Bedankt voor je reactie!quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:29 schreef GirlGoneBad het volgende:
Ook mijn therapeut wilde niet meewerken aan het verstrekken van informatie om dezelfde reden als TS. Wat ik toen gedaan heb, is mijn persoonlijk medisch dossier bij hem opgevraagd. Hij MOET dit aan jou verstrekken, want jij mag zelf inzage hebben in jou dossier. Vervolgens heb ik dit dossier gekopieerd (en dat is ook volledig legaal) en dit heb ik opgestuurd naar de verzekeringsmaatschappij.
Misschien is dit nog een optie voor TS?
quote:Op donderdag 1 juli 2010 09:40 schreef Barretje80 het volgende:
[..]
Ik heb met m'n therapeut goed samen gewerkt en zou, mocht het ooit weer nodig zijn toch graag weer gebruik van haar willen maken..
En als jij een ORV wilt bij je hypotheek, geef jij de verzekeraar in kwestie toestemming om die gegevens op te vragen bij je arts/psycholoog, en zoniet, dan geen verzekering. Het zou zorgwekkend zijn als ze die gegevens zo even met een belletje achter je rug om opvragen, maar dat kan dus niet.quote:Op donderdag 1 juli 2010 08:10 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind dit eerlijk gezegd best zorgwekkend, dat je psychisch verleden je op deze manier blijft achtervolgen. Medische informatie is altijd privé, maar op de een of andere manier kunnen ze je dus blijkbaar dwingen die te geven (omdat je een hypotheek wilt afsluiten), ook al wil je het eigenlijk niet. Dat druist volledig tegen het recht op geheimhouding in
Waarom denk je van niet?quote:Op donderdag 1 juli 2010 10:07 schreef schaal_9 het volgende:
Ik ga er maar vast van uit dat ik met mijn Asperger geen levensverzekering kan krijgen. Jammer, dit belemmert wel toekomstige carrièrestappen.
Hoezo? Je carriere staat toch los van een ORV? Daarnaast konden mijn vriendin en ik, zij met dystrofie, en ik met een aangeboren hartafwijking ook gewoon zonder extra voorwaarden allebei een ORV afsluiten. Je moet alleen even een paar weken langer rekenen voor het hele proces.quote:Op donderdag 1 juli 2010 10:07 schreef schaal_9 het volgende:
Ik ga er maar vast van uit dat ik met mijn Asperger geen levensverzekering kan krijgen. Jammer, dit belemmert wel toekomstige carrièrestappen.
wat niet weet, wat niet deert. Gewoon invullen dat je niets hebt.quote:Op donderdag 1 juli 2010 22:14 schreef schaal_9 het volgende:
Als ik geen verzekering kan krijgen door dat "stomme" Asperger, dan ga ik beroepsklager worden. Sowieso raad ik mensen die denken dat ze Asperger hebben, sterk af om een diagnosetraject te regelen. Veel informatie staat toch op internet en een diagnose levert vooral gedoe op.
Ik heb dus een diagnose. Hebben verzekeraars niet het recht om steeksproefsgewijs te controleren?quote:Op donderdag 1 juli 2010 22:47 schreef Maanvis het volgende:
[..]
wat niet weet, wat niet deert. Gewoon invullen dat je niets hebt.
Ze hebben wel het recht om een controle te doen, maar de instelling waar jij je diagnose vandaan hebt zou het medisch beroepsgeheim schenden als ze die gegevens aan een verzekeraar doorspelen (zonder jouw toestemming)quote:Op donderdag 1 juli 2010 23:53 schreef schaal_9 het volgende:
[..]
Ik heb dus een diagnose. Hebben verzekeraars niet het recht om steeksproefsgewijs te controleren?
quote:Op donderdag 1 juli 2010 23:59 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ze hebben wel het recht om een controle te doen, maar de instelling waar jij je diagnose vandaan hebt zou het medisch beroepsgeheim schenden als ze die gegevens aan een verzekeraar doorspelen (zonder jouw toestemming).
wat een rare onzinnige reactiequote:Op vrijdag 2 juli 2010 00:58 schreef Cappy het volgende:
[..]
Jup en dat is wat verzekeraars op hopenZij kunnen niet toetsen en dus hoeven zij niets.
Ooh echt ? Ik ontvang alleen maar afwijzingen van Klap en Goudse als de specialist niet wil tekenen. Dan vraag je of ze willen bellen ... NEE.quote:
Wat voor reden hebben ze om jouw specialist (waarvan er duizenden zijn in nederland) te bellen als je niet vantevoren hebt aangegeven dat je bij hem in behandeling was?quote:Op vrijdag 2 juli 2010 01:07 schreef Cappy het volgende:
[..]
Ooh echt ? Ik ontvang alleen maar afwijzingen van Klap en Goudse als de specialist niet wil tekenen. Dan vraag je of ze willen bellen ... NEE.
Mag je lachen enzo maar ik volg sommige dossiers al meer als een jaar.
Geen, maar dat is waar jij vanuit gaat( beroepsmatig ? ) , maar dat ligt niet aan verzekerde en deze 2 hebben hun gezeik echt wel gemeld om het zomaar te zeggen.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 01:10 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Wat voor reden hebben ze om jouw specialist (waarvan er duizenden zijn in nederland) te bellen als je niet vantevoren hebt aangegeven dat je bij hem in behandeling was?
Ja, hij stond wel even raar te kijken toen ik er naar vroeg, maar hij mag gewoon niet weigeren. De relatie met m'n therapeut is gewoon nog steeds goed, Ik zou het onprofessioneel vinden als een behandelaar de beslissing in twijfel zou trekken of, nog erger, dit mee zou laten wegen in de behandeling.quote:Op donderdag 1 juli 2010 09:40 schreef Barretje80 het volgende:
[..]
Bedankt voor je reactie!
Schaad het overigens niet je relatie met je therapeut?
Ik heb met m'n therapeut goed samen gewerkt en zou, mocht het ooit weer nodig zijn toch graag weer gebruik van haar willen maken..
quote:Op vrijdag 2 juli 2010 07:33 schreef tanteklara het volgende:
@Five-Horizon,
Nu ben ik toch benieuwd wat het belang is van de verzekeraar om te weten of je "een ontwijkende persoonlijkheid" of "borderline" hebt of hebt gehad. Of simpeler "een depressie".
Waar wordt op gewogen?
Ik vind dit wel te ver gaan. Ik vind dat er grenzen mogen zitten aan wat ze mogen vragen.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:04 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Simpel: wat is het risico dat men moet gaan uitkeren op de polis.
Voorbeeld: als het bij borderliners zo is dat men significant vaker zelfmoord pleegt (of überhaupt vaker overlijden; dus de gemiddelde leeftijd waarop men doodgaat is lager), dan houdt dat een extra risico in.
Ik weet uiteraard niet in welke mate welke zaken risicoverhogend zijn, maar ook dat is niet voor alles hetzelfde. In veel gevallen helemaal niet natuurlijk. Alleen in het geval van TS kan de verzekeraar helemáál niet inschatten wat het risico is.
quote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:31 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Ik vind dit wel te ver gaan. Ik vind dat er grenzen mogen zitten aan wat ze mogen vragen.
Straks met het EPD krijg je geheid verzekeraars die gewoon een afschrift daarvan vragen voordat ze jou een levensverzekering willen afsluiten. De volgende stap is om een genetische test te verplichten of om mensen uit te sluiten op basis van psychische aandoeningen in de familie.
Hypotheekverstrekkers doen dat vaak welquote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:42 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Het is toch vrij logisch? De verzekeraar moet toch het risico kunnen inschatten? Als jij in het verleden kanker hebt gehad, is het risico groter dat jij vroegtijdig (d.w.z. eerder dan gemiddeld) komt te overlijden. Dát is een risico voor de verzekeraar.
Niemand die jou dwingt een verzekering af te sluiten, hoor.
Een auto is wat anders dan een mens. En een hypotheek is wat anders dan een auto.quote:Nogmaals: als jij een auto koopt, doe je ook onderzoek naar het verleden van de auto, om in te kunnen schatten wat het risico is dat je óf teveel betaalt óf dat je behoorlijke kosten kunt verwachten.
Het is gewoon simpele logica.
Niemand die je dwingt een hypotheek af te sluiten.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 08:56 schreef Maanvis het volgende:
[..]
Hypotheekverstrekkers doen dat vaak wel
quote:Een auto is wat anders dan een mens. En een hypotheek is wat anders dan een auto.
Ik vind het persoonlijk een kwestie van ethiek. Sommige gegevens daar vind ik dat verzekeraars daar geen recht op hebben; ze moeten het maar doen met statistische gegevens die ze wel hebben. Ik wil best 10 euro extra betalen per maand zodat iemand met borderline ook een levensverzekering af kan sluiten, en zodat mijn medische gegevens niet op straat liggen als de verzekeraar een keer een foutje maakt.
Ik vind ook dat er NU een rem op gezet moet worden. Dus om te voorkomen dat homo's ineens geen levensverzekering meer af kunnen sluiten, want homo's hebben statistisch gezien meer kans op aids en zelfmoord... Of om te voorkomen dat je geen levensverzekering kunt afsluiten omdat je een genetisch defect hebt. Als ik een medisch defect heb waardoor ik voor mijn 50ste kom te overlijden dan wil ik dat nu nog niet weten, maar stel dat ik een levensverzekering kom afsluiten en die wordt geweigerd.. dan weet ik dus dat er iets mis is (gebeurt nu ook al).
Wonen is wel een eerste levensbehoefte.quote:Op vrijdag 2 juli 2010 09:00 schreef Five_Horizons het volgende:
[..]
Niemand die je dwingt een hypotheek af te sluiten.
kanker is vrij dodelijk, praten met een psychiater nietquote:Alsof dit nieuw isEn zoals je zegt: ze gebruiken juist statistische gegevens die ze hebben. Wat het bezoek aan een psychiater daar nu verschilt van het bezoek aan de oncoloog, zie ik even niet.
Ik vind het ook logisch dat ze zoveel mogelijk te weten willen komen, maar soms moet er gewoon een halt toe geroepen worden. Anders gaat het van kwaad tot erger, en krijg je situaties waar bepaalde bevolkingsgroepen uitgesloten worden van een verzekering. Stel dat we het gen dat kanker veroorzaakt precies kunnen uitsluiten, en dat mensen die dat gen hebben dan geen levensverzekering meer kunnen afsluiten, dan gaat dat over nogal een groot deel van de samenleving.quote:Ik vind het allemaal vrij logisch.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |