abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:48:30 #51
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84738643
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:39 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Hier is de Nettorama meestal echt goedkoper dan de markt, maar ik neem aan dat de markt bijna overal wel goedkoper is :Y
Nettorama zit hier niet, ook niet in de omgeving. Hier is de markt en de Turkse groentenboer echt de goedkoopste optie.
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:48:51 #52
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84738665
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:44 schreef Isabeau het volgende:

[..]


Da is nou eigenlijk de enige reden dat ik een tuintje echt mis :Y Ik had allemaal tomaatjes en aalbessen en een pruimenboom O+ En kruisbessen! :o Ik heb 1x sperziebonen geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes.
En sla, geweldige sla O+ Aardbeien ook overigens :D (ok ok, ik mis een tuintje :{ )
Waarom heb je geen tuintje meer?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:50:18 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84738717
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:47 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ga dan naar de Turkse of Marokkaanse slager, goedkoper en goede kwaliteit.
Hoe het nu is met de q koorts weet ik niet, maar ik bestelde nogal eens een heel geitbokje bij de turk, goedkoper dan lamsvlees en verschrikkelijk lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84739839
Maar er zijn al meer topics met goedkope tips. Dit was eigenlijk gestart voor goedkope weekmenu's met prijzen :@
  zondag 1 augustus 2010 @ 16:33:33 #55
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84739989
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 16:28 schreef Cassandra87 het volgende:
Maar er zijn al meer topics met goedkope tips. Dit was eigenlijk gestart voor goedkope weekmenu's met prijzen :@
Misschien voor de duidelijkheid de TT veranderen in ''Goedkope weekmenu's met prijs'' dan ofzo?
pi_84741481
Ik weet nog wel toen mijn moeder in de bijstand zat ze altijd probeerde voor 5 gulden per dag een maaltijd voor 3 personen klaar maakte. En dat was met vlees en groente. Ik heb nog altijd veel respect voor haar hoe ze dat destijds deed. Ik praat nu wel over 15 jaar geleden
pi_84744632
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:19 schreef Cassandra87 het volgende:
Dit zijn simpele gerechten, probeer wel wekelijks een weekmenu neer te zetten, met prijzen. Maar mijn excuus, vooral vegetarisch :@
Nog een tip voor je dan...

Wat ik in je recepten zie is "vleesvervangers" zoals Des, tofu, etc.
Mijn tip: Stop daarmee. Of op z'n minst: verminder het. Je hebt ze namelijk helemaal niet nodig. En zeker tofu is absoluut onverteerbaar (en dat is niet eens alleen figuurlijk; het grootste deel van de voedingsstoffen uit tofu komt nooit in je lichaam terecht).

De voornaamste voedingsstof die wij uit vlees betrekken is eiwit. En daarvan krijg je meer dan genoeg binnen als je goed gevarieerd eet. Paddestoelen en noten zitten boordevol eiwit, peulvruchten, brood, eieren en kaas er bij en je hebt helemaal meer dan genoeg.

Ofwel; denk niet dat je als vegetariër persé aan de vleesvervangers moet. Vleesvervangers zijn vooral commerciele onzin.

Aan de andere kant zijn, bijvoorbeeld, de AH oosterse reepjes wel erg lekker ;) En als je het om het lekker doet ga dan vooral je gang. Probeer ze alleen niet in budget recepten te stoppen want daar ga je niet ver mee komen.....
pi_84745052
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:01 schreef Kumerian het volgende:

[..]

Nog een tip voor je dan...

Wat ik in je recepten zie is "vleesvervangers" zoals Des, tofu, etc.
Mijn tip: Stop daarmee. Of op z'n minst: verminder het. Je hebt ze namelijk helemaal niet nodig. En zeker tofu is absoluut onverteerbaar (en dat is niet eens alleen figuurlijk; het grootste deel van de voedingsstoffen uit tofu komt nooit in je lichaam terecht).

De voornaamste voedingsstof die wij uit vlees betrekken is eiwit. En daarvan krijg je meer dan genoeg binnen als je goed gevarieerd eet. Paddestoelen en noten zitten boordevol eiwit, peulvruchten, brood, eieren en kaas er bij en je hebt helemaal meer dan genoeg.

Ofwel; denk niet dat je als vegetariër persé aan de vleesvervangers moet. Vleesvervangers zijn vooral commerciele onzin.

Aan de andere kant zijn, bijvoorbeeld, de AH oosterse reepjes wel erg lekker ;) En als je het om het lekker doet ga dan vooral je gang. Probeer ze alleen niet in budget recepten te stoppen want daar ga je niet ver mee komen.....
Bedankt maarre.. Wij eten praktisch nooit vleesvervangers? Ik eet wel gewoon vis door de weeks, en inderdaad soms een eitje. We hadden toevallig vrijdag tofu gegeten omdat t officieel met seitan is maar ik had verkeerde seitan in huis. Maar dat is gelijk ook t enige recept dat we eten met vleesvervangers.
En morgen eten we inderdaad tahoe. Maar dat is gewoon een indisch gerecht dat we van huis uit meekregen. Lekker, makkelijk en gezond!
pi_84746395
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 19:13 schreef Cassandra87 het volgende:
Bedankt maarre.. Wij eten praktisch nooit vleesvervangers? Ik eet wel gewoon vis door de weeks, en inderdaad soms een eitje. We hadden toevallig vrijdag tofu gegeten omdat t officieel met seitan is maar ik had verkeerde seitan in huis. Maar dat is gelijk ook t enige recept dat we eten met vleesvervangers.
En morgen eten we inderdaad tahoe. Maar dat is gewoon een indisch gerecht dat we van huis uit meekregen. Lekker, makkelijk en gezond!
oops, sorrie, dat andere recept met Des was helemaal niet van jou ;)
pi_84746473
Ik vind tahoe erg lekker (je kan t zelf op smaak brengen) maar de overige vleesvervangers zijn erg duur. Voor 100 gram betaal je evenveel als voor 300 gram gehakt ;)
Dus eten we dat zelden
pi_84746546
Kijk ook eens hier, ik geloof zelfs dat er nog een deel is.
IS IE DAN: Het grote Knierten-en-Krenten-Culi-Topic!
pi_84863335
Ik at vanavond sperzieboontjes, rijst & pangasiusfilet met AH boemboe voor sperziebonen.

Kosten (voor 2 personen):
500 gram boontjes: 90 cent
Rijst: 50 cent (oid)
Pangasiusfilet uit de diepvries (AH) twee stuks uit een zak van 5: 1,50
Boemboe: 95 cent

Totaal: 3,85

Vis (bevroren) in ovenschotel in de oven op 220 graden voor 20 minuten. Boontjes even koken, dan wokken, boemboe erbij. En dan nog ergens ondertussen de rijst koken, tada!
pi_84865911
Citroen spaghetti mijn favoriet..
Nodig:
Pasta, Citroen, Creme Fraiche, Blik tonijn, Geraspte kaas

kook de pasta,

Rasp de citroenschil en meng die met de citroensap creme fraiche tonijn en geraspte kaas.
Als de pasta gaar is uitlekken en gooi het mengseltje eroverheen nog even op het vuur zodat de kaas goed smelt.. En voila klaar is kees... Je kan er wat bieslook overheen zetten als je iets mist... je kan in plaats van tonijn zalm gebruiken...

Ik heb bijna altijd pasta, citroen en een blok kaas is huis.. negen van de tien keer heb ik ook blikjes tonijn in huis ik eet dit heel vaak en koop dit ook altijd in de aanbieding.

Pasta salade...

Nodig:
mayonaise (uit een pot), blik doperwtjes en worteltjes of een blik mais.. Blik tonijn en pasta natuurlijk.. en eventueel wat uitjes..

Meng wat mayonaise met tonijn en wortels en doperwtjes of mais en eventueel wat uitjes...
Kook de pasta en lek m uit en gooi het mengseltje eroverheen. voila klaar is kees..
Ik eet m s'avonds altijd warm en strooi ik er wat geraspte kaas overheen ( in mijn bord dan) de rest zet ik in de koelkast en eet ik de volgende middag koud voor lunch..

Rijst met witte bonen.

Nodig:
Rijst, Witte bonen in tomatensaus en rookworst.

Je snijd de rookworst in stukjes en doet er wat ketjap, zout peper en een snufje kerrie poeder overheen. dit bak je in een pan, vervolgens gooi je er de witte bonen in tomatensaus overheen. (met de tomatensaus dus) en dit laat je even sudderen... ik doe ook altijd in de tomatensaus wat ketjap zout peper en een snufje kerriepoeder.
en de rijst koken natuurlijk... dit kan je ook met bruine bonen doen, vind ik niet zo lekker...

''surinaamse bami''

Nodig
Macaroni, gehakt, geraspte kaas, en rookworst of knakworst, en ei...

Oke je kookt de macaroni(officeel spaghetti maar dat vind ik niet zo lekker)
Je bakt de gehakt (ik kruid het in de pan) met ketjap zout peper,paprika poeder en ik vind persoonlijk een grote lading komijnpoeder erg lekker maar dat hangt van je eigen smaak af. Rookworst snijd je in stukjes en bak je hierbij....

Je bakt in een aparte pan een ei en die maak je klein... scrambled ei noem je dit volgens mij...

Als de macaroni klaar is gooi je de gehakt en worst en ei in de pan... Je zet nog een flinke scheut ketjap in de pan en dan bak je de macaroni op...
Ik heb me macaroni het liefst zo zwart mogelijk maar ook dit hangt af van je eigen smaak.

Mijn zus zet me daarna altijd nog even in de oven met geraspte kaas eroverheen.

Nasi
Nodig:
Rijst, kipfilet, ui, knoflook en prei en ei...
Je snijd je kipfilet klein...
Je maakt een mengseltje van knofook ui, zout peper ketjap en paprika poeder.. Dit laat je even zo staan..
Je kookt de rijst
Bakt de kipfilet en snijd alvast je prei...
Je bakt je ei weer scrambled.
Dit gooi je allemaal bij elkaar behalve de prei die hou je nog apart dan gooi je nog een flinke scheut ketjap over je rijst heen dit bak je op. Je doet de rauwe prei erdoorheen en voila klaar is kees...

Wat ik erg lekker vind maar dat is wel wat duurder... ik doe er een zoete sla overheen..
Nodig:
Azijn mayonaise snufje zout suiker, sla tomaat komkommer en een gekookt ei.

Je mengt de azijn met wat mayonaise GOED roere, daar doe je een snufje zout in een behoorlijke hoeveelheid suiker... ik proef het altijd dus dit moet je op gevoel doen...
Als het mengseltje klaar is meng ik hier de sla doorheen...
je snijd de komkommer en tomaat.

Je zet de nasi op een bord daarop de zoete sla, dan zet je er wat kommkommer en tomaat en ei op en voila...
Ik vind de combi van de zoete sla met de nasi altijd erg lekker maar goed...

Turkse sarma...
Wijnbladeren (hebben ze tegenwoordig bij de dekamarkt in pot)
Gehakt rijst en tomaten puree... zout en peper en wat uit en knoflook... en citroen of yoghurt.
Je bakt je gehakt met wat knoflook en zout peper en ui en een lepeltje tomatenpuree...
Je kookt je rijst... als dit klaar is meng je de rijst en gehakt. dan pak je een klein beetje hiervan en dit rol je in het druivenblad... belangrijkste hierbij is dat je hem goed en strak dichtrolt. als je ze allemaal hebt gerold (en dit duurt wel even maar als je er veel maakt kan je ze invriezen) Je zet deze allemaal in een pan met water, ik meng het water altijd met de overgebleven tomatenpuree en wat citroensap. Dit laat je 45 minuten tot een uur op het vuur (allerlaagste stand)uitlekken en serveren met yoghurt (ik eet het met citroensap of limoensap kan ook erg lekker zijn. Maar ik houd niet van yoghurt). een vriendin van mij zet altijd een bord in de pan om te voorkomen dat ze open gaan. maar dat betekent wel dat je rolletjes niet strakgenoeg dichtgerolt zijn, en ze zich dus volzuigen met water....

huzarensalade...
iedereen kent m wel, hij is erg lekker zelfgemaakt en meeste ingriedenten heb je wel in huis...
Nodig:
Aardappels, wortels en erwtjes uitblik, ui, mayonaise en wat ham of een rookworst (die heb ik ook vaak over) en wat augurk.

Je kookt de aardappels deze prak je meng je met de wortels en erwtjes en mayonaise en rookworst en gesneden ui en augurk en klaar is kees...

Lekker als het nog warm is... sochtends op een toastje of als lunch met een broodje...

Zo ook de aardappelsalade...
Aardappels, mayonaise ui en bieslook...
Aardappels koken en dan prakken doe de mayonaise en gesneden ui erbij met wat bieslook zout en peper roeren.. klaar is kees...

Kipdrumsticks met gebakken aardappels, sperzieboontjes en appelmoes...
Klassiek maar ook erg lekker..
Ik kook altijd de aardappels (liefst van die kruimelaardappels)
daarna bak ik het en de stukjes die ''afkruimelen'' worden erg krokant
kipdrumsticks in de oven of bakken in de pan, kip kruid ik standaard met ketjap zout peper paprika poeder en wat kerriepoeder..
Sperziebonen koken en ik heb van aromat van dat aromatische zout doe ik over al mijn groentes.
Iedereen kan dit maken maar ik zet het erbij omdat je de aardappels echt eerst moet koken en daarna moet bakken dan worden ze namelijk erg lekker...

En dan als laatste tip,
Zuurkoolstampot als je de volgende dag over hebt kan je bakken, ik maak altijd een rondje met een glas en dan heb je de dus een gebakken zuurkoolschijfje met een gehaktbal en wat jus...

Oke dat was m...
Hoop dat jullie er wat aan hebben...

Bij dit soort grechten hebben ik bijna altijd de standaard ingredienten al in huis...
Zo en zo pasta rijst en aardappels en blikjes tonijn en blikjes tomatenpuree en kaas en mayonaise aanmaaksatesaus en noodles en een blik erwtensoep standaard in huis.

Ow ja wokken is ook erg goedkoop makkelijk en snel om te eten...
kipfilet in blokjes snijden marineren, wat groentes (bijv wat je nog over hebt in huis) of je haalt zo een zak wokgroentes dit bak je... je kookt je noodles 2 min ofzo en dit gooi je bij de groentes en kip in de pan... beetje satesaus eroverheen klaar is kees...
De groentes kan je eindeloos varieren. Je kan ui sperziebonen en wat tauge zetten.. maar ook prei of kool etc etc.
  woensdag 4 augustus 2010 @ 22:53:18 #64
292060 TimeJumper
Jumping around ;)
pi_84875127
Abonneer je op de nieuwsbrief van deze site http://www.robsbudgetmenus.nl/
(en nee ik heb er geen connecties mee)
Maar iedere week krijg je een mail met een weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen van verschillende supermarkten.
Hoef ik zelf tenminste niet meer te zoeken en te bedenken wat we gaan eten ;)
Rayen 2½ jaar!
  woensdag 4 augustus 2010 @ 22:56:42 #65
198417 Lastpost
Rotterdammert!
pi_84875258
Leuk topic, ga ook eens wat bewuster die kar volgooien als ik zie hoe goedkoop en lekker het kan. :D
  donderdag 5 augustus 2010 @ 00:18:19 #66
283395 HeetBoven
componist van lullige liedjes
pi_84878670
quote:
Op woensdag 4 augustus 2010 22:53 schreef TimeJumper het volgende:
Abonneer je op de nieuwsbrief van deze site http://www.robsbudgetmenus.nl/
(en nee ik heb er geen connecties mee)
Maar iedere week krijg je een mail met een weekmenu gebaseerd op de aanbiedingen van verschillende supermarkten.
Hoef ik zelf tenminste niet meer te zoeken en te bedenken wat we gaan eten ;)
Nice one. Mail abbo meteen genomen ^O^
pi_85100414
Deze week, niet alle dagen omdat wij vorige week niet elke avond thuis waren dus sommige dingen eten we deze week :Y)

Zondag:
Gestoofde kip in wijn met worteltjes en gekookte aardappelen
Kipfilet 2,00
Champignons 0,89
Flesje witte wijn 1,25
Worteltjes 0,99
Aardappels 0,80
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maandag
Zalm met broccoli en roomsaus over de macaroni
Macaroni 0,40
Zalmblokjes 1,99 (surimi of gerookte zalmfilet is goedkoper, tonijn kan ook)
klein potje tomatenpuree 0,15
Philadelphia 2,14 (of gewone roomkaas zonder poespas voor nog geen euro)
Broccoli
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Donderdag
Eieren in tomatensaus
4 eieren 0,80
1 ui
1 teen knoflook
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel komijn
gepelde tomaten in blik 0,50
1 eetlepel bruine suiker
2 eetlepel ketjap manis
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vrijdag
Afrikaanse ananasschotel

* 1 grote ui
* 2 tenen knoflook
* 1 el olie
* 400 g gesneden boerenkool 0,70
* 1 groot blik ananas
* 3 el pindakaas
* 1 tl Tabasco

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  donderdag 12 augustus 2010 @ 00:05:38 #68
281455 Inlognaam
Inlognaam is de naam
pi_85164960
Hmm, ben wel benieuwd hoe een en ander er uitziet?

Doe hier boodschappen bij de C1000 die restpartijen opkoopt. Is er een goede aanbieding, dan sla ik regelmatig wat in.
Ook hoi !
  donderdag 12 augustus 2010 @ 00:26:43 #69
312608 Nectar
Ain't that sweet
pi_85166017
Wel goed initiatief van je TS.
pi_85380748
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:18 schreef Zhe-AnGeL het volgende:
Rijst<

blokjes ham
uitje
bakken

Meel met water en een beetje melk toevoegen,
goed vermengen
dan wat kerrie erbij en een beetje maggi op smaak afmaken
ragout dus...
Misschien is het op bovenstaande wijze niet geheel duidelijk voor iedereen........ Beetje kort door de bocht zonder richtlijnen. Dan hieronder iets uitgebreider.

Een kleine richtlijn voor een roux maken(uiteindelijk de ragout na het toevoegen van vocht):

5 delen boter / 6 delen bloem.

En met 50 gram boter en 60 gram ragout heb je globaal 400 tot 500 ml bouillon/vocht nodig.


Het verstandigst is: Boter smelten dan bloem (geen meel!!) toevoegen en blijven roeren tot je een klont deeg hebt, dit even laten garen en dan langzaam onder het roeren koude bouillon toevoegen tot je de gewenste dikte hebt bereikt. Hierna kun je andere ingrediënten naar smaak toevoegen.
pi_85390664
Voor als je écht geen geld meer hebt: Rijst koken, 1 blikje tonijn in tomatensaus met groente opwarmen in een bakpannetje, rijst afgieten en door de tonijn roeren. Klaar voor 11 cent :')
pi_85392051
Princes Tonijn stukjes in tomatensaus 160 gr 1.16
Witte rijst (400gr) 0,79
totaal bij de AH 1,95 euro, ben benieuwd waar jij het voor 11 cent haalt.
pi_85392409
Ok, 11 cent is alleen haalbaar als je al rijst in huis hebt, maar die tonijn kan echt zo goedkoop bij de Aldi/Lidl.
pi_85394014
11 cent voor een blikje tonijn lijkt me sterk, maar ok, hier een menu van mij om on topic te blijven.

voor 2 personen:
2 tonijnsteaks (vriezer) 1,89
zak italiaanse/oosterse/mexicaanse wokgroenten (vriezer) 750 gr voor 1,60 (je hebt maar de helft nodig)
rijst 0,79 (ook de helft nodig)

totaal: 4,28 en je hebt nog rijst en groenten over.
pi_85404225
Zaterdag was ik bij de Albert Heyn. 1 zakje gesneden andijvie: 0.99 voor 250 gram. De gewone andijvie: 0.99 voor 500 g. Dus lekker gewoon zelf snijden.
De lekkerste nasi/bami mix is trouwens die van de inproba: 0.27 voor 1 zakje.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')