Inderdaad is het bij de Aldi en de Lidl vaak standaard wel goedkoper (groenten en vlees dan, aangezien daar geen Euroshopper van is), maar ze hebben maar zelden 50% kortingsdingen. Vaak is het hooguit 25% wat ze eraf doen. Dan kun je beter bij de AH of c1000 op die 50%-korting of 1+1 acties letten.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 18:33 schreef The_Hives het volgende:
[..]
niet alleen aanbiedingsafhankelijk. Groente bij de Lidl is standaard goedkoper dan bij de AH. Daarnaast heeft de Lidl zelf ook altijd verschillende groentes in de aanbieding........
Ik vind de AH echt een supermarkt waar je het net zo duur kan maken als je zelf wilt. Als je euroshopper producten haalt, en ook voor de verse groente want ik vind de kwaliteit van de groente van de Lidl ed. vaak om te janken, binnen een dag of bij aankoop is het al verrot.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 18:33 schreef The_Hives het volgende:
[..]
niet alleen aanbiedingsafhankelijk. Groente bij de Lidl is standaard goedkoper dan bij de AH. Daarnaast heeft de Lidl zelf ook altijd verschillende groentes in de aanbieding........
Mee eens!quote:Op zondag 19 februari 2012 17:50 schreef HardSun het volgende:
Wat een onzin zeg. Het groente en fruit van de lidl is juist van uitstekende kwaliteit. Bij de Aldi word ik wel vaak verdrietig van de groenteafdeling.
Ligt eraan hoeveel je van eten houdt en wat je precies eet denk ik.. Mij lukt het in mn eentje nooit voor minder dan 40 euro per week, maar ik hou erg van koken..quote:Op maandag 20 februari 2012 11:05 schreef Catch22- het volgende:
Als je alleen eet?
Want met zijn twee kan je voor 5-6 euro makkelijk eten.
Wij eten "normaal" en zijn rond de 30-35 euro per week aan booschappen kwijt (inc fris, ontbijt etc, dus alle boodschappen). Wel altijd met vlees.
Coca Cola, en vis van de visboer, en vlees van de slager? Hoe?quote:Op maandag 20 februari 2012 11:20 schreef fraubitch het volgende:
Catch, wij (2) eten ook voor gemiddeld 30 euro per week. Met echte cola en vlees/vis. Gewoon goed boodschappen doen.
Tomaten in blik ook niet en knoflook ook niet. Hoppa, daar heb je al een basis voor pasta. Alleen nog vlees en de pasta toevoegen.quote:
Bestaat niet.quote:Op maandag 20 februari 2012 15:15 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Coca Cola, en vis van de visboer, en vlees van de slager? Hoe?
En vlees heb je helemaal niet nodig, gewoon een eitje of blikje bonen voor lunchquote:Op maandag 20 februari 2012 15:17 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Tomaten in blik ook niet en knoflook ook niet. Hoppa, daar heb je al een basis voor pasta. Alleen nog vlees en de pasta toevoegen.
oh nee zo bedoelde ik het niet, Wel coca cola, maar gewoon vlees en vis van de AH of C1000.quote:Op maandag 20 februari 2012 15:15 schreef fotostarter het volgende:
[..]
Coca Cola, en vis van de visboer, en vlees van de slager? Hoe?
Ah, ik dacht al dat ik iets verkeerd deedquote:Op maandag 20 februari 2012 15:41 schreef fraubitch het volgende:
[..]
oh nee zo bedoelde ik het niet, Wel coca cola, maar gewoon vlees en vis van de AH of C1000.
Ik koop ook vaak van die grootverpakkingen vlees, die vaak ook in de aanbieding zijn en vries het vlees per 2 in. Vis eten we maar eens in de 2 weken ofzo.
Ik bedenk meestal een week van tevoren wat we die week gaan eten en daar pas ik mijn boodschappenlijst op aan. Verder hou ik gewoon bij wat op is en wat ik dus mee moet nemen uit de winkel. De ene week betaal ik dan 35 euro de andere week ben ik met 20 al klaar.
studenten kookboek?quote:Op maandag 20 februari 2012 16:21 schreef Kluts het volgende:
Ik zie wel iets in een topic met dit soort budgetrecepten, of is er al zoiets? In tijden van crisis kan dit nog behoorlijk van pas komen!
2 euro per persoon? Maar, maar, maar, wat voor een vlees eet je dan bijvoorbeeld?quote:Op maandag 20 februari 2012 17:22 schreef Dagonet het volgende:
Een tientje gaat me niet lukken deze week. Ik zit nu op 2 euro pp voor het avondeten.
Neuh, gisteren waren het rundvleessaucijzen van de albert heijn van 4 euro voor 4 stuks.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:00 schreef Anne het volgende:
[..]
2 euro per persoon? Maar, maar, maar, wat voor een vlees eet je dan bijvoorbeeld?
Hamburgers uit de diepvries?
Maar da's niet voor 2 euro per persoon dusquote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:15 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Neuh, gisteren waren het rundvleessaucijzen van de albert heijn van 4 euro voor 4 stuks.
Spekblokjes uitbakken in olijfolie, ui en twee teentjes knofloof erbij, 150 milliliter rode wijn erbij en enkele minuten laten inkoken, blik tomaten erbij, champignons (reeds gesneden, had geen zin) en wat italiaanse kruiden en de saucijzen. 20 minuten laten sudderen, blik linzen erbij, even goed doorwarmen en klaar ben je. Oh, en nog een afbak boulognestokbrood.
Da's genoeg voor twee personen twee avonden (op het brood na).
Ik zie dat ik inderdaad het brood vergeten was.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:17 schreef Anne het volgende:
[..]
Maar da's niet voor 2 euro per persoon dus.
En wat doe je dan met die kipkarbonades bijvoorbeeld? Je deelt er eentje door twee? Want voor 80-90 cent oid heb je toch geen kipkarbonade? En alleen kip met spruitjes? Aardappelen, rijst, whatever? En mie met kip? En de groentes dan? Dat zijn toch geen maaltijden?quote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:28 schreef rhubarb het volgende:
Overzicht van eerder gekookt avondeten.
Mie met kip, 1,24 p.p.
Kipkarbonades met spruitjes, 1,04 p.p.
Vis met tuinbonenpuree, 1,84 p.p.
Zelfgemaakte pasta, 1,28 p.p.
Het kan best dus.
Ja, met "kost bijna niks" kom ik er inderdaad ook welquote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:30 schreef rhubarb het volgende:
Die reactieAls je de uitgebreide versie wil hebben kun je krijgen ook.
Ik kookte voor 3 personen. Kipkarbonades: 6 stuks voor 3 euro. Zat nog een 30% sticker op, dus 2 euro. Dus voor 70 cent heb je 2 kipkarbonades p.p. Zak spruitjes kostte 59 cent. Aardappels hebben we altijd op voorraad omdat een huisgenoot 25 kilo voor 5 euro haalt bij de boer. Maar goed, snelkookrijst kost ook niks en met een uitje en wat ketjap is dat al gauw lekker.
En natuurlijk zat er groente bij de mie met kip, die haal ik bij de turk dus kost bijna niks.
Pasta maak je zelf met bloem en eieren. Groente van de turk erbij en pakjes gezeefde tomaten, knoflook, en kruiden.
Oh neuh, soms wat extra brood als we er zin in hebben maar ook lang niet altijd.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:32 schreef Catch22- het volgende:
Wij eten elke dag aardappelen, rijst of pasta bij de maaltijd.
Het punt is dat als je voor een grote groep mensen kookt, zoals in een studentenhuis, je prima voor 1,50 euro p.p. kunt koken. Mits je niet al te duur vlees hebt, en je de groentes bij een Aldi, toko of turkse supermarkt haalt.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Ja, met "kost bijna niks" kom ik er inderdaad ook wel.
Dan geloof ik het wel hoor en begrijp dat je dat wel voor elkaar krijgt met een grote(re) groep.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:36 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Het punt is dat als je voor een grote groep mensen kookt, zoals in een studentenhuis, je prima voor 1,50 euro p.p. kunt koken. Mits je niet al te duur vlees hebt, en je de groentes bij een Aldi, toko of turkse supermarkt haalt.
Misschien een idee als wat mensen hun "goedkope maaltijd" fotograferen ter inspiratie voor anderen?
Gisteren zat ik voor het avondeten op 10,58 voor twee dagen.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:58 schreef Anne het volgende:
Ik ben serieus benieuwd naar bonnetjes en een weekplanning dan, want dat lukt me ammenooitniet.
Ik snap dat dit is om aan te geven dat het kán, voor 10 euro per week eten.. maar jij eet een week lang dan maar 2 verschillende avondmaaltijden? Ik moet er niet aan denken.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 18:55 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik kan gemakkelijk van 10 euro per week eten.
(heb het net ff via online winkel PLUS gecheckt)
Heinz witte bonen in tomatensaus. blik 415 gr (0.72)
Scharreleieren middelgroot. doos 6 stuks (1.09)
2 brood (1.50)
Neutraal schouderham. pak 150 gr (0.57)
Macaroni meergranen. pak 500 gr (1.08)
Chipolata 5st (1.60)
Aardappelpuree. pak 180 gr (0.85)
Hak wortelen extra fijn. pot 370 ml (0.85)
Tomatenpuree. blikje 70 gr (0.20)
Halfvolle melk (vers). pak 1 ltr (0.8)
Zo ong. 9.5 euro.
Ochtend.
Bonen, worst, eieren, brood als ontbijt (engels ftw) voor de zware dagen![]()
Anders ff alleen broodje met ham.
Avondeten
Macaroni + ham + ei als avondeten (of een andere combo)
Aardappelpuree + wortels
En geen fruit of fatsoenlijke groenten! Ik denk dat het wel kan, maar dat je veel in de aanbieding moet kopen en veel invriezen..quote:Op dinsdag 21 februari 2012 19:20 schreef Alopex het volgende:
[..]
Ik snap dat dit is om aan te geven dat het kán, voor 10 euro per week eten.. maar jij eet een week lang dan maar 2 verschillende avondmaaltijden? Ik moet er niet aan denken.
Soms eet ik helemaal geen avondeten, maar gewoon ff een boterham (met name als ik een flinke ochtend maaltijd heb gehad). Ook omdat ik er niet altijd tijd voor heb.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 19:20 schreef Alopex het volgende:
[..]
Ik snap dat dit is om aan te geven dat het kán, voor 10 euro per week eten.. maar jij eet een week lang dan maar 2 verschillende avondmaaltijden? Ik moet er niet aan denken.
Fruit kan geregeld worden, per week een zak sinaasappelen, bananen of appels. Verse groente is te duur en duurt te lang om klaar te maken. Liever een potje.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 19:22 schreef Perruche het volgende:
[..]
En geen fruit of fatsoenlijke groenten! Ik denk dat het wel kan, maar dat je veel in de aanbieding moet kopen en veel invriezen..
Ik gooi het liever in de koelkast, zodat ik het de volgende dag kan eten. Het dooien duurt altijd dusdanig lang dat op het moment je thuis bent (6u of later) het nog eeuwen duurt voordat je beginnen kunt met kokenquote:Op dinsdag 21 februari 2012 23:14 schreef fraubitch het volgende:
Ik vries ook vaak wat over is in, kun je vaak later ook goed van eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |