abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 november 2010 @ 19:07:58 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89062561
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:03 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]


Waar ga jij heen voor je tomaten? Ik heb één keer pastasaus gemaakt van tomaten die ik op de markt had gehaald en ik vond de saus uitermate teleurstellend. Ik behaal betere resultaten met gepelde tomaten uit blik en gezeefde tomaten. Daarom ben ik huiverig om weer iets met hele tomaten te proberen.
Gewoon bij de Aldi, maar leg ze dan een week of meer in de vensterbank op het zuiden.
Tomaten uit blik zijn prima hoor, beter goed blik dan onrijpe verse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89063059
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Gewoon bij de Aldi, maar leg ze dan een week of meer in de vensterbank op het zuiden.
Tomaten uit blik zijn prima hoor, beter goed blik dan onrijpe verse.
Geen raam beschikbaar op het zuiden. Mijn raam is op het oosten, die in de keuken op het westen. Dat worden maar tomaten uit blik dus.

Dat die saus met hele tomaten niet lekker was, viel me erg tegen. Het waren romatomaten en ze zagen er prima uit..
pi_89253471
Beste Piet,
Hoe maak ik chocoladeglazuur? (voor bossche bollen e.d.) Ik mis de glans als ik het houd bij gesmolten chocolade.
  zondag 28 november 2010 @ 14:23:28 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89256018
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 13:11 schreef plieneminie het volgende:
Beste Piet,
Hoe maak ik chocoladeglazuur? (voor bossche bollen e.d.) Ik mis de glans als ik het houd bij gesmolten chocolade.
Je hebt de juiste temperatuur nodig, als je die niet precies treft, geen glans. Is bijna niet te doen voor de thuisgebruiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89269248
Mmm... heb jaren geleden eens iets gedaan met ongeslagen room en poedersuiker. Pakte redelijk goed uit maar kan nergens meer terugvinden wat nu precies de bedoeling was. Zegt jou dat iets?
  zondag 28 november 2010 @ 20:22:12 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89269396
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:19 schreef plieneminie het volgende:
Mmm... heb jaren geleden eens iets gedaan met ongeslagen room en poedersuiker. Pakte redelijk goed uit maar kan nergens meer terugvinden wat nu precies de bedoeling was. Zegt jou dat iets?
Nee, maar ben ook geen patissier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 november 2010 @ 20:23:09 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89269462
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, maar ben ook geen patissier
Als ik de man van mijn nichtje weer spreek zal ik hem eens vragen, hij is wel patissier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89272168
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik de man van mijn nichtje weer spreek zal ik hem eens vragen, hij is wel patissier
Hartstikke fijn, dank!
pi_89309565
hello iedereen.

ik heb vandaag ready steady cook gezien. en iemand uit het publiek vroeg een vraag over het suikerlaagje maken van de creme brulee.

nu had een van de koks een goeie tip. maar die heb ik uiteraard niet onthouden.
dus bij deze, weet iemand deze tip nog, of heeft iemand een goeie tip om deze de maken??

thxxxx
~ Bonito La Risa ~
  maandag 29 november 2010 @ 21:10:40 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89316791
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 19:04 schreef Mixende_match het volgende:
hello iedereen.

ik heb vandaag ready steady cook gezien. en iemand uit het publiek vroeg een vraag over het suikerlaagje maken van de creme brulee.

nu had een van de koks een goeie tip. maar die heb ik uiteraard niet onthouden.
dus bij deze, weet iemand deze tip nog, of heeft iemand een goeie tip om deze de maken??

thxxxx
Suiker op de creme strooien, gasbrander nemen, suiker met de gasbrander carameliseren. Gebruik zelf gewoon een soldeerlamp van de Gamma.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89317597
De tip uit Ready Steady Cook: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
pi_89318475
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:23 schreef Weird- het volgende:
De tip uit Ready Steady Cook: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Dat klinkt wel enigszins als dubbel werk...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 29 november 2010 @ 21:47:02 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89319121
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:36 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Dat klinkt wel enigszins als dubbel werk...
Mmmm
RSC: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Piet: Suiker op je creme strooien, gasbrander aansteken, suiker carameliseren.

Wat is er makkelijker denken jullie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 november 2010 @ 21:48:49 #264
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_89319241
Piet wint *G*
pi_89319682
Dat bedoelde ik dus ook met dubbel werk :+
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_89320437
oeh thxx!
ja is idd dubbel werk, en ik heb geen gril(kan het ook in de oven gewoon) (ook geen gasbrander, maar dat kan ik wel kopen ;))

ik ga zaterdag eens lekker knoeien denk. moet er 10 maken. kan ook 5 om 5 doen, kijken welke geslaagder is ;)
~ Bonito La Risa ~
pi_89320697
Voor nog geen tientje haal je bij een Blokker of rond de feestdagen bij Albert Heijn speciale brandertjes daarvoor. Die heten (heeeeel verrassend) "Crème Brulee-branders". Of inderdaad bij de Gamma, bij de soldeerafdeling.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:39:49 #268
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_89328338
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mmmm
RSC: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Piet: Suiker op je creme strooien, gasbrander aansteken, suiker carameliseren.

Wat is er makkelijker denken jullie?
hebben we het over 1 of 50 Crème brûlée ?

bij 1 jij maar bij 50.......
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:43:30 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89328468
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:39 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

hebben we het over 1 of 50 Crème brûlée ?

bij 1 jij maar bij 50.......
bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:46:49 #270
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_89328571
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
pi_89328727
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
Vraag ik me af, gebrande caramel kan je in een potje stoppen. Dan is het daarna of karamel strooien en even in een oven zetten, of suiker strooien en met je brandertje al die potjes een voor een af gaan
  dinsdag 30 november 2010 @ 06:44:56 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89330575
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:46 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
Ik heb dat jarenlang gedaan, aan boord van Cruiseschepen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89432778
piet of iemand anders, hoe kan ik het beste amandelen van hun velletje ontdoen?
pi_89433211
quote:
Op donderdag 2 december 2010 16:04 schreef SeaOfLove het volgende:
piet of iemand anders, hoe kan ik het beste amandelen van hun velletje ontdoen?
opgelost, even in kokend water dus :7
pi_89444161
Piet!

Heb vaak nog bouillon of fond over in de koelkast (kip) en maak er maar meestal een sausje van of maar er een lekkere risotto van, maar heb jij nog meer simpele (bij)gerechten waar ik het bij kan gebruiken?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')