abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:42:05 #26
-1 #ANONIEM
Integere Lul
pi_84722259
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:37 schreef nattermann het volgende:

[..]

:Y

[ afbeelding ]
Morgen kopen dan. :Y)
Feyenoord Rotterdam
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:42:28 #27
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_84722272
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:37 schreef nattermann het volgende:

[..]

:Y

[ afbeelding ]
Ziet er op het eerste gezicht niet echt lekker uit :@ Is de smaak ergens mee te vergelijken?
  zaterdag 31 juli 2010 @ 23:48:01 #28
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_84722507
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:42 schreef kwiwi het volgende:
Ziet er op het eerste gezicht niet echt lekker uit :@ Is de smaak ergens mee te vergelijken?
Boterhammenworst lijkt me.
  zondag 1 augustus 2010 @ 00:00:17 #29
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_84722981
quote:
Op zaterdag 31 juli 2010 23:48 schreef TheSilentEnigma het volgende:

[..]

Boterhammenworst lijkt me.
Zoiets ja, alleen dan in blik.
Tics van je petten.
  zondag 1 augustus 2010 @ 00:01:27 #30
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_84723030
Mag ik een tip geven?
Kipfile in een pan, inclu zout en peper en dan met 8 verse knoflooktenen per stuks in 3 stukjes snijden....
hmmmmmmmmmm
Goddelijk gewoon!
Snollebolt
  zondag 1 augustus 2010 @ 00:04:46 #31
289550 Paarse_Kiwi
Mét roze lakschoentjes!
pi_84723162
Aten wij vroeger vaak. Je moet er van houden maar voor een cheape maaltijd is het niet gek.

Macaroni (geloof iets van 50 cent voor een grote zak van de euroshopper)
blikjes tomatenpuree (9 cent per stuk)
ui
ham en boterhamworst in dikke plakken (iets duurder, geloof 1,50 per pakje. Ik koop bij de AH, zal ongetwijfeld veel goedkoper kunnen)
Evt. ketchup of maggi naar smaak

Kook de macaroni volgens de instructies op de verpakking. Snipper de ui en fruit in een pan. Bak (ja, als bakken in een koekenpan) de tomatenpuree zo'n 5 minuten mee (zo gaat de zure smaak ervan af). Ham en boterhamworst in blokjes snijden en toevoegen aan het tomatenpureemengsel. Even doorbakken. Macaroni afgieten, prutje erbij, goed roeren en eet smakelijk. Voeg zelf altijd nog ketchup toe. Niet superfancy maar op zich te doen.
Kan uiteraard naar gelang groente of ander vlees toevoegen, dit is het basisrecept.
Je gevoel is er om keuzes te maken. Je verstand om de keuzes te begrijpen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 00:07:46 #32
166093 nattermann
Waereldsjtad Gelaen
pi_84723259
Ook goedkoop: kipfilet bakken, dan ketjap eraan toevoegen (een halve fles Een flinke scheut) en even laten doorsudderen. Erg zout, maar met een stokbroodje erbij erg lekker.

Eventueel te verdunnen met melk, en naar smaak wat suiker toevoegen.

[ Bericht 5% gewijzigd door nattermann op 01-08-2010 00:24:16 ]
Tics van je petten.
  zondag 1 augustus 2010 @ 00:16:52 #33
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_84723536
Rijst
Gehakt
uitje
champignons en een zakje ossestaartsoep
Bak de gehakt
ui
champignons
in die volgorde in de zelfde pan
Voeg als laatste de ossestaartsoep toe als ragout...niet teveel water

erg lekker!
Snollebolt
  zondag 1 augustus 2010 @ 00:18:01 #34
277031 Zhe-AnGeL
Ikke ist lievt
pi_84723575
Rijst<

blokjes ham
uitje
bakken

Meel met water en een beetje melk toevoegen,
goed vermengen
dan wat kerrie erbij en een beetje maggi op smaak afmaken
ragout dus...
Snollebolt
pi_84723621
Een halve fles ketjap??
;)

Tsja veel vega, maakt de uitdaging nog moeilijker :@ Omdat we beiden toch nogal vleeseters zijn. Vooral ik ben moeilijk. Zo lust ik alleen courgette en champignons en tomaat uit blik :')
Nouja en broccoli en bloemkool bijv. Maar daarom is het des te leuker om met een geeltje gevarieerd te eten!
Ook lekker:
Flink stuk boter smelten, kruiden met o,a, paprikapoeder, peper, zout, ehm ik mik er van alles door. In een pannetje, beetje water bij, doppertjes erin en deksel erop. Zo gaar laten stomen. De doperwtjes hebben dan alle smaken van de regenboog. Heerlijk! Gegeten met krieltjes uit de oven en een eitje.

Gisteren ook simpel gegeten, rijst, en vega stroganof: tomatenpuree, champignons, creme fraice, tofublokjes en rozijntjes, beetje kruiden.

Dit zijn simpele gerechten, probeer wel wekelijks een weekmenu neer te zetten, met prijzen. Maar mijn excuus, vooral vegetarisch :@
pi_84723757
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)

voor +- 10 pannenkoeken:

• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas

verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
pi_84725361
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

Dit is inderdaad heel lekker :9
No one can make you feel inferior without your consent - Eleanor Roosevelt
pi_84729784
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)

voor +- 10 pannenkoeken:

• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas

verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
Ik ken dezelfde variant met verse spinazie, zacht wokken met nootmuskaat en knoflook, in een omelet doen en bedekken met bechamelsaus, serveren met rijst.
Ik ben allergisch voor kaas :Y) (iets wat ook al een deel van de gerechten beperkt 8)7 )
pi_84731428
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 00:23 schreef loecje het volgende:
pannenkoeken met spinazie

meeste mensen zullen bij dit recept denken van getver wat een combi. maar geloof me dit is lekker.

pannenkoeken maken we natuurlijk geheel zelf, stuk goedkoper dan uit een pakje. voor iedere persoon 1 pannenkoek met spinazie en de overige pannenkoeken naturel (eventueel stroop, suiker enz)

voor +- 10 pannenkoeken:

• 250 gr bloem
• 2 eieren
• 0,5 L melk
• zout
• scheutje olie
• boter om in te bakken
• ontbijtspek
• 1 pakje diepvries spinazie a la crème
• kaas

verwarm de oven voor op 180 graden.
maak het beslag en bak de pannenkoeken zoals je gewend bent. ontbijtspek iets uitbakken en in stukjes snijden/scheuren.
pak een pannenkoek van de stapel. hierin leg je wat uitgebakken ontbijtspek. daaroverheen een paar scheppen spinazie. de pannenkoek oprollen en in een ovenschaal leggen. bedekken met kaas. zet de ovenschaal ongeveer 10min in de oven.
Pannenkoeken zijn sowieso fijn goedkoop en meestal heb je alles nog wel in huis als je geen geld meer hebt. Ook heel erg lekker te maken met karnemelk.

Ook een erg goedkope tip: Uiensoep. Maar dan zonder de kaas en de witte wijn ;) en eventueel met zelfgebakken brood. Verse gist bij de bakker is belachelijk goedkoop.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_84733261
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 09:55 schreef Cassandra87 het volgende:

[..]

Ik ken dezelfde variant met verse spinazie, zacht wokken met nootmuskaat en knoflook, in een omelet doen en bedekken met bechamelsaus, serveren met rijst.
Ik ben allergisch voor kaas :Y) (iets wat ook al een deel van de gerechten beperkt 8)7 )
voor alle soorten kaas? anders zou je het kunnen vervangen door geitenkaas ofzo, ff uitproberen wat lekker is.
verse spinazie is veel lekkerder... maar zand kan je gerecht zo hard verpesten. daar waag ik me niet meer aan.
  zondag 1 augustus 2010 @ 12:57:42 #41
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84733322
Spaghetti is ook altijd een goede als je weinig geld hebt, tomatenpuree/blokjes hoeven niet veel te kosten (resp. 17 ct en 35 ct), spaghetti kan voor 50 ct, wat kruiden er door en een beetje kaas er over en je hebt een smakelijke en goedkope maaltijd.
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:21:21 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84737917
Als je goedkoop moet of wilt eten,
Koop dan ten eerste geen merk producten, maar de goedkopere variant.
Koop ook geen kant en klaar producten maar maak zaken zelf.
Koop geen kleine verpakkingen.
Maak gerechten in grotere hoeveelheden klaar en vries ze in, in portiepak
Koop geen krieltjes maar gewoon grote zakken aardappels
Ga naar discounters en niet naar de AH of Super de Boer
Neem de groenten van het seizoen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:29:43 #43
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84738122
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Als je goedkoop moet of wilt eten,
Koop dan ten eerste geen merk producten, maar de goedkopere variant.
Koop ook geen kant en klaar producten maar maak zaken zelf.
Koop geen kleine verpakkingen.
Maak gerechten in grotere hoeveelheden klaar en vries ze in, in portiepak
Koop geen krieltjes maar gewoon grote zakken aardappels
Ga naar discounters en niet naar de AH of Super de Boer
Neem de groenten van het seizoen.
Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt :)
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:31:49 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84738175
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:29 schreef Windigo het volgende:

[..]

Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt :)
Klopt helemaal, als je een goede markt hebt.
Ga ook naar turkse/marokaanse winkels, goedkoop lamsvlees en vaak ook goedkope groenten en fruit. Grote zakken rijst voor weinig, etc etc.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:33:36 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84738221
Oh, en als je pasta maakt, maak saus en pasta apart.
Je maakt dan een grote pan saus, en doe de saus precies zoveel over de pasta als nodig, vries de saus portiegewijs in, en kook de pasta vers iedere keer, dat is lekkerder dan pasta met saus invriezen.
Tenzij je een lasagna maakt natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84738358
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:29 schreef Windigo het volgende:
Prima lijstje piet, ik mis alleen nog ''koop groente en fruit op de markt'' dat is goedkoper dan in de supermarkt :)
Hier is de Nettorama meestal echt goedkoper dan de markt, maar ik neem aan dat de markt bijna overal wel goedkoper is :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:43:17 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_84738487
Je kan natuurlijk ook een moestuin nemen, maar dat is ook niet gratis, veel werk, en als je spullen klaar zijn om te oogsten is het meestal ook erg goedkoop op de markt. Maar het is wel weer leuk, je eigen conserven maken. Komkommers in het zuur, pasata die tomata, snijbonen in de pekel, je eigen zuurkool. Voor het geld moet je het eigenlijk niet doen, maar wel voor de lekker.
Een slimme moestuinder kan echter een groot deel van het jaar eigen groenten eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_84738529
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Je kan natuurlijk ook een moestuin nemen, maar dat is ook niet gratis, veel werk, en als je spullen klaar zijn om te oogsten is het meestal ook erg goedkoop op de markt. Maar het is wel weer leuk, je eigen conserven maken. Komkommers in het zuur, pasata die tomata, snijbonen in de pekel, je eigen zuurkool. Voor het geld moet je het eigenlijk niet doen, maar wel voor de lekker.
Een slimme moestuinder kan echter een groot deel van het jaar eigen groenten eten.
Da is nou eigenlijk de enige reden dat ik een tuintje echt mis :Y Ik had allemaal tomaatjes en aalbessen en een pruimenboom O+ En kruisbessen! :o Ik heb 1x sperziebonen geprobeerd, maar dat was niet zo'n succes.
En sla, geweldige sla O+ Aardbeien ook overigens :D (ok ok, ik mis een tuintje :{ )
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_84738530
Leuk leuk. Alleen ik ben groot liefhebber van vlees.
Ook in moeilijke tijden.
  zondag 1 augustus 2010 @ 15:47:47 #50
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_84738614
quote:
Op zondag 1 augustus 2010 15:45 schreef GibsonLesPaul88 het volgende:
Leuk leuk. Alleen ik ben groot liefhebber van vlees.
Ga dan naar de Turkse of Marokkaanse slager, goedkoper en goede kwaliteit.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')