abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 5 november 2010 @ 23:44:00 #201
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_88387314
Ik moet morgen werken en tijdens het weekeinde is de kantine niet open.

Enig idee, wat ik nog kan meenemen als ingredient, behalve het pakje "Apollo shrimp nudle soup" (wat basic al acceptabel is, maar geen vlees enzo erin of meer groenten.

Ik heb enkel een restje prei, lapje ham (over van ham-prei salade als snack deze avond achter de open haard) maar Tips voor kruiden of ander dingen? (ik neem het wel mee als ik het heb en in een boterhammentrommeltje kan stoppen) voor een speciale wending?

Alternatief is een Subway-broodje (maar ik wil wat warms en een broodje met ouwe sla en nep-kipfilet en wat kruiden kan ik zelf ook wel verzinnen en meenemen) of een broodje SPAR met tonijn/ wederom Southern Fried Chicken of garnalen heb ik ook wel gezien.

Wat kan ik simpel meenemen om nudels lekkerder te maken (of iets compleet anders) wat ik nu of de volgende keer simpel kan toevoegen in de magnetron?
The best firms advertise the least...
  vrijdag 5 november 2010 @ 23:54:28 #202
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_88387779
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 09:01 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

ik doe vers brood altijd eerst even in de oven voor ik er wentelteefjes van maak. Met vers brood vind ik het zo'n kleffe zompige zooi worden :)
Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)

En dan laten afkoelen en voor je wentelteefjes gebruiken.
The best firms advertise the least...
  vrijdag 5 november 2010 @ 23:57:31 #203
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_88387912
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 23:54 schreef edcetera het volgende:

[..]



Vers brood eerst in de allerlaagste stand in de broodrooster gooien (of als je meer tijd hebt in de oven) en halverwege, als het ver voor het uberhaupt bruin kan worden eruit halen ( dus als je het gevoel hebt het wordt nu droog en licht knapperig aan de buitenkant, maar is nog steeds van de binnenkant zompig)

En dan laten afkoelen (met een bord erover) en voor je wentelteefjes gebruiken.
The best firms advertise the least...
  zaterdag 6 november 2010 @ 00:00:17 #204
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88388048
quote:
1.gif Op vrijdag 5 november 2010 23:44 schreef edcetera het volgende:
Ik moet morgen werken en tijdens het weekeinde is de kantine niet open.
Prei aan ringen er door, terwijl het water nog kookt eitje er doorheen roeren.
pi_88399767
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....

Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Ik weet het ook niet
  zaterdag 6 november 2010 @ 14:03:34 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88399796
quote:
Op zaterdag 6 november 2010 14:02 schreef Dunckie het volgende:
Hoi Piet,
Ik heb een beetje een spoedje....

Ik wil hertenrug maken met een eenvoudige saus van kriekbier.
Heb je een goed idee?
Wat is je vraag?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88422194
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 november 2010 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat is je vraag?
Lama
Ik weet het ook niet
pi_88474566
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
  maandag 8 november 2010 @ 15:30:01 #209
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_88474605
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
Paar pagina's terug staat iets met kip en ham uit de oven
  maandag 8 november 2010 @ 15:35:15 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88474789
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 15:28 schreef DrukVout het volgende:
Piet!

Voor vanavond ligt er 1 kale kipfilet voor me in de koelkast. Mijn vriendin heeft een stuk zalm (lust ik niet....)
Nu gaat die zalm op de gril.
Ik wil mijn kipfilet een keertje in de oven maken. Maar ben eigenlijk beetje inspiratieloos en ik weet niet hoelang dat dan moet.
Kan je me aub helpen??

Thanx!
Kipfilet kruiden, omwikkelen met spek, coppa of rauwe ham, in de oven tot gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88477622
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 22:26 schreef 2cv het volgende:

[..]



