abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 13:18:36 #203
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85091264
Ik vorm de burgers en besprenkel het royaal met peper en zout vlak voordat ik ga bakken, meer doe ik niet.
Gebruik zeezout en zwarte peper uit een molentje. Het zout "carameliseert" als het ware, je krijgt er een heerlijk korstje van.

Ik eet mijn hamburgers lichtelijk roze, om dit te bereiken gebruik ik een thermometer en haal ik de burgers rond de 55 a 60 graden celcius van de bbq.

Je kan op Amerikaanse websites bergen aan informatie vinden over hamburgers, ze nemen het daar best serieus.

http://aht.seriouseats.co(...)-better-burgers.html

[ Bericht 27% gewijzigd door Redcoon op 10-08-2010 13:25:29 ]
pi_85097490
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 11:51 schreef Redcoon het volgende:
Voor hamburgers heb je gehakt nodig met circa 20 a 30 procent vet. Dan kan je het beste rundvlees van de hals of de onderrib door de gehaktmolen laten gooien.

Je kan trouwens ook goede resultaten behalen met rundvlees uit de supermarkt hoor. De truc voor het maken van sappige hamburgers, met zowel supermarkt-of slagersvlees, is dat je het gehakt zo min mogelijk door je handen laat gaan en niet te hard aandrukt.

Vorm het vlees tot een hamburger achtige vorm en druk de rafelige kantjes lichtelijk aan. Maak met je duim een klein kuiltje in het midden van de hamburger, dit zorgt ervoor dat de burger niet bol trekt tijdens het bakken en that's it!
Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 17:15:39 #206
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85101884
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 15:45 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Zo heb ik het ook wel eens op tv gezien. Had dat ook niet te maken dat door de temperatuur van je handen het gehakt niet al een beetje begint te garen als je te lang aan het 'kneden' bent
Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
pi_85102439
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 17:15 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Dat inderdaad, en van al het gekneed wordt je hamburger veel dichter en strakker qua massa.
Dat artikel over zouten op dat blog is gaaf, ook goed onderzocht. http://aht.seriouseats.co(...)ing-ground-beef.html
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 21:45:46 #208
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85113732
Superblog inderdaad! :D

Heel handig om te weten wat voor uitwerking zout heeft op gehakt.
  dinsdag 10 augustus 2010 @ 23:14:53 #209
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_85118288
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.

Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe ;)
  woensdag 11 augustus 2010 @ 08:39:16 #210
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85128008
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 23:14 schreef Coelho het volgende:
Liet de foto's van die hamburgers van die blog aan mijn vrouw zien en kreeg 2 reacties: Hamburgers mogen niet rood van binnen zijn, en Die stevige/dichte ziet er het lekkerste uit.

Ik denk dat ik het bereiden van vlees maar zelf doe ;)
Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.

Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft ;)
pi_85129037
quote:
Op woensdag 11 augustus 2010 08:39 schreef Redcoon het volgende:

[..]

Mijn vriendin zou op dezelfde manier reageren. In dat opzicht hebben McDonalds en Burger King de Nederlandse eetcultuur veel schade aangedaan. Grijze, droge lappen vlees zijn de standaard geworden.

Maar langzaamaan gelooft ze me op mijn woord wat hamburgers betreft ;)
Ikzelf zou ook niets van hamburgers moeten hebben die rood van binnen zijn. :')
Tis geen biefstuk.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  woensdag 11 augustus 2010 @ 10:24:00 #212
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85130523
Roze, niet rood.

[food snob modus] Grijs is voor plebs [/food snob modus]
pi_85138088
Als je ze maakt van een goed stuk rundvlees(zelf malen) mogen ze vanbinnen ook rood zijn.
pi_85193590
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  donderdag 12 augustus 2010 @ 17:48:07 #215
128548 pavv
The computer says NO
pi_85195000
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style

en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
  donderdag 12 augustus 2010 @ 19:47:06 #216
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85199966
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 17:11 schreef Mikkie het volgende:
De tering wat een hongertopic zeg. Heeft iemand een linkje naar een goed recept voor die Moinks? Er komt er veel goed spul voorbij. Die zalm met mosterd en bruine suiker ga ik ook zeker eens proberen!
Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK

O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85201924
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.

Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  donderdag 12 augustus 2010 @ 23:19:51 #218
128548 pavv
The computer says NO
pi_85210401
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.

[ afbeelding ]
geen barbecue weer?

HUH? kan dat?


minus 8 graden ^O^
  donderdag 12 augustus 2010 @ 23:22:38 #219
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85210558
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85210824
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:

[..]

geen barbecue weer?

HUH? kan dat?
[ afbeelding ]

minus 8 graden ^O^
Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak. :Y)
full stops and exclamation marks
pi_85211237
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:22 schreef Schranseman het volgende:
En gezellig dat het was! Binnenkort in de buurt van Eindhoven voor de 3e keer dit jaar!
Welke kant van EHV zit je? En hoe laat kan ik een broodje PP komen halen :9~
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 01:47:02 #222
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_85215766
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 17:48 schreef pavv het volgende:

[..]

kijk maar hier: recept voor MOINK Balls, Noskos rule style

en als je geen zin hebt om zelf met gehakt aan de gang te gaan kun je ook kiezen voor voorgebraden kleine (runder-)balletjes... iets minder speciaal maar even zo goed nog best lekker!
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 19:47 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Deze is voor als je haast hebt, of er heel veel moet maken Snelle MOINK

O en deze voor de zalm op het plankie Dat is echt te lekker en kan op werkelijk alle BBQ's!
Super, tnx! Ga er zeker mee aan de slag! :) :9
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 20:32 schreef Ml-etje het volgende:
Het is helaas geen bbq weer dus ik denk dat ik de zalm op de bakplaat zo klaar ga maken en dan duimen dat het ook zo lekker smaakt.

[ afbeelding ]
Onzin :P Wij hebben vanavond ook heerlijk buiten gebarbecued. Buitje vooraf maar vanaf zes uur was het heerlijk droog 8-).
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
pi_85218451
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:19 schreef pavv het volgende:

[..]

geen barbecue weer?

HUH? kan dat?
[ afbeelding ]

minus 8 graden ^O^
:D met regen is het wat anders ;)
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85218459
quote:
Op donderdag 12 augustus 2010 23:28 schreef krioro het volgende:

[..]



Kan altijd idd, ik heb vorige week tijdens een stortbui nog staan bbqen onder een afdak. :Y)
Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen ;) helaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is :Y
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85219744
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 07:57 schreef Ml-etje het volgende:

[..]



Mja het huis is net af dus nog geen afdakjes te bekennen ;) helaas.
Ga duimen dat het zaterdag lekker weer is :Y
Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje. :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 11:58:24 #226
128548 pavv
The computer says NO
pi_85224189
zie hier de zaterdag:


*O* *O* *O*
pi_85224527
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 09:32 schreef Gripper het volgende:

[..]

Heb jij even geluk, morgen wordt de mooiste dag van het weekend, zondag weer kans op een buitje. :)
*O*
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85241260
Vanavond alleen wat sate op de BBQ, ik heb kip en varkenshaas.

Verleden week de bacon explosion gemaakt, maar die viel qua smaak toch tegen, het gehakt werd al snel een beetje droog, de volgende keer wil ik er extra uien en knoflook bij doen.
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 17:02:10 #229
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_85244362
quote:
Op dinsdag 10 augustus 2010 07:55 schreef huhggh het volgende:

[..]

De droge hamburgers, die ik vorige jaar maakte, bestonden geheel uit rundergehakt.
Ja ok maar welk gedeelte van de koe? ):O
  vrijdag 13 augustus 2010 @ 23:28:07 #230
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85262575
altijd leuk om mijn bbq'tjes te zien, thnxs Pavv, dat was echt te gek, ribfest was ook tof, maar haarlemerliede was wel heel speciaal in de kou.
Morgen hebben we in Delft een tailgate party, snel bijmekaar komen, iets simpels met zijn alle maken en dan weer naar huis.
pi_85262642
Volgende week een grote BBQ :9 met de rest van het vlees van onze bruiloft dat nu in de vriezer ligt te wachten om opgegeten te worden :') dus niets aan vlees zelf maken dit keer -O- wel natuurlijk wat salade en pindasaus :9
Ja doei.
pi_85264762
Satésaus! ;(

:+ lekker hoor :) Ik had voor de bbqmeet gisteravond 18 hamburgers gemaakt, van 2 kg gehakt :9 toch nog even in de keuken gestaan :')
pi_85264927
ja, niemand had me wat verteld over de BBQ-meet ;( kan niet eens even niet posten -O-

je bent overigens ook welkom de 21ste, zie MF ;) :+
Ja doei.
pi_85274532
quote:
Op vrijdag 13 augustus 2010 17:02 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ja ok maar welk gedeelte van de koe? ):O
Gewoon rundergehakt wat ik van de supermarkt haalde.
Dat leek mij nogal duidelijk.
Verder weet ik niet welke gedeelte, dat staat niet op de verpakking.
Ik heb geen vleesmolen en koop dit altijd kant-en-klaar in een supermarkt.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_85274726
op naar visboer en slager. Stokjes liggen al te ontdooien. Met hamburgers enz. :9
En dan zo lekker 2 salades maken en dan al het vlees klaarzetten.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85274750
stokjes met hamburgers? :9 :P
Ja doei.
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 13:29:33 #237
128548 pavv
The computer says NO
pi_85277324
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.

Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs

En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
pi_85279188
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 11:59 schreef motorbloempje het volgende:
stokjes met hamburgers? :9 :P
Hihi kan wat mini's maken en die aan stokjes rijgen :P
:9 klinkt goed pavv!!

Heb de spareribs gewoon gemarineerd gehaald ik stort me vandaag op de gamba's en de zalm.
Kan niet alles tegelijk en wil ook nog ff van de zon genieten.
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85279494
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.

Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs

En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 14 augustus 2010 @ 22:54:50 #240
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_85291337
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 13:29 schreef pavv het volgende:
hier gaat ligt er een killootje of 7 aan spareribs op de Weber OTG57 om in een uurtje of vijf naar perfectie (je kan er op hopen toch?) te roken en te garen.

Ik gebruik dit recept voor zoet/pittige cherryribs

En voor de rek heb ik ook nog een paar kilo chickenwings achter de hand.....
Krijg je een peloton mariniers te eten?
  zondag 15 augustus 2010 @ 11:24:56 #241
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85302559
Dik balen dat ik de bbq meet heb gemist. Had andere verplichtingen :(
  zondag 15 augustus 2010 @ 15:08:01 #242
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85309738
quote:
Op zaterdag 14 augustus 2010 14:53 schreef Drossie het volgende:

Post je straks een fotootje hoe je er zoveel op je OTG krijgt?
Gewoon stapelen lijkt me..
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85310182
quote:
Op dinsdag 3 augustus 2010 21:03 schreef macferret het volgende:
als je ze goed gebruikt is de onderkant volledig verband / verkoolt.
ze een paar uur goed onderdompelen in water, bbq hoog opstoken, zalm op plankie en een minuut of 15 a 20 op de bbq, dit gaat superroken en heerlijk ruiken.

simpel maar erg goed recept, niet lachen,
bbq aansteken
zalm op de natte plank, licht bestrooien met zout en peper, daarna dikke laag mosterd erop uitsmeren, en deze bedekken met bruine suiker. even een kwartiertje laten staan, daarna zalm op de q voor een minuut of 15 a 20 en smullen maar
De rechterzalm op mijn foto is met dit recept (van bobby flay) behandeld, heerlijk!
Was erg lekker :Y
Alleen begaf het plankje het halverwege :P
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  zondag 15 augustus 2010 @ 16:40:29 #244
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_85312805
Hee, dat recept(zalm, mosterd, bruine suiker) heb ik gister ook toevallig gemaakt. Was heerlijk! Ik had het alleen vantevoren gemaakt. Dat is niet slim. Ik dacht dan kan de marinade lekker intrekken. Maar het loopt er gewoon vanaf.

Ik heb nooit een rokende bbq, maar door dat plankje wel :D Sorry buren! Maar ik at heel lekker! ;)
Bij Hoevelaken rechtsaf.
pi_85313982
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 16:40 schreef mmascha het volgende:
Hee, dat recept(zalm, mosterd, bruine suiker) heb ik gister ook toevallig gemaakt. Was heerlijk! Ik had het alleen vantevoren gemaakt. Dat is niet slim. Ik dacht dan kan de marinade lekker intrekken. Maar het loopt er gewoon vanaf.

Ik heb nooit een rokende bbq, maar door dat plankje wel :D Sorry buren! Maar ik at heel lekker! ;)
Ja hier hetzelfde :) gelukkig geen buren die daar last van hebben maar de visite keek wel even van huh.
Vooral toen het plankje in de hens vloog :D
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_85320457
quote:
Op zondag 15 augustus 2010 15:08 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Gewoon stapelen lijkt me..
[ afbeelding ]
Dit is op een WSM waar je het volledige rooster ter beschikking hebt. Op een OTG moet je een deel ongebruikt laten waar de kolen onderliggen.
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zondag 15 augustus 2010 @ 22:09:37 #247
173997 Redcoon
Verdomd heet!
pi_85326415
Je kan met een rib rek eerst een aantal ribs verticaal in de Q plaatsen en daar dan eenzelfde getal ribs horizontaal opleggen.

Stapelen kan in een OTG net zo goed, alleen niet zoveel als in een WSM.
pi_85612807
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.

Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
  maandag 23 augustus 2010 @ 17:40:12 #249
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85615572
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.

Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85636452
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Dank je Schranseman, ik ga naar de slager, kijken voor een ezeltje
pi_85668336
BBQ-ers!

Ik wil een keer zelf een BBQ-Chicken pizza maken, met BBQ-saus.
Maar wat is/hoe maak ik een een lekkere BBQ-saus?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 20:19:15 #252
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85702295
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
pi_85702586
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 20:19 schreef macferret het volgende:
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
Dat op google heb ik geprobeerd, en op foodgawker, maar ik zie door de bomen het bos niet meer ;)
Hoop dat ik hier de goede richting opgestuurd kan worden, hier is immers veel ervaring ;)
  woensdag 25 augustus 2010 @ 21:09:22 #254
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85704266
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85704403
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 21:09 schreef Schranseman het volgende:
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
Dat kan ik eenvoudig eens proberen! Dank!
  woensdag 25 augustus 2010 @ 21:55:16 #256
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85706592
LieLie, proef de DEN maar eens zonder honing.... tip van schransemans is een goeie!
pi_85706679
Als ik google op DEN bbq saus, krijg ik niets trouwens.
Wat zoek ik precies, en waar?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 22:57:47 #258
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85710115
Laat die DEN maar zitten. Smaakt allemaal hetzelfde, dus met veel Liquid smoke. De Heinz BBQ saus is ook goed te doen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85727835
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_85729876
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.

Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Toch geen ezeltje of achtermuis.
Bij de Makro is nu de runderhaas in de aanbieding, en daar wil ik een stuk van 1.5 kilo morgen van gaan halen.
Voor het eerst dat ik een groot stuk rund ga maken wat aardig rood mag blijven, vooral dat zo'n stuk van dik naar dun uiloopt zal wel enigszins vervelend zijn.
Zelf dacht ik aan even direct aanbakken, waarna hij indirect gaat.

Weet iemand de kerntemperatuur voor runderhaas roze vlees ?
Of natuurlijk andere tips

bvd :)
pi_85736028
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
pi_85736184
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 16:52 schreef LieLie het volgende:
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
Ik vind zijn blog echt leuk :) Supersimpel recept trouwens.
pi_85737368
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 16:56 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik vind zijn blog echt leuk :) Supersimpel recept trouwens.
Ja, was ook al verder aan het neuzen, had hem gevonden via foodgawker, toen ik de bbq chicken pizza zocht :)
  donderdag 26 augustus 2010 @ 18:32:07 #264
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85739289
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85743734
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 18:32 schreef Schranseman het volgende:
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Thanks, dan stel ik mijn thermometer in op 54 graden, dan kan hij me waarschuwen wanneer het zover is.
Ik ben nu alvast de spareribs aan het uitkoken in de knoflook boulion, dan gaan ze een nachtje + dag in de marinade, dan hoeven ze morgen niet zo lang.
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 09:22:03 #266
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85761430
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.

via google zo de DEN gevonden
hier bij de grote albert heijn
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 10:05:20 #267
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85762564
Ik vindt da tpuntje wel handig. Hier zijn er altijd wel een paar die graag schoenzolen eten omdat ze rood vlees eng vinden :-)

ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85763308
We willen morgen de bbq aansteken, maar het weer krijgt maar een 4 :(
pi_85763466
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 09:22 schreef macferret het volgende:
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.

via google zo de DEN gevonden
[ afbeelding ] hier bij de grote albert heijn
Ik ga hem inderdaad omslaan en met keukentouw vastbinden, maar bedankt voor de tip.
Ik zit er zelfs aan te denken om er twee tegenover elkaar op te binden, ik heb alleen niet zo gek veel eters, dus dat zou qua hoeveelheid wel een beetje overdreven zijn :)
pi_85764034
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 10:05 schreef Schranseman het volgende:


ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Dat doe ik ook wel hoor Schranseman, ze gaan dan op de roker voor een uurtje of 6.
Maar ik moet gewoon werken vandaag, en ben pas om 15:00 thuis, en de gasten komen 2 uurtjes later.

Ik moet zeggendat ze uitgekookt ook best lekker zijn, zo vlak voor het opdienen gaat er een laatste laag, Ketjap/honing /mosterd er over heen.

Maar het bereidingsproces zonder koken is toch wel leuker, maar dat gaat alleen wanneer ik overdag's thuis bent
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:02:21 #271
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85905661
Gister terug gekomen van het Belgisch kampioenschap BBQ, wat een feest was dat zeg, echt een aanrader om als bezoeker of als team mee te doen volgend jaar. We zijn van de 30 teams 23ste geworden, wat voor een amateurteam zonder wedstrijdervaring goed is, we zijn er in ieder geval erg blj mee. De meeste andere teams bestaan uit profesionele koks en dat is te zien :-)

even wat sfeer foto's






























[ Bericht 8% gewijzigd door macferret op 31-08-2010 16:50:17 ]
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 16:33:21 #272
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85915138
Mooie plaatjes Ferret. En gefeliciteerd met de 23ste plek
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 2 september 2010 @ 09:18:54 #273
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_85976488
Ik moest me hier melden.

Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_86063504
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
pi_86063762
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 16:35 schreef ilona-scuderia het volgende:
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
Ik ga gewoon beginnen, als het niet lukt dan is het jullie schuld hoor! :P
pi_86065239
Met vuur.
pi_86070189
Het is gelukt, de boel werd wel wat zwart maar het heeft gesmaakt
Maar wat een gedoe zeg... :O
  zondag 5 september 2010 @ 09:31:25 #278
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_86082016
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 12:02 schreef macferret het volgende:

[ afbeelding ]

Asterix en Obelix-style! :9
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_86089240
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 20:45 schreef ilona-scuderia het volgende:
Het is gelukt, de boel werd wel wat zwart maar het heeft gesmaakt
Maar wat een gedoe zeg... :O
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jou -O-
  zondag 5 september 2010 @ 16:07:01 #280
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86091577
Zo'n grote moeite kan het toch niet zijn? Kolen op een hoop, tondel er tussen, aansteken en 45 minuten iets anders gaan doen.
pi_86092256
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 12:02 schreef macferret het volgende:
Gister terug gekomen van het Belgisch kampioenschap BBQ, wat een feest was dat zeg, echt een aanrader om als bezoeker of als team mee te doen volgend jaar. We zijn van de 30 teams 23ste geworden, wat voor een amateurteam zonder wedstrijdervaring goed is, we zijn er in ieder geval erg blj mee. De meeste andere teams bestaan uit profesionele koks en dat is te zien :-)

Grappig principe, heb ik in NL nog niet gezien. Vaak zijn het hier van die "culinaire festivals" waar de lokale restaurants proeverijtjes geven. Hebben ze ook zoiets in NL, en zo ja, waar en wanneer?
  zondag 5 september 2010 @ 22:27:35 #282
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_86108310
quote:
Op zondag 5 september 2010 14:43 schreef Xlarge het volgende:
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jou -O-
Klinkt wel een beetje hautain hoor...
  maandag 6 september 2010 @ 00:56:10 #284
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_86113394
zolang je maar lol hebt! niks van anderen aantrekken :P
  woensdag 6 oktober 2010 @ 20:37:08 #285
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87260431
Aankomend weekend is er weer een BBQ bijeenkomst. Deze keer in Eindhoven en het thema is Steak oout for tasty birds. Er gaat zelf een turducken (kip in eend in kalkoen!!) gemaakt worden. Ik ben er iig bij en zal oa via twitter wat foto's delen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87263622
Voor de mensen die enige tijd niets meer van mij hadden gehoord en wellicht dachten dat ik eindelijk tot het vegetarisme was bekeerd hierbij het volgende:

Opgepast: foodporn!! modemkiller!

Had afgelopen vrijdagmiddag eindelijk 4 bacon-explosions gemaakt....eindelijk in een mat van speklapjes, wat ik altijd al wilde.
In mijn geval werd het uiteindelijk gesneden pannenkoekspek van de Makro, want dat was het langste wat ik vooralsnog in de buurt tegenkwam.
In de koelkast gezet en zondagmiddag pas op de BBQ gedaan.

Had enkele weken geleden nog 3 kilo aan Thuringer braadworsten (van die lange gekruide jongens) in Duitsland gehaald en diezelfde zondag nog het enige overgebleven pakje op de bbq gelegd....om het vervolgens in mijn immer lege maag te laten verdwijnen.


Nummer 1::


Nummer 1 & 2 op de BBQ:


Nummer 1 eindelijk klaar:




:9~




Nette temperatuur:


Links een blok hout van Weber:


Bacon explosion nummer 3:


Nummer 3, lekker met wat gebakken aardappels en champignon-saus:


Sommigen hadden wat geraspte kaas erin verwerkt, anderen ook weer niet aangezien ik bij het maken er van achter kwam dat ik net iets te weinig kaas had gekocht.
De overige ingredienten (stukjes paprika, ui en wat champignons) zorgden ervoor dat ze niet echt uitdroogde.

De laatste bacon explosion konden we niet meer op en hadden we goed in aluminiumfolie gewikkeld om die de volgende dag lekker op te peuzelen na het even in de microgolf-oven magnetron te hebben opgewarmd.

[ Bericht 2% gewijzigd door huhggh op 06-10-2010 23:43:59 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 17:59:58 #287
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87292870
En was het lekker?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87293688
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 17:59 schreef Schranseman het volgende:
En was het lekker?
Absoluut. :Y)
Waarom zou je uberhaupt denken dat dit niet zou smaken?

[ Bericht 7% gewijzigd door huhggh op 07-10-2010 21:20:48 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_87293748
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 18:24 schreef huhggh het volgende:

[..]

Absoluut. :Y)
Jammer dat je avatar die eetlust als sneeuw voor de zon doet verdwijnen :P
pi_87294031
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 18:26 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Jammer dat je avatar die eetlust als sneeuw voor de zon doet verdwijnen :P
LOL _O-
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 08:39:45 #291
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87313037
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 18:24 schreef huhggh het volgende:

[..]

Absoluut. :Y)
Waarom zou je uberhaupt denken dat dit niet zou smaken?
Ik heb het ook wel eens gemaakt. Vond het toen te droog
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87314079
Is het heel erg als ik bij die bacon explosion' s een beetje misselijk wordt? Met name omdat het er naaruit ziet dat je 1 zo een ding per persoon eet....
pi_87331338
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 09:46 schreef DrukVout het volgende:
Is het heel erg als ik bij die bacon explosion' s een beetje misselijk wordt? Met name omdat het er naaruit ziet dat je 1 zo een ding per persoon eet....
Dank je wel, Jamie Oliver.
Next.....
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 18:52:40 #294
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_87331456
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:49 schreef huhggh het volgende:

[..]

Dank je wel, Jamie Oliver.
Next.....
Die baconexplosions :9~ :9 :Y) Hoe maak je die precies?
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_87333129
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:52 schreef PierreTT het volgende:

[..]

Die baconexplosions :9~ :9 :Y) Hoe maak je die precies?
Je maakt een matje van speklapjes.

Mengt half-om-half gehakt met peper en zout.
Maakt daarnaast een vierkant laagje van dat half-om-half gehakt.

Letop: maak de gehaktlaag ter grootte van de speklapjesmat en ook niet groter!
Daarom maakte ik uiteindelijk ook 4, in plaats van 2 of zelfs 1.
De matjes die ik kon maken met deze (speklapjes-)lengte konden niet groter, anders zou de gehele constructie op de bbq uit elkaar vallen zoals mij ooit eens eerder is overkomen.
Daar had ik dus wel van geleerd.


Verder met de handelingen:
Met daarop wat kleine stukjes paprika.
Met wellicht ook wat kleine champignons erop.
En daarboven op weer een laagje van geraspte kaas.
Dat geheel rol je zorgvuldig op.

Eenmaal opgerold leg je de gevulde gehaktrol aan de zijkant van de mat van speklapjes.
Van die zijkant rol je de gehaktrol naar de andere zijkant totdat de gehele gehaktrol is ingerold in de speklapjesrol.
De zijkantjes netjes dicht werken/naar binnen drukken zodat er zo min mogelijk kaas of andere zaken uit de gehaktrol kan vallen/druipen.

Dat geheel vervolgens weer een paar keer strak in cellofaanfolie rollen en daarna aardig wat uren in de koelkast laten "opstijven".

Hopelijk heb je hier wat aan.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 11 oktober 2010 @ 10:24:19 #296
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87410535
Afgelopen weekend was er het BBQ evenement Steak out for tasty birds. Dit BBQ evenement was geregeld door het BBQforum en stond zoals de naam al deed vermoeden in het teken van steaks en vogels.

Hier een heleboel foto's.









De turducken (kip in eend in kalkoen



Het was weer gezellig!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 11 oktober 2010 @ 11:08:53 #297
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_87411712
Heb je wat meer info over die Turducken? :D
  maandag 11 oktober 2010 @ 18:41:25 #298
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_87427295
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 11:08 schreef Erasmo het volgende:
Heb je wat meer info over die Turducken? :D
Die ziet er idd lekker uit
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  maandag 11 oktober 2010 @ 18:44:33 #299
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87427399
Turducken is zoals gezegd een kip in een eend in een kalkoen. Je haalt hierbij de botten voorzichtig uit de beesten en je vult het geheel op met gehakt oid. Vooral de kalkoen moet mooi één geheel blijven. Als alles erin zit naai je de boel dicht en dan indirect garen op een flinke BBQ.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 13 oktober 2010 @ 20:16:56 #300
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87508196
Gisteren bij een klant geBBQed. Weer eens wat anders dan een bos bloemen of een fles wijn.

Op het menu:
MOINK ballen
Zijlende van de koe (hele grote biefstuk)
Zalm met mosterd en suiker
gevulde aardappels
Kippevleugels
Banaan met mars (ipv rolo)


De vulling voor de aardappels



De zijlende


De gevulde aardappels
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  vrijdag 22 oktober 2010 @ 22:34:41 #301
222262 Gtaboy107
What's the Story..?
pi_87851003
Ik vind het altijd zo fijn als het avond is, en de barbecue staat aan. Altijd met een warme vest heerlijk eten. Helaas hebben we geen bbq, maar onze oom wel, gelukkig mogen we hem wel eens lenen. :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')