abonnement Unibet Coolblue
pi_85747869
Dit is het brave bolletje van vanmiddag, vlak na het kneden:

  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2010 @ 21:56:29 #127
91830 MaximusTG
pi_85748419
Die heeft er zin in inderdaad! Hoeveel gist gebruik je per hoeveel gram bloem?
pi_85748456
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:56 schreef MaximusTG het volgende:
Die heeft er zin in inderdaad! Hoeveel gist gebruik je per hoeveel gram bloem?
Ik heb zo'n zakje van dat italiaanse merk dat hier al eens voorbij gekomen is. En dat is per 500 gram bloem, en dat heb ik ook gebruikt dus.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 21:59:35 #129
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85748596
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:42 schreef LieLie het volgende:

[..]

Focaccia?

Maar hoe kun je teveel pizzabloem hebben :?
25kg zakje :X
pi_85748695
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:59 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

25kg zakje :X
Euhm, dat is ongeveer... 150 pizza's? :D

Kom mij maar een paar kilo brengen!
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:04:42 #131
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85748895
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:01 schreef LieLie het volgende:

[..]

Euhm, dat is ongeveer... 150 pizza's? :D

Kom mij maar een paar kilo brengen!
vandaar de vraag, wat kun je er nog meer mee maken?
ik ga er even vanuit dat het niet echt oneindig houdbaar is. (staat niet in de weg)
pi_85748946
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 20:02 schreef MaximusTG het volgende:
... Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast. ...
Precies zoals ik mijn deeg maak, per pizza een net bolletje in een ingeolied bakje in de koelkast en de volgende dag 1 a 2 uur voor bereiding uit de koelkast halen. In de koelkast rijst het wel wat verder maar niet overdreven.
In het mooie bolletje maar ik dan met mijn vingers een mooie rand en ik 'trek' het midden van het bolletje tot een mooie en dunne bodem, supersnel en zonder irritatie van scheurend deeg etc. Ik zat eerst maar wat te prutsen maar dit vind ik werkelijk ideaal.

Van het weekend weer pizza :9 en een brood of kaasuibrood ofzo bakken daarna, oven en steen zijn toch gloeiend heet...
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
pi_85748979
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:04 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

vandaar de vraag, wat kun je er nog meer mee maken?
ik ga er even vanuit dat het niet echt oneindig houdbaar is. (staat niet in de weg)
Tja, brood denk ik?
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:08:42 #134
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85749105
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:06 schreef LieLie het volgende:

[..]

Tja, brood denk ik?
tja tot denken kwam ik ook, maar geen idee wat er goed en lekker is.
aangezien er verschillende varianten bloem zijn.

ben er achter dat je voor verse pasta ook 00 bloem gebruikt.
maar verder?

om nu veel moeite te doen voor een stokbrood die niet te kanen is ... daar heb ik bv. geen zin in
pi_85749181
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:08 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

tja tot denken kwam ik ook, maar geen idee wat er goed en lekker is.
aangezien er verschillende varianten bloem zijn.

ben er achter dat je voor verse pasta ook 00 bloem gebruikt.
maar verder?

om nu veel moeite te doen voor een stokbrood die niet te kanen is ... daar heb ik bv. geen zin in
Maar je hebt ook twee soorten tipo 00: duro en tenero.
Duro gebruik je voor pasta, tenero voor pizza/brood.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:10:41 #136
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85749216
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:10 schreef LieLie het volgende:

[..]

Maar je hebt ook twee soorten tipo 00: duro en tenero.
Duro gebruik je voor pasta, tenero voor pizza/brood.
kijk zo ver was ik nog niet.

is iig de pizza variant.
  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2010 @ 22:11:49 #137
91830 MaximusTG
pi_85749267
Let wel op dat strict genomen 'Tipo 00' geen benaming is voor de soort graan, maar slechts zegt hoe fijn het graan gemalen is.

Edit:
Verdikkeme, net te laat!

Dan maar een linkje dr bij: http://www.practicallyedible.com/edible.nsf/pages/italianflours
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:21:25 #138
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85749792
maar met pizza bloem 00 kun je dus ook een brood/ stokbrood bakken? (die smaakt)

aangezien er voor bijna alle brood soorten bloem te krijgen is. en voor mij het allemaal wit poeder is. heb ik geen idee wat de grote verschillen zijn en wat je dus wel en wat dus niet kan maken met bepaalde soorten
pi_85749931
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:21 schreef PKfotografie het volgende:
maar met pizza bloem 00 kun je dus ook een brood/ stokbrood bakken? (die smaakt)

aangezien er voor bijna alle brood soorten bloem te krijgen is. en voor mij het allemaal wit poeder is. heb ik geen idee wat de grote verschillen zijn en wat je dus wel en wat dus niet kan maken met bepaalde soorten
Denk het wel hoor!

Maar met 25kg kun je je wel een verloren halve kilo permitteren toch? ;)
pi_85749991
Dit zal sowieso lukken met dat type bloem:

http://www.kayotic.nl/blog/rosemary-garlic-focaccia
pi_85750026
Ik ben benieuwd wat ik morgenvroeg in de koelkast aantref trouwens :')
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:26:41 #142
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85750080
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:23 schreef LieLie het volgende:

[..]

Denk het wel hoor!

Maar met 25kg kun je je wel een verloren halve kilo permitteren toch? ;)
das waar, maar om iets te proberen en dan vervolgens te horen dat dat helemaal geen suc-6 kan worden... das niet mijn ding.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:30:53 #143
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85750292
over 2 weken voor 30 man pizza maken dus daarmee is mijn voorraad wel aan het slinken.

hoeveel kilo tomaten moet je trouwens laten pruttelen om 30 pizza's te kunnen bedekken?

een kilo of 5 ?

(ik maak wel erg dunne pizza's. dus gebruik misschien wat meer tomaat als gemiddeld )
pi_85750388
Daar kan ik je niet bij helpen! Ik gebruik altijd tomatenpuree uit een blikje met ketchup en bruchettakruiden ;)
  donderdag 26 augustus 2010 @ 22:37:37 #145
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85750605
iemand dan een idee hoeveel bloem, hoeveel kg tomaat, en hoeveel kaas je ongeveer nodig hebt voor 30 pizza's ?

zullen wel minder pizza's gaan worden. ik ken de oven niet maar idee is om ze zo groot mogelijk te maken dat ik zo snel mogelijk klaar ben
pi_85752283
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:37 schreef PKfotografie het volgende:
iemand dan een idee hoeveel bloem, hoeveel kg tomaat, en hoeveel kaas je ongeveer nodig hebt voor 30 pizza's ?

zullen wel minder pizza's gaan worden. ik ken de oven niet maar idee is om ze zo groot mogelijk te maken dat ik zo snel mogelijk klaar ben
Dat is denk ik afhankelijk van het soort pizza dat je gaat maken. Ik zou zeggen, probeer één te maken, houdt bij hoeveel je gebruikt, en vermenigvuldig het met 30.
Volgens mij gaat dat wel lang duren, 30 pizza's. Of is het als 24-uur-project bedoeld?

Ben je je er trouwens van bewust dat er nog een andere pk foto is, zo'n 15 km van jou vandaan? Ik dacht even dat jij Patrick was.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_85752377
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 22:30 schreef PKfotografie het volgende:
over 2 weken voor 30 man pizza maken dus daarmee is mijn voorraad wel aan het slinken.

hoeveel kilo tomaten moet je trouwens laten pruttelen om 30 pizza's te kunnen bedekken?

een kilo of 5 ?

(ik maak wel erg dunne pizza's. dus gebruik misschien wat meer tomaat als gemiddeld )
5kg tomaten voor 30 pizza's?

Nee man, veel te veel. Dat is 160 gram tomaten per pizza, natuurlijk damp je wel wat in maar ik zou mooi 3 kg nemen, je smeert maar een heel dun laagje tomatensaus op je pizza he.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 23:27:23 #148
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85752952
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:11 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Dat is denk ik afhankelijk van het soort pizza dat je gaat maken. Ik zou zeggen, probeer één te maken, houdt bij hoeveel je gebruikt, en vermenigvuldig het met 30.
Volgens mij gaat dat wel lang duren, 30 pizza's. Of is het als 24-uur-project bedoeld?

Ben je je er trouwens van bewust dat er nog een andere pk foto is, zo'n 15 km van jou vandaan? Ik dacht even dat jij Patrick was.
das de .nl ik heb .eu
hij mag die stomme bruiloften en christen dingen hebben van me.

meerdere ovens, en voor 30 man hoop ik met 15-20 grote pizza's te halen.

alleen geen idee hoeveel ik aan ingrediënten ik daar voor nodig heb.

gebruik nu bv. altijd mozzarella op de pizza's maar ben dat daar niet van plan.
  donderdag 26 augustus 2010 @ 23:30:01 #149
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85753061
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 23:13 schreef McGilles het volgende:

[..]

5kg tomaten voor 30 pizza's?

Nee man, veel te veel. Dat is 160 gram tomaten per pizza, natuurlijk damp je wel wat in maar ik zou mooi 3 kg nemen, je smeert maar een heel dun laagje tomatensaus op je pizza he.
das waar, maar hou altijd minder over als wat ik verwacht.

en het zou minder plezierig zijn als ik op een basis ingrediënt mis zou grijpen.
pi_85753765
Dan maak je toch gewoon ruim genoeg saus, kun je wat je over hebt mooi invriezen voor later.
Quidquid latine dictum sit, altum viditur
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')