Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)quote:Op vrijdag 5 november 2010 09:01 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
ik doe vers brood altijd eerst even in de oven voor ik er wentelteefjes van maak. Met vers brood vind ik het zo'n kleffe zompige zooi worden
quote:Op vrijdag 5 november 2010 23:54 schreef edcetera het volgende:
[..]
Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)
En dan laten afkoelen (met een bord erover) en voor je wentelteefjes gebruiken.
Prei aan ringen er door, terwijl het water nog kookt eitje er doorheen roeren.quote:Op vrijdag 5 november 2010 23:44 schreef edcetera het volgende:
Ik moet morgen werken en tijdens het weekeinde is de kantine niet open.
Wat is je vraag?quote:Op zaterdag 6 november 2010 14:02 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....
Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Paar pagina's terug staat iets met kip en ham uit de ovenquote:Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!
Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??
Thanx!
Kipfilet kruiden, omwikkelen met spek, coppa of rauwe ham, in de oven tot gaar.quote:Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!
Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??
Thanx!
Is heerlijk, een stuk eend, vaak een poot, maar soms een borst langzaam gegaard in eendenvet. Daarna in dat vet in een blik gestopt. Kwestie van uit het blik, vet bewaren voor de aardappels en de bout in de over verwarmen. De eerder genoemde aardappeltjes bakken in het vet, lekkere groente erbij en smullen maar. Franse "specialiteit", krijg je heerlijk malse eendenpoten van.quote:
Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)quote:Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair)
Hier is mijn recept voor filet Américain
Waarom loop je de laatste tijd zo naar me te katten?quote:Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair)
Hier is mijn recept voor filet Américain
wat voor rundvlees kun je hier (allemaal) voor gebruiken? Er ligt bij onze turk genoeg mooi rundvlees, maar vraag me af waar ik 't beste resultaat mee krijg, wil 't binnenkort 's gaan proberenquote:Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]
Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair)
Hier is mijn recept voor filet Américain
Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfoliequote:Op maandag 8 november 2010 17:49 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)
Wilde sex is prima tegen stress.quote:Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:
Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten.![]()
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
is een bug, paar keer F5-en of CTRL-F5en... wordt aan gewerkt!quote:Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
check, dan ga ik bij het inslaan bij de Turk maar 's wat proberenquote:Op maandag 8 november 2010 17:59 schreef RobinOok het volgende:
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.
Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
Is dat een aanbod?quote:Op maandag 8 november 2010 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wilde sex is prima tegen stress.
Dank voor de tips, maar heb het stuk binnengekregen als een stuk, al ingevroren, dus moet roeien met de riemen die ik heb...quote:Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
Ligt er een beetje aan hoe sterk je het inkookt.quote:Op dinsdag 23 november 2010 16:48 schreef Black_Tulip het volgende:
Ik wil een keer runderfond gaan maken en invriezen in blokjes. Nu is mijn vraag: hoeveel van die blokjes heb ik nodig voor een halve liter soep?
Ben er nog niet achter, enige die ik echt lekker vond waren geheel zelfgemaakte (geen mix).quote:Op dinsdag 9 november 2010 11:58 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Wat is volgens jou nou hét brownie recept
Kardemom wordt in Europa ook gegeten hoor, maar Kardemom is na saffraan het meest kostbare kruid dus je komt het in NL niet vaak tegen.quote:Op dinsdag 9 november 2010 11:44 schreef 2cv het volgende:
Ik denk dat kardemom het dan niet gaat worden, al is het maar omdat hier geen Aziaat zit.
Voor overige tips sta ik overigens nog steeds open, maar het is echt geen halszaak.
Het plan is tot driekwart. Dat driekwart weg is dus.quote:Op dinsdag 23 november 2010 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt er een beetje aan hoe sterk je het inkookt.
Je kookt een fond 3/4 in of bouillon?quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:18 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Het plan is tot driekwart. Dat driekwart weg is dus.
Hij klinkt goed, maar zal mijn Single Malt maar niet gebruiken. Die smaakt veel te rokerigquote:Op dinsdag 23 november 2010 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Nou, als Piet geen favoriet brownie recept heeft kom ik maar even moeien.
Kijk, whisky-choclade-brownies:
[ link | afbeelding ]
Whiskey Chocolate Brownies
Hoewel officieel misschien geen brownies, maar kniesoor die erop let, want superlekker!
(klik voor recept op de foto)
Geen van beide. Het kookvocht waar ik mee begin om bouillon en dan fond te maken.quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je kookt een fond 3/4 in of bouillon?
Dan moet je kijken hoeveel boullion je hebt (liter), inkoken en het dan weer terugverdunnen zoveel als je het ingekookt hebt.quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:24 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Geen van beide. Het kookvocht waar ik mee begin om bouillon en dan fond te maken.
Ik begin met 3 liter water en houd dus 0,75 liter fond over. Dat giet ik over in zo'n ijsblokhouder. Ik heb geen flauw idee hoeveel fond 1 ijsblokje is.quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dan moet je kijken hoeveel boullion je hebt (liter), inkoken en het dan weer terugverdunnen zoveel als je het ingekookt hebt.
tip: Gebruik geen zout, zout pas op het laatst toevoegen voordat het gegeten wordt.
Kijk hoeveel ijsblokjes je maakt van 0,75L Dan deel je 0,75 door het aantal ijsblokjes.quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:31 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Ik begin met 3 liter water en houd dus 0,75 liter fond over. Dat giet ik over in zo'n ijsblokhouder. Ik heb geen flauw idee hoeveel fond 1 ijsblokje is.
Ja, dat zou'k ook niet doen. ;-)quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hij klinkt goed, maar zal mijn Single Malt maar niet gebruiken. Die smaakt veel te rokerig
Ok. Ik ben even aan het rekenen geslagen.quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kijk hoeveel ijsblokjes je maakt van 0,75L Dan deel je 0,75 door het aantal ijsblokjes.
Begin met 3 a 4, is de soep dan niet lekker genoeg doe je er nog een of meer bij, toch? Ligt er ook aan wat je verder in de soep doet.quote:Op dinsdag 23 november 2010 17:52 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Ok. Ik ben even aan het rekenen geslagen.
Ik begin met 3 liter. De fond is eenkwart daarvan, dus 0,75 liter. Stel dat dat 20 ijsblokjes zijn. Dan is 1 zo'n ijsblokje 0,0375 liter. Daar moet drie keer die hoeveelheid water, dus 0,1125 liter, bij om weer terug te komen. Dan heb ik 0,15 liter soep. Voor een halve liter soep heb ik dan ruim drie ijsblokjes nodig (en een derde liter water). Klopt dat? Ik vraag me vooral af of het voor soep de bedoeling is dat ik helemaal terugga naar het begin.
Prima. Dankjewelquote:Op dinsdag 23 november 2010 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Begin met 3 a 4, is de soep dan niet lekker genoeg doe je er nog een of meer bij, toch? Ligt er ook aan wat je verder in de soep doet.
Probeer eerst een tomatensoep zonder, met alleen maar veel (heel rijpe) tomaten en wat zout/kruiden die je door een zeef haaltquote:Op dinsdag 23 november 2010 18:06 schreef Black_Tulip het volgende:
[..]
Prima. DankjewelIk wilde beginnen met tomatensoep.
Waar ga jij heen voor je tomaten? Ik heb één keer pastasaus gemaakt van tomaten die ik op de markt had gehaald en ik vond de saus uitermate teleurstellend. Ik behaal betere resultaten met gepelde tomaten uit blik en gezeefde tomaten. Daarom ben ik huiverig om weer iets met hele tomaten te proberen.quote:Op dinsdag 23 november 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Probeer eerst een tomatensoep zonder, met alleen maar veel (heel rijpe) tomaten en wat zout/kruiden die je door een zeef haalt
serveren met een lepel zure room en verse basilicum
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |