abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_80427649
registreer om deze reclame te verbergen


Volg de aswolk op radar
http://www.sat24.nl/Eyjafjallajokull-volcano.aspx

Huidige asverspreiding boven EuropaRecent nieuws
Europa kan er nog wel een aantal dagen last van hebben.
quote:
Ash Plume Aviation Crisis May Get Relief Thursday

The jet stream will continue to slam the ash plume into Europe through Wednesday, according to AccuWeather.com meteorologists, but relief for the aviation crisis could come Thursday.

The jet stream winds, which extend from 10,000 feet up to 40,000 feet, show no signs of change through Wednesday. Any ash plume that is released from the Eyjafjall volcano in Iceland will continue to threaten northern Europe and the British Isles.

The ash will come in a direct shot from Iceland right into northern Europe at all levels of the jet stream, according AccuWeather.com Senior Meteorologist Henry Margusity.

"It's like a spray can of ash coming from Iceland," Margusity said. "The ash comes out of the volcano nozzle and spreads out into the atmosphere just like a spray can works."

However, according to AccuWeather.com Meteorologist Rob Miller, a big change in the jet stream pattern will occur Thursday as a storm develops in the central Atlantic Ocean.
UK blijft dicht tot 18:00 aldus bericht van eventjes geleden. Situatie verslechterd ook volgens verwachting.
quote:
N ACCORDANCE WITH ICAO VOLCANIC ASH CONTINGENCY PLAN, NO
IFR CLEARANCE WILL BE ISSUED FOR PENETRATION OF THE FORECAST
CONTAMINATED AREA WI UK AIRSPACE.
.
LONDON FIR/UIR REMAINS ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
FIR/UIR IS NOW ALSO ZERO RATE UNTIL 1800 APR 17. SCOTTISH
DOMESTIC FLIGHTS MAY BE AVAILABLE SUBJECT TO INDIVIDUAL
COORDINATION WITH UK FMP. CAUTION CURRENT FORECASTS SHOWS
THAT THE SITUATION IS WORSENING THROUGH THE DAY.

.
FMD BRUSSELS ON BEHALF OF LONDON FMP
quote:
SCHIPHOL - DEN HAAG - Het Nederlandse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdag 14.00 uur gesloten. Dat meldde de Inspectie Verkeer en Waterstaat in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Het Nederlandse luchtruim is nog niet veilig voor de luchtvaart, omdat de vulkanische as uit IJsland door de huidige weersomstandigheden voorlopig boven het Europese vasteland blijft.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat, de Militaire Luchtvaart Autoriteit, Luchtverkeersleiding Nederland en het KNMI beslisten gezamenlijk het luchtruim tot nader order gesloten te houden.

Het Nederlands luchtruim is al sinds donderdagmiddag 18.00 gesloten. Vliegen door een aswolk is onder meer gevaarlijk omdat de motoren van een toestel kunnen uitvallen.

Gestrande reizigers

De tweede nacht sinds de sluiting van het luchtruim door de vulkaanuitbarsting is op Schiphol rustig verlopen. Ongeveer 1500 gestrande reizigers hebben de nacht doorgebracht op veldbedden op de luchthaven, liet een woordvoerster zaterdagochtend weten.

Schiphol bekijkt momenteel, afhankelijk van wanneer het vliegverkeer wordt hervat, hoe lang het nog wenselijk is mensen achter de douane te laten verblijven.

Europese vluchten

Op de luchthaven bevinden zich zaterdagochtend behoorlijk wat mensen die informeren wanneer ze kunnen vliegen of al wachtend de tijd doorbrengen. Het luchtvaartpersoneel is volop aanwezig om ze te woord te staan. Overal verspreid liggen mensen te slapen.

De Europese vluchten met bestemming Amsterdam met aankomsttijden tot 12.00 uur zullen vertraagd zijn. Alle vluchten vanuit Noord-Amerika van zaterdagochtend zijn geannuleerd.

Intercontinentale vluchten

Over het al dan niet vertrekken van intercontinentale vluchten met bestemming Amsterdam, wordt op z'n laatst vier uur voor de lokale vertrektijd een besluit genomen en dat wordt gepubliceerd op de website.

KLM verzoekt passagiers wiens vlucht niet doorgaat, om niet naar de luchthaven te komen.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) maakte eerder bekend dat het Nederlandse luchtruim minimaal tot zaterdagochtend 06.00 uur dicht blijft.

Tweede nacht

Het is de tweede nacht sinds het luchtruim boven veel Europese landen werd gesloten vanwege de aswolk die de vulkaanuitbarsting in IJsland heeft veroorzaakt.

Schiphol heeft de veldbedden voor de reizigers weer in gereedheid gebracht. De horecazaken doen er alles aan om de gedupeerden te voorzien van eten en drinken.

In de nacht van donderdag op vrijdag brachten ongeveer tweeduizend mensen er de nacht door. De hotels in de omgeving van de luchthaven zitten vrijwel allemaal vol.

Luchtruim

Het Nederlands luchtruim blijft minstens tot zaterdagochtend 06.00 uur gesloten in verband met de aswolk die boven het land hangt van de vulkaanuitbarsting in IJsland.

Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat laten weten na overleg vrijdag met de Militaire Luchtvaart Autoriteit, KNMI en de Luchtverkeersleiding Nederland.

BelgiŽ

Het luchtruim boven BelgiŽ blijft in ieder geval tot zaterdagavond 20.00 uur gesloten. Het vliegverbod is met tien uur verlengd.

Dat heeft een woordvoerder van de Belgische staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe bekendgemaakt.

De aswolk hangt nog boven een gebied van Engeland tot Wit-Rusland, aldus de zegsman. Bijkomend probleem is dat er weinig wind is en geen regen. Toch is er ook positief nieuws: de as die de vulkaan nu uitstoot waait naar het noorden en trekt niet richting BelgiŽ.

Engeland

Het Britse luchtruim blijft in ieder geval tot zaterdagavond 19.00 uur (Britse tijd) gesloten. De vliegbeperkingen in Schotland zijn opnieuw ingevoerd. De toestand in Groot-BrittanniŽ zal in de loop van de dag verslechteren, aldus de Britse luchtvaartautoriteiten.

Luchtvaartmaatschappij British Airways liet vrijdagavond weten dat ze al haar vluchten van en naar Londen voor zaterdag heeft geschrapt.

Duitsland

Het Duitse luchtruim blijft nog zeker dicht tot zaterdagmiddag 14.00 uur. Dat heeft een woordvoerster van de Duitse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat laten weten.

Ook Het luchtruim boven het noorden van ItaliŽ zal zaterdag ten minste acht uur lang worden gesloten.

Het vliegverbod gaat om 04.00 uur 's ochtends in en loopt af om 12.00 uur s' middags. Dat hebben de Italiaanse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Frankrijk

Hetzelfde geldt voor het luchtruim in het noorden van Frankrijk. Het vliegverbod, onder meer op de luchthavens bij Parijs, geldt in ieder geval tot 12.00 uur 's middags. Dat hebben de Franse luchtvaartautoriteiten vrijdagavond laat gemeld.

Ryaniar

De Ierse prijsvechter Ryanair voert tot maandag 13.00 uur geen vluchten uit van en naar een groot aantal Europese bestemmingen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Nederland en het noorden van Duitsland. Dat liet de maatschappij vrijdag weten.

Ryanair neemt het besluit op basis van ''de huidige weersvoorspelling en de voortdurende uitstoot van vulkanisch as in de atmosfeer boven IJsland''.

Passagiers die al een ticket hadden, kunnen omboeken of hun geld terugkrijgen. Ryanair zegt nu het zekere voor het onzekere te nemen en hoopt op deze manier te voorkomen dat passagiers omboeken voor komend weekeinde en dan alsnog teleurgesteld worden.

Het Duitse Lufthansa, de grootste Europese luchtvaartmaatschappij, heeft alle vluchten van en naar Duitse luchthavens tot zaterdag 12.00 uur opgeschort.

NS Hispeed

NS Hispeed zet zaterdag wegens de problemen in de luchtvaart vijf extra lange Thalyssen in van en naar Brussel-Parijs.

De treinen zijn dubbel zo lang en kunnen achthonderd in plaats van vierhonderd passagiers vervoeren. In totaal rijdt de Thalys zaterdag acht keer, aldus een woordvoerster van NS.

Ook worden drie extra Eurostar-treinen (Londen-Brussel) ingezet. Dit is interessant voor Nederlandse vliegtuigpassagiers die in Engeland zijn gestrand.

Touroperators

Touroperators proberen gestrande reizigers verder te vervoeren per bus. Dat heeft vervoersorganisatie Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) vrijdag gemeld.

''Sommige touroperators bieden zowel vlieg- als busreizen aan'', stelde een woordvoerder. ''Voor hen is het redelijk eenvoudig om de tickets om te boeken.''

Het gaat dan vooral om vluchten binnen de Benelux en West-Europa. Hoeveel mensen op deze manier weg kunnen van Schiphol, kon hij nog niet zeggen.

Vrijdagavond bivakkeerden nog tussen de duizend en vijftienhonderd gestrande reizigers op Schiphol.

Zuid-Europa

De KNV kon vrijdagavond nog niet bevestigen dat er ook touringscars zijn ingeschakeld om naar Zuid-Europa te rijden om daar gestrande groepen toeristen en scholieren op te halen.

''Ik denk dat reisorganisaties nog even de ontwikkelingen rond het luchtruim afwachten'', zei de zegsman.

Hij acht de kans echter wel groot dat de komende dagen reizigers met de bus worden opgehaald. ''Zeker als de aswolk naar het zuiden drijft, zodat de luchthavens in ItaliŽ of Spanje langer dicht moeten blijven.''
Vorige deeltjes in deze reeks
 • Evacuaties na uitbarsting IJslandse vulkaan onder gletsjer
 • Aswolk richting NL na uitbarsting vulkaan op IJsland #2
 • Aswolk richting NL, Katla is kalm #3
 • Aswolk richting NL, Katla is kalm #4
 • Nog steeds as en geen vliegverkeer #5
 • Nog steeds as en geen vliegverkeer #6

  Fotocollecties
 • http://www.flickr.com/pho(...)es/72157623855495574
 • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
 • http://www.photoshelter.c(...)how/G0000NCksTh2oMK8
 • http://www.boston.com/big(...)ruptive_volcano.html

  Aardbevingsoverzicht IJsland
 • http://www.vedur.is/skjalftar-og-eldgos/jardskjalftar
 • http://hraun.vedur.is/ja/oroi/allarsort.html

  Externe links
 • http://www.schiphol.nl/
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Eyjafjallaj%C3%B6kull
 • http://nl.wikipedia.org/wiki/Katla
 • http://www.flightradar24.com/

  Frontpage FOK
 • Luchtruim zeker tot zaterdag 14.00 dicht
 • Premier FaerŲer pakt boot naar huis
 • [Upd] Luchtruim NL vanaf 19.00u dicht
 • As blijft vluchtverkeer nog hele dag verstoren

  Verwante DE-links
 • [Vulkanen] The ring of fire #4: Veel aktiviteit!
 • Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

  OP staat hier

  [ Bericht 96% gewijzigd door Frutsel op 17-04-2010 20:34:35 ]
 • pi_80427656
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:03 schreef Lucifer_Doosje het volgende:

  [..]

  Hij wilt doorklimmen naar FL410 (ruim 12km).
  Uuuhhh, bedoel je niet FL140
  Blijkbaar niet, zit ie al boven Waarom doet m'n stream het niet hier
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:07:18 #4
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427721
  registreer om deze reclame te verbergen
  zet bij "layers" ff die aswolk uit
  dan krijg je een mooier plaatje
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427737
  Is deze al langs gekomen?
  http://en.wikipedia.org/wiki/File:Eyjafjallaj%C3%B6kull_volcanic_ash_18_April_2010.png

  -edit-

  met backup voordat wiki er een rm -rf op doet
  http://i41.tinypic.com/345nfdh.jpg
  pi_80427740
  registreer om deze reclame te verbergen
  Waarom krijg ik een 404 error op die site?
  Dus.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:08:36 #8
  137556 L.no
  Midlife crisis
  pi_80427748
  "Give me some chocolate or I will cut you" -Becky
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:09:37 #9
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427772
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:10:21 #10
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427787
  gaat ie nou heel groot "LUL" schrijven???
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427789
  De webpagina kan niet worden weergegeven.
  Dus.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:11:03 #12
  6941 APK
  Factual, I think.
  pi_80427810
  Spannend.
  Who the fuck can sleep with all this shit going on?
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:11:11 #13
  156145 Lucifer_Doosje
  Licht ontvlambaar
  pi_80427812
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:10 schreef Silven het volgende:
  De webpagina kan niet worden weergegeven.
  Gewoon een paar keer F5'en
  Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
  lucifer FTW!!!!
  pi_80427834
  Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:12:45 #15
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427852
  op http://casper.frontier.nl/eham/ is hij nu ook te volgen
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427866
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef mickeyD het volgende:
  op http://casper.frontier.nl/eham/ is hij nu ook te volgen
  Met een kwartier vertraging dus
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:13:34 #17
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427879
  reken maar dat die piloot zich wel vermaakt hoor, zo een beetje rondjes trekken :p
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427884
  Op "casper" gaat hij momenteel ook.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:13:54 #19
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427892
  ja, met een kwartier vertraging idd
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80427896
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
  Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
  Een 737(-800) is een van de meest voorkomende straalvliegtuigen, dus ook daarmee testen lijkt me logisch...
  pi_80427904
  Maar weer volgen.........
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:14:34 #22
  6941 APK
  Factual, I think.
  pi_80427914
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:12 schreef Dirk-Kuijt het volgende:
  Aan de ene kant kleeft er toch wel een risico aan dit "test vluchtje". Ik vraag me af waarom ze het met een 738 doen. Waarom niet met een wat kleiner(goedkoper) toestel?!
  De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
  Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  pi_80427930
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef APK het volgende:

  [..]

  De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
  738 is de afkorting van 737-800
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:15:23 #24
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80427940
  hij vliegt op 11km hoogte nu
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:15:48 #25
  6941 APK
  Factual, I think.
  pi_80427954
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef Piles het volgende:

  [..]

  738 is de afkorting van 737-800
  Ah, okay.
  Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  pi_80427972
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef APK het volgende:

  [..]

  De 8 zit bij jou vlak bij de 3 op jouw toetsenbord?
  Een 738 = 737-800. Dat doen ze om het type vliegtuig in een kleine tabel o.i.d. weer te geven. Zelfde verhaal met 744 (= 747-400).
  pi_80427974
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef mickeyD het volgende:
  hij vliegt op 11km hoogte nu
  Ze gingen toch op lagere hoogte testen?
  pi_80427981
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:14 schreef Saekerhett het volgende:

  [..]

  Een 737(-800) is een van de meest voorkomende straalvliegtuigen, dus ook daarmee testen lijkt me logisch...
  Dat boeit geen enkele flikker. Het gaat er meer om hoever de motoren glazuren en hoeveel as er in de filters terecht komt.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:17:58 #29
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428012
  nu op 12km, das niet echt laag nee
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:18:00 #30
  11839 DemonRage
  [ Eindhoven ]
  pi_80428015
  Zonsondergang tijd.

  Eens kijken of er deze keer een beetje rood bij zit.
  pi_80428019
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:15 schreef mickeyD het volgende:
  hij vliegt op 11km hoogte nu
  Life is Music
  pi_80428020
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:16 schreef Roel_Jewel het volgende:

  [..]

  Ze gingen toch op lagere hoogte testen?
  Voor een reguliere vlucht was dat het plan denk ik, maar dit is echt een testvlucht om een dwarsdoorsnede van de lucht te krijgen. Ofzo
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:18:49 #33
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428035
  Altitude : 12344 m - 40499 ft
  Ground Speed : 796 km/h - 495 mph - 430 knots
  Vertical Speed : 429 m/min - 1407 ft/min (CLIMB)
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:20:03 #34
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428080
  ah, hoger dan dit gaat ie niet, hij is op hoogte
  Altitude : 12496 m - 40997 ft
  Ground Speed : 798 km/h - 496 mph - 431 knots
  Vertical Speed : -20 m/min - -66 ft/min (DESCENT
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428154
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:18 schreef Piles het volgende:

  [..]

  Voor een reguliere vlucht was dat het plan denk ik, maar dit is echt een testvlucht om een dwarsdoorsnede van de lucht te krijgen. Ofzo
  Klinkt wel logisch
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:24:08 #36
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428219
  ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
  of met t raam open vliegen?
  t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428250
  Oke.. ik zie een blauwe lucht als ik recht naar boven kijk.. maar voor de rest is het bijzonder stoffig.. vulkaanas?
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:25:35 #38
  156145 Lucifer_Doosje
  Licht ontvlambaar
  pi_80428257
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:24 schreef mickeyD het volgende:
  ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
  of met t raam open vliegen?
  t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
  Wat ze na de landing gaan doen, is de motoren nakijken om te zien of er (en zo ja hoeveel) asdeeltjes daarin achter zijn gebleven.
  Op zaterdag 26 juli 2008 11:43 schreef Kali-Mist1 het volgende:
  lucifer FTW!!!!
  pi_80428271
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:24 schreef mickeyD het volgende:
  ja, alleen is er geen lucht test apparatuur aan t vliegtuig gehangen, dus gaan ze gokken?
  of met t raam open vliegen?
  t is een beetje freubelen zo natuurlijk..
  Ze checken de motoren en filters als hij aan de grond staat.
  pi_80428272
  Ik zie een nike logo bij Den Helder
  pi_80428286
  Iemand een link naar vulkaan webcams trouwens?
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:27:06 #42
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428300
  Laten we een checken of de draaicirkel klopt met de gegevens Arend- Jan. Extra rondje van de zaak.
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:27:26 #43
  53708 ondeugend
  Lost in Sound
  pi_80428309
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:26 schreef IHVK het volgende:
  Iemand een link naar vulkaan webcams trouwens?
  http://eldgos.mila.is/eyjafjallajokull-fra-thorolfsfelli/
  And everything under the sun is in tune
  But the sun is eclipsed by the moon.
  pi_80428315
  in Enschede kleurt de lucht rood..
  pi_80428385
  tvp
  pi_80428393
  quote:
  die laadt de hele tijd alleen maar
  pi_80428404
  wiju wonen dicht bij 6 tienh0ven lekker z\o laten heerlijk als ze willen vliegen dan maar boven soestdijk zijn toch nooit thuis daar
    zaterdag 17 april 2010 @ 20:33:03 #48
  131319 mickeyD
  lekker is maar een vinger lang
  pi_80428476
  oeps.. hij's van de radar verdwenen!
  Lekker naar 80's italo disco luisteren tijdens het surfen op FOK!? Jouw ALL time favoriete tracks GRATIS! geen lidmaatschap/aanmelding/download nodig! Fresh FM
  pi_80428484
  Waarom doen ze dat niet allang? Pas hoger stijgen als de wolk niet meer boven ze hangt? Kan me voorstellen dat het over land wat onrustig is, maar vooral voor vluchten naar het westen lijkt me dat prima te doen.

  Of zeg ik nu iets heel doms?
  pi_80428490
  quote:
  Op zaterdag 17 april 2010 20:33 schreef mickeyD het volgende:
  oeps.. hij's van de radar verdwenen!
  Zou hij dan misschien buiten het bereik van de radar zijn?
  abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
  Forum Opties
  Forumhop:
  Hop naar:
  (afkorting, bv 'KLB')