Opnieuw downloaden en branden maar, klopt de md5 checksum wel?quote:Op zondag 2 mei 2010 17:46 schreef Cliffy het volgende:
[..]
Yep, Desktop versie gedownload en op een CDtje gegooid.. tot dat menu ben ik niet eens gekomen
Dan is er iets mis met de cd.quote:Op zondag 2 mei 2010 17:46 schreef Cliffy het volgende:
[..]
Yep, Desktop versie gedownload en op een CDtje gegooid.. tot dat menu ben ik niet eens gekomen
quote:Op zondag 2 mei 2010 17:47 schreef Adames het volgende:
[..]
Opnieuw downloaden en branden maar, klopt de md5 checksum wel?
Het is natuurlijk waar dat Ubuntu nog niet bestond toen XP uitkwam, maar Ubuntu is in feite een fork van Debian en dat systeem bestaat al sinds 1993.quote:Op zondag 2 mei 2010 17:27 schreef Adames het volgende:
Het is overigens niet geheel eerlijk om deze Ubuntu te gaan vergelijken met Windows XP.
Een vergelijking met Windows 7 is beter waarbij veel voordelen imo toch weg zijn.
Als je Linux wilt gaan vergelijken met Windows XP, dan mag je Ubuntu helemaal niet noemen, de eerste versie kwam uit net voordat Vista uit kwam en dat was niet direct een toppertje voor de normale gebruikers.
Vertel dan eerst eens watvoor "toverformulles" je moest invoeren, want 99% kans dat je gewoon wat verkeerd deed, of iets probeerde te doen wat "de gemiddelde gebruiker" helemaal niet nodig heeft.quote:Op zondag 2 mei 2010 17:25 schreef DennisMoore het volgende:
[..]
Wat een bullshit. Ik schiet echt niet in de stress als ik geen Start-knop zie staan.
Typische nerd-reactie: "De gebruiker wil het gewoon niet snappen".
Dat is wat ik zei: als je net tussen noob en nerd in hangt (zoals ik), dan is Ubuntu m.i. nog steeds ongeschikt.quote:Op zondag 2 mei 2010 17:58 schreef Dee. het volgende:
Vertel dan eerst eens watvoor "toverformulles" je moest invoeren, want 99% kans dat je gewoon wat verkeerd deed, of iets probeerde te doen wat "de gemiddelde gebruiker" helemaal niet nodig heeft.
quote:Op vrijdag 6 mei 2005 10:58 schreef DennisMoore het volgende:
Toevallig kwam ik gisteren op AllesLinux.com uit, en ik las daar dat Linux tegenwoordig zo eenvoudig te installeren is, dat bijna iedere beginner het moet kunnen met de tegenwoordige distro's.
'k Had een lang weekend, kan best wel redelijk overweg met het installeren van Windows-versies, en ik weet aardig google te gebruiken bij het oplossen van vage problemen die je toch altijd tegenkomt met drivers etc. Dus ik dacht: appeltje eitje, dat gaat lukken. Eerst eens testen met Knoppix, prima, alles leek te werken. Dan eens de Ubuntu Hoary Live-cd, ging ook goed. Een partitie gemaakt, en de install-cd erin.
En toen begonnen de problemen. Het dualbooten lukte niet, dus ik kon niet meer in Windows terecht. Vervolgens kreeg ik m'n (standaard) SB-Live kaartje niet aan de praat (die het in de Live versie prima deed), pipes konden niet geopend worden, etc etc. Via google/wiki/forums kom je dan allerlei vage tips en trucs tegen, die natuurlijk niet voor een Linux-beginner zijn bedoeld. Je rommelt 's wat in dat terminal-scherm, je haalt netjes #'s weg in config-files... al heel wat. En dan blijkt dat Gnome niet meer te starten, en zie ik alleen een soort terminal-scherm...
Probeer ik het eens op een andere pc... krijg ik een standaard NIC niet aan de praat (die het in Win2k prima deed). Keurig via grafische config-schermpjes wat op DHCP en Activate zitten klikken, waarna Linux gewoon niet meer reageert! Ook na rebooten, en een keurig login-scherm, blijf ik zitten met een kaal bruin scherm met muiscursor. Kan alleen in een soort safe-mode nog verder.
Kortom, als Linux eenmaal werkt, en je zit verder nergens aan, zal het prima werken, tekstverwerken, surfen, etc. Dat geloof ik best. Maar Linux werkend zien te krijgen is een enorme puzzel. 'k Had het gevoel dat ik telkens als een halve whizkid bezig moest zijn in terminalschermpjes en regedit-achtige toestanden, waarin ik magische formules moest intypen die ik in documentatie vond.
Met andere woorden: om Linux werkend te krijgen moet je óf een techneut (nerd) zijn, óf enorm veel mazzel hebben dat alles in één keer werkt. Het viel mij in ieder geval zwaar tegen. 'k Zal de gratis cd's die ik al besteld had, dan ook niet gaan uitdelen aan vrienden en bekenden... onderzetters worden 't..
quote:Op maandag 5 mei 2008 10:11 schreef DennisMoore het volgende:
Mja... gisteren echt úren bezig geweest om geluid aan de praat te krijgen in smplayer (schijnt ivm subs de beste te zijn?). Packages opnieuw geïnstalleerd enzo, ALSA en OSS, allemaal enge toverformules in een terminal-venster gekopieerd. Niks hielp.... 'k Heb nu een vermoeden dat ik een klein mute-vinkje over 't hoofd zag
.
En nu heeft ineens Kubuntu m'n loginschermen overgenomen! En ben ik m'n shutdown-knop kwijt...
quote:Op zaterdag 10 mei 2008 13:09 schreef DennisMoore het volgende:
Hmm, het blijft toch een beetje trial & error allemaal.
Wat zitten rommelen met X11 vs xv en gl enzo, xorg.conf waar dan ineens regels bij gezet worden. ALSA doet 't na rebooten soms wel, soms niet. En nu doen sommige avi's in smplayer 't wel, sommige niet.
*pruts*
Met wat graven kon ik nog een worstel-post uit 2005 vindenquote:Op donderdag 16 april 2009 12:06 schreef DennisMoore het volgende:
Vol optimisme ging ik het na een jaar weer eens proberen met Ubuntu... kijken hoe snel ik weer tegen gebruiksonvriendelijkheid aan zou lopen. En ja hoor, slechts een paar minuten na verse installatie.
Firefox start al niet meer op. Hij zegt onderin de menubalk "Starting Firefox Web B..." en m'n muisicoon verandert in een 'zandloper'. En na een aantal seconden verdwijnt dat weer, niks Firefox.
Bij dubbelklikken op een mp4 of flv-bestand krijg ik de vraag "Search for suitable plugin?"
Tuurlijk, goed idee, doe mij die MPEG-4 AAC decoder maar *klik*
Helaas pindakaas, "No packages with the requested plugins found".
En met Ubuntu loop ik dus áltijd tegen dit soort gekloot aan, ik eindig altijd met apt-get achtige dingen en andere toverformules die ik met Google moet opzoeken en in terminalvensters moet gooien...
Nee, nog steeds niet dus.... Sorry, het spijt me, linux-fanboys.
Waarom probeer je het eigenlijk steeds weer opnieuw? Een computer is uiteindelijk niets anders dan een gebruiksobject waar je redelijk kan bepalen hoe je het gebruikt. Niemand die je verplicht (op wat fundamentalistische fanboys na (ook in dit topic)) om een bepaald OS te gebruiken op een gewone PC. Je hebt zelf al gekeken naar Windows en Linux en de eerste lijkt voor jou te doen wat het moet doen. Dus waarom toch verder zoeken? Gebruik toch gewoon wat je fijner vindt.quote:Op zondag 2 mei 2010 18:05 schreef DennisMoore het volgende:
En ik probeer het serieus 1 of 2x per jaar (vaak bij een nieuwe versie).
Deed ik ook hoor, op een kale HDD. Da's dus blijkbaar niet het punt.quote:Op zondag 2 mei 2010 18:34 schreef Bill_E het volgende:
Goed, jammer dat er mensen vast lopen. Maar persoonlijk vind ik het niet fair dat je het direct naast xp/vista/windows 7 gaat installeren. Een clean instal op een lege hd is geen probleem kan ik je verzekeren. Probeer eens xp naast windows vista te installeren ( w7 weet ik niet ). Das ook een ramp.
Omdat ik 'computeren' toch altijd wel leuk gevonden heb. En als je nooit eens wat nieuws probeert, dan leer je ook nooit nieuwe dingen kennen. Beetje prutsen enzo. Alleen voor Ubuntu pruts ik blijkbaar net te veel én net niet goed genoegquote:Op zondag 2 mei 2010 18:40 schreef Lod het volgende:
Waarom probeer je het eigenlijk steeds weer opnieuw? Een computer is uiteindelijk niets anders dan een gebruiksobject waar je redelijk kan bepalen hoe je het gebruikt. Niemand die je verplicht (op wat fundamentalistische fanboys na (ook in dit topic)) om een bepaald OS te gebruiken op een gewone PC. Je hebt zelf al gekeken naar Windows en Linux en de eerste lijkt voor jou te doen wat het moet doen. Dus waarom toch verder zoeken? Gebruik toch gewoon wat je fijner vindt.
Mja, dat is inderdaad heel ergerlijk van Windows. Daarom heb ik lange tijd Win2000 gebruikt, nu XP (met alles zoveel mogelijk op 'klassiek' Win2000 ingesteldquote:Ik heb het zelf ook gehad, sinds 1998 heb ik linux af en aan geprobeerd maar kon er nooit echt iets mee bereiken (toendertijd was het nog echt spartaans en nerdy). Pas sinds Ubuntu in 2005 heb ik het thuis voornamelijk gebruikt als primaire OS. Voornaamste reden voor mij zijn de licenties. Heb geen zin om zo veel geld uit te geven aan een OS. Voor sommige applicaties heb ik wel betaald/gedoneerd (ook Linux-applicaties). De andere reden is dat ik de indruk krijg dat Windows teveel voor mij 'nadenkt' en bepaald van hoe ik dingen zou willen hebben. Bijvoorbeeld in Office 2007 zit er opeens extra regelruimte tussen twee zinnen als er een Enter tussen zit. Waarom zou ik dat willen? En probeer er maar eens vanaf te komen..
Voor die dingen is ubuntu super. OO, email en Firefox zijn standaard meegeinstalleerd. en geen gedoe met virussen/spyware. En lekker snelquote:Op zondag 2 mei 2010 19:16 schreef De_Kardinaal het volgende:
Ik heb een laptop met vista, maar dat is eigenlijk te zwaar voor het systeem. Dual-boot om Ubuntu te proberen lijkt me wel ok. Ik gebruik toch alleen openoffice, een mailclient en internetbrowser. Ik neem dat die dingen wel gratis te vinden zijn onder Ubuntu. Werkt slaapstand en sluimerstand een beetje?
O, ja een pdf reader, messenger (msnquote:Op zondag 2 mei 2010 19:24 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
Voor die dingen is ubuntu super. OO, email en Firefox zijn standaard meegeinstalleerd. en geen gedoe met virussen/spyware. En lekker snel
Yup, allemaal prima in ordequote:Op zondag 2 mei 2010 19:45 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
O, ja een pdf reader, messenger (msn), zip programma vind ik ook wel essentieel. Is er een beetje driver-support of valt dat tegen?
Ik heb 3 computers en ik vind het wel welletjes. Ik heb lang genoeg MS gesponsord. Ik hoef alleen nog maar dingen op computers te doen die je op elke pc kan doen.quote:Op zondag 2 mei 2010 19:59 schreef Athlon64x het volgende:
Sinds ik Windows 7 heb totaal geen behoefte aan Linux
ik heb lekker een niet legale keyquote:Op zondag 2 mei 2010 20:02 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Ik heb 3 computers en ik vind het wel welletjes. Ik heb lang genoeg MS gesponsord. Ik hoef alleen nog maar dingen op computers te doen die je op elke pc kan doen.
Heb het via een andere mirror weer gedownload en ga het nu op een DVDtje zetten, hoop dat het nu wel goed gaat anders was het zoeken van een werkende Windows key makkelijker geweestquote:Op zondag 2 mei 2010 17:59 schreef Joooo-pi het volgende:
[..]
zoveel als: is je download niet corrupt?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |