Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bentquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 11:51 schreef Redcoon het volgende:
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.
Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.
Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
Gaaf blogquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 13:18 schreef Redcoon het volgende:
http://aht.seriouseats.co(...)-better-burgers.html
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 15:45 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
Dat artikel over zouten op dat blog is gaaf, ook goed onderzocht. http://aht.seriouseats.co(...)ing-ground-beef.htmlquote:Op dinsdag 10 augustus 2010 17:15 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 23:14 schreef Coelho het volgende:
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.
Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe
Ikzelf zou ook niets van hamburgers moeten hebben die rood van binnen zijn.quote:Op woensdag 11 augustus 2010 08:39 schreef Redcoon het volgende:
[..]
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.
Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule stylequote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINKquote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
geen barbecue weer?quote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Welke kant van EHV zit je? En hoe laat kan ik een broodje PP komen halenquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:22 schreef Schranseman het volgende:
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
quote:Op donderdag 12 augustus 2010 17:48 schreef pavv het volgende:
[..]
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style
en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
Super, tnx! Ga er zeker mee aan de slag!quote:Op donderdag 12 augustus 2010 19:47 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK
O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Onzinquote:Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.
[ afbeelding ]
quote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:
[..]
geen barbecue weer?
HUH? kan dat?
[ afbeelding ]
minus 8 graden
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennenquote:Op donderdag 12 augustus 2010 23:28 schreef krioro het volgende:
[..]
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak.
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 07:57 schreef Ml-etje het volgende:
[..]
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennenhelaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is
quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 09:32 schreef Gripper het volgende:
[..]
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje.
Ja ok maar welk gedeelte van de koe?quote:Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:
[..]
De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Gewoon rundergehakt wat ik van de supermarkt haalde.quote:Op vrijdag 13 augustus 2010 17:02 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ja ok maar welk gedeelte van de koe?
Hihi kan wat mini's maken en die aan stokjes rijgenquote:
Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.
Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs
En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Krijg je een peloton mariniers te eten?quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.
Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs
En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Gewoon stapelen lijkt me..quote:Op zaterdag 14 augustus 2010 14:53 schreef Drossie het volgende:
Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?
Was erg lekkerquote:Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.
simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Ja hier hetzelfdequote:Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef mmascha het volgende:
Hee, dat recept(zalm, mosterd, bruine suiker) heb ik gister ook toevallig gemaakt. Was heerlijk! Ik had het alleen vantevoren gemaakt. Dat is niet slim. Ik dacht dan kan de marinade lekker intrekken. Maar het loopt er gewoon vanaf.
Ik heb nooit een rokende bbq, maar door dat plankje welSorry buren! Maar ik at heel lekker!
![]()
Dit is op een WSM waar je het volledige rooster ter beschikking hebt. Op een OTG moet je een deel ongebruikt laten waar de kolen onderliggen.quote:Op zondag 15 augustus 2010 15:08 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Gewoon stapelen lijkt me..
[ afbeelding ]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kiloquote:Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.
Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
Dank je Schranseman, ik ga naar de slager, kijken voor een ezeltjequote:Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Dat op google heb ik geprobeerd, en op foodgawker, maar ik zie door de bomen het bos niet meerquote:Op woensdag 25 augustus 2010 20:19 schreef macferret het volgende:
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
Dat kan ik eenvoudig eens proberen! Dank!quote:Op woensdag 25 augustus 2010 21:09 schreef Schranseman het volgende:
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
quote:Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.
Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
Toch geen ezeltje of achtermuis.quote:Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:
[..]
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Ik vind zijn blog echt leukquote:Op donderdag 26 augustus 2010 16:52 schreef LieLie het volgende:
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
Ja, was ook al verder aan het neuzen, had hem gevonden via foodgawker, toen ik de bbq chicken pizza zochtquote:Op donderdag 26 augustus 2010 16:56 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Ik vind zijn blog echt leukSupersimpel recept trouwens.
Thanks, dan stel ik mijn thermometer in op 54 graden, dan kan hij me waarschuwen wanneer het zover is.quote:Op donderdag 26 augustus 2010 18:32 schreef Schranseman het volgende:
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Ik ga hem inderdaad omslaan en met keukentouw vastbinden, maar bedankt voor de tip.quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 09:22 schreef macferret het volgende:
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.
via google zo de DEN gevonden
[ afbeelding ] hier bij de grote albert heijn
Dat doe ik ook wel hoor Schranseman, ze gaan dan op de roker voor een uurtje of 6.quote:Op vrijdag 27 augustus 2010 10:05 schreef Schranseman het volgende:
ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Ik ga gewoon beginnen, als het niet lukt dan is het jullie schuld hoor!quote:Op zaterdag 4 september 2010 16:35 schreef ilona-scuderia het volgende:
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jouquote:Op zaterdag 4 september 2010 20:45 schreef ilona-scuderia het volgende:
Het is gelukt, de boel werd wel wat zwart maar het heeft gesmaakt
Maar wat een gedoe zeg...
Grappig principe, heb ik in NL nog niet gezien. Vaak zijn het hier van die "culinaire festivals" waar de lokale restaurants proeverijtjes geven. Hebben ze ook zoiets in NL, en zo ja, waar en wanneer?quote:Op dinsdag 31 augustus 2010 12:02 schreef macferret het volgende:
Gister terug gekomen van het Belgisch kampioenschap BBQ, wat een feest was dat zeg, echt een aanrader om als bezoeker of als team mee te doen volgend jaar. We zijn van de 30 teams 23ste geworden, wat voor een amateurteam zonder wedstrijdervaring goed is, we zijn er in ieder geval erg blj mee. De meeste andere teams bestaan uit profesionele koks en dat is te zien :-)
Klinkt wel een beetje hautain hoor...quote:Op zondag 5 september 2010 14:43 schreef Xlarge het volgende:
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jou
Absoluut.quote:
LOLquote:Op donderdag 7 oktober 2010 18:26 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Jammer dat je avatar die eetlust als sneeuw voor de zon doet verdwijnen
Ik heb het ook wel eens gemaakt. Vond het toen te droogquote:Op donderdag 7 oktober 2010 18:24 schreef huhggh het volgende:
[..]
Absoluut.
Waarom zou je uberhaupt denken dat dit niet zou smaken?
Dank je wel, Jamie Oliver.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 09:46 schreef DrukVout het volgende:
Is het heel erg als ik bij die bacon explosion' s een beetje misselijk wordt? Met name omdat het er naaruit ziet dat je 1 zo een ding per persoon eet....
Je maakt een matje van speklapjes.quote:Op vrijdag 8 oktober 2010 18:52 schreef PierreTT het volgende:
[..]
Die baconexplosions![]()
![]()
Hoe maak je die precies?
Die ziet er idd lekker uitquote:Op maandag 11 oktober 2010 11:08 schreef Erasmo het volgende:
Heb je wat meer info over die Turducken?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |