quote:Oestersaus en gember.Op woensdag 27 oktober 2010 21:52 schreef simmu het volgende:
waarom niet gewoon wat boontjes en brocolli en bloemkool ff voorkoken en wat wokken met een uitje en wat knoflook?
quote:Ik heb wat zeekraal erbij gehaald, gewoon even overgieten met kokend water is het beste lijkt me?Op woensdag 27 oktober 2010 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Aahhhh
Zeekraal? of een lekkere frisse salade?
quote:Even blancheren, of lekkerder, even in wat roomboter stoven.Op donderdag 28 oktober 2010 22:10 schreef Steven184 het volgende:
[..]
Ik heb wat zeekraal erbij gehaald, gewoon even overgieten met kokend water is het beste lijkt me?
En ik zit nog te twijfelen om er misschien een venkelsalade bij te doen, is altijd wel lekker.
quote:Ok thanks, even kijken of ik daar nog ruimte voor het fornuis op hebOp donderdag 28 oktober 2010 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Even blancheren, of lekkerder, even in wat roomboter stoven.
Oven op zo 80 graden is prima als je vlees gaar is.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 16:12 schreef megamandy het volgende:
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.
Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
Saus weet ik al wat ik ga maken, oa met bier, mosterd, bloem, room en nog een paar dingen, een simpele roomsaus. Maar dank voor de tip ga ik zeker eens een andere keer proberen (ben alleen geen wijndrinker dus heb nooit wijn in huis moet ik al plannen).quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Oven op zo 80 graden is prima als je vlees gaar is.
Beetje bloem in de braadpan en met het bakvet garen, blussen met witte wijn, lepel mosterd erbij en even door laten koken.
eenvoudige witte wijn mosterdsaus
Verander wijn in kriekenbier, of rodenbach of een witbier in mijn recept, en room erbij is altijd lekker.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 16:54 schreef megamandy het volgende:
[..]
Saus weet ik al wat ik ga maken, oa met bier, mosterd, bloem, room en nog een paar dingen, een simpele roomsaus. Maar dank voor de tip ga ik zeker eens een andere keer proberen (ben alleen geen wijndrinker dus heb nooit wijn in huis moet ik al plannen).
Maar hartstikke bedankt voor het snelle antwoord op mijn oven vraag!
Ooh goede tip, kriekenbier ligt hier in huis altijd wel.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Verander wijn in kriekenbier, of rodenbach of een witbier in mijn recept, en room erbij is altijd lekker.
Kriekenbier is ook heerlijk om varkensvlees of konijn in te stoven.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 17:45 schreef megamandy het volgende:
[..]
Ooh goede tip, kriekenbier ligt hier in huis altijd wel.
Zou de volgende keer de wortels weglaten, die maken het zoet, en knolselder gebruiken. Maar voor nu, maggi en zout maken hem zouter, is een fris zuur niet wat, wat citroensap?quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 19:05 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
Hey Piet, even een vraag.
Heb vandaag erwten-sinaasappelsoep gemaakt (geïnspireerd door smulweb). Ik heb hem net geproefd, maar ik vind hem iets te zoetig. Misschien een hele simpele vraag, maar wat zou jij er dan door doen? Maggi? Zout? Of heb je een andere gouden tip?
Edit: ik zal de ingrediënten er even bij zetten:
- 1,5 liter water met 2 groentebouillonblokjes
- 500 gram wortelen
- 500 gram tuinerwten
- 2 rode uien
- knoflook
- 5 kleine aardappeltjes
- 3 x sap van uitgeperste sinaasappels
- wat sinaasappelrasp
Klopt, worteltjes zijn idd erg zoet. Uhm, nou citroen zou misschien wel een idee zijn maar dat heb ik nu niet in huis. Maggi en zout wel, dus dat ga ik voor nu proberen. De volgende keer zeker eens proberen met knolselder en zonder wortelsquote:Op zaterdag 30 oktober 2010 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:[/b]
[..]
Zou de volgende keer de wortels weglaten, die maken het zoet, en knolselder gebruiken. Maar voor nu, maggi en zout maken hem zouter, is een fris zuur niet wat, wat citroensap?
of een klein beetje azijn (inmaak) erbij doenquote:Op zaterdag 30 oktober 2010 19:35 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
[..]
Klopt, worteltjes zijn idd erg zoet. Uhm, nou citroen zou misschien wel een idee zijn maar dat heb ik nu niet in huis. Maggi en zout wel, dus dat ga ik voor nu proberen. De volgende keer zeker eens proberen met knolselder en zonder wortelsTHX!
Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.quote:Op maandag 1 november 2010 09:17 schreef Pandora73 het volgende:
Ik heb een recept voor kersen-roommuffins waar 100 gram gedroogde kersen in moet. Helaas kan ik die nergens vinden (markt, notenboer, reformwinkel, AH XL, hebben ze allemaal niet). Nu kan ik 2 dingen doen:
- vervangen door verse kersen of eventueel uit pot;
- kersen drogen (vers of uit pot).
Wat raad je aan en hoeveel kersen ga ik dan nodig hebben? En bij de eerste optie, moet ik verder in het recept nog iets aanpassen?
Alvast bedankt!
http://www.weightwatchers(...)bnum=1&art_id=121099quote:Je kunt zelf kersen drogen door ze op bakpapier te leggen en 6 tot 12 uur in de oven te bakken op 140 graden. De kersen worden dan plakkerig en leerachtig. Doe ze vervolgens in een luchtdicht bakje of bus.
en dat triggert een vraag van mij, aangezien ik die in de tuin heb staan en niet weet wat er mee te doenquote:Op maandag 1 november 2010 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop
Zie mijn edit bovenquote:Op maandag 1 november 2010 20:41 schreef simmu het volgende:
[..]
en dat triggert een vraag van mij, aangezien ik die in de tuin heb staan en niet weet wat er mee te doenze zijn een beetje zuur
wb dat recept met die gedroogde kersen: zou je niet verse kersen kunnen drogen in de oven? net zoals je zongedroogde tomaatjes zelf kan knutselen in de oven van verse tomaten.
Dank voor je reactie!quote:Op maandag 1 november 2010 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop. In Duitsland zie je trouwens vaker gedroogde kersen, bij de aldi hier hebben ze dat regelmatig. Als soort van snoepkersen.
[..]
http://www.weightwatchers(...)bnum=1&art_id=121099
Marmelot verkoopt ze
http://www.marmelot.com/m(...)-56.html?language=nl
Anderen ook
http://sananutrition.palma.indiegroup.be/gedroogdekersen.html
Ik denk dat je het ook eens bij grote sport/kampeer winkels kan proberen, die verkopen vaker gedroogde groenten en fruit.
Ik vind medaillons snijden echt zonde van het vlees. Gewoon aanbraden en daarna +- 15 minuten op 180 graden in de oven, dan is het vlees gaar en nog goed sappig van binnen. Met medaillons droog je het vlees nogal snel uit. Als het vlees dan uit de oven komt houd je het gemakkelijk warm in de hete ovenschaal en in alufolie.quote:Op zaterdag 30 oktober 2010 16:12 schreef megamandy het volgende:
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.
Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
Het is gewoon makkelijk voor mij. Ik heb bijna geen ervaring met koken, het vlees is dan fijner te verdelen onder de mensen die er waren en het vlees was echt niet uitgedroogd was gewoon goed gegaan.quote:Op maandag 1 november 2010 21:21 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik vind medaillons snijden echt zonde van het vlees. Gewoon aanbraden en daarna +- 15 minuten op 180 graden in de oven, dan is het vlees gaar en nog goed sappig van binnen. Met medaillons droog je het vlees nogal snel uit. Als het vlees dan uit de oven komt houd je het gemakkelijk warm in de hete ovenschaal en in alufolie.
Siroop? (meer dan 1 nodig) Jam? (idem)quote:Op dinsdag 2 november 2010 14:42 schreef rhubarb het volgende:
Hallo Piet,
Heb jij een idee wat ik met een granaatappel kan maken behalve een salade?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |