abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 23 november 2010 @ 19:07:58 #251
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89062561
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:03 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]


Waar ga jij heen voor je tomaten? Ik heb één keer pastasaus gemaakt van tomaten die ik op de markt had gehaald en ik vond de saus uitermate teleurstellend. Ik behaal betere resultaten met gepelde tomaten uit blik en gezeefde tomaten. Daarom ben ik huiverig om weer iets met hele tomaten te proberen.
Gewoon bij de Aldi, maar leg ze dan een week of meer in de vensterbank op het zuiden.
Tomaten uit blik zijn prima hoor, beter goed blik dan onrijpe verse.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89063059
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Gewoon bij de Aldi, maar leg ze dan een week of meer in de vensterbank op het zuiden.
Tomaten uit blik zijn prima hoor, beter goed blik dan onrijpe verse.
Geen raam beschikbaar op het zuiden. Mijn raam is op het oosten, die in de keuken op het westen. Dat worden maar tomaten uit blik dus.

Dat die saus met hele tomaten niet lekker was, viel me erg tegen. Het waren romatomaten en ze zagen er prima uit..
pi_89253471
Beste Piet,
Hoe maak ik chocoladeglazuur? (voor bossche bollen e.d.) Ik mis de glans als ik het houd bij gesmolten chocolade.
  zondag 28 november 2010 @ 14:23:28 #254
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89256018
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 13:11 schreef plieneminie het volgende:
Beste Piet,
Hoe maak ik chocoladeglazuur? (voor bossche bollen e.d.) Ik mis de glans als ik het houd bij gesmolten chocolade.
Je hebt de juiste temperatuur nodig, als je die niet precies treft, geen glans. Is bijna niet te doen voor de thuisgebruiker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89269248
Mmm... heb jaren geleden eens iets gedaan met ongeslagen room en poedersuiker. Pakte redelijk goed uit maar kan nergens meer terugvinden wat nu precies de bedoeling was. Zegt jou dat iets?
  zondag 28 november 2010 @ 20:22:12 #256
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89269396
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:19 schreef plieneminie het volgende:
Mmm... heb jaren geleden eens iets gedaan met ongeslagen room en poedersuiker. Pakte redelijk goed uit maar kan nergens meer terugvinden wat nu precies de bedoeling was. Zegt jou dat iets?
Nee, maar ben ook geen patissier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 november 2010 @ 20:23:09 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89269462
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, maar ben ook geen patissier
Als ik de man van mijn nichtje weer spreek zal ik hem eens vragen, hij is wel patissier
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89272168
quote:
1s.gif Op zondag 28 november 2010 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Als ik de man van mijn nichtje weer spreek zal ik hem eens vragen, hij is wel patissier
Hartstikke fijn, dank!
pi_89309565
hello iedereen.

ik heb vandaag ready steady cook gezien. en iemand uit het publiek vroeg een vraag over het suikerlaagje maken van de creme brulee.

nu had een van de koks een goeie tip. maar die heb ik uiteraard niet onthouden.
dus bij deze, weet iemand deze tip nog, of heeft iemand een goeie tip om deze de maken??

thxxxx
~ Bonito La Risa ~
  maandag 29 november 2010 @ 21:10:40 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89316791
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 19:04 schreef Mixende_match het volgende:
hello iedereen.

ik heb vandaag ready steady cook gezien. en iemand uit het publiek vroeg een vraag over het suikerlaagje maken van de creme brulee.

nu had een van de koks een goeie tip. maar die heb ik uiteraard niet onthouden.
dus bij deze, weet iemand deze tip nog, of heeft iemand een goeie tip om deze de maken??

thxxxx
Suiker op de creme strooien, gasbrander nemen, suiker met de gasbrander carameliseren. Gebruik zelf gewoon een soldeerlamp van de Gamma.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89317597
De tip uit Ready Steady Cook: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
pi_89318475
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:23 schreef Weird- het volgende:
De tip uit Ready Steady Cook: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Dat klinkt wel enigszins als dubbel werk...
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 29 november 2010 @ 21:47:02 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89319121
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:36 schreef Pandora73 het volgende:

[..]

Dat klinkt wel enigszins als dubbel werk...
Mmmm
RSC: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Piet: Suiker op je creme strooien, gasbrander aansteken, suiker carameliseren.

Wat is er makkelijker denken jullie?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 29 november 2010 @ 21:48:49 #264
277759 caroline88
The Unstoppable
pi_89319241
Piet wint *G*
pi_89319682
Dat bedoelde ik dus ook met dubbel werk :+
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_89320437
oeh thxx!
ja is idd dubbel werk, en ik heb geen gril(kan het ook in de oven gewoon) (ook geen gasbrander, maar dat kan ik wel kopen ;))

ik ga zaterdag eens lekker knoeien denk. moet er 10 maken. kan ook 5 om 5 doen, kijken welke geslaagder is ;)
~ Bonito La Risa ~
pi_89320697
Voor nog geen tientje haal je bij een Blokker of rond de feestdagen bij Albert Heijn speciale brandertjes daarvoor. Die heten (heeeeel verrassend) "Crème Brulee-branders". Of inderdaad bij de Gamma, bij de soldeerafdeling.
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:39:49 #268
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_89328338
quote:
1s.gif Op maandag 29 november 2010 21:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Mmmm
RSC: Eerst een karamel maken, deze vervolgens uitsmeren op een plaat en af laten koelen. Als de caramel afgekoeld en gestold is, de karamel in de keukenmachine gooien en fijnmalen. De fijngemalen karamel kan je op de creme strooien en onder de grill doen.
Piet: Suiker op je creme strooien, gasbrander aansteken, suiker carameliseren.

Wat is er makkelijker denken jullie?
hebben we het over 1 of 50 Crème brûlée ?

bij 1 jij maar bij 50.......
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:43:30 #269
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89328468
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:39 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

hebben we het over 1 of 50 Crème brûlée ?

bij 1 jij maar bij 50.......
bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 november 2010 @ 00:46:49 #270
150677 PKfotografie
www.fotobijbestellen.com
pi_89328571
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
pi_89328727
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

bij 50 is mijn methode nog steeds handiger volgens mij, en veel, veel sneller.
Vraag ik me af, gebrande caramel kan je in een potje stoppen. Dan is het daarna of karamel strooien en even in een oven zetten, of suiker strooien en met je brandertje al die potjes een voor een af gaan
  dinsdag 30 november 2010 @ 06:44:56 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89330575
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:46 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
Ik heb dat jarenlang gedaan, aan boord van Cruiseschepen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89432778
piet of iemand anders, hoe kan ik het beste amandelen van hun velletje ontdoen?
pi_89433211
quote:
Op donderdag 2 december 2010 16:04 schreef SeaOfLove het volgende:
piet of iemand anders, hoe kan ik het beste amandelen van hun velletje ontdoen?
opgelost, even in kokend water dus :7
pi_89444161
Piet!

Heb vaak nog bouillon of fond over in de koelkast (kip) en maak er maar meestal een sausje van of maar er een lekkere risotto van, maar heb jij nog meer simpele (bij)gerechten waar ik het bij kan gebruiken?
pi_89444314
quote:
1s.gif Op dinsdag 30 november 2010 00:46 schreef PKfotografie het volgende:

[..]

ik hoop voor je dat je dan nooit voor grote groepen gaat koken....
Branden kost ongeveer 5 seconden per bakje en strooien gelijk, dus 50 bakjes is zo'n 10 minuten werk, dat zal ik echt niet halen met eerst een caramel maken en dan verkruimelen en verspreiden en dan ook nog onder de grill, ik met mijn kleine oven zou dat echt totaal niet fijn vinden.
  donderdag 2 december 2010 @ 19:59:01 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89444410
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 19:54 schreef McGilles het volgende:
Piet!

Heb vaak nog bouillon of fond over in de koelkast (kip) en maak er maar meestal een sausje van of maar er een lekkere risotto van, maar heb jij nog meer simpele (bij)gerechten waar ik het bij kan gebruiken?
Groente/aardappels/pasta in koken?
Inkoken met Gelatine en er een gel mee maken (storten in een vorm en in de koelkast laten opstijven) samen met blokjes ham en ei, en serveren aan plakjes?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89456297
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 19:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Groente/aardappels/pasta in koken?
Inkoken met Gelatine en er een gel mee maken (storten in een vorm en in de koelkast laten opstijven) samen met blokjes ham en ei, en serveren aan plakjes?
Kan het ook zonder gelatine? Want als ik de kippenbouillon mooi laat indampen wordt het altijd zelf al een gel.
  donderdag 2 december 2010 @ 23:59:00 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89457764
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 23:24 schreef McGilles het volgende:

[..]

Kan het ook zonder gelatine? Want als ik de kippenbouillon mooi laat indampen wordt het altijd zelf al een gel.
Denk dat ie niet stijf genoeg wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89458050
quote:
1s.gif Op donderdag 2 december 2010 23:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Denk dat ie niet stijf genoeg wordt.
Top, dankje!

Ga ik eerstvolgende keer eens proberen! Vandaag van de laatste restjes nog een saus gemaakt maar ga zaterdag weer een kilo'tje botten halen en bouillon maken!
pi_89470025
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.

maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas ;) )
dit is het gerecht:


alvast bedankt!
~ Bonito La Risa ~
pi_89470268
Piet, een saus vraagje. Ik wil voor het sinterklaasdiner van morgen gerookte en gegrilde tournedos maken met een mosterd dragon hollandaisesaus, hoeveel ml saus moet ik per persoon rekenen? We zijn met 8 personen.

Dankjewel!
pi_89470576
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:18 schreef Mixende_match het volgende:
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.

maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas ;) )
dit is het gerecht:
[ afbeelding ]

alvast bedankt!
hoe oud zijn die koters? met noten moet je uitkijken met kleine kinderen namelijk. en onderschat koters niet, mijn oudste (2 en een half) pikt je blauwe kaas en olijven gewoon in hoor ;) noten mag ze niet (tenzij gemalen). huistruc: als ze groot genoeg zijn om met de linkerarm over het hoofd de rechteroorlel te pakken kunnen ze gevaarloos hele noten eten
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89471441
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
~ Bonito La Risa ~
pi_89472649
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:57 schreef Mixende_match het volgende:
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
misschien van die (vieze) cheddar van bij de aldi als alternatief? ik vind het smerig, maar tis me opgevallen dat kinders het vaak wel heel lekker vinden.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89476870
nou, ik heb brie en port salut gekocht als alternatief :)
ben benieuwd, laat wel even weten hoe het smaakte ;)
~ Bonito La Risa ~
  vrijdag 3 december 2010 @ 15:34:24 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89478705
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:18 schreef Mixende_match het volgende:
okee nog een vraagje.
Ik wil graag krokante aardappeltaartjes maken met blauwe kaas en noten.

maar voor degene die geen blauwe kaas lusten (de kids neem ik aan) zou er ook een vervanging voor zijn, wat toch lekker is? een kaas met een mindere scherpe smaak, brie ofzo (heb vrij weinig verstand van kaas ;) )
dit is het gerecht:
[ afbeelding ]

alvast bedankt!
Waarom ga je er van te voren al van uit dat ze het niet lusten?
Je kan wel een brie gebruiken, maar blauwe kaas wordt milder als je het verwerkt. Gewoon voorzetten, niet vragen, niet vertellen.
(goh, wat een lekker vlees is dit, wat is dit? Lamsvlees! Maar ik lust helemaal geen lam.....)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 december 2010 @ 15:36:13 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89478768
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:25 schreef Zo-is-dat het volgende:
Piet, een saus vraagje. Ik wil voor het sinterklaasdiner van morgen gerookte en gegrilde tournedos maken met een mosterd dragon hollandaisesaus, hoeveel ml saus moet ik per persoon rekenen? We zijn met 8 personen.

Dankjewel!
75Ml dus in totaal 600 Ml
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 3 december 2010 @ 15:36:51 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89478805
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 12:57 schreef Mixende_match het volgende:
haha nou ze zijn oud, 12 & 16, maar heeeeel lastig. ik weet nu al dat ze het niet lusten haha. dus ik zat gewoon aan te denken om voor hun eentaartje met minder scherpe kaas te nemen.
Vreselijk zulke kids, en het ergste is, dat is je eigen schuld ook nog
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89478929
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 15:36 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vreselijk zulke kids, en het ergste is, dat is je eigen schuld ook nog
niet als het de hare niet zijn :+
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_89480235
quote:
1s.gif Op vrijdag 3 december 2010 15:39 schreef simmu het volgende:

[..]

niet als het de hare niet zijn :+
:+ nee zijn niet de mijne gelukkig, ben nog maar 21 haha. neej zijn mijn schoonbroertjes ;) dus daarvan ga je ook niet eventjes zeggen: je eet het maar gewoon op haha.

maar ik moet zeggen, zo zijn ze absoluut niet opgevoed. Ze mogen pas zeggen dat ze het niet lekker vinden als ze het geproefd hebben. Ze moeten alles gewoon proeven, en eten wat de pot schaft hoor. ;)

en ik weet bijna ckr dat ze het niet lusten, want schoonmoeders houdt er ontzettend van, maar koopt het vrijwel nooit, omdat de kinders er niet van houden ;)
~ Bonito La Risa ~
  zaterdag 4 december 2010 @ 00:56:17 #292
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89505702
Piet, heb je eigenlijk een (online) receptenboek?
  zaterdag 4 december 2010 @ 10:12:16 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89509677
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 00:56 schreef SiGNe het volgende:
Piet, heb je eigenlijk een (online) receptenboek?
Nee, had geen zin in een blog ofzo, zijn al zulke mooie, zoals die van Robinook. En dacht een topic als dit is veel beter. Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken. Om eerlijk te zijn vind ik boeken over eten ook interessanter dan receptenboeken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89511235
quote:
Op zaterdag 4 december 2010 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken.
Voegt dat tweede boek van Mastering the art of French cooking eigenlijk nog veel toe als je al deel 1 hebt?
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
  zaterdag 4 december 2010 @ 12:01:30 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89512009
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 11:33 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Voegt dat tweede boek van Mastering the art of French cooking eigenlijk nog veel toe als je al deel 1 hebt?
Ik wist niet dat er een tweede deel was, maar ik begrijp uit de beschrijvingen dat het originele manuscript niet compleet uitgegeven is, en dat dit de dingen bevat die er uit waren gehaald. Bedankt dat je het onder de aandacht brengt. Heb hem in pre-order staan.
Grappig weetje trouwens, het boek is nooit in Duitsland verschenen, en zover ik weet, ook nooit in Frankrijk (in het Duits en Frans). De film wel, wat de vraag opwerpt, als er zoveel troep verschijnt op de kookboekenmarkt ze het boek niet na de Film alsnog uitbrengen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 4 december 2010 @ 13:26:26 #296
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_89514544
quote:
1s.gif Op zaterdag 4 december 2010 10:12 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, had geen zin in een blog ofzo, zijn al zulke mooie, zoals die van Robinook. En dacht een topic als dit is veel beter. Ben van de klassieke keuken en de dingen die ik doorgaans klaarmaak vind je goed beschreven bij Escoffier, Child en die goden der kookboeken. Om eerlijk te zijn vind ik boeken over eten ook interessanter dan receptenboeken.
Da's wel jammer, je bent een beetje de sterrenkok van Fok! heb ik het idee met je warenkennis en kookkennis.
Volgens mij zou je het ook goed doen bij Topchef 2011

Ik zag gister Chef Kranenborg Lievre a'la royal maken bij DDWD, maar volgens mij kan jij dat ook wel.
  zaterdag 4 december 2010 @ 14:18:54 #297
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89527102
hoi piet. zaterdag is hier experimenteerdag mbt koken. vandaag was lekker maar veel te zwaar ;( ik had krielaardappeltjes in de schil voorgekookt. deze samen met een halve aubergine en een halve courgette in halve schijfjes en een chorizoworstje in halve schijfjes in een licht ingevette ovenschaal gedaan met zout, peper en provenciaalse kruiden. dit een klein uurtje in de oven met de laatste 10 minuutjes kaas erover. een zwaar winters gerecht, was ook de bedoeling. het probleem was dat de olie uit de worst onderop nogal veel bleek. is daar iets aan te doen? het smaakt namelijk wel heel lekker :)
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  zondag 5 december 2010 @ 10:31:28 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89543634
Schaal niet invetten?
Chorizo voorbakken voor je het in de vorm doet (is sowieso erg lekker, gebakken chorizo)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89544488
Piet, ik heb een varken geslacht en inmiddels wat reuzel gemaakt. Niet erg veel, want het was een mager vark. Maar dat terzijde.
Nu wil ik confits de porc maken. Ik heb wel wat recepten, maar heb jij nog tips of belangrijke aandachtspunten voor me?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')