studenten kookboek?quote:Op maandag 20 februari 2012 16:21 schreef Kluts het volgende:
Ik zie wel iets in een topic met dit soort budgetrecepten, of is er al zoiets? In tijden van crisis kan dit nog behoorlijk van pas komen!
2 euro per persoon? Maar, maar, maar, wat voor een vlees eet je dan bijvoorbeeld?quote:Op maandag 20 februari 2012 17:22 schreef Dagonet het volgende:
Een tientje gaat me niet lukken deze week. Ik zit nu op 2 euro pp voor het avondeten.
Neuh, gisteren waren het rundvleessaucijzen van de albert heijn van 4 euro voor 4 stuks.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:00 schreef Anne het volgende:
[..]
2 euro per persoon? Maar, maar, maar, wat voor een vlees eet je dan bijvoorbeeld?
Hamburgers uit de diepvries?
Maar da's niet voor 2 euro per persoon dusquote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:15 schreef Dagonet het volgende:
[..]
Neuh, gisteren waren het rundvleessaucijzen van de albert heijn van 4 euro voor 4 stuks.
Spekblokjes uitbakken in olijfolie, ui en twee teentjes knofloof erbij, 150 milliliter rode wijn erbij en enkele minuten laten inkoken, blik tomaten erbij, champignons (reeds gesneden, had geen zin) en wat italiaanse kruiden en de saucijzen. 20 minuten laten sudderen, blik linzen erbij, even goed doorwarmen en klaar ben je. Oh, en nog een afbak boulognestokbrood.
Da's genoeg voor twee personen twee avonden (op het brood na).
Ik zie dat ik inderdaad het brood vergeten was.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:17 schreef Anne het volgende:
[..]
Maar da's niet voor 2 euro per persoon dus.
En wat doe je dan met die kipkarbonades bijvoorbeeld? Je deelt er eentje door twee? Want voor 80-90 cent oid heb je toch geen kipkarbonade? En alleen kip met spruitjes? Aardappelen, rijst, whatever? En mie met kip? En de groentes dan? Dat zijn toch geen maaltijden?quote:Op dinsdag 21 februari 2012 13:28 schreef rhubarb het volgende:
Overzicht van eerder gekookt avondeten.
Mie met kip, 1,24 p.p.
Kipkarbonades met spruitjes, 1,04 p.p.
Vis met tuinbonenpuree, 1,84 p.p.
Zelfgemaakte pasta, 1,28 p.p.
Het kan best dus.
Ja, met "kost bijna niks" kom ik er inderdaad ook welquote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:30 schreef rhubarb het volgende:
Die reactieAls je de uitgebreide versie wil hebben kun je krijgen ook.
Ik kookte voor 3 personen. Kipkarbonades: 6 stuks voor 3 euro. Zat nog een 30% sticker op, dus 2 euro. Dus voor 70 cent heb je 2 kipkarbonades p.p. Zak spruitjes kostte 59 cent. Aardappels hebben we altijd op voorraad omdat een huisgenoot 25 kilo voor 5 euro haalt bij de boer. Maar goed, snelkookrijst kost ook niks en met een uitje en wat ketjap is dat al gauw lekker.
En natuurlijk zat er groente bij de mie met kip, die haal ik bij de turk dus kost bijna niks.
Pasta maak je zelf met bloem en eieren. Groente van de turk erbij en pakjes gezeefde tomaten, knoflook, en kruiden.
Oh neuh, soms wat extra brood als we er zin in hebben maar ook lang niet altijd.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:32 schreef Catch22- het volgende:
Wij eten elke dag aardappelen, rijst of pasta bij de maaltijd.
Het punt is dat als je voor een grote groep mensen kookt, zoals in een studentenhuis, je prima voor 1,50 euro p.p. kunt koken. Mits je niet al te duur vlees hebt, en je de groentes bij een Aldi, toko of turkse supermarkt haalt.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:34 schreef Anne het volgende:
[..]
Ja, met "kost bijna niks" kom ik er inderdaad ook wel.
Dan geloof ik het wel hoor en begrijp dat je dat wel voor elkaar krijgt met een grote(re) groep.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:36 schreef rhubarb het volgende:
[..]
Het punt is dat als je voor een grote groep mensen kookt, zoals in een studentenhuis, je prima voor 1,50 euro p.p. kunt koken. Mits je niet al te duur vlees hebt, en je de groentes bij een Aldi, toko of turkse supermarkt haalt.
Misschien een idee als wat mensen hun "goedkope maaltijd" fotograferen ter inspiratie voor anderen?
Gisteren zat ik voor het avondeten op 10,58 voor twee dagen.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 14:58 schreef Anne het volgende:
Ik ben serieus benieuwd naar bonnetjes en een weekplanning dan, want dat lukt me ammenooitniet.
Ik snap dat dit is om aan te geven dat het kán, voor 10 euro per week eten.. maar jij eet een week lang dan maar 2 verschillende avondmaaltijden? Ik moet er niet aan denken.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 18:55 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik kan gemakkelijk van 10 euro per week eten.
(heb het net ff via online winkel PLUS gecheckt)
Heinz witte bonen in tomatensaus. blik 415 gr (0.72)
Scharreleieren middelgroot. doos 6 stuks (1.09)
2 brood (1.50)
Neutraal schouderham. pak 150 gr (0.57)
Macaroni meergranen. pak 500 gr (1.08)
Chipolata 5st (1.60)
Aardappelpuree. pak 180 gr (0.85)
Hak wortelen extra fijn. pot 370 ml (0.85)
Tomatenpuree. blikje 70 gr (0.20)
Halfvolle melk (vers). pak 1 ltr (0.8)
Zo ong. 9.5 euro.
Ochtend.
Bonen, worst, eieren, brood als ontbijt (engels ftw) voor de zware dagen![]()
Anders ff alleen broodje met ham.
Avondeten
Macaroni + ham + ei als avondeten (of een andere combo)
Aardappelpuree + wortels
En geen fruit of fatsoenlijke groenten! Ik denk dat het wel kan, maar dat je veel in de aanbieding moet kopen en veel invriezen..quote:Op dinsdag 21 februari 2012 19:20 schreef Alopex het volgende:
[..]
Ik snap dat dit is om aan te geven dat het kán, voor 10 euro per week eten.. maar jij eet een week lang dan maar 2 verschillende avondmaaltijden? Ik moet er niet aan denken.
Soms eet ik helemaal geen avondeten, maar gewoon ff een boterham (met name als ik een flinke ochtend maaltijd heb gehad). Ook omdat ik er niet altijd tijd voor heb.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 19:20 schreef Alopex het volgende:
[..]
Ik snap dat dit is om aan te geven dat het kán, voor 10 euro per week eten.. maar jij eet een week lang dan maar 2 verschillende avondmaaltijden? Ik moet er niet aan denken.
Fruit kan geregeld worden, per week een zak sinaasappelen, bananen of appels. Verse groente is te duur en duurt te lang om klaar te maken. Liever een potje.quote:Op dinsdag 21 februari 2012 19:22 schreef Perruche het volgende:
[..]
En geen fruit of fatsoenlijke groenten! Ik denk dat het wel kan, maar dat je veel in de aanbieding moet kopen en veel invriezen..
Ik gooi het liever in de koelkast, zodat ik het de volgende dag kan eten. Het dooien duurt altijd dusdanig lang dat op het moment je thuis bent (6u of later) het nog eeuwen duurt voordat je beginnen kunt met kokenquote:Op dinsdag 21 februari 2012 23:14 schreef fraubitch het volgende:
Ik vries ook vaak wat over is in, kun je vaak later ook goed van eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |