abonnement Unibet Coolblue
pi_85526123
Net nog ff een pizza gemaakt, met iets meer vulling... ik ga zo veel lol aan dit ding krijgen. Morgen ook wat broodjes maken, en turkze pizza. *O* Prima topic dit.
Oh die steen is mooi wit als je hem koopt, twee keer een pizza bakken en dat is er wel af _O-
pi_85535664
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 21:17 schreef Weird- het volgende:
Heb naar aanleiding van dit topic een Bestron oventje besteld. Maandag even testen
Hopen dat jouwe wel goed werkt :)
pi_85571823
Heb mede door dit toppic ook een Bestron pizzapan gekocht (via marktplaats)
Gisteren voor het eerst geprobeerd.
Deeg gemaakt in de broodbakmachine (lekker lui maar prima deegje)
Kon natuurlijk niet tot de avond wachten en had eest iets geprobeerd met zeezout, olie en kruiden.! Oef dat was lekker!
De pizza's 's avonds waren ook geweldig! Moesten er een minuut of 5 in.
Ben erg happy met de pan. *O*
pi_85578446
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 23:11 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Nou? Vertel.
:D. Het werden pannenkoeken ;(.
Pretentieus geneuzel.
pi_85578534
Morgen gaat m'n bestron oventje retour, hopelijk aankomende week gelijk een vervanger thuis zodat ik alsnog kan genieten van heerlijke pizza's :)
pi_85580102
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 19:11 schreef roooosje het volgende:

[..]

:D. Het werden pannenkoeken ;(.
:D Oh zonde. Ik heb die van mij dit weekend uitgebreid getest, pizza, turkse pizza en pitah broodjes... het is echt een geweldig ding.
Voor de pitah broodjes en de turkze pizza moet je wel een andere ondergrond nemen, want het steen zuigt het vocht er uit, dus wordt het droog.
Ik ben tot nu toe dik tevreden met het apparaat.
pi_85602680
Net contact gehad met de shop waar ik de pizzaoven had besteld, blijkt bijna 50% van de verkochte ovens defect te zijn en deze wordt nu ook uit het assortiment gehaald.

Nu wachten op het nieuwere model van Bestron, wat het probleem niet blijkt te hebben.
pi_85638750
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 03:18 schreef McGilles het volgende:

[..]

Hopen dat jouwe wel goed werkt :)
Helaas niet. Ook bij mij is de thermostaat kapot en gaat ie terug..
  donderdag 26 augustus 2010 @ 08:27:44 #109
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_85718016
Wij hebben sinds 1,5 jaar ook een bestron machtig apperaat (wanneer ze werken) met de onze gelukkig nog geen problemen gehad. De laatste keer deeg gemaakt via de koude rijs techniek de pizza's waren SUPER (we hadden er alleen wat minder champignons op moeten doen).

Dus ik weet niet meer wie er in deze reeks ooit een pdf heeft gepost van hoe deeg te maken maar ik wil deze persoon nog hartelijk bedanken!
Drop you like an ill, bad habit
pi_85726508
Morgen weer pizza! :9
pi_85730973
Gister weer eens een pizza (hele bakplaat) gemaakt :9
Heb deze saus gebruikt. Smaakt best goed!
pi_85732509
Mijn deegje staat lekker te rijzen in de oven :)
Het is best koud in huis nu, dus dat leek me niet zo'n succes.
Heb nu een laagje heet water onder in de oven gegoten, het rooster op de laagste stand en daar de kom met deeg op (met een natte doek erover) en de deur dicht.
pi_85737457
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 15:16 schreef LieLie het volgende:
Mijn deegje staat lekker te rijzen in de oven :)
Het is best koud in huis nu, dus dat leek me niet zo'n succes.
Heb nu een laagje heet water onder in de oven gegoten, het rooster op de laagste stand en daar de kom met deeg op (met een natte doek erover) en de deur dicht.
Wat ik wel eens deed in het verleden is oven voorverwarmen op 50 graden, oven gelijk uit, deeg erin en rijzen maar :)
pi_85737485
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 17:31 schreef McGilles het volgende:

[..]

Wat ik wel eens deed in het verleden is oven voorverwarmen op 50 graden, oven gelijk uit, deeg erin en rijzen maar :)
Da's ook wel een goede!
Het was in elk geval als een dolle gaan rijzen en ligt nu in de koelkast te wachten tot morgen ;)
pi_85738607
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 08:27 schreef pmponer het volgende:
De laatste keer deeg gemaakt via de koude rijs techniek
Hoe werkt dat?
pi_85739249
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 18:08 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Hoe werkt dat?
Deeg in de vriezer douwen :P
pi_85740592
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 18:30 schreef McGilles het volgende:

[..]

Deeg in de vriezer douwen :P
Gewoon zonder gisten de vriezer in, ontdooien en klaar?
Is het resultaat dan goed?
  donderdag 26 augustus 2010 @ 19:20:27 #118
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_85741099
Nou ja ik deed het dus in de koelkast, en zonder eerst te laten rijzen.
Ik had nu veel grotere bubbels in mijn deeg na het bakken.

ah gevonden [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4 het was dus Maximus TG Nog bedankt.
Drop you like an ill, bad habit
pi_85742266
Mijn deeg houdt niet op met rijzen in de koelkast?
Heb er vershoudfolie om gedaan, maar daar was het gewoon uitgeknapt en dan droogt het natuurlijk uit.
Heb het nu in folie, in een kom met een vochtige doek erover in de koelkast gezet.
  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2010 @ 20:02:14 #120
91830 MaximusTG
pi_85742840
Haha, grappig dat ik hier weer genoemd word :P. Door de koude "rijs" krijgen de andere micro-organismen de kans om meer smaak uit de bloem te halen. Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast.
Vreemd dat jouw deeg zo sterk rijst in de koelkast. Ik gok dat je je deeg maakt met warm water? Als je het een nacht in de koelkast wil doen kan je het beste koud/gekoeld water gebruiken.
pi_85742893
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 20:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, grappig dat ik hier weer genoemd word :P. Door de koude "rijs" krijgen de andere micro-organismen de kans om meer smaak uit de bloem te halen. Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast.
Vreemd dat jouw deeg zo sterk rijst in de koelkast. Ik gok dat je je deeg maakt met warm water? Als je het een nacht in de koelkast wil doen kan je het beste koud/gekoeld water gebruiken.
Nou, warm, lauw water. Maar dat kan ik wel proberen de volgende keer ja.
pi_85746962
Ik begrijp niet dat mensen deeg kunnen hebben dat niet wil rijzen, het houdt hier niet meer op!

Het ligt nu al vier uur in de koelkast!

  donderdag 26 augustus 2010 @ 21:40:59 #123
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85747422
iemand nog leuke recepten om te proberen met 00 bloem ?

want heb meer bloem als dat ik aan pizza's op ga eten :X
pi_85747498
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:40 schreef PKfotografie het volgende:
iemand nog leuke recepten om te proberen met 00 bloem ?

want heb meer bloem als dat ik aan pizza's op ga eten :X
Focaccia?

Maar hoe kun je teveel pizzabloem hebben :?
pi_85747617
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:30 schreef LieLie het volgende:
Ik begrijp niet dat mensen deeg kunnen hebben dat niet wil rijzen, het houdt hier niet meer op!

Het ligt nu al vier uur in de koelkast!

[ afbeelding ]
:o briljant!! _O_
pi_85747869
Dit is het brave bolletje van vanmiddag, vlak na het kneden:

  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2010 @ 21:56:29 #127
91830 MaximusTG
pi_85748419
Die heeft er zin in inderdaad! Hoeveel gist gebruik je per hoeveel gram bloem?
pi_85748456
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:56 schreef MaximusTG het volgende:
Die heeft er zin in inderdaad! Hoeveel gist gebruik je per hoeveel gram bloem?
Ik heb zo'n zakje van dat italiaanse merk dat hier al eens voorbij gekomen is. En dat is per 500 gram bloem, en dat heb ik ook gebruikt dus.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 21:59:35 #129
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85748596
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:42 schreef LieLie het volgende:

[..]

Focaccia?

Maar hoe kun je teveel pizzabloem hebben :?
25kg zakje :X
pi_85748695
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:59 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

25kg zakje :X
Euhm, dat is ongeveer... 150 pizza's? :D

Kom mij maar een paar kilo brengen!
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:04:42 #131
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85748895
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:01 schreef LieLie het volgende:

[..]

Euhm, dat is ongeveer... 150 pizza's? :D

Kom mij maar een paar kilo brengen!
vandaar de vraag, wat kun je er nog meer mee maken?
ik ga er even vanuit dat het niet echt oneindig houdbaar is. (staat niet in de weg)
pi_85748946
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 20:02 schreef MaximusTG het volgende:
... Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast. ...
Precies zoals ik mijn deeg maak, per pizza een net bolletje in een ingeolied bakje in de koelkast en de volgende dag 1 a 2 uur voor bereiding uit de koelkast halen. In de koelkast rijst het wel wat verder maar niet overdreven.
In het mooie bolletje maar ik dan met mijn vingers een mooie rand en ik 'trek' het midden van het bolletje tot een mooie en dunne bodem, supersnel en zonder irritatie van scheurend deeg etc. Ik zat eerst maar wat te prutsen maar dit vind ik werkelijk ideaal.

Van het weekend weer pizza :9 en een brood of kaasuibrood ofzo bakken daarna, oven en steen zijn toch gloeiend heet...
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85748979
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:04 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

vandaar de vraag, wat kun je er nog meer mee maken?
ik ga er even vanuit dat het niet echt oneindig houdbaar is. (staat niet in de weg)
Tja, brood denk ik?
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:08:42 #134
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85749105
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:06 schreef LieLie het volgende:

[..]

Tja, brood denk ik?
tja tot denken kwam ik ook, maar geen idee wat er goed en lekker is.
aangezien er verschillende varianten bloem zijn.

ben er achter dat je voor verse pasta ook 00 bloem gebruikt.
maar verder?

om nu veel moeite te doen voor een stokbrood die niet te kanen is ... daar heb ik bv. geen zin in
pi_85749181
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:08 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

tja tot denken kwam ik ook, maar geen idee wat er goed en lekker is.
aangezien er verschillende varianten bloem zijn.

ben er achter dat je voor verse pasta ook 00 bloem gebruikt.
maar verder?

om nu veel moeite te doen voor een stokbrood die niet te kanen is ... daar heb ik bv. geen zin in
Maar je hebt ook twee soorten tipo 00: duro en tenero.
Duro gebruik je voor pasta, tenero voor pizza/brood.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:10:41 #136
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85749216
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:10 schreef LieLie het volgende:

[..]

Maar je hebt ook twee soorten tipo 00: duro en tenero.
Duro gebruik je voor pasta, tenero voor pizza/brood.
kijk zo ver was ik nog niet.

is iig de pizza variant.
  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2010 @ 22:11:49 #137
91830 MaximusTG
pi_85749267
Let wel op dat strict genomen 'Tipo 00' geen benaming is voor de soort graan, maar slechts zegt hoe fijn het graan gemalen is.

Edit:
Verdikkeme, net te laat!

Dan maar een linkje dr bij: http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/pages/italianflours
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:21:25 #138
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85749792
maar met pizza bloem 00 kun je dus ook een brood/ stokbrood bakken? (die smaakt)

aangezien er voor bijna alle brood soorten bloem te krijgen is. en voor mij het allemaal wit poeder is. heb ik geen idee wat de grote verschillen zijn en wat je dus wel en wat dus niet kan maken met bepaalde soorten
pi_85749931
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:21 schreef PKfotografie het volgende:
maar met pizza bloem 00 kun je dus ook een brood/ stokbrood bakken? (die smaakt)

aangezien er voor bijna alle brood soorten bloem te krijgen is. en voor mij het allemaal wit poeder is. heb ik geen idee wat de grote verschillen zijn en wat je dus wel en wat dus niet kan maken met bepaalde soorten
Denk het wel hoor!

Maar met 25kg kun je je wel een verloren halve kilo permitteren toch? ;)
pi_85749991
Dit zal sowieso lukken met dat type bloem:

http://www.kayotic.nl/blog/rosemary-garlic-focaccia
pi_85750026
Ik ben benieuwd wat ik morgenvroeg in de koelkast aantref trouwens :')
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:26:41 #142
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85750080
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:23 schreef LieLie het volgende:

[..]

Denk het wel hoor!

Maar met 25kg kun je je wel een verloren halve kilo permitteren toch? ;)
das waar, maar om iets te proberen en dan vervolgens te horen dat dat helemaal geen suc-6 kan worden... das niet mijn ding.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:30:53 #143
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85750292
over 2 weken voor 30 man pizza maken dus daarmee is mijn voorraad wel aan het slinken.

hoeveel kilo tomaten moet je trouwens laten pruttelen om 30 pizza's te kunnen bedekken?

een kilo of 5 ?

(ik maak wel erg dunne pizza's. dus gebruik misschien wat meer tomaat als gemiddeld )
pi_85750388
Daar kan ik je niet bij helpen! Ik gebruik altijd tomatenpuree uit een blikje met ketchup en bruchettakruiden ;)
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:37:37 #145
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85750605
iemand dan een idee hoeveel bloem, hoeveel kg tomaat, en hoeveel kaas je ongeveer nodig hebt voor 30 pizza's ?

zullen wel minder pizza's gaan worden. ik ken de oven niet maar idee is om ze zo groot mogelijk te maken dat ik zo snel mogelijk klaar ben
pi_85752283
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:37 schreef PKfotografie het volgende:
iemand dan een idee hoeveel bloem, hoeveel kg tomaat, en hoeveel kaas je ongeveer nodig hebt voor 30 pizza's ?

zullen wel minder pizza's gaan worden. ik ken de oven niet maar idee is om ze zo groot mogelijk te maken dat ik zo snel mogelijk klaar ben
Dat is denk ik afhankelijk van het soort pizza dat je gaat maken. Ik zou zeggen, probeer één te maken, houdt bij hoeveel je gebruikt, en vermenigvuldig het met 30.
Volgens mij gaat dat wel lang duren, 30 pizza's. Of is het als 24-uur-project bedoeld?

Ben je je er trouwens van bewust dat er nog een andere pk foto is, zo'n 15 km van jou vandaan? Ik dacht even dat jij Patrick was.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85752377
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:30 schreef PKfotografie het volgende:
over 2 weken voor 30 man pizza maken dus daarmee is mijn voorraad wel aan het slinken.

hoeveel kilo tomaten moet je trouwens laten pruttelen om 30 pizza's te kunnen bedekken?

een kilo of 5 ?

(ik maak wel erg dunne pizza's. dus gebruik misschien wat meer tomaat als gemiddeld )
5kg tomaten voor 30 pizza's?

Nee man, veel te veel. Dat is 160 gram tomaten per pizza, natuurlijk damp je wel wat in maar ik zou mooi 3 kg nemen, je smeert maar een heel dun laagje tomatensaus op je pizza he.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 23:27:23 #148
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85752952
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:11 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat is denk ik afhankelijk van het soort pizza dat je gaat maken. Ik zou zeggen, probeer één te maken, houdt bij hoeveel je gebruikt, en vermenigvuldig het met 30.
Volgens mij gaat dat wel lang duren, 30 pizza's. Of is het als 24-uur-project bedoeld?

Ben je je er trouwens van bewust dat er nog een andere pk foto is, zo'n 15 km van jou vandaan? Ik dacht even dat jij Patrick was.
das de .nl ik heb .eu
hij mag die stomme bruiloften en christen dingen hebben van me.

meerdere ovens, en voor 30 man hoop ik met 15-20 grote pizza's te halen.

alleen geen idee hoeveel ik aan ingrediënten ik daar voor nodig heb.

gebruik nu bv. altijd mozzarella op de pizza's maar ben dat daar niet van plan.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 23:30:01 #149
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85753061
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:13 schreef McGilles het volgende:

[..]

5kg tomaten voor 30 pizza's?

Nee man, veel te veel. Dat is 160 gram tomaten per pizza, natuurlijk damp je wel wat in maar ik zou mooi 3 kg nemen, je smeert maar een heel dun laagje tomatensaus op je pizza he.
das waar, maar hou altijd minder over als wat ik verwacht.

en het zou minder plezierig zijn als ik op een basis ingrediënt mis zou grijpen.
pi_85753765
Dan maak je toch gewoon ruim genoeg saus, kun je wat je over hebt mooi invriezen voor later.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')