abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_81012272
registreer om deze reclame te verbergen

Dit is het [AEX]-topic waarin je de beurzen en de laatste economische nieuws kunt volgen. De OP voor het openen van een nieuw topic staat hier. Voeg onderaan in de Wiki het zojuist gesloten topic toe, sla de pagina op en copy-paste het dan naar je nieuwe topic op Fok.

Algemene informatie en nuttige links

Grafieken en TA (Yahoo! Charts)
Broker tarief vergelijking (staatvanbeleg.nl)
Leren beleggen (IEX.NL University)

NB: Het innemen van een bepaalde positie geschiedt geheel op eigen risico, ook het overnemen van een beleggingsstrategie van andere users is dus geheel op eigen risico.


BNR Nieuwsradio
Forex Factory (alle economische data's op een rij)
Bloomberg
CNBC
Briefing.com (incl. economische kalenders)
RTL Z (streaming TV)
[2] (streaming TV)

AEX


Europese Indices
Amerikaanse Indices & Futures
Yahoo! Dow Jones Indices - Streaming
Yahoo! S&P Indices - Streaming
Yahoo! Nasdaq Indices - Streaming
Google Finance - Real-time
IG-Index - Dow Jones-index (fair value) streaming (spread betting)
ProFinance - Streaming S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
CNN Money - Delayed S&P-, Dow- en Nasdaq-futures
US Markets - S&P- en Nasdaq-futures Semi-real-time

Federal Funds Futures (indicatie van aankomende rentebesluiten, info)
CBOT - Federal Funds Futures - Semi-real-time

Intraday S&P 500-index


Intraday Dow, S&P, Nasdaq (dagverschil in percentage)


Wereldwijde Indices

Intraday Euro-Dollar


Intraday grondstoffen
Bestens order - Een order om effecten te kopen of te verkopen zonder limiet, dus zonder maximumprijs voor een kooporder of zonder minimumprijs voor een verkooporder. Een bestens order wordt ook wel marktorder genoemd. Een bestens order kan altijd worden uitgevoerd.

Calloptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te kopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Commodities - Engelse term voor (bulk)goederen. Termijncontracten en opties op commodities worden onder andere verhandeld op de optiebeurs van Euronext.

Dividend - Een winstuitkering in de vorm van geld (cashdividend) of aandelen (stockdividend) aan de houder van een aandeel. De hoogte van de dividenduitkering is doorgaans gerelateerd aan de hoogte van de behaalde winst.

Expiratie - Het ophouden te bestaan,'expireren', van een optie of een future. Een optie heeft altijd een beperkte looptijd, na het bereiken van de einddatum (expiratiedatum) bestaat de optie niet meer.

FTI - De future op de AEX-index.

Future - Termijncontract. Er zijn futures op o.a. indices, aandelen, valuta en commodities. Anders dan bij opties hebben bij futures zowel de koper als de verkoper een verplichting en er is geen premiebetaling.

Hedgen - Engelse term voor afdekken. Hedging is het afdekken van risico's door het aangaan van een andere positie. Een belegger die callopties schrijft, kan deze shortpositie afdekken door het kopen van de onderliggende waarde.

In-the-money optie - Een optie is in-the-money als deze intrinsieke waarde heeft. Callopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. Putopties zijn in-the-money als de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde.

Koers-winstverhouding - Een cijfer waarmee de verhouding tussen de koers van een aandeel en de nettowinst per aandeel wordt uitgedrukt. Als de koers van een aandeel ' 100 bedraagt en de winst per aandeel bedraagt ' 5, dan is de koers-winstverhouding 20.

Liquideren - Het (gedwongen) afbouwen van een effectenpositie. Dit kan door een clearingorganisatie, bank of commissionair worden afgedwongen als een belegger bijvoorbeeld niet aan zijn margin-verplichtingen kan voldoen.

Longpositie - Een ander woord voor een kooppositie.

Looptijd - Opties en futures hebben een beperkte levensduur, de zogeheten looptijd. De meeste optieklassen hebben een maximale looptijd van negen maanden, een aantal maximaal vijf jaar. Futures hebben een maximale looptijd van twaalf maanden.

Margin - De margin is een vereist geldbedrag dat als onderpand fungeert voor eventuele verliezen op de termijn- en optiemarkten.

Onderliggende waarde - Een product waarop een optie of een future wordt verhandeld, bijvoorbeeld aandelen, een index, valuta, (edel)metaal of een bulkgoed (commodity) zoals aardappelen, graan of goud.

Openingsveiling - Alle orders die 's morgens voor de opening zijn binnengekomen worden verzameld in het orderboek. Bij de opening is dus een verhoudingsgewijs grote liquiditeit voorhanden. Direct bij de opening vindt een veiling plaats waarbij orders daar waar mogelijk worden gekoppeld aan de in het orderboek aanwezige tegenorders en zo mogelijk uitgevoerd. Dit gebeurt in het NSC-systeem, het verloopt volgens vaste regels en is volledig geautomatiseerd.

Optiepremie - De prijs van een optie. De optiepremie bestaat uit de intrinsieke waarde plus de tijd- en verwachtingswaarde. De optiepremie is uiteraard variabel.

Out-of-the-money optie - Een optie zonder intrinsieke waarde wordt out-of-the-money genoemd. Een calloptie is out-of-the-money wanneer de uitoefenprijs hoger is dan de koers van de onderliggende waarde. Een putoptie is out-of-the-money als de uitoefenprijs lager is dan de koers van de onderliggende waarde. De premie van een out-of-the-money optie bestaat alleen uit tijd- en verwachtingswaarde. Door een sterke koersbeweging kan een out-of-the-money optie intrinsieke waarde ontwikkelen en dus at-the-money of zelfs in-the-money worden.

Putoptie - Een verhandelbaar recht om op een bepaald moment in de toekomst een afgesproken hoeveelheid onderliggende waarde te verkopen tegen een vooraf afgesproken prijs.

Scheefzitten - Een belegger zit 'scheef' als zijn effectenpositie op (een nog ongerealiseerd) verlies staat.

Schrijven - Het verkrijgen van een shortpositie in een optie door een openingsverkoop.

Shortpositie - Effectenbeurs: indien een belegger effecten heeft verkocht die hij op dat moment niet in bezit heeft. Optiebeurs: een positie aangegaan door een openingsverkoop waarbij schrijver de verplichting neemt de onderliggende waarde te leveren of af te nemen.

Slotveiling - Om de slotkoersen niet af te laten hangen van orders die toevallig de laatste zijn is er voor het slot een korte handelsonderbreking van 5 minuten. Gedurende deze tijd worden de orders verzameld waarna er een slotveiling plaats vindt die een breed gedragen slotkoers oplevert.

Spread - Het verschil tussen de bied- en laatprijs.

Technische analyse - Een methode waarbij met behulp van koersgrafieken en rekenmodellen wordt getracht een trend op de beurs te voorspellen. Er wordt vooral gekeken naar de verhouding tussen kopers en verkopers. In feiten tracht men met technische analyse het (massa)gedrag van de beleggers te doorgronden om daaruit de mogelijke richting van de markt te voorspellen.

Tracker - Een tracker is feitelijk een aandeel op een index. Een tracker volgt nauwkeurig de koersontwikkeling van de index, inclusief de dividenduitkering.

Turbo - Een turbo (ook bekend als sprinter of speeder) is een beleggingsproduct dat beleggers de mogelijkheid geeft met een hefboom te beleggen in verschillende onderliggende waarden zoals aandelen, beursindices of valuta.

Volatility - Engels voor beweeglijkheid of volatiliteit. Met het begrip volatility wordt de beweeglijkheid van de koers van een effect aangeduid. Een hoge volatility betekent dat de koers van een fonds sterk stijgt en daalt binnen een relatief korte periode. Volatility is mede een indicator voor het risico dat een belegger loopt met een bepaald fonds. Volatility is een belangrijke factor bij de waardebepaling van een optie.

Een uitgebreide begrippenlijst vind je hier.Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
De Beursvloer #139: Staat de grote ommekeer voor de deur?
De Beursvloer #140: Lets get down down down!
De Beursvloer #141: Als de Fed van huis is dansen de beren
Beursvloer #142: Remember the VW-squeeze!
Beursvloer #143: S_E test zijn geduld
De Beursvloer # 144 waar productiviteit de koersen drukt
De Beursvloer #145: Spekkopers...of kat in de zak?
De Beursvloer #146: Waar de PIGS de greenshoots opvreten
De Beursvloer #147: Waar we vooral daytraden
De Beursvloer #148: Waar de greenshoots verschrompelen
De Beursvloer #149: Waar backtest computers overuren draaien
De beursvloer #150: Waar we verder buurten
De beursvloer #151: Groen de lente in
De Beursvloer #152 Pink Sheets, Green Shoots, Black Swans,
De Beursvloer #153 “A penny saved is a penny earned.”
Beursvloer #154 Waar de S&P de camagra-pot ontdekt.
De Beursvloer #155: Waar Grieken >10% betalen
Alle oude topics, mét titel, vind je door hier te klikken
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
pi_81012309
Heb meteen de wiki ff aangepast

Lapo:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog

gevoel van.
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
pi_81012315
tvp
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_81012328
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:32 schreef RvLaak het volgende:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog

gevoel van.
Props
TijdVoorPuts

Wel spannend allemaal, hoe diep zullen we gaan.

[ Bericht 11% gewijzigd door Rejected op 04-05-2010 16:42:21 ]
  dinsdag 4 mei 2010 @ 16:36:10 #5
159093 bascross
Get to the chopper!
pi_81012344
Toch mooi om te horen dat Spanje zichzelf redt.
Bedankt Hans.
pi_81012352
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:35 schreef Rejected het volgende:

[..]

Props
TijdVoorPuts
"There are no deficits in Spain"
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
pi_81012354
registreer om deze reclame te verbergen
Wat onverwacht, ik had verwacht dat spanje ging zeggen: "we zitten diep in de shit en gaan waarschijnlijk defaulten".
pi_81012355
Short op de euro denk ik.
pi_81012412
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:36 schreef Dalliance het volgende:
Short op de euro denk ik.
Je bent niet de eerste
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:38:51 #10
862 Arcee
Look closer
pi_81012452
AEX op 336, bijna 3% in de min.
pi_81012511
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:38 schreef Arcee het volgende:
AEX op 336, bijna 3% in de min.
Da's ook een tijdje geleden ... Zo te zien delen veel beleggers mijn visie op de uitspraken van de MP van Spanje
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
pi_81012575
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:35 schreef RvLaak het volgende:
Heb meteen de wiki ff aangepast

Lapo:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog
[ afbeelding ]
gevoel van.
JUIST als landen in deze tijden met dit soort berichten komen dan weet je dat er iets mis is
Alles om zo snel mogelijk vertrouwen terug te winnen. Ze belazeren de boel misschien dan wel niet maar hebben zeer diepe structurele problemen. Of belazeren ze de boel dan toch wel met dit soort berichten, hmm.
pi_81012788
TVP .
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:47:28 #14
862 Arcee
Look closer
pi_81012802
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:40 schreef RvLaak het volgende:
Da's ook een tijdje geleden ...
Ja, 26 november was er voor het laatst een min van meer dan 3%.

ING trouwens op -7.3%.
pi_81012843
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:47 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ja, 26 november was er voor het laatst een min van meer dan 3%.
we moeten nog ff afwachten wat vandaag doet. Het verlies is momenteel <3%.
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
pi_81012852
pfffffffffiew
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:49:04 #17
862 Arcee
Look closer
pi_81012889
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:48 schreef RvLaak het volgende:

[..]

we moeten nog ff afwachten wat vandaag doet. Het verlies is momenteel <3%.
Ja, 1 tiende.
pi_81012909
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:49 schreef Arcee het volgende:

[..]

Ja, 1 tiende.
maar toch
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 16:56:40 #19
862 Arcee
Look closer
pi_81013230
Spanje inmiddels op -5.3%.
pi_81013391
336
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:00:55 #21
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81013404
Ach of er nu 3% of 20% vanaf gaat, dit blijven stratosferisch hoge koersen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:01:23 #22
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81013429
Alles in het rood

Ik las omstreeks 15h30 nog dat de ami's ons wel weer zouden redden met een matig minnetje, maar nee

Misschien kunnen de PIIGS hun tekorten verminderen door zelf de euro te shorten
Please Move The Deer Crossing Sign
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:04:11 #23
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_81013544
tvp
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:07:53 #24
95427 Hephaistos.
¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
pi_81013697
tvp
pi_81013727
Shit alles rood
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
pi_81013738
Deze daling had ik dus echt niet verwacht. Ik ben met stomheid geslagen. Ik had juist nieuwe highs verwacht. gelukkig heb ik geen hefboom genomen op de meeste van mijn posities, dan zou ik dubbel pijn hebben.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:11:24 #27
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81013872
Iedereen vlucht naar veiligheid:
- Uit aandelen
- Uit PIIGS
- Uit goud

--> naar kortlopende US Treasuries
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81013876
Ik had stress dat ze onder de ¤14 euro zouden komen, toen de ¤13 en nu zitten ze al bijna onder de ¤12
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:13:01 #29
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81013962
Wat een dag
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:16:19 #30
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014101
De Griekse 10yr yield is weer >9%
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81014144
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:11 schreef SeLang het volgende:
Iedereen vlucht naar veiligheid:
- Uit aandelen
- Uit PIIGS
- Uit goud

--> naar kortlopende US Treasuries
En het enige wat nodig is om dit aan de gang te houden is een vage geruchtenmachine. Komt ze goed uit in de US.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_81014187
pi_81014214
Ohja, selang vergeet de vlucht naar cash niet
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:19:40 #34
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81014243
De vlucht naar putjes.
Please Move The Deer Crossing Sign
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:20:10 #35
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014268
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:21:05 #36
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014312
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:18 schreef piepeloi55 het volgende:
Ohja, selang vergeet de vlucht naar cash niet
Ja kortlopende staatsobligaties = cash (bijna)
De vlucht uit goud en zilver zal wel een verrassing zijn voor sommigen
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81014317
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:20 schreef SeLang het volgende:
[ afbeelding ]
Moest ik ook aandenken
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
pi_81014596
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:20 schreef SeLang het volgende:
[ afbeelding ]


Ik vraag me trouwens af hoe een dag als deze word beleefd door royce tostrams:

  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:29:58 #39
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_81014680
Ha, dit begint er ergens op te lijken.
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Afleidingsmanoeuvre&lt;/a&gt;
pi_81014744
335,86 (-3,19 %) Heftig! .
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:33:20 #41
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81014833
Maar serieus, het is allemaal nog steeds
"Fair value" (de historische mediaan van de waardering) wordt pas bereikt bij S&P500 = 860.
Maar op die koers wil je nog steeds niet kopen wat je wilt ook nog wat korting hebben.
Dus langzaamaan een lijstje beginnen maken rond ~700.
Daadwerkelijk kopen doen we pas vanaf 500-550 met een korting van 35-40% beneden fair value.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81014845
Theo Gilisen
Wat een sulletje
Ben gewoon een sjonnie. Veel skijt, ken geen sorry.
pi_81014877
Bij Theodoor Gilissen hebben ze een stagiaire naar voren geschoven om commentaar te geven op RTLZ.
http://www.mrwonkish.nl Eurocrisis, Documentaires, Economie
pi_81014996
Tijd om short te gaan mannen?
pi_81015036
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:33 schreef SeLang het volgende:
Maar serieus, het is allemaal nog steeds
"Fair value" (de historische mediaan van de waardering) wordt pas bereikt bij S&P500 = 860.
Maar op die koers wil je nog steeds niet kopen wat je wilt ook nog wat korting hebben.
Dus langzaamaan een lijstje beginnen maken rond ~700.
Daadwerkelijk kopen doen we pas vanaf 500-550 met een korting van 35-40% beneden fair value.
Juist. Al heb ik het (voor)gevoel dat de jaren dat we te ver naar boven zijn doorgeschoten, we ook tever naar beneden gaan. Een absolute historisch lage waardering zou me dus niet zozeer verbazen, al blijft het fijn en nodig om een (vooraf aangegeven) exact instappunt te hebben.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:39:07 #46
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81015052
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:27 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]Ik vraag me trouwens af hoe een dag als deze word beleefd door royce tostrams:

[ afbeelding ]
Ik heb Tostrams weleens persoonlijk gesproken op een of ander symposium in 1998. Toen voorspelde hij een AEX van 3000 (in guldens, dat dan weer wel).

Maar het is natuurlijk erg makkelijk om mensen aan te vallen op hun voorspellingen, aangezien niemand de beurs kan voorspellen.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  dinsdag 4 mei 2010 @ 17:46:12 #47
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81015301
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:38 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]

Juist. Al heb ik het (voor)gevoel dat de jaren dat we te ver naar boven zijn doorgeschoten, we ook tever naar beneden gaan. Een absolute historisch lage waardering zou me dus niet zozeer verbazen, al blijft het fijn en nodig om een (vooraf aangegeven) exact instappunt te hebben.
Het lijkt een nogal extreem target omdat we zo stratosferisch hoog zitten momenteel en de beurs dus wel extreem veel moet dalen om daar te komen. Maar op 500-550 stap je nog steeds niet extreem goedkoop in. Dit niveau werd op enig punt bereikt in de jaren '00, '10, '20, '30, '40, '50, '70 en '80 en komt historisch gezien dus best vaak voor. Waarderingen bereikten in de jaren '20, '30 en '80 niveaus die nog eens bijna de helft hiervan waren.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81015742
Spanje wordt verder afgewaardeerd 16 tot 18% is bij ons de verwachting in de komende 4 a 5 maanden
pi_81016002
Voor mensen die een gok willen wagen, we zitten op het uiteinde van de bollinger band dat is een koopsignaal
pi_81016610
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 18:04 schreef deenigeechteTS het volgende:
Voor mensen die een gok willen wagen, we zitten op het uiteinde van de bollinger band dat is een koopsignaal
jij volgt bollinger bands als ze op 1 dag breken ? morgen opend de aex gewoon weer in het rood hoor
Winners never quit,quitters never win
pi_81017068
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 18:18 schreef stefan_s het volgende:

[..]

jij volgt bollinger bands als ze op 1 dag breken ? morgen opend de aex gewoon weer in het rood hoor
PPT brengt WS nog wel in de plus
Op donderdag 5 april 2018 18:50 schreef Le_Professeur het volgende:
Haha CK rare imbeciel
pi_81017195
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:21 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ja kortlopende staatsobligaties = cash (bijna)
De vlucht uit goud en zilver zal wel een verrassing zijn voor sommigen
I.v.m. verhoogde kans op deflatie?

Waar is Vandergeld?
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 19:00:11 #53
862 Arcee
Look closer
pi_81018382
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:31 schreef Knallert het volgende:
335,86 (-3,19 %) Heftig! .
Ja, grootste daling van het laatste half jaar.
  FOK!-Schrikkelbaas dinsdag 4 mei 2010 @ 19:01:49 #54
862 Arcee
Look closer
pi_81018454
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 18:33 schreef Rejected het volgende:
Waar is Vandergeld?
Hij was zondag nog hier.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:03:02 #55
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81018523
tering, wat een dag...

Zonder de rente op m'n obligaties zou ik dit jaar zelfs weer in de min staan. De rest is een drama.
pi_81018548
Wat een dag! Wel beetje jammer dat het onder de noemer angst geplaatst werd.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81018594
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:03 schreef sitting_elfling het volgende:
Wat een dag! Wel beetje jammer dat het onder de noemer angst geplaatst werd.
Zo te zien moet jij nog veel leren!!!!!
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:08:39 #58
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81018774
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 16:35 schreef RvLaak het volgende:
Heb meteen de wiki ff aangepast

Lapo:
Nu op BNR nieuws, Spanje ontkent dat ze hulp gaan vragen aan de EU... Krijg er een heel hoog
[ afbeelding ]
gevoel van.
Nee, ik heb er wel vertrouwen in.

Spanje heeft in toenemende mate te maken met lage lonen en hoge lasten voor de inwoners. Dit resulteert in veel zwart werken, weinig belastinginkomsten voor de overheid en daarmee een hoog begrotingstekort. De oplossing is simpel: het verlagen van de lasten door de huizenprijzen omlaag te gooien. En laten die nu net enorm gestegen zijn de laatste tien jaar (ondanks een kleine correctie de afgelopen twee jaar). Mogelijkheden genoeg in Spanje, dat ook nog gewoon een economie heeft van productie en export.

Overigens is verlaging van de lonen in Spanje absoluut *geen* mogelijkheid, want daar zijn ze gewoon al te laag voor.
pi_81019015
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 17:27 schreef piepeloi55 het volgende:

[..]Ik vraag me trouwens af hoe een dag als deze word beleefd door royce tostrams:

[ afbeelding ]
Komt hij intraday met 3 verschillende steunlijnen aan of is dit een ongelukkige keuze van de chart?
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_81019176
Ahhh fuck it
pi_81019417
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:04 schreef kowala het volgende:

[..]

Zo te zien moet jij nog veel leren!!!!!
Ik werk bij een propietary trading firm als junior in Londen. Ik mag dan nog wel veel te leren hebben. Maar wat de analyses zeggen op het nieuws en wat er werkelijk gebeurt op de beurzen is niet altijd hetzelfde in definitie. Was dat maar zo gemakkelijk
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:24:39 #62
287405 Zweistein
Einstein versie 2.0
pi_81019485
Even wat overwegingen:

1. We moeten nu binnen de Eurozone, solidair zijn metwie dat verdient.( dus ook met Griekenland, als zij
ervoorgaan.)
2. Je laat NATO-lidstaten niet vallen. Een aanval op een is een aanval op allen.
3. Weerbaarheid van de eurozone is van belang, en dat mag best breed worden opgevat.
4. Ik begrijp niet in veel wetgeving het verstoren van de openbare orde strafbaar is,
in hoeverre kan dit op speculanten worden toegepast ? (gaat misschien ver, maar als de gevolgen groot zijn, zijn misschien buitengewone maatregelen nodig).
Even terzijde hierbij: Spaanse geheime dienst was enige tijd geleden een onderzoek gestart tegen
een aantal niet-eurozoen kranten. dit was gewoon in het nieuws.


Jullie mening graag.
pi_81019591
Het is wachten totdat Spanje gedowngrade wordt Wat een paniek zeg haha.
's Avonds een man, overdags rustig an
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:30:28 #64
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81019803
Hoe zit het eigenlijk met de Ex-dividend date en de Record date

Voor Shell is de Ex-dividend dag morgen 05-05 dus als je ze vandaag had krijg je dividend toch? Maar kan ik ze nu gewoon morgen verkopen of is die Record date 07-05 ook nog van belang?
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_81019929
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:26 schreef Burnie88 het volgende:
Het is wachten totdat Spanje gedowngrade wordt Wat een paniek zeg haha.
Downgraden is zo gebeurd maar ik ben meer benieuwd naar de maatregelen die genomen moeten gaan worden zeker in de fase ( van herstel) waarin we nu zitten en wat is de impact daarvan.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 19:51:52 #66
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81020874
De economie van Spanje is 4,5 keer zo groot als die van Griekenland. Dat is groter dan van Brazilië, Rusland of Canada!.
Spanje is 'too big to save'. Ze gaan dus gewoon niet om hulp vragen, want dat zullen ze nooit kunnen krijgen.
pi_81021248
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:24 schreef Zweistein het volgende:
Even wat overwegingen:

1. We moeten nu binnen de Eurozone, solidair zijn metwie dat verdient.( dus ook met Griekenland, als zij
ervoorgaan.)
Waarom solidair zijn?
quote:
2. Je laat NATO-lidstaten niet vallen.
Waarom niet?
quote:
3. Weerbaarheid van de eurozone is van belang, en dat mag best breed worden opgeva
Maar is de weerbaarheid van de eurozone niet sterker als je de zwakkere er uit schopt?
quote:
4. Ik begrijp niet in veel wetgeving het verstoren van de openbare orde strafbaar is,
in hoeverre kan dit op speculanten worden toegepast ? (gaat misschien ver, maar als de gevolgen groot zijn, zijn misschien buitengewone maatregelen nodig).
Je wilt speculanten verbieden om te speculeren? Dat is vragen om problemen. Dat is typisch een gevolg bestrijden. Niet de oorzaak.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 20:02:50 #68
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81021294
Het wordt pas echt leuk als Japan aan de beurt is.
Die betalen nu gemiddeld <1% op hun schuld maar vanwege de astronomische staatsschuld gaat wel >20% van het overheidsbudget op aan rentebetalingen op die schuld. Stel dat de rente daar 1% stijgt, dan is de tent failliet. Tweede economie van de wereld (of derde, als je de Chinezen gelooft...)
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81021423
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:51 schreef Lemans24 het volgende:
De economie van Spanje is 4,5 keer zo groot als die van Griekenland. Dat is groter dan van Brazilië, Rusland of Canada!.
Spanje is 'too big to save'. Ze gaan dus gewoon niet om hulp vragen, want dat zullen ze nooit kunnen krijgen.
Bullshit!! Ik zie Spanje het echt niet in zijn eentje klaren als het daar mis gaat! Het feit blijft wel dat we een gezamelijk munt hebben en vergeet ook niet dat spanje 30 jaar geleden nog een ontwikkelingsland was. De komst van de Euro heeft de economie van spanje een flinke boost gegeven. Alleen in tijden van crisis vallen ze dan toch weer door de mand en de economie moet het daar vooral hebben van toerisme en land/tuinbouw wat weer zwaar wordt gesubsidieerd door de EU.

[ Bericht 0% gewijzigd door kowala op 04-05-2010 20:43:30 ]
  dinsdag 4 mei 2010 @ 20:30:29 #70
287405 Zweistein
Einstein versie 2.0
pi_81023516
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:02 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Waarom solidair zijn?
[..]

Waarom niet?
[..]

Maar is de weerbaarheid van de eurozone niet sterker als je de zwakkere er uit schopt?
[..]

Je wilt speculanten verbieden om te speculeren? Dat is vragen om problemen. Dat is typisch een gevolg bestrijden. Niet de oorzaak.
Waarom solidair zijn ? Uit moreel oogpunt, uit eigenbelang en je zit wel in dezelfde club; EU/NAVO
Navo lidmaatschap impliceert dat griekse of spaanse jonge mannen hun leven in de waagschaal stellen als jij en je landgenoten worden aangevallen door een land. Een vrij heftig contract dat is afgesproken met elkaar. Daarnaast trek je gezamenlijk op in de EU, drijf je veel handel met elkaar, deel je normen en waarden.

Daarnaast is niemand gebaat met nog een grote crisis in Europa en de wereld. Speculanten verbieden om te speculeren gaat ver, maar welke vrijheid is wel absoluut. Er zijn altijd grenzen.

Het domste wat je kan doen is nu allemaal de nationale reflex doen vertonen. Dom egoisme, zal ook niet
tot fijne resultaten leiden. Natuurlijk geen vrijbrief voor slecht overheidsbeleid, moral hazard en dergelijke,
maar daar kunnen we het als de storm is gaan liggen nog wel over hebben.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 20:46:34 #71
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81024585
quote:
[b]Op dinsdag 4 mei 2010 19:24 schreef
Jullie mening graag.
Een probleem los je op door de oorzaak weg te nemen. De oorzaak is dat budgetten van sommige landen totaal uit het lood zijn (eigenlijk van zo'n beetje alle landen, alleen is het bij sommigen erger dan bij anderen). Dit kun je alleen oplossen door het weer in balans te brengen. En daarvoor zijn de betreffende landen zelf verantwoordelijk.

Bailouts lossen niets op. Dat is slechts een verschuiving van de kosten naar anderen.

Speculanten de schuld geven is puur populisme. Zou jij geld uitlenen aan iemand die niet kredietwaardig is? dat doe je alleen als je daarvoor dan een hele hoge rente krijgt. Zo simpel is het.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  dinsdag 4 mei 2010 @ 20:59:39 #72
287405 Zweistein
Einstein versie 2.0
pi_81025442
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:46 schreef SeLang het volgende:

[..]

Een probleem los je op door de oorzaak weg te nemen. De oorzaak is dat budgetten van sommige landen totaal uit het lood zijn (eigenlijk van zo'n beetje alle landen, alleen is het bij sommigen erger dan bij anderen). Dit kun je alleen oplossen door het weer in balans te brengen. En daarvoor zijn de betreffende landen zelf verantwoordelijk.

Bailouts lossen niets op. Dat is slechts een verschuiving van de kosten naar anderen.

Speculanten de schuld geven is puur populisme. Zou jij geld uitlenen aan iemand die niet kredietwaardig is? dat doe je alleen als je daarvoor dan een hele hoge rente krijgt. Zo simpel is het.
Ik ben het eens dat er veel bezuinigd moet worden, maar faillissementen van staten lijkt met toch niet de beste oplossing. Ben het met je eens dat sommige overheden echt moeten veranderen in hun beleid.

Ik wil speculanten niet als de (enige) schuldige aanwijzen. Wel zouder er best wel bepaalde grenzen gesteld kunnen worden. Waarom moet Sapnje inneens zoveel meer rente betalen. Wat is er fundamneteel inneens verslechterd aan het land. Ik begrijp dat je de markt de ruimte moet laten, maar niet tot het extreme toe. Er moeten grenzen zijn.

Sommigen hebben graag maximale vrijheid, maar willen totaal geen verantwoordelijkheid dragen. Ik denk niet dat de maatschappij daar bij gebaat is. Normaal is de stelregel dat je vrijheid ophoud als je die van anderen in gevaar brengt. Dit is ook iets waar de meeste liberalen achterstaan (muv de meest extreme misschien). Waarom zou je dit ook niet op speculanten kunnen toepassen (en neen je hoeft daarvoor echt geen communisme in te voeren)
  dinsdag 4 mei 2010 @ 21:08:11 #73
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81025992
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:59 schreef Zweistein het volgende:

Ik wil speculanten niet als de (enige) schuldige aanwijzen. Wel zouder er best wel bepaalde grenzen gesteld kunnen worden. Waarom moet Sapnje inneens zoveel meer rente betalen. Wat is er fundamneteel inneens verslechterd aan het land. Ik begrijp dat je de markt de ruimte moet laten, maar niet tot het extreme toe. Er moeten grenzen zijn.
Draai het eens om: waarom zou een belegger dezelfde yield accepteren op een riskantere Spaanse obligatie dan op een veilige Nederlandse?

En er is misschien niet "opeens" iets slechter aan Spanje dan een paar maanden geleden. Het is meer dat door recente ontwikkelingen risicos weer realistisch worden ingeprijsd. Wat dat betreft is het hetzelfde als de subprime hypotheekcrisis. Het probleem daar was ook het verkeerd inprijzen van risico's.

Onderstaande plaatje laat mooi de denial zien van de markt sinds het invoeren van de euro. Het is eigenlijk absurd dat er al die jaren zo weinig risico werd ingeprijsd. Het abnormale is imo de periode voor de crisis, niet de situatie nu.

En de oplossing is trouwens heel simpel: als Griekenland e.d. daadwerkelijk vorderingen maken om hun budget weer op orde te krijgen dan zullen die rentes vanzelf weer dalen. Ze hebben het volledig in eigen hand.

"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81026278
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:30 schreef AQuila360 het volgende:
Hoe zit het eigenlijk met de Ex-dividend date en de Record date

Voor Shell is de Ex-dividend dag morgen 05-05 dus als je ze vandaag had krijg je dividend toch? Maar kan ik ze nu gewoon morgen verkopen of is die Record date 07-05 ook nog van belang?
Ik vroeg me dit laatst ook af en vond toen de volgende webpage over dit onderwerp: http://www.sec.gov/answers/dividen.htm

Ik trek daaruit de conclusie dat de Record Date voor de belegger niet van belang is. Het is de dag waarop Shell van alle brokers te horen krijgt, wie er op de vooravond van de ex-dividend datum aandeelhouder was.

Je kunt het aandeel op de ex-dividend datum dus weer rustig verkopen.
pi_81026303
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 19:04 schreef kowala het volgende:

[..]

Zo te zien moet jij nog veel leren!!!!!
Ik mis de PI.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 21:20:16 #76
222927 Lurf
Never explain, never apologize
pi_81026638
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:08 schreef SeLang het volgende:

[..]

Draai het eens om: waarom zou een belegger dezelfde yield accepteren op een riskantere Spaanse obligatie dan op een veilige Nederlandse?

Maar wat maakt een Nederlandse obligatie nu zoveel veiliger dan een Spaanse? Ik zit er niet zo goed in, maar Spanje heeft volgens mij ook geen historie van defaults.
Why look for answers where none occur?
  dinsdag 4 mei 2010 @ 21:22:30 #77
287405 Zweistein
Einstein versie 2.0
pi_81026760
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:08 schreef SeLang het volgende:

[..]

Draai het eens om: waarom zou een belegger dezelfde yield accepteren op een riskantere Spaanse obligatie dan op een veilige Nederlandse?

En er is misschien niet "opeens" iets slechter aan Spanje dan een paar maanden geleden. Het is meer dat door recente ontwikkelingen risicos weer realistisch worden ingeprijsd. Wat dat betreft is het hetzelfde als de subprime hypotheekcrisis. Het probleem daar was ook het verkeerd inprijzen van risico's.

Onderstaande plaatje laat mooi de denial zien van de markt sinds het invoeren van de euro. Het is eigenlijk absurd dat er al die jaren zo weinig risico werd ingeprijsd. Het abnormale is imo de periode voor de crisis, niet de situatie nu.

En de oplossing is trouwens heel simpel: als Griekenland e.d. daadwerkelijk vorderingen maken om hun budget weer op orde te krijgen dan zullen die rentes vanzelf weer dalen. Ze hebben het volledig in eigen hand.

[ afbeelding ]
Interessante grafiek.
Ik denk ook wel dat dit hele gebeuren, mist het enigszins goed afloopt, erg heilzaam kan zijn, zeker omdat
de vergrijzing eraankomt. We moeten wel worst case scenarios voorkomen en de markt, het kapitalisme,
moet de mens dienen en niet andersom. Dat is een heel belangrijk punt.

Het dient de maatschappij als risico's zichtbaar worden, dit er toe leidt dat overheden geschokken, verstandig beleid gaan voeren.

Het dient de maatschappij niet als de economie in de eurozone instort. ( je kent de worst case scenario 's wel). Wat voor collateral damage daaruit kan voorkomen hebben we in de vorige eeuw ook wel kunnen zien, hebben we vandaag herdacht. Enige tijdelijk imperking van speculantie moet vanuit dat perspectief kunnen, en nee de markt heeft niet altijd gelijk, want deze overdrijft vaak, en als je van die overdrijving de scherpe kantjes afhaalt, is dat m.i onder bepaalde omsatndiheden te verdedigen.
  dinsdag 4 mei 2010 @ 21:39:53 #78
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81027714
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:13 schreef jaco het volgende:

[..]

Ik vroeg me dit laatst ook af en vond toen de volgende webpage over dit onderwerp: http://www.sec.gov/answers/dividen.htm

Ik trek daaruit de conclusie dat de Record Date voor de belegger niet van belang is. Het is de dag waarop Shell van alle brokers te horen krijgt, wie er op de vooravond van de ex-dividend datum aandeelhouder was.

Je kunt het aandeel op de ex-dividend datum dus weer rustig verkopen.
Bedankt! Die uitleg is helder
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_81028467
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 20:59 schreef Zweistein het volgende:
Ik wil speculanten niet als de (enige) schuldige aanwijzen. Wel zouder er best wel bepaalde grenzen gesteld kunnen worden. Waarom moet Sapnje inneens zoveel meer rente betalen. Wat is er fundamneteel inneens verslechterd aan het land.
Dit is meer een voorschrijdend inzicht in de situatie van een land, dan dat er daadwerkelijk iets veranderd is. Op basis daarvan verkopen houders van Spaanse staatsobligaties hun stukken om hun vermogen tegen waardedaling te beschermen. De meeste daarvan zijn geen speculanten, maar beleggingsfondsen, pensioenfondsen en andere fatsoenlijke marktpartijen.
quote:
Ik begrijp dat je de markt de ruimte moet laten, maar niet tot het extreme toe. Er moeten grenzen zijn.
Ik ben dat wel met je eens. Sommige hedgefondsen zoeken doelbewust zwakke plekken op en nemen short-posities in om daar van te profiteren. Vervolgens kopen ze spreektijd op bijvoorbeeld CNBC en kopen financiele journalisten om teneinde paniek te zaaien die in hun voordeel is. Het afbraak proces wordt daarmee versneld.

Deze hedgefondsen hebben extra macht door leverage: ze hebben een groot deel van hun kapitaal geleend van banken. Het risico is hierbij assymetrisch: als hun aktie slaagt incasseren ze enorme winsten, als de aktie mislukt dan laten ze zich failliet verklaren en kan de lenende bank hun geld afschrijven. Dit vind ik geen natuurlijk marktmechanisme.

Paul Krugman noemt de hedgefondsen/speculanten als een factor in verschillende crises in zijn boek "The return of Depressions Economics". Ik ben het niet met je eens dat deze sector verboden moet worden maar wel veel strakker gereguleerd.
pi_81028623
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 18:33 schreef Rejected het volgende:

[..]

I.v.m. verhoogde kans op deflatie?

Waar is Vandergeld?
Hier, alleen wacht ik tot wat betreft de beurzen op wat duidelijkheid, oftewel een duidelijke 5 wave down op alle belangrijke indices. Euro gaat wel lekker door het putje laatste maanden
pi_81034132
Welkom terug

Denk dat je niet lang meer moet wachten... Nu dit circus aangebroken is vallen er wel lijken uit de kast...
pi_81034220
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 23:39 schreef tony_clifton- het volgende:
Welkom terug

Denk dat je niet lang meer moet wachten... Nu dit circus aangebroken is vallen er wel lijken uit de kast...
Deze huidige situatie is anders wel een enorme stimulator voor de beleggers op het moment. Iedereen netjes op tijd op het werk want niemand wil de grote slagen missen op de markt.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81034327
Ik dacht morgen turbo shorts op de aex te kopen maar kan niet want zit vanaf 8u30 in de les


Op de pc van de leerkracht tijdens de pauze durf ik niet, stel dat iemand de beamer aanzet .

De pandoering van 5AB lijkt ingezet btw...
pi_81034530
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 23:43 schreef tony_clifton- het volgende:
Ik dacht morgen turbo shorts op de aex te kopen maar kan niet want zit vanaf 8u30 in de les
Ik wist niet dat je turbo's kon kopen via je belgische broker?
quote:
De pandoering van 5AB lijkt ingezet btw...
Is dat belgisch/vlaams?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81034782
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 23:47 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik wist niet dat je turbo's kon kopen via je belgische broker?
[..]

Is dat belgisch/vlaams?
Jazeker

Ben momenteel trouwens dik aan't verliezen op een turbo long op suiker. Ik vond de vrije val overdreven maar blijkbaar denkt de markt er anders over . Waarschijnlijk wordt de stop-loss in de loop van deze week geraakt.

Nu goed, 't is mbt die turbo short niet zo heel erg want ik verwacht dat de indexen het morgen rustiger aan gaan doen, tenzij er bijkomstig slecht nieuws is.

Pandoering wordt trouwens door de 3e leeftijd gebruikt waneer vader zoonlief op kattenkwaad betrapt en deze vervolgens over de knie legt om de billen even hardhandig op te warmen .
  woensdag 5 mei 2010 @ 00:51:24 #86
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_81037319
tvptje. Vandaag veel gemist zie ik zo
The more debt, the better
pi_81037436
tvp
Doe afstand van je account en kom nooit meer terug.
  woensdag 5 mei 2010 @ 00:59:41 #88
74484 flyguy
Full of Dutch Courage
pi_81037592
Japan gaat leuk openen als het zo doorgaat
The more debt, the better
pi_81039362
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:52 schreef jaco het volgende:
Deze hedgefondsen hebben extra macht door leverage: ze hebben een groot deel van hun kapitaal geleend van banken. Het risico is hierbij assymetrisch: als hun aktie slaagt incasseren ze enorme winsten, als de aktie mislukt dan laten ze zich failliet verklaren en kan de lenende bank hun geld afschrijven. Dit vind ik geen natuurlijk marktmechanisme.
Je kan ook de wetgeving aanpassen, aandeelhouders hoofdelijk aansprakelijk maken zodat ze zich niet achter de rechtspersoon kunnen verstoppen.
pi_81040336
Als de AEX op WallStreet een leidraad is kan onze eigen AEX vandaag een puntje hoger openen (zie Behr).
pi_81040393
Goud blijft ook gewoon dalen onder stijgend volume.

Komen die goldbugs ook bedrogen uit met hun valutahedge...
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  woensdag 5 mei 2010 @ 09:50:48 #92
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81041524
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 07:10 schreef Mendeljev het volgende:
Goud blijft ook gewoon dalen onder stijgend volume.

Komen die goldbugs ook bedrogen uit met hun valutahedge...
Tsja, sinds vorig jaar maart hebben we een enorme mate van re-risken gezien, inclusief aandelen, junkbonds en commodities/ goud. Sommige mensen beschouwen goud misschien als een hedge maar voor de meeste spelers in de markt is het gewoon een risk trade die dus ook gewoon wordt teruggedraaid in tijden dat men weer risico avers wordt. Dat zag je ook rond de Lehman crisis en dat zul je opnieuw zien.

Cash of kortlopende staatsobligaties van degelijke landen, dat is waar het geld naartoe gaat in een deflationaire crisis zoals deze.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 10:04:21 #93
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81041760
Gisteren op The Market Ticker: The Fallacy Of "Buy The Dips"
quote:
Here's reality:

The only winning strategy "for the long haul" is to be fully committed to the market when it is rising and economic fundamentals support that direction, and to be entirely out at all other times.

Such a strategy also allows you to make wrong calls on re-committing to the market at bottoms and not get materially hurt. If you instead try to "scale in" or "accumulate" and are wrong you are going to get destroyed.
Nu had ik zelf ook al bedacht dat dat "buying the dips" een beroerde strategie is. Maar wat dan wel? Op de één of andere manier moest ik bij de hierboven voorgestelde "winning strategy" meteen denken aan een zeker gewaardeerd medeforumlid.
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
pi_81041834
Gaat weer lekkah
  woensdag 5 mei 2010 @ 10:22:42 #95
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81042104
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:04 schreef wildplasser70 het volgende:
Gisteren op The Market Ticker: The Fallacy Of "Buy The Dips"
[..]

Nu had ik zelf ook al bedacht dat dat "buying the dips" een beroerde strategie is. Maar wat dan wel? Op de één of andere manier moest ik bij de hierboven voorgestelde "winning strategy" meteen denken aan een zeker gewaardeerd medeforumlid.
Punt is alleen dat je een kéér moet instappen in die stijgende markt. En dat kan ook de top zijn. Dus dat 'fully commited' zijn je beschermt, is eigenlijk onzin.

Overigens is het vandaag weer net zo bagger als gisteren. Dat Galapagos gisteren -5% deed, betekent natuurlijk niet dat er vandaag nog eens 5% vanaf moet...
  woensdag 5 mei 2010 @ 10:32:40 #96
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81042308
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:22 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Punt is alleen dat je een kéér moet instappen in die stijgende markt. En dat kan ook de top zijn. Dus dat 'fully commited' zijn je beschermt, is eigenlijk onzin.
Voor buy&hold moet je ook nooit instappen in een jubelende, stijgende markt, want dan ben je al te laat. Instappen doe je in een markt die al een lange tijd aan het dalen is en waarvan jij denkt dat de bodem nu zo ongeveer bereikt is. Dat baseer je dan op basis van rationele, fundamentele signalen, bijvoorbeeld zoals Selang dat doet met z'n P/E-ratios.

Voor verkopen geldt dan weer het omgekeerde: je verkoopt in een overspannen, jubelende markt, op het moment dat jij denkt dat dat de bubble nu echt levensgevaarlijke proporties begint aan te nemen. Ook dit moment baseer je weer op fundamentele signalen.

Natuurlijk is de kans niet heel groot dat je op deze manier het absolute dal en de absolute top te pakken zult hebben, maar door uit te gaan van de juiste signalen kun je er vrij zeker van zijn dat je daar in elk geval redelijk in de buurt zit.

Het spreekt voor zich dat je voor het bovenstaande wel stalen zenuwen moet hebben.
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
pi_81042422
Wat hedgefunds de afgelopen dagen hebben gedaan heeft niks met angst te maken maar lijkt meer een georganiseerde aanval op de euro.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  woensdag 5 mei 2010 @ 10:39:45 #98
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81042447
Ja, het is voor hedgefunds waarschijnlijk nu of nooit!
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
  woensdag 5 mei 2010 @ 10:40:47 #99
279105 luckyb1rd
Hmmm lekker hmmm
pi_81042476
konden ze niet een beter engels praten euro vertegenwoordiger een persconferentie laten geven, finnen pfff
  woensdag 5 mei 2010 @ 10:45:57 #100
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81042583
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:38 schreef sitting_elfling het volgende:
Wat hedgefunds de afgelopen dagen hebben gedaan heeft niks met angst te maken maar lijkt meer een georganiseerde aanval op de euro.
Inderdaad, 'we' worden helaas kapot gemaakt.
Land voor land en de euro erbij...
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 5 mei 2010 @ 10:59:49 #101
862 Arcee
Look closer
pi_81042897
quote:
Op dinsdag 4 mei 2010 21:52 schreef jaco het volgende:
Sommige hedgefondsen zoeken doelbewust zwakke plekken op en nemen short-posities in om daar van te profiteren. Vervolgens kopen ze spreektijd op bijvoorbeeld CNBC en kopen financiele journalisten om teneinde paniek te zaaien die in hun voordeel is. Het afbraak proces wordt daarmee versneld.

Deze hedgefondsen hebben extra macht door leverage: ze hebben een groot deel van hun kapitaal geleend van banken. Het risico is hierbij assymetrisch: als hun aktie slaagt incasseren ze enorme winsten, als de aktie mislukt dan laten ze zich failliet verklaren en kan de lenende bank hun geld afschrijven. Dit vind ik geen natuurlijk marktmechanisme.
Nee, dat klinkt als een nieuwe basis voor een crisis. Waarom worden dergelijke praktijken niet verboden?
pi_81043113
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 07:10 schreef Mendeljev het volgende:
Goud blijft ook gewoon dalen onder stijgend volume.

Komen die goldbugs ook bedrogen uit met hun valutahedge...
Waar kijk jij dan naar? Spot, EFT of futeres? In de kortlopende futeres zie ik geen stijgende volume hoor.
pi_81043916
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 11:06 schreef Zure_Pruim het volgende:

[..]

Waar kijk jij dan naar? Spot, EFT of futeres? In de kortlopende futeres zie ik geen stijgende volume hoor.
Ik zie wel een stijgend volume. Vanzelfsprekend houd ik de futuresprijs in de gaten.

Dit is duidelijk een (voorlopig nog kleine) selloff gedragen door extra volume.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  FOK!-Schrikkelbaas woensdag 5 mei 2010 @ 11:38:44 #104
862 Arcee
Look closer
pi_81044028
AEX is intussen weer groen.
  woensdag 5 mei 2010 @ 11:41:01 #105
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81044091
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:04 schreef wildplasser70 het volgende:
Gisteren op The Market Ticker: The Fallacy Of "Buy The Dips"
[..]

Nu had ik zelf ook al bedacht dat dat "buying the dips" een beroerde strategie is. Maar wat dan wel? Op de één of andere manier moest ik bij de hierboven voorgestelde "winning strategy" meteen denken aan een zeker gewaardeerd medeforumlid.
Het antwoord is dat je moet kopen op basis van waarde, niet op basis van momentum. Dan zit je op lange termijn altijd goed. Het rare is echter dat de meeste mensen handelen op momentum.

Stel, jouw buurman heeft een bedrijf dat 20.000 winst maakt per jaar en hij doet jou het volgende aanbod: als jij 100.000 euro in zijn zaak steekt dan heb je recht op 25% van alle toekomstige winst. Maar jij vindt 25% te weinig want 25%x20.000=5000 en dat is dan dus maar 5% rendement op je investering. Je gaat dus niet in op zijn aanbod. De volgende dag biedt hij nog maar 24%, de dag erna 23%, etc. Dit is het exacte equivalent van een stijgende aandelenkoers!

Een momentum belegger koopt op een bepaald moment op bijvoorbeeld 15% omdat de "koers" van je buurman's bedrijf maar blijft stijgen. Dit is natuurlijk complete onzin want als je 25% van de winst niet genoeg vond, waarom ga je dan wel in op een aanbod van 15%?

Het rare is dat bijna iedereen die ik ken wel zijn verstand gebruikt als het gaat om transacties in het dagelijks leven maar als het om aandelen gaat dan worden ze opeens irrationeel en denken dat waarde zomaar uit het niets kan ontstaan.

Ook zoiets raars is de obsessie met "de bodem". Waar "de bodem" ligt boeit helemaal niet. Het gaat erom welk rendement/risco je kunt halen op een gegeven prijspunt. Is dat gunstig genoeg, dan kun je kopen. Anders niet.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81044566
LOL!
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 11:41 schreef SeLang het volgende:
Stel, jouw buurman heeft een bedrijf dat 20.000 winst maakt per jaar en hij doet jou het volgende aanbod: als jij 100.000 euro in zijn zaak steekt dan heb je recht op 25% van alle toekomstige winst. Maar jij vindt 25% te weinig want 25%x20.000=5000 en dat is dan dus maar 5% rendement op je investering. Je gaat dus niet in op zijn aanbod. De volgende dag biedt hij nog maar 24%, de dag erna 23%, etc. Dit is het exacte equivalent van een stijgende aandelenkoers!

Goed omschreven!

Er heerst echt een paradigma dat wordt omschreven als de hogere koers = hogere yield mentaliteit. Dit is allemaal het gevolg van opscheppende greater fools, RTL-Z, Tostrams en Ronald Koopman. Het hele principe achter beleggen is ook zo simpel dat het lachwekkend is hoe veel mensen de plank finaal misslaan door rationaliteit in te wisselen voor kuddegedrag.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_81044707
Nu, kuddegedrag of niet, als er weer wat ellende de kop op steekt (spanje ofzo) ga ik toch mooi shorten hoor...

Lijkt mij gewoon inspelen op kuddegedrag...
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:01:42 #108
258335 Harde_Kip
Ga eens aan het werk
pi_81044740
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 11:38 schreef Arcee het volgende:
AEX is intussen weer groen.
en weer rood
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:13:16 #109
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81045104
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 11:56 schreef Mendeljev het volgende:

Er heerst echt een paradigma dat wordt omschreven als de hogere koers = hogere yield mentaliteit.
...terwijl de earningsyield juist omgekeerd evenredig is aan de koers.

Eigenlijk zou je in plaats van koersgrafieken de earningsyield moeten plotten, net zoals de yield op obligaties. Het is ook eigenlijk hetzelfde, zij het dat de earningsyield van aandelen een stochastische variable is, in tegenstelling tot de yield-to-maturity bij een obligatie (daarom is het niet praktisch). Maar zelf kijk ik naar een gespreide aandelenportfolio als zijnde een soort obligatie met variabele yield. Onzeker, maar wel in te schatten binnen een bepaald betrouwbaarheidsinterval.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:22:56 #110
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81045380
Btw: waarom is de relatie tussen bondyields en earningsyield dan verre van 1:1? Omdat het risico op aandelen substantieel is (en stijgend bij hogere koersen). De redenering dat de bondyields nu zo enorm laag zijn is geen goed argument dat dan ook de earningsyields laag zouden moeten zijn. De risico opslag blijft immers en zou juist moeten stijgen bij hogere koersen. Dat is dus ook de denkfout die in het veelgebruikte FED-model zit. Historisch vind je ook geen goede relatie tussen earningsyield en bondyields.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81045651
Kan iemand trouwens hier een mening over spuien:

Ik had een put geschreven toen een aandeel verrassend laag noteerde. Enkele maanden lang gelijk gekregen, nu toch weer teruggevallen. Stel dat ik de aandelen moet kopen, dacht ik -zolang ik ze heb- calls te schrijven. Op die manier blijf je eigenlijk geld verdienen aan die aandelen...

Enige commentaar? Het enige nadeel dat ik direct zie is dat ze tussentijds geblokkeerd blijven, maar aan de andere kant verminderd je break even prijs bij elke handeling dus...
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:41:13 #112
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81045999
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:31 schreef tony_clifton- het volgende:
Kan iemand trouwens hier een mening over spuien:

Ik had een put geschreven toen een aandeel verrassend laag noteerde. Enkele maanden lang gelijk gekregen, nu toch weer teruggevallen. Stel dat ik de aandelen moet kopen, dacht ik -zolang ik ze heb- calls te schrijven. Op die manier blijf je eigenlijk geld verdienen aan die aandelen...

Enige commentaar? Het enige nadeel dat ik direct zie is dat ze tussentijds geblokkeerd blijven, maar aan de andere kant verminderd je break even prijs bij elke handeling dus...
Ik snap de redenatie niet. Een geschreven call kan nooit het risico dekken op een geschreven put of op aandelenbezit.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81046010
GVD ligt RBS plat kan verdomme niet mijn turbo's aex verkopen , iemand wel eens gehad, is het mogelijk om schadeloos gesteld te worden? RBS moet toch continu bied laat koersen bieden hele platform ligt eruit volgens mij
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_81046119
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 07:10 schreef Mendeljev het volgende:
Goud blijft ook gewoon dalen onder stijgend volume.
Leugens ende bedrogh! Mijn lieve goudje is de afgelopen 3 dagen ¤ 550 per kilo gestegen. Dat het in dollars gedaald is maakt niet uit - het is juist een hedge tegen euro-risico. In de volgende fase van de crisis gaat de dollar weer onderuit en dan zijn de Amerikaanse goldbugs weer blij. Wat je ziet is geen gevolg van in- en uitstappende goudbeleggers maar van in- en uitstappende bonds- en valutakopers. In tijden van toenemend wereldwijd sovereign risk is goud de ultieme belegging. Kopen jullie maar lekker de beloftes van Bernanke en Trichet, tegen de tijd dat iedereen ziet dat die niets waard zijn zie ik jullie wel weer terug als jullie me in paniek fortuinen voor mijn goud komen bieden
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:46:50 #115
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81046202
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:44 schreef dvr het volgende:

Kopen jullie maar lekker de beloftes van Bernanke en Trichet, tegen de tijd dat iedereen ziet dat die niets waard zijn zie ik jullie wel weer terug als jullie me in paniek fortuinen voor mijn goud komen bieden
En jij denkt zeker dat we dan nog geld hebben om goud te kopen?
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:41 schreef edwinh het volgende:
GVD ligt RBS plat kan verdomme niet mijn turbo's aex verkopen , iemand wel eens gehad, is het mogelijk om schadeloos gesteld te worden? RBS moet toch continu bied laat koersen bieden hele platform ligt eruit volgens mij
Belletje doen! Zelf ook vaak genoeg problemen mee gehad.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81046203
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:13 schreef SeLang het volgende:

Eigenlijk zou je in plaats van koersgrafieken de earningsyield moeten plotten, net zoals de yield op obligaties. Het is ook eigenlijk hetzelfde, zij het dat de earningsyield van aandelen een stochastische variable is [..]
Obligaties zijn binnenkort wat dat betreft net als aandelen.
pi_81046245
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:46 schreef sitting_elfling het volgende:

En jij denkt zeker dat we dan nog geld hebben om goud te kopen?
Ik accepteer ook land, huizen, aandelen en strakke zusjes!
pi_81046296
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:46 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

En jij denkt zeker dat we dan nog geld hebben om goud te kopen?
[..]

Belletje doen! Zelf ook vaak genoeg problemen mee gehad.
is het je wel eens gelukt om schadeloos te stellen dan dat hun jouwn verlies nemen?
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:52:26 #119
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81046407
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:48 schreef dvr het volgende:

[..]

Ik accepteer ook land, huizen, aandelen en strakke zusjes!
Persoonlijk denk ik dat je je hier in behoorlijk vergist. Maar de tijd zal het leren. Ik heb verder niks met goud te maken, bezit het niet. En zal het ook nooit bezitten.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:53:11 #120
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81046433
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:00 schreef tony_clifton- het volgende:
Lijkt mij gewoon inspelen op kuddegedrag...
Dat is het ook. De markt wordt op dit moment bewogen door de grote hedgefunds die gezamelijk de handen in een slaan en de markt naar beneden trappen. De situatie met Griekenland, Spanje is gewoon een heerlijke open deur voor hedgefunds om flink te shorten. Best interessant schouwspel dat de macht van dit soort fondsen gewoon nog steeds ongekend is.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  woensdag 5 mei 2010 @ 12:54:03 #121
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81046464
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:49 schreef edwinh het volgende:

[..]

is het je wel eens gelukt om schadeloos te stellen dan dat hun jouwn verlies nemen?
Ik kreeg het terug voor de prijs die het was op het moment dat de storing begon.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81046501
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:13 schreef SeLang het volgende:
Eigenlijk zou je in plaats van koersgrafieken de earningsyield moeten plotten, net zoals de yield op obligaties. Het is ook eigenlijk hetzelfde, zij het dat de earningsyield van aandelen een stochastische variable is, in tegenstelling tot de yield-to-maturity bij een obligatie (daarom is het niet praktisch). Maar zelf kijk ik naar een gespreide aandelenportfolio als zijnde een soort obligatie met variabele yield. Onzeker, maar wel in te schatten binnen een bepaald betrouwbaarheidsinterval.
Opzich is het geen gek idee ware het niet dat het risico bij aandelen niet eenzijdig bepaald kan worden door een ratingbureau maar afhangt van verschillende vormen van exposure terwijl het bij obligaties maar een kant op kan gaan. Die yieldperformances van verschillende aandelen/indices naast elkaar zou dan niets zeggen. Daarnaast is de YTM ook gewoon een stochastische variabele wat betreft de veronderstelling dat je je coupon kan herinvesteren volgens een vast verloop.

Het idee is wel leuk gevonden.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_81046644
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:46 schreef sitting_elfling het volgende:
En jij denkt zeker dat we dan nog geld hebben om goud te kopen?
Instappen in goud kan iedereen, het uitstapmoment is inderdaad van crucialer belang.

Eén van de kenmerken van systeemdenken/traden overigens. Jammer genoeg wordt dit punt het minst besproken.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
pi_81046652
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:54 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik kreeg het terug voor de prijs die het was op het moment dat de storing begon.
waar handel jij nou in dan nog steeds CFD? ligt market index niet plat?
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_81047656
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:41 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik snap de redenatie niet. Een geschreven call kan nooit het risico dekken op een geschreven put of op aandelenbezit.
Ik bedoelde vooral om de boel te laten renderen, om 't niet te laten stilvallen...
  woensdag 5 mei 2010 @ 13:41:09 #126
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81047973
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:44 schreef dvr het volgende:
In tijden van toenemend wereldwijd sovereign risk is goud de ultieme belegging. Kopen jullie maar lekker de beloftes van Bernanke en Trichet, tegen de tijd dat iedereen ziet dat die niets waard zijn zie ik jullie wel weer terug als jullie me in paniek fortuinen voor mijn goud komen bieden
Dit is al vaak besproken, maar goud wordt natuurlijk door niemand gedekt. Het wordt vooral bepaald door de grillen van speculanten.

Het is denk ik een fout om te denken dat de goudprijs wordt gedreven door mensen zoals jijzelf die kopen en jarenlang vasthouden. Dat levert namelijk geen handelsvolume. Het volume zit in korte termijngedoe. Statistische arbitrage, convergetietrades en momentumspelers. Dat drijft de prijs. Het feit dat een harde kern van beleggers op hun goud blijven zitten geeft imo weinig bescherming tegen een daling als de trade algos de andere kan op beginnen te werken.

Ik zie ook weinig anekdotisch bewijs dat goud een goede hedge zou zijn tegen een systeemcrisis. Het dichtst dat we daarbij kwamen in decennia was de Lehman crisis, en toen daalde de prijs van goud zelfs. Dat had het moment voor goudspeculanten moeten zijn.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 13:44:11 #127
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81048081
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:48 schreef dvr het volgende:

[..]

Ik accepteer ook land, huizen, aandelen en strakke zusjes!
Ik niet.
In een deflatoire depressie accepteer ik alleen strakke zusjes.
De rest zakt in waar je bij staat.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 13:48:49 #128
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81048207
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 13:32 schreef tony_clifton- het volgende:

[..]

Ik bedoelde vooral om de boel te laten renderen, om 't niet te laten stilvallen...
Het verwachte rendement van een geschreven call op een aandeel is echter kleiner dan het rendement van een aandeel zonder geschreven call...
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 13:51:07 #129
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81048286
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 13:44 schreef SeLang het volgende:

[..]

Ik niet.
In een deflatoire depressie accepteer ik alleen strakke zusjes.
De rest zakt in waar je bij staat.
ROFL

Ik ga ook zeker voor die strakke zusjes. De rest is nutteloos bezit.
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
pi_81048412
Overigens blijft goud wel een fantastisch iets om te hebben. Enerzijds om zijn historie en anderzijds om zijn (huidige) waarde.

Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  woensdag 5 mei 2010 @ 14:00:18 #131
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81048578
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 13:55 schreef Mendeljev het volgende:
Overigens blijft goud wel een fantastisch iets om te hebben. Enerzijds om zijn historie en anderzijds om zijn (huidige) waarde.

[ afbeelding ]
Ik vind het ook mooi hoor. Ik vind het vooral ook een tof idee dat het misschien wel honderden jaren geleden in de VOC tijd is opgegraven en afgepakt van een neger, daarna omgesmolten en tot munten geslagen, daarna weer omgesmolten, etc etc. En uiteindelijk hou je dan zo'n goudbaartje in je handen
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 14:00:55 #132
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81048598
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 13:55 schreef Mendeljev het volgende:
Overigens blijft goud wel een fantastisch iets om te hebben. Enerzijds om zijn historie en anderzijds om zijn (huidige) waarde.

[ afbeelding ]


Het geeft echt een bijzonder gevoel om een kilootje ofzo aan goud in je hand te hebben. Ik denk dat die magie altijd wel zal blijven, maar het zal niet genoeg zijn om de goudprijs altijd maar te laten stijgen. Hoe je het ook wendt of keert, een eerste levensbehoefte zal goud nooit worden.
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
  woensdag 5 mei 2010 @ 14:03:58 #133
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81048689
Als je eens in London bent moet je naar het Bank of England Museum gaan (=gratis). Daar kun je een baar van 12kg in je hand houden

Ik zou er best zo eentje willen hebben maar ik vind het teveel kapitaalbeslag voor een asset die geen inkomen genereert.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 14:06:40 #134
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81048763
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:03 schreef SeLang het volgende:
Als je eens in London bent moet je naar het Bank of England Museum gaan (=gratis). Daar kun je een baar van 12kg in je hand houden

Ik zou er best zo eentje willen hebben maar ik vind het teveel kapitaalbeslag voor een asset die geen inkomen genereert.
Als de goudprijs ooit weer zou terugzakken naar zo'n ¤10.000/kilo en ik dan ruimschoots kapitaalkrachtig genoeg ben (en die kans is natuurlijk niet zo groot), zou ik het misschien nog overwegen ook. Trouwens, ik denk dat veel multimiljonairs en miljardairs in het geheim ook best dit soort zaken hebben.
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
pi_81049622
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:59 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Instappen in goud kan iedereen, het uitstapmoment is inderdaad van crucialer belang.

Eén van de kenmerken van systeemdenken/traden overigens. Jammer genoeg wordt dit punt het minst besproken.
Instap en uitstap zijn gewoon bijna hetzelfde. Je stapt long uit als je short wilt instappen. Het omgekeerde geld ook. :p
pi_81049887
Waarom zou je eigenlijk fysiek fysiek goud willen hebben? Er zijn ook ETFs ofzo op goud, waarbij je per aandeel één zoveelste van een ounce koopt. De kosten zijn verwaarloosbaar aangezien je goudstaven ook moet beveiligen (bank, kluis,... )
pi_81050164
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 14:43 schreef tony_clifton- het volgende:
Waarom zou je eigenlijk fysiek goud willen hebben? Er zijn ook ETFs ofzo op goud, waarbij je per aandeel één zoveelste van een ounce koopt.
Omdat niet-fysiek, d.w.z. papieren goud, niets anders is dan een toezegging van een bank of soortgelijke instantie dat zij een bepaalde hoeveelheid goud voor je bewaren. In de praktijk hebben ze dat goud niet en weet je niet of ze het wel zullen kunnen krijgen als de poep de ventilator raakt. En evenmin weet je of dan die bank zelf er nog wel is. Sommige ETFs beleggen in goud dat ze aantoonbaar voor je in een kluis hebben liggen, die zijn al iets beter. Als je dan ook nog zeker weet dat ze het goud niet stiekem aan anderen uitgeleend of verpand hebben, en dat het niet in een faillissement meegezogen kan worden, dan is papieren goud bijna net zo goed als echt goud.
pi_81050522
euro wordt weer geslacht!
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
  woensdag 5 mei 2010 @ 15:11:43 #139
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81050746


En alle risk assets gaan ook door het putje: aandelen, goud, zilver, olie, PIIGS-bonds, alles
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81050937
3 doden bij protesten in Athene...
pi_81054684
Air France KLM wordt de laatste dagen ook flink afgestraft zeg.
pi_81054697
De AEX -1,32 % !
pi_81054843
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 17:32 schreef Knallert het volgende:
De AEX -1,32 % !
Nog ff doorgelopen naar -1,51%
pi_81054906
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 17:39 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

Nog ff doorgelopen naar -1,51%
pi_81054997
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 17:32 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
Air France KLM wordt de laatste dagen ook flink afgestraft zeg.
Angst voor de vulkaanas die er weer lijkt aan te komen. Ik heb overigens op 16 april per post wat producten besteld uit hongkong, die zijn normaal binnen 5 werkdagen hier. Maar tot op heden nog niets.
  woensdag 5 mei 2010 @ 17:56:35 #146
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81055333
Toch bizar dat de beurs nauwelijk reageert op alle ellende.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81055907
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:48 schreef dvr het volgende:

[..]

Ik accepteer ook land, huizen, aandelen en strakke zusjes!
En een Magnum .44?
pi_81057311
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 13:41 schreef SeLang het volgende:

[..]

Dit is al vaak besproken, maar goud wordt natuurlijk door niemand gedekt. Het wordt vooral bepaald door de grillen van speculanten.

Het is denk ik een fout om te denken dat de goudprijs wordt gedreven door mensen zoals jijzelf die kopen en jarenlang vasthouden. Dat levert namelijk geen handelsvolume. Het volume zit in korte termijngedoe. Statistische arbitrage, convergetietrades en momentumspelers. Dat drijft de prijs. Het feit dat een harde kern van beleggers op hun goud blijven zitten geeft imo weinig bescherming tegen een daling als de trade algos de andere kan op beginnen te werken.

Ik zie ook weinig anekdotisch bewijs dat goud een goede hedge zou zijn tegen een systeemcrisis. Het dichtst dat we daarbij kwamen in decennia was de Lehman crisis, en toen daalde de prijs van goud zelfs. Dat had het moment voor goudspeculanten moeten zijn.
De echte waarde van goud zit naar mijn mening nog steeds rond de 800. Alles daarboven is gebakken lucht om ervoor te zorgen dat 'bekende'economen massaal aan mensen kunnen verkopen met verkoop praatjes zoals "Al eeuwen betrouwbaar" en 'koop nu, wees de crisis voor' terwijl ze op een staafje van een fysieke troy ounce meer dan 80 euro winst maken. Ik vraag me af wat een goudstaafje nou zo betrouwbaar maakt, buiten het feit dat het bloed van miljoenen mensen van de afgelopen eeuwen erop staat vanwege gierigheid, omdat het.. nou.. het glimt zo mooi

Buiten het feit dat het glimt en de waarde ervan in de technologische industrie is het volstrekt waardeloos, net zoals papierengeld.. enige verschil is dat je goud niet eeuwig kan blijven printen

Goud is wat dat betreft een enorme bubble.. de meeste weten het ook, alleen denken ze het goud allemaal te verkopen met gigantische winsten 'zodra de crisis voorbij' is. Als je nu nog in goud moet gaan stappen om bovenstaande redenen, kom je genaait thuis.

[ Bericht 3% gewijzigd door BattleCow op 05-05-2010 19:11:00 ]
pi_81057618
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 19:03 schreef BattleCow het volgende:

[..]

Buiten het feit dat het glimt en de waarde ervan in de technologische industrie is het volstrekt waardeloos, net zoals papierengeld.. enige verschil is dat je goud niet eeuwig kan blijven printen
Aan de andere kant, papier wordt wel gedekt door een overheid met geweldsmonopolie en een leger.
  woensdag 5 mei 2010 @ 19:39:09 #150
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81058577
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 19:12 schreef tjoptjop het volgende:

[..]

Aan de andere kant, papier wordt wel gedekt door een overheid met geweldsmonopolie en een leger.
Precies. Papier is gedekt, goud niet. Goud is gewoon wat de 'greater fool' ervoor geeft. Niet dat je er geen winst mee kunt maken hoor, de vooraad greater fools is soms groter dan je denkt
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  woensdag 5 mei 2010 @ 20:01:28 #151
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81059446
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 10:59 schreef Arcee het volgende:

[..]

Nee, dat klinkt als een nieuwe basis voor een crisis. Waarom worden dergelijke praktijken niet verboden?
En kan je nagaan dat ze nu al weer natte voeten krijgen in Amerika. Flink shorten op de Euro zorgt ervoor dat de dollar nu weer hoger staat. En dat kan een belabberde economie als de States niet gebruiken. Duurdere export prijzen zijn natuurlijk niet gewenst
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81059535
Dat zat ik me ook even te bedenken. Is een lage Euro voor een exportland bij uitstek (Duitsland) niet juist gunstig?
pi_81059563
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 20:03 schreef tjoptjop het volgende:
Dat zat ik me ook even te bedenken. Is een lage Euro voor een exportland bij uitstek (Duitsland) niet juist gunstig?
Niks mis met een lagere Euro, alleen word de import van noodzakelijke goederen natuurlijk wel duurder en ook het reizen naar het buitenland.
  woensdag 5 mei 2010 @ 20:24:37 #154
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81060411
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 20:03 schreef tjoptjop het volgende:
Dat zat ik me ook even te bedenken. Is een lage Euro voor een exportland bij uitstek (Duitsland) niet juist gunstig?
Ik heb al genoeg commentaar gehoord en gelezen over de snel stijgende dollar. Men is zich daar al behoorlijk aan het over op winden. Amerika mag er op korte termijn misschien wat beter voorstaan dan Europa. Met dit soort zaken is het natuurlijk ook snel gedaan met de States want de interne economie draait nog voor geen meter.

De financiele winnaars uit malaises zoals deze zijn vooral de hedgefunds en de propietary trading boutiques. Ook al is het risico wat sommige hedgefunds nemen echt bizar. Leverage van 50:1. Als overheden de middelvinger gaan opsteken gaan er sowieso een aantal onder uit. Misschien wel weer op dezelfde manier als LTCM destijds . De vraag is of in dit geval de overheden weer zullen bijspringen.

Return van LTCM destijds
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81061350
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 20:24 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik heb al genoeg commentaar gehoord en gelezen over de snel stijgende dollar. Men is zich daar al behoorlijk aan het over op winden. Amerika mag er op korte termijn misschien wat beter voorstaan dan Europa. Met dit soort zaken is het natuurlijk ook snel gedaan met de States want de interne economie draait nog voor geen meter.

De financiele winnaars uit malaises zoals deze zijn vooral de hedgefunds en de propietary trading boutiques. Ook al is het risico wat sommige hedgefunds nemen echt bizar. Leverage van 50:1. Als overheden de middelvinger gaan opsteken gaan er sowieso een aantal onder uit. Misschien wel weer op dezelfde manier als LTCM destijds . De vraag is of in dit geval de overheden weer zullen bijspringen.

Return van LTCM destijds
[ afbeelding ]
LCTM was de middelvinger van Rusland toch?


Ik denk zelf dat de winnaars de landen zijn die hun zaakjes goed op orde hebben. Mits die zich niet teveel laten ringeloren door 'losers'. Vwb hedgefunds, ik denk dat er net zoveel een tegengestelde positie hebben, netto zal het denk ik niet zo heel veel uitmaken.
pi_81065285
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:53 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Dat is het ook. De markt wordt op dit moment bewogen door de grote hedgefunds die gezamelijk de handen in een slaan en de markt naar beneden trappen. De situatie met Griekenland, Spanje is gewoon een heerlijke open deur voor hedgefunds om flink te shorten. Best interessant schouwspel dat de macht van dit soort fondsen gewoon nog steeds ongekend is.
Het zou me niet verbazen als de euro-zone een trillion dollar bailout krijgt, net zoals in de vs.

echt jammer van deze dalingen, ik hoop op een bounce. we zitten immers bij de benenden de bollinger band en ook de vix is enigszins teveel doorgeschoten naar boven naar mijn mening.
gelukkig heb ik tijdens deze daling overwegend dollar-aandelen in portfolio gehad dus de daling van aandelen wordt gehedged door de daling van de euro
  woensdag 5 mei 2010 @ 22:41:15 #157
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81066755
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 12:59 schreef edwinh het volgende:

[..]

waar handel jij nou in dan nog steeds CFD? ligt market index niet plat?
Alleen nog maar futures.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  woensdag 5 mei 2010 @ 22:49:28 #158
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81067154
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 20:47 schreef tjoptjop het volgende:

Ik denk zelf dat de winnaars de landen zijn die hun zaakjes goed op orde hebben. Mits die zich niet teveel laten ringeloren door 'losers'. Vwb hedgefunds, ik denk dat er net zoveel een tegengestelde positie hebben, netto zal het denk ik niet zo heel veel uitmaken.
Je merkt nu pas ook de verschillen hoe snel informatie available is. En je ziet ook wie daar het snelst op kunnen anticiperen. Hedgefunds

En met hedgefunds is het netto niet 50/50 denk ik. Het zijn over het algemeen wel de 'slimste' op de markt. Zal wel zo'n typische normaal verdeling zijn met enorme fat tails.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81067385
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 22:41 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Alleen nog maar futures.
Ben je nog aangewezen op een speciale markt of handel je vrij naar eigen interesses?
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  woensdag 5 mei 2010 @ 23:02:53 #160
114335 sitting_elfling
Milkbreak Man
pi_81067779
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 22:54 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

Ben je nog aangewezen op een speciale markt of handel je vrij naar eigen interesses?
Speciale markt en daarin mag je handelen naar vrije keuze.

Het is propietary trading boutique waar je als zijnde particulier een team binnenkomt. Er zijn dus verschillende teams (FX, commodities, etc.). Binnen dat team krijg je een plek toegewezen. Binnen het team heb je dan researchers, traders, risico analisten etc. Omdat elke trader een dusdanige vrijheid heeft ben je gelimiteerd aan bepaalde markten. Anders krijg je situaties waar je collega short zit terwijl jij long zit
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81075914
quote:
Hypotheekgigant VS vraagt opnieuw om geld

WASHINGTON - De Amerikaanse hypotheekgigant Freddie Mac heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën om 10,6 miljard dollar (8,2 miljard euro) aan steun gevraagd. Freddie Mac heeft opnieuw geld nodig omdat het bedrijf in het eerste kwartaal van 2010 een verlies van 6,7 miljard dollar heeft geleden. Freddie Mac is groot geworden op de hypotheekmarkt, doordat het huizenbezit vanuit de Amerikaanse overheid sterk werd gestimuleerd.

In 2007 kwam de instelling in de problemen toen de Amerikaanse huizenmarkt inzakte. De overheid zag zich vervolgens in 2008 genoodzaakt Freddie Mac en zusterorganisatie Fannie Mae over te nemen.

Freddie Mac heeft al eerder voor ruim 50 miljard dollar (bijna 40 miljard euro) aan steun van de federale overheid ontvangen.
  donderdag 6 mei 2010 @ 09:03:05 #162
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81075995
Mooi rood is niet lelijk
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_81076032
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:03 schreef AQuila360 het volgende:
Mooi rood is niet lelijk
Alles short maar dan ook echt alles!!!!!!
  donderdag 6 mei 2010 @ 09:05:23 #164
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_81076043


Whehe, die Amerikanen reageerden pissig op Marc Faber met z'n statement dat niet alleen vele Europese landen zullen defaulten, maar uiteindelijk ook de USA en UK. Vinden ze niet logisch
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_81076141
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:05 schreef SemperSenseo het volgende:


Whehe, die Amerikanen reageerden pissig op Marc Faber met z'n statement dat niet alleen vele Europese landen zullen defaulten, maar uiteindelijk ook de USA en UK. Vinden ze niet logisch
Die reactie van die mensen daar op het moment dat Marc Faber Amerika noemt dat de States gaan defaulten
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81076220
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:13 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Die reactie van die mensen daar op het moment dat Marc Faber Amerika noemt dat de States gaan defaulten
idd
  donderdag 6 mei 2010 @ 09:48:28 #167
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81076859
quote:
Op woensdag 5 mei 2010 22:49 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Je merkt nu pas ook de verschillen hoe snel informatie available is. En je ziet ook wie daar het snelst op kunnen anticiperen. Hedgefunds

En met hedgefunds is het netto niet 50/50 denk ik. Het zijn over het algemeen wel de 'slimste' op de markt. Zal wel zo'n typische normaal verdeling zijn met enorme fat tails.
Gezien het feit dat de markt niet helemaal random is en het feit dat er enorm veel naieve sukkels actief zijn op de financiele markten zal er ook wel een groep zijn die winst maakt om andere redenen dan toeval alleen.

Wat mij altijd opvalt is het enorme verschil in geavanceerdheid tussen verschillende beleggers/ speculanten. De een koopt omdat hij iets in de Telegraaf heeft gelezen of koopt op een crossing van het 50-daags moving average, de ander doet multifactor statistische analyse in realtime en stuurt een hoer af op de CEO van een bedrijf om echte voorkennis te ontfutselen.

Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen in de komende tijd, zowel naar wat voor soort strategieen men gebruikt (zonder specifief te worden uiteraard ) en in hoeverre er consistentie is in de resultaten.

Werken jullie met eigen kapitaal of ook voor klanten? Werken voor klanten is natuurlijk gratis geld want dat heeft meestal de vorm van een calloptie op het geld van iemand anders (hedgefund pakt 20% van de eventuele winst, verliezen zijn voor de klant. Oftewel zelfs puur random trades zijn altijd winstgevend voor zo'n fund).
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  donderdag 6 mei 2010 @ 09:51:11 #168
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81076932
Ik ga nu even kijken of ik inderdaad kan stemmen met de stemkaart die ik (foutief) heb ontvangen. Als ze me laten stemmen dan ga ik stemmen op de linksen (Labour) want dan kan ik over een paar jaar laag instappen
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81077099
En weer groen. Krijgen we net zo'n dag als gister?
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:09:09 #170
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81077396
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:51 schreef SeLang het volgende:
Ik ga nu even kijken of ik inderdaad kan stemmen met de stemkaart die ik (foutief) heb ontvangen. Als ze me laten stemmen dan ga ik stemmen op de linksen (Labour) want dan kan ik over een paar jaar laag instappen
Gestemd
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:17:07 #171
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81077581
Er is toch niet iets aan het broeden bij ASR...?

Perpetuals van 4% in de plus een week gelden tot onder 0 op dit moment.


Maar je kan bijkopen LXIV, hij zit onder de 110
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:18:19 #172
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81077615
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:09 schreef SeLang het volgende:

[..]

Gestemd
Stemfraude! Vuile PvdA'er!
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:25:30 #173
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81077818
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:09 schreef SeLang het volgende:

[..]

Gestemd
Tja, óf je staat gewoon illegaal dubbel geregistreerd...
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:26:54 #174
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_81077860
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:18 schreef wildplasser70 het volgende:

[..]

Stemfraude! Vuile PvdA'er!
En wat nu? Oneerlijke verkiezingen door stemfraude? Crisis in de UK?
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
pi_81078173
wow, van -1,2 naar +0,5 in anderhalf uur... En er zijn nog steeds mensen die beweren dat de crisis over is
We leven allemaal maar voor de katse kut weg
Ieder voor zichzelf snijdt het algemene nut weg
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:41:50 #176
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81078298
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:26 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

En wat nu? Oneerlijke verkiezingen door stemfraude? Crisis in de UK?
Zal wel met een sisser aflopen. Net als in Rotterdam.
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
  donderdag 6 mei 2010 @ 10:44:02 #177
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_81078365
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:51 schreef SeLang het volgende:
Ik ga nu even kijken of ik inderdaad kan stemmen met de stemkaart die ik (foutief) heb ontvangen. Als ze me laten stemmen dan ga ik stemmen op de linksen (Labour) want dan kan ik over een paar jaar laag instappen
Wat een goeie reden om op een partij te stemmen, zeg. Idealisme is voor mietjes?
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  donderdag 6 mei 2010 @ 11:24:53 #178
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_81079695
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:37 schreef RvLaak het volgende:
wow, van -1,2 naar +0,5 in anderhalf uur... En er zijn nog steeds mensen die beweren dat de crisis over is
Correctie, dat beweren ze in Amerika. Wij in Europa zijn een stelletje losers
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  donderdag 6 mei 2010 @ 11:27:06 #179
301932 wildplasser70
Even een plasje plegen...
pi_81079786
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:44 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Wat een goeie reden om op een partij te stemmen, zeg. Idealisme is voor mietjes?
Meer iets voor jonkies, die nog niet helemaal snappen hoe het werkt.
Het zijn meestal mannen die wildplassen, omdat zij immers makkelijk en staand kunnen plassen. Het motief is in de meeste gevallen luiheid en gemakzucht: men heeft geen zin om naar het toilet te lopen of te wachten tot men thuis is.
  donderdag 6 mei 2010 @ 12:20:19 #180
298713 SemperSenseo
Een geniale ramp
pi_81081864
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:51 schreef SeLang het volgende:
Ik ga nu even kijken of ik inderdaad kan stemmen met de stemkaart die ik (foutief) heb ontvangen. Als ze me laten stemmen dan ga ik stemmen op de linksen (Labour) want dan kan ik over een paar jaar laag instappen
Beetje off-topic, maar wist je dat Nick Clegg van de Liberal Democrats vloeiend Nederlands spreekt?
http://www.telegraph.co.u(...)in-fluent-Dutch.html
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." - Albert Einstein (1879 - 1955)
"A fool thinks himself to be wise, but a wise man knows himself to be a fool." - William Shakespeare (1564 - 1616)
  Moderator donderdag 6 mei 2010 @ 12:31:10 #181
236264 crew  capricia
pi_81082289
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 12:20 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Beetje off-topic, maar wist je dat Nick Clegg van de Liberal Democrats vloeiend Nederlands spreekt?
http://www.telegraph.co.u(...)in-fluent-Dutch.html
NL moeder toch?
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_81082373
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:05 schreef SemperSenseo het volgende:


Whehe, die Amerikanen reageerden pissig op Marc Faber met z'n statement dat niet alleen vele Europese landen zullen defaulten, maar uiteindelijk ook de USA en UK. Vinden ze niet logisch
Maar hij is wel een slechte voorspeller. Dacht dat we niet boven 1050 zouden gaan
  donderdag 6 mei 2010 @ 12:41:23 #183
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81082720
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 11:27 schreef wildplasser70 het volgende:

[..]

Meer iets voor jonkies, die nog niet helemaal snappen hoe het werkt.
Ik blijf ook niet lang meer in Nederland wonen, maar mag nu nog stemmen. Dat gaat natuurlijk een opportunistische stem worden.
pi_81083488
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:37 schreef RvLaak het volgende:
wow, van -1,2 naar +0,5 in anderhalf uur... En er zijn nog steeds mensen die beweren dat de crisis over is
ik koop nog steeds niet. ik zit met mijn vingers gekruist terwijl mijn portfolio diep door het rood gaat
Winners never quit,quitters never win
  donderdag 6 mei 2010 @ 15:12:43 #185
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81088977
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 12:20 schreef SemperSenseo het volgende:

[..]

Beetje off-topic, maar wist je dat Nick Clegg van de Liberal Democrats vloeiend Nederlands spreekt?
http://www.telegraph.co.u(...)in-fluent-Dutch.html
Klinkt heel goed idd best tof
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_81089160
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:09 schreef SeLang het volgende:

[..]

Gestemd
Selang saves the world
pi_81089682
IEEE-EEEN-GEEEEEEEEEE IEEE-EEEN-GEEEEEEEEEE IEEE-EEEN-GEEEEEEEEEEEEEE
IEEE-EEEN-GEEEEEEEEEE IEEE-EEEN-GEEEEEEEEEE IEEE-EEEN-GEEEEEEEEEEUUUEEEE!!!!
pi_81089868
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:05 schreef SemperSenseo het volgende:


Whehe, die Amerikanen reageerden pissig op Marc Faber met z'n statement dat niet alleen vele Europese landen zullen defaulten, maar uiteindelijk ook de USA en UK. Vinden ze niet logisch
Dat filmpje is ook al bijna 3 maanden oud. Onder de huidige omstandigheden zou een dergelijke claim wat realistischer onthaald worden.

Btw: hebben jullie ook zo'n hekel aan die gladde praatjes van marktjournalisten zoals ene John in het filmpje. Wat voor toegevoegde waarde heeft zo iemand nou? Die gast komt niet met cijfers, niet met feiten maar geeft een oppervlakkige visie dat het systeem het nodige te verduren zal krijgen en dat het wel meevalt met Marc's claim. Nou joepie, niet bijster interessant.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  donderdag 6 mei 2010 @ 15:41:37 #189
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81090263
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 15:33 schreef Mendeljev het volgende:

Btw: hebben jullie ook zo'n hekel aan die gladde praatjes van marktjournalisten zoals ene John in het filmpje. Wat voor toegevoegde waarde heeft zo iemand nou? Die gast komt niet met cijfers, niet met feiten maar geeft een oppervlakkige visie dat het systeem het nodige te verduren zal krijgen en dat het wel meevalt met Marc's claim. Nou joepie, niet bijster interessant.
Daarom kijk ik ook nooit naar dat soort zenders. Het is allemaal hol geblaat en reageren op ruis in de markt.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  donderdag 6 mei 2010 @ 15:41:49 #190
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81090274
Waarom gaan de perpetuals eigenlijk zo door het stof de afgelopen dagen? De dalingen zijn ook ongehoord snel gegaan, hele punten in een paar minuten.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 16:27:03 #191
862 Arcee
Look closer
pi_81092368
"16:17AEX blijft positief ondanks lager Wall Street"

Dit soort nieuws.:') 10 minuten later staat de AEX negatief.:')
pi_81093397
ING in een duikvlucht! Momenteel onder de 6 euro .
pi_81093698
De bots zijn nu actief op ING. Dit gaat te hard.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 16:57:13 #194
862 Arcee
Look closer
pi_81093734
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 16:49 schreef Knallert het volgende:
ING in een duikvlucht! Momenteel onder de 6 euro .
Onder de 5.90 zelfs.
pi_81093800
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 17:03:53 #196
862 Arcee
Look closer
  donderdag 6 mei 2010 @ 17:05:05 #197
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81094005
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:03 schreef Arcee het volgende:
ING -8%. Toch stevig.
tja, punt is dat ze volgende week zo weer +10% doen.
pi_81094030
Bij 150 punten stap ik in.
pi_81094053
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:03 schreef Arcee het volgende:
ING -8%. Toch stevig.
De laatste 20 minuten gaan die bots het hardst in een leeggetrokken orderboek. Ik reken op een -10% nu
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  donderdag 6 mei 2010 @ 17:07:30 #200
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81094080
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:05 schreef Sloggi het volgende:
Bij 150 punten stap ik in.
zolang ASR in 2019 nog maar bestaat, vind ik het prima...

(het instorten van de beurskoers dus)
  Moderator donderdag 6 mei 2010 @ 17:08:36 #201
236264 crew  capricia
pi_81094117
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:06 schreef Mendeljev het volgende:

[..]

De laatste 20 minuten gaan die bots het hardst in een leeggetrokken orderboek. Ik reken op een -10% nu
En toch voelt het niet als een koopwaardig aandeel.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 17:09:03 #202
862 Arcee
Look closer
pi_81094142
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:05 schreef Lemans24 het volgende:
tja, punt is dat ze volgende week zo weer +10% doen.
Inderdaad, maar alleen echte durfals stappen nu in.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 17:09:26 #203
862 Arcee
Look closer
pi_81094157
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 10:37 schreef RvLaak het volgende:
wow, van -1,2 naar +0,5 in anderhalf uur...
En inmiddels weer terug naar -1.2%.
pi_81094341
Heeft de handel een paar uur stil gelegen ofzo? Tussen 13:00 en 16:00 zie ik bij alle beurstrackers een rechte streep voor de AEX en de AMX.
pi_81094382
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:09 schreef Arcee het volgende:

[..]

En inmiddels weer terug naar -1.2%.
-1,6%. Het gaat hard nu.
pi_81094386
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:15 schreef Sloggi het volgende:
Heeft de handel een paar uur stil gelegen ofzo? Tussen 13:00 en 16:00 zie ik bij alle beurstrackers een rechte streep voor de AEX en de AMX.
Er was een storing bij Euronext, zodat er geen indices werden geupdate. Er werd wel degelijk gehandeld.
  Moderator donderdag 6 mei 2010 @ 17:16:59 #207
236264 crew  capricia
pi_81094403
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:15 schreef Sloggi het volgende:
Heeft de handel een paar uur stil gelegen ofzo? Tussen 13:00 en 16:00 zie ik bij alle beurstrackers een rechte streep voor de AEX en de AMX.
Voor de index heb ik die streep ook. Maar voor de individuele aandelen niet.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
pi_81094508
Ik heb calls ING , maar goed die lopen tot 2012 en ik heb een lange adem
pi_81094523
-1% min vandaag toen weer dik plus en nu weer dik in de min
pi_81094680
volgens technische analyse moet je nu long gaan, we zijn oversold. Over één of twee weken zouden we weer bij 1190 staan Je kan ook wachten tot de steun bij 1145-1150. Maar dan ben je misschien te laat.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 17:28:12 #211
862 Arcee
Look closer
pi_81094734
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:16 schreef Sloggi het volgende:
-1,6%. Het gaat hard nu.
Nu weer -1.2%.
pi_81094752
Heeft Bos ook een PPT opgericht?
pi_81095027
Ageas (Fortis) -10%...
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
http://www.privacybarometer.nl/
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 17:37:38 #214
862 Arcee
Look closer
pi_81095049
AEX zakt 6% in 3 dagen, de grootste 3 daagse daling sinds 30 maart vorig jaar.
  Moderator donderdag 6 mei 2010 @ 17:37:45 #215
236264 crew  capricia
pi_81095055
Toch een plukje ING gekocht voor onder de 6 euro.
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  donderdag 6 mei 2010 @ 17:38:35 #216
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81095070
Ach, het is allemaal niet zo boeiend.
Er moet nog zoveel af voordat we weer op koopwaardige niveaus komen
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 17:39:52 #217
862 Arcee
Look closer
pi_81095107
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:37 schreef capricia het volgende:
Toch een plukje ING gekocht voor onder de 6 euro.
Wat zul jij slecht slapen vannacht.
pi_81095162
Zijn er voor europese beurzen trouwens zoiets als pre-announcements? En zo ja, waar kan ik die vinden?
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
http://www.privacybarometer.nl/
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
  Moderator donderdag 6 mei 2010 @ 17:41:51 #219
236264 crew  capricia
pi_81095167
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:39 schreef Arcee het volgende:

[..]

Wat zul jij slecht slapen vannacht.
Moet eerst nog stappen...
Also spricht der Narr: »Der Umgang mit Menschen verdirbt den Charakter, sonderlich wenn man keinen hat.«
  donderdag 6 mei 2010 @ 17:43:19 #220
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81095218
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:39 schreef Arcee het volgende:

[..]

Wat zul jij slecht slapen vannacht.
Foei Arcee, je weet toch dat iets wat je op 6 euro koopwaardig vindt op 1 euro alleen maar nog koopwaardiger is geworden? No worries, het blijft precies hetzelfde aandeel.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81095333
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:28 schreef tjoptjop het volgende:
Heeft Bos ook een PPT opgericht?
Het is echt verbazingwekkend hoe bots de markt kunnen manipuleren.

Macht!
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  donderdag 6 mei 2010 @ 17:56:43 #222
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81095711
ik ben d'r GVD helemaal niet blij mee dat ik in één week alle winst van de afgelopen drie maanden ben kwijtgeraakt!
pi_81095820
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:43 schreef SeLang het volgende:

[..]

Foei Arcee, je weet toch dat iets wat je op 6 euro koopwaardig vindt op 1 euro alleen maar nog koopwaardiger is geworden? No worries, het blijft precies hetzelfde aandeel.
Maar het blijft ook ING
pi_81095840
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:43 schreef SeLang het volgende:

[..]

Foei Arcee, je weet toch dat iets wat je op 6 euro koopwaardig vindt op 1 euro alleen maar nog koopwaardiger is geworden? No worries, het blijft precies hetzelfde aandeel.
6 gedeeld door 1 is toch anders dan 1 gedeeld 6
pi_81096091
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:56 schreef Lemans24 het volgende:
ik ben d'r GVD helemaal niet blij mee dat ik in één week alle winst van de afgelopen drie maanden ben kwijtgeraakt!
Waarom heb je het dan ook gehouden? Als er shit aan de knikker hangt moet je hard wegrennen. Emoties en rationele hoop wordt bijna altijd keihard afgestraft.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81096297
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 17:56 schreef Lemans24 het volgende:
ik ben d'r GVD helemaal niet blij mee dat ik in één week alle winst van de afgelopen drie maanden ben kwijtgeraakt!
Het is duidelijk te zien dat europese aandelen het slechter doen dan amerikaanse. De belgische doen het zelfs slechter dan de nederlandse, waarschijnlijk omdat dit keer de oorzaak van de "paniek" in europa ligt.
  donderdag 6 mei 2010 @ 18:16:52 #227
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81096370
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:14 schreef deenigeechteTS het volgende:

[..]

Het is duidelijk te zien dat europese aandelen het slechter doen dan amerikaanse. De belgische doen het zelfs slechter dan de nederlandse, waarschijnlijk omdat dit keer de oorzaak van de "paniek" in europa ligt.
Ik heb voornamelijk olbigaties, maar wel Nederlands. En inderdaad één Belgisch aandeel...
pi_81096422
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:14 schreef deenigeechteTS het volgende:

[..]

Het is duidelijk te zien dat europese aandelen het slechter doen dan amerikaanse. De belgische doen het zelfs slechter dan de nederlandse, waarschijnlijk omdat dit keer de oorzaak van de "paniek" in europa ligt.
Vooral de financials hier maken weer rake klappers.
  donderdag 6 mei 2010 @ 18:19:39 #229
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81096473
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:08 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Waarom heb je het dan ook gehouden? Als er shit aan de knikker hangt moet je hard wegrennen. Emoties en rationele hoop wordt bijna altijd keihard afgestraft.
Perpetuals verkopen? Ik weet ook wel dat het daarbij alleen om de rente gaat, maar de koerswinst staat zo leuk in de portfolio.

En wat betreft m'n aandeel (Galapagos) wacht ik minimaal tot de trading update, eind mei.
pi_81096527
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:08 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Waarom heb je het dan ook gehouden? Als er shit aan de knikker hangt moet je hard wegrennen. Emoties en rationele hoop wordt bijna altijd keihard afgestraft.
Hey junior betradar mag je al handelen of verwerk je alleen inkomende orders????
pi_81096546
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:14 schreef deenigeechteTS het volgende:

[..]

Het is duidelijk te zien dat europese aandelen het slechter doen dan amerikaanse. De belgische doen het zelfs slechter dan de nederlandse, waarschijnlijk omdat dit keer de oorzaak van de "paniek" in europa ligt.
Dat is natuurlijk wel een enorm open deur geval! Natuurlijk gaat Europa meer naar beneden dan Amerika. En de Spaanse/Griekse/Italiaanse indices hebben het natuurlijk zwaarder dan de rest.

En wat betreft je post dat bijna alle technische waardes een oversold aangeven. Als er fundamentele problemen zijn is dat toch logisch? Als we snelle dalingen zien zal TA altijd een oversold aangeven. Dat kun je natuurlijk toch nooit als geldig koop advies zien?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81096591
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:18 schreef M.Melandri het volgende:

[..]

Vooral de financials hier maken weer rake klappers.
Ik neem aan dat sinds de laatste keer we spraken er weer klappers zijn gemaakt in jouw portfolio? Je richt je nog steeds op de dax of heb je ook FX (euro?) er bij gepakt?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81096710
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:19 schreef Lemans24 het volgende:

[..]

Perpetuals verkopen? Ik weet ook wel dat het daarbij alleen om de rente gaat, maar de koerswinst staat zo leuk in de portfolio.

En wat betreft m'n aandeel (Galapagos) wacht ik minimaal tot de trading update, eind mei.
Betreft advies over een specifiek asset is niet het punt. Het gaat meer om het feit dat er door snelle fundamentele veranderingen het korte en lange termijn plaatje erg rigide verandert. Voel je stront aan de knikker denk je toch na of je misschien de hele portfolio moet verkopen?
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81096748
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:23 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik neem aan dat sinds de laatste keer we spraken er weer klappers zijn gemaakt in jouw portfolio? Je richt je nog steeds op de dax of heb je ook FX (euro?) er bij gepakt?
Nee joh hij loopt gewoon langs de deur met een collectenbus

Volgens mij weet jij niet echt waar je het over hebt je roept steeds maar wat junior!!!!!
pi_81096768
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:20 schreef kowala het volgende:

[..]

Hey junior betradar mag je al handelen of verwerk je alleen inkomende orders????
Het is puur handelen en onderzoek. Maar dat ligt toch wel in markten wat relatief weinig te maken hebben met wat er op dit moment speelt in de wereld
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81096861
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:26 schreef kowala het volgende:

[..]

Nee joh hij loopt gewoon langs de deur met een collectenbus

Volgens mij weet jij niet echt waar je het over hebt je roept steeds maar wat junior!!!!!
Sure. Ik post al jaren mee in deze beleggingsgerelateerde topics op FOK! En heb meerdere malen mijn persoonlijke strategie haarfijn uitgelegd.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  donderdag 6 mei 2010 @ 18:35:36 #237
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81097127
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:26 schreef kowala het volgende:

[..]

Nee joh hij loopt gewoon langs de deur met een collectenbus

Volgens mij weet jij niet echt waar je het over hebt je roept steeds maar wat junior!!!!!
In welke grot leef jij? Ga je hier eerst maar eens een beetje inlezen.
Ik heb jou hier nog geen zinnig woord zien posten.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81097145
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:26 schreef kowala het volgende:

[..]

Nee joh hij loopt gewoon langs de deur met een collectenbus

Volgens mij weet jij niet echt waar je het over hebt je roept steeds maar wat junior!!!!!
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  donderdag 6 mei 2010 @ 18:40:33 #239
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81097366
Toch blijft de markt tot nu toe erg tam. Het is eigenlijk een soort stijging, maar dan omgekeerd
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81097503
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:26 schreef kowala het volgende:

[..]

Nee joh hij loopt gewoon langs de deur met een collectenbus

Volgens mij weet jij niet echt waar je het over hebt je roept steeds maar wat junior!!!!!
pi_81097628
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:35 schreef SeLang het volgende:

[..]

In welke grot leef jij? Ga je hier eerst maar eens een beetje inlezen.
Ik heb jou hier nog geen zinnig woord zien posten.
Ik jou ook niet komt een hoop blablabla uit je mond en af en toe met wat interessante termen rondstrooien je analyses en adviezen hangen als los zand aan elkaar. Werk nog ff 10 jaar door dan praten we wel verder vriend want je moet nog een hoop leren!!!
  donderdag 6 mei 2010 @ 18:49:52 #242
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_81097743
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:47 schreef kowala het volgende:

[..]

Ik jou ook niet komt een hoop blablabla uit je mond en af en toe met wat interessante termen rondstrooien je analyses en adviezen hangen als los zand aan elkaar. Werk nog ff 10 jaar door dan praten we wel verder vriend want je moet nog een hoop leren!!!
Dude, je kunt ook te ver gaan.
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Afleidingsmanoeuvre&lt;/a&gt;
pi_81097752
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:47 schreef kowala het volgende:

[..]

Ik jou ook niet komt een hoop blablabla uit je mond en af en toe met wat interessante termen rondstrooien je analyses en adviezen hangen als los zand aan elkaar. Werk nog ff 10 jaar door dan praten we wel verder vriend want je moet nog een hoop leren!!!


* Popcorn pakt *
  donderdag 6 mei 2010 @ 18:50:50 #244
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81097776
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:40 schreef SeLang het volgende:
Toch blijft de markt tot nu toe erg tam. Het is eigenlijk een soort stijging, maar dan omgekeerd
En dat noemen we een....?

...Daling!


Het lijkt net Sesamstraat af en toe
  donderdag 6 mei 2010 @ 18:52:54 #245
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81097868
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:25 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Betreft advies over een specifiek asset is niet het punt. Het gaat meer om het feit dat er door snelle fundamentele veranderingen het korte en lange termijn plaatje erg rigide verandert. Voel je stront aan de knikker denk je toch na of je misschien de hele portfolio moet verkopen?
Wat betreft aandelen: ja, dat had ik kunnen doen.
Maar iets dat dagelijks rente genereert, mag wat mij betreft in de portfolio blijven.
pi_81098549
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:49 schreef Falco het volgende:

[..]

Dude, je kunt ook te ver gaan.
Hoezo te ver? Die gast zit steeds de grote jongen uit te hangen hier op het forum en verkondigd gewoon een hoop crap daar prik ik gewoon doorheen.

Bij ons op kantoor mag zo iemand de krant brengen en koffie halen, een beetje stoer lopen doen met zijn dubbeltjes en kwartjes werk. Misschien moet hij maar op zondagochtend aanschuiven bij harry mens daar houden ze wel van mensen die graag uit hun nek lullen!!!


Slang ik zal een goed woordje voor je doen bij Harry!!!
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:12:46 #247
15221 Falco
Afleidingsmanoeuvre
pi_81098709
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:08 schreef kowala het volgende:

[..]

Hoezo te ver? Die gast zit steeds de grote jongen uit te hangen hier op het forum en verkondigd gewoon een hoop crap daar prik ik gewoon doorheen.

Bij ons op kantoor mag zo iemand de krant brengen en koffie halen, een beetje stoer lopen doen met zijn dubbeltjes en kwartjes werk. Misschien moet hij maar op zondagochtend aanschuiven bij harry mens daar houden ze wel van mensen die graag uit hun nek lullen!!!


Slang ik zal een goed woordje voor je doen bij Harry!!!
&lt;a href="https://www.youtube.com/watch?v=yIl_jGh-LWE" target="_blank" rel="nofollow"&gt;Afleidingsmanoeuvre&lt;/a&gt;
pi_81098862
geef die gast aub ff een ban voor dit subforum
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:17:23 #249
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81098884
Weet iemand een gratis site waar je de jaarcijfers van de afgelopen tien jaar per aandeel kunt raadplegen? Bij ft.com hebben ze maar de laatste vijf jaar.

Ik kan het natuurlijk ook opzoeken in de jaarverslagen maar dat is veel meer werk.
Please Move The Deer Crossing Sign
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 19:23:53 #250
862 Arcee
Look closer
pi_81099121
S&P zakt verder weg, onder de 1150 nu.
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:29:14 #251
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81099356
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 18:50 schreef Dirk-Kuijt het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

* Popcorn pakt *
Leg die popcorn maar weer weg, ik ga niet happen. Die pisvlek is mijn tijd niet waard.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:29:45 #252
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81099374
En de euro al onder de 1,27. Waar ligt de bodem?
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:31:56 #253
158038 AQuila360
Xbox Ultimate
pi_81099455
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:08 schreef kowala het volgende:

[..]

Hoezo te ver? Die gast zit steeds de grote jongen uit te hangen hier op het forum en verkondigd gewoon een hoop crap daar prik ik gewoon doorheen.

Bij ons op kantoor mag zo iemand de krant brengen en koffie halen, een beetje stoer lopen doen met zijn dubbeltjes en kwartjes werk. Misschien moet hij maar op zondagochtend aanschuiven bij harry mens daar houden ze wel van mensen die graag uit hun nek lullen!!!


Slang ik zal een goed woordje voor je doen bij Harry!!!
Ga dan gewoon weg
Shaderon: i say boom boom boom now let me hear you say weehooo
SpankmasterC: Tut mir leit Herr AQuila, es soll nicht wieder passieren!
RickoKun: Hey hoi! Ik kom bij dit topiqueje checken weetjuh!
pi_81099702
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:29 schreef SeLang het volgende:

[..]

Leg die popcorn maar weer weg, ik ga niet happen. Die pisvlek is mijn tijd niet waard.
Je kan duidelijk niet met kritiek omgaan beetje interessant lopen dloen met wat fancy woordjes die je hebt gegoogled en analyses maken ala char en jomanda. Ga vooral verder lopen klote met je binckbankaccount en stop gewoon met bullshit te verkondigen pipo!!!

Ga je maar eens verdiepen in de materie voordat je wat roept !!!!
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:38:19 #255
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81099721
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:29 schreef Lemans24 het volgende:
En de euro al onder de 1,27. Waar ligt de bodem?
Als de Amerikaanse overheidstekorten weer in beeld komen?
Please Move The Deer Crossing Sign
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:38:33 #256
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81099729
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:29 schreef Lemans24 het volgende:
En de euro al onder de 1,27. Waar ligt de bodem?
Vanmiddag Trichet live gezien en hij kreeg veel vragen van journalisten hoe ver de ECB eventueel zou gaan en of aankoop van Griekse staatsobligaties door de ECB was besproken. Trichet zei alleen in één zin dat het niet was besproken en verder ging hij niet op die vragen in maar benadrukte alleen dat het mandaat van de ECB prijsstabiliteit is (inflatie <2%) en dat het gemiddelde gedurende de 11 jaar dat de euro er is ook <2% is geweest, wat beter is dan enig afzonderlijk land in Europa in de afgelopen 3 decennia ooit heeft bereikt.

Maar geen expliciet statement dus over geen Griekse treasuries kopen. Daar kun je natuurlijk zenuwachtig van worden.
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:41:15 #257
229392 Lemans24
dé ervaringsdeskundige
pi_81099828
quote:
Kowala is een dorp in het Poolse woiwodschap Mazovië, in het district Radomski. De plaats maakt deel uit van de gemeente Kowala en telt 990 inwoners.
ze missen je
pi_81100028
Kan iemand die gast even defaulten? Dit is echt zo oneindig triest.
Ain't nothing to it but to do it.
Greece
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:46:45 #259
38496 Perrin
Sapere aude
pi_81100045
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:37 schreef kowala het volgende:

[..]

Je kan duidelijk niet met kritiek omgaan beetje interessant lopen dloen met wat fancy woordjes die je hebt gegoogled en analyses maken ala char en jomanda. Ga vooral verder lopen klote met je binckbankaccount en stop gewoon met bullshit te verkondigen pipo!!!

Ga je maar eens verdiepen in de materie voordat je wat roept !!!!
Ksssht. Ga anders je moeder lastigvallen ipv kansloos trollen.
I didn't say it would be easy. I just said it would be the truth.
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:48:25 #260
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81100126
Het wordt onderhand interessant om wat ponden te gaan wisselen naar euros

"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81100143
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:38 schreef SeLang het volgende:

[..]

Vanmiddag Trichet live gezien en hij kreeg veel vragen van journalisten hoe ver de ECB eventueel zou gaan en of aankoop van Griekse staatsobligaties door de ECB was besproken. Trichet zei alleen in één zin dat het niet was besproken en verder ging hij niet op die vragen in maar benadrukte alleen dat het mandaat van de ECB prijsstabiliteit is (inflatie <2%) en dat het gemiddelde gedurende de 11 jaar dat de euro er is ook <2% is geweest, wat beter is dan enig afzonderlijk land in Europa in de afgelopen 3 decennia ooit heeft bereikt.

Maar geen expliciet statement dus over geen Griekse treasuries kopen. Daar kun je natuurlijk zenuwachtig van worden.
Dan kan je net zo goed je winkel helemaal dichtgooien als we zo gaan redeneren

Je bent gewoon zwaar aan het speculeren over wat er nu in griekenland gebeurd niemand weet het en niemand kan er wat zinnigs over zeggen het is een kwestie van afwachten. En zenuwachtig word je alleen als je weet dat de posities die je hebt ingenomen zwak zijn anders is daar geen reden voor
pi_81100239
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:46 schreef Mendeljev het volgende:
Kan iemand die gast even defaulten? Dit is echt zo oneindig triest.
Hij heeft zelfs bij 1 van de grote 4 gewerkt en zit waarschijnlijk nu nog steeds in die accountant sector.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
  donderdag 6 mei 2010 @ 19:52:58 #263
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81100308
Even die daling in de juiste context zien.

"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81100593
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:12 schreef Falco het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_81100844
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:08 schreef kowala het volgende:
Hoezo te ver? Die gast zit steeds de grote jongen uit te hangen hier op het forum en verkondigd gewoon een hoop crap daar prik ik gewoon doorheen.
Ja! te ver, aangezien SeLang een graag gelezen user is hier. Zijn toevoegingen zijn wel waardevol aangezien ze onafhankelijk van posities, een mooi inzicht geven op allerhande marktmechanismen. Vooral door de onderbouwing die hij er aan geeft.
Dat jij daar doorheen prikt moet je nog zien te bewijzen, tot nu toe komt er alleen maar een hoop ungefundeerde zooi bij je vandaan, in tegenstelling tot SeLang dus. Maar doe eens een poging...

In ieder geval kunnen we van de volgende reactie al zien dat je inzicht gebrekkig is:
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:48 schreef kowala het volgende:
Dan kan je net zo goed je winkel helemaal dichtgooien als we zo gaan redeneren

Je bent gewoon zwaar aan het speculeren over wat er nu in griekenland gebeurd niemand weet het en niemand kan er wat zinnigs over zeggen het is een kwestie van afwachten. En zenuwachtig word je alleen als je weet dat de posities die je hebt ingenomen zwak zijn anders is daar geen reden voor
Zenuwachtig worden kan prima met sterke posities aangezien we de afgelopen jaren verschillende sterk geachte posities hebben zien crashen.
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
http://www.privacybarometer.nl/
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
pi_81100890
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:52 schreef SeLang het volgende:
Even die daling in de juiste context zien.

[ afbeelding ]
Die daling ook trouwens precies op het 61,8% niveau gestart op de dow.
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_81100967
Euro 1,2670 en goud weer in trek.
pi_81101243
Het gaat lekker aan de overkant.
Escaping from a liquidity trap may be impossible, much like light trapped in a black hole.
Op zaterdag 19 november 2011 13:27 schreef Perrin het volgende: En net als van voetbal, heeft iedereen verstand van macro-economie
pi_81101247
het gaat nu wel heel hard in VS iemand een idee waarom of nog steeds griekenland
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 20:13:33 #270
862 Arcee
Look closer
pi_81101378
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 19:23 schreef Arcee het volgende:
S&P zakt verder weg, onder de 1150 nu.
Onder 1140 nu.
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:13:33 #271
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81101379
Alleen de financiële media weten elke dag precies te vertellen waarom de beurs die dag is gedaald of gestegen.
Please Move The Deer Crossing Sign
pi_81101663
waar is het PPT when you need them
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:24:28 #273
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81101896
1130 gaat eraan
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81101930
check bloomberg dan vette bende daar weer in griekenland
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_81101960
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:24 schreef SeLang het volgende:
1130 gaat eraan
ik denk dat hier een bodem ontstaat
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_81102066
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:03 schreef Crazy Harry het volgende:

[..]

Ja! te ver, aangezien SeLang een graag gelezen user is hier. Zijn toevoegingen zijn wel waardevol aangezien ze onafhankelijk van posities, een mooi inzicht geven op allerhande marktmechanismen. Vooral door de onderbouwing die hij er aan geeft.
Dat jij daar doorheen prikt moet je nog zien te bewijzen, tot nu toe komt er alleen maar een hoop ungefundeerde zooi bij je vandaan, in tegenstelling tot SeLang dus. Maar doe eens een poging...

In ieder geval kunnen we van de volgende reactie al zien dat je inzicht gebrekkig is:
[..]

Zenuwachtig worden kan prima met sterke posities aangezien we de afgelopen jaren verschillende sterk geachte posities hebben zien crashen.
Je zegt het goed sterk geachte posities als je niet weet wat je koopt hoe weet je dan wat de kwaliteit is van het product wat je hebt gekocht. Je handelt dus met zooi waaar je 0,0 verstand van heb dan creer je je eigen schijnzekerheid.

Die gasten die nu weer zenuwachtig zijn die kunnen liever met buikpijn aan een roulettetafel gaan staan. Ze hebben geen flauw benul van waar ze meebezig zijn dat was ook de afgelopen jaren zo rotzooi kopen als een kip zonder kop. 80% heeft zich hier aan schuldig gemaakt je hebt zelf het paard van troje binnen gelaten en de effecten daarvan merken we nu ja.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 20:31:03 #277
862 Arcee
Look closer
pi_81102173
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:13 schreef Arcee het volgende:

[..]

Onder 1140 nu.
en onder de 1130 zelfs.
pi_81102229
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 09:48 schreef SeLang het volgende:

[..]

Gezien het feit dat de markt niet helemaal random is en het feit dat er enorm veel naieve sukkels actief zijn op de financiele markten zal er ook wel een groep zijn die winst maakt om andere redenen dan toeval alleen.
Ik denk dat je je hierin toch enigsinds vergist. Wat ik tot dusver heb gemerkt is dat ik personeel van hedgefunds veel pienter vind overkomen. Ik denk dat hier wel degelijk een verschil in kundigheid in zit. Ik heb echt al bij zoveel mensen echt mijn vraagtekens gehad hoe ze in vredesnaam deze baan hebben kunnen krijgen. Arrogantie, typisch haantjes gedrag. Echt bizar. Ook veel mensen krijgen domweg een baantje omdat pappa erg chief executive is. Of dat hun neef ergens hoofd van de afdeling is. Zoveel arrogantie en domheid heb ik zelfs nog niet in mijn periode bij de supermarkt gezien toen ik daar als 15 jarige werkte.
quote:
Wat mij altijd opvalt is het enorme verschil in geavanceerdheid tussen verschillende beleggers/ speculanten. De een koopt omdat hij iets in de Telegraaf heeft gelezen of koopt op een crossing van het 50-daags moving average, de ander doet multifactor statistische analyse in realtime en stuurt een hoer af op de CEO van een bedrijf om echte voorkennis te ontfutselen.
Klopt. Dat zie je alleen hier op de werkvloer ook al en ook bij enorm veel andere propietary trading firms. Zelfs als je de returns per werknemer ziet krijg je gewoon een normale verdeling met fat tails. Er zijn altijd een paar uitzonderingen die het erg goed doen. Je wordt er overigens bij slechte returns na verloop van tijd ook uitgeknikkerd. Je belegt immers voor je zelf. Geen winst is geen salaris! In sommige gevallen moeten traders zelfs hun eigen verliezen ophoesten.

Mensen met een grote bek worden het snelst geslachtofferd. Advies negeren is nog veel slechter. Het prop. trading wereldje zit vrij dicht bij elkaar allemaal en op het moment dat je een slechte naam hebt. Kun je het ook bij andere shaken. Sommige worden ook op basis van puur trackrecord (en een universiteits diploma) aangenomen. Alleen als je dan plotseling met grotere bedragen in een profesionele omgeving gaat beleggen is het toch altijd anders.
quote:
Ik ben erg benieuwd naar jouw ervaringen in de komende tijd, zowel naar wat voor soort strategieen men gebruikt (zonder specifief te worden uiteraard ) en in hoeverre er consistentie is in de resultaten.
Het grote voordeel is dat je nu gewoon werkt met tradebots waardoor je slippage al beduidend lager is dan als particulier zijnde met Binck of welke broker dan ook. Voor de rest heb ik er natuurlijk voor gekozen om zoveel mogelijk met wiskundige modellen te werken. Je bent hier in wel vrij wat betreft je keuze. Je hebt dus ook gewoon een puur technische afdeling in de groep en een fundamentele groep.
quote:
Werken jullie met eigen kapitaal of ook voor klanten? Werken voor klanten is natuurlijk gratis geld want dat heeft meestal de vorm van een calloptie op het geld van iemand anders (hedgefund pakt 20% van de eventuele winst, verliezen zijn voor de klant. Oftewel zelfs puur random trades zijn altijd winstgevend voor zo'n fund).
Ook voor klanten maar dat is een andere afdeling waar ik verder niks mee te maken heb. Je overlegt eigenlijk alleen maar met de groep waar je in zit.
People once tried to make Chuck Norris toilet paper. He said no because Chuck Norris takes crap from NOBODY!!!!
Megan Fox makes my balls look like vannilla ice cream.
pi_81102414
haal die bodem maar weg die is nog niet in zicht :d
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_81102491
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:28 schreef kowala het volgende:
Je zegt het goed sterk geachte posities als je niet weet wat je koopt hoe weet je dan wat de kwaliteit is van het product wat je hebt gekocht. Je handelt dus met zooi waaar je 0,0 verstand van heb dan creer je je eigen schijnzekerheid.

Die gasten die nu weer zenuwachtig zijn die kunnen liever met buikpijn aan een roulettetafel gaan staan. Ze hebben geen flauw benul van waar ze meebezig zijn dat was ook de afgelopen jaren zo rotzooi kopen als een kip zonder kop. 80% heeft zich hier aan schuldig gemaakt je hebt zelf het paard van troje binnen gelaten en de effecten daarvan merken we nu ja.
Tja, en jij gaat er vanuit dat de door jou sterk geachte posities wel daadwerkelijk sterk zijn, zoals anderen dat dus ook dachten.
Net zoals al die anderen overschat je jezelf.

Iets met grote zwarte watervogels...
De discussie is niet privacy tegenover veiligheid maar vrijheid tegenover controle
http://www.privacybarometer.nl/
Overzicht privacy-inperkende maatregelen/wetten/voorstellen
pi_81102523
Mensen.. dit gaat fout.. nasdaq al -4%
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 20:41:02 #282
862 Arcee
Look closer
pi_81102678
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:31 schreef Arcee het volgende:

[..]

en onder de 1130 zelfs.
en onder de 1120.
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 20:41:44 #283
862 Arcee
Look closer
pi_81102723
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:38 schreef BattleCow het volgende:
Mensen.. dit gaat fout.. nasdaq al -4%
S&P ook.
pi_81102726
in tijd van 10 minuten bijna een procent erbij .. dit is ernstig
pi_81102750
bijna -5%
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_81102801
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:38 schreef BattleCow het volgende:
Mensen.. dit gaat fout.. nasdaq al -4%
Nu al -5%!
pi_81102821
algo fucking rithm trading baby !!!
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
pi_81102830
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:42 schreef edwinh het volgende:
bijna -5%
-5.3
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 20:44:25 #290
862 Arcee
Look closer
pi_81102862
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:41 schreef Arcee het volgende:

[..]

en onder de 1120.
Holy crap, ook al onder de 1110.
pi_81102879
Gaat lekker daar op WS .
pi_81102907
-7% !!!
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:45:30 #293
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81102921
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:32 schreef sitting_elfling het volgende:

[..]

Ik denk dat je je hierin toch enigsinds vergist. Wat ik tot dusver heb gemerkt is dat ik personeel van hedgefunds veel pienter vind overkomen. Ik denk dat hier wel degelijk een verschil in kundigheid in zit. Ik heb echt al bij zoveel mensen echt mijn vraagtekens gehad hoe ze in vredesnaam deze baan hebben kunnen krijgen. Arrogantie, typisch haantjes gedrag. Echt bizar. Ook veel mensen krijgen domweg een baantje omdat pappa erg chief executive is. Of dat hun neef ergens hoofd van de afdeling is. Zoveel arrogantie en domheid heb ik zelfs nog niet in mijn periode bij de supermarkt gezien toen ik daar als 15 jarige werkte.
Wat bedoel je nu precies? Zijn ze daar nu wel of niet slim? Je zult wel natuurlijke selectie krijgen.
quote:
Klopt. Dat zie je alleen hier op de werkvloer ook al en ook bij enorm veel andere propietary trading firms. Zelfs als je de returns per werknemer ziet krijg je gewoon een normale verdeling met fat tails. Er zijn altijd een paar uitzonderingen die het erg goed doen. Je wordt er overigens bij slechte returns na verloop van tijd ook uitgeknikkerd. Je belegt immers voor je zelf. Geen winst is geen salaris! In sommige gevallen moeten traders zelfs hun eigen verliezen ophoesten.
Maar er zit is die normaalverdeling gemiddeld wel genoeg 'skew' de juiste kant op, oftewel gemiddeld zijn de meesten winstgevend, of dat ook niet? Ik ben erg benieuwd wat je conclusies zullen zijn de komende periode.
quote:
Mensen met een grote bek worden het snelst geslachtofferd. Advies negeren is nog veel slechter. Het prop. trading wereldje zit vrij dicht bij elkaar allemaal en op het moment dat je een slechte naam hebt. Kun je het ook bij andere shaken. Sommige worden ook op basis van puur trackrecord (en een universiteits diploma) aangenomen. Alleen als je dan plotseling met grotere bedragen in een profesionele omgeving gaat beleggen is het toch altijd anders.
[..]

Het grote voordeel is dat je nu gewoon werkt met tradebots waardoor je slippage al beduidend lager is dan als particulier zijnde met Binck of welke broker dan ook. Voor de rest heb ik er natuurlijk voor gekozen om zoveel mogelijk met wiskundige modellen te werken. Je bent hier in wel vrij wat betreft je keuze. Je hebt dus ook gewoon een puur technische afdeling in de groep en een fundamentele groep.
Handel jij op basis van een technisch model (stat arb e.d.) of fundamenteel (zoals macro) of beide? Wel tof hoor . Robot wars
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81102922
quote:
Op donderdag 6 mei 2010 20:44 schreef Arcee het volgende:

[..]

Holy crap, ook al onder de 1110.
Ook al onder de 1090!
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 20:45:53 #295
862 Arcee
Look closer
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:46:11 #296
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81102956
WOW! Ik kijk even niet en we staan onder de 1100!
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
pi_81102968
-9%
National Suicide: How Washington is Destroying the American Dream
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:46:59 #298
56633 JimmyJames
Unspeakable powers
pi_81103009
Jesus we crashen.
Please Move The Deer Crossing Sign
  FOK!-Schrikkelbaas donderdag 6 mei 2010 @ 20:47:01 #299
862 Arcee
Look closer
pi_81103043
Nu toch wel dieptepunt gezien hoop ik.
  donderdag 6 mei 2010 @ 20:47:49 #301
78918 SeLang
Black swans matter
pi_81103060
Een crash
"If you want to make God laugh, tell him about your plans" - Woody Allen
Mijn reisverslagen
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')