abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 27 oktober 2010 @ 22:02:34 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88042853
quote:
Op woensdag 27 oktober 2010 21:52 schreef simmu het volgende:
waarom niet gewoon wat boontjes en brocolli en bloemkool ff voorkoken en wat wokken met een uitje en wat knoflook?
Oestersaus en gember.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88084161
quote:
1s.gif Op woensdag 27 oktober 2010 22:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Aahhhh
Zeekraal? of een lekkere frisse salade?
Ik heb wat zeekraal erbij gehaald, gewoon even overgieten met kokend water is het beste lijkt me?

En ik zit nog te twijfelen om er misschien een venkelsalade bij te doen, is altijd wel lekker.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  donderdag 28 oktober 2010 @ 22:16:12 #153
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88084406
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 22:10 schreef Steven184 het volgende:

[..]



Ik heb wat zeekraal erbij gehaald, gewoon even overgieten met kokend water is het beste lijkt me?

En ik zit nog te twijfelen om er misschien een venkelsalade bij te doen, is altijd wel lekker.
Even blancheren, of lekkerder, even in wat roomboter stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88084818
quote:
1s.gif Op donderdag 28 oktober 2010 22:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Even blancheren, of lekkerder, even in wat roomboter stoven.
Ok thanks, even kijken of ik daar nog ruimte voor het fornuis op heb ;).
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 16:12:35 #155
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88143388
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.

Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
吴 曼 迪
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 16:45:32 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88144313
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 16:12 schreef megamandy het volgende:
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.

Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
Oven op zo 80 graden is prima als je vlees gaar is.
Beetje bloem in de braadpan en met het bakvet garen, blussen met witte wijn, lepel mosterd erbij en even door laten koken.
eenvoudige witte wijn mosterdsaus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 16:54:46 #157
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88144593
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 16:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Oven op zo 80 graden is prima als je vlees gaar is.
Beetje bloem in de braadpan en met het bakvet garen, blussen met witte wijn, lepel mosterd erbij en even door laten koken.
eenvoudige witte wijn mosterdsaus
Saus weet ik al wat ik ga maken, oa met bier, mosterd, bloem, room en nog een paar dingen, een simpele roomsaus. Maar dank voor de tip ga ik zeker eens een andere keer proberen (ben alleen geen wijndrinker dus heb nooit wijn in huis moet ik al plannen).

Maar hartstikke bedankt voor het snelle antwoord op mijn oven vraag!
吴 曼 迪
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:27:08 #158
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88145537
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 16:54 schreef megamandy het volgende:

[..]


Saus weet ik al wat ik ga maken, oa met bier, mosterd, bloem, room en nog een paar dingen, een simpele roomsaus. Maar dank voor de tip ga ik zeker eens een andere keer proberen (ben alleen geen wijndrinker dus heb nooit wijn in huis moet ik al plannen).

Maar hartstikke bedankt voor het snelle antwoord op mijn oven vraag!
Verander wijn in kriekenbier, of rodenbach of een witbier in mijn recept, en room erbij is altijd lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:45:28 #159
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88146066
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 17:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Verander wijn in kriekenbier, of rodenbach of een witbier in mijn recept, en room erbij is altijd lekker.
Ooh goede tip, kriekenbier ligt hier in huis altijd wel.
吴 曼 迪
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 17:54:32 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88146289
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 17:45 schreef megamandy het volgende:

[..]


Ooh goede tip, kriekenbier ligt hier in huis altijd wel.
Kriekenbier is ook heerlijk om varkensvlees of konijn in te stoven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88148403
Hey Piet, even een vraag.

Heb vandaag erwten-sinaasappelsoep gemaakt (geïnspireerd door smulweb). Ik heb hem net geproefd, maar ik vind hem iets te zoetig. Misschien een hele simpele vraag, maar wat zou jij er dan door doen? Maggi? Zout? Of heb je een andere gouden tip?

Edit: ik zal de ingrediënten er even bij zetten:

- 1,5 liter water met 2 groentebouillonblokjes
- 500 gram wortelen
- 500 gram tuinerwten
- 2 rode uien
- knoflook
- 5 kleine aardappeltjes
- 3 x sap van uitgeperste sinaasappels
- wat sinaasappelrasp
  zaterdag 30 oktober 2010 @ 19:30:14 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88149146
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 19:05 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:
Hey Piet, even een vraag.

Heb vandaag erwten-sinaasappelsoep gemaakt (geïnspireerd door smulweb). Ik heb hem net geproefd, maar ik vind hem iets te zoetig. Misschien een hele simpele vraag, maar wat zou jij er dan door doen? Maggi? Zout? Of heb je een andere gouden tip?

Edit: ik zal de ingrediënten er even bij zetten:

- 1,5 liter water met 2 groentebouillonblokjes
- 500 gram wortelen
- 500 gram tuinerwten
- 2 rode uien
- knoflook
- 5 kleine aardappeltjes
- 3 x sap van uitgeperste sinaasappels
- wat sinaasappelrasp
Zou de volgende keer de wortels weglaten, die maken het zoet, en knolselder gebruiken. Maar voor nu, maggi en zout maken hem zouter, is een fris zuur niet wat, wat citroensap?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88149358
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:[/b]

[..]

Zou de volgende keer de wortels weglaten, die maken het zoet, en knolselder gebruiken. Maar voor nu, maggi en zout maken hem zouter, is een fris zuur niet wat, wat citroensap?
Klopt, worteltjes zijn idd erg zoet. Uhm, nou citroen zou misschien wel een idee zijn maar dat heb ik nu niet in huis. Maggi en zout wel, dus dat ga ik voor nu proberen. De volgende keer zeker eens proberen met knolselder en zonder wortels :Y THX!
pi_88196484
quote:
Op zaterdag 30 oktober 2010 19:35 schreef Flappe-du-Pomme het volgende:

[..]



Klopt, worteltjes zijn idd erg zoet. Uhm, nou citroen zou misschien wel een idee zijn maar dat heb ik nu niet in huis. Maggi en zout wel, dus dat ga ik voor nu proberen. De volgende keer zeker eens proberen met knolselder en zonder wortels :Y THX!
of een klein beetje azijn (inmaak) erbij doen :Y
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_88200118
Ik heb een recept voor kersen-roommuffins waar 100 gram gedroogde kersen in moet. Helaas kan ik die nergens vinden (markt, notenboer, reformwinkel, AH XL, hebben ze allemaal niet). Nu kan ik 2 dingen doen:
- vervangen door verse kersen of eventueel uit pot;
- kersen drogen (vers of uit pot).
Wat raad je aan en hoeveel kersen ga ik dan nodig hebben? En bij de eerste optie, moet ik verder in het recept nog iets aanpassen?
Alvast bedankt!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
  maandag 1 november 2010 @ 20:39:01 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88223617
quote:
Op maandag 1 november 2010 09:17 schreef Pandora73 het volgende:
Ik heb een recept voor kersen-roommuffins waar 100 gram gedroogde kersen in moet. Helaas kan ik die nergens vinden (markt, notenboer, reformwinkel, AH XL, hebben ze allemaal niet). Nu kan ik 2 dingen doen:
- vervangen door verse kersen of eventueel uit pot;
- kersen drogen (vers of uit pot).
Wat raad je aan en hoeveel kersen ga ik dan nodig hebben? En bij de eerste optie, moet ik verder in het recept nog iets aanpassen?
Alvast bedankt!
Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop. In Duitsland zie je trouwens vaker gedroogde kersen, bij de aldi hier hebben ze dat regelmatig. Als soort van snoepkersen.

quote:
Je kunt zelf kersen drogen door ze op bakpapier te leggen en 6 tot 12 uur in de oven te bakken op 140 graden. De kersen worden dan plakkerig en leerachtig. Doe ze vervolgens in een luchtdicht bakje of bus.
http://www.weightwatchers(...)bnum=1&art_id=121099

Marmelot verkoopt ze
http://www.marmelot.com/m(...)-56.html?language=nl
Anderen ook
http://sananutrition.palma.indiegroup.be/gedroogdekersen.html

Ik denk dat je het ook eens bij grote sport/kampeer winkels kan proberen, die verkopen vaker gedroogde groenten en fruit.

[ Bericht 38% gewijzigd door Pietverdriet op 01-11-2010 20:47:05 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88223732
quote:
Op maandag 1 november 2010 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop
en dat triggert een vraag van mij, aangezien ik die in de tuin heb staan en niet weet wat er mee te doen ;) ze zijn een beetje zuur

wb dat recept met die gedroogde kersen: zou je niet verse kersen kunnen drogen in de oven? net zoals je zongedroogde tomaatjes zelf kan knutselen in de oven van verse tomaten.
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  maandag 1 november 2010 @ 20:47:50 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88224109
quote:
Op maandag 1 november 2010 20:41 schreef simmu het volgende:

[..]

en dat triggert een vraag van mij, aangezien ik die in de tuin heb staan en niet weet wat er mee te doen ;) ze zijn een beetje zuur

wb dat recept met die gedroogde kersen: zou je niet verse kersen kunnen drogen in de oven? net zoals je zongedroogde tomaatjes zelf kan knutselen in de oven van verse tomaten.
Zie mijn edit boven
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88225724
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 20:39 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Post het recept eens, dan kan ik het beter beoordelen.
Probeer anders eens amarena kersen te krijgen, dat zijn gedroogde kersen in zware suiker siroop. In Duitsland zie je trouwens vaker gedroogde kersen, bij de aldi hier hebben ze dat regelmatig. Als soort van snoepkersen.
[..]

http://www.weightwatchers(...)bnum=1&art_id=121099

Marmelot verkoopt ze
http://www.marmelot.com/m(...)-56.html?language=nl
Anderen ook
http://sananutrition.palma.indiegroup.be/gedroogdekersen.html

Ik denk dat je het ook eens bij grote sport/kampeer winkels kan proberen, die verkopen vaker gedroogde groenten en fruit.
Dank voor je reactie!

Het droogrecept van WW had ik ook al ontdekt, vandaar dat ik dat ook als tweede optie had neergezet.

Die tweede webwinkel had ik inderdaad ook al gevonden, maar aangezien je daar voor een bestelling onder de 35 euro 16.95 verzendkosten moet betalen, leek me dat niet zo'n tof idee. Die eerste winkel vraagt "maar" 6,95 verzendkosten, maar ook dat vind ik te duur. Het moet wel leuk blijven, zelf verjaardagstractaties bakken. En sport- en kampeerwinkels hebben ze hier niet, en als ik er 50 kilometer voor moet gaan rijden met alle parkeerkosten van dien dan is de lol er voor mij ook wel af.

Maar... ik heb inmiddels al een vergelijkbaar recept gevonden dat op basis van diepvrieskersen werkt. En die hebben ze wel bij de Appie. ;)
Dus ik kan toch gewoon aan de slag woensdag!
Geluk is een richting,
geen punt
---Loesje---
pi_88226179
quote:
1s.gif Op zaterdag 30 oktober 2010 16:12 schreef megamandy het volgende:
Morgen vier ik mijn verjaardag met een paar vrienden en wil dus voor hun koken.
nu wil ik voor het hoofdgerecht varkenshaas maken. Dit wil ik in een soort van medaillonnetjes snijden, ook omdat het dan sneller te garen is. Maar ik heb voor de saus ook weer de jus nodig waardoor het vlees te lang in de pan zou blijven liggen.
Daarom leg ik het vlees in de tussentijd even in de oven zodat ik de saus rustig kan maken.

Omdat ik een noob op kookgebied ben weet ik niet op welke temperatuur ik de oven moet zetten om het vlees niet te laten doorgaren of wat er nog allemaal kan gebeuren in de oven. Ik heb in mijn hoofd zitten dat het op 80 graden Celsius moet staan en het vlees in aluminium folie.
Klopt dit? Zo nee wat moet ik dan precies doen dat het mij lukt?
Alvast bedankt voor het helpen van deze noob
Ik vind medaillons snijden echt zonde van het vlees. Gewoon aanbraden en daarna +- 15 minuten op 180 graden in de oven, dan is het vlees gaar en nog goed sappig van binnen. Met medaillons droog je het vlees nogal snel uit. Als het vlees dan uit de oven komt houd je het gemakkelijk warm in de hete ovenschaal en in alufolie.
Whatever...
  dinsdag 2 november 2010 @ 01:37:05 #171
303405 megamandy
KAME-HAMEE-HAAAA
pi_88235565
quote:
1s.gif Op maandag 1 november 2010 21:21 schreef Spanky78 het volgende:

[..]



Ik vind medaillons snijden echt zonde van het vlees. Gewoon aanbraden en daarna +- 15 minuten op 180 graden in de oven, dan is het vlees gaar en nog goed sappig van binnen. Met medaillons droog je het vlees nogal snel uit. Als het vlees dan uit de oven komt houd je het gemakkelijk warm in de hete ovenschaal en in alufolie.
Het is gewoon makkelijk voor mij. Ik heb bijna geen ervaring met koken, het vlees is dan fijner te verdelen onder de mensen die er waren en het vlees was echt niet uitgedroogd was gewoon goed gegaan.
吴 曼 迪
pi_88241636
uitdrogen van medaillons kan je voorkomen door ze in spekplakjes te wikkelen. is nog lekker ook
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
pi_88247962
Hallo Piet,
Heb jij een idee wat ik met een granaatappel kan maken behalve een salade?
  dinsdag 2 november 2010 @ 16:13:44 #174
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_88251813
quote:
Op dinsdag 2 november 2010 14:42 schreef rhubarb het volgende:
Hallo Piet,
Heb jij een idee wat ik met een granaatappel kan maken behalve een salade?
Siroop? (meer dan 1 nodig) Jam? (idem)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_88254064
Hoi Piet,

Hoe bak je in godsnaam een gehaktbal??

Ze zijn al klaar (want gewoon gekocht niet zelf gemaakt) dus het gaat alleen om het bakken. Zonder dat het aanbrand en de binnenkant nog rauw is.
"the future belongs to those who believe in the beauty of their dreams"
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')