Hopen dat jouwe wel goed werktquote:Op vrijdag 20 augustus 2010 21:17 schreef Weird- het volgende:
Heb naar aanleiding van dit topic een Bestron oventje besteld. Maandag even testen
Oh zonde. Ik heb die van mij dit weekend uitgebreid getest, pizza, turkse pizza en pitah broodjes... het is echt een geweldig ding.quote:
Wat ik wel eens deed in het verleden is oven voorverwarmen op 50 graden, oven gelijk uit, deeg erin en rijzen maarquote:Op donderdag 26 augustus 2010 15:16 schreef LieLie het volgende:
Mijn deegje staat lekker te rijzen in de oven
Het is best koud in huis nu, dus dat leek me niet zo'n succes.
Heb nu een laagje heet water onder in de oven gegoten, het rooster op de laagste stand en daar de kom met deeg op (met een natte doek erover) en de deur dicht.
Da's ook wel een goede!quote:Op donderdag 26 augustus 2010 17:31 schreef McGilles het volgende:
[..]
Wat ik wel eens deed in het verleden is oven voorverwarmen op 50 graden, oven gelijk uit, deeg erin en rijzen maar
Hoe werkt dat?quote:Op donderdag 26 augustus 2010 08:27 schreef pmponer het volgende:
De laatste keer deeg gemaakt via de koude rijs techniek
Nou, warm, lauw water. Maar dat kan ik wel proberen de volgende keer ja.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 20:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, grappig dat ik hier weer genoemd word . Door de koude "rijs" krijgen de andere micro-organismen de kans om meer smaak uit de bloem te halen. Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast.
Vreemd dat jouw deeg zo sterk rijst in de koelkast. Ik gok dat je je deeg maakt met warm water? Als je het een nacht in de koelkast wil doen kan je het beste koud/gekoeld water gebruiken.
Focaccia?quote:Op donderdag 26 augustus 2010 21:40 schreef PKfotografie het volgende:
iemand nog leuke recepten om te proberen met 00 bloem ?
want heb meer bloem als dat ik aan pizza's op ga eten
briljant!!quote:Op donderdag 26 augustus 2010 21:30 schreef LieLie het volgende:
Ik begrijp niet dat mensen deeg kunnen hebben dat niet wil rijzen, het houdt hier niet meer op!
Het ligt nu al vier uur in de koelkast!
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |