abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 6 oktober 2010 @ 07:44:46 #101
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_87235313
Niet echt een kookvraag, maar toch:
Een poosje terug heb ik een hartige taart in de vriezer gestopt. Nu heb ik van de week voor het eerst een stukje opgewarmd, maar dat was geen groot succes: de smaken waren ok, maar de bovenkant werd een beetjecdroog (nog wel te doen) en de bodem was echt smerig... Veel te zacht!
Wat is nou de beste manier om zo'n taart op te warmen. Eerst laten ontdooien? In kleinere stukjes? In folie? Op z'n zijkant? Oven stevig voorverwarmen?
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
  woensdag 6 oktober 2010 @ 19:03:14 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87256479
quote:
Op woensdag 6 oktober 2010 07:44 schreef Hik het volgende:
Niet echt een kookvraag, maar toch:
Een poosje terug heb ik een hartige taart in de vriezer gestopt. Nu heb ik van de week voor het eerst een stukje opgewarmd, maar dat was geen groot succes: de smaken waren ok, maar de bovenkant werd een beetjecdroog (nog wel te doen) en de bodem was echt smerig... Veel te zacht!
Wat is nou de beste manier om zo'n taart op te warmen. Eerst laten ontdooien? In kleinere stukjes? In folie? Op z'n zijkant? Oven stevig voorverwarmen?
Hij zal bevroren en opgewarmd natuurlijk nooit zo goed smaken als vers. En ik kan je vraag niet echt beantwoorden, anders dan dat je hem waarschijnlijk beter rauw kan invriezen en dan afbakken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 10:20:25 #103
407 Hik
La vida es un carnaval
pi_87275790
Hmmm... balen. Nee, dat-ie niet zo goed zou smaken als vers wist ik vooraf natuurlijk. Ben ook niet zo'n invriezer normaal, maar met de laatste loodjes zwangerschap leek het handig.

Hoe zou jij zoiets rauw invriezen dan? Gewoon met los ei en al?!
Travel is fatal to prejudice,bigotry and narrow-mindedness and many of our people need it solely on these accounts. Broad, wholesome, charitable views of men and things cannot be acquired by vegetating in one corner of the earth all one's lifetime.
pi_87314499
Rauw invriezen gaat meestal niet.
Wat je het beste kan doen is eerst laten ontdooien.
Dan de oven in doen voor 15min.

Het allerbeste is om hem half te bakken. Dus je ei is dan wel gestold maar hij is nog niet mooi bruin.
Dan invriezen. Stuk eruit halen. Laten ontdooien. (Beste is om de avond ervoor stuk eruit halen en in de koelkast leggen). Oven weer opwarmen. Stuk erin en wachten tot hij goed warm en bruin is.
GL!
pi_87318029
Hallo Piet. Heeft u misschien een goed basis recept voor rode wijn saus? Ik heb al vele recepten geprobeerd, maar ik krijg het maar niet voor elkaar een fatsoenlijke saus op tafel te zetten.
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 13:14:02 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87319957
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 12:06 schreef FigureBirdStars het volgende:
Hallo Piet. Heeft u misschien een goed basis recept voor rode wijn saus? Ik heb al vele recepten geprobeerd, maar ik krijg het maar niet voor elkaar een fatsoenlijke saus op tafel te zetten.
Weet je hoe je een fond maakt?
Vriendje Karper schreef het mooi op
quote:
Op zondag 12 september 2004 00:20 schreef karper het volgende:
knip

Bruine kalsfond/fond de veau lié

Voor 10 liter fond

Ingrediënten :
1 kilo Schenkelvlees
6 kilo kalfsbeenderen
500 gram boqeut garni
3 gram tijm
6 gram gekneusde peperkorrels
2 laurierbladeren
15 liter water

Materialen:
-Slee voor in de oven
-snijplank
-koksmes
-3 bekkens
-1 afvalbak
-bolzeef of schuimspaan

Werkwijze:
1.was de ingrediënten voor het booqeut garni.
2.snij het boqeut en doe deze in een bekken
3.pinceren de kalsbeenderen en schenklevlees
4.leg de beenderen en de schenkel in de pan en giet hier de 12 liter koud water over.
5.breng het geheel tegen de kook aan en schuin af met een bolzeef of een schuimspaan
6.voeg de kruiden en het bouqet garni toe
7.laat dit inkoken tot 10 liter
8.Passeren de fond
9.eventueel helder maken met een clarierfieq mocht dit nodig zijn

-aanvullende info:
fond gebruik je voor sauzen deze bruine kalfsfond gebruik je voor sauzen die donker moeten zijn denk hier bij aan stroganoff saus

halve fles rode wijn langzaam inkoken tot 1/3 met een blaadje laurier, paar korrels peper, verse groene kruiden.
Door een zeef halen en Fond Brun toevoegen, 200 cc ongeveer en binden met een sausbinder van jouw voorkeur. Afsmaken met peper en zout. Vuur uitzetten en een stevige kluit boter toevoegen (geen margarine dus)
Boter laten smelten in de warmte van de saus en hem dan voorzichtig door de saus wentelen door de steelpan te bewegen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87323136
Bedankt! Lijkt me goed te doen, dus binnenkort even proberen.
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 15:04:07 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87323996
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 14:39 schreef FigureBirdStars het volgende:
Bedankt! Lijkt me goed te doen, dus binnenkort even proberen.
Voor alle duidelijkheid, fond duurt wel ff voor je het hebt, maar gelukkig kan je het in grote hoeveelheden maken en invriezen. Je kan het verder inkoken tot een glace bijvoorbeeld en dan in ijsblokjesvormen invriezen. Altijd een paar klontjes bij de hand voor een saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87330502
Wat je ook kan doen is een standaard rode wijn reductie maken, is heel simpel en toch smakelijk. Afgekeken van Michel Roux jr:

Fles rode wijn met 2 gesnipperde shallotten en 2 laurierblaadjes inkoken tot ongeveer 1/10e (is dan al beetje dikkig), zeven en dan boter toevoegen tot ie een mooie glans krijgt.
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 18:25:30 #110
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87330579
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:22 schreef pwned het volgende:
Wat je ook kan doen is een standaard rode wijn reductie maken, is heel simpel en toch smakelijk. Afgekeken van Michel Roux jr:

Fles rode wijn met 2 gesnipperde shallotten en 2 laurierblaadjes inkoken tot ongeveer 1/10e (is dan al beetje dikkig), zeven en dan boter toevoegen tot ie een mooie glans krijgt.
Kan ook.
Maar die met een fond smaakt beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87330683
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Kan ook.
Maar die met een fond smaakt beter.
O, daar ben ik ook zeker van hoor :) Het is een alternatief voor mensen die geen zin/tijd hebben om een fond te maken (fond van de supermarkt vind ik persoonlijk niet heel smakelijk).
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 18:32:22 #112
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87330813
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:28 schreef pwned het volgende:

[..]

O, daar ben ik ook zeker van hoor :) Het is een alternatief voor mensen die geen zin/tijd hebben om een fond te maken (fond van de supermarkt vind ik persoonlijk niet heel smakelijk).
Helemaal waar, maar mensen die geen zin/tijd hebben of moeite wensen te doen voor lekker eten zullen het alleen maar ervaren als ze een keer echt goed uit eten gaan.
Maar goed, de meeste mensen wordt sowieso al heel vroeg eenheidssmaak aangeleerd.
Daarom smaken alle kant en klaar sauzen naar Maggie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87352306
quote:
Op zondag 26 september 2010 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kook de mais altijd eerst voordat ik hem grill, en daarna pas boter erop. Waarom wil je er suiker op? Lijkt mij helemaal niets, maar als je dat wilt, kook de maiskolf, kort uitdruipen en dan heet snel daarna door een bord suiker rollen, de suiker smelt dan en vormt een plakkerige laag op de kolf.
Als je hem dan grillt verbrand de suiker gedeeltelijk en heb je verbrande caramel op je mais,
Je kan ook boter met suiker tot een creme slaan, en dan na het grillen op de mais aanbrengen.
Ik blijf het een smerig idee vinden.
Nee, dat dat is heerlijk! Althans, dat vind ik dan. Zo kregen wij vroeger altijd onze maiskolven, koken/bbq, en daarna lekker boter + suiker erover.

Met zeezout is overigens ook lekker idd :9

En piet, die laatste opmerking snap ik wel, maarre... moeite willen doen voor eten en ALTIJD zin en tijd hebben om fond te maken zijn twee verschillende dingen. Wij maken bijv altijd zelf bouillon e.d., en steken graag tijd in koken. Maar als ik vandaag bedenk dat ik morgen zin heb in rode wijnsaus, maar geen tijd voor het maken van fond is de versie zonder fond natuurlijk best een optie. Bovendien moet het maar net in je budget passen op dat moment om zoveel vlees aan te schaffen.
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 9 oktober 2010 @ 11:42:41 #114
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87352373
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 11:40 schreef cinnamon_M het volgende:

En piet, die laatste opmerking snap ik wel, maarre... moeite willen doen voor eten en ALTIJD zin en tijd hebben om fond te maken zijn twee verschillende dingen. Wij maken bijv altijd zelf bouillon e.d., en steken graag tijd in koken. Maar als ik vandaag bedenk dat ik morgen zin heb in rode wijnsaus, maar geen tijd voor het maken van fond is de versie zonder fond natuurlijk best een optie. Bovendien moet het maar net in je budget passen op dat moment om zoveel vlees aan te schaffen.
dat weet ik, maar ga geen prefab promoten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87358170
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 11:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

dat weet ik, maar ga geen prefab promoten.
Nee ok, ik ook niet direct. Mee eens. Ging mij ook niet zozeer om de kant-en-klaar fond, meer om de optie eens een rode wijnsaus zonder fond te maken.

Al kan kant-en-klare fond misschien nog wel een goede tussenstap zijn voor iemand die net begint met koken. Heb het zelf ook wel eens gebruikt (al vond ik het idd wel wat tegenvallen toen. Teveel zout, te weinig smaak).

Wat is eigenlijk jouw achtergrond qua koken, piet? Horeca-ervaring of groot privé liefhebber?

[ Bericht 35% gewijzigd door cinnamon_M op 09-10-2010 16:22:40 ]
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 9 oktober 2010 @ 16:27:19 #116
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87358349
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 16:17 schreef cinnamon_M het volgende:

[..]

Nee ok, ik ook niet direct. Mee eens. Ging mij ook niet zozeer om de kant-en-klaar fond, meer om de optie eens een rode wijnsaus zonder fond te maken.

Al kan kant-en-klare fond misschien nog wel een goede tussenstap zijn voor iemand die net begint met koken. Heb het zelf ook wel eens gebruikt (al vond ik het idd wel wat tegenvallen toen. Teveel zout, te weinig smaak)..

Wat is eigenlijk jouw achtergrond qua koken, piet? Horeca-ervaring of groot privé liefhebber?
Beide, ben 10 jaar kok geweest in eetcafé, restaurant, cruise schepen, heb zo mijn studie betaald en daarvoor en daarna aan de kost gekomen. Tot mijn 28ste ongeveer, toen vond ik het nodig eens wat anders te gaan doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87358528
Kijk, vandaar die opgebouwde kennis ;)
Had je studie dan ook wat met koken te maken? Of juist niet?
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 9 oktober 2010 @ 16:50:24 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87358848
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 16:36 schreef cinnamon_M het volgende:
Kijk, vandaar die opgebouwde kennis ;)
Had je studie dan ook wat met koken te maken? Of juist niet?
Cognitieve AI en Filosofie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87475231
ik heb even wat vraagjes over zelf pate maken. niet zozeer het recept alswel het proces. weet je een handige manier om zonder speciale patevorm wel praktisch te werk te gaan? ik had begrepen dat de pate onaangebroken wel een jaar houdbaar is in de koelkast, klopt dat? en hoe zit het met wel aangebroken? kan je de pate (eventueel aangebroken) in de vriezer bewaren?

bvd :*
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_87483315
quote:
Op zaterdag 9 oktober 2010 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Cognitieve AI en Filosofie
Das wel heel wat anders! Wel erg interessant, overigens... (ook filosofie gestudeerd, nu RM politieke filosofie). Doe je nu iets in de richting van je studie?

OT: ik heb voor pate eens een kleine cakevorm gebruikt. Was de eerste keer dat ik het maakte, en niet helemaal geslaagd (maar dat had andere oorzaken dan de vorm ;)). Je hebt wel iets nodig voor bovenop de pate (gewicht). Meer weet ik er eerlijk gezegd ook niet over, dus ben benieuwd naar de verdere antwoorden.. ;)
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  woensdag 13 oktober 2010 @ 06:15:14 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87484761
quote:
Op dinsdag 12 oktober 2010 22:05 schreef simmu het volgende:
ik heb even wat vraagjes over zelf pate maken. niet zozeer het recept alswel het proces. weet je een handige manier om zonder speciale patevorm wel praktisch te werk te gaan? ik had begrepen dat de pate onaangebroken wel een jaar houdbaar is in de koelkast, klopt dat? en hoe zit het met wel aangebroken? kan je de pate (eventueel aangebroken) in de vriezer bewaren?

bvd :*
Zelfgemaakte pate zou ik snel opeten, niet bewaren. De structuur zal niet mooier worden in de vriezer. En de vorm, ach, gebruik een puddingvorm of kleine cakevorm en aluminiumfolie voor het afdekken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87701156
Ik heb een vraag over dingen aanbraden dan wel fruiten. Ik kom vele volgordes tegen in recepten en ik raak een beetje verward. Ik vraag me af of het er eigenlijk toe doet in welke volgorde je dingen in de pan smijt. Wat voor invloed hebben diverse volgordes op de smaak?

Ik wil morgen een stoofpot maken met o.a. ui, spekjes, tijm en riblappen. Wat zou jij aanraden? Moet ik eerst de riblappen aanbraden en dan de rest erbij gooien? Moet ik eerst de riblappen aanbraden, dan het vlees even uit de pan halen en in het vet de ui, spekjes en tijm fruiten om vervolgens weer het vlees erbij te doen? Moet ik eerst de ui, spekjes en tijm fruiten en daarna het vlees aanbraden? Moet tijm vroeg al erbij worden gegooid of moet dat veel later pas wanneer er vocht bij komt? Zou ik ook met de spekjes kunnen beginnen en in het vet de rest fruiten dan wel aanbraden zodat ik geen olie nodig heb?

Zoveel mogelijkheden :P
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 06:33:35 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87701495
Spek bakken, eruit nemen
Vlees braden, goed afgedept en het lekker bruin braden.
Daarna de rest.
Thijm hoef je niet te fruiten. Ui op laag vuur, moet niet verbranden maar langzaam carameliseren.
Dan blussen met rode wijn en langzaam sudderen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87702457
@ blacktulip: kijk ook eens in het het stoofpottentopic in CUL O+
pi_87711241
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 06:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Spek bakken, eruit nemen
Vlees braden, goed afgedept en het lekker bruin braden.
Daarna de rest.
Thijm hoef je niet te fruiten. Ui op laag vuur, moet niet verbranden maar langzaam carameliseren.
Dan blussen met rode wijn en langzaam sudderen.
Dankjewel *)
pi_87711260
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 08:59 schreef SeaOfLove het volgende:
@ blacktulip: kijk ook eens in het het stoofpottentopic in CUL O+
Ik ben bekend met dat topic :) Als ik weer inspiratie nodig heb voor stoofpotten ga ik daar zeker weer kijken.
pi_87712179
Hoi pietverdriet, ik volg dit topic nu al een behoorlijke tijd. Ik heb mij nu aangemeld op fok! om u zelf om een tip te vragen.

Met kerst kook ik al een aantal jaar voor mijn vrienden, ik zal een kleine schets geven van de sfeer,zodat je misschien snapt wat ik wil bereiken.

- (houten) pullen bier. (stout)
- schreeuwende houthakkervrienden
- vreugdevuur
- drankliederen
- een groot stuk vlees op tafel (vorig jaar hadden wij een wild zwijn)
-

Dit jaar willen we haas of konijn eten. Nu wil ik graag weten hoe ik deze klaar kan maken, het liefst zonder deze in stukken te snijden. Heb jij hier een recept voor en weet je eventueel een ander klein dier die goed bij de smaak van konijn of haas past?
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 17:34:26 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87720977
Konijn (tam) is niets bijzonders, beetje laffe kip zonder korstje. Haas is een heerlijk stuk wild, maar de rug eet je apart van de poten omdat de poten gestoofd moeten worden (Hazepeper) en de rug eet rose gebraden.
Dus, waarom haas/konijn?
Is een biggetje, een hele ham of lamsbouten niet een beter idee voor dat soort feestje? Je everzwijn was een mooi idee, maar waarom dan niet een hertebout?
Wil je graag vertellen hoe je een konijn of hazepeper maakt, of hazenrug, maar is dat echt wat je zoekt? Een grote bout gaat de oven in en de bijlages kan je makkelijk timen, een hazerug is veel bewerkelijker en dan kan je als kok niet zo goed meefeesten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87721022
Piet ik heb Aardappelen , Rookworst melk en rouwe andijvie hoe maak ik het klaar .
pi_87721980
bedankt voor het meedenken! We hadden bedacht om konijn of haas te doen aangezien een vriend van mij dat makkelijk kan regelen en slachten. Ik heb nog nooit hertebout klaargemaakt, dit wil ik ook wel eens proberen. Heb jij hier nog een mooi idee voor?
pi_87722116
Beste Piet,

Ik wil altijd al een keer paardenbiefstuk eten. Hoe zou jij dat klaarmaken en wat zou je er bij eten? En kan ik zo'n paardenbiefstuk het beste bij een normale slager bestellen (aangezien er geen paardenslager in de buurt is) of kan ik hier beter op een andere manier aankomen?

Alvast bedankt :)
pi_87723137
ik antwoord even voor mijn beurt: ik haal paardenbief altijd bij de gewone slager of makro. Gewoon bakken als een runderbiefstuk :)
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 18:41:29 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87723466
Voor het verkopen van paardenvlees moet een slager meer diploma's hebben en een vergunning, dit om te voorkomen dat ie je paard voor rund verkoopt. Dit is historisch zo gegroeid, tegenwoordig is paardenvlees duurder dan goedkope kwaliteit rundvlees.
Verder klaar maken als gewone biefstuk. Ik vind een goeie paardenbief erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 19 oktober 2010 @ 18:47:45 #134
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87723686
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 18:01 schreef Vleyczejtur het volgende:
bedankt voor het meedenken! We hadden bedacht om konijn of haas te doen aangezien een vriend van mij dat makkelijk kan regelen en slachten. Ik heb nog nooit hertebout klaargemaakt, dit wil ik ook wel eens proberen. Heb jij hier nog een mooi idee voor?
Hertebout met wildkruiden kruiden, insmeren met boter of plakjes vetspek er op. Een vleesthermometer er in en op een 150 graden de oven in. Als de kerntemperatuur een 60 graden is, is ie mooi rose.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87819651
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Helemaal waar, maar mensen die geen zin/tijd hebben of moeite wensen te doen voor lekker eten zullen het alleen maar ervaren als ze een keer echt goed uit eten gaan.
Maar goed, de meeste mensen wordt sowieso al heel vroeg eenheidssmaak aangeleerd.
Daarom smaken alle kant en klaar sauzen naar Maggie
Mooi gesproken Piet.
_O_ *O* _O_
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 07:38:41 #136
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_87820096
quote:
Op dinsdag 19 oktober 2010 18:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Voor het verkopen van paardenvlees moet een slager meer diploma's hebben en een vergunning, dit om te voorkomen dat ie je paard voor rund verkoopt.
dacht dat er weer een dag voorbij zou sluipen waarin ik niets geleerd zou hebben, helaas... ;)
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 09:25:55 #137
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_87821463
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 07:38 schreef rechtsedirecte het volgende:

[..]

dacht dat er weer een dag voorbij zou sluipen waarin ik niets geleerd zou hebben, helaas... ;)
:D
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_87827222
Piet, even kort vraagje. Ik wil volgende week viskroketjes maken. De olie in de pan verhitten tot 170/180 graden is de juiste temperatuur toch?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 13:49:39 #139
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87829845
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 12:32 schreef Steven184 het volgende:
Piet, even kort vraagje. Ik wil volgende week viskroketjes maken. De olie in de pan verhitten tot 170/180 graden is de juiste temperatuur toch?
170 graden zou ik doen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87831062
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 13:49 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

170 graden zou ik doen
Gaan we doen. Bedankt!
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 14:32:09 #141
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87831273
quote:
Op vrijdag 22 oktober 2010 14:26 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Gaan we doen. Bedankt!
Krokettenragout voorzien van voldoende gelatine en goed laten opstijven voor het frituren, haastwerk zorgt voor leeglopende kroketten. Zelf kroketten maken is niet makkelijk, maar wel erg lekker. Het vereist handigheid, het zeer precies volgen van een goed recept en de kroketten goed laten opstijven in de koelkast voor het frituren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_87869813
Dibevleesde krabbetjes meegenomen bij de slager, normaal braad ik ze en maak er wat van voor bij de rijst enzo.


JIj nog een lekkere tip piet ?
A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
  zaterdag 23 oktober 2010 @ 17:04:45 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_87870371
quote:
Op zaterdag 23 oktober 2010 16:46 schreef Joene het volgende:
Dibevleesde krabbetjes meegenomen bij de slager, normaal braad ik ze en maak er wat van voor bij de rijst enzo.


JIj nog een lekkere tip piet ?
Aanbraden, Stoven met kriekenbier, uitjes, knoflook en peen met een blaadje laurier en mosterd.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88022167
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 oktober 2010 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Krokettenragout voorzien van voldoende gelatine en goed laten opstijven voor het frituren, haastwerk zorgt voor leeglopende kroketten. Zelf kroketten maken is niet makkelijk, maar wel erg lekker. Het vereist handigheid, het zeer precies volgen van een goed recept en de kroketten goed laten opstijven in de koelkast voor het frituren
Gaan we rekening mee houden. De groente die ik bij deze viskroketjes en schelvis wilde serveren was niet te verkrijgen, nu zat ik te denken aan een bloemkoolpuree met een oosters tintje. Maar dat oosters tintje mag natuurlijk niet de vis overpoweren. Wat zijn de do & dont's op dit gebied?
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 27 oktober 2010 @ 19:53:13 #145
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88036038
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 14:22 schreef Steven184 het volgende:

[..]



Gaan we rekening mee houden. De groente die ik bij deze viskroketjes en schelvis wilde serveren was niet te verkrijgen, nu zat ik te denken aan een bloemkoolpuree met een oosters tintje. Maar dat oosters tintje mag natuurlijk niet de vis overpoweren. Wat zijn de do & dont's op dit gebied?
Waarom bloemkool puree?
Ik ben niet zo thuis in de "oosterse" keuken, ik ben meer van de Klassiek Franse, Duitse en Italiaanse keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88041589
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom bloemkool puree?
Ik ben niet zo thuis in de "oosterse" keuken, ik ben meer van de Klassiek Franse, Duitse en Italiaanse keuken.
Anders suggesties dan bloemkool puree? Het zijn lastige eters qua groente.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  woensdag 27 oktober 2010 @ 21:43:11 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88041698
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 21:41 schreef Steven184 het volgende:

[..]



Anders suggesties dan bloemkool puree? Het zijn lastige eters qua groente.
Waarom groente als vulling?
Om ze groente te laten eten in een jasje?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88042137
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 21:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Waarom groente als vulling?
Om ze groente te laten eten in een jasje?
O, geen geen groentes als vulling. Ik heb schelvis, die ik op de huid bak en viskroketjes. Daarbij wil ik nog wel wat groenten, in welke vorm dan ook, opdienen.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_88042251
waarom niet gewoon wat boontjes en brocolli en bloemkool ff voorkoken en wat wokken met een uitje en wat knoflook?
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  woensdag 27 oktober 2010 @ 22:02:02 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88042814
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 21:50 schreef Steven184 het volgende:

[..]



O, geen geen groentes als vulling. Ik heb schelvis, die ik op de huid bak en viskroketjes. Daarbij wil ik nog wel wat groenten, in welke vorm dan ook, opdienen.
Aahhhh
Zeekraal? of een lekkere frisse salade?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 oktober 2010 @ 22:02:34 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88042853
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 21:52 schreef simmu het volgende:
waarom niet gewoon wat boontjes en brocolli en bloemkool ff voorkoken en wat wokken met een uitje en wat knoflook?
Oestersaus en gember.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88084161
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aahhhh
Zeekraal? of een lekkere frisse salade?
Ik heb wat zeekraal erbij gehaald, gewoon even overgieten met kokend water is het beste lijkt me?

En ik zit nog te twijfelen om er misschien een venkelsalade bij te doen, is altijd wel lekker.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 28 oktober 2010 @ 22:16:12 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88084406
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 22:10 schreef Steven184 het volgende:

[..]



Ik heb wat zeekraal erbij gehaald, gewoon even overgieten met kokend water is het beste lijkt me?

En ik zit nog te twijfelen om er misschien een venkelsalade bij te doen, is altijd wel lekker.
Even blancheren, of lekkerder, even in wat roomboter stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88084818
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Even blancheren, of lekkerder, even in wat roomboter stoven.
Ok thanks, even kijken of ik daar nog ruimte voor het fornuis op heb ;).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 16:12:35 #155
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88143388
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.

Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
吴 曼 迪
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 16:45:32 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88144313
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 16:12 schreef megamandy het volgende:
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.

Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
Oven op zo 80 graden is prima als je vlees gaar is.
Beetje bloem in de braadpan en met het bakvet garen, blussen met witte wijn, lepel mosterd erbij en even door laten koken.
eenvoudige witte wijn mosterdsaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 16:54:46 #157
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88144593
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oven op zo 80 graden is prima als je vlees gaar is.
Beetje bloem in de braadpan en met het bakvet garen, blussen met witte wijn, lepel mosterd erbij en even door laten koken.
eenvoudige witte wijn mosterdsaus
Saus weet ik al wat ik ga maken, oa met bier, mosterd, bloem, room en nog een paar dingen, een simpele roomsaus. Maar dank voor de tip ga ik zeker eens een andere keer proberen (ben alleen geen wijndrinker dus heb nooit wijn in huis moet ik al plannen).

Maar hartstikke bedankt voor het snelle antwoord op mijn oven vraag!
吴 曼 迪
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:27:08 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88145537
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 16:54 schreef megamandy het volgende:

[..]


Saus weet ik al wat ik ga maken, oa met bier, mosterd, bloem, room en nog een paar dingen, een simpele roomsaus. Maar dank voor de tip ga ik zeker eens een andere keer proberen (ben alleen geen wijndrinker dus heb nooit wijn in huis moet ik al plannen).

Maar hartstikke bedankt voor het snelle antwoord op mijn oven vraag!
Verander wijn in kriekenbier, of rodenbach of een witbier in mijn recept, en room erbij is altijd lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:45:28 #159
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88146066
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Verander wijn in kriekenbier, of rodenbach of een witbier in mijn recept, en room erbij is altijd lekker.
Ooh goede tip, kriekenbier ligt hier in huis altijd wel.
吴 曼 迪
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:54:32 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88146289
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 17:45 schreef megamandy het volgende:

[..]


Ooh goede tip, kriekenbier ligt hier in huis altijd wel.
Kriekenbier is ook heerlijk om varkensvlees of konijn in te stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88148403
Hey Piet, even een vraag.

Heb vandaag erwten-sinaasappelsoep gemaakt (geïnspireerd door smulweb). Ik heb hem net geproefd, maar ik vind hem iets te zoetig. Misschien een hele simpele vraag, maar wat zou jij er dan door doen? Maggi? Zout? Of heb je een andere gouden tip?

Edit: ik zal de ingrediënten er even bij zetten:

- 1,5 liter water met 2 groentebouillonblokjes
- 500 gram wortelen
- 500 gram tuinerwten
- 2 rode uien
- knoflook
- 5 kleine aardappeltjes
- 3 x sap van uitgeperste sinaasappels
- wat sinaasappelrasp
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 19:30:14 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88149146
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 19:05 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
Hey Piet, even een vraag.

Heb vandaag erwten-sinaasappelsoep gemaakt (geïnspireerd door smulweb). Ik heb hem net geproefd, maar ik vind hem iets te zoetig. Misschien een hele simpele vraag, maar wat zou jij er dan door doen? Maggi? Zout? Of heb je een andere gouden tip?

Edit: ik zal de ingrediënten er even bij zetten:

- 1,5 liter water met 2 groentebouillonblokjes
- 500 gram wortelen
- 500 gram tuinerwten
- 2 rode uien
- knoflook
- 5 kleine aardappeltjes
- 3 x sap van uitgeperste sinaasappels
- wat sinaasappelrasp
Zou de volgende keer de wortels weglaten, die maken het zoet, en knolselder gebruiken. Maar voor nu, maggi en zout maken hem zouter, is een fris zuur niet wat, wat citroensap?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88149358
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:[/b]

[..]

Zou de volgende keer de wortels weglaten, die maken het zoet, en knolselder gebruiken. Maar voor nu, maggi en zout maken hem zouter, is een fris zuur niet wat, wat citroensap?
Klopt, worteltjes zijn idd erg zoet. Uhm, nou citroen zou misschien wel een idee zijn maar dat heb ik nu niet in huis. Maggi en zout wel, dus dat ga ik voor nu proberen. De volgende keer zeker eens proberen met knolselder en zonder wortels :Y THX!
pi_88196484
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 19:35 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:

[..]



Klopt, worteltjes zijn idd erg zoet. Uhm, nou citroen zou misschien wel een idee zijn maar dat heb ik nu niet in huis. Maggi en zout wel, dus dat ga ik voor nu proberen. De volgende keer zeker eens proberen met knolselder en zonder wortels :Y THX!
of een klein beetje azijn (inmaak) erbij doen :Y
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_88200118
Ik heb een recept voor kersen-roommuffins waar 100 gram gedroogde kersen in moet. Helaas kan ik die nergens vinden (markt, notenboer, reformwinkel, AH XL, hebben ze allemaal niet). Nu kan ik 2 dingen doen:
- vervangen door verse kersen of eventueel uit pot;
- kersen drogen (vers of uit pot).
Wat raad je aan en hoeveel kersen ga ik dan nodig hebben? En bij de eerste optie, moet ik verder in het recept nog iets aanpassen?
Alvast bedankt!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 1 november 2010 @ 20:39:01 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88223617
quote:
Op maandag 1 november 2010 09:17 schreef Pandora73 het volgende:
Ik heb een recept voor kersen-roommuffins waar 100 gram gedroogde kersen in moet. Helaas kan ik die nergens vinden (markt, notenboer, reformwinkel, AH XL, hebben ze allemaal niet). Nu kan ik 2 dingen doen:
- vervangen door verse kersen of eventueel uit pot;
- kersen drogen (vers of uit pot).
Wat raad je aan en hoeveel kersen ga ik dan nodig hebben? En bij de eerste optie, moet ik verder in het recept nog iets aanpassen?
Alvast bedankt!
Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop. In Duitsland zie je trouwens vaker gedroogde kersen, bij de aldi hier hebben ze dat regelmatig. Als soort van snoepkersen.

quote:
Je kunt zelf kersen drogen door ze op bakpapier te leggen en 6 tot 12 uur in de oven te bakken op 140 graden. De kersen worden dan plakkerig en leerachtig. Doe ze vervolgens in een luchtdicht bakje of bus.
http://www.weightwatchers(...)bnum=1&art_id=121099

Marmelot verkoopt ze
http://www.marmelot.com/m(...)-56.html?language=nl
Anderen ook
http://sananutrition.palma.indiegroup.be/gedroogdekersen.html

Ik denk dat je het ook eens bij grote sport/kampeer winkels kan proberen, die verkopen vaker gedroogde groenten en fruit.

[ Bericht 38% gewijzigd door Pietverdriet op 01-11-2010 20:47:05 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88223732
quote:
Op maandag 1 november 2010 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop
en dat triggert een vraag van mij, aangezien ik die in de tuin heb staan en niet weet wat er mee te doen ;) ze zijn een beetje zuur

wb dat recept met die gedroogde kersen: zou je niet verse kersen kunnen drogen in de oven? net zoals je zongedroogde tomaatjes zelf kan knutselen in de oven van verse tomaten.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 1 november 2010 @ 20:47:50 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88224109
quote:
Op maandag 1 november 2010 20:41 schreef simmu het volgende:

[..]

en dat triggert een vraag van mij, aangezien ik die in de tuin heb staan en niet weet wat er mee te doen ;) ze zijn een beetje zuur

wb dat recept met die gedroogde kersen: zou je niet verse kersen kunnen drogen in de oven? net zoals je zongedroogde tomaatjes zelf kan knutselen in de oven van verse tomaten.
Zie mijn edit boven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88225724
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop. In Duitsland zie je trouwens vaker gedroogde kersen, bij de aldi hier hebben ze dat regelmatig. Als soort van snoepkersen.
[..]

http://www.weightwatchers(...)bnum=1&art_id=121099

Marmelot verkoopt ze
http://www.marmelot.com/m(...)-56.html?language=nl
Anderen ook
http://sananutrition.palma.indiegroup.be/gedroogdekersen.html

Ik denk dat je het ook eens bij grote sport/kampeer winkels kan proberen, die verkopen vaker gedroogde groenten en fruit.
Dank voor je reactie!

Het droogrecept van WW had ik ook al ontdekt, vandaar dat ik dat ook als tweede optie had neergezet.

Die tweede webwinkel had ik inderdaad ook al gevonden, maar aangezien je daar voor een bestelling onder de 35 euro 16.95 verzendkosten moet betalen, leek me dat niet zo'n tof idee. Die eerste winkel vraagt "maar" 6,95 verzendkosten, maar ook dat vind ik te duur. Het moet wel leuk blijven, zelf verjaardagstractaties bakken. En sport- en kampeerwinkels hebben ze hier niet, en als ik er 50 kilometer voor moet gaan rijden met alle parkeerkosten van dien dan is de lol er voor mij ook wel af.

Maar... ik heb inmiddels al een vergelijkbaar recept gevonden dat op basis van diepvrieskersen werkt. En die hebben ze wel bij de Appie. ;)
Dus ik kan toch gewoon aan de slag woensdag!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_88226179
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 16:12 schreef megamandy het volgende:
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.

Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
Ik vind medaillons snijden echt zonde van het vlees. Gewoon aanbraden en daarna +- 15 minuten op 180 graden in de oven, dan is het vlees gaar en nog goed sappig van binnen. Met medaillons droog je het vlees nogal snel uit. Als het vlees dan uit de oven komt houd je het gemakkelijk warm in de hete ovenschaal en in alufolie.
Whatever...
  dinsdag 2 november 2010 @ 01:37:05 #171
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88235565
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 21:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]



Ik vind medaillons snijden echt zonde van het vlees. Gewoon aanbraden en daarna +- 15 minuten op 180 graden in de oven, dan is het vlees gaar en nog goed sappig van binnen. Met medaillons droog je het vlees nogal snel uit. Als het vlees dan uit de oven komt houd je het gemakkelijk warm in de hete ovenschaal en in alufolie.
Het is gewoon makkelijk voor mij. Ik heb bijna geen ervaring met koken, het vlees is dan fijner te verdelen onder de mensen die er waren en het vlees was echt niet uitgedroogd was gewoon goed gegaan.
吴 曼 迪
pi_88241636
uitdrogen van medaillons kan je voorkomen door ze in spekplakjes te wikkelen. is nog lekker ook
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_88247962
Hallo Piet,
Heb jij een idee wat ik met een granaatappel kan maken behalve een salade?
  dinsdag 2 november 2010 @ 16:13:44 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88251813
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 14:42 schreef rhubarb het volgende:
Hallo Piet,
Heb jij een idee wat ik met een granaatappel kan maken behalve een salade?
Siroop? (meer dan 1 nodig) Jam? (idem)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88254064
Hoi Piet,

Hoe bak je in godsnaam een gehaktbal??

Ze zijn al klaar (want gewoon gekocht niet zelf gemaakt) dus het gaat alleen om het bakken. Zonder dat het aanbrand en de binnenkant nog rauw is.
"the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"
pi_88254157
Braadpan, nadat je hem rondom bruin gebakken hebt.
  dinsdag 2 november 2010 @ 17:35:38 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88255102
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 17:08 schreef BananaCoconutFrappuccino het volgende:
Hoi Piet,

Hoe bak je in godsnaam een gehaktbal??

Ze zijn al klaar (want gewoon gekocht niet zelf gemaakt) dus het gaat alleen om het bakken. Zonder dat het aanbrand en de binnenkant nog rauw is.
Braadpan op vuur
Flinke klont boter in de pan, medium vuur tot de boter gesmoten is en begint te bruinen, ballen aanbraden tot ze bruinen en dan laag zetten en op laag vuur door braden, kwartiertje moet genoeg zijn
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 november 2010 @ 21:11:34 #178
139516 uniekhoorn
uniek, zoals ieder ander
pi_88264071
Kan ik een biefstukje bereiden zonder fornuis? Alleen met oven/grill?
Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
  dinsdag 2 november 2010 @ 21:37:02 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88265406
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 21:11 schreef uniekhoorn het volgende:
Kan ik een biefstukje bereiden zonder fornuis? Alleen met oven/grill?
Je bedoeld biefstuk in de oven klaarmaken? Wordt niet echt wat. Kan je er beter sate van snijden, aan een stokje rijgen en met een soldeerbrander roosteren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † woensdag 3 november 2010 @ 17:21:24 #180
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88293374
Moet je voor wentelteefjes persé oud brood gebruiken of kan het ook prima met brood wat ook gewoon vers is ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  woensdag 3 november 2010 @ 18:06:20 #181
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_88294983
Kan prima met vers brood, wentelteefjes zijn gewoon een slimme manier om toch je oude brood te consumeren.
  woensdag 3 november 2010 @ 19:00:33 #182
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_88297029
Sorry dat ik even off topic ga maar als ik al die uiteenlopende vragen lees over soms niet allerdaagse ingredienten en gerechten dan schiet dit beeld van Piet me in gedachte:
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  † In Memoriam † woensdag 3 november 2010 @ 20:46:12 #183
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88301822
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 18:06 schreef Erasmo het volgende:
Kan prima met vers brood, wentelteefjes zijn gewoon een slimme manier om toch je oude brood te consumeren.
Dankje !
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 5 november 2010 @ 02:24:10 #184
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_88351691
ik heb laatst in een sterren restaurant een overheerlijk chocoladetaartje met vloeibare vulling en vanillesaus gehad. Hoe maak ik dat?
  vrijdag 5 november 2010 @ 08:52:19 #185
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88353394
quote:
1s.gif Op woensdag 3 november 2010 19:00 schreef rechtsedirecte het volgende:
Sorry dat ik even off topic ga maar als ik al die uiteenlopende vragen lees over soms niet allerdaagse ingredienten en gerechten dan schiet dit beeld van Piet me in gedachte:
[ afbeelding ]
De poeper?
pi_88353537
quote:
Op woensdag 3 november 2010 17:21 schreef 2cv het volgende:
Moet je voor wentelteefjes persé oud brood gebruiken of kan het ook prima met brood wat ook gewoon vers is ?
ik doe vers brood altijd eerst even in de oven voor ik er wentelteefjes van maak. Met vers brood vind ik het zo'n kleffe zompige zooi worden :)
  vrijdag 5 november 2010 @ 09:05:47 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88353605
quote:
Op vrijdag 5 november 2010 02:24 schreef ErkendFokker het volgende:
ik heb laatst in een sterren restaurant een overheerlijk chocoladetaartje met vloeibare vulling en vanillesaus gehad. Hoe maak ik dat?
Goeie vraag, geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88355210
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 02:24 schreef ErkendFokker het volgende:
ik heb laatst in een sterren restaurant een overheerlijk chocoladetaartje met vloeibare vulling en vanillesaus gehad. Hoe maak ik dat?
Misschien een soort chocoladefondant-ding? Is eigenlijk gewoon een soort brownie die maar half is afgebakken ;) Chocolade, boter, eventueel een beetje suiker, wat bloem en eieren, en dan in kleine bakjes en niet te lang in de oven. 'k Kan vanavond wel even een recept voor je opzoeken.
  vrijdag 5 november 2010 @ 10:19:02 #189
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88355317
quote:
Op vrijdag 5 november 2010 10:15 schreef ColdFeet het volgende:

[..]


Misschien een soort chocoladefondant-ding? Is eigenlijk gewoon een soort brownie die maar half is afgebakken ;) Chocolade, boter, eventueel een beetje suiker, wat bloem en eieren, en dan in kleine bakjes en niet te lang in de oven. 'k Kan vanavond wel even een recept voor je opzoeken.
Je zou hem ook kunnen vullen, net als een puddingbroodje of berliner. Met een grote spuit een gaatje maken en gelei erin spuiten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88356026
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 02:24 schreef ErkendFokker het volgende:
ik heb laatst in een sterren restaurant een overheerlijk chocoladetaartje met vloeibare vulling en vanillesaus gehad. Hoe maak ik dat?
Zoiets?:
http://www.citrusandcandy(...)orange-puddings.html
  vrijdag 5 november 2010 @ 11:01:38 #191
309342 ErkendFokker
Volgens de bond van Fokkers
pi_88356771
quote:
Lijkt er heel erg op, tof!
Ik dacht dat je gewoon echt 2 fases moest hebben, 1x de buitenkant van deeg-ish iets en de binnenkant pure chocola ofzo.. Maar ik zal eens gaan proberen :)

ooh dat doen ze in die laatste ook wel.. Netjes ga het zeker proberen :)
pi_88359424
Hoi Piet,

Komend weekend ga ik eten bij een collega. Omdat er een behoorlijk aantal mensen komen, heb ik aangeboden om de soep te maken. Het wordt pompoensoep met visbouillon en creme fraiche. Ik wil daar graag iets bij serveren.

Afgelopen weekend heb ik diverse broodjes gebakken met pompoen. Dat was het allemaal niet. Heb jij een lekker recept voor een bijpassend broodjes of misschien zelfs nog iets creatievers?

Groetjes,
Mirianne
Groet,
Miriba
http://mrs-busy.blogspot.com/
Give-away tot 11 oktober 2012
pi_88359696
Ik heb hier een recept gevonden voor chocoladecakejes met een vloeibare binnenkant.
http://kvzkookblog.blogsp(...)hocoladecakejes.html

Groet,
Mirianne
Groet,
Miriba
http://mrs-busy.blogspot.com/
Give-away tot 11 oktober 2012
  vrijdag 5 november 2010 @ 12:23:21 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88359875
quote:
Op vrijdag 5 november 2010 12:10 schreef miriba het volgende:
Hoi Piet,

Komend weekend ga ik eten bij een collega. Omdat er een behoorlijk aantal mensen komen, heb ik aangeboden om de soep te maken. Het wordt pompoensoep met visbouillon en creme fraiche. Ik wil daar graag iets bij serveren.

Afgelopen weekend heb ik diverse broodjes gebakken met pompoen. Dat was het allemaal niet. Heb jij een lekker recept voor een bijpassend broodjes of misschien zelfs nog iets creatievers?

Groetjes,
Mirianne
Broodjes met pompoenzaadjes lijken mij een stuk lekkerder en beter passen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88361185
Dan ga ik dat proberen! Wat ben je snel Piet! Dank je.
Groet,
Miriba
http://mrs-busy.blogspot.com/
Give-away tot 11 oktober 2012
  vrijdag 5 november 2010 @ 17:29:42 #196
296595 foodlover
live and learn
pi_88371363
Als je iets bij de soep zou willen geven dan denk ik aan dunne sneetjes brood met een lekkere luchtgedroogde ham (Schwarzwälder Schinken o.i.d.).

Voor IN de soep wellicht nog wat rivierkreeftjes (eerst heel kort om-en-om in grilpan, soep in kom, creme fraiche en kreeftjes erin???)
  vrijdag 5 november 2010 @ 21:20:36 #197
38674 Spiegelei
sunny side up!
pi_88380074
ik heb vandaag een groot blik (1350 g) confit de canard gekregen, maar ik heb geen idee wat ik daar nou voor lekkers mee kan doen. Heb je een lekker idee Piet?
klerkje
  vrijdag 5 november 2010 @ 21:26:32 #198
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88380352
quote:
Op vrijdag 5 november 2010 21:20 schreef Spiegelei het volgende:
ik heb vandaag een groot blik (1350 g) confit de canard gekregen, maar ik heb geen idee wat ik daar nou voor lekkers mee kan doen. Heb je een lekker idee Piet?
Goed stoer brood kopen en het er op smeren en op eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 5 november 2010 @ 22:00:56 #199
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_88382041
Gadver!

Nee joh, gewoon lekker opwarmen, dan bouten nog even onder de grill als je wilt. Serveren met zuurkoolschotel.
  † In Memoriam † vrijdag 5 november 2010 @ 22:26:18 #200
25682 2cv
Niet subtiel
pi_88383281
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 21:20 schreef Spiegelei het volgende:
ik heb vandaag een groot blik (1350 g) confit de canard gekregen, maar ik heb geen idee wat ik daar nou voor lekkers mee kan doen. Heb je een lekker idee Piet?
Gekonfijte eend ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')