Gekonfijte eend ?
Is heerlijk, een stuk eend, vaak een poot, maar soms een borst langzaam gegaard in eendenvet. Daarna in dat vet in een blik gestopt. Kwestie van uit het blik, vet bewaren voor de aardappels en de bout in de over verwarmen. De eerder genoemde aardappeltjes bakken in het vet, lekkere groente erbij en smullen maar. Franse "specialiteit", krijg je heerlijk malse eendenpoten van.

Mijn vraag, ik heb in de vriezer 1kg longhaas een 1 stuk stijf bevroren. Nu gaan daar natuurlijk twee stukken af om lekker in een pan te bakken en te eten, maar dan hou ik toch zeker 500gr over. Aangezien het een groot stuk is, denk ik niet dat ik die twee biefstukken eraf kan halen zonder de rest te laten ontdooien en opnieuw invriezen kan niet.

Dus de vraag is, wat kan ik met de rest zonder drie dagen achter elkaar "hetzelfde" te eten.

(of kan ik 't zo snijden dat een groot gedeelte wel bevroren blijft of weer kan invriezen?)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 17:43:56 #212
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88479880


Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
pi_88480114
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)

-edit- merk dat je recept wel praat over een eierdooier, maar deze niet vermeldt in de lijst van ingrediënten.. Neem aan 1 eierdooier?
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 17:50:34 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480158
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
Waarom loop je de laatste tijd zo naar me te katten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88480192
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:43 schreef RobinOok het volgende:
[ afbeelding ] [ afbeelding ]

Filet Américain maken!
(al zal onze Piet je dat vast niet aanbevelen, veel te ordinair ;) )

Hier is mijn recept voor filet Américain
wat voor rundvlees kun je hier (allemaal) voor gebruiken? Er ligt bij onze turk genoeg mooi rundvlees, maar vraag me af waar ik 't beste resultaat mee krijg, wil 't binnenkort 's gaan proberen O+ :9 ik hou van filet americain!
Ja doei.
  maandag 8 november 2010 @ 17:56:00 #216
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480335
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:49 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Helaas moet ik zeggen dat ik filet net de (praktisch) enige bereiding is van vlees waarvan ik niet geniet, al doet mijn vriendin dat wel, dus ik kan een kleinere hoeveelheid maken misschien dat zelfgemaakt me doet overtuigen.. (zoals met wel meer dingen die niet te eten zijn uit de supermarkt, maar zelfgemaakt goddelijk)
Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 november 2010 @ 17:56:30 #217
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480354
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:

Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten. *;
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
  maandag 8 november 2010 @ 17:59:27 #218
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480442
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.

Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
  maandag 8 november 2010 @ 18:00:58 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88480481
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?
Anyway:

Was me niet bewust dat ik de laatste tijd naar jou loop te katten, Piet! Sorry, ik zal erop letten. *;
(maar het kan wel zijn hoor, want ben beetje moe, drukdrukdruk met mijn nieuwe website en daar slaap ik dan gelijk ook kutslecht door)
Wilde sex is prima tegen stress.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 8 november 2010 @ 18:01:33 #220
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480502
Ja, Stranger, die eierdooier op de foto, dat was van een keer dat ik het met eierdooier (eentje ja) maakt ipv mayo. Maar vind met kewpie mayo toch gewoon lekker, vandaar dat dat in het recept staat . Heb nog overwogen om de foto weg te laten, maar 'k vind het zo'n vrolijke foto. :-)
pi_88480523
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef RobinOok het volgende:
Hm, ik kan niet meer kwoten. Ook niet editen trouwens. Mods?

is een bug, paar keer F5-en of CTRL-F5en... wordt aan gewerkt!

quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:59 schreef RobinOok het volgende:
En Moterbloempje, het belangrijkste bij filet americain is dat het vers vlees is en dat er geen vette stukjes of zeentjes of zo in zitten, want aangezien je het rauw eet is dat echt smerig. Dat gaat dan tussen je tanden zitten. Brrrr.

Maar verder kan het volgens mij in principe van elke stuk rund, als het maar mager, mager, mager is.
check, dan ga ik bij het inslaan bij de Turk maar 's wat proberen :9
Ja doei.
  maandag 8 november 2010 @ 18:03:21 #222
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480566
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 18:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Wilde sex is prima tegen stress.
Is dat een aanbod?
Haha, sorry. Flauw. Maar ik moet er zelf wel erg om lachen.

Bedankt voor de suggestie. :)
pi_88480617
quote:
1s.gif Op maandag 8 november 2010 17:56 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Je snijdt er dunne plakjes van en serveert die op rucola met parmazaanse kaas en pijnboompitten met een dressing van citroen en olijfolie
De rest zou het als braadstuk kunnen klaarmaken (aanbraden en dan garen in de oven) er van eten wat je lekker vind, en dan de rest aan dunne plakjes snijden en op brood eten de volgende dag als beleg? Of tonijnmayonaise maken met kappertjes en ansjovis en het als variant op vitello tonnato maken? Of iemand uit nodigen te komen eten? Volgende keer portioneren voor het invriezen?
Dank voor de tips, maar heb het stuk binnengekregen als een stuk, al ingevroren, dus moet roeien met de riemen die ik heb...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
  maandag 8 november 2010 @ 18:13:51 #224
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88480940
Trouwens, deze "Sichuan water boiled beef" (let niet op de naam, 't is echt heel lekker) kun je ook heel goed van longhaas maken.



Sterker nog, voor heel veel Chinese (roerbak) gerechten is longhaas goed geschikt.
  maandag 8 november 2010 @ 21:12:31 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88489889


Zo is het dus begonnen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † dinsdag 9 november 2010 @ 03:42:37 #226
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88503257
Morgen ga ik wentelteefjes klaarmaken volgens het volgende recept:

ingredienten:
1 ei
25 g suiker
1/2 theelepel kaneel of geraspte citroenschil
2 1/2 dl melk
300 g oud brood (10 sneetjes)
± 50 g boter of margarine

bereidingswijze
Het ei loskloppen met de suiker, de kaneel of de citroenschil en verdunnen met de koude melk. De sneetjes brood desgewenst van de korst ontdoen, eventueel (schuin) doorsnijden en één voor één door het eimengsel halen. Daarna de sneetjes op elkaar stapelen en nu en dan met het eimengsel bedruipen tot het brood geheel doorweekt is, 5-10 minuten, afhankelijk van de droogte van het brood. De geweekte sneetjes brood voorzichtig in de licht gebruinde boter in een koekepan vrij snel aan beide kanten goudbruin bakken. De wentelteefjes dakpansgewijs op een verwarmde schaal leggen en geven met suiker.

(recept komt uit 'het nieuwe kookboek' uit 1974 :P )

Heeft iemand ook tips om dit recept wat 'op te leuken' ? Alcohol toevoegen is geen optie want ik ga het als avondmaaltijd eten en moet daarna nog rijden.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 9 november 2010 @ 06:43:09 #227
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88503510
Kardemom ipv kaneel?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 9 november 2010 @ 08:46:32 #228
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_88504422
longhaas....Kardemom... ik google me een ongeluk om bij te blijven in dit topic
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  † In Memoriam † dinsdag 9 november 2010 @ 08:50:32 #229
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88504486
Hoe smaakt kardemom ongeveer en waar kan je het halen ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 9 november 2010 @ 10:37:18 #230
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88506991


Kardemom smaakt naar parfum. Je haalt het bij de aziatische winkel. En misschien heeft Appie ze tegenwoodig ook. Hier lees je meer over groene kardemom.

Nou ja, het smaakt vooral naar parfum als je het niet gewend bent. En ik denk wel dat iedereen eerst even aan de smaak moet wennen. Ik weet nog jaren terug dat ik in een sterrenzaak in Spanje at en iets te eten kreeg met deze smaak. Toen wist ik nog niks van kardemom en dacht serieus dat er iets mis was met het gerecht. Heb gelukkig niet geklaagd, want tijdje daarna kwam ik die rare smaak weer tegen en toen begon er iets te dagen. :+

Ondertussen vind ik het heerlijk!

[ Bericht 19% gewijzigd door RobinOok op 09-11-2010 10:42:52 ]
  † In Memoriam † dinsdag 9 november 2010 @ 11:44:04 #231
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88509175
Ik denk dat kardemom het dan niet gaat worden, al is het maar omdat hier geen Aziaat zit.

Voor overige tips sta ik overigens nog steeds open, maar het is echt geen halszaak.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  dinsdag 9 november 2010 @ 11:58:45 #232
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_88509720
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:04 schreef Pietverdriet het volgende:
Brownies zijn ook lekker
Wat is volgens jou nou hét brownie recept
pi_89057231
Ik wil een keer runderfond gaan maken en invriezen in blokjes. Nu is mijn vraag: hoeveel van die blokjes heb ik nodig voor een halve liter soep?
  dinsdag 23 november 2010 @ 16:54:55 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89057501
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 16:48 schreef Black_Tulip het volgende:
Ik wil een keer runderfond gaan maken en invriezen in blokjes. Nu is mijn vraag: hoeveel van die blokjes heb ik nodig voor een halve liter soep?
Ligt er een beetje aan hoe sterk je het inkookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 16:56:15 #235
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89057561
quote:
99s.gif Op dinsdag 9 november 2010 11:58 schreef ErkendFokker het volgende:

[..]


Wat is volgens jou nou hét brownie recept
Ben er nog niet achter, enige die ik echt lekker vond waren geheel zelfgemaakte (geen mix).
Ga er eens mee experimenteren, maar ik ben de enige die ze eet thuis, dus het heeft geen hoge prio
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 16:58:16 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89057654
quote:
1s.gif Op dinsdag 9 november 2010 11:44 schreef 2cv het volgende:
Ik denk dat kardemom het dan niet gaat worden, al is het maar omdat hier geen Aziaat zit.

Voor overige tips sta ik overigens nog steeds open, maar het is echt geen halszaak.
Kardemom wordt in Europa ook gegeten hoor, maar Kardemom is na saffraan het meest kostbare kruid dus je komt het in NL niet vaak tegen.
Het is geurig en heeft een frisse smaak, persoonlijk vind ik het lekker, vooral in koek
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:18:35 #237
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89058511
Nou, als Piet geen favoriet brownie recept heeft kom ik maar even moeien.
Kijk, whisky-choclade-brownies:


Whiskey Chocolate Brownies

Hoewel officieel misschien geen brownies, maar kniesoor die erop let, want superlekker!
(klik voor recept op de foto)
pi_89058527
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 16:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Ligt er een beetje aan hoe sterk je het inkookt.
Het plan is tot driekwart. Dat driekwart weg is dus.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:22:34 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89058665
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:18 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]


Het plan is tot driekwart. Dat driekwart weg is dus.
Je kookt een fond 3/4 in of bouillon?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:23:10 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89058679
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:18 schreef RobinOok het volgende:
Nou, als Piet geen favoriet brownie recept heeft kom ik maar even moeien.
Kijk, whisky-choclade-brownies:

[ link | afbeelding ]
Whiskey Chocolate Brownies

Hoewel officieel misschien geen brownies, maar kniesoor die erop let, want superlekker!
(klik voor recept op de foto)
Hij klinkt goed, maar zal mijn Single Malt maar niet gebruiken. Die smaakt veel te rokerig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89058710
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Je kookt een fond 3/4 in of bouillon?
Geen van beide. Het kookvocht waar ik mee begin om bouillon en dan fond te maken.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:25:58 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89058775
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:24 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Geen van beide. Het kookvocht waar ik mee begin om bouillon en dan fond te maken.
Dan moet je kijken hoeveel boullion je hebt (liter), inkoken en het dan weer terugverdunnen zoveel als je het ingekookt hebt.
tip: Gebruik geen zout, zout pas op het laatst toevoegen voordat het gegeten wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89058943
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Dan moet je kijken hoeveel boullion je hebt (liter), inkoken en het dan weer terugverdunnen zoveel als je het ingekookt hebt.
tip: Gebruik geen zout, zout pas op het laatst toevoegen voordat het gegeten wordt.
Ik begin met 3 liter water en houd dus 0,75 liter fond over. Dat giet ik over in zo'n ijsblokhouder. Ik heb geen flauw idee hoeveel fond 1 ijsblokje is.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:38:24 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89059191
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:31 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Ik begin met 3 liter water en houd dus 0,75 liter fond over. Dat giet ik over in zo'n ijsblokhouder. Ik heb geen flauw idee hoeveel fond 1 ijsblokje is.
Kijk hoeveel ijsblokjes je maakt van 0,75L Dan deel je 0,75 door het aantal ijsblokjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 23 november 2010 @ 17:46:24 #245
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_89059457
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Hij klinkt goed, maar zal mijn Single Malt maar niet gebruiken. Die smaakt veel te rokerig
Ja, dat zou'k ook niet doen. ;-)
Ik gebruikte gewoon Famous Grouse.
pi_89059686
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:38 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Kijk hoeveel ijsblokjes je maakt van 0,75L Dan deel je 0,75 door het aantal ijsblokjes.
Ok. Ik ben even aan het rekenen geslagen.

Ik begin met 3 liter. De fond is eenkwart daarvan, dus 0,75 liter. Stel dat dat 20 ijsblokjes zijn. Dan is 1 zo'n ijsblokje 0,0375 liter. Daar moet drie keer die hoeveelheid water, dus 0,1125 liter, bij om weer terug te komen. Dan heb ik 0,15 liter soep. Voor een halve liter soep heb ik dan ruim drie ijsblokjes nodig (en een derde liter water). Klopt dat? Ik vraag me vooral af of het voor soep de bedoeling is dat ik helemaal terugga naar het begin.
  dinsdag 23 november 2010 @ 18:01:21 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89060017
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 17:52 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Ok. Ik ben even aan het rekenen geslagen.

Ik begin met 3 liter. De fond is eenkwart daarvan, dus 0,75 liter. Stel dat dat 20 ijsblokjes zijn. Dan is 1 zo'n ijsblokje 0,0375 liter. Daar moet drie keer die hoeveelheid water, dus 0,1125 liter, bij om weer terug te komen. Dan heb ik 0,15 liter soep. Voor een halve liter soep heb ik dan ruim drie ijsblokjes nodig (en een derde liter water). Klopt dat? Ik vraag me vooral af of het voor soep de bedoeling is dat ik helemaal terugga naar het begin.
Begin met 3 a 4, is de soep dan niet lekker genoeg doe je er nog een of meer bij, toch? Ligt er ook aan wat je verder in de soep doet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89060184
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Begin met 3 a 4, is de soep dan niet lekker genoeg doe je er nog een of meer bij, toch? Ligt er ook aan wat je verder in de soep doet.
Prima. Dankjewel :) Ik wilde beginnen met tomatensoep.
  dinsdag 23 november 2010 @ 18:45:41 #249
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_89061546
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:06 schreef Black_Tulip het volgende:

[..]

Prima. Dankjewel :) Ik wilde beginnen met tomatensoep.
Probeer eerst een tomatensoep zonder, met alleen maar veel (heel rijpe) tomaten en wat zout/kruiden die je door een zeef haalt
serveren met een lepel zure room en verse basilicum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_89062371
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 november 2010 18:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


Probeer eerst een tomatensoep zonder, met alleen maar veel (heel rijpe) tomaten en wat zout/kruiden die je door een zeef haalt
serveren met een lepel zure room en verse basilicum
Waar ga jij heen voor je tomaten? Ik heb één keer pastasaus gemaakt van tomaten die ik op de markt had gehaald en ik vond de saus uitermate teleurstellend. Ik behaal betere resultaten met gepelde tomaten uit blik en gezeefde tomaten. Daarom ben ik huiverig om weer iets met hele tomaten te proberen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')