abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_85526123
Net nog ff een pizza gemaakt, met iets meer vulling... ik ga zo veel lol aan dit ding krijgen. Morgen ook wat broodjes maken, en turkze pizza. *O* Prima topic dit.
Oh die steen is mooi wit als je hem koopt, twee keer een pizza bakken en dat is er wel af _O-
pi_85535664
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2010 21:17 schreef Weird- het volgende:
Heb naar aanleiding van dit topic een Bestron oventje besteld. Maandag even testen
Hopen dat jouwe wel goed werkt :)
pi_85571823
Heb mede door dit toppic ook een Bestron pizzapan gekocht (via marktplaats)
Gisteren voor het eerst geprobeerd.
Deeg gemaakt in de broodbakmachine (lekker lui maar prima deegje)
Kon natuurlijk niet tot de avond wachten en had eest iets geprobeerd met zeezout, olie en kruiden.! Oef dat was lekker!
De pizza's 's avonds waren ook geweldig! Moesten er een minuut of 5 in.
Ben erg happy met de pan. *O*
pi_85578446
quote:
Op donderdag 19 augustus 2010 23:11 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Nou? Vertel.
:D. Het werden pannenkoeken ;(.
Pretentieus geneuzel.
pi_85578534
Morgen gaat m'n bestron oventje retour, hopelijk aankomende week gelijk een vervanger thuis zodat ik alsnog kan genieten van heerlijke pizza's :)
pi_85580102
quote:
Op zondag 22 augustus 2010 19:11 schreef roooosje het volgende:

[..]

:D. Het werden pannenkoeken ;(.
:D Oh zonde. Ik heb die van mij dit weekend uitgebreid getest, pizza, turkse pizza en pitah broodjes... het is echt een geweldig ding.
Voor de pitah broodjes en de turkze pizza moet je wel een andere ondergrond nemen, want het steen zuigt het vocht er uit, dus wordt het droog.
Ik ben tot nu toe dik tevreden met het apparaat.
pi_85602680
Net contact gehad met de shop waar ik de pizzaoven had besteld, blijkt bijna 50% van de verkochte ovens defect te zijn en deze wordt nu ook uit het assortiment gehaald.

Nu wachten op het nieuwere model van Bestron, wat het probleem niet blijkt te hebben.
pi_85638750
quote:
Op zaterdag 21 augustus 2010 03:18 schreef McGilles het volgende:

[..]

Hopen dat jouwe wel goed werkt :)
Helaas niet. Ook bij mij is de thermostaat kapot en gaat ie terug..
  donderdag 26 augustus 2010 @ 08:27:44 #109
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_85718016
Wij hebben sinds 1,5 jaar ook een bestron machtig apperaat (wanneer ze werken) met de onze gelukkig nog geen problemen gehad. De laatste keer deeg gemaakt via de koude rijs techniek de pizza's waren SUPER (we hadden er alleen wat minder champignons op moeten doen).

Dus ik weet niet meer wie er in deze reeks ooit een pdf heeft gepost van hoe deeg te maken maar ik wil deze persoon nog hartelijk bedanken!
Drop you like an ill, bad habit
pi_85726508
Morgen weer pizza! :9
pi_85730973
Gister weer eens een pizza (hele bakplaat) gemaakt :9
Heb deze saus gebruikt. Smaakt best goed!
pi_85732509
Mijn deegje staat lekker te rijzen in de oven :)
Het is best koud in huis nu, dus dat leek me niet zo'n succes.
Heb nu een laagje heet water onder in de oven gegoten, het rooster op de laagste stand en daar de kom met deeg op (met een natte doek erover) en de deur dicht.
pi_85737457
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 15:16 schreef LieLie het volgende:
Mijn deegje staat lekker te rijzen in de oven :)
Het is best koud in huis nu, dus dat leek me niet zo'n succes.
Heb nu een laagje heet water onder in de oven gegoten, het rooster op de laagste stand en daar de kom met deeg op (met een natte doek erover) en de deur dicht.
Wat ik wel eens deed in het verleden is oven voorverwarmen op 50 graden, oven gelijk uit, deeg erin en rijzen maar :)
pi_85737485
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 17:31 schreef McGilles het volgende:

[..]

Wat ik wel eens deed in het verleden is oven voorverwarmen op 50 graden, oven gelijk uit, deeg erin en rijzen maar :)
Da's ook wel een goede!
Het was in elk geval als een dolle gaan rijzen en ligt nu in de koelkast te wachten tot morgen ;)
pi_85738607
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 08:27 schreef pmponer het volgende:
De laatste keer deeg gemaakt via de koude rijs techniek
Hoe werkt dat?
pi_85739249
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 18:08 schreef Dirkh het volgende:

[..]

Hoe werkt dat?
Deeg in de vriezer douwen :P
pi_85740592
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 18:30 schreef McGilles het volgende:

[..]

Deeg in de vriezer douwen :P
Gewoon zonder gisten de vriezer in, ontdooien en klaar?
Is het resultaat dan goed?
  donderdag 26 augustus 2010 @ 19:20:27 #118
12902 pmponer
One Punch is enough
pi_85741099
Nou ja ik deed het dus in de koelkast, en zonder eerst te laten rijzen.
Ik had nu veel grotere bubbels in mijn deeg na het bakken.

ah gevonden [Pizza] Zelf pizza maken, beginners en gevorderden #4 het was dus Maximus TG Nog bedankt.
Drop you like an ill, bad habit
pi_85742266
Mijn deeg houdt niet op met rijzen in de koelkast?
Heb er vershoudfolie om gedaan, maar daar was het gewoon uitgeknapt en dan droogt het natuurlijk uit.
Heb het nu in folie, in een kom met een vochtige doek erover in de koelkast gezet.
  † In Memoriam † donderdag 26 augustus 2010 @ 20:02:14 #120
91830 MaximusTG
pi_85742840
Haha, grappig dat ik hier weer genoemd word :P. Door de koude "rijs" krijgen de andere micro-organismen de kans om meer smaak uit de bloem te halen. Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast.
Vreemd dat jouw deeg zo sterk rijst in de koelkast. Ik gok dat je je deeg maakt met warm water? Als je het een nacht in de koelkast wil doen kan je het beste koud/gekoeld water gebruiken.
pi_85742893
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 20:02 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, grappig dat ik hier weer genoemd word :P. Door de koude "rijs" krijgen de andere micro-organismen de kans om meer smaak uit de bloem te halen. Ik doe mijn deeg altijd in een plastic bak(je), licht ingevet met olijfolie. Bal deeg even ronddraaien in het bakje, en met deksel en al een nacht in de koelkast.
Vreemd dat jouw deeg zo sterk rijst in de koelkast. Ik gok dat je je deeg maakt met warm water? Als je het een nacht in de koelkast wil doen kan je het beste koud/gekoeld water gebruiken.
Nou, warm, lauw water. Maar dat kan ik wel proberen de volgende keer ja.
pi_85746962
Ik begrijp niet dat mensen deeg kunnen hebben dat niet wil rijzen, het houdt hier niet meer op!

Het ligt nu al vier uur in de koelkast!

  donderdag 26 augustus 2010 @ 21:40:59 #123
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_85747422
iemand nog leuke recepten om te proberen met 00 bloem ?

want heb meer bloem als dat ik aan pizza's op ga eten :X
pi_85747498
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:40 schreef PKfotografie het volgende:
iemand nog leuke recepten om te proberen met 00 bloem ?

want heb meer bloem als dat ik aan pizza's op ga eten :X
Focaccia?

Maar hoe kun je teveel pizzabloem hebben :?
pi_85747617
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 21:30 schreef LieLie het volgende:
Ik begrijp niet dat mensen deeg kunnen hebben dat niet wil rijzen, het houdt hier niet meer op!

Het ligt nu al vier uur in de koelkast!

[ afbeelding ]
:o briljant!! _O_
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')