abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_85668336
BBQ-ers!

Ik wil een keer zelf een BBQ-Chicken pizza maken, met BBQ-saus.
Maar wat is/hoe maak ik een een lekkere BBQ-saus?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 20:19:15 #252
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85702295
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
pi_85702586
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 20:19 schreef macferret het volgende:
zelf maken, kan wat lastig zijn, aan bbq saus zit een rooksmaakje, en dat kan je doen door er liquid smoke (concetraat uit een flesje) aan toe te voegen, maar dat is niet echt een succes vind ik. je zou uiteraard de saus een tijd op de bbq kunnen zetten met wat rookhout, maar dat is weer veel meer werk. sommige albert heijn(s) (en)?! verkopen hickory bbq saus van DEN, maar die vind ik erg chemisch en veel te rokerig smaken, je zou kunnen kijken wat je er van vind. een erg lekkere saus, maar daar verschillen de smaken ook over is sweet baby ray's, maar daar is weer lastig aan te komen in nederland. ik zou op google eens bbq saus intikken.
Dat op google heb ik geprobeerd, en op foodgawker, maar ik zie door de bomen het bos niet meer ;)
Hoop dat ik hier de goede richting opgestuurd kan worden, hier is immers veel ervaring ;)
  woensdag 25 augustus 2010 @ 21:09:22 #254
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85704266
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85704403
quote:
Op woensdag 25 augustus 2010 21:09 schreef Schranseman het volgende:
Als je makkelijk wilt gaan koop dan DEN BBQsaus of de BBQsaus van Heinz (kleine flesjes). Doe 2/3 BBQ saus en 1/3 honing bij elkaar en flink roeren. eventueel op te spicen met wat pittig paprika poeder of chili poeder. Probeer het maar eens, je gasten gaan allemaal vragen waar je die saus hebt gekocht.
Dat kan ik eenvoudig eens proberen! Dank!
  woensdag 25 augustus 2010 @ 21:55:16 #256
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85706592
LieLie, proef de DEN maar eens zonder honing.... tip van schransemans is een goeie!
pi_85706679
Als ik google op DEN bbq saus, krijg ik niets trouwens.
Wat zoek ik precies, en waar?
  woensdag 25 augustus 2010 @ 22:57:47 #258
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85710115
Laat die DEN maar zitten. Smaakt allemaal hetzelfde, dus met veel Liquid smoke. De Heinz BBQ saus is ook goed te doen
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85727835
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_85729876
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 16:35 schreef Xlarge het volgende:
Aanstaande vrijdag wil heb ik weer een bbq, en nu wil ik rundvlees met chimichurri maken.
Nu heb ik niet zoveel tijd om bv beef briskit oid te maken.

Ik zoek dus een stuk rundvlees van ongeveer 1.5 kilo, wat ik eventueel iets rood kan eten met de chimichurri.
Heeft iemand tips welk stuk rundvlees klaar te maken ?
Ik zou ongeveer voor de rundvlees 2 uur de tijd hebben.
quote:
Op maandag 23 augustus 2010 17:40 schreef Schranseman het volgende:

[..]

Een achtermuis, ezeltje of zijlende (wat kleiner) is het vlees wat je zoekt. Vooral een ezeltje (of liesstuk) is heerlijk vlees waar je lekkere biestukken uit snijdt. Meestal een euro of 10 de kilo
Toch geen ezeltje of achtermuis.
Bij de Makro is nu de runderhaas in de aanbieding, en daar wil ik een stuk van 1.5 kilo morgen van gaan halen.
Voor het eerst dat ik een groot stuk rund ga maken wat aardig rood mag blijven, vooral dat zo'n stuk van dik naar dun uiloopt zal wel enigszins vervelend zijn.
Zelf dacht ik aan even direct aanbakken, waarna hij indirect gaat.

Weet iemand de kerntemperatuur voor runderhaas roze vlees ?
Of natuurlijk andere tips

bvd :)
pi_85736028
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
pi_85736184
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 16:52 schreef LieLie het volgende:
Bij gebrek aan bbq-saus van heinz heb ik nu dit recept ongeveer gevolgd.
Best lekker! Wel pittig!
Ik vind zijn blog echt leuk :) Supersimpel recept trouwens.
pi_85737368
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 16:56 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik vind zijn blog echt leuk :) Supersimpel recept trouwens.
Ja, was ook al verder aan het neuzen, had hem gevonden via foodgawker, toen ik de bbq chicken pizza zocht :)
  donderdag 26 augustus 2010 @ 18:32:07 #264
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85739289
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85743734
quote:
Op donderdag 26 augustus 2010 18:32 schreef Schranseman het volgende:
runderhaas medium=54C wel even nageren in de alufolie
Thanks, dan stel ik mijn thermometer in op 54 graden, dan kan hij me waarschuwen wanneer het zover is.
Ik ben nu alvast de spareribs aan het uitkoken in de knoflook boulion, dan gaan ze een nachtje + dag in de marinade, dan hoeven ze morgen niet zo lang.
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 09:22:03 #266
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85761430
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.

via google zo de DEN gevonden
hier bij de grote albert heijn
  vrijdag 27 augustus 2010 @ 10:05:20 #267
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85762564
Ik vindt da tpuntje wel handig. Hier zijn er altijd wel een paar die graag schoenzolen eten omdat ze rood vlees eng vinden :-)

ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_85763308
We willen morgen de bbq aansteken, maar het weer krijgt maar een 4 :(
pi_85763466
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 09:22 schreef macferret het volgende:
tip voor de runderhaas, omdat ie spits toeloopt is de punt eerder gaar, als je de punt voor je begint ombuigt en bijbind met een stuk slagerstouw is de haas over de hele lengte even dik en even gaar.

via google zo de DEN gevonden
[ afbeelding ] hier bij de grote albert heijn
Ik ga hem inderdaad omslaan en met keukentouw vastbinden, maar bedankt voor de tip.
Ik zit er zelfs aan te denken om er twee tegenover elkaar op te binden, ik heb alleen niet zo gek veel eters, dus dat zou qua hoeveelheid wel een beetje overdreven zijn :)
pi_85764034
quote:
Op vrijdag 27 augustus 2010 10:05 schreef Schranseman het volgende:


ps.
Probeer eens een keer spareribs te maken zonder ze te koken.
Dat doe ik ook wel hoor Schranseman, ze gaan dan op de roker voor een uurtje of 6.
Maar ik moet gewoon werken vandaag, en ben pas om 15:00 thuis, en de gasten komen 2 uurtjes later.

Ik moet zeggendat ze uitgekookt ook best lekker zijn, zo vlak voor het opdienen gaat er een laatste laag, Ketjap/honing /mosterd er over heen.

Maar het bereidingsproces zonder koken is toch wel leuker, maar dat gaat alleen wanneer ik overdag's thuis bent
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 12:02:21 #271
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_85905661
Gister terug gekomen van het Belgisch kampioenschap BBQ, wat een feest was dat zeg, echt een aanrader om als bezoeker of als team mee te doen volgend jaar. We zijn van de 30 teams 23ste geworden, wat voor een amateurteam zonder wedstrijdervaring goed is, we zijn er in ieder geval erg blj mee. De meeste andere teams bestaan uit profesionele koks en dat is te zien :-)

even wat sfeer foto's






























[ Bericht 8% gewijzigd door macferret op 31-08-2010 16:50:17 ]
  dinsdag 31 augustus 2010 @ 16:33:21 #272
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_85915138
Mooie plaatjes Ferret. En gefeliciteerd met de 23ste plek
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  donderdag 2 september 2010 @ 09:18:54 #273
141104 Patje1987
Madre me quiero un frikandel.
pi_85976488
Ik moest me hier melden.

Wij vormen tezamen gezellig een schaar.
Sportief zijn wij allen en voor elkaar.
Ons doel en ons streven is vriendschap en vree
Aan ons de victorie aan RKC!
pi_86063504
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
pi_86063762
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 16:35 schreef ilona-scuderia het volgende:
Hoe steek je een kleine kant en klare BBQ van de supermarkt nou het beste aan?
Ik ga gewoon beginnen, als het niet lukt dan is het jullie schuld hoor! :P
pi_86065239
Met vuur.
pi_86070189
Het is gelukt, de boel werd wel wat zwart maar het heeft gesmaakt
Maar wat een gedoe zeg... :O
  zondag 5 september 2010 @ 09:31:25 #278
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_86082016
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 12:02 schreef macferret het volgende:

[ afbeelding ]

Asterix en Obelix-style! :9
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_86089240
quote:
Op zaterdag 4 september 2010 20:45 schreef ilona-scuderia het volgende:
Het is gelukt, de boel werd wel wat zwart maar het heeft gesmaakt
Maar wat een gedoe zeg... :O
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jou -O-
  zondag 5 september 2010 @ 16:07:01 #280
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_86091577
Zo'n grote moeite kan het toch niet zijn? Kolen op een hoop, tondel er tussen, aansteken en 45 minuten iets anders gaan doen.
pi_86092256
quote:
Op dinsdag 31 augustus 2010 12:02 schreef macferret het volgende:
Gister terug gekomen van het Belgisch kampioenschap BBQ, wat een feest was dat zeg, echt een aanrader om als bezoeker of als team mee te doen volgend jaar. We zijn van de 30 teams 23ste geworden, wat voor een amateurteam zonder wedstrijdervaring goed is, we zijn er in ieder geval erg blj mee. De meeste andere teams bestaan uit profesionele koks en dat is te zien :-)

Grappig principe, heb ik in NL nog niet gezien. Vaak zijn het hier van die "culinaire festivals" waar de lokale restaurants proeverijtjes geven. Hebben ze ook zoiets in NL, en zo ja, waar en wanneer?
  zondag 5 september 2010 @ 22:27:35 #282
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_86108310
quote:
Op zondag 5 september 2010 14:43 schreef Xlarge het volgende:
als je dat al een gedoe vind, is echt bbq-en wellicht niet iets voor jou -O-
Klinkt wel een beetje hautain hoor...
  maandag 6 september 2010 @ 00:56:10 #284
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_86113394
zolang je maar lol hebt! niks van anderen aantrekken :P
  woensdag 6 oktober 2010 @ 20:37:08 #285
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87260431
Aankomend weekend is er weer een BBQ bijeenkomst. Deze keer in Eindhoven en het thema is Steak oout for tasty birds. Er gaat zelf een turducken (kip in eend in kalkoen!!) gemaakt worden. Ik ben er iig bij en zal oa via twitter wat foto's delen.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87263622
Voor de mensen die enige tijd niets meer van mij hadden gehoord en wellicht dachten dat ik eindelijk tot het vegetarisme was bekeerd hierbij het volgende:

Opgepast: foodporn!! modemkiller!

Had afgelopen vrijdagmiddag eindelijk 4 bacon-explosions gemaakt....eindelijk in een mat van speklapjes, wat ik altijd al wilde.
In mijn geval werd het uiteindelijk gesneden pannenkoekspek van de Makro, want dat was het langste wat ik vooralsnog in de buurt tegenkwam.
In de koelkast gezet en zondagmiddag pas op de BBQ gedaan.

Had enkele weken geleden nog 3 kilo aan Thuringer braadworsten (van die lange gekruide jongens) in Duitsland gehaald en diezelfde zondag nog het enige overgebleven pakje op de bbq gelegd....om het vervolgens in mijn immer lege maag te laten verdwijnen.


Nummer 1::


Nummer 1 & 2 op de BBQ:


Nummer 1 eindelijk klaar:




:9~




Nette temperatuur:


Links een blok hout van Weber:


Bacon explosion nummer 3:


Nummer 3, lekker met wat gebakken aardappels en champignon-saus:


Sommigen hadden wat geraspte kaas erin verwerkt, anderen ook weer niet aangezien ik bij het maken er van achter kwam dat ik net iets te weinig kaas had gekocht.
De overige ingredienten (stukjes paprika, ui en wat champignons) zorgden ervoor dat ze niet echt uitdroogde.

De laatste bacon explosion konden we niet meer op en hadden we goed in aluminiumfolie gewikkeld om die de volgende dag lekker op te peuzelen na het even in de microgolf-oven magnetron te hebben opgewarmd.

[ Bericht 2% gewijzigd door huhggh op 06-10-2010 23:43:59 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  donderdag 7 oktober 2010 @ 17:59:58 #287
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87292870
En was het lekker?
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87293688
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 17:59 schreef Schranseman het volgende:
En was het lekker?
Absoluut. :Y)
Waarom zou je uberhaupt denken dat dit niet zou smaken?

[ Bericht 7% gewijzigd door huhggh op 07-10-2010 21:20:48 ]
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
pi_87293748
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 18:24 schreef huhggh het volgende:

[..]

Absoluut. :Y)
Jammer dat je avatar die eetlust als sneeuw voor de zon doet verdwijnen :P
pi_87294031
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 18:26 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Jammer dat je avatar die eetlust als sneeuw voor de zon doet verdwijnen :P
LOL _O-
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 08:39:45 #291
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87313037
quote:
Op donderdag 7 oktober 2010 18:24 schreef huhggh het volgende:

[..]

Absoluut. :Y)
Waarom zou je uberhaupt denken dat dit niet zou smaken?
Ik heb het ook wel eens gemaakt. Vond het toen te droog
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
pi_87314079
Is het heel erg als ik bij die bacon explosion' s een beetje misselijk wordt? Met name omdat het er naaruit ziet dat je 1 zo een ding per persoon eet....
pi_87331338
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 09:46 schreef DrukVout het volgende:
Is het heel erg als ik bij die bacon explosion' s een beetje misselijk wordt? Met name omdat het er naaruit ziet dat je 1 zo een ding per persoon eet....
Dank je wel, Jamie Oliver.
Next.....
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  vrijdag 8 oktober 2010 @ 18:52:40 #294
239294 PierreTT
Man man man, wat een drama!
pi_87331456
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:49 schreef huhggh het volgende:

[..]

Dank je wel, Jamie Oliver.
Next.....
Die baconexplosions :9~ :9 :Y) Hoe maak je die precies?
Half bezopen is weggegooid geld.
pi_87333129
quote:
Op vrijdag 8 oktober 2010 18:52 schreef PierreTT het volgende:

[..]

Die baconexplosions :9~ :9 :Y) Hoe maak je die precies?
Je maakt een matje van speklapjes.

Mengt half-om-half gehakt met peper en zout.
Maakt daarnaast een vierkant laagje van dat half-om-half gehakt.

Letop: maak de gehaktlaag ter grootte van de speklapjesmat en ook niet groter!
Daarom maakte ik uiteindelijk ook 4, in plaats van 2 of zelfs 1.
De matjes die ik kon maken met deze (speklapjes-)lengte konden niet groter, anders zou de gehele constructie op de bbq uit elkaar vallen zoals mij ooit eens eerder is overkomen.
Daar had ik dus wel van geleerd.


Verder met de handelingen:
Met daarop wat kleine stukjes paprika.
Met wellicht ook wat kleine champignons erop.
En daarboven op weer een laagje van geraspte kaas.
Dat geheel rol je zorgvuldig op.

Eenmaal opgerold leg je de gevulde gehaktrol aan de zijkant van de mat van speklapjes.
Van die zijkant rol je de gehaktrol naar de andere zijkant totdat de gehele gehaktrol is ingerold in de speklapjesrol.
De zijkantjes netjes dicht werken/naar binnen drukken zodat er zo min mogelijk kaas of andere zaken uit de gehaktrol kan vallen/druipen.

Dat geheel vervolgens weer een paar keer strak in cellofaanfolie rollen en daarna aardig wat uren in de koelkast laten "opstijven".

Hopelijk heb je hier wat aan.
Zaterdag 17 juli 15:05
KoosVogels: "Ik trek me erop af, nou goed? Domme spleetoog."
Af gaan op uiterlijk en een user-icon....
Faal van de eeuw.
  maandag 11 oktober 2010 @ 10:24:19 #296
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87410535
Afgelopen weekend was er het BBQ evenement Steak out for tasty birds. Dit BBQ evenement was geregeld door het BBQforum en stond zoals de naam al deed vermoeden in het teken van steaks en vogels.

Hier een heleboel foto's.









De turducken (kip in eend in kalkoen



Het was weer gezellig!!
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  maandag 11 oktober 2010 @ 11:08:53 #297
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_87411712
Heb je wat meer info over die Turducken? :D
  maandag 11 oktober 2010 @ 18:41:25 #298
87334 lekzzz
It's not easy being green
pi_87427295
quote:
Op maandag 11 oktober 2010 11:08 schreef Erasmo het volgende:
Heb je wat meer info over die Turducken? :D
Die ziet er idd lekker uit
Xiaomi Mi-2 16GB/JB 4.1.1
  maandag 11 oktober 2010 @ 18:44:33 #299
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87427399
Turducken is zoals gezegd een kip in een eend in een kalkoen. Je haalt hierbij de botten voorzichtig uit de beesten en je vult het geheel op met gehakt oid. Vooral de kalkoen moet mooi één geheel blijven. Als alles erin zit naai je de boel dicht en dan indirect garen op een flinke BBQ.
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
  woensdag 13 oktober 2010 @ 20:16:56 #300
52575 Schranseman
Heeft altijd honger
pi_87508196
Gisteren bij een klant geBBQed. Weer eens wat anders dan een bos bloemen of een fles wijn.

Op het menu:
MOINK ballen
Zijlende van de koe (hele grote biefstuk)
Zalm met mosterd en suiker
gevulde aardappels
Kippevleugels
Banaan met mars (ipv rolo)


De vulling voor de aardappels



De zijlende


De gevulde aardappels
Schranseman heeft honger en vertelt erover op http://www.brambbq.nl
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')