Omdat deze misschien weet(denkt) dat TS daarmee voor hogere kosten van de verzekeringen zal komen te staan?quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:28 schreef Five_Horizons het volgende:
Jij geeft toch gewoon toestemming daarvoor? Waarom doet je psychiater/-loog moeilijk?
quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:32 schreef Reintji het volgende:
[..]
Omdat deze misschien weet(denkt) dat TS daarmee voor hogere kosten van de verzekeringen zal komen te staan?
quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:30 schreef fransbreda het volgende:
Wat een gekken (die hypotheek verstrekker dan he)
Zoiets belachelijks heb ik nog nooit gehoord, moet binnenkort ook oversluiten dus dan zal ik maar geen afspraak maken voor mijn schizofrenie.
Moet ik straks dubbel hypotheek betalen...![]()
" Ja sorry meneer, uw alterego moet gewoon meebetalen.`
Wat zegt U?, "u bent met 3-en, das mooi 3 x betalen...`
Zeker, was ook meer bedoeld als voorbeeld van een mogelijke reden van..quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:33 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Daar heeft 'ie a: niets mee te maken en b:het feit dat 'ie niéts zegt, zorgt ervoor dat TS überhaupt geen verzekering krijgt. Als TS het aan 'm vraagt, heeft 'ie daar gewoon aan mee te werken.Het is immers z'n eigen dossier.
Verstrekkers willen graag weten wat je voor history hebt en daar hun afweging op baseren.quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:38 schreef Jud1th het volgende:
Als je volledig hersteld bent, kan die therapeut dan geen neutrale verklaring afgeven die aangeeft dat je geen last meer hebt van psychische problemen?
Dat is geen schizofrenie hoor, je hebt het over een meervoudige persoonlijkheidsstoornisquote:Op woensdag 30 juni 2010 10:30 schreef fransbreda het volgende:
Zoiets belachelijks heb ik nog nooit gehoord, moet binnenkort ook oversluiten dus dan zal ik maar geen afspraak maken voor mijn schizofrenie.
Moet ik straks dubbel hypotheek betalen...![]()
" Ja sorry meneer, uw alterego moet gewoon meebetalen.`
Wat zegt U?, "u bent met 3-en, das mooi 3 x betalen...`
Voor zover ik weet is zelfmoord een uitsluiting op dat soort polissen, dus dan zie ik het probleem nietquote:Op woensdag 30 juni 2010 10:31 schreef _Flash_ het volgende:
Hoezo gek?
Als iemand suicidaal is zou ik hem geen levensverzekering willen verkopen :-)
quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:59 schreef Marijkezwolle het volgende:
[..]
Voor zover ik weet is zelfmoord een uitsluiting op dat soort polissen, dus dan zie ik het probleem niet
Hoezo wil je therapeut dat niet? Ik neem aan dat je een machtiging hebt gegeven aan de verzekaar om nader te informeren? Wat wil de verzekeraar precies weten eigenlijk van de therapeut?quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:27 schreef Barretje80 het volgende:
Omdat ik een huis wil kopen heb ik een hypotheek nodig, daarbij komt ook nog een levensverzekering...
maar nu ben ik een tijdje onderbehandeling geweest van een psych. Nu volledig hersteld (althans volgens mij)
maar nu doet de levensverzekering moeilijk over deze periode. Ze willen informatie van de therapeut, maar die wil de informatie niet prijsgeven ivm de privacy.
Uit latere posts begrijp ik dat de verzekeraar zeker wil weten dat je genezen bent. Waarom wil de verzekeraar dat zo nodig weten? Wat is het bezwaar van de verzekeraar om je te verzekeren terwijl je niet genezen bent? De meeste psychische klachten leiden tenslotte niet tot een groter sterfterisico. Althans, dat zou ik zelf denken. Ik weet ook wel dat de wereld van verzekeraars soms anders in elkaar zit.quote:Op woensdag 30 juni 2010 11:01 schreef Barretje80 het volgende:
De psychische klachten gingen niet over suicidaal gedrag. Dus enig commentaar hierover kan wel weg blijven nu..
bedankt!
mja ik probeer ook al met de verzekeraar in contact te komen om eea uit te leggen, maar er zit echt een enorme muur voor oid.. ik kom er niet doorheen..quote:Op woensdag 30 juni 2010 11:31 schreef Alicey het volgende:
[..]
Uit latere posts begrijp ik dat de verzekeraar zeker wil weten dat je genezen bent. Waarom wil de verzekeraar dat zo nodig weten? Wat is het bezwaar van de verzekeraar om je te verzekeren terwijl je niet genezen bent? De meeste psychische klachten leiden tenslotte niet tot een groter sterfterisico. Althans, dat zou ik zelf denken. Ik weet ook wel dat de wereld van verzekeraars soms anders in elkaar zit.
ohh wat eerste lijns is weet ik niet zo goed meer :s ik ben naar een psycholoog geweest die daarna als psychotherapeut ook nog een aantal sessies met me heeft gedaan.quote:Op woensdag 30 juni 2010 11:37 schreef Jud1th het volgende:
Ik neem aan dat je met psych ook gewoon een eerstelijns psycholoog bedoelt? Dat zou inderdaad niet zo dramatisch moeten zijn, als je bij een psychiater gelopen hebt is het al weer een heel ander verhaal.
Jij kan (als enige) beslissen of een medicus jouw dossier aan de arts van een verzekeraar op mag sturen. Als jij daar een machtiging voor tekent, en die krijgt de medicus in kwestie, heeft hij dat dossier maar op te sturen. Als hij ondanks jouw getekende verklaring niet wil, ben je of nog niet wilsbekwaam en sta je onder curatele, of loopt die medicus wat te zieken. Maak hem/haar duidelijk dat je die verklaring vrijwillig tekent, weet wat dat betekend, en nodig hebt voor een levensverzekering.quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:27 schreef Barretje80 het volgende:
hallo allemaal.
Omdat ik een huis wil kopen heb ik een hypotheek nodig, daarbij komt ook nog een levensverzekering...
maar nu ben ik een tijdje onderbehandeling geweest van een psych. Nu volledig hersteld (althans volgens mij)
maar nu doet de levensverzekering moeilijk over deze periode. Ze willen informatie van de therapeut, maar die wil de informatie niet prijsgeven ivm de privacy.
Heeft iemand hier ook mee te maken gehad en hoe is dat opgelost?
Alvast bedankt!
Zijn ze bang dat je je huis in de fik steekt ofzo?quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:27 schreef Barretje80 het volgende:
maar nu doet de levensverzekering moeilijk over deze periode.
Bij de aanvraag van een levensverzekering worden er enkele gezondheidsvragen gesteld. Je bent verplicht die eerlijk te beantwoorden.quote:Op woensdag 30 juni 2010 15:31 schreef DaneV het volgende:
Hoe weet de verzekeraar dat eigenlijk? Dit soort informatie is toch vertrouwelijk?
bij zelfdmoord word niet uitgekeerd.quote:Op woensdag 30 juni 2010 10:31 schreef _Flash_ het volgende:
Hoezo gek?
Als iemand suicidaal is zou ik hem geen levensverzekering willen verkopen :-)
Nee, maar iemand die tegen een boom (of tegenligger) rijdt, hoe weet je of het ongeluk of zelfmoord is..quote:
Niet maar vertragen zijn ze ook goed in.quote:Op woensdag 30 juni 2010 15:53 schreef _Flash_ het volgende:
[..]
Nee, maar iemand die tegen een boom (of tegenligger) rijdt, hoe weet je of het ongeluk of zelfmoord is..
Niks vreemd aan, dat kan nlquote:Op donderdag 1 juli 2010 06:34 schreef Snuitebolletje het volgende:
Hmmm vreemd, ik ben in mijn eentje, heb net (4 weken geleden) een hypotheek afgesloten ZONDER levensverzekering.
quote:Op donderdag 1 juli 2010 06:34 schreef Snuitebolletje het volgende:. De rente was daar het laagst (wordt nergens in vergelijkingen meegenomen).
quote:Op donderdag 1 juli 2010 07:57 schreef Ghostbuster het volgende:
Erg vreemd dit, je krijgt sowieso toch niks uitgekeerd mocht er zo een reden zijn
Ik heb zelf ook iets psychisch, en lees meerdere verhalen dat mensen dan geen overlijdensrisicoverzekering kunnen krijgen. Beetje jammer hoe verzekeraars je levenslang (!) buitenspel kunnen zetten. Officieel moet je ook ergens een kruisje neerzetten als je een keer geweigerd bent, maar dat valt natuurlijk niet te controleren omdat er zoveel verzekeringsmaatschappijen zijn.quote:Op woensdag 30 juni 2010 15:20 schreef EINZ het volgende:
[..]
Zijn ze bang dat je je huis in de fik steekt ofzo?
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:02 schreef Bulletdodger het volgende:
Volgens mij gaat het er niet om dat je het niet zou kunnen krijgen, maar je betaalt een hogere premie (toch?)
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:02 schreef Bulletdodger het volgende:
Maar als iedereen dat ding naar waarheid zou invullen zouden weinig mensen een ORV kunnen afsluiten.
En dat gebeurt vaker, vanwege de financiële crisis...quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:03 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Kan, maar de verzekering kan ook geweigerd worden, uiteraard.
Uiteraard, maar goed een bezoek aan een psycholoog hoeft toch geen reden zijn voor weigering, als er geen suicidale neigingen zijn, ik bedoel iedereen heeft wel eens wat en heel veel mensen bezoeken een psycholoog, dat zou dan toch raar zijn als al die mensen dan geen hypotheek met ORV zouden kunnen afsluiten.quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:03 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Kan, maar de verzekering kan ook geweigerd worden, uiteraard.
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:04 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
En dat gebeurt vaker, vanwege de financiële crisis...
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:05 schreef Bulletdodger het volgende:
[..]
Uiteraard, maar goed een bezoek aan een psycholoog hoeft toch geen reden zijn voor weigering, als er geen suicidale neigingen zijn, ik bedoel iedereen heeft wel eens wat en heel veel mensen bezoeken een psycholoog, dat zou dan toch raar zijn als al die mensen dan geen hypotheek met ORV zouden kunnen afsluiten.
Ja ik bedoel als er iets gebeurt, met een pschychisch doorslaande redenquote:
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:07 schreef Ghostbuster het volgende:
[..]
Ja ik bedoel als er iets gebeurt, met een pschychisch doorslaande reden
Heb je toch geen recht op uitbetaling.
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:10 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dit eerlijk gezegd best zorgwekkend, dat je psychisch verleden je op deze manier blijft achtervolgen. Medische informatie is altijd privé, maar op de een of andere manier kunnen ze je dus blijkbaar dwingen die te geven (omdat je een hypotheek wilt afsluiten), ook al wil je het eigenlijk niet. Dat druist volledig tegen het recht op geheimhouding in
Ja Het is heel raar, misschien gaat het wel over zweetvoeten ofzo, of een trauma van een te klein fietsjequote:Op donderdag 1 juli 2010 08:10 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dit eerlijk gezegd best zorgwekkend, dat je psychisch verleden je op deze manier blijft achtervolgen. Medische informatie is altijd privé, maar op de een of andere manier kunnen ze je dus blijkbaar dwingen die te geven (omdat je een hypotheek wilt afsluiten), ook al wil je het eigenlijk niet. Dat druist volledig tegen het recht op geheimhouding in
Dat is het zeer zeker. En ze zijn nogal kritisch met het verstrekken van een hypotheek/ORV als je een psychische beperking hebt of hebt gehad. Bij mij ging het mis om iets wat ik 12 jaar geleden meegemaakt heb waardoor ik in 'verkeerde kringen' terecht kwam. Dit stond in mijn dossier en daarom kreeg ik geen ORV. In de laatste jaarverslagen staat heel duidelijk dat ik mijn leven 100% op de rit heb, dat ik in de eindfase van de behandeling zit en dat ik net zoveel risico heb als 'gezonde' mensen om weer terug te vallen. Maar toch vallen ze over iets wat 12 jaar geleden (toen was ik 13!!!) gebeurd is.quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:10 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dit eerlijk gezegd best zorgwekkend, dat je psychisch verleden je op deze manier blijft achtervolgen. Medische informatie is altijd privé, maar op de een of andere manier kunnen ze je dus blijkbaar dwingen die te geven (omdat je een hypotheek wilt afsluiten), ook al wil je het eigenlijk niet. Dat druist volledig tegen het recht op geheimhouding in
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:23 schreef Ghostbuster het volgende:
[..]
Ja Het is heel raar, misschien gaat het wel over zweetvoeten ofzo, of een trauma van een te klein fietsje
Beroepsgeheim is maar een betrekkelijk iets schijnbaar.
Dit heb ik dus ook gehad, met pijn en moeite heb ik er nu 1, terwijl ik met mijn ziekte, nog niet eens een vervroegd overlijdings risico heb.quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:29 schreef GirlGoneBad het volgende:
Ik ben al een jaar (!!) aan het vechten voor een overlijdensrisicoverzekering, maar wegens mijn beperking kan ik deze op veel plaatsen niet krijgen.
Overigens heb ik onze hypotheek zonder ORV afgesloten, bij Florius.
Ook mijn therapeut wilde niet meewerken aan het verstrekken van informatie om dezelfde reden als TS. Wat ik toen gedaan heb, is mijn persoonlijk medisch dossier bij hem opgevraagd. Hij MOET dit aan jou verstrekken, want jij mag zelf inzage hebben in jou dossier. Vervolgens heb ik dit dossier gekopieerd (en dat is ook volledig legaal) en dit heb ik opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.
Misschien is dit nog een optie voor TS?
Succes!
quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:35 schreef Ghostbuster het volgende:
[..]
Dit heb ik dus ook gehad, met pijn en moeite heb ik er nu 1, terwijl ik met mijn ziekte, nog niet eens een vervroegd overlijdings risico heb.
Bedankt voor je reactie!quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:29 schreef GirlGoneBad het volgende:
Ook mijn therapeut wilde niet meewerken aan het verstrekken van informatie om dezelfde reden als TS. Wat ik toen gedaan heb, is mijn persoonlijk medisch dossier bij hem opgevraagd. Hij MOET dit aan jou verstrekken, want jij mag zelf inzage hebben in jou dossier. Vervolgens heb ik dit dossier gekopieerd (en dat is ook volledig legaal) en dit heb ik opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.
Misschien is dit nog een optie voor TS?
quote:Op donderdag 1 juli 2010 09:40 schreef Barretje80 het volgende:
[..]
Ik heb met m'n therapeut goed samen gewerkt en zou, mocht het ooit weer nodig zijn toch graag weer gebruik van haar willen maken..
En als jij een ORV wilt bij je hypotheek, geef jij de verzekeraar in kwestie toestemming om die gegevens op te vragen bij je arts/psycholoog, en zoniet, dan geen verzekering. Het zou zorgwekkend zijn als ze die gegevens zo even met een belletje achter je rug om opvragen, maar dat kan dus niet.quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:10 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dit eerlijk gezegd best zorgwekkend, dat je psychisch verleden je op deze manier blijft achtervolgen. Medische informatie is altijd privé, maar op de een of andere manier kunnen ze je dus blijkbaar dwingen die te geven (omdat je een hypotheek wilt afsluiten), ook al wil je het eigenlijk niet. Dat druist volledig tegen het recht op geheimhouding in
Waarom denk je van niet?quote:Op donderdag 1 juli 2010 10:07 schreef schaal_9 het volgende:
Ik ga er maar vast van uit dat ik met mijn Asperger geen levensverzekering kan krijgen. Jammer, dit belemmert wel toekomstige carrièrestappen.
Hoezo? Je carriere staat toch los van een ORV? Daarnaast konden mijn vriendin en ik, zij met dystrofie, en ik met een aangeboren hartafwijking ook gewoon zonder extra voorwaarden allebei een ORV afsluiten. Je moet alleen even een paar weken langer rekenen voor het hele proces.quote:Op donderdag 1 juli 2010 10:07 schreef schaal_9 het volgende:
Ik ga er maar vast van uit dat ik met mijn Asperger geen levensverzekering kan krijgen. Jammer, dit belemmert wel toekomstige carrièrestappen.
wat niet weet, wat niet deert. Gewoon invullen dat je niets hebt.quote:Op donderdag 1 juli 2010 22:14 schreef schaal_9 het volgende:
Als ik geen verzekering kan krijgen door dat "stomme" Asperger, dan ga ik beroepsklager worden. Sowieso raad ik mensen die denken dat ze Asperger hebben, sterk af om een diagnosetraject te regelen. Veel informatie staat toch op internet en een diagnose levert vooral gedoe op.
Ik heb dus een diagnose. Hebben verzekeraars niet het recht om steeksproefsgewijs te controleren?quote:Op donderdag 1 juli 2010 22:47 schreef Maanvis het volgende:
[..]
wat niet weet, wat niet deert. Gewoon invullen dat je niets hebt.
Ze hebben wel het recht om een controle te doen, maar de instelling waar jij je diagnose vandaan hebt zou het medisch beroepsgeheim schenden als ze die gegevens aan een verzekeraar doorspelen (zonder jouw toestemming)quote:Op donderdag 1 juli 2010 23:53 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Ik heb dus een diagnose. Hebben verzekeraars niet het recht om steeksproefsgewijs te controleren?
quote:Op donderdag 1 juli 2010 23:59 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ze hebben wel het recht om een controle te doen, maar de instelling waar jij je diagnose vandaan hebt zou het medisch beroepsgeheim schenden als ze die gegevens aan een verzekeraar doorspelen (zonder jouw toestemming).
wat een rare onzinnige reactiequote:Op vrijdag 2 juli 2010 00:58 schreef Cappy het volgende:
[..]
Jup en dat is wat verzekeraars op hopenZij kunnen niet toetsen en dus hoeven zij niets.
Ooh echt ? Ik ontvang alleen maar afwijzingen van Klap en Goudse als de specialist niet wil tekenen. Dan vraag je of ze willen bellen ... NEE.quote:
Wat voor reden hebben ze om jouw specialist (waarvan er duizenden zijn in nederland) te bellen als je niet vantevoren hebt aangegeven dat je bij hem in behandeling was?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 01:07 schreef Cappy het volgende:
[..]
Ooh echt ? Ik ontvang alleen maar afwijzingen van Klap en Goudse als de specialist niet wil tekenen. Dan vraag je of ze willen bellen ... NEE.
Mag je lachen enzo maar ik volg sommige dossiers al meer als een jaar.
Geen, maar dat is waar jij vanuit gaat( beroepsmatig ? ) , maar dat ligt niet aan verzekerde en deze 2 hebben hun gezeik echt wel gemeld om het zomaar te zeggen.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 01:10 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Wat voor reden hebben ze om jouw specialist (waarvan er duizenden zijn in nederland) te bellen als je niet vantevoren hebt aangegeven dat je bij hem in behandeling was?
Ja, hij stond wel even raar te kijken toen ik er naar vroeg, maar hij mag gewoon niet weigeren. De relatie met m'n therapeut is gewoon nog steeds goed, Ik zou het onprofessioneel vinden als een behandelaar de beslissing in twijfel zou trekken of, nog erger, dit mee zou laten wegen in de behandeling.quote:Op donderdag 1 juli 2010 09:40 schreef Barretje80 het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie!
Schaad het overigens niet je relatie met je therapeut?
Ik heb met m'n therapeut goed samen gewerkt en zou, mocht het ooit weer nodig zijn toch graag weer gebruik van haar willen maken..
quote:Op vrijdag 2 juli 2010 07:33 schreef tanteklara het volgende:
@Five-Horizon,
Nu ben ik toch benieuwd wat het belang is van de verzekeraar om te weten of je "een ontwijkende persoonlijkheid" of "borderline" hebt of hebt gehad. Of simpeler "een depressie".
Waar wordt op gewogen?
Ik vind dit wel te ver gaan. Ik vind dat er grenzen mogen zitten aan wat ze mogen vragen.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:04 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Simpel: wat is het risico dat men moet gaan uitkeren op de polis.
Voorbeeld: als het bij borderliners zo is dat men significant vaker zelfmoord pleegt (of überhaupt vaker overlijden; dus de gemiddelde leeftijd waarop men doodgaat is lager), dan houdt dat een extra risico in.
Ik weet uiteraard niet in welke mate welke zaken risicoverhogend zijn, maar ook dat is niet voor alles hetzelfde. In veel gevallen helemaal niet natuurlijk. Alleen in het geval van TS kan de verzekeraar helemáál niet inschatten wat het risico is.
quote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:31 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik vind dit wel te ver gaan. Ik vind dat er grenzen mogen zitten aan wat ze mogen vragen.
Straks met het EPD krijg je geheid verzekeraars die gewoon een afschrift daarvan vragen voordat ze jou een levensverzekering willen afsluiten. De volgende stap is om een genetische test te verplichten of om mensen uit te sluiten op basis van psychische aandoeningen in de familie.
Hypotheekverstrekkers doen dat vaak welquote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:42 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Het is toch vrij logisch? De verzekeraar moet toch het risico kunnen inschatten? Als jij in het verleden kanker hebt gehad, is het risico groter dat jij vroegtijdig (d.w.z. eerder dan gemiddeld) komt te overlijden. Dát is een risico voor de verzekeraar.
Niemand die jou dwingt een verzekering af te sluiten, hoor.
Een auto is wat anders dan een mens. En een hypotheek is wat anders dan een auto.quote:Nogmaals: als jij een auto koopt, doe je ook onderzoek naar het verleden van de auto, om in te kunnen schatten wat het risico is dat je óf teveel betaalt óf dat je behoorlijke kosten kunt verwachten.
Het is gewoon simpele logica.
Niemand die je dwingt een hypotheek af te sluiten.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:56 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Hypotheekverstrekkers doen dat vaak wel
quote:Een auto is wat anders dan een mens. En een hypotheek is wat anders dan een auto.
Ik vind het persoonlijk een kwestie van ethiek. Sommige gegevens daar vind ik dat verzekeraars daar geen recht op hebben; ze moeten het maar doen met statistische gegevens die ze wel hebben. Ik wil best 10 euro extra betalen per maand zodat iemand met borderline ook een levensverzekering af kan sluiten, en zodat mijn medische gegevens niet op straat liggen als de verzekeraar een keer een foutje maakt.
Ik vind ook dat er NU een rem op gezet moet worden. Dus om te voorkomen dat homo's ineens geen levensverzekering meer af kunnen sluiten, want homo's hebben statistisch gezien meer kans op aids en zelfmoord... Of om te voorkomen dat je geen levensverzekering kunt afsluiten omdat je een genetisch defect hebt. Als ik een medisch defect heb waardoor ik voor mijn 50ste kom te overlijden dan wil ik dat nu nog niet weten, maar stel dat ik een levensverzekering kom afsluiten en die wordt geweigerd.. dan weet ik dus dat er iets mis is (gebeurt nu ook al).
Wonen is wel een eerste levensbehoefte.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:00 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Niemand die je dwingt een hypotheek af te sluiten.
kanker is vrij dodelijk, praten met een psychiater nietquote:Alsof dit nieuw isEn zoals je zegt: ze gebruiken juist statistische gegevens die ze hebben. Wat het bezoek aan een psychiater daar nu verschilt van het bezoek aan de oncoloog, zie ik even niet.
Ik vind het ook logisch dat ze zoveel mogelijk te weten willen komen, maar soms moet er gewoon een halt toe geroepen worden. Anders gaat het van kwaad tot erger, en krijg je situaties waar bepaalde bevolkingsgroepen uitgesloten worden van een verzekering. Stel dat we het gen dat kanker veroorzaakt precies kunnen uitsluiten, en dat mensen die dat gen hebben dan geen levensverzekering meer kunnen afsluiten, dan gaat dat over nogal een groot deel van de samenleving.quote:Ik vind het allemaal vrij logisch.
Je kunt hurenquote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:08 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Wonen is wel een eerste levensbehoefte.
Je vergelijkt de ziekte met een behandeling van een aandoening. Ik zie even de logica niet.quote:kanker is vrij dodelijk, praten met een psychiater niet.
quote:Ik vind het ook logisch dat ze zoveel mogelijk te weten willen komen, maar soms moet er gewoon een halt toe geroepen worden. Anders gaat het van kwaad tot erger, en krijg je situaties waar bepaalde bevolkingsgroepen uitgesloten worden van een verzekering. Stel dat we het gen dat kanker veroorzaakt precies kunnen uitsluiten, en dat mensen die dat gen hebben dan geen levensverzekering meer kunnen afsluiten, dan gaat dat over nogal een groot deel van de samenleving.
Nou het ligt iets gecompliceerder, als je in de afgelopen 3 jaar depressief bent geweest heb je volgens de site jeechteleeftijd.nl een levensverwachting die 7 jaar korter is. Dus je kunt maar beter niet depressief geweest zijn wil je een levensverzekering afsluitenquote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:12 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Je kunt hurenof een hypotheek afsluiten waar geen ORV benodigd is. Simpel zat.
[..]
Je vergelijkt de ziekte met een behandeling van een aandoening. Ik zie even de logica niet.
Nogmaals:
kanker gehad --> kans groter dat je voortijdig overlijdt door weer kanker te krijgen
psychiatrische aandoening met statistisch gezien meer kans op zelfmoord --> kans groter dat je voortijdig overlijdt
[..]
Nu nog niet, maar als we geen halt toeroepen aan dit soort praktijken dan zal straks een bezoek aan zo'n psycholoog/psychiater misschien al genoeg zijnquote:Waar je paniek *peeuwpeeuw* vandaan komt, weet ik niet, maar het slaat nergens op.
Het gaat helemaal niet om het bezoek aan de psycholoog/psychiater, het gaat om de reden van dat bezoek. Het is écht niet zo moeilijk, hoor.
Totdat je een beroep moet doen (om een andere reden) op die verzekering, je dan dus je medisch dossier moet overleggen conform de voorwaarden, en zij zien dat je gelogen hebt. Ergo, geen uitkering van de verzekering in kwestie, aangezien jij tekent voor het naar waarheid invullen van die medische verklaring, en dat dus niet gedaan hebt. Slecht advies, zeker gezien het feit dat in de overgrote meerderheid van de gevallen er na overleggen van je dossier niks veranderd aan de voorwaarden/premies van een verzekering, zelfs al zit er een medisch smetje op je dossier.quote:Op donderdag 1 juli 2010 22:47 schreef Maanvis het volgende:
[..]
wat niet weet, wat niet deert. Gewoon invullen dat je niets hebt.
Wat voor praktijken? Dat mensen een verzekering willen afsluiten? Als jij een verzekering bij/op/aan je hypotheek wilt, dien je je aan de voorwaarden te houden van de verzekeraar, en dat is in bijna alle gevallen een gezondheidsverklaring naar waarheid in vullen. Liegen heeft vrij voorspelbare gevolgen, welke vaak al op pagina 1 van de polis uitgelegd zijn. (geen uitkering)quote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:26 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Nou het ligt iets gecompliceerder, als je in de afgelopen 3 jaar depressief bent geweest heb je volgens de site jeechteleeftijd.nl een levensverwachting die 7 jaar korter is. Dus je kunt maar beter niet depressief geweest zijn wil je een levensverzekering afsluiten.
[..]
Nu nog niet, maar als we geen halt toeroepen aan dit soort praktijken dan zal straks een bezoek aan zo'n psycholoog/psychiater misschien al genoeg zijn. Want mensen die zo iemand bezoeken hebben natuurlijk statistisch gezien mee rkans op zelfmoord.
Ik moest op mijn 12e naar het riagg omdat ze dachten dat dat hielp om mezelf wat weerbaarder te maken (werd gepest etc).. dat ben ik dus spontaan 'vergeten' als ik ooit zo'n verzekering ga afsluiten.
En sowieso is het ongezond. Kijk dat je jezelf laat behandelen voor kanker, dat begrijp ik, maar als je net een huis wilt gaan kopen en je zit niet lekker in je vel? Dan stel je om deze reden het bezoek aan de psycholoog wel even uit! Met alle gevolgen van dien...
Ik vind er niets op tegen als ik het risico zou moeten dragen van anderen die een verhoogde kans op zelfmoord oid hebben.
Bevat het medisch dossier dat dan wordt opgevraagd dan al je medische gegevens?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:44 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Totdat je een beroep moet doen (om een andere reden) op die verzekering, je dan dus je medisch dossier moet overleggen conform de voorwaarden, en zij zien dat je gelogen hebt. Ergo, geen uitkering van de verzekering in kwestie, aangezien jij tekent voor het naar waarheid invullen van die medische verklaring, en dat dus niet gedaan hebt. Slecht advies, zeker gezien het feit dat in de overgrote meerderheid van de gevallen er na overleggen van je dossier niks veranderd aan de voorwaarden/premies van een verzekering, zelfs al zit er een medisch smetje op je dossier.
Dat van je huisarts is in principe het meest complete, maar aparte medici zullen meer detail informatie hebben van hun deel van een behandeling. Zo weet mijn huisarts wel wat er gedaan is aan mijn hart in '77, maar de details liggen in mijn dossier in het academisch ziekenhuis.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:53 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Bevat het medisch dossier dat dan wordt opgevraagd dan al je medische gegevens?
Wat ik bedoel is het medisch dossier dat bij uitkering (dus overlijden of bij bepaalde leeftijd nog in leven zijn) wordt opgevraagd. Wat staat daar in en waar wordt dat opgevraagd?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:58 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Dat van je huisarts is in principe het meest complete, maar aparte medici zullen meer detail informatie hebben van hun deel van een behandeling. Zo weet mijn huisarts wel wat er gedaan is aan mijn hart in '77, maar de details liggen in mijn dossier in het academisch ziekenhuis.
Voor die laatste gegevens moest ik dus ook apart weer een volmacht tekenen toen ik een hypotheek wilde hebben. Belangrijke observatie is wel dat die gegevens naar de arts van een verzekeraar gaan, niet de eerste de beste receptioniste oid.
Dat verschilt per geval lijkt me. Bij een ORV, moet je als nabestaande iemand als "dood" melden bij de verzekeraar, en dan gaan die kijken naar de bekende medische historie, doodsoorzaak etc etc. Ze beginnen altijd met het dossier bij de huisarts bij mijn weten. En als jij na 1 jaar en 2 dagen na afsluiting van de polis zelfmoord pleegt, zullen ze misschien toch even gaan kijken of je niet een stukje medische historie in de geestelijke gezondheidszorg hebt verzwegen, bij het invullen van dat formulier bij afsluiten.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 10:06 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Wat ik bedoel is het medisch dossier dat bij uitkering (dus overlijden of bij bepaalde leeftijd nog in leven zijn) wordt opgevraagd. Wat staat daar in en waar wordt dat opgevraagd?
Bedankt voor het antwoord.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:04 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Simpel: wat is het risico dat men moet gaan uitkeren op de polis.
Voorbeeld: als het bij borderliners zo is dat men significant vaker zelfmoord pleegt (of überhaupt vaker overlijden; dus de gemiddelde leeftijd waarop men doodgaat is lager), dan houdt dat een extra risico in.
Ik weet uiteraard niet in welke mate welke zaken risicoverhogend zijn, maar ook dat is niet voor alles hetzelfde. In veel gevallen helemaal niet natuurlijk. Alleen in het geval van TS kan de verzekeraar helemáál niet inschatten wat het risico is.
andere hypotheekverstrekker zoekenquote:Op woensdag 30 juni 2010 10:27 schreef Barretje80 het volgende:
hallo allemaal.
Omdat ik een huis wil kopen heb ik een hypotheek nodig, daarbij komt ook nog een levensverzekering...
maar nu ben ik een tijdje onderbehandeling geweest van een psych. Nu volledig hersteld (althans volgens mij)
maar nu doet de levensverzekering moeilijk over deze periode. Ze willen informatie van de therapeut, maar die wil de informatie niet prijsgeven ivm de privacy.
Heeft iemand hier ook mee te maken gehad en hoe is dat opgelost?
Alvast bedankt!
Daar moet je ook een gezondheidsverklaring hebben, ik vermoed dat deze ORV onderdeel is van de NHG.quote:
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |