebt een koekje of je eet je koekje, iets ertussen in bestaat niet.
Sociale stelsel
Ik denk dat dit een verstandige analyse is. Met andere woorden, de consequentie van immigratie omhelzen is dat je voor beperking van het sociale stelsel bent. Wij autochtone Nederlanders weten ongeveer hoe dat sociale stelsel werkt, dat er rechten en plichten zijn, en dat je dus niet zodra je een verblijfsvergunning hebt, je je hand moet ophouden, maar je kunt het mensen uit een achterlijke (pardon, tribale cultuur) niet kwalijk nemen dat ze dat wel doen.
Als ik op basis van deze, naar mijn smaak, volstrekt plausibele redenering het politieke landschap overzie, is er maar een logisch redenerende, dus intellectuele, partij. Dat is de PVV. De Partij voor de Vrijheid is tegen immigratie en tegen de aantasting van het sociale stelsel. Dit brengt veel mensen in verwarring – zij zien het verzet tegen immigratie als rechts en het opkomen voor het sociale stelsel als links – maar dat geeft alleen maar aan dat deze mensen niet slim zijn. De PVV is intellectueel zeer consequent.
Amerikaanse benadering
Nogmaals, het is niet mijn club. Ik denk namelijk dat er een ander standpunt mogelijk is. Exact het tegenovergestelde van de PVV: immigratie omhelzen en het sociale stelsel tot op het bot afbouwen. Dat is de Amerikaanse benadering, waar ik erg voor ben.
Wilders gaat weliswaar naar Amerika op 11 september maar in diepste wezen is Wilders de ultieme Europeaan. Hij wil koste wat het kost het sociale stelsel behouden en als afgeleide daarvan de immigratie beperken. Ik denk zelf dat het sociale stelsel niet deugt, dat allerlei mensen hun hand ophouden die best zouden kunnen werken, en ik denk dat mensen uit andere landen en culturen een verrijking van de Nederlandse samenleving zijn.
Linkse partijen
Ik weet dat partijen als de PvdA, Groen Links en D66 ook immigratie omhelzen maar zij zijn intellectueel minder consequent dan de PVV. Wie voor het sociale stelsel is, keert zich tegen immigratie. Wie voor immigratie is, keert zich tegen het sociale stelsel. Dat doet geen enkele 'linkse' partij.
Met andere woorden, wie hecht aan intellect en consequent redeneren, zou de PVV moeten steunen.
Simon Rozendaal
Omg, het zal ook eens niet van Elsevier komenquote:Op maandag 30 augustus 2010 17:13 schreef mlg het volgende:
In ieder geval denk ik dat een kapitalist zich meer zorgen moet maken om Wilders dan een socialist. De kern van het socialisme is toch wel sociale zekerheid, en dat gaat nou eenmaal niet gepaard met integratie. De SP in tijde van Marijnissen was ook tegen integratie, hoewel ze dit niet echt kenbaar maakten.
[..]
Ik kan me goed in dit artikel vinden.
Van Simon Rozendaal om precies te zijn. Het is slechts een opinie stuk, waar deze man volkomen gelijk in heeft.quote:Op maandag 30 augustus 2010 17:23 schreef remlof het volgende:
[..]
Omg, het zal ook eens niet van Elsevier komen
Zodat we nog meer vergrijzing hebben? Nog meer bijstandskosten? Nog meer vandalisme en overlast? Ik heb over het algemeen niks tegen niet-westerse allochtonen, maar laten we wel wezen dat we met onze sociale zekerheid een hoop tweede rangs burgers look-a-like naar binnen hebben gelokt.quote:Op maandag 30 augustus 2010 17:28 schreef remlof het volgende:
Wat een prutartikel trouwens, hoezo zou immigratie en sociale zekerheid niet samen kunnen gaan? Sterker nog, om onze welvaartsstaat in de toekomst te kunnen behouden met de toenemende vergrijzing zullen we immigratie nodig hebben.
Weet je hoe moeilijk het is personeel in de zorgsector te vinden? Nederlanders voelen zich te goed om bejaarden te verzorgen kennelijk. En wou niet juist de PVV die zorg voor ouderen verbeteren? Dan moet je vooral de grens dichttimmeren voor mensen die daar nog wel toe bereid zijn.quote:Op maandag 30 augustus 2010 17:31 schreef mlg het volgende:
[..]
Zodat we nog meer vergrijzing hebben? Nog meer bijstandskosten? Nog meer vandalisme en overlast? Ik heb over het algemeen niks tegen niet-westerse allochtonen, maar laten we wel wezen dat we met onze sociale zekerheid een hoop tweede rangs burgers look-a-like naar binnen hebben gelokt.
Dat is moeilijk, maar verklaarbaar. Mijn zusje doet verpleging, waarbij ze 5 klassen van 15 leerlingen hadden. Het is een relatieve kleine school, maar in verhouding toch veel leerlingen. Van de 75 leerlingen zijn er uit haar klas 4 overgebleven. De normen van de studie verpleging zijn hoog, en terecht, het is mensenwerk. Echter denk ik dat jongeren, met name meisjes, te vroeg de verpleging kiezen. Ik vind het nogal wat dat die dames al op hun 16 á 17e oude vrouwen billetjes wassen. Ik sta dan ook helemaal niet verbaasd dat er zoveel afvalt en vaak zijn ze ook te gedemotiveerd om het jaar overnieuw te doen. Dit schijnt op alle scholen zo te zijn, hoewel er dit jaar wel heel veel waren afgevallen. Dit probleem word ook erkent door scholen. Op het HBO zijn er al een stuk minder afvallers. De leerlingen zijn daar ook 1 á 2 jaar ouder dan op het MBO.quote:Op maandag 30 augustus 2010 17:33 schreef remlof het volgende:
[..]
Weet je hoe moeilijk het is personeel in de zorgsector te vinden? Nederlanders voelen zich te goed om bejaarden te verzorgen kennelijk. En wou niet juist de PVV die zorg voor ouderen verbeteren? Dan moet je vooral de grens dichttimmeren voor mensen die daar nog wel toe bereid zijn.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |