SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maandag:
Gestoomde Shumai
Shu Mai (de Shu Mai weet ik de prijs niet van, post ik maandag, want die haal ik bij de toko)
Satésaus van conimex ¤0.72
Spitskool ¤0.99
Tahou ¤1.59
Totaal: In ieder geval ¤3,30SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Dinsdag:
Bloemkoolschotel met cashewnoten
Bloemkool (kilo, diepvries, houd je nog wat over) 2.00
4 Uien (op de markt voor nog geen euro, ah webwinkel ligt eruit...Maar houd er een over voor de vrijdag)
100 gr. geraspte kokos 1.00
1 groot blikje tomatenpuree 0.46
Cashewnoten 1.89
Mangochutney (optioneel. Ik heb nog staan, maar weet de prijs niet)
Kerrie
Totaal: In ieder geval 6.35SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Woensdag
Tarly met romige spinazie-tonijn saus
Pakje honig tarly (prijs gegokt, 1.30)
Pakje honig roomsaus 0.96
blikje tonijn 0.89
iglo spinazie a la creme 0.82
Totaal: 3.97SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Donderdag
Simpele macaroni
Macaroni kleine elleboogjes0.39
Klein potje tomatenpuree, 0.06
Eenmalig: Zakje kruiden bij Olive & Vinegar 4.00 (eten wij 8x van dus 50 cent per maaltijd)
Totaal: 0.95SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vrijdag
Zuurkool met roerei en rosti
Zak rostirondjes 600 gram van mccain ¤1.30
Pakje zuurkool ¤0.59
Eieren ¤1.39
Totaal: ¤3.28SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zaterdag
Tomatenrisotto
Pakje risotto 1.39
Klein flesje witte wijn 1.29
Kastanjechampignons 1.59
Courgette 0.90
Pakje gezeefde tomaten 0.40
Totaal: 5.57SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Leuk al die tips en wil best iets proberen en me aanpassen, maar vijf dagen geen vlees is wel heel erg
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.![]()
1x kip(drums) en verder vega de hele week maakt het natuurlijk al wel goedkoper. Goed vlees is natuurlijk wel wat duurder.There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer![]()
Je kunt toch vlees door de macaroni doen?quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:07 schreef Mikkie het volgende:
Leuk al die tips en wil best iets proberen en me aanpassen, maar vijf dagen geen vlees is wel heel erg![]()
![]()
Je ken nog wat ham door de macoroni donderen en sate maken bij het gerecht met pindasaus.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:07 schreef Mikkie het volgende:
Leuk al die tips en wil best iets proberen en me aanpassen, maar vijf dagen geen vlees is wel heel erg
Ben je 5 Euro duurder uit.![]()
En bij die bloemkoolschotel ook, ja. Maar dan gaat je prijs natuurlijk alweer flink omhoogquote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:10 schreef kwiwi het volgende:
[..]
Je kunt toch vlees door de macaroni doen?. En zaterdag staat er ook geen vlees bij... ik wil toch als het kan wel een dag of vier in de week vlees. Mja, dan moet je dus nog drie keer erbij kopen, dan gaat het hard
. Overigens kán het natuurlijk wel, als je wil
.
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.![]()
Voor vlees:
Ik haalde altijd 350-500gr vlees voor iets van 2,- bij de supermarkt. Deden dat door de macaroni, of gehaktballen. Of noem t maar op. Bij de lidl en aldi heb je een kilo diepvries gehakt, 4 porties van 250 gram, voor 2,80 uit mijn hoofd. Ruim voldoende voor 4 avonden
Zonder vlees is goedkoop en minstens zo lekker, wij doen dat wegens persoonlijke overwegingen. Bovendien val ik er van af
Soms in t weekend ook vegetarisch, ik heb nu al 6 dagen geen vlees gehad. Maar als ik t bedenk zal ik een recept met vlees posten! Maar in de risotto van zaterdag kun je bijv. ook stukjes kip doen hoor, en de zuurkool met worst bijv![]()
![]()
Ziet er goed uit TS! Ga ik zeker ook misbruik van maken!
Nog 1 tip:
Zondag: de kip
Dinsdag: de bloemkool
Zaterdag: de paddestoelen
Als je deze items ook op de markt haalt gaat je dat heel veel geld schelen! Ik haal kipstukken voor ¤2.50 per kilo, bloemkool voor 1 euro per stuk en paddestoelen (champignons of kastanje champignons) voor 2 euro per kilo. En als je praat over 25 euro per week dan maakt dat toch een behoorlijk verschil (om nog maar te zwijgen over het enorme smaakverschil. Met de champignons niet zo heel erg maar bloemkool vers versus diepvries is een wereld van verschil en verse kip is helemaal ongelooflijk)![]()
Ja maar 5 euro meer op een maaltijd van 3 euro is natuurlijk niet wat we hier in het topic bedoelen.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:11 schreef sig000 het volgende:
[..]
Je ken nog wat ham door de macoroni donderen en sate maken bij het gerecht met pindasaus.
Ben je 5 Euro duurder uit.
![]()
5 Euro per week.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:17 schreef fioooon het volgende:
[..]
Ja maar 5 euro meer op een maaltijd van 3 euro is natuurlijk niet wat we hier in het topic bedoelen.
![]()
![]()
Tnx! Ik ga altijd naar de markt in Almere (werk) en dan naar amsterdam (thuis) en geen koelkast op mijn werk, dus dat doe ik meestal niet zo graag. Maar de groenten neem ik inderdaad ook wel eens mee van de markt. Alleen had ik hier de prijzen bij de hand. Zo ga ik gerust naar de lidl om creme fraiche te halen, scheelt toch 30 cent in vergelijking met de AHquote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:16 schreef Kumerian het volgende:
Ziet er goed uit TS! Ga ik zeker ook misbruik van maken!
Nog 1 tip:
Zondag: de kip
Dinsdag: de bloemkool
Zaterdag: de paddestoelen
Als je deze items ook op de markt haalt gaat je dat heel veel geld schelen! Ik haal kipstukken voor ¤2.50 per kilo, bloemkool voor 1 euro per stuk en paddestoelen (champignons of kastanje champignons) voor 2 euro per kilo. En als je praat over 25 euro per week dan maakt dat toch een behoorlijk verschil (om nog maar te zwijgen over het enorme smaakverschil. Met de champignons niet zo heel erg maar bloemkool vers versus diepvries is een wereld van verschil en verse kip is helemaal ongelooflijk)
Nooit gedacht.. Maar ik vind t toch wel een fijn gevoel als ik na een week nog maar een geeltje heb uitgegeven hoor!![]()
Zijn die blikjes Spam hier te koop dan?quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:29 schreef nattermann het volgende:
Gooi een blikje spam door de macaroni.
[ Bericht 1% gewijzigd door o.us op 31-07-2010 23:33:10 ]Feyenoord Rotterdam![]()
Op Fok! ?quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:32 schreef o.us het volgende:
[..]
Zijn die blikjes Spam hier te koop dan?
![]()
Dan heb ik er ook nog één:
Tagliatelle met spinazie, Boursin, champignons en kip/vlees/vleesvervanger voor 2 personen:
Half pak tagliatelle (AH, 1.77 / 2 = 0.89)
250 gram champignons (AH, 0.89)
Quorn Des (AH, 2.69) of kipreepjes (AH, 2.75), maar kan ook een stuk goedkoper met tofureepjes of gehakt
Half pak Iglo spinazie Boursin (AH, 1,99 / 2 = 1.00)
Uiteraard kan alles goedkoper als je naar de Aldi en de markt gaat. Feit is dat je voor een eurootje of 5 een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd op tafel hebt.![]()
quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:32 schreef o.us het volgende:
[..]
Zijn die blikjes Spam hier te koop dan?
Tics van je petten.![]()
die maak ik ook regelmatig, maar ipv tagliatelle macaroni of spagettie. en ipv kip gebruik ik spekreepjes of gehakt(aanbieding) nog wat goedkoper en ik vind het eigenlijk ook lekkerder dan met kip.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:37 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Dan heb ik er ook nog één:
Tagliatelle met spinazie, Boursin, champignons en kip/vlees/vleesvervanger:
Half pak tagliatelle (AH, 1.77 / 2 = 0.89)
250 gram champignons (AH, 0.89)
Quorn Des (AH, 2.69) of kipreepjes (AH, 2.75), maar kan ook een stuk goedkoper met tofureepjes of gehakt
Half pak Iglo spinazie Boursin (AH, 1,99 / 2 = 1.00)
Uiteraard kan alles goedkoper als de naar de Aldi en de markt gaat. Feit is dat je voor een eurootje of 5 een gezonde, lekkere en makkelijke maaltijd op tafel hebt.
![]()
Ik ben vegetarier, maar omdat er al veel vegagerechten in de OP stond heb ik er maar iets niet-vega's bij verzonnen.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:38 schreef loecje het volgende:
[..]
die maak ik ook regelmatig, maar ipv tagliatelle macaroni of spagettie. en ipv kip gebruik ik spekreepjes of gehakt(aanbieding) nog wat goedkoper en ik vind het eigenlijk ook lekkerder dan met kip.![]()
![]()
goeie tips hierk ga zeker wat van de bovenstaande recepten proberen.
en ik zal ook eens wat recepten uittypen als ik tijd heb.goedkopere merken heten vaak iets van ham in blik ofzo.quote:
ff uittesten welke lekker is, die van de AH vind ik niet te eten maar die bij de aldi dan weer wel.![]()
Boterhammenworst lijkt me.quote:Op zaterdag 31 juli 2010 23:42 schreef kwiwi het volgende:
Ziet er op het eerste gezicht niet echt lekker uitIs de smaak ergens mee te vergelijken?
![]()
Mag ik een tip geven?
Kipfile in een pan, inclu zout en peper en dan met 8 verse knoflooktenen per stuks in 3 stukjes snijden....
hmmmmmmmmmm
Goddelijk gewoon!Snollebolt![]()
Aten wij vroeger vaak. Je moet er van houden maar voor een cheape maaltijd is het niet gek.
Macaroni (geloof iets van 50 cent voor een grote zak van de euroshopper)
blikjes tomatenpuree (9 cent per stuk)
ui
ham en boterhamworst in dikke plakken (iets duurder, geloof 1,50 per pakje. Ik koop bij de AH, zal ongetwijfeld veel goedkoper kunnen)
Evt. ketchup of maggi naar smaak
Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en fruit in een pan. Bak (ja, als bakken in een koekenpan) de tomatenpuree zo'n 5 minuten mee (zo gaat de zure smaak ervan af). Ham en boterhamworst in blokjes snijden en toevoegen aan het tomatenpureemengsel. Even doorbakken. Macaroni afgieten, prutje erbij, goed roeren en eet smakelijk. Voeg zelf altijd nog ketchup toe. Niet superfancy maar op zich te doen.
Kan uiteraard naar gelang groente of ander vlees toevoegen, dit is het basisrecept.Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.![]()
Ook goedkoop: kipfilet bakken, dan ketjap eraan toevoegen (een halve fles Een flinke scheut) en even laten doorsudderen. Erg zout, maar met een stokbroodje erbij erg lekker.
Eventueel te verdunnen met melk, en naar smaak wat suiker toevoegen.
[ Bericht 5% gewijzigd door nattermann op 01-08-2010 00:24:16 ]Tics van je petten.![]()
Rijst
Gehakt
uitje
champignons en een zakje ossestaartsoep
Bak de gehakt
ui
champignons
in die volgorde in de zelfde pan
Voeg als laatste de ossestaartsoep toe als ragout...niet teveel water
erg lekker!Snollebolt![]()
Rijst<
blokjes ham
uitje
bakken
Meel met water en een beetje melk toevoegen,
goed vermengen
dan wat kerrie erbij en een beetje maggi op smaak afmaken
ragout dus...Snollebolt![]()
Een halve fles ketjap??
Tsja veel vega, maakt de uitdaging nog moeilijkerOmdat we beiden toch nogal vleeseters zijn. Vooral ik ben moeilijk. Zo lust ik alleen courgette en champignons en tomaat uit blik
![]()
Nouja en broccoli en bloemkool bijv. Maar daarom is het des te leuker om met een geeltje gevarieerd te eten!
Ook lekker:
Flink stuk boter smelten, kruiden met o,a, paprikapoeder, peper, zout, ehm ik mik er van alles door. In een pannetje, beetje water bij, doppertjes erin en deksel erop. Zo gaar laten stomen. De doperwtjes hebben dan alle smaken van de regenboog. Heerlijk! Gegeten met krieltjes uit de oven en een eitje.
Gisteren ook simpel gegeten, rijst, en vega stroganof: tomatenpuree, champignons, creme fraice, tofublokjes en rozijntjes, beetje kruiden.
Dit zijn simpele gerechten, probeer wel wekelijks een weekmenu neer te zetten, met prijzen. Maar mijn excuus, vooral vegetarisch![]()
![]()
pannenkoeken met spinazie
meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.
pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)
voor +- 10 pannenkoeken:
• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas
verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.![]()
Dit is inderdaad heel lekkerquote:Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie
meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.
No one can make you feel inferior without your consent - Eleanor Roosevelt![]()
Ik ken dezelfde variant met verse spinazie, zacht wokken met nootmuskaat en knoflook, in een omelet doen en bedekken met bechamelsaus, serveren met rijst.quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie
meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.
pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)
voor +- 10 pannenkoeken:
• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas
verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
Ik ben allergisch voor kaas(iets wat ook al een deel van de gerechten beperkt
)
![]()
Pannenkoeken zijn sowieso fijn goedkoop en meestal heb je alles nog wel in huis als je geen geld meer hebt. Ook heel erg lekker te maken met karnemelk.quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie
meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.
pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)
voor +- 10 pannenkoeken:
• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas
verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
Ook een erg goedkope tip: Uiensoep. Maar dan zonder de kaas en de witte wijnen eventueel met zelfgebakken brood. Verse gist bij de bakker is belachelijk goedkoop.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
voor alle soorten kaas? anders zou je het kunnen vervangen door geitenkaas ofzo, ff uitproberen wat lekker is.quote:Op zondag 1 augustus 2010 09:55 schreef Cassandra87 het volgende:
[..]
Ik ken dezelfde variant met verse spinazie, zacht wokken met nootmuskaat en knoflook, in een omelet doen en bedekken met bechamelsaus, serveren met rijst.
Ik ben allergisch voor kaas(iets wat ook al een deel van de gerechten beperkt
)
verse spinazie is veel lekkerder... maar zand kan je gerecht zo hard verpesten. daar waag ik me niet meer aan.![]()
Spaghetti is ook altijd een goede als je weinig geld hebt, tomatenpuree/blokjes hoeven niet veel te kosten (resp. 17 ct en 35 ct), spaghetti kan voor 50 ct, wat kruiden er door en een beetje kaas er over en je hebt een smakelijke en goedkope maaltijd.![]()
Als je goedkoop moet of wilt eten,
Koop dan ten eerste geen merk producten, maar de goedkopere variant.
Koop ook geen kant en klaar producten maar maak zaken zelf.
Koop geen kleine verpakkingen.
Maak gerechten in grotere hoeveelheden klaar en vries ze in, in portiepak
Koop geen krieltjes maar gewoon grote zakken aardappels
Ga naar discounters en niet naar de AH of Super de Boer
Neem de groenten van het seizoen.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarktquote:Op zondag 1 augustus 2010 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je goedkoop moet of wilt eten,
Koop dan ten eerste geen merk producten, maar de goedkopere variant.
Koop ook geen kant en klaar producten maar maak zaken zelf.
Koop geen kleine verpakkingen.
Maak gerechten in grotere hoeveelheden klaar en vries ze in, in portiepak
Koop geen krieltjes maar gewoon grote zakken aardappels
Ga naar discounters en niet naar de AH of Super de Boer
Neem de groenten van het seizoen.
![]()
![]()
Klopt helemaal, als je een goede markt hebt.quote:Op zondag 1 augustus 2010 15:29 schreef Windigo het volgende:
[..]
Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt
Ga ook naar turkse/marokaanse winkels, goedkoop lamsvlees en vaak ook goedkope groenten en fruit. Grote zakken rijst voor weinig, etc etc.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Oh, en als je pasta maakt, maak saus en pasta apart.
Je maakt dan een grote pan saus, en doe de saus precies zoveel over de pasta als nodig, vries de saus portiegewijs in, en kook de pasta vers iedere keer, dat is lekkerder dan pasta met saus invriezen.
Tenzij je een lasagna maakt natuurlijkIn Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Hier is de Nettorama meestal echt goedkoper dan de markt, maar ik neem aan dat de markt bijna overal wel goedkoper isquote:Op zondag 1 augustus 2010 15:29 schreef Windigo het volgende:
Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Je kan natuurlijk ook een moestuin nemen, maar dat is ook niet gratis, veel werk, en als je spullen klaar zijn om te oogsten is het meestal ook erg goedkoop op de markt. Maar het is wel weer leuk, je eigen conserven maken. Komkommers in het zuur, pasata die tomata, snijbonen in de pekel, je eigen zuurkool. Voor het geld moet je het eigenlijk niet doen, maar wel voor de lekker.
Een slimme moestuinder kan echter een groot deel van het jaar eigen groenten eten.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Da is nou eigenlijk de enige reden dat ik een tuintje echt misquote:Op zondag 1 augustus 2010 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan natuurlijk ook een moestuin nemen, maar dat is ook niet gratis, veel werk, en als je spullen klaar zijn om te oogsten is het meestal ook erg goedkoop op de markt. Maar het is wel weer leuk, je eigen conserven maken. Komkommers in het zuur, pasata die tomata, snijbonen in de pekel, je eigen zuurkool. Voor het geld moet je het eigenlijk niet doen, maar wel voor de lekker.
Een slimme moestuinder kan echter een groot deel van het jaar eigen groenten eten.Ik had allemaal tomaatjes en aalbessen en een pruimenboom
En kruisbessen!
Ik heb 1x sperziebonen geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes.
En sla, geweldige slaAardbeien ook overigens
(ok ok, ik mis een tuintje
)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."![]()
Ga dan naar de Turkse of Marokkaanse slager, goedkoper en goede kwaliteit.quote:Op zondag 1 augustus 2010 15:45 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
Leuk leuk. Alleen ik ben groot liefhebber van vlees.
![]()
Nettorama zit hier niet, ook niet in de omgeving. Hier is de markt en de Turkse groentenboer echt de goedkoopste optie.quote:Op zondag 1 augustus 2010 15:39 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Hier is de Nettorama meestal echt goedkoper dan de markt, maar ik neem aan dat de markt bijna overal wel goedkoper is
![]()
Waarom heb je geen tuintje meer?quote:Op zondag 1 augustus 2010 15:44 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Da is nou eigenlijk de enige reden dat ik een tuintje echt misIk had allemaal tomaatjes en aalbessen en een pruimenboom
En kruisbessen!
Ik heb 1x sperziebonen geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes.
En sla, geweldige slaAardbeien ook overigens
(ok ok, ik mis een tuintje
)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Hoe het nu is met de q koorts weet ik niet, maar ik bestelde nogal eens een heel geitbokje bij de turk, goedkoper dan lamsvlees en verschrikkelijk lekker.quote:Op zondag 1 augustus 2010 15:47 schreef Windigo het volgende:
[..]
Ga dan naar de Turkse of Marokkaanse slager, goedkoper en goede kwaliteit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Maar er zijn al meer topics met goedkope tips. Dit was eigenlijk gestart voor goedkope weekmenu's met prijzen![]()
![]()
Misschien voor de duidelijkheid de TT veranderen in ''Goedkope weekmenu's met prijs'' dan ofzo?quote:Op zondag 1 augustus 2010 16:28 schreef Cassandra87 het volgende:
Maar er zijn al meer topics met goedkope tips. Dit was eigenlijk gestart voor goedkope weekmenu's met prijzen
![]()
Ik weet nog wel toen mijn moeder in de bijstand zat ze altijd probeerde voor 5 gulden per dag een maaltijd voor 3 personen klaar maakte. En dat was met vlees en groente. Ik heb nog altijd veel respect voor haar hoe ze dat destijds deed. Ik praat nu wel over 15 jaar geleden![]()
Nog een tip voor je dan...quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:19 schreef Cassandra87 het volgende:
Dit zijn simpele gerechten, probeer wel wekelijks een weekmenu neer te zetten, met prijzen. Maar mijn excuus, vooral vegetarisch
Wat ik in je recepten zie is "vleesvervangers" zoals Des, tofu, etc.
Mijn tip: Stop daarmee. Of op z'n minst: verminder het. Je hebt ze namelijk helemaal niet nodig. En zeker tofu is absoluut onverteerbaar (en dat is niet eens alleen figuurlijk; het grootste deel van de voedingsstoffen uit tofu komt nooit in je lichaam terecht).
De voornaamste voedingsstof die wij uit vlees betrekken is eiwit. En daarvan krijg je meer dan genoeg binnen als je goed gevarieerd eet. Paddestoelen en noten zitten boordevol eiwit, peulvruchten, brood, eieren en kaas er bij en je hebt helemaal meer dan genoeg.
Ofwel; denk niet dat je als vegetariër persé aan de vleesvervangers moet. Vleesvervangers zijn vooral commerciele onzin.
Aan de andere kant zijn, bijvoorbeeld, de AH oosterse reepjes wel erg lekkerEn als je het om het lekker doet ga dan vooral je gang. Probeer ze alleen niet in budget recepten te stoppen want daar ga je niet ver mee komen.....
![]()
Bedankt maarre.. Wij eten praktisch nooit vleesvervangers? Ik eet wel gewoon vis door de weeks, en inderdaad soms een eitje. We hadden toevallig vrijdag tofu gegeten omdat t officieel met seitan is maar ik had verkeerde seitan in huis. Maar dat is gelijk ook t enige recept dat we eten met vleesvervangers.quote:Op zondag 1 augustus 2010 19:01 schreef Kumerian het volgende:
[..]
Nog een tip voor je dan...
Wat ik in je recepten zie is "vleesvervangers" zoals Des, tofu, etc.
Mijn tip: Stop daarmee. Of op z'n minst: verminder het. Je hebt ze namelijk helemaal niet nodig. En zeker tofu is absoluut onverteerbaar (en dat is niet eens alleen figuurlijk; het grootste deel van de voedingsstoffen uit tofu komt nooit in je lichaam terecht).
De voornaamste voedingsstof die wij uit vlees betrekken is eiwit. En daarvan krijg je meer dan genoeg binnen als je goed gevarieerd eet. Paddestoelen en noten zitten boordevol eiwit, peulvruchten, brood, eieren en kaas er bij en je hebt helemaal meer dan genoeg.
Ofwel; denk niet dat je als vegetariër persé aan de vleesvervangers moet. Vleesvervangers zijn vooral commerciele onzin.
Aan de andere kant zijn, bijvoorbeeld, de AH oosterse reepjes wel erg lekkerEn als je het om het lekker doet ga dan vooral je gang. Probeer ze alleen niet in budget recepten te stoppen want daar ga je niet ver mee komen.....
En morgen eten we inderdaad tahoe. Maar dat is gewoon een indisch gerecht dat we van huis uit meekregen. Lekker, makkelijk en gezond!![]()
oops, sorrie, dat andere recept met Des was helemaal niet van jouquote:Op zondag 1 augustus 2010 19:13 schreef Cassandra87 het volgende:
Bedankt maarre.. Wij eten praktisch nooit vleesvervangers? Ik eet wel gewoon vis door de weeks, en inderdaad soms een eitje. We hadden toevallig vrijdag tofu gegeten omdat t officieel met seitan is maar ik had verkeerde seitan in huis. Maar dat is gelijk ook t enige recept dat we eten met vleesvervangers.
En morgen eten we inderdaad tahoe. Maar dat is gewoon een indisch gerecht dat we van huis uit meekregen. Lekker, makkelijk en gezond!
![]()
![]()
Ik vind tahoe erg lekker (je kan t zelf op smaak brengen) maar de overige vleesvervangers zijn erg duur. Voor 100 gram betaal je evenveel als voor 300 gram gehakt
Dus eten we dat zelden![]()
Kijk ook eens hier, ik geloof zelfs dat er nog een deel is.
IS IE DAN: Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic!![]()
Ik at vanavond sperzieboontjes, rijst & pangasiusfilet met AH boemboe voor sperziebonen.
Kosten (voor 2 personen):
500 gram boontjes: 90 cent
Rijst: 50 cent (oid)
Pangasiusfilet uit de diepvries (AH) twee stuks uit een zak van 5: 1,50
Boemboe: 95 cent
Totaal: 3,85
Vis (bevroren) in ovenschotel in de oven op 220 graden voor 20 minuten. Boontjes even koken, dan wokken, boemboe erbij. En dan nog ergens ondertussen de rijst koken, tada!![]()
Citroen spaghetti mijn favoriet..
Nodig:
Pasta, Citroen, Creme Fraiche, Blik tonijn, Geraspte kaas
kook de pasta,
Rasp de citroenschil en meng die met de citroensap creme fraiche tonijn en geraspte kaas.
Als de pasta gaar is uitlekken en gooi het mengseltje eroverheen nog even op het vuur zodat de kaas goed smelt.. En voila klaar is kees... Je kan er wat bieslook overheen zetten als je iets mist... je kan in plaats van tonijn zalm gebruiken...
Ik heb bijna altijd pasta, citroen en een blok kaas is huis.. negen van de tien keer heb ik ook blikjes tonijn in huis ik eet dit heel vaak en koop dit ook altijd in de aanbieding.
Pasta salade...
Nodig:
mayonaise (uit een pot), blik doperwtjes en worteltjes of een blik mais.. Blik tonijn en pasta natuurlijk.. en eventueel wat uitjes..
Meng wat mayonaise met tonijn en wortels en doperwtjes of mais en eventueel wat uitjes...
Kook de pasta en lek m uit en gooi het mengseltje eroverheen. voila klaar is kees..
Ik eet m s'avonds altijd warm en strooi ik er wat geraspte kaas overheen ( in mijn bord dan) de rest zet ik in de koelkast en eet ik de volgende middag koud voor lunch..
Rijst met witte bonen.
Nodig:
Rijst, Witte bonen in tomatensaus en rookworst.
Je snijd de rookworst in stukjes en doet er wat ketjap, zout peper en een snufje kerrie poeder overheen. dit bak je in een pan, vervolgens gooi je er de witte bonen in tomatensaus overheen. (met de tomatensaus dus) en dit laat je even sudderen... ik doe ook altijd in de tomatensaus wat ketjap zout peper en een snufje kerriepoeder.
en de rijst koken natuurlijk... dit kan je ook met bruine bonen doen, vind ik niet zo lekker...
''surinaamse bami''
Nodig
Macaroni, gehakt, geraspte kaas, en rookworst of knakworst, en ei...
Oke je kookt de macaroni(officeel spaghetti maar dat vind ik niet zo lekker)
Je bakt de gehakt (ik kruid het in de pan) met ketjap zout peper,paprika poeder en ik vind persoonlijk een grote lading komijnpoeder erg lekker maar dat hangt van je eigen smaak af. Rookworst snijd je in stukjes en bak je hierbij....
Je bakt in een aparte pan een ei en die maak je klein... scrambled ei noem je dit volgens mij...
Als de macaroni klaar is gooi je de gehakt en worst en ei in de pan... Je zet nog een flinke scheut ketjap in de pan en dan bak je de macaroni op...
Ik heb me macaroni het liefst zo zwart mogelijk maar ook dit hangt af van je eigen smaak.
Mijn zus zet me daarna altijd nog even in de oven met geraspte kaas eroverheen.
Nasi
Nodig:
Rijst, kipfilet, ui, knoflook en prei en ei...
Je snijd je kipfilet klein...
Je maakt een mengseltje van knofook ui, zout peper ketjap en paprika poeder.. Dit laat je even zo staan..
Je kookt de rijst
Bakt de kipfilet en snijd alvast je prei...
Je bakt je ei weer scrambled.
Dit gooi je allemaal bij elkaar behalve de prei die hou je nog apart dan gooi je nog een flinke scheut ketjap over je rijst heen dit bak je op. Je doet de rauwe prei erdoorheen en voila klaar is kees...
Wat ik erg lekker vind maar dat is wel wat duurder... ik doe er een zoete sla overheen..
Nodig:
Azijn mayonaise snufje zout suiker, sla tomaat komkommer en een gekookt ei.
Je mengt de azijn met wat mayonaise GOED roere, daar doe je een snufje zout in een behoorlijke hoeveelheid suiker... ik proef het altijd dus dit moet je op gevoel doen...
Als het mengseltje klaar is meng ik hier de sla doorheen...
je snijd de komkommer en tomaat.
Je zet de nasi op een bord daarop de zoete sla, dan zet je er wat kommkommer en tomaat en ei op en voila...
Ik vind de combi van de zoete sla met de nasi altijd erg lekker maar goed...
Turkse sarma...
Wijnbladeren (hebben ze tegenwoordig bij de dekamarkt in pot)
Gehakt rijst en tomaten puree... zout en peper en wat uit en knoflook... en citroen of yoghurt.
Je bakt je gehakt met wat knoflook en zout peper en ui en een lepeltje tomatenpuree...
Je kookt je rijst... als dit klaar is meng je de rijst en gehakt. dan pak je een klein beetje hiervan en dit rol je in het druivenblad... belangrijkste hierbij is dat je hem goed en strak dichtrolt. als je ze allemaal hebt gerold (en dit duurt wel even maar als je er veel maakt kan je ze invriezen) Je zet deze allemaal in een pan met water, ik meng het water altijd met de overgebleven tomatenpuree en wat citroensap. Dit laat je 45 minuten tot een uur op het vuur (allerlaagste stand)uitlekken en serveren met yoghurt (ik eet het met citroensap of limoensap kan ook erg lekker zijn. Maar ik houd niet van yoghurt). een vriendin van mij zet altijd een bord in de pan om te voorkomen dat ze open gaan. maar dat betekent wel dat je rolletjes niet strakgenoeg dichtgerolt zijn, en ze zich dus volzuigen met water....
huzarensalade...
iedereen kent m wel, hij is erg lekker zelfgemaakt en meeste ingriedenten heb je wel in huis...
Nodig:
Aardappels, wortels en erwtjes uitblik, ui, mayonaise en wat ham of een rookworst (die heb ik ook vaak over) en wat augurk.
Je kookt de aardappels deze prak je meng je met de wortels en erwtjes en mayonaise en rookworst en gesneden ui en augurk en klaar is kees...
Lekker als het nog warm is... sochtends op een toastje of als lunch met een broodje...
Zo ook de aardappelsalade...
Aardappels, mayonaise ui en bieslook...
Aardappels koken en dan prakken doe de mayonaise en gesneden ui erbij met wat bieslook zout en peper roeren.. klaar is kees...
Kipdrumsticks met gebakken aardappels, sperzieboontjes en appelmoes...
Klassiek maar ook erg lekker..
Ik kook altijd de aardappels (liefst van die kruimelaardappels)
daarna bak ik het en de stukjes die ''afkruimelen'' worden erg krokant
kipdrumsticks in de oven of bakken in de pan, kip kruid ik standaard met ketjap zout peper paprika poeder en wat kerriepoeder..
Sperziebonen koken en ik heb van aromat van dat aromatische zout doe ik over al mijn groentes.
Iedereen kan dit maken maar ik zet het erbij omdat je de aardappels echt eerst moet koken en daarna moet bakken dan worden ze namelijk erg lekker...
En dan als laatste tip,
Zuurkoolstampot als je de volgende dag over hebt kan je bakken, ik maak altijd een rondje met een glas en dan heb je de dus een gebakken zuurkoolschijfje met een gehaktbal en wat jus...
Oke dat was m...
Hoop dat jullie er wat aan hebben...
Bij dit soort grechten hebben ik bijna altijd de standaard ingredienten al in huis...
Zo en zo pasta rijst en aardappels en blikjes tonijn en blikjes tomatenpuree en kaas en mayonaise aanmaaksatesaus en noodles en een blik erwtensoep standaard in huis.
Ow ja wokken is ook erg goedkoop makkelijk en snel om te eten...
kipfilet in blokjes snijden marineren, wat groentes (bijv wat je nog over hebt in huis) of je haalt zo een zak wokgroentes dit bak je... je kookt je noodles 2 min ofzo en dit gooi je bij de groentes en kip in de pan... beetje satesaus eroverheen klaar is kees...
De groentes kan je eindeloos varieren. Je kan ui sperziebonen en wat tauge zetten.. maar ook prei of kool etc etc.![]()
Abonneer je op de nieuwsbrief van deze site http://www.robsbudgetmenus.nl/
(en nee ik heb er geen connecties mee)
Maar iedere week krijg je een mail met een weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen van verschillende supermarkten.
Hoef ik zelf tenminste niet meer te zoeken en te bedenken wat we gaan eten
Rayen 2½ jaar!![]()
Nice one. Mail abbo meteen genomenquote:Op woensdag 4 augustus 2010 22:53 schreef TimeJumper het volgende:
Abonneer je op de nieuwsbrief van deze site http://www.robsbudgetmenus.nl/
(en nee ik heb er geen connecties mee)
Maar iedere week krijg je een mail met een weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen van verschillende supermarkten.
Hoef ik zelf tenminste niet meer te zoeken en te bedenken wat we gaan eten
![]()
![]()
Deze week, niet alle dagen omdat wij vorige week niet elke avond thuis waren dus sommige dingen eten we deze week
Zondag:
Gestoofde kip in wijn met worteltjes en gekookte aardappelen
Kipfilet 2,00
Champignons 0,89
Flesje witte wijn 1,25
Worteltjes 0,99
Aardappels 0,80SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Maandag
Zalm met broccoli en roomsaus over de macaroni
Macaroni 0,40
Zalmblokjes 1,99 (surimi of gerookte zalmfilet is goedkoper, tonijn kan ook)
klein potje tomatenpuree 0,15
Philadelphia 2,14 (of gewone roomkaas zonder poespas voor nog geen euro)
BroccoliSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Donderdag
Eieren in tomatensaus
4 eieren 0,80
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel komijn
gepelde tomaten in blik 0,50
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepel ketjap manisSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Vrijdag
Afrikaanse ananasschotel
* 1 grote ui
* 2 tenen knoflook
* 1 el olie
* 400 g gesneden boerenkool 0,70
* 1 groot blik ananas
* 3 el pindakaas
* 1 tl Tabasco
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Hmm, ben wel benieuwd hoe een en ander er uitziet?
Doe hier boodschappen bij de C1000 die restpartijen opkoopt. Is er een goede aanbieding, dan sla ik regelmatig wat in.Ook hoi !![]()
Misschien is het op bovenstaande wijze niet geheel duidelijk voor iedereen........ Beetje kort door de bocht zonder richtlijnen. Dan hieronder iets uitgebreider.quote:Op zondag 1 augustus 2010 00:18 schreef Zhe-AnGeL het volgende:
Rijst<
blokjes ham
uitje
bakken
Meel met water en een beetje melk toevoegen,
goed vermengen
dan wat kerrie erbij en een beetje maggi op smaak afmaken
ragout dus...
Een kleine richtlijn voor een roux maken(uiteindelijk de ragout na het toevoegen van vocht):
5 delen boter / 6 delen bloem.
En met 50 gram boter en 60 gram ragout heb je globaal 400 tot 500 ml bouillon/vocht nodig.
Het verstandigst is: Boter smelten dan bloem (geen meel!!) toevoegen en blijven roeren tot je een klont deeg hebt, dit even laten garen en dan langzaam onder het roeren koude bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Hierna kun je andere ingrediënten naar smaak toevoegen.![]()
Voor als je écht geen geld meer hebt: Rijst koken, 1 blikje tonijn in tomatensaus met groente opwarmen in een bakpannetje, rijst afgieten en door de tonijn roeren. Klaar voor 11 cent![]()
![]()
Princes Tonijn stukjes in tomatensaus 160 gr 1.16
Witte rijst (400gr) 0,79
totaal bij de AH 1,95 euro, ben benieuwd waar jij het voor 11 cent haalt.![]()
Ok, 11 cent is alleen haalbaar als je al rijst in huis hebt, maar die tonijn kan echt zo goedkoop bij de Aldi/Lidl.![]()
11 cent voor een blikje tonijn lijkt me sterk, maar ok, hier een menu van mij om on topic te blijven.
voor 2 personen:
2 tonijnsteaks (vriezer) 1,89
zak italiaanse/oosterse/mexicaanse wokgroenten (vriezer) 750 gr voor 1,60 (je hebt maar de helft nodig)
rijst 0,79 (ook de helft nodig)
totaal: 4,28 en je hebt nog rijst en groenten over.![]()
Zaterdag was ik bij de Albert Heyn. 1 zakje gesneden andijvie: 0.99 voor 250 gram. De gewone andijvie: 0.99 voor 500 g. Dus lekker gewoon zelf snijden.
De lekkerste nasi/bami mix is trouwens die van de inproba: 0.27 voor 1 zakje.
Forum Opties Forumhop: Hop naar: