abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 november 2010 @ 23:57:31 #203
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_88387912
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 23:54 schreef edcetera het volgende:

[..]



Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)

En dan laten afkoelen (met een bord erover) en voor je wentelteefjes gebruiken.
The best firms advertise the least...
  zaterdag 6 november 2010 @ 00:00:17 #204
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88388048
quote:
1.gif Op vrijdag 5 november 2010 23:44 schreef edcetera het volgende:
Ik moet morgen werken en tijdens het weekeinde is de kantine niet open.
Prei aan ringen er door, terwijl het water nog kookt eitje er doorheen roeren.
pi_88399767
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....

Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Ik weet het ook niet
  zaterdag 6 november 2010 @ 14:03:34 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88399796
quote:
Op zaterdag 6 november 2010 14:02 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....

Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Wat is je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88422194
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is je vraag?
Lama
Ik weet het ook niet
pi_88474566
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
  maandag 8 november 2010 @ 15:30:01 #209
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_88474605
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
Paar pagina's terug staat iets met kip en ham uit de oven
  maandag 8 november 2010 @ 15:35:15 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88474789
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
Kipfilet kruiden, omwikkelen met spek, coppa of rauwe ham, in de oven tot gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88477622
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 22:26 schreef 2cv het volgende:

[..]



Gekonfijte eend ?
Is heerlijk, een stuk eend, vaak een poot, maar soms een borst langzaam gegaard in eendenvet. Daarna in dat vet in een blik gestopt. Kwestie van uit het blik, vet bewaren voor de aardappels en de bout in de over verwarmen. De eerder genoemde aardappeltjes bakken in het vet, lekkere groente erbij en smullen maar. Franse "specialiteit", krijg je heerlijk malse eendenpoten van.

Mijn vraag, ik heb in de vriezer 1kg longhaas een 1 stuk stijf bevroren. Nu gaan daar natuurlijk twee stukken af om lekker in een pan te bakken en te eten, maar dan hou ik toch zeker 500gr over. Aangezien het een groot stuk is, denk ik niet dat ik die twee biefstukken eraf kan halen zonder de rest te laten ontdooien en opnieuw invriezen kan niet.

Dus de vraag is, wat kan ik met de rest zonder drie dagen achter elkaar "hetzelfde" te eten.

(of kan ik 't zo snijden dat een groot gedeelte wel bevroren blijft of weer kan invriezen?)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 17:43:56 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88479880


Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
pi_88480114
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)

-edit- merk dat je recept wel praat over een eierdooier, maar deze niet vermeldt in de lijst van ingrediënten.. Neem aan 1 eierdooier?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 17:50:34 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480158
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
Waarom loop je de laatste tijd zo naar me te katten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88480192
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
wat voor rundvlees kun je hier (allemaal) voor gebruiken? Er ligt bij onze turk genoeg mooi rundvlees, maar vraag me af waar ik 't beste resultaat mee krijg, wil 't binnenkort 's gaan proberen O+ :9 ik hou van filet americain!
Ja doei.
  maandag 8 november 2010 @ 17:56:00 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480335
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:49 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)
Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 november 2010 @ 17:56:30 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480354
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:

Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten. *;
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
  maandag 8 november 2010 @ 17:59:27 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480442
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.

Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
  maandag 8 november 2010 @ 18:00:58 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480481
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:

Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten. *;
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
Wilde sex is prima tegen stress.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 november 2010 @ 18:01:33 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480502
Ja, Stranger, die eierdooier op de foto, dat was van een keer dat ik het met eierdooier (eentje ja) maakt ipv mayo. Maar vind met kewpie mayo toch gewoon lekker, vandaar dat dat in het recept staat . Heb nog overwogen om de foto weg te laten, maar 'k vind het zo'n vrolijke foto. :-)
pi_88480523
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?

is een bug, paar keer F5-en of CTRL-F5en... wordt aan gewerkt!

quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:59 schreef RobinOok het volgende:
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.

Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
check, dan ga ik bij het inslaan bij de Turk maar 's wat proberen :9
Ja doei.
  maandag 8 november 2010 @ 18:03:21 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480566
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Wilde sex is prima tegen stress.
Is dat een aanbod?
Haha, sorry. Flauw. Maar ik moet er zelf wel erg om lachen.

Bedankt voor de suggestie. :)
pi_88480617
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
Dank voor de tips, maar heb het stuk binnengekregen als een stuk, al ingevroren, dus moet roeien met de riemen die ik heb...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 18:13:51 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480940
Trouwens, deze "Sichuan water boiled beef" (let niet op de naam, 't is echt heel lekker) kun je ook heel goed van longhaas maken.



Sterker nog, voor heel veel Chinese (roerbak) gerechten is longhaas goed geschikt.
  maandag 8 november 2010 @ 21:12:31 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88489889


Zo is het dus begonnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 9 november 2010 @ 03:42:37 #226
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88503257
Morgen ga ik wentelteefjes klaarmaken volgens het volgende recept:

ingredienten:
1 ei
25 g suiker
1/2 theelepel kaneel of geraspte citroenschil
2 1/2 dl melk
300 g oud brood (10 sneetjes)
± 50 g boter of margarine

bereidingswijze
Het ei loskloppen met de suiker, de kaneel of de citroenschil en verdunnen met de koude melk. De sneetjes brood desgewenst van de korst ontdoen, eventueel (schuin) doorsnijden en één voor één door het eimengsel halen. Daarna de sneetjes op elkaar stapelen en nu en dan met het eimengsel bedruipen tot het brood geheel doorweekt is, 5-10 minuten, afhankelijk van de droogte van het brood. De geweekte sneetjes brood voorzichtig in de licht gebruinde boter in een koekepan vrij snel aan beide kanten goudbruin bakken. De wentelteefjes dakpansgewijs op een verwarmde schaal leggen en geven met suiker.

(recept komt uit 'het nieuwe kookboek' uit 1974 :P )

Heeft iemand ook tips om dit recept wat 'op te leuken' ? Alcohol toevoegen is geen optie want ik ga het als avondmaaltijd eten en moet daarna nog rijden.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 9 november 2010 @ 06:43:09 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88503510
Kardemom ipv kaneel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 november 2010 @ 08:46:32 #228
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_88504422
longhaas....Kardemom... ik google me een ongeluk om bij te blijven in dit topic
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  † In Memoriam † dinsdag 9 november 2010 @ 08:50:32 #229
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88504486
Hoe smaakt kardemom ongeveer en waar kan je het halen ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 9 november 2010 @ 10:37:18 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88506991


Kardemom smaakt naar parfum. Je haalt het bij de aziatische winkel. En misschien heeft Appie ze tegenwoodig ook. Hier lees je meer over groene kardemom.

Nou ja, het smaakt vooral naar parfum als je het niet gewend bent. En ik denk wel dat iedereen eerst even aan de smaak moet wennen. Ik weet nog jaren terug dat ik in een sterrenzaak in Spanje at en iets te eten kreeg met deze smaak. Toen wist ik nog niks van kardemom en dacht serieus dat er iets mis was met het gerecht. Heb gelukkig niet geklaagd, want tijdje daarna kwam ik die rare smaak weer tegen en toen begon er iets te dagen. :+

Ondertussen vind ik het heerlijk!

[ Bericht 19% gewijzigd door RobinOok op 09-11-2010 10:42:52 ]
  † In Memoriam † dinsdag 9 november 2010 @ 11:44:04 #231
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88509175
Ik denk dat kardemom het dan niet gaat worden, al is het maar omdat hier geen Aziaat zit.

Voor overige tips sta ik overigens nog steeds open, maar het is echt geen halszaak.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 9 november 2010 @ 11:58:45 #232
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_88509720
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Brownies zijn ook lekker
Wat is volgens jou nou hét brownie recept
pi_89057231
Ik wil een keer runderfond gaan maken en invriezen in blokjes. Nu is mijn vraag: hoeveel van die blokjes heb ik nodig voor een halve liter soep?
  dinsdag 23 november 2010 @ 16:54:55 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89057501
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 16:48 schreef Black_Tulip het volgende:
Ik wil een keer runderfond gaan maken en invriezen in blokjes. Nu is mijn vraag: hoeveel van die blokjes heb ik nodig voor een halve liter soep?
Ligt er een beetje aan hoe sterk je het inkookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 16:56:15 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89057561
quote:
99s.gif Op dinsdag 9 november 2010 11:58 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]


Wat is volgens jou nou hét brownie recept
Ben er nog niet achter, enige die ik echt lekker vond waren geheel zelfgemaakte (geen mix).
Ga er eens mee experimenteren, maar ik ben de enige die ze eet thuis, dus het heeft geen hoge prio
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 16:58:16 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89057654
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 11:44 schreef 2cv het volgende:
Ik denk dat kardemom het dan niet gaat worden, al is het maar omdat hier geen Aziaat zit.

Voor overige tips sta ik overigens nog steeds open, maar het is echt geen halszaak.
Kardemom wordt in Europa ook gegeten hoor, maar Kardemom is na saffraan het meest kostbare kruid dus je komt het in NL niet vaak tegen.
Het is geurig en heeft een frisse smaak, persoonlijk vind ik het lekker, vooral in koek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:18:35 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89058511
Nou, als Piet geen favoriet brownie recept heeft kom ik maar even moeien.
Kijk, whisky-choclade-brownies:


Whiskey Chocolate Brownies

Hoewel officieel misschien geen brownies, maar kniesoor die erop let, want superlekker!
(klik voor recept op de foto)
pi_89058527
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Ligt er een beetje aan hoe sterk je het inkookt.
Het plan is tot driekwart. Dat driekwart weg is dus.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:22:34 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89058665
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:18 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]


Het plan is tot driekwart. Dat driekwart weg is dus.
Je kookt een fond 3/4 in of bouillon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:23:10 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89058679
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Nou, als Piet geen favoriet brownie recept heeft kom ik maar even moeien.
Kijk, whisky-choclade-brownies:

[ link | afbeelding ]
Whiskey Chocolate Brownies

Hoewel officieel misschien geen brownies, maar kniesoor die erop let, want superlekker!
(klik voor recept op de foto)
Hij klinkt goed, maar zal mijn Single Malt maar niet gebruiken. Die smaakt veel te rokerig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89058710
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Je kookt een fond 3/4 in of bouillon?
Geen van beide. Het kookvocht waar ik mee begin om bouillon en dan fond te maken.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:25:58 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89058775
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:24 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Geen van beide. Het kookvocht waar ik mee begin om bouillon en dan fond te maken.
Dan moet je kijken hoeveel boullion je hebt (liter), inkoken en het dan weer terugverdunnen zoveel als je het ingekookt hebt.
tip: Gebruik geen zout, zout pas op het laatst toevoegen voordat het gegeten wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89058943
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Dan moet je kijken hoeveel boullion je hebt (liter), inkoken en het dan weer terugverdunnen zoveel als je het ingekookt hebt.
tip: Gebruik geen zout, zout pas op het laatst toevoegen voordat het gegeten wordt.
Ik begin met 3 liter water en houd dus 0,75 liter fond over. Dat giet ik over in zo'n ijsblokhouder. Ik heb geen flauw idee hoeveel fond 1 ijsblokje is.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:38:24 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89059191
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:31 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Ik begin met 3 liter water en houd dus 0,75 liter fond over. Dat giet ik over in zo'n ijsblokhouder. Ik heb geen flauw idee hoeveel fond 1 ijsblokje is.
Kijk hoeveel ijsblokjes je maakt van 0,75L Dan deel je 0,75 door het aantal ijsblokjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:46:24 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89059457
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Hij klinkt goed, maar zal mijn Single Malt maar niet gebruiken. Die smaakt veel te rokerig
Ja, dat zou'k ook niet doen. ;-)
Ik gebruikte gewoon Famous Grouse.
pi_89059686
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Kijk hoeveel ijsblokjes je maakt van 0,75L Dan deel je 0,75 door het aantal ijsblokjes.
Ok. Ik ben even aan het rekenen geslagen.

Ik begin met 3 liter. De fond is eenkwart daarvan, dus 0,75 liter. Stel dat dat 20 ijsblokjes zijn. Dan is 1 zo'n ijsblokje 0,0375 liter. Daar moet drie keer die hoeveelheid water, dus 0,1125 liter, bij om weer terug te komen. Dan heb ik 0,15 liter soep. Voor een halve liter soep heb ik dan ruim drie ijsblokjes nodig (en een derde liter water). Klopt dat? Ik vraag me vooral af of het voor soep de bedoeling is dat ik helemaal terugga naar het begin.
  dinsdag 23 november 2010 @ 18:01:21 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89060017
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:52 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Ok. Ik ben even aan het rekenen geslagen.

Ik begin met 3 liter. De fond is eenkwart daarvan, dus 0,75 liter. Stel dat dat 20 ijsblokjes zijn. Dan is 1 zo'n ijsblokje 0,0375 liter. Daar moet drie keer die hoeveelheid water, dus 0,1125 liter, bij om weer terug te komen. Dan heb ik 0,15 liter soep. Voor een halve liter soep heb ik dan ruim drie ijsblokjes nodig (en een derde liter water). Klopt dat? Ik vraag me vooral af of het voor soep de bedoeling is dat ik helemaal terugga naar het begin.
Begin met 3 a 4, is de soep dan niet lekker genoeg doe je er nog een of meer bij, toch? Ligt er ook aan wat je verder in de soep doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89060184
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Begin met 3 a 4, is de soep dan niet lekker genoeg doe je er nog een of meer bij, toch? Ligt er ook aan wat je verder in de soep doet.
Prima. Dankjewel :) Ik wilde beginnen met tomatensoep.
  dinsdag 23 november 2010 @ 18:45:41 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89061546
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:06 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Prima. Dankjewel :) Ik wilde beginnen met tomatensoep.
Probeer eerst een tomatensoep zonder, met alleen maar veel (heel rijpe) tomaten en wat zout/kruiden die je door een zeef haalt
serveren met een lepel zure room en verse basilicum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89062371
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Probeer eerst een tomatensoep zonder, met alleen maar veel (heel rijpe) tomaten en wat zout/kruiden die je door een zeef haalt
serveren met een lepel zure room en verse basilicum
Waar ga jij heen voor je tomaten? Ik heb één keer pastasaus gemaakt van tomaten die ik op de markt had gehaald en ik vond de saus uitermate teleurstellend. Ik behaal betere resultaten met gepelde tomaten uit blik en gezeefde tomaten. Daarom ben ik huiverig om weer iets met hele tomaten te proberen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 19:07:58 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89062561
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:03 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]


Waar ga jij heen voor je tomaten? Ik heb één keer pastasaus gemaakt van tomaten die ik op de markt had gehaald en ik vond de saus uitermate teleurstellend. Ik behaal betere resultaten met gepelde tomaten uit blik en gezeefde tomaten. Daarom ben ik huiverig om weer iets met hele tomaten te proberen.
Gewoon bij de Aldi, maar leg ze dan een week of meer in de vensterbank op het zuiden.
Tomaten uit blik zijn prima hoor, beter goed blik dan onrijpe verse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89063059
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Gewoon bij de Aldi, maar leg ze dan een week of meer in de vensterbank op het zuiden.
Tomaten uit blik zijn prima hoor, beter goed blik dan onrijpe verse.
Geen raam beschikbaar op het zuiden. Mijn raam is op het oosten, die in de keuken op het westen. Dat worden maar tomaten uit blik dus.

Dat die saus met hele tomaten niet lekker was, viel me erg tegen. Het waren romatomaten en ze zagen er prima uit..
pi_89253471
Beste Piet,
Hoe maak ik chocoladeglazuur? (voor bossche bollen e.d.) Ik mis de glans als ik het houd bij gesmolten chocolade.
  zondag 28 november 2010 @ 14:23:28 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89256018
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 13:11 schreef plieneminie het volgende:
Beste Piet,
Hoe maak ik chocoladeglazuur? (voor bossche bollen e.d.) Ik mis de glans als ik het houd bij gesmolten chocolade.
Je hebt de juiste temperatuur nodig, als je die niet precies treft, geen glans. Is bijna niet te doen voor de thuisgebruiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89269248
Mmm... heb jaren geleden eens iets gedaan met ongeslagen room en poedersuiker. Pakte redelijk goed uit maar kan nergens meer terugvinden wat nu precies de bedoeling was. Zegt jou dat iets?
  zondag 28 november 2010 @ 20:22:12 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89269396
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:19 schreef plieneminie het volgende:
Mmm... heb jaren geleden eens iets gedaan met ongeslagen room en poedersuiker. Pakte redelijk goed uit maar kan nergens meer terugvinden wat nu precies de bedoeling was. Zegt jou dat iets?
Nee, maar ben ook geen patissier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 november 2010 @ 20:23:09 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89269462
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, maar ben ook geen patissier
Als ik de man van mijn nichtje weer spreek zal ik hem eens vragen, hij is wel patissier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89272168
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik de man van mijn nichtje weer spreek zal ik hem eens vragen, hij is wel patissier
Hartstikke fijn, dank!
pi_89309565
hello iedereen.

ik heb vandaag ready steady cook gezien. en iemand uit het publiek vroeg een vraag over het suikerlaagje maken van de creme brulee.

nu had een van de koks een goeie tip. maar die heb ik uiteraard niet onthouden.
dus bij deze, weet iemand deze tip nog, of heeft iemand een goeie tip om deze de maken??

thxxxx
~ Bonito La Risa ~
  maandag 29 november 2010 @ 21:10:40 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89316791
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 19:04 schreef Mixende_match het volgende:
hello iedereen.

ik heb vandaag ready steady cook gezien. en iemand uit het publiek vroeg een vraag over het suikerlaagje maken van de creme brulee.

nu had een van de koks een goeie tip. maar die heb ik uiteraard niet onthouden.
dus bij deze, weet iemand deze tip nog, of heeft iemand een goeie tip om deze de maken??

thxxxx
Suiker op de creme strooien, gasbrander nemen, suiker met de gasbrander carameliseren. Gebruik zelf gewoon een soldeerlamp van de Gamma.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89317597
De tip uit Ready Steady Cook: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
pi_89318475
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:23 schreef Weird- het volgende:
De tip uit Ready Steady Cook: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Dat klinkt wel enigszins als dubbel werk...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 29 november 2010 @ 21:47:02 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89319121
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:36 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Dat klinkt wel enigszins als dubbel werk...
Mmmm
RSC: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Piet: Suiker op je creme strooien, gasbrander aansteken, suiker carameliseren.

Wat is er makkelijker denken jullie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 november 2010 @ 21:48:49 #264
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_89319241
Piet wint *G*
pi_89319682
Dat bedoelde ik dus ook met dubbel werk :+
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_89320437
oeh thxx!
ja is idd dubbel werk, en ik heb geen gril(kan het ook in de oven gewoon) (ook geen gasbrander, maar dat kan ik wel kopen ;))

ik ga zaterdag eens lekker knoeien denk. moet er 10 maken. kan ook 5 om 5 doen, kijken welke geslaagder is ;)
~ Bonito La Risa ~
pi_89320697
Voor nog geen tientje haal je bij een Blokker of rond de feestdagen bij Albert Heijn speciale brandertjes daarvoor. Die heten (heeeeel verrassend) "Crème Brulee-branders". Of inderdaad bij de Gamma, bij de soldeerafdeling.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:39:49 #268
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_89328338
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mmmm
RSC: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Piet: Suiker op je creme strooien, gasbrander aansteken, suiker carameliseren.

Wat is er makkelijker denken jullie?
hebben we het over 1 of 50 Crème brûlée ?

bij 1 jij maar bij 50.......
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:43:30 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89328468
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:39 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

hebben we het over 1 of 50 Crème brûlée ?

bij 1 jij maar bij 50.......
bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:46:49 #270
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_89328571
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
pi_89328727
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
Vraag ik me af, gebrande caramel kan je in een potje stoppen. Dan is het daarna of karamel strooien en even in een oven zetten, of suiker strooien en met je brandertje al die potjes een voor een af gaan
  dinsdag 30 november 2010 @ 06:44:56 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89330575
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:46 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
Ik heb dat jarenlang gedaan, aan boord van Cruiseschepen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89432778
piet of iemand anders, hoe kan ik het beste amandelen van hun velletje ontdoen?
pi_89433211
quote:
Op donderdag 2 december 2010 16:04 schreef SeaOfLove het volgende:
piet of iemand anders, hoe kan ik het beste amandelen van hun velletje ontdoen?
opgelost, even in kokend water dus :7
pi_89444161
Piet!

Heb vaak nog bouillon of fond over in de koelkast (kip) en maak er maar meestal een sausje van of maar er een lekkere risotto van, maar heb jij nog meer simpele (bij)gerechten waar ik het bij kan gebruiken?
pi_89444314
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:46 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
Branden kost ongeveer 5 seconden per bakje en strooien gelijk, dus 50 bakjes is zo'n 10 minuten werk, dat zal ik echt niet halen met eerst een caramel maken en dan verkruimelen en verspreiden en dan ook nog onder de grill, ik met mijn kleine oven zou dat echt totaal niet fijn vinden.
  donderdag 2 december 2010 @ 19:59:01 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89444410
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 19:54 schreef McGilles het volgende:
Piet!

Heb vaak nog bouillon of fond over in de koelkast (kip) en maak er maar meestal een sausje van of maar er een lekkere risotto van, maar heb jij nog meer simpele (bij)gerechten waar ik het bij kan gebruiken?
Groente/aardappels/pasta in koken?
Inkoken met Gelatine en er een gel mee maken (storten in een vorm en in de koelkast laten opstijven) samen met blokjes ham en ei, en serveren aan plakjes?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89456297
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Groente/aardappels/pasta in koken?
Inkoken met Gelatine en er een gel mee maken (storten in een vorm en in de koelkast laten opstijven) samen met blokjes ham en ei, en serveren aan plakjes?
Kan het ook zonder gelatine? Want als ik de kippenbouillon mooi laat indampen wordt het altijd zelf al een gel.
  donderdag 2 december 2010 @ 23:59:00 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89457764
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 23:24 schreef McGilles het volgende:

[..]

Kan het ook zonder gelatine? Want als ik de kippenbouillon mooi laat indampen wordt het altijd zelf al een gel.
Denk dat ie niet stijf genoeg wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89458050
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 23:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk dat ie niet stijf genoeg wordt.
Top, dankje!

Ga ik eerstvolgende keer eens proberen! Vandaag van de laatste restjes nog een saus gemaakt maar ga zaterdag weer een kilo'tje botten halen en bouillon maken!
pi_89470025
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.

maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas ;) )
dit is het gerecht:


alvast bedankt!
~ Bonito La Risa ~
pi_89470268
Piet, een saus vraagje. Ik wil voor het sinterklaasdiner van morgen gerookte en gegrilde tournedos maken met een mosterd dragon hollandaisesaus, hoeveel ml saus moet ik per persoon rekenen? We zijn met 8 personen.

Dankjewel!
pi_89470576
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:18 schreef Mixende_match het volgende:
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.

maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas ;) )
dit is het gerecht:
[ afbeelding ]

alvast bedankt!
hoe oud zijn die koters? met noten moet je uitkijken met kleine kinderen namelijk. en onderschat koters niet, mijn oudste (2 en een half) pikt je blauwe kaas en olijven gewoon in hoor ;) noten mag ze niet (tenzij gemalen). huistruc: als ze groot genoeg zijn om met de linkerarm over het hoofd de rechteroorlel te pakken kunnen ze gevaarloos hele noten eten
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89471441
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
~ Bonito La Risa ~
pi_89472649
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:57 schreef Mixende_match het volgende:
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
misschien van die (vieze) cheddar van bij de aldi als alternatief? ik vind het smerig, maar tis me opgevallen dat kinders het vaak wel heel lekker vinden.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89476870
nou, ik heb brie en port salut gekocht als alternatief :)
ben benieuwd, laat wel even weten hoe het smaakte ;)
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 3 december 2010 @ 15:34:24 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89478705
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:18 schreef Mixende_match het volgende:
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.

maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas ;) )
dit is het gerecht:
[ afbeelding ]

alvast bedankt!
Waarom ga je er van te voren al van uit dat ze het niet lusten?
Je kan wel een brie gebruiken, maar blauwe kaas wordt milder als je het verwerkt. Gewoon voorzetten, niet vragen, niet vertellen.
(goh, wat een lekker vlees is dit, wat is dit? Lamsvlees! Maar ik lust helemaal geen lam.....)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 december 2010 @ 15:36:13 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89478768
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:25 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, een saus vraagje. Ik wil voor het sinterklaasdiner van morgen gerookte en gegrilde tournedos maken met een mosterd dragon hollandaisesaus, hoeveel ml saus moet ik per persoon rekenen? We zijn met 8 personen.

Dankjewel!
75Ml dus in totaal 600 Ml
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 december 2010 @ 15:36:51 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89478805
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:57 schreef Mixende_match het volgende:
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
Vreselijk zulke kids, en het ergste is, dat is je eigen schuld ook nog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89478929
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreselijk zulke kids, en het ergste is, dat is je eigen schuld ook nog
niet als het de hare niet zijn :+
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89480235
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 15:39 schreef simmu het volgende:

[..]

niet als het de hare niet zijn :+
:+ nee zijn niet de mijne gelukkig, ben nog maar 21 haha. neej zijn mijn schoonbroertjes ;) dus daarvan ga je ook niet eventjes zeggen: je eet het maar gewoon op haha.

maar ik moet zeggen, zo zijn ze absoluut niet opgevoed. Ze mogen pas zeggen dat ze het niet lekker vinden als ze het geproefd hebben. Ze moeten alles gewoon proeven, en eten wat de pot schaft hoor. ;)

en ik weet bijna ckr dat ze het niet lusten, want schoonmoeders houdt er ontzettend van, maar koopt het vrijwel nooit, omdat de kinders er niet van houden ;)
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 4 december 2010 @ 00:56:17 #292
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89505702
Piet, heb je eigenlijk een (online) receptenboek?
  zaterdag 4 december 2010 @ 10:12:16 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89509677
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 00:56 schreef SiGNe het volgende:
Piet, heb je eigenlijk een (online) receptenboek?
Nee, had geen zin in een blog ofzo, zijn al zulke mooie, zoals die van Robinook. En dacht een topic als dit is veel beter. Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken. Om eerlijk te zijn vind ik boeken over eten ook interessanter dan receptenboeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89511235
quote:
Op zaterdag 4 december 2010 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken.
Voegt dat tweede boek van Mastering the art of French cooking eigenlijk nog veel toe als je al deel 1 hebt?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 4 december 2010 @ 12:01:30 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89512009
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 11:33 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Voegt dat tweede boek van Mastering the art of French cooking eigenlijk nog veel toe als je al deel 1 hebt?
Ik wist niet dat er een tweede deel was, maar ik begrijp uit de beschrijvingen dat het originele manuscript niet compleet uitgegeven is, en dat dit de dingen bevat die er uit waren gehaald. Bedankt dat je het onder de aandacht brengt. Heb hem in pre-order staan.
Grappig weetje trouwens, het boek is nooit in Duitsland verschenen, en zover ik weet, ook nooit in Frankrijk (in het Duits en Frans). De film wel, wat de vraag opwerpt, als er zoveel troep verschijnt op de kookboekenmarkt ze het boek niet na de Film alsnog uitbrengen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 december 2010 @ 13:26:26 #296
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89514544
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, had geen zin in een blog ofzo, zijn al zulke mooie, zoals die van Robinook. En dacht een topic als dit is veel beter. Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken. Om eerlijk te zijn vind ik boeken over eten ook interessanter dan receptenboeken.
Da's wel jammer, je bent een beetje de sterrenkok van Fok! heb ik het idee met je warenkennis en kookkennis.
Volgens mij zou je het ook goed doen bij Topchef 2011

Ik zag gister Chef Kranenborg Lievre a'la royal maken bij DDWD, maar volgens mij kan jij dat ook wel.
  zaterdag 4 december 2010 @ 14:18:54 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89527102
hoi piet. zaterdag is hier experimenteerdag mbt koken. vandaag was lekker maar veel te zwaar ;( ik had krielaardappeltjes in de schil voorgekookt. deze samen met een halve aubergine en een halve courgette in halve schijfjes en een chorizoworstje in halve schijfjes in een licht ingevette ovenschaal gedaan met zout, peper en provenciaalse kruiden. dit een klein uurtje in de oven met de laatste 10 minuutjes kaas erover. een zwaar winters gerecht, was ook de bedoeling. het probleem was dat de olie uit de worst onderop nogal veel bleek. is daar iets aan te doen? het smaakt namelijk wel heel lekker :)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  zondag 5 december 2010 @ 10:31:28 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89543634
Schaal niet invetten?
Chorizo voorbakken voor je het in de vorm doet (is sowieso erg lekker, gebakken chorizo)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89544488
Piet, ik heb een varken geslacht en inmiddels wat reuzel gemaakt. Niet erg veel, want het was een mager vark. Maar dat terzijde.
Nu wil ik confits de porc maken. Ik heb wel wat recepten, maar heb jij nog tips of belangrijke aandachtspunten voor me?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zondag 5 december 2010 @ 11:29:14 #301
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89544559
quote:
5s.gif Op zondag 5 december 2010 11:25 schreef sigme het volgende:
Piet, ik heb een varken geslacht en inmiddels wat reuzel gemaakt. Niet erg veel, want het was een mager vark. Maar dat terzijde.
Nu wil ik confits de porc maken. Ik heb wel wat recepten, maar heb jij nog tips of belangrijke aandachtspunten voor me?
Poeh, euh, werk erg schoon en steriel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